|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy - część V
Cytat:
Jakaś okazja?Na wszystkie te 3 rzeczy się czaję,także zazdroszczę bardzo!
|
|
|
|
|
#2522 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2523 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A tangle teezer chyba kupię siostrzenicy. Też przydałaby się opinia. Mała straszliwie się męczy przy czesaniu. Ma włosy proste jak druty i strasznie jej się kołtunią.
|
|
#2525 |
|
Zakorzenienie
|
Kupiłam olej lniany
Dziś lub jutro wypróbuję.
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
ja po każdym umysciu włosów stosuję
odżywkę z Avonu - advance techniques professional hair care Moisture sleek, odżywkę na włosy przy nasadzie przedziałka Schwarzkopf - Gliss Kur hair repaie (taka żółta tubka), jedwab biosilk [ale tylko troszkę] i dziś użyłam szamponu i odżywki do spłukiwania z serii Schwarzkopf Gliss Kur - żółte opakowania. nie suszyłam suszarką i włoski mi ślicznie połyskują
|
|
#2527 |
|
Przyczajenie
|
Drogie Dziewczyny!!!
Tak Was czytam i skóra mi cierpnie. Rozumiem, że dbacie o swoje włoski, ale nie przesadzajcie z pakowaniem na nie tysiąca odżywek, lotionów, itd. Kosmetyki drogeryjne mogą naprawdę zaszkodzić włosom. Jeśli chcecie cieszyć się pięknymi i zdrowymi włosami, polecam następujące kosmetyki do włosów: -Alterna-szampon i odżywka Caviar-szeria fioletowa; -Joico-cała seria K-Pak-szampon, odżywka, rekonstruktor, hydrator, serum; -Alpecin C1- na MEGA porost włosów. Wiem, że kosmetyki, które poleciłam są drogie, Alterna nawet bardzo, ale naprawdę nie widzę sensu w stosowaniu np. WAX-u, który niemiłosiernie obkleja włosy i zapycha cebulki. Półkowe kosmetyki naprawde nie pomagają. Powodują sztuczny połysk na włosach, wydaje nam się, że są one zdrowe. To tylko pozory. Taki efekt jest zasługą siloconów. Pamiętajcie, że raz na tydzień warto jest umyć włoski szamponem oczyszczającym, aby włosy lepiej absorbowały kosmetyki pielęgnacyjne. P.S. Jestem posiadaczką blond włosów. Długość...hm... daleko za kość lędzwiową
|
|
|
|
#2528 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2529 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2532 |
|
Konto usunięte
|
Ja jeszcze jestem ciekawa w jaki to sposób Wax obkleja włosy i... zatyka cebulki. Jakiś tajemniczy składnik?
|
|
|
|
#2533 | |
|
Przyczajenie
|
Wosk!!!
Mówię o swoich doświadczeniach. Używałam go jakieś 10 lat temu i zrobił mi z włosów masakrę. Może teraz udoskonalili skład.... ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
Poczytaj sobie wątek o silikonach, jedwabiach i tym podobnych. Kosmetyki drogeryjne...cóż...zawier ają dużo chemii, konserwantów, detergentów. Jeżeli już jesteście zmuszone do używania takich kosmetyków, polecam szampony o ubogim składzie, opartym na ziołach. Nie kupujcie żadnych g.... z L'oreala typu 'perły jedwabiu' itp. ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Nie, konto mam od dawna. |
|
|
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednym służą, innym nie, ale nie szkodzą na pewno.A chemia jest w każdym kosmetyku. W tych, które podałaś, też i to wcale nie mniej niż w drogeryjnych. To, co jednym służy, innym nie musi, więc nie możesz napisac, że coś jest na pewno złe i szkodliwe. Ja używam drogeryjnych kosmetyków i jeszcze posiadam włosy Co więcej, są grube, gęste, lśniące, zdrowe i do tyłka
|
|
|
|
|
#2535 |
|
Konto usunięte
|
elvisisstillalive, dziewczyny z tego wątku wiedzą o silikonach, jedwabiu itp. na tyle dużo, żeby używać ich bez ryzyka dla włosów. Radzę ci też dokładnie poczytać ten i podobne wątki, a zobaczysz, że wiąkszą popularanoścą cieszy się tutaj np. olejowanie, nie drogeryjne odżywki. Co do waxa, na forum jest wiele osób, którym nie zrobił on z włosów masakry. Poza tym jest kilka odmian waxa.
Dodam jeszcze skład Alpecinu, jednego z polecanych przez ciebie szamponow: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Laureth-2, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Sodium Lauroyl Glutamate, Sodium Chloride, Caffeine, Panthenol, Parfum, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Hydrolyzed Wheat Protein, Citric Acid, Sodium Citrate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Menthol, Potassium Sorbate, Polyquaternium-7, Disodium EDTA, Sodium Benzoate, Niacinamide, Zinc PCA, Limonene, Tocopherol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Sodium Hydroxide, CI 60730, CI 42090. Jest dużo chemii, są konserwanty i detergenty Enjoy
|
|
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;21249787]elvisisstillalive, dziewczyny z tego wątku wiedzą o silikonach, jedwabiu itp. na tyle dużo, żeby używać ich bez ryzyka dla włosów. Radzę ci też dokładnie poczytać ten i podobne wątki, a zobaczysz, że wiąkszą popularanoścą cieszy się tutaj np. olejowanie, nie drogeryjne odżywki. Co do waxa, na forum jest wiele osób, którym nie zrobił on z włosów masakry. Poza tym jest kilka odmian waxa.
Dodam jeszcze skład Alpecinu, jednego z polecanych przez ciebie szamponow: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Laureth-2, Disodium Laureth Sulfosuccinate, Sodium Lauroyl Glutamate, Sodium Chloride, Caffeine, Panthenol, Parfum, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, Hydrolyzed Wheat Protein, Citric Acid, Sodium Citrate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Menthol, Potassium Sorbate, Polyquaternium-7, Disodium EDTA, Sodium Benzoate, Niacinamide, Zinc PCA, Limonene, Tocopherol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Propylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Sodium Hydroxide, CI 60730, CI 42090. Jest dużo chemii, są konserwanty i detergenty Enjoy[/QUOTE]Powiedziałabym nawet, że sama chemia oprócz tej wody na początku Ale nikt tego nie pije, więc nikomu nie zaszkodzi
|
|
|
|
#2537 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Rozumiem, ze znalazlas kosmetyki, ktore Twoim wlosom sluza, ale nie oznacza to, ze musisz z gory dyskredytowac sposoby pielegnacji innych dziewczyn.Wlosy blond (zwlaszcza rozjasniane) wymagaja innej pielegnacji niz np. grubsze strukturalnie wlosy ciemne. Oprocz tego, u kazdego dziala co innego, a niektore z osob stosujace opisane przez Ciebie tzw. perly jedwabiu, maja przepiekne wlosy i jakos nie widze tej moherowej masakry ![]() Alterne kawiorowa stosowalam (szampon + odzywke). Byl to chyba najdrozszy zestaw produktow do pielegnacji wlosow, jaki kupilam. Owszem sa ok, ale cena jest mocno wygorowana (oprocz tego szampon z tego co pamietam zawiera SLS, wiec obecnie dla mnie odpada ). Co do Joico to rzeczywiscie swietna marka kosmetykow do wlosow (ja zrobilam blad nie kupujac do rekonstruktora K-Pak hydratora , wiec efekty nie byly oszalamiajace, ale jeszcze do niego wroce...).Ogolnie fajnie, ze dzielisz sie z nami swoim doswiadczeniem co do kosmetykow do wlosow z gornej polki, ale nieco mniej, przepraszam za okreslenie, arogancki ton, bylby mile widziany
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
ojej alpecin taki swietny??
to wyjasnij mi dlaczego moje wlosy leca jak oszalałe??
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lepiej wydrukować kolor i pójść do fryzjera
|
|
|
|
|
#2540 |
|
Raczkowanie
|
elvisisstillalive chyba nie zadała sobie trudu, żeby poczytać ten wątek
. Jak brnęłam dzielnie przez jego części oraz ten oraz o sposobach na przyspieszenie porostu włosów, to spotkałam się parę razy z wypowiedziami osób, które chyba urwały się z choinki i pisały tonem ekspertów rzeczy oczywiste oraz takie, które na forum przewinęły się ze 100 razy. Nawet nie wiadomo, czy wtedy się śmiać czy płakać![]() Muszę się pochwalić, że od jakiegoś czasu mam wyjątkowo ładne i błyszczące włosy. A jakie miękkie |
|
|
|
#2541 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wyglaszaja madrosci (czesto wielokrotnie walkowane w watku ). Skromnosc chyba nie jest zbyt ceniona cecha w obecnych czasach (tak czy owak Alpecinem sie zainteresowalam ).Dobra decyzja z podcieciem koncowek
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
No dobrze, dobrze... Mówisz masz
![]() Tylko nie wiem czemu ten mój telefon robi takie dziwne zdjęcia (chodzi mi o to błyszczenie się na czubku głowy...)
|
#2543 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2544 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uważam, że wśród drogeryjnych kosmetyków można znaleźć prawdziwe perełki
Trzeba tylko trochę zagłębić się w składniki.
|
#2547 | |
|
Zadomowienie
|
daj znać, jak efekty
![]() Też mam na niego ochotę Cytat:
![]() Odrazu lepiej! Piękne włosy
|
|
#2548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyna twierdzi że wax zrobił jej z włosów masakrę
w tej odżywce nie ma i nie było takiego składnika który mógłby zaszkodzić prędzej sama sobie zaszkodziłaś farbą/rozjaśniaczem/prostownicą/suszarką zadziwiają mnie też opinie na KWC "codziennie prostuję włosy a odżywka nie poprawia kondycji włosów" itp itd twój ton wypowiedzi również jest nie na miejscu, ja poczułam oburzenie, że ktoś mi dyktuje jakie kosmetyki mam używać i próbuje wmówić, że to czego ja używam jest be nie wiem jaki miałaś zamiar pisząc tutaj, ale ani nie przeczytałaś wątku, ani się nie znasz na pielęgnacji, więc po co te morały? powstał tylko zamęt i wszechobecne oburzenie
|
#2550 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dam znać jak tylko wypróbuję Cytat:
Na dniach powinna przyjść, od razu zdam relację
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:08.

Jakaś okazja?Na wszystkie te 3 rzeczy się czaję,także zazdroszczę bardzo!

)
- 82
15.04.2013

Co więcej, są grube, gęste, lśniące, zdrowe i do tyłka
. Jak brnęłam dzielnie przez jego części oraz ten oraz o sposobach na przyspieszenie porostu włosów, to spotkałam się parę razy z wypowiedziami osób, które chyba urwały się z choinki i pisały tonem ekspertów rzeczy oczywiste oraz takie, które na forum przewinęły się ze 100 razy. Nawet nie wiadomo, czy wtedy się śmiać czy płakać