|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
A moj dzidz od wczoraj rana prawie nie daje o sobie znac,:
|
|
|
|
#3452 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud
Hej dziewczyny!!!
Jestem dzisiaj nie do życia. Dopadła mnie najprawdopodobniej rwa kulszowa. Ból w lewym pośladku jest nie do zniesienia. Nawet nie mogłam się podnieść z łóżka przez 30 minut leżałam i wyłam a każda próba przemasowania przez TŻta kończyła się wielkim krzykiem.
|
#3453 |
|
Wtajemniczenie
|
Gimikis- nie pociesze cie- mi na rwe nie pomagaja masaze. Tylko lezenie i odpoczywanie. Lapie mnie zawsze jak zanadto sie ruszam. No ale jak tu sie nie ruszac.
Edytowane przez De28 Czas edycji: 2010-08-08 o 18:36 |
|
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
ja bede miala sesje ciazowa z mezem na lonie natury
i taka domowa lekko rozbierana :![]() juz wiecej w coazy nie bede wiec to jedyna okazja na zorbienie ciazowych profesjonalnych fotek.
|
|
|
|
#3455 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
na pewno się odezwie
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy od Rodziców, jak zwykle było pysznie
Po drodze kupiliśmy dla mnie kolejny stanik ciążowy z Atlantica, bo ten kupiony 2 miesiące temu (75B) już za mały, choć niby rosnący. Teraz kupiliśmy 75C. W zasadzie miseczka D też była dobra, ale miał za długie ramiączka i już nie dało się ich skrócić. Tak że mam nadzieję, że kolejne 2 miesiące posłuży, a potem to już do karmienia się kupi ![]() Olajka, dla mnie Olga to też Ola. Ale tak naprawdę to jeszcze nie wiemy, czy wolelibyśmy Aleksandrę czy Olgę. Oba nam się podobają Co do sesji zdjęciowych to mój Brat robi fantastyczne zdjęcia i myślę, że jeszcze nam (mnie) zrobi jakieś fajne, jak brzuch będzie większy. Już mi w 20 tygodniu porobił, takie prawie gołe (tzn. byłam w majtkach i zakrywałam piersi rękami), a całkiem nagich chyba i tak nie chcę, więc spoko Będzie pięknie i za darmo ![]() De, mam nadzieję, że Twój Dzidź wkrótce się odezwie Mój z kolei wczoraj wieczorem zrobił taką awanturę, że już się zastanawiałam, czy wszystko OK. Normalnie cały brzuch mi chodził. Ale potem uspokoiło się i za jakiś czas już ruszał się jak zwykle - trochę delikatniej, dzisiaj też go czuję, ale już tak nie lata niesamowicie - tak że chyba wszystko OK. Wczoraj wieczorem trochę się zdenerwowałam (kłótnią z mężem) - może to go tak pobudziło i dał znać, żebyśmy się uspokoili Na szczęście już przed snem pogodziliśmy się No, jutro w południe mam USG, cała już jestem jak na szpilkach... Przede wszystkim oczywiście niecierpliwię się, żeby się dowiedzieć, czy wszystko w porządku, ale też perspektywa poznania płci niesamowicie mnie ekscytuje Mam nadzieję, że się ujawni
|
#3457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3458 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka
A my dzisiaj pojechaliśmy do naszego ulubionego lasku pospacerować i dotlenić bąble . I znaleźliśmy pół reklamówki grzybów. Będą na jutro na obiad ze śmietanką ![]() Wklejam wam mój brzuchas w 22 tc + 2 dni ( 4,7 kg na + ) oraz 1 grzybek w tym roku. A ten futrzak to mój pies . Edytowane przez MILA25* Czas edycji: 2010-08-08 o 19:15 |
|
|
|
#3459 |
|
Wtajemniczenie
|
Pełnia dzieci tak mają że co chwilkę coś sobie odzierają.
Mój syn w czwartek jechał po chodniku rowerem i odpadło mu koło. Wywinął orła nad kierownicą i rower spadł na niego. Ma odarte czoło nos, pękniętą wargę , odartą brodę i obie wierchnie części dłoni. Już mu się porobiły strupki. Smaruje go fenistilem na rany. Najbardziej bałam się aby zębów sobie nie wybił ale spoko są całe. A dzisiaj pod wieczór poszedł pojeździć na hulajnodze i znów glebe zaliczył. Tym razem tylko zdarte kolano i łokieć. |
|
|
|
#3460 |
|
Zakorzenienie
|
MILA, śliczny brzucholek i śliczny pies
---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Jejku, co tu takie pustki dziś?
|
#3461 |
|
Raczkowanie
|
Joanna dzieki
![]() Olajka mi tez wypadlo lekarstwo z zeba a robie go juz 13 raz bo co 2 tygodnie mi zmienia a nie moge wyrwac bo trzeba przeswietlenie ....itd. ale dentysty sie nie boje ![]() Tez bym chciala sesyyyje z brzucholkiem i z tżtem ale on jakos za tym nie jest Moze nastepnym razemMila sliiiczny brzusio i piesek i grzybek ![]()
Edytowane przez Eliza86 Czas edycji: 2010-08-08 o 20:50 |
|
|
|
#3462 |
|
Zadomowienie
|
hej, ja na krotko...
dziekuje wam baaaardzo za wsparcie !! to bardzo wazne... Antos dzis goraczzkowal KRWIAK sie nie wchonal - mamy czekac ok 30 dni... i zrobic rtg czy wchlonie sie od wew i nie ma ucisku - lekarz powiedzial ze miehsce w ktore sie uderzyl moze powodowac ucisk nerwu sluchu wiec kontrole trzeba wykonac... ehhh teraz mies. oczekiwan na to :/ a przy tym stres ![]() Anecka lap powietrza Darlowego ile sie da nawet przez sen ![]() slodkich snow kochane... |
|
|
|
#3463 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Atak byl. Ale dopiero przed godzina i to bardzo krotko Ale kopnal kilka razyCytat:
|
||
|
|
|
#3464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za Twojego synka ,zeby wszystko dobrze sie skonczylo |
|
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
pelnia, dalej trzymam kciuki za Twojego synka, na pewno niedługo mu się polepszy
![]() Ja pół nocy nie spałam, rozmyślając o USG, a jak spałam, to mi się jakieś rzeczy z nim związane śniły W pierwszym śnie - że nie mogli zrobić, bo się aparat USG popsuł, a w drugim - że okazało się, że mam synka... A na koniec obudziłam się przed szóstą i na chwilę jeszcze zasnęłam - do siódmej. No i teraz już nici ze spania
|
#3466 |
|
Rozeznanie
|
uch ale mam nadrabiania
![]() malujemy pokój gdzie ma byc maly i czasu mało. juz dzisiaj usmażyłam wątróbkę w sosie i umyłam zalegajace w zlewie gary buuuuuuuuuu Kretencja- ![]() ![]() ![]() Miłego dnia kobitki |
|
|
|
#3467 |
|
Wtajemniczenie
|
kretencja
za wizyte ,jak mi sie uda przestaic to tez bede miec dzisiaj polowkowe |
|
|
|
#3468 |
|
Zakorzenienie
|
A ja juz wstalam
![]() nie moge spac na lewym boku juz, do tego kolczyk, ktory mam w chrzastce w lewym uchu bardzo mnie boli, pewnie od tego lezenia. Wczoraj ogladalismy meble do kuchni, jakas masakra nie wiem co wybrac, nie wiem jakie - nic nie wiem.I w tym tygodniu jade jeszcze do domu, ostatnia moja dluzasza podroz przed porodem - najpier 4 pozniej 6 godzin,ale zatrzymuje sie w Krakowie na noc,zeby odpoczac wiec mam nadzieje,ze dam rade |
|
|
|
#3469 |
|
Raczkowanie
|
Kretencja,
.
|
|
|
|
#3470 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kootekk napisz namiar na wanienkę ze stelażem, jaka, na co zwrocić uwagę Kretencja trzymamy kciuki za USG |
|
|
|
|
#3471 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za kciuki
Na razie siedzę w piżamie przy kompie i jakoś nie mogę się zmobilizować, żeby się podnieść i zrobić coś konstruktywnego...
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3473 |
|
Dragonfly
|
Czesc dziewczynki
ja dopiero dzisiaj wrocilam ze wsi i jestem pelna nadziei na przyszlosc,bo tz pomogl w weekend zakladac ogrzewanie podlogowe w domu, w salonie,cala gora jest wylozona plytami,wytynkowana i przejechana gipsarem.Generalnie robotnicy i majstrowie zostali tak przycisnieci,ze jeszcze w srode beda robic wylewke na podlogi wiec tz bedzie mogl jechac tam cekolowac juz w ta sobote. jak wylozymy podlogi to bedzie mozna wywiezc stad graciarnie babci,czesc schowac na strych, a wtedy wreszcie mozemy zaczac tu remont wiec jest nadzieja,ze nie bedzie wszystko robione na ostatnia chwile uffffff moj facet sciga wszystkich,bo doszlo do niego ze lada chwila zacznie sie siodmy miesiac i sie naprawde przestraszyl ze przez przodujace lozysko urodze wczesniejPełnia,trzymam tez kciuki za synka Kretencja,czekamy na relacje z USG mozemy robic zaklady jakiej plci bedzie cosiek![]() Mila25masz bardzo fajny brzuszek przy blizniakach to pewnie masz kanonade kopniakow![]() De28 a Twoj dzidz dal o sobie znac czy dalej leniuchuje?
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
kretencja
![]() Ja dziś mam wizytę u gina na NFZ i niby powinien mi dać skierowanie na USG Fajnie by było bo może dzidzia ułożyłaby się w lepszej pozycji niż ostatnio i bym miala potwierdzenie od dwóch lekarzy co do płci...Jak się byłam rejestrować to pielęgniarka znowu nie mogła dłuższy czas zlokalizować łobuza, żeby posłuchać serduszka bo dzidziol cały czas uciekał - no ale udało się ![]() A tak w ogóle to dzień dobry
|
|
|
|
#3475 |
|
Rozeznanie
|
a taki fotelik???
http://allegro.pl/item1166933396_fot...s.html#gallery |
|
|
|
#3476 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() irsin - najlepiej wymyśleć sobie w głowie koncepcje kuchni, a potem wypatrzyć w sklepach gdzie najlepiej się opłaca kupić meble pełnia1980 - za synka i nie martwcie się na zapas, wiem wiem, że to trudne kliwia - ale Wam fajnie z tą sesją kotekk - kącik dla dzidzi cudowny butelki - ja będę kupować TT, ale tylko jedną, tak na wszelki wypadek, żeby mieć np do koperkowej herbatki a jak już mi przyjdzie karmić butelką to zdecyduje się chyba na Dr. Browna ![]() a u nas żadnych "targów dzieciowych" nie ma ![]() podczytuje Was dość regularnie, ale czasami sił braknie na odpisywanie
|
|
#3477 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Mila25, cudny brzusio Kretencja, dał znaka jak najszybciej, co na usg ![]() Pełnia, trzymam kciuki, by jak najszybciej krwiak zniknął U mnie po staremu wszystko, odliczam dni do usg, które mam za tydzień
|
#3478 |
|
Dragonfly
|
duzo mam chwali butelki Dr. Browna przy problemach z kolkami.Ja mam jak na razie jedna z TT i jakies dla straszych dzieci z rossmana.Tak sobie mysle, ze kuypie podgrzewacz do butelek i sterylizator w jednym,tylko nie wiem jakiej firmy...
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
witam dziewczynki
kretencja trzymam kciuki za wizyte, oby malenstwo bylo oczywiscie zdrowe i pokazało co ma miedzy nozkami ![]() dzasta dziekuje margaryt fotelik zamowilismy nowy w sklepie mamaija kolor taki jak na zdjeciu, a co do wanny to kupilismy we wrocku a jestem taka wkurzona bo pani co nas obsługiwała byla taka zakrecona ze dała nam zla wanne do stelaza, w sklepie stal identyczny komplet a ona poszla na magazyn i widocznie zle przyniosla bo wanna nie wchodzi na stelaz, ale moj tz juz troche odgiął stelaż i juz jest ok kupilismy wanne, stelaz i foczke i dalismy za to chyba 80zl albo nie cale 80zl wanna prosta zawyczajna bez zadnychfunkcji, skoczni narciarskich itp
|
|
|
|
#3480 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
miałam pytać na którą masz to usg, ja obstawiam chłopaka Tymka Ciekawe jak będzie Cytat:
bo ja tak lubię oglądać Widzę ze Ty juz masz prawie wszystko, ja to mam mętlik w glowie np ile czego kupić
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

Ból w lewym pośladku jest nie do zniesienia. Nawet nie mogłam się podnieść z łóżka przez 30 minut leżałam i wyłam a każda próba przemasowania przez TŻta kończyła się wielkim krzykiem.
i taka domowa lekko rozbierana :

na pewno się odezwie
Po drodze kupiliśmy dla mnie kolejny stanik ciążowy z Atlantica, bo ten kupiony 2 miesiące temu (75B) już za mały, choć niby rosnący. Teraz kupiliśmy 75C. W zasadzie miseczka D też była dobra, ale miał za długie ramiączka i już nie dało się ich skrócić. Tak że mam nadzieję, że kolejne 2 miesiące posłuży, a potem to już do karmienia się kupi 
Na szczęście już przed snem pogodziliśmy się 

Moze nastepnym razem

za Twojego synka ,zeby wszystko dobrze sie skonczylo
Fajnie by było bo może dzidzia ułożyłaby się w lepszej pozycji niż ostatnio i bym miala potwierdzenie od dwóch lekarzy co do płci...