|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 | |
Raczkowanie
|
Dot.: INSANITY - Podejmij wyzwanie razem z nami;)
Cytat:
A jesli chodzi o wroga , mysle o zrzucaniu tluszczu.
![]() |
#1052 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
Osoba ktora nie ma bladego pojecia na ten temat, zrozumie to zupełnie inaczej. Jestem tu od tego, zeby takie rzeczy prostowac, wyjaśniac, tłumaczyć z polskiego na nasze i tak do skutku. Niektore źrodła podają że aeroby to od 60 do 85% RH max ![]() W praktyce ciężko utrzymac stałe tetno np w terenie, niewielkie pochyłości terenu moga powodować, ze tetno wacha sie w granicach wiekszych niz 10 % Inna sprawa, ze choć moze w trakcie aerobow spalimy wiecej tłuszczu, to tuz po ich zakończeniu metabolizm wraca do normalnego poziomu. Wysiłek interwałowy czyli taki o zmiennym tempie, może spalac nieco mniej tłuszczu w trakcie jego trwania, chocby z uwagi na krótszy czas wykonywania (zwykle nie dłużej niż 20-25 minut) jednak po ich zakończeniu jeszcze przez wiele godzin tłuszcz spala sie szybciej, w rezultacie dobowa utrata tłuszczu jest wieksza. i jeszcze raz wyjasnie, bo mam wrazenie, że jeśli pisze np. 60-70% RH max to interpretujesz to jako najwyższe tetno do spalania tłusczu podczas gdy RH oznacza tetno, jakiekolwiek, nawet spoczynkowe albo aktualnie mierzone RH max oznacza tetno maksymalne czyli 220 - wiek piszac np. 70% RH max mam na mysli 70% tetna maksymalnego dla danej osoby a nie maxymalne efektywne tetno do spalania tłuszczu ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Aaa dla mnie tłuszcz nigdy nie był najwiekszym wrogiem. Lubie aktywność fizyczną, zawsze lubiłam. Największą frajdę sprawia mi rywalizacja z samą sobą i pizganie żelastffem ![]() Jeśli przy okazji spala sie troche fatu to fajnie ale rownie bardzo jak nie bardziej cieszy mnie kiedy mieśnie rosną. Owszem po ciążach miałąm troche do zrzucenia ale mimo wszystko treningi były ukierunkowane na siłe i sprawność. Nigdy nie stosowałam głodowek typu 1000 czy 1200 kcal, fat pieknie schodził przy 1800-2000 kcal, po co wiec niszczyć organizm? Cyferki na wadze to dla mnie nie wszystko. Kiedy sie odchudzam bardziej interesuje mnie ilość zrzuconego tłuszczu i zachowanych mięśni. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1053 |
Wtajemniczenie
|
Witam
Mam takie pytanko czy mógłby mi ktoś ten program zgrać na płytkę i przesłać? Niestety nie mam możliwości ściągnięcia go a w Polsce nie jest dostępny w sprzedaży. Oczywiście zapłacę za przesyłkę i resztę. Jak coś to proszę o pw.
#1054 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak coś, to możesz punkty dostać.... ![]()
![]() |
#1056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale to mój błąd nie doczytałam,że wcale nie chcesz go ściągać ![]()
![]() |
#1057 |
Rzabbocop
|
Ale karalne jest nielegalne kopiowanie.
Jeśli kogoś interesuje, mozna poczytać np tutaj http://orka2.sejm.gov.pl/IZ6.nsf/main/326788C2 a tutaj fragment Regulaminu forum, ktory przezież kazdy rejestrujacy się akceptuje. ''8. Udostępnianie oraz prośba o udostępnianie nielegalnych materiałów objętych ochroną praw autorskich (muzyka, filmy, książki, gry itp..) jest zabronione. Dostęp do źródła takich informacji będzie kasowany, a użytkownik notorycznie łamiący ten regulamin i propagujący tego typu informacje podlega procedurze upomnień i banów; 8.1. Kopiowanie oraz rozpowszechnianie zdjęć i innych utworów stanowiących własność użytkowniczki Wizaż.pl bez jej pisemnej zgody jest zakazane i stanowi przestępstwo. Osoby łamiące ten zakaz będą bezzwłocznie banowane. W uzasadnionych przypadkach będziemy informować prokuraturę o popełnieniu przestępstwa.''
Świdrokrętnie na zegwniku wężały, Peliczaple stały smutcholijne I zbłąkinie rykoświstąkały. Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2010-07-31 o 09:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1059 |
Zadomowienie
|
Niezła masakra ten program. Ja jeszcze nie zaczynam bo w sierpniu idę do szpitala i nie chcę rozpoczynać czegoś czego nie skończę zgodnie z planem.
Mój TZ bardzo się wkręcił w ćwiczenia i codziennie rano skacze ![]() ![]() Niestety nie mam w sobie motywacji do ćwiczenia w domu, najchętniej poszłabym gdzieś ćwiczyć ten program w grupie na sali gimnastycznej ![]()
#1060 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
Do zajechania jeden krok ![]() Edytowane przez Centkowana Czas edycji: 2010-07-31 o 14:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1061 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1062 |
Raczkowanie
|
Spróbuję podjąć wyzwanie, ale będzie cięzko coś czuję
![]() switch kicks-.90 power jacks-42 power knees-70 power jumps-15 ![]() globe jumps-11 suside jumps-6 push-up jacks-12 low plank oblique-50 Boję się jutra ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1063 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczyny, pozwolicie, że się do Was przyłączę?
![]() Dziś zaczęłam od fit testu, po suicide jumps miałam dosyć, myślałam, że padnę. A miałam taki sprytny plan, że zrobię pierwsze dwa dni w jeden, bo 'przecież to tylko fit test'. ![]() Pamiętam Shauna jeszcze z hip hop abs, ale to w porównaniu z insanity wymięka. Wklejam wyniki fit testu. Pamiętajcie, że niektóre ćwiczenia liczy inaczej, np. switch kicks - jako jeden liczą się dwa kopnięcia. Tak samo policzyłam sobie low plank oblique, bo liczenie każdej strony osobno wydało mi się bez sensu. Podsumowując: switch kicks- 64 power jacks- 49 power knees- 88 power jumps- 35 globe jumps-10 suside jumps -10 push-up jacks -17 low plank oblique - 25 Nie wiem jak podejdę do sprawy diety. Wiadomo, że przy takim wysiłku fizycznym potrzeba więcej kalorii, ALE. Mam problemy z tarczycą, zwykle jadłam koło 1500kcal nie będąc na diecie, a i tak ostatnimi czasy sporo przytyłam. Endokrynolog powiedziała mi, że problemy tarczycowe spowolniły mój metabolizm i powinnam jeść góra 1200kcal, żeby utrzymać wagę. Więc przy odchudzaniu i tych ćwiczeniach, mam jeszcze obciąć limit? ![]() ![]()
#1064 |
Zakorzenienie
|
Jestem przy 8 dniu
![]() Poczatki byly tragiczne ale juz jest lepiej. Mam do was takie pytanie, cwiczynie tylko insanity czy oprocz tego robicie jakies inne cwiczenia silowe? Bo ja tak mysle czy przed insanity nie robic sobie jeszcze chociaz 8min buns i abs?
#1065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na początku tez kombinowałam ale dziewczyny mnie zjechały i miały rację |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1066 |
Zakorzenienie
|
Jestem świeżo po Plyometric Cardio Circuit.
![]() ![]()
#1067 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() No ja też przerwałam ale musimy sie umówić i zaczniemy znów razem Troche biegałam było też troche siłowych a teraz kompletnie nic Mam remont już 3 tyg na nic czasu od paru dni dopiero neta mam na drugim mieszkaniu gdzie obecnie jestem, wszędzie syf już mnie coś bierze a potrwa to jeszcze trochę Jednak chyba musze chociaż zacząć biegać A powiem Wam że wchodzę ostatnio na wagę a tam z 60 zrobiło sie 57,4 i uda nawet schudły mi to cieszy ![]() To kiedy wracamy???? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1068 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mini a Ty jak sie zapatrujesz na ten termin??? Kto jeszcze??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Zakorzenienie
|
A ja z Wami, bo przestałam ćwiczyć jak się te upały nieziemskie zaczęły... a teraz mam spory niedoczas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1071 |
Zakorzenienie
|
Dzisiaj też poniedziałek.
![]()
#1072 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1073 |
Raczkowanie
|
Dziendoberek.
No i pomalutku zbliza sie koniec. Ostatni tydzien przede mna. Dzisiaj ciezko bylo sie zebrac, ale jakos sie mobilizowalam. Zastanawiam sie tylko co dalej. Mysle, ze mozna by bylo pociagnac jeszcze jeden miesiac samych interwalow albo to pomieszac z P90X. Waga w dol, centymetry w dol. Czekam na niedziele i strzelam foty. Pokukamy, pomyslimy.
#1074 |
Raczkowanie
|
Witajcie!
![]() Jeśli mogę, to przyłączam się do was ![]() Zaczęłam dzisiaj oczywiście od fit testu i wyniki nie są najlepsze ![]() Switch Kicks - 67 Power Jacks - 43 Power Knees - 86 Power Jumps - 30 Globe Jumps - 9 Suicide Jumps - 8 Push-up Jacks - 11 Low Plank Oblique - 21 Niestety pod koniec sierpnia jadę nad morze i raczej nie będę mogla ćwiczyć i nie wiem czy te dwa tygodnie przerwy nie zniszczą wszystkiego. Jak myślicie?
#1075 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
switch kicks: 100 power jacks: 49 power knees: 77 power jumps: 38 globe jumps: 8 suicide jumps: 17 push-up jacks: 20 low plank oblique 27 Za 4 dni nastepny test, ciekawam wyniku ![]()
![]() |
#1076 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłaś 200 kopnięć w 60sekund? I to przy pierwszym teście?
![]() ![]()
#1077 |
Zakorzenienie
|
Tak zrobilam, bo bylo to pierwsze cwiczenie i pozniej reszte nie dawalam rady, bo mnie brzuch bolal jak na wymioty a plecy jak przy miesiaczce, wiec to byl blad, moglam troche zwolnic
![]()
![]() |
#1078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1079 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyniki mniej wiecej tak wygladaja: Uda- z 61.5 oba; na 59 Lydki-z 40.5 na 38 Talia- 78 na 76 Biodra- 103 na 100 Mysle, ze te wyniki nie sa najgorsze, ale oczywiscie dla mnie to moglyby byc lepsze ![]() No i oczywiscie waga-70 na 66. Ostatnio sprawdzalam fat 26%...oczywiscie biore to z przymruzeniem oka, bo jakos nie wierze,w te nowoczesne wagi ![]() ![]() A foty oczywiscie, tylko musze sie troche ubrac do nich, zazwyczaj robilam w samej bieliznie ![]() ![]()
Do zajechania jeden krok ![]() Edytowane przez Centkowana Czas edycji: 2010-08-10 o 00:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Raczkowanie
|
Centkowana - gratuluję
![]() ![]() Dzisiaj drugi dzień i robiłam Plyometric Cardio Circuit. Na końcu jak były pompki to już wysiadłam ![]() Strasznie bola mnie łydki, mam nadzieje, że mi się nie rozrosną, bo mam zawsze z nimi problemy.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:01.