Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 2010 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-07, 17:10   #991
aldii
Zakorzenienie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Wyderka ja u siebie tych sloiczkow nie widzialam a to 1dniowa promocja ?
Youoyu biedny Filip
Filka ja tez piore

U nas od wczoraj troche luzniejsze kupki,hmmm moze to rzeczywiscie zeby
Stary 2010-08-07, 18:20   #992
wyderka80
Raczkowanie

Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20

Cytat:
Napisane przez aldii Pokaż wiadomość
Wyderka ja u siebie tych sloiczkow nie widzialam a to 1dniowa promocja ?
Aldii niestety nic nie pisało o promocji a ulotki nie widziałam.
Po prostu wypatrzyłam na sklepie, były zafoliowane po 3 szt i pisało że 1 szt. gratis
wyderka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 20:37   #993
Kancia
Zakorzenienie

aldii ja jakiś czas temu pisałam o tych słoiczkach w cerfurze opakowane po 3 sztuki rozne kombinacje z mięskiem, królik i warzywa, kurczak, jagnięcina i rybka

skakanke z licznikiem ostatnio widziałam albo w Lidlu albo w Biedronce kuknij na stronki moze jeszcze jest

co fryca to nie ma co wklejac bo tylko podciełam, na targach było fajnie i mozna było kupic okazyjnie foteliki, wózki i rozne inne rzeczy, butelki, lakatatory zabawki i wiele innych ceny z rabatami od razu
zrobić sesję zdjęciową maluchowi, pogadac z lekarzami (pediatra, alergolog, neurolog, logopeda, fizjoterapeuta) Posłuchałam sobie wykładu logopedy i rehabilitantów bobath, mozna było posłuchac tez lekcji w szkole rodzenia, było duzo konkursów, zajęć dla maluchów. Generalnie polecam Jutro tez od 10 do 17 warto się przejsc jak ktoś ma okazje
Załuje, ze nie było tych targow wczesniej bo np kubki TT Explora 6m+ 15 zł, Grzechotki Canpola takie fajne węże po 12 zł a w sklepie widziałam po 17. Tansze foteliki, akurat ja pytałam o GRaco Junior dla Adriana i roznica w cenie to 30 zł od najtańszej jaka była na all. Takze zamiast 170 zapłaciłabym 140 i to bez przesyłek

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2010-08-07 o 20:41
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 21:27   #994
wyderka80
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
aldii ja jakiś czas temu pisałam o tych słoiczkach w cerfurze opakowane po 3 sztuki rozne kombinacje z mięskiem, królik i warzywa, kurczak, jagnięcina i rybka
Niestety w carefurze chyba promocja się skończyła bo już się nie załapałam jak byłam w czwartek
wyderka80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 21:54   #995
pantee
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość

skakanke z licznikiem ostatnio widziałam albo w Lidlu albo w Biedronce kuknij na stronki moze jeszcze jest

co fryca to nie ma co wklejac bo tylko podciełam, na targach było fajnie i mozna było kupic okazyjnie foteliki, wózki i rozne inne rzeczy, butelki, lakatatory zabawki i wiele innych ceny z rabatami od razu
zrobić sesję zdjęciową maluchowi, pogadac z lekarzami (pediatra, alergolog, neurolog, logopeda, fizjoterapeuta) Posłuchałam sobie wykładu logopedy i rehabilitantów bobath, mozna było posłuchac tez lekcji w szkole rodzenia, było duzo konkursów, zajęć dla maluchów. Generalnie polecam Jutro tez od 10 do 17 warto się przejsc jak ktoś ma okazje
Załuje, ze nie było tych targow wczesniej bo np kubki TT Explora 6m+ 15 zł, Grzechotki Canpola takie fajne węże po 12 zł a w sklepie widziałam po 17. Tansze foteliki, akurat ja pytałam o GRaco Junior dla Adriana i roznica w cenie to 30 zł od najtańszej jaka była na all. Takze zamiast 170 zapłaciłabym 140 i to bez przesyłek
No i to jest właśnie zaleta wielkich miast- zawsze cos ciekawego mozna zaliczyc....Tez bym sie chetnie na cos takiego wybrała, ale nic w poblizu
pantee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 22:49   #996
KarmazynowyKamyk
Zakorzenienie

GG do KarmazynowyKamyk

Hallo mamusie
Zapomniałam co miałam napisać

A wiem... Chyba mi mleko wraca na noc... Dzisiaj przed snem nawet coś tam Paulina zjadła, z 5 minut jadła, ale w sumie z obu cyców... To i tak lepsze od zera... Ale i tak sie zaopatrzyliśmy dzisiaj w Bebilon Pepti 2 i od jutra próbujemy...

Widziałyście jakieś nianie elektroniczne, które mają zasięg większy niż 300 m?

Cytat:
Napisane przez filka2 Pokaż wiadomość
aha mamy 2ząbkil ewa jedynka chyba szybciej bo wieksza

Cytat:
Napisane przez xmila Pokaż wiadomość
No u nas w zasadzie tylko moje mleko + słoiczki - marchew, dynia, ziemniaki, jabłko... Teraz testujemy mleko modyfikowane, ale je po parę łyżeczek, butla jest beeeee... więc może kaszkę ryżową na mleku będzie mógł jeść, bo gluten na razie mamy zakazany
Foty super
Jak mnie nie ma, to Paulina najpierw je kaszkę na wodzie z odrobiną owocków ok. 210 - 230 ml, popija wodą z soczkiem. Na obiadek je królika z dodatkami ok. 180 g, dojada połową małego słoiczka owocków i popija wodą z soczkiem.

Cytat:
Napisane przez pantee Pokaż wiadomość
Aaaaaaaaaaa.....moje dziecię dzis rano zaliczyło w koncu przewrotkę z brzucha na plecki

Cytat:
Napisane przez tajgabajga Pokaż wiadomość
hejto my dzis stawiamy po drineczku dla mamusiek a po soczku dla malenstw-stuknelo 7 miesiecy Szymkowi-i z jednej strony sie ciesze a z drugiej te nasze malenstwa juz nie sa takie male
klask i:
Stary 2010-08-07, 23:27   #997
Zaslona
Raczkowanie

kalka moja Amelka lutowa, ale jeszcze sama nie siedzi, dopiero podciąga się do siedzenia, ale jak ją poduchami obstawię to siedzi Nie pełza, nie raczkuje-ale mamy czaaaaaaaas jeszcze
wyderka Blanka wczoraj przeszła samą siebie, a dzisiaj u mnie Amelka Wstawałam co dwie godziny do niej i aż w końcu obudziła się o 6:30
Śliczną masz córeczkę Pierwsze zdjęcie jest boskie
patinka_ Ojjj tak, jest u Nas etap darcia/piszczenia... Już mi uszy czasami puchną, a ta 'śpiewa' jak najęta- jak to moja mama nazywa...
A co do kupek to ja się już nie przejmuję ich konsystencją. Czasami zrobi twardszą, czasami rzadszą. Normalne jak zaczyna się wprowadzać nowe pokarmy
shamanaika kurcze, miałam problem z odczytaniem Twojego nicka A więc witamy w naszych skromnych progach Pytałas o karmienie piersią. Ja karmię i bardzo to lubię. Chciałabym jak najdłużej karmić, ale jakis limit sobie chyba musze wprowadzić kiedy przestać My już dawno się rozszerzamy, jemy wszystko co jadalne tzn. zupki, deserki, zupki, które sama gotuję, banany, chrupki, ziemniaczka też sobie czasami zje i wiele innych rzeczy i Amelka nie ma na NIC uczulenia/alergii

A ja mam pytanie odnośnie przejścia na mm 2: otóż: daję Amelce butlę tylko na noc i rano na tym mleku robię jej kaszkę. Pijemy dokładnie bebiko 1. I teraz nei wiem jak przejść na bebiko 2 bez żadnych rewolucji. Na opakowaniu niby pisze żeby do tej jedynki dodawać mleko dwójkę i tak z każdym dniem stopniowo zmniejszać ilość jedynki a zwiększać ilość dwójki. Wiem, że był ten temat poruszany ale to pytały się osoby, których dzieci cały czas piją mm, a moja Amelka tylko na noc i rano kaszka. (Amelka dopiero za dwa tygodnie będzie miała 6 miesięcy ale już myślę jak tą zmianę wprowadzić )

Kalka prosze o zaproszenie

Amelia

Zaslona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 23:43   #998
filka2
Zadomowienie

zasłona tez uwielbiam karmić piersią i tez musze sobie jakiś limit...może do rokuale ja bede w domu cały czas więc może ciut dłuzej.ja mm daję czasami jak mi braknie ale pediatra mówiła że jak bede przechodzić na 2 to mieszać pół na pół z 1,ja nie mieszałam bo 1 juz straciła ważnośc i czasami dam 2 i chyba ją ciut brzuszek boli.
kamyk ponad 300m?a po co Ci taki zasięg

zrobiłam ciasto z majonezem bo nagle mi sie zachciało słodkiego i co...!!!zakalec!!!za kalec mi wyszedł raz jak miałam z 15lat a tu teraz taki zonk!!!dobrze ze nie mieszkam z teściową bo bym musiała jak gooha kamuflowac i do śmieci...
Stary 2010-08-08, 09:25   #999
youyou
Zakorzenienie

dzień dobry
czyżbym była pierwsza?
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 09:43   #1000
Ingrid80
BAN stały

Kochane! Ale pędzicie!!! Ledwo nadrabiam, ale odpisać już nie daję rady Po prostu zapominam, a nie umiem wielocytować .Jak się to robi? A do tego klub Masakra!
FILKA

Moja lekarka też powiedziała, że na zęby jeszcze poczekamy a do tygodnia wyszły DWA Też fachowiec

Nie pomogę w sprawie spacerówki bo na razie używamy mutsy 3w1. natomiast mogę polecić nosidełko, jeżeli ktoś chce chodzić na dłuższe spacery, wycieczki. My mieszkamy w górach i dla nas jest super, a zwłaszcza że dostaliśmy uzywane ale w bdb stanie i nie trzeba było kupować bo cena ale warto bo jest małej w nim naprawde wygodnie i super śpi Pomogły przy ząbkowaniu:
http://allegro.pl/item1178946320_vau...a_589_459.html
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 10:07   #1001
aldii
Zakorzenienie

Wyderka
Kancia wiem,pamietam,ale u mnie niestety nie ma cerfura
thx za info o skakance
Oooo fajne te targi,szkoda,ze robia je tylko w kilku miastach w Gda nigdy chyba nie bylo
Zaslona my pijemy humane i zaczelam zmieniac,jak mala skonczyla 6,5 m-ca.I robie podobnie jak masz napisane na opakowaniu.Tyle,ze ja nie zwiekszam codziennie ilosci dwojki,tylko co 3 dni ( 3 dni 1 miarka,kolejne 3 2 miarki,pozniej przez 3 dni 3 miarki....)

Dziewczyny DZIECKA NIE OBSTAWIA SIE PODUCHAMI ZEBY SIEDZIALO !!!!!!!!!!!!!!!! jak bedzie gotowe to samo bedzie siedzialo - nic na sile !!!

No i kolejna noc do :dupa: pomijajac pobudki na jeczenie,to dziecko wstalo po 2 i urzadzilo sobie koncert gadania do 4 A pozniej pobudki co 15 min.......

Mamuski i po raz kolejny temat temperatury....jak Lu ma w dupce 37,7,to tak jakby miala 37,2 ? czyli stan podgoraczkowy ?
Stary 2010-08-08, 10:13   #1002
Ingrid80
BAN stały

ALDII nie pomogę, bo przyznam się, że jaszcze nie mierzyłam Lence temperatury Nie było potrzeby
AHA! LENKA KONCZY DZISIAJ 7 MIES!!!!

Edytowane przez Ingrid80
Czas edycji: 2010-08-08 o 10:14
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 10:35   #1003
bardotka_a
Wtajemniczenie

Aldii "najdokładniejsza jest temp. mierzona w odbycie, gdyż pochodzi z wnętrza ciała. Temp. mierzona w odbycie jest zwykle o 0,5-1 stopnia wyższa niż mierzona w jamie ustnej. Natomiast pod pachą jest o 1 stopień niższa. Normalna temp. ciała wynosi zatem 37 stopni w jamie ustnej, 37,6 w odbycie,oraz 36,3 pod pachą. Gorączka 39,0 mierzona w odbycie odpowiada 38,4 w jamie ustnej i 37,9 pod pachą"
sorki za błędy ale szybciutko przepisywałam z książki bo Patrycja bardziej od puzli lubi łazić po brudnych panelach
ach to z książki 1 rok życia dziecka w szpitali kazali mi sie kierwać tym opisem
Stary 2010-08-08, 10:39   #1004
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84

Cytat:
Napisane przez Zaslona Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie odnośnie przejścia na mm 2: otóż: daję Amelce butlę tylko na noc i rano na tym mleku robię jej kaszkę. Pijemy dokładnie bebiko 1. I teraz nei wiem jak przejść na bebiko 2 bez żadnych rewolucji. Na opakowaniu niby pisze żeby do tej jedynki dodawać mleko dwójkę i tak z każdym dniem stopniowo zmniejszać ilość jedynki a zwiększać ilość dwójki. Wiem, że był ten temat poruszany ale to pytały się osoby, których dzieci cały czas piją mm, a moja Amelka tylko na noc i rano kaszka. (Amelka dopiero za dwa tygodnie będzie miała 6 miesięcy ale już myślę jak tą zmianę wprowadzić )
Wprowadzaj miarkami - tak jak jest napisane na opakowaniu. Albo na każdą nową miarkę jeden dzień albo i 2 dni. I spokojnie poczekaj do tego 6 miesiąca, bo chyba nie chciałaś tego wprowadzać "już"??

Cytat:

Dziewczyny DZIECKA NIE OBSTAWIA SIE PODUCHAMI ZEBY SIEDZIALO !!!!!!!!!!!!!!!! jak bedzie gotowe to samo bedzie siedzialo - nic na sile !!!
Racja! To samo miałam napisać...

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 10:51   #1005
aldii
Zakorzenienie

Ingrid thx za 7 m-cy
Bardotka

Lu ma "chyba" katar tzn. nie ma zadnej wydzieliny,nie slysze zeby jej cos splywalo,ale jak lezy na pleckach to furczy jej w nosku.Zakrapiam sola i wod morska,odciagam,ale nic sie nie odciagnelo
do tego chyba mamay zabkowanie na calego (a moze to objawy przeziebienia )
Stary 2010-08-08, 11:26   #1006
Kancia
Zakorzenienie

o miałam własnie napisac, ze traczej nie stan podgorączkowy ale bardotka łądnie to opisała
aldii mi się widzi, ze u Was to na bank zęby. Podajesz te homeopaty ?

ingrid

azzis Tomek od 2 dni dostaje do mleka jedna miarkę bebilonu 2 i jak na razie prócz deko większego ulewania nie widze by sie coś działo a kupe to taka noworodkową dziś zrobił, ze masakra zółta jajecznica i to taka wielka ze szok
ulewanie moze tez byc wynikiem odwracania się na brzuch od razu po jedzeniu ale potrafi tez "oddac" jedzonko pozniej.
Stary 2010-08-08, 12:08   #1007
aldii
Zakorzenienie

Kancia niestety nie mam tych granulek.Najwczesniej bede miala za m-c moze to i zabki,bo od 2 dni kupka tez taka luzniejsza.Tylko niepokoi mnie to furczenie w nosku
Stary 2010-08-08, 12:27   #1008
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez Zaslona Pokaż wiadomość
Ja karmię i bardzo to lubię. Chciałabym jak najdłużej karmić, ale jakis limit sobie chyba musze wprowadzić kiedy przestać My już dawno się rozszerzamy, jemy wszystko co jadalne tzn. zupki, deserki, zupki, które sama gotuję, banany, chrupki, ziemniaczka też sobie czasami zje i wiele innych rzeczy i Amelka nie ma na NIC uczulenia/alergii
My też jesteśmy tylko na piersi. Mam pytanko, od którego miesiąca wprowadzałaś "inny" pokarm? Moja Luiza kończy 4 miesiące i tak się zastanawiam, czy mogę jej podać jabłuszko i marchewkę już niedługo?
Starszego syna karmiłam piersią 1,5 roku Mam dużą różnicę wieku w dzieciach ( 12 lat ) i nie pamiętam już jak to było ze stałym pokarmem u Łukasza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 12:53   #1009
Kancia
Zakorzenienie

aldii niestety czesto przy ząbkowaniu tez pojawia się katar

tak mi się przypomniało apropos spacerówek kubełkowych, wczoraj podczas wykładu ndt bobath kobietka pokazywała jak w prawidłowy sposób nosić, podnosić dziecko. Miało ono w tych pozycjach ułozenie takie prawie kubełkowe. Zwracała uwagę na to by między nózkami a pleckami był kąt prosty. Pleci pod katem a nózki oparte o nasz brzuch. Takze te kubełki nie są wcale takie złe
ofc ona nic na ten temt nie mowiła ja sobie tak skojarzyłam.
Stary 2010-08-08, 13:19   #1010
aldii
Zakorzenienie

Kancia dobrze wiedziec o tych kubelkach
wczoraj w galerii zaczepilam jakichs ludzi z bugaboo i pytalam o niego.sa zachwyceni i mowia,ze innego by nigdy nie kupili...wiec nadal nie wiem buzz,czy bugaboo

co do kataru,to nie mam pewnosci,czy Lu go ma.bo poza furczeniem,nic sie nie dzieje nie wiem,czy to wystarczajacy objaw zeby stwierdzic katar

teoretycznie jutro mamy laryngologa (o ile sie nie okaze,ze wyznacza jakis dodatkowy termin z kosmosu),to bedzie okazja zeby jej obejrzala ten nosek
Stary 2010-08-08, 14:10   #1011
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

hej laski ja nie mam weny do pisania ani humoru wczoraj znlezli naszego kolege ktory popelnil samobujstwo skaczac z klifu jeszcze nie moge w to uwierzyc,
pozdrawaim was i podczytuje
zdjecia sliczne dzieciaczkow
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 15:43   #1012
Zaslona
Raczkowanie

aldii hmmm może lepiej dla dziecka będzie tak jak piszesz, żeby jednak co te trzy dni zwiększać, bo jakby nie było to Amelka tylko raz-dwa razy dziennie dostaje mm. A co do obstawiania poduchami to to nie jest tak, że ją obstawiam i ona sobie siedzi i siedzi i siedzi. Siedzi sobie tak tylko chwilkę i zaraz ją kładę albo na rece biorę Ja wiem, że ona jest jeszcze mała i dopiero uczy się siedzieć. Tak więc bez paniki

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Wprowadzaj miarkami - tak jak jest napisane na opakowaniu. Albo na każdą nową miarkę jeden dzień albo i 2 dni. I spokojnie poczekaj do tego 6 miesiąca, bo chyba nie chciałaś tego wprowadzać "już"??
Nie, nie już Tylko za niedługo Amelka będzie miała 6 miesięcy i ja już tak powoli myślę, że będe musiała jej mleko zmienić Wiesz, takie plany na przyszłość

Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
My też jesteśmy tylko na piersi. Mam pytanko, od którego miesiąca wprowadzałaś "inny" pokarm? Moja Luiza kończy 4 miesiące i tak się zastanawiam, czy mogę jej podać jabłuszko i marchewkę już niedługo?
Starszego syna karmiłam piersią 1,5 roku Mam dużą różnicę wieku w dzieciach ( 12 lat ) i nie pamiętam już jak to było ze stałym pokarmem u Łukasza
Hmm ja wprowadziłam nowe pokarmy jak Mała miała 4 miesiące. Na początek dostała jabłuszko i marchewkę właśnie. Jak zobaczyłam, że jej nic nie jest to później dałam jej obiadki. Nawet od razu dałam jej zupki jarzynowej pół słoiczka Także spokojnie możesz już dawać zupki deserki Ja tam się nie cackałam z tymi obiadkami czy deserkami, że dawałam każdą nowość na początek np. po 3 łyżeczki. Zrobiłam tak na początku raz, a potem od razu po pół słoiczka i nic jej nie było. Tylko, ze każde dziecko jest inne, a moje ma żołądek po TŻ Czyli wszystko je a nic jej nie jest
Pochwal się później jak idzie rozszerzanie diety
A co do różnicy wieku, to fakt-duża. Ale ja sama mam braci którzy są odemnie starsi o 14, 13 i 10 lat I nie było źle Opiekowali się mną i byłam ich oczkiem w głowie

A u Nas noc znowu masakryczna Wstawałam co dwie godziny Dostała cycka o 21:30, potem na śpiocha dałam jej butlę o 23 i już o 1:00 obudziła się z płaczem-dałam cycka, potem przebudziła się o 3:30 i oczy miała jak cebule-dałam cycka, potem o 5-dałam cycka, aż w końcu obudziła się o 7-dałam cycka i już się jej spać nei chciało A cycka nie tak, że jadła bo była głodna tylko trochę podoiła i spokój. Wcześniejsze noce mi ładnie spała, bo od 22:30 do 5. Niech kurde wyjda wreszcie te zębyyyy

---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:31 ----------

Cytat:
Kancia dobrze wiedziec o tych kubelkach
wczoraj w galerii zaczepilam jakichs ludzi z bugaboo i pytalam o niego.sa zachwyceni i mowia,ze innego by nigdy nie kupili...wiec nadal nie wiem buzz,czy bugaboo

co do kataru,to nie mam pewnosci,czy Lu go ma.bo poza furczeniem,nic sie nie dzieje nie wiem,czy to wystarczajacy objaw zeby stwierdzic katar

teoretycznie jutro mamy laryngologa (o ile sie nie okaze,ze wyznacza jakis dodatkowy termin z kosmosu),to bedzie okazja zeby jej obejrzala ten nosek
Amelka miała takie furczenie w nosie, ale wtedy gdy miała zapalenie gardła Lekarka powiedziała, żeby woda morską zakrapiać. Ale mimo tego i mimo odciągania katarkiem nic nie wychodziło. W końcu po paru dniach samo przeszło (oczywiście jeżeli tak u Amelki było to nie oznacza, że u Lu tez tak będzie ). Lepiej to u lekarza sprawdzić

Amelia

Zaslona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 16:45   #1013
bardotka_a
Wtajemniczenie

Jesteśmy w domku szybko ogarnęłam chatkę bo my wracamy z gości i do nas goście przychodzą, Patryśka dostała kolejna porcję zabawek itp. masakra ona ma dopiero pół roczku a pół domu zabawek
min to

http://allegro.pl/item1175138068_fis...ik_pchacz.html

na razie oczywiście nie chodzi ale fajne to do zabawy

Kancia a Tomeczek był na targach?
Stary 2010-08-08, 17:06   #1014
blonde_hair
Zakorzenienie

Hej!

Elcia wspołczuje...a on miał jakas rodzine, młody?

Bardotka super ten pchacz, tez chcemy takie cos kupic

Zaslona wspolczuje nocyu ans tez ciezko przez zeby ale głównie w ciagu dnia...noce jak naarazie piekne

Ingrid za 7 miesiecy

A ja za 2 godz szykuje sie do pracy i chyba sie rosplacze...nie wiedziałam, ze to takie ciezkie bedzie...jak ja przezyje 12 godz bez Sebusia

Miłego popołudnia i zajrze do Was jutro
Stary 2010-08-08, 17:15   #1015
youyou
Zakorzenienie

aldii współczuję nocki u nas jest to samo, Filip mniej kaszle po syropku Ambrosol i teraz tylko woda z nosa mu leci. Dziś już temperatury nie ma tylko ta woda, no i apetyt wrócił.. Wysypki tez nie ma wiec nie wiem co to jest

Ingrid za 7 miesięcy

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
hej laski ja nie mam weny do pisania ani humoru wczoraj znlezli naszego kolege ktory popelnil samobujstwo skaczac z klifu jeszcze nie moge w to uwierzyc,
straszne to
Stary 2010-08-08, 17:33   #1016
tajgabajga
Rozeznanie

GG do tajgabajga

blonde w Hombargansie(chyba tak to sie pisze)sa fajne pchacze z Chicco kiedys widzialam po 15 L i po 20L-jak wroce chyba tez kupie Szymkowi
Stary 2010-08-08, 18:23   #1017
aldii
Zakorzenienie

Elcia
Zaslona mimo wszytsko nawet na chwilke nie obkladalabym pieluchami.Zobaczysz,ze nim sie obejrzysz,Amelka bedzie sama siedziala
My tez mamy meczace noce
hmmm moze to gardlo zobaczymy co jutro powie laryngolog
Bardotka fajny Lu ma taki http://allegro.pl/item1178539637_smo..._maskotka.html i jeszcze jeden,ale nie wiem nawet jakiej firmy
Blonde
Youyou oj wspolczuje.idziecie jeszcze kontrolnie do lekarza ?
Tajgabajga co to za sklep ? nie znam
Stary 2010-08-08, 18:55   #1018
youyou
Zakorzenienie

Aldii tak jutro skocze tak kontrolnie go osłuchać dla świętego spokoju
Stary 2010-08-08, 19:08   #1019
tajgabajga
Rozeznanie

GG do tajgabajga

aldii special 4you http://www.tjmorris.co.uk/
moze u Was inaczej sie mowi na ta siec w kazdym razie w tych sklepach,duzo jest zabawek z chicco za male pieniadze
Stary 2010-08-08, 19:55   #1020
Agape007
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
Straszne to.... Współczuję Tobie bardzo...
Teraz juz nie pamietam która - Bardotka czy Brzoskwinia pisały, że Ich smyk je co 4 godziny: o 8, 12, 16 i o 20.
No i teraz pytanie: jak wyglądał wczesniej schemat Twoich karmień? Bo o co mi chodzi. Własnie chciałabym Olę przestawic na 4 posiłki w ciągu dnia (teraz ma 5: o 8, 11, 14, 17, 20). Ale skubana jak jest za 5 minut posiłek to tak sie domaga jedzonka, że nie ma szans żeby stopniowo wydłużac przerwy między posiłkami. Większych porcji też nie będe robiła, bo Ola i tak juz brzusio ma spory... Zastanawiam sie tez jak to będzie z drzemkami, bo teraz mam juz tak ustawione, że zazwyczaj Ola zasypia ok 16, pośpi z pół godziny, mleko o 17 i wtedy juz do 20 nie śpi, dostaje mleko i zasypia juz na cała noc...

58 57,5 57 56,5 56 55,5 55!!
Agape007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości