|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2941 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
dzień dobry,
ja niedzielę aktywnie spędziłam cały dzień na powietrzu i dodatkowo spacer 4 km. trzeba dbać o aktywność. O dziwo nie miałam wczoraj mdłości, za to dziś, obudziły mnie ze zdwojoną siłą, o mały włos uniknęłam wymiotów. miałam iść do pracy na 9 ale pojde godzine poźnijej, bo żle się czuję. Na raazie piję miętę, a powiedzcie co może mi ulżyć na te mdłości, może coś do picia,? mięta nawet trochę pomaga, ale może jest coś jeszcze innego?
|
|
|
|
#2942 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20
Ja zauważyłam ,że jeżeli już , to mam mdłości jak gwałtownie wstane z łóżka, np dzisiaj 0 6 rano siku i już mi było niedobrze, ale położyłam się dalej spać przed 9 poleżałam i jest cacy
![]() nie wiem co bym zrobiła jakbym musiała znosic te paskudne mdłości non stop + wymiotowanko... jestem też szczęściarą?
|
#2943 |
|
Raczkowanie
|
witam dzisiaj miałam pierwsze poranne wymioty i mam nadzieje, że był to pierwszy i ostatni raz !
|
|
|
|
#2945 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny.
Ja już po wizycie u lekarza. Niestety nie jest dobrze. Na usg nic nie widać, nie ma pęcherzyka ciązowego. Lekarz powiedział że albo za wcześnie albo ciąża pozamaciczna. Mam tylko pogrubione endometrium 14 mm które może wskazywać na rozwijająca się ciąże ale niekoniecznie. Mam przyjść za tydzień. No ale dziwny ten lekarz. Po pierwsze zrobił mi usg przez brzuch, a niby we wczesnej ciąży powinno robić się dopochwowo. Po drugie najpierw powiedział że testy się mogą mylić, a potem powiedział że mogę zrobić jeszcze raz test i że jak wyjdą dwie mocne kreski to znaczy że jest ok. Paranoja jakaś. Po trzecie mówie mu o tych plamieniach to powiedział że nic mi nie przepisze skoro on nie wie czy to ciąża czy nie. Jak się zapytałam o test z krwi to powiedział że oni takiego nie robią. Więc pojechałam do prywatnego laboratorium i zrobiłam bete, niestety wyniki dopiero w środę albo w czwartek. Ogólnie to załamka i nie wiem co mam o tym myśleć
|
|
|
|
#2946 |
|
Zakorzenienie
|
szkoda ze na bete musisz tyle czekac u mnie jest na miejscu kurcze,a inny lekarz?
|
#2947 |
|
Rozeznanie
|
Bedę próbować się umówić prywatnie do lekarza który ma bardzo dobre usg, ale nie wiem czy mi się uda na ten tydzień bo do niego raczej z wyprzedzeniem trzeba się umawiać.
|
|
|
|
#2948 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam kciuki i dzwoń!
|
#2949 |
|
Rozeznanie
|
Lustereczko idź koniecznie do innego lekarza bo ten jest naprawdę dziwny
Dziewczyny oglądałam wczoraj świetny film dokumentalny o dziewięciu miesiącach Można go zobaczyć za darmo na tej stronie http://vod.onet.pl/zycie-przed-zyciem,5782,film.html Polecam Wam |
|
|
|
#2950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie że robi się się wpierw dopochwowo pierwsze usg. Poza tym jakby nawet to była ciąża pozamaciczna to tez powinien cos z tym zrobić. Koleżanka z bloku miała pozamaciczną, też jakiś profesor się nie poznał, z krwotokiem wylądowała w szpitalu, bo jej jajowód pękł, musieli wyciąć, dotaczali jej sporo krwi. Chwała Bogu urodziła potem jeszcze dwójkę dzieci. |
|
|
|
|
#2951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale również próbowałabym się dostać do innego lekarza, ja byłam u lekarza w 8tc i robił mi usg dopochwowo, więc zmień tego lekarza jak najszybciej. trzymam kciuki aby okazało się że wszystko jest oka my wczoraj powiedzieliśmy rodzicom jednym i drugim o dzidzi, ucieszyli się bardzo ![]() teraz to już pójdzie drogą pantoflową
|
|
|
|
|
#2952 |
|
Zakorzenienie
|
ja zaraz idę po jakaś drożdżówę z serem co oszaleje
|
#2953 |
|
Rozeznanie
|
Udało mi się umówić na jutro na 16:30. Trzymajcie kciuki.
|
|
|
|
#2955 |
|
Zadomowienie
|
A ja dziś jadę na zakupy
Lustereczko kciukam za kluskę. Lekarzem się nie przejmuj i jak najszybciej zmieniał. Ja tez byłam u takiego, który nie wiem na jakiej zasadzie w ogóle jest gine. Ze szpitala go wywalili za złe diagnozowanie i doprowadzenie do kilku poronień, w stosunku do pacjentek jest antypatyczny jakby robił łaskę, że w ogóle przyjmuje. Takich lekarzy trzeba omijać wielkim łukiem.
Mateusz 19.02.2011 http://suwaczki.maluchy.pl/li-51501.png Jestem oaza spokoju ... pier... kur... za...iście wyluzowanym kwiatem lotosu na tafli jeziora Edytowane przez Jok3r Czas edycji: 2010-08-09 o 11:47 |
|
|
|
#2956 |
|
Zakorzenienie
|
ja to idę do tej piekarni bo przecież jęzor mi odleci zaraz....
pochwal się potem co kupiłaś
|
#2957 |
|
Wtajemniczenie
|
ja dziś byłam na usg, ale nie było dopochwowe
po brzuchu pojeździła i powiedziała, że macica rozplchniona i tyle. A to że inny lekarz wyczuł coś przy jajniku to że jelita mi się wpychają![]() na jedno to dobrze, że nic w jajniku nie ma, ale z drugiej strony myślałam że przez to usg dowiem się czy się wszystko dobrze ulokowało... ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ---------- myślałam, żeby pójść prywatnie, ale zastanawiam się czy skierowania na badania z prywatnego gabinetu są płatne? chodzi mi o te podstawowe badania typu morfologia itp
|
#2958 |
|
Zakorzenienie
|
Lustereczko trzymam kciuki. Jakiś dupa lekarz, tylko Cię nastraszył :/
A ja dziś czuję się fatalnie. Rano bolał mnie żołądek, byłam z mamą w mieście, myślałam, że zemdleję, do tego czuję, że głowa zaczyna boleć i ogólnie humor do bani. |
|
|
|
#2959 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lustereczko ja pamiętam jak byłam w 8 tc, na USG, to lekarz próbował mi robić badanie przez brzuch, i też nic nie zobaczył (ja oczywiście cała blada) ale potem zrobił jeszcze dopochwowe i było piękne serduszko. A ja też myślę, że ten u którego byłaś to jakiś osioł, bo straszy Cię jakąś ciążą pozamaciczną, a widać, że nawet nie wie do czego USG służy i jak się go prawidłowo używa. Jutro na pewno będzie dobrze ![]() PS. wkleję zaraz listę do postu nr 2 Swoją drogą też się strasznie boję o Monikę, nic się nie odzywa...Miałam strasznie dużo do nadrabiania bo nie było mnie od piątku, w sobotę byłam na weselu u znajomego, ale wcale mi się nie podobało. Tak to może jest jak jest gości raptem 20 osób. Co do farbowania włosów to właśnie przed weselem byłam w piątek u fryzjera, i całkowicie zmieniłam włosy, bo miałam straszne odrosty, w dodatku jeszcze z czerwonej farby. Zrobiłam balejaż , może głupio zrobiłam, ale z tego co się orientuję, to niekoniecznie u kobiet w ciąży wychodzą takie kolory jakie sobie życzyły, wszystko przez hormony ![]() Oby to było tyle z tych konsekwencji
|
|
|
|
|
#2960 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie daje spokój z farbowaniem włosów..po porodzie zaszaleje i zmienie fryzurę, tak na lato będę sexi mami hah
![]()
|
#2961 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny.
Troszkę mnie pocieszyłyście i dodałyście nadziei że jednak może będzie wszystko dobrze. Zobaczymy jutro... |
|
|
|
#2962 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak sobie czytam i wnioskuję, że chyba dużo z Was jest na zwolnieniach, cio?
|
|
|
|
|
#2963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja jestem, bo chcę, bo to wskazane, bo... szef mnie nie chce :P |
|
|
|
|
#2964 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem studentką więc mam wolne do października
|
#2965 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurcze, fajny szef Ja mam wrażenie, że moja ginka nie będzie chciała mi dac zwolnienia, bo uważa, że jak dobrze się czuję to jest to niewskazane. Ale ja bym chciała choć na troszke, bo te mdłości w pracy to jest coś okropnego;(
|
|
|
|
|
#2966 |
|
Zakorzenienie
|
nie wyobrażam sobie mieć mdłości w pracy, kurcze mnie sam proponuje za każdym razem ale muszę mu przypomninać że ja studiuję i niepotrzebuje zwolnienia
|
#2967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A może po prostu poproś o to zwolnienie, powiedz, że praca uciążliwa, że strasznie się męczysz itd. w dodatku mdłości... ja myślę, że nie będzie problemu. |
|
|
|
|
#2968 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na wizytę idę 18.08i wtedy zadecyduję Ale w domu o wiele lepiej się czuję
|
|
|
|
|
#2969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2970 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja pracuję w szkole dlatego i właśnie mam wakacje
![]() no ale jeszcze 2 tygodnie i zaczną się rady pedagogiczne i praca... Ja mam zamiar do ferii pracować, czyli gdzieś do stycznia, i od nowego semestru pewnie jakieś zastępstwo zrobią. Ciekawe czy wytrzymam do stycznia bez l4...
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

cały dzień na powietrzu i dodatkowo spacer 4 km. trzeba dbać o aktywność. O dziwo nie miałam wczoraj mdłości, za to dziś, obudziły mnie ze zdwojoną siłą, o mały włos uniknęłam wymiotów. miałam iść do pracy na 9 ale pojde godzine poźnijej, bo żle się czuję. Na raazie piję miętę, a powiedzcie co może mi ulżyć na te mdłości, może coś do picia,? mięta nawet trochę pomaga, ale może jest coś jeszcze innego?

ale również próbowałabym się dostać do innego lekarza, ja byłam u lekarza w 8tc i robił mi usg dopochwowo, więc zmień tego lekarza jak najszybciej. trzymam kciuki aby okazało się że wszystko jest ok

po brzuchu pojeździła i powiedziała, że macica rozplchniona i tyle. A to że inny lekarz wyczuł coś przy jajniku to że jelita mi się wpychają