|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Wyderka ja u siebie tych sloiczkow nie widzialam
a to 1dniowa promocja ?Youoyu biedny Filip ![]() Filka ja tez piore U nas od wczoraj troche luzniejsze kupki,hmmm moze to rzeczywiscie zeby
|
|
|
|
#992 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
|
|
|
|
#993 |
|
Zakorzenienie
|
aldii ja jakiś czas temu pisałam o tych słoiczkach w cerfurze
opakowane po 3 sztuki rozne kombinacje z mięskiem, królik i warzywa, kurczak, jagnięcina i rybkaskakanke z licznikiem ostatnio widziałam albo w Lidlu albo w Biedronce kuknij na stronki moze jeszcze jest ![]() co fryca to nie ma co wklejac bo tylko podciełam, na targach było fajnie i mozna było kupic okazyjnie foteliki, wózki i rozne inne rzeczy, butelki, lakatatory zabawki i wiele innych ceny z rabatami od razu ![]() zrobić sesję zdjęciową maluchowi, pogadac z lekarzami (pediatra, alergolog, neurolog, logopeda, fizjoterapeuta) Posłuchałam sobie wykładu logopedy i rehabilitantów bobath, mozna było posłuchac tez lekcji w szkole rodzenia, było duzo konkursów, zajęć dla maluchów. Generalnie polecam ![]() Załuje, ze nie było tych targow wczesniej bo np kubki TT Explora 6m+ 15 zł, Grzechotki Canpola takie fajne węże po 12 zł a w sklepie widziałam po 17. Tansze foteliki, akurat ja pytałam o GRaco Junior dla Adriana i roznica w cenie to 30 zł od najtańszej jaka była na all. Takze zamiast 170 zapłaciłabym 140 i to bez przesyłek Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2010-08-07 o 20:41 |
|
|
|
#994 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#995 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#996 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hallo mamusie
![]() Zapomniałam co miałam napisać A wiem... Chyba mi mleko wraca na noc... Dzisiaj przed snem nawet coś tam Paulina zjadła, z 5 minut jadła, ale w sumie z obu cyców... To i tak lepsze od zera... Ale i tak sie zaopatrzyliśmy dzisiaj w Bebilon Pepti 2 i od jutra próbujemy... Widziałyście jakieś nianie elektroniczne, które mają zasięg większy niż 300 m? ![]() Cytat:
![]() Jak mnie nie ma, to Paulina najpierw je kaszkę na wodzie z odrobiną owocków ok. 210 - 230 ml, popija wodą z soczkiem. Na obiadek je królika z dodatkami ok. 180 g, dojada połową małego słoiczka owocków i popija wodą z soczkiem. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
#997 |
|
Raczkowanie
|
kalka moja Amelka lutowa, ale jeszcze sama nie siedzi, dopiero podciąga się do siedzenia, ale jak ją poduchami obstawię to siedzi
Nie pełza, nie raczkuje-ale mamy czaaaaaaaas jeszcze ![]() wyderka Blanka wczoraj przeszła samą siebie, a dzisiaj u mnie Amelka ![]() Śliczną masz córeczkę Pierwsze zdjęcie jest boskie patinka_ Ojjj tak, jest u Nas etap darcia/piszczenia... Już mi uszy czasami puchną, a ta 'śpiewa' jak najęta- jak to moja mama nazywa... A co do kupek to ja się już nie przejmuję ich konsystencją. Czasami zrobi twardszą, czasami rzadszą. Normalne jak zaczyna się wprowadzać nowe pokarmy ![]() shamanaika kurcze, miałam problem z odczytaniem Twojego nicka Pytałas o karmienie piersią. Ja karmię i bardzo to lubię. Chciałabym jak najdłużej karmić, ale jakis limit sobie chyba musze wprowadzić kiedy przestać My już dawno się rozszerzamy, jemy wszystko co jadalne tzn. zupki, deserki, zupki, które sama gotuję, banany, chrupki, ziemniaczka też sobie czasami zje i wiele innych rzeczy i Amelka nie ma na NIC uczulenia/alergii ![]() A ja mam pytanie odnośnie przejścia na mm 2: otóż: daję Amelce butlę tylko na noc i rano na tym mleku robię jej kaszkę. Pijemy dokładnie bebiko 1. I teraz nei wiem jak przejść na bebiko 2 bez żadnych rewolucji. Na opakowaniu niby pisze żeby do tej jedynki dodawać mleko dwójkę i tak z każdym dniem stopniowo zmniejszać ilość jedynki a zwiększać ilość dwójki. Wiem, że był ten temat poruszany ale to pytały się osoby, których dzieci cały czas piją mm, a moja Amelka tylko na noc i rano kaszka. (Amelka dopiero za dwa tygodnie będzie miała 6 miesięcy ale już myślę jak tą zmianę wprowadzić )Kalka prosze o zaproszenie
|
#998 |
|
Zadomowienie
|
zasłona tez uwielbiam karmić piersią i tez musze sobie jakiś limit...może do roku
ale ja bede w domu cały czas więc może ciut dłuzej.ja mm daję czasami jak mi braknie ale pediatra mówiła że jak bede przechodzić na 2 to mieszać pół na pół z 1,ja nie mieszałam bo 1 juz straciła ważnośc i czasami dam 2 i chyba ją ciut brzuszek boli.kamyk ponad 300m?a po co Ci taki zasięg ![]() ![]() zrobiłam ciasto z majonezem bo nagle mi sie zachciało słodkiego i co...!!!zakalec!!! ![]()
|
#999 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
czyżbym była pierwsza?
|
#1000 |
|
BAN stały
|
Kochane! Ale pędzicie!!! Ledwo nadrabiam, ale odpisać już nie daję rady
FILKA Moja lekarka też powiedziała, że na zęby jeszcze poczekamy a do tygodnia wyszły DWA Też fachowiec![]() Nie pomogę w sprawie spacerówki bo na razie używamy mutsy 3w1. natomiast mogę polecić nosidełko, jeżeli ktoś chce chodzić na dłuższe spacery, wycieczki. My mieszkamy w górach i dla nas jest super, a zwłaszcza że dostaliśmy uzywane ale w bdb stanie i nie trzeba było kupować bo cena http://allegro.pl/item1178946320_vau...a_589_459.html |
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
Wyderka
Kancia wiem,pamietam,ale u mnie niestety nie ma cerfura thx za info o skakance Oooo fajne te targi,szkoda,ze robia je tylko w kilku miastach w Gda nigdy chyba nie bylo Zaslona my pijemy humane i zaczelam zmieniac,jak mala skonczyla 6,5 m-ca.I robie podobnie jak masz napisane na opakowaniu.Tyle,ze ja nie zwiekszam codziennie ilosci dwojki,tylko co 3 dni ( 3 dni 1 miarka,kolejne 3 2 miarki,pozniej przez 3 dni 3 miarki....) Dziewczyny DZIECKA NIE OBSTAWIA SIE PODUCHAMI ZEBY SIEDZIALO !!!!!!!!!!!!!!!! jak bedzie gotowe to samo bedzie siedzialo - nic na sile !!!No i kolejna noc do :dupa: A pozniej pobudki co 15 min.......Mamuski i po raz kolejny temat temperatury....jak Lu ma w dupce 37,7,to tak jakby miala 37,2 ? czyli stan podgoraczkowy ? |
|
|
|
#1002 |
|
BAN stały
|
ALDII nie pomogę, bo przyznam się, że jaszcze nie mierzyłam Lence temperatury
AHA! LENKA KONCZY DZISIAJ 7 MIES!!!! Edytowane przez Ingrid80 Czas edycji: 2010-08-08 o 10:14 |
|
|
|
#1003 |
|
Wtajemniczenie
|
Aldii "najdokładniejsza jest temp. mierzona w odbycie, gdyż pochodzi z wnętrza ciała. Temp. mierzona w odbycie jest zwykle o 0,5-1 stopnia wyższa niż mierzona w jamie ustnej. Natomiast pod pachą jest o 1 stopień niższa. Normalna temp. ciała wynosi zatem 37 stopni w jamie ustnej, 37,6 w odbycie,oraz 36,3 pod pachą. Gorączka 39,0 mierzona w odbycie odpowiada 38,4 w jamie ustnej i 37,9 pod pachą"
sorki za błędy ale szybciutko przepisywałam z książki bo Patrycja bardziej od puzli lubi łazić po brudnych panelach ![]() ach to z książki 1 rok życia dziecka w szpitali kazali mi sie kierwać tym opisem
|
#1004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Racja! To samo miałam napisać...
|
|
|
#1005 |
|
Zakorzenienie
|
Ingrid thx
Bardotka Lu ma "chyba" katar tzn. nie ma zadnej wydzieliny,nie slysze zeby jej cos splywalo,ale jak lezy na pleckach to furczy jej w nosku.Zakrapiam sola i wod morska,odciagam,ale nic sie nie odciagnelo ![]() do tego chyba mamay zabkowanie na calego (a moze to objawy przeziebienia ) |
|
|
|
#1006 |
|
Zakorzenienie
|
o miałam własnie napisac, ze traczej nie stan podgorączkowy ale bardotka łądnie to opisała
![]() aldii mi się widzi, ze u Was to na bank zęby. Podajesz te homeopaty ?ingrid azzis Tomek od 2 dni dostaje do mleka jedna miarkę bebilonu 2 i jak na razie prócz deko większego ulewania nie widze by sie coś działo a kupe to taka noworodkową dziś zrobił, ze masakra ![]() ulewanie moze tez byc wynikiem odwracania się na brzuch od razu po jedzeniu ale potrafi tez "oddac" jedzonko pozniej.
|
|
|
|
#1007 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia niestety nie mam tych granulek.Najwczesniej bede miala za m-c
moze to i zabki,bo od 2 dni kupka tez taka luzniejsza.Tylko niepokoi mnie to furczenie w nosku ![]() |
|
|
|
#1008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Starszego syna karmiłam piersią 1,5 roku Mam dużą różnicę wieku w dzieciach ( 12 lat ) i nie pamiętam już jak to było ze stałym pokarmem u Łukasza
|
|
#1009 |
|
Zakorzenienie
|
aldii niestety czesto przy ząbkowaniu tez pojawia się katar
![]() tak mi się przypomniało apropos spacerówek kubełkowych, wczoraj podczas wykładu ndt bobath kobietka pokazywała jak w prawidłowy sposób nosić, podnosić dziecko. Miało ono w tych pozycjach ułozenie takie prawie kubełkowe. Zwracała uwagę na to by między nózkami a pleckami był kąt prosty. Pleci pod katem a nózki oparte o nasz brzuch. Takze te kubełki nie są wcale takie złe ![]() ofc ona nic na ten temt nie mowiła ja sobie tak skojarzyłam. |
|
|
|
#1010 |
|
Zakorzenienie
|
Kancia dobrze wiedziec o tych kubelkach
![]() wczoraj w galerii zaczepilam jakichs ludzi z bugaboo i pytalam o niego.sa zachwyceni i mowia,ze innego by nigdy nie kupili...wiec nadal nie wiem buzz,czy bugaboo ![]() co do kataru,to nie mam pewnosci,czy Lu go ma.bo poza furczeniem,nic sie nie dzieje nie wiem,czy to wystarczajacy objaw zeby stwierdzic katar ![]() teoretycznie jutro mamy laryngologa (o ile sie nie okaze,ze wyznacza jakis dodatkowy termin z kosmosu),to bedzie okazja zeby jej obejrzala ten nosek |
|
|
|
#1011 |
|
Zakorzenienie
|
hej laski ja nie mam weny do pisania ani humoru wczoraj znlezli naszego kolege ktory popelnil samobujstwo skaczac z klifu jeszcze nie moge w to uwierzyc,
pozdrawaim was i podczytuje zdjecia sliczne dzieciaczkow |
|
|
|
#1012 | |||
|
Raczkowanie
|
aldii hmmm może lepiej dla dziecka będzie tak jak piszesz, żeby jednak co te trzy dni zwiększać, bo jakby nie było to Amelka tylko raz-dwa razy dziennie dostaje mm. A co do obstawiania poduchami to to nie jest tak, że ją obstawiam i ona sobie siedzi i siedzi i siedzi. Siedzi sobie tak tylko chwilkę
i zaraz ją kładę albo na rece biorę Ja wiem, że ona jest jeszcze mała i dopiero uczy się siedzieć. Tak więc bez paniki ![]() Cytat:
Tylko za niedługo Amelka będzie miała 6 miesięcy i ja już tak powoli myślę, że będe musiała jej mleko zmienić Wiesz, takie plany na przyszłość ![]() Cytat:
Także spokojnie możesz już dawać zupki deserki Ja tam się nie cackałam z tymi obiadkami czy deserkami, że dawałam każdą nowość na początek np. po 3 łyżeczki. Zrobiłam tak na początku raz, a potem od razu po pół słoiczka i nic jej nie było. Tylko, ze każde dziecko jest inne, a moje ma żołądek po TŻ Czyli wszystko je a nic jej nie jest ![]() Pochwal się później jak idzie rozszerzanie diety ![]() A co do różnicy wieku, to fakt-duża. Ale ja sama mam braci którzy są odemnie starsi o 14, 13 i 10 lat I nie było źle Opiekowali się mną i byłam ich oczkiem w głowie ![]() A u Nas noc znowu masakryczna ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ---------- Cytat:
). Lepiej to u lekarza sprawdzić
|
|
#1013 |
|
Wtajemniczenie
|
Jesteśmy w domku szybko ogarnęłam chatkę bo my wracamy z gości i do nas goście przychodzą, Patryśka dostała kolejna porcję zabawek itp. masakra ona ma dopiero pół roczku a pół domu zabawek
![]() min to http://allegro.pl/item1175138068_fis...ik_pchacz.html na razie oczywiście nie chodzi ale fajne to do zabawyKancia a Tomeczek był na targach?
|
#1014 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Elcia wspołczuje ...a on miał jakas rodzine, młody?Bardotka super ten pchacz, tez chcemy takie cos kupic ![]() Zaslona wspolczuje nocy ![]() Ingrid za 7 miesiecyA ja za 2 godz szykuje sie do pracy i chyba sie rosplacze...nie wiedziałam, ze to takie ciezkie bedzie...jak ja przezyje 12 godz bez Sebusia Miłego popołudnia i zajrze do Was jutro
|
#1015 | |
|
Zakorzenienie
|
aldii współczuję nocki
u nas jest to samo, Filip mniej kaszle po syropku Ambrosol i teraz tylko woda z nosa mu leci. Dziś już temperatury nie ma tylko ta woda, no i apetyt wrócił.. Wysypki tez nie ma wiec nie wiem co to jest![]() Ingrid Cytat:
|
|
#1016 |
|
Rozeznanie
|
blonde w Hombargansie(chyba tak to sie pisze)sa fajne pchacze z Chicco kiedys widzialam po 15 L i po 20L-jak wroce chyba tez kupie Szymkowi
|
|
|
|
#1017 |
|
Zakorzenienie
|
Elcia
![]() Zaslona mimo wszytsko nawet na chwilke nie obkladalabym pieluchami.Zobaczysz,ze nim sie obejrzysz,Amelka bedzie sama siedziala My tez mamy meczace noce hmmm moze to gardlo zobaczymy co jutro powie laryngologBardotka fajny Blonde ![]() Youyou oj wspolczuje.idziecie jeszcze kontrolnie do lekarza ? Tajgabajga co to za sklep ? nie znam |
|
|
|
#1018 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii tak jutro skocze tak kontrolnie go osłuchać dla świętego spokoju
|
#1019 |
|
Rozeznanie
|
aldii special 4you http://www.tjmorris.co.uk/
moze u Was inaczej sie mowi na ta siec w kazdym razie w tych sklepach,duzo jest zabawek z chicco za male pieniadze |
|
|
|
#1020 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
********** Teraz juz nie pamietam która - Bardotka czy Brzoskwinia pisały, że Ich smyk je co 4 godziny: o 8, 12, 16 i o 20. No i teraz pytanie: jak wyglądał wczesniej schemat Twoich karmień? Bo o co mi chodzi. Własnie chciałabym Olę przestawic na 4 posiłki w ciągu dnia (teraz ma 5: o 8, 11, 14, 17, 20). Ale skubana jak jest za 5 minut posiłek to tak sie domaga jedzonka, że nie ma szans żeby stopniowo wydłużac przerwy między posiłkami. Większych porcji też nie będe robiła, bo Ola i tak juz brzusio ma spory... Zastanawiam sie tez jak to będzie z drzemkami, bo teraz mam juz tak ustawione, że zazwyczaj Ola zasypia ok 16, pośpi z pół godziny, mleko o 17 i wtedy juz do 20 nie śpi, dostaje mleko i zasypia juz na cała noc... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:42.

a to 1dniowa promocja ?

opakowane po 3 sztuki rozne kombinacje z mięskiem, królik i warzywa, kurczak, jagnięcina i rybka

klask i:

My już dawno się rozszerzamy, jemy wszystko co jadalne 

jak bedzie gotowe to samo bedzie siedzialo - nic na sile !!!

?
ale potrafi tez "oddac" jedzonko pozniej.

u nas jest to samo, Filip mniej kaszle po syropku Ambrosol i teraz tylko woda z nosa mu leci. Dziś już temperatury nie ma tylko ta woda, no i apetyt wrócił.. Wysypki tez nie ma wiec nie wiem co to jest