|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3421 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
pelnia wspołczuje tego wypadku małego
tak, moj tz brał udział w tym konkursie tatusiowie w ciazy, dostał kosmetyki oriflame, zabawki i ubranka dla malego ,ale widziałam kazdy cos innego dostawał my bylismy akurat o 9:50 to jeszcze bylo pełno miejsca do parkowania i nie bylo duzej kolejki do kasy a na targach jeszcze luz ale jak wychodzilismy o 12 to juz masakra, nigdzie zaparkowac, ludzie wszedzie pełno a c odo gratisow to ja akurat moze tyle dostałam bo namietnie dyskutowalismy z panem z aventu o laktatorach tak samo z innych stoisk, maz wszedzie sie wypytywał co i jak
|
|
|
|
#3422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
Pelnia współczuję przeżyć
Niebieska gratuluję synka Taka dziś miła leniwa niedziela. Pewnie wszystkie wywiało na spacerki.
|
|
#3423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3424 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zaraz do Rodziców będę wybierać, więc zmykam - muszę jeszcze jakiś ciuch uprasować i pomalować się troszkę.
Miłej niedzieli!
|
#3425 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hihihi fajnie jakby był smieszek, narazie daje popalić mamusi kopniaczkami ![]() A jak dzis Twój mały sie czuje?Do wesela się zagoi ucałuj go Cytat:
![]() U Nas lało caluuutką noc i wczoraj w dzień też.. Para młoda miała kiepską pogodę, ale zabawa była ok pomijając, że nie doczekaliśmy na torta bo poszliśmy do domku, najadłam się wszystkiego co się dało hehe plecy mnie rozbolały, mały się wiercił, kość łonowa mnie rozbolała strasznie tam na dole, nie wiem co to jest no i pojechaliśmy do domku, ogólnie było udanie i wesoło![]() Dzsiaj oglądaliśmy sobie zdjęcia z Naszego ślubu z tż zeby powspominać jak to było u Nas... ![]() ![]() Anecka pewnie odsypia biedna ciężką noc w pociągu.
|
|
#3426 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3427 |
|
Raczkowanie
|
Dzien Dobry. Dzisiejszy dzien zaczol sie od wrazen....moj kotek przyszedl do domu....pogryziony przez borsuka!!! Wlasnie wrocilam od weterynarza juz wszystko ok lezy znieczulona ale jak doszla do domu to nie wiem tylnie lapki ciagnela za soba
Od rana lzy mi leca jak grochy... Ale ma juz antybiotyk masc i lezy bidulka odpoczywa...
|
|
|
|
#3428 |
|
Zadomowienie
|
eliza to współczuje, biedna kocilla. To musi teraz sporo odpoczywać by dojść do siebie. Borsuk był be
pełnia u mnie ok, jakoś tak mi zleciało że mnie nie bylo, a dni szybko lecą. Za 3 tygodnie będę w siódmym miesiącu Kurczę wcale a wcale tego nie widać Ja też bym się bardzo bała na Twoim miejscu o zdrowie dzieciaczka także rozumiem, bo to nie ma z tym żartów . Mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy i nie będzie konioeczności interwencji chirurgicznej. Mojej znajomej synek jak wjechał rowerem w rurkę od znaku to rozciął sobie główkę i od razu szycie było, a jaki też stres i szok dla takiego 5 latka to był.De muszę polecieć jutro po kukurydzę Tylko, że ja jej sama nie robiłam nigdy w domu. Właśnie obawiam się, że wyjdzie twarda. Czyli 15 min pogotować w tym mleku z cukrem, a potem wyjąć i masłem posmarować roztopionym tak? kretencja ja do swojej mamy miałam zawsze ale, że mi dała na imie ola... nie cierpie tego imienia![]() choć może to jednak Tymek będzie Podoba mi się Weronika![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:27 ---------- Śmigałam dziś w tych dżinach ciążowych i normalnie mi dziwnie w nich, muszę się chyba przyzwyczaić, bo czuje jakby mi z dupiny zsuwały się .---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- A! I wczorajsza globula nie piekła już . Czyli Avent jednak jakby górą . A ceny tych butelek wahają się w jakich granicach?
|
#3429 |
|
Zakorzenienie
|
zjadlam 3 kawalki pizzy na obiadek
mniameliza łojesu, skad tam borsuki u Ciebie niebieska szkoda ze torta nie doczekalas.
|
|
|
|
#3430 |
|
Zakorzenienie
|
olajka ogolnie to butelki są drogie
ale to nie tylko avent bo tt też ale na allegro można znaleźc fajne zestawy startowe za 75zł http://allegro.pl/item1165534591_zes...najtaniej.html wczoraj własnie ten zestaw sklepie widziałam i kosztował 150zł !!! butelka 125ml kosztuje w sklepie ok 21-25zł, butelka 260ml w sklepie ok 29zł |
|
|
|
#3431 |
|
Rozeznanie
|
a ja mam doła 27 tydzien i 9 kg !!!! na plusie załamka to wina siedzacego trybu zycia chyba strasznie tyje do tego chorutka jestem katar gardło wszystko DEprecha
Ile wazycie dziewczyny w 27 t. ??? bo mam wrazenie ze jestem najgrubsza na swiecie i wygladam jak smok. |
|
|
|
#3432 |
|
Raczkowanie
|
Kliwia kolomnie sa 3 jeziorka wiec i borsuki....
Fajne zestawy Aventa sa na allegro juz z wypazarka i caly zestaw butelek za 150 zl chyba. Tez mam wrazenie ze spodnie ciazowe spadaja mi z pupy haha Powtarzam sie... Edytowane przez Eliza86 Czas edycji: 2010-08-08 o 13:58 |
|
|
|
#3433 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3434 |
|
Zadomowienie
|
niebieska i ja gratuluje synka!
kootekk fajny zestaw ten z all. Wypażarka też by się przydała. Kupujecie już te zestawy Dziewczyny? A co z laktatorami? Już macie kupione, lub jesteście zdecydowane jaki wybieracie? ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- De dzięksss Jak zawsze kupuje kukurydzę, gotową już do żarełka to się muszę poparzyć w ozora bo mam taką ochotę na nią od razu, a ona jest taaaka gorąca i trzeb adługo czekać Lubie też z puszki :P
|
#3435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3436 |
|
Zakorzenienie
|
Olajka, a naszym zdaniem Ola to piękne imię, znamy dwie bardzo fajne Olgi
Eliza, mam nadzieję, że weterynarz zaszczepił kicię na wściekliznę, o ile nie była szczepiona. I że szybko dojdzie do siebie.
|
#3437 |
|
Raczkowanie
|
Kretencja zaszczepil na tezca i na wscieklizne...nie widzialam bo moj tż z nia byl i go pogryzla ....szalony kocurek.
Ide robic obiadek dzis karkoweczka z mizeria i ziemniaczkami.... |
|
|
|
#3438 |
|
Zadomowienie
|
kretencja ale Ola to Aleksandra, a Olga to calkiem inne imię
, to nie wiem które Wam się bardziej podoba![]() ![]() Ostatnio słyszę, że dużo chrzczą Olków, czyli Aleksandrów, i Olafów. A dla dziewczynek jest modna teraz Hania i Zosia karkóweczka ![]() a ja wcinam teraz owocki, bo ja to po obiadku jestem Mała hula w brzuszku mi, że hohoh![]() Kurczę chyba mi trutka z zębca wykruszyła się już na dobre
|
#3439 |
|
Zakorzenienie
|
olajka ja juz kupiłam sterylizator mikrofalowy z aventu i do tego byly 2 butelki w zestawie, wczoraj dostałam tyle butelek ze juz nie musze kupować
![]() co do laktatora to nie kupuje, jak bedzie potrzebny to maz pojedzie i kupi bo wczoraj tyle sie o laktatorach nasłuchał i wie jaki kupic
|
|
|
|
#3440 |
|
Zadomowienie
|
eee to kootekk masz z głowy widzę
To taki cały zestaw to chyba tak do dwustu kosztuje z butlami, zapażarką itp.
|
#3441 |
|
Raczkowanie
|
Eliza, współczuję "przygody" z kotem. Wiem jak to jest...
Pelnia, jak maluch??? Nic mu nie będzie, dzieci są bardzo silne tak naprawdę. Olajka, skrót od Olga to też Ola. Ja przynajmniej znam jedną Olgę, do której wszyscy się zwracają Ola. Taka zmyłka. ![]() A ja właśnie skończyłam robić eklery. Idę sobie poczytać.
|
|
|
|
#3442 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzisiaj jakos dziwnie mnie w lewym boku na dole kluje, mieliscie cos takiego??? Przewaznie jak chodze albo stoje. Wczoraj "pobrykalismy" troche z tz i dzisiaj mam wyrzuty sumienia, ze moze to bylo za duzo. |
|
|
|
|
#3443 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba jednak xlander ![]() ale czterokolowy powozilismy troche i w sumie przekonuje mnie, cena na Allegro tez znosna ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Cytat:
Laktator dostalam od znajomej, brakuje mi tylko podgrzewacza oraz: - kosmetykow i pielegnacji - pielkuszek - wanienki - wozka - lozeczka czyli eeee... wszystkiego ---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:18 ---------- Przesadzilam dzisiaj z chodzeniem, wczoraj pewnie tez. Lazilam za duzo i teraz nogi mi w pupe wchodza ![]() Bola nogi, kregoslup i wszystko ![]() Glupia jestem eh |
|||
|
|
|
#3444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale to jednak inne imię, choć ludzie to mylą, wiem po swoim przykładzie A ja zjem krupniczek i zmykam do kościółka Gorąc mi jakiś straszny . uff ona ja też mam czasem wyrzuty jak z małżem pobaraszkujemy i zaraz sprawdzam czy wszystko jest w porządku. A do kiedy można?? Chyba do 27 t.c. prawda?? Bo skoro wtedy zaczynamy III trymestr.., a w sumie to nie wiem czy na sto % nie wolno w trzecim ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- irsin to my mamy tylko wanienkę
|
|
#3445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3446 |
|
Zakorzenienie
|
hmm to ja juz mam prawie wszystko
![]() fotelik maxi cosi zamowiony wanienke ze stelazem i przybory rozne kupiłam wczorajnie mam jeszcze łóżeczka, ale po co ma mi stac jak jeszcze czas jeszcze chce kupic kosmetyki, mate przewijak na komode, karuzelke , nawilzacz i przytulanke z bijacym serduszkiem ![]() a pozniej tak na koniec albo jak juz mały bedzie to sie zobaczy czy potrzebuje laktator czy nie
|
|
|
|
#3447 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=olajka;21236308]Wiem, że czasem na Olge mówi się Ola
, ale to jednak inne imię, choć ludzie to mylą, wiem po swoim przykładzie A ja zjem krupniczek i zmykam do kościółka Gorąc mi jakiś straszny . uff ona ja też mam czasem wyrzuty jak z małżem pobaraszkujemy i zaraz sprawdzam czy wszystko jest w porządku. A do kiedy można?? Chyba do 27 t.c. prawda?? Bo skoro wtedy zaczynamy III trymestr.., a w sumie to nie wiem czy na sto % nie wolno w trzecim ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- krupniczek.... mniam mniam ja myslalam, ze 3 trymest zaczyna sie po skonczeniu 28 tygodnia. Wydaje mi sie, ze skoro jest wszystko dobrze to mozna dluzej baraszkowac niz tylko do 27 tygodnia, ale sama nie wiem. Jesli rzeczywiscie tak jest jak piszesz, to wprowadze mezusiowi dietke chociaz sama nie wiem czy wytrzymam, bo w ciazy ostatnio jakos szczegolnie mam ochote na seks, to chyba hormony. Mysleliscie o zrobieniu sesji ciazowej u fotografa? |
|
|
|
#3448 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecko sie jej balo i nie chcialo przytulac w ogole. Mam nadzieje,ze Twoj dzidzius bedzie chcial ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- [QUOTE=ona1010;21236457] Cytat:
ale ladny avatar ja nie robie sesji, TZ nawet nie zrobil mi ani jednego zdjecia w ciazy. |
||
|
|
|
#3449 |
|
Zakorzenienie
|
irsin jak mały nie bedzie chciał tej przytulanki to ja sie bede do niej przytulać
ja tez nie robie zadnej sesji w ciazy, ogolnie to mam w w ciazy moze ze 2 zdjecia zrobione planuje sesje zdjeciową jak mały juz bedzie
|
|
|
|
#3450 |
|
Wtajemniczenie
|
ja też żadnej sesji nie planuje, w ogóle moja fotogeniczność pozostawia wiele do życzenia. Więc i tak nikomu bym zdjęć nie pokazała
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

tak samo z innych stoisk, maz wszedzie sie wypytywał co i jak 

Od rana lzy mi leca jak grochy... Ale ma juz antybiotyk masc i lezy bidulka odpoczywa...
Ja też bym się bardzo bała na Twoim miejscu o zdrowie dzieciaczka także rozumiem, bo to nie ma z tym żartów
. Mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy i nie będzie konioeczności interwencji chirurgicznej. Mojej znajomej synek jak wjechał rowerem w rurkę od znaku to rozciął sobie główkę i od razu szycie było, a jaki też stres i szok dla takiego 5 latka to był.
mniam

a ja wcinam teraz owocki, bo ja to po obiadku jestem