|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2401 | |
Rozeznanie
|
Dot.: storczyk (orchidea) cz.III
Cytat:
a u mnie jakaś plaga chorób u falkach jestem załamana ![]() ja już myślałam, że wiem dużo o falkach, ich wymaganiach, chorobach, ale chyba się pomyliłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2402 |
Zadomowienie
|
Ja się aż tak mocno nie przejmuję, bo to miltonia którą kupiła mama i jej bardziej się podobała niż mnie (hehe, kochana córeczka jestem
![]() ![]() ![]() Doriskap, nie mam pojęcia co atakuje twoje falki. Nigdy nie wiadomo czym były faszerowane i może dopiero teraz odchorowują to czym je producenci uraczyli. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2403 |
Raczkowanie
|
Hej
Piękne kwiatuchy ![]() ![]() ![]() Breda fajne fotki robisz ![]() ![]() Swoja miniaturkę tez kupiłam w kauflandzie. Ja swoje czorty podlewałam dzisiaj. Swojego TŻ to chyba ukatrupie ! gra na necie w jakąś grę i całymi godzinami siedzi mi na kompie i nie mogę siedzieć na forum wojna o kompa szlag by to trafił a teraz śpi to ja szaleje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2405 | |
Raczkowanie
|
A dziękuję dziękuję - fotografia to moje kolejne hobby po tańcu i storczykach
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2406 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To fakt fajnie masz wolna jeszcze to korzystaj ![]() A jaki ładny albumik ![]() Edytowane przez lusia288 Czas edycji: 2010-08-08 o 13:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2407 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ostatnio dorwałam się do Zenita ale kliszę zerwałam przy zwijaniu... więc wszystkie foty przepadły... |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2408 |
Raczkowanie
|
A jeśli można wiedzieć na jaką lustrzankę czekasz marka, model
Ja pstrykam Nikonem D60 |
![]() ![]() |
![]() |
#2409 |
Raczkowanie
|
canon 40d ale mam ochotę zgłosić sprawę do allegro... kupiłam ją prawie miesiąc temu. wyjeżdżałam, więc do gościa napisałam że transakcję dokoncze po powrocie. wróciłam, umówiłam się na przesyłkę pobraniową - do tej pory paczki nie ma...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2410 |
Raczkowanie
|
Ja bym najpierw do niego zadzwoniła i go o tym poinformowała i postraszyła policją jeszcze
|
![]() ![]() |
![]() |
#2411 |
Zakorzenienie
|
jeśli nie wpłaciła pieniędzy to policją może straszyć do woli. Dziwię się, że dopiero po takim czasie decydujesz się zgłosić sprawę allegro. To jest kolejny miesiąc czekania...
Najlepiej jest zadzwonić, opieprzyć, poprosić o deklarację wysłania przesyłki mailem albo nagrać cała rozmowę. Sprzedającemu należy się negatyw jak nic. Ja jestem pod wrażeniem kupującego, który wygrał jedną z moich aukcji. Sprzedawałam hybrydę, cena przekroczyła 1000 zł. Następnego dnia kasa była na koncie ![]() ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- nie odbiegając od tematu, dziś udzielałam pierwszej pomocy storczykowi babci. Cały poparzony, przesuszony... ale wypuścił dwa listki, nowe korzenie i łodygę ![]() Porobiłam dziurki w doniczce. Póki nie ma słońca może sobie stać, gdzie chce, ale jak będzie za mocno świeciło ma babcia przenieśc do do innego pokoju, podlewać lub wstawiać na moczenie do wody jak będzie miał już całkowicie sucho. Na szczęście wodę mają własną, z własnego ujęcia głebinowego. Nowe rury, lepsza woda, której nie trzeba "uzdatniać". Do tego dośc miękka. No i powiedziałam, że jak pomyśli aby go wyrzucić, to ja go chętnie przygarnę ![]()
#2412 |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny, wczoraj widziałam śliczne małe cudaki- falki mini w kauflandzie za 18,90 nie wiedziałam nawet, że istnieje coś takiego jak miniaturka, chyba, że to takie miniaturki, jak mini-kaktusy...
W ostatnie 2 weekendy zakupiłam 2 storki do kolekcji- zwykłego falka i miltonię. Jutro mam w planach walczyć o mojego pierwszego storka i zrobić porządek z jego korzonkami...
![]() Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2413 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2414 |
Zadomowienie
|
Jak oglądam Wasze kwiaty to szczęka mi opada. Miałam dwa, oba dostałam. Podejrzewam, że kupione byle jak, bez przemyślania. Niespecjalnie mi się te kije podobały :/ I niezbyt o nie dbałam. Padły. Wyrzuciłam. Teraz sobie oglądam fotki na tym forum i nie mogę wyjść z podziwu, że macie takie cuda. Pełen szacun
![]()
![]() |
#2416 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Zenity taką niestety mają naturę ![]() ![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#2417 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() 1 i 2- ten sam liść, czy to winik poparzenia? Co myślicie- obciąć i zasypać cynamonem? 3,4,5- to cała roślinka. Zastanawia mnie, czy to wygięcie kwiatków w tył i pomarszczenie liści to nie wynik braku wody, co myślicie? 6- listek innego storka obok, jednak myślę, że te kropki mogą być wynikiem stojącego obok kaktusa, aczkolwiek storek tak samo zwija kwiatki do tyłu i ma wiotkie liście[pomarszczone, chyba zafunduję mu okłady] 7- listek storka białego, co to może być? Załącznik 3317163 Załącznik 3317164 Załącznik 3317165 Załącznik 3317166 Załącznik 3317167 Załącznik 3317168 Załącznik 3317169
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2418 |
Zadomowienie
|
Wg mnie kwiatek ma mega sucho. Namocz go porządnie w wodzie, nawet i godzinę niech stoi i okłady też się przydadzą. Ta sucha końcówka liścia może być od poparzenia, ja bym obcięła i zasypała cynamonem tak jak sama napisałaś. A te zmiany na drugim storczyku to faktycznie mogą być od kaktusa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2420 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
kropki na ostatnich zdjęciach na 99% są od kaktusa za bardzo się przytulał ![]() a oparzenia słoneczne często ładnie same się zabliźniają więc dalsze ranienie już zdrowego liści jest zbyteczne... Dziewczyny a czy któraś z Was ma doświadczenie z Bioseptem?? Jak myślicie jest skuteczny ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2422 |
Zadomowienie
|
kochane potrzebuje rady
![]() HELP ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2424 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pytanie 1: Czy storek ma dziury w doniczce? 2.Jak go podlewasz? Jak często? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka: #23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki! http://blondiewales.blogspot.co.uk/ |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2425 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale zdjęcia wyjaśnia całą sytuacje co się z nim dzieje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2426 |
Raczkowanie
|
Namówiłam TŻ na wyprawę i dotarłam przypadkiem do Kauflandu
![]() Mini były super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2427 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to ma byc odpowiedz na mojego posta? ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2428 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie. Ponieważ na hodowli storków większość z Was zjadła zęby a ja dopiero co zaczynam znowu proszę Was o kilka porad .Pisałam kiedyś, że przekwitł mi storczyk, a że łodyga usychała to ją według wskazówek obcięłam. Dostało mi się też za wyjęcie storka z osłonki, w życiu nie przypuszczałam, że nie wolno tego robić a zanim do Was trafiłam w necie takich informacji nie znalazłam! Ten obcięty i przesadzony storek ma się nieźle. Na 1(3a) zdjęciu cały on, na 2(3) korzonki z którymi nie wiem czy nie dzieje się coś niedobrego, a na 3(4) łodygi.
Wczoraj dostałam nowego storczyka. I zauważyłam na jednym liściu taką jakby dziurkę? Zdjęcie 4(1) no i pęd jest hmm podłamany zdjęcie 5(2). Robić coś z tym czy zostawić? Liczę na Waszą pomoc, bo nie chcę zabić kolejnego storka ![]()
#2429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzięki z góry za pomoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2430 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do zdjęć: nr 1 - czy w tej osłonce jest w środku doniczka (ta sklepowa, w której kwiatek był kupiony) czy jest tylko ziemia i kwiatek? nr 2 - na moje oko korzonki wyglądają ok nr 3 - ja tu widzę uciętą i zaschniętą łodygę (chyba że mam omamy wzrokowe) ![]() nr 4 - dziurami w liściach się nie przejmuj chyba że dojrzysz jakieś robactwo nr 5 - wg mnie to jest podłamany korzonek a nie pęd, tym też się nie przejmuj i zostaw w spokoju Edytowane przez Maja 77 Czas edycji: 2010-08-10 o 10:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:03.