Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grudniowe - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-09, 10:50   #3511
De28
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
de nie moge sie zdecydowac ta pierwsza taka fajna weselna a ta druga super elegancka plus dla pierwszej - super cyc w niej masz nie zebym ja jakaś zboczona czy coś
Cyc mowisz? E tam, rodzynki Ale fakt, ze w pierwszej dekolt jest odsloniety do ziemi do tego wolne plecy. Musze przy tej sukience zaopatrzyc sie w specjalny stanik.Przy tej drugiej nie musze No i mam problem z butami. Mam takie zlotawo bezowe i one pasuja do tej brazowej sukienki, ale do tej kolorowej to nie mam pojecia jakie ubrac

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 10:50   #3512
Vcelka
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Cytat:
Napisane przez gimikis Pokaż wiadomość
Przed chwilą czytałam na wątku wrześniowym relacje z porodu. Jeju jak to fajnie się czyta. Mam nadzieje że my też będziemy miec takie lekkie porody.
Ja przeczytałam i oczywiście się popłakałam ze wzruszenia

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 10:51   #3513
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vcelka Pokaż wiadomość
Ja jestem za czarną

Ona jest brazowa, jasniejsza w rzeczywistosci Gdzie wy ten czarny widzicie?

No wlasnie, jakie dodatki? Mam jasno brazowa torebke i zloto-bezowe buty. Torebke w bezu malej wielkosci narazie nie znalazlam.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-08-09 o 10:54
Stary 2010-08-09, 10:55   #3514
kootekk
Zakorzenienie

de to chyba wygrała ta ciemna, zreszta jakbys poszła w tej kolorowej to biedny ten co by na przeciwko ciebie siedział bo ja bym sie nawet na zupie nie mogła skupic

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 10:57   #3515
De28
Wtajemniczenie

kootekk, to juz wiem, dlaczego moj malz upieral sie by kupic te sukienke Mialam ja wziac i koniec, choc ja nie bylam do konca przekonana.

Daniel

Christian
Stary 2010-08-09, 10:58   #3516
vikicullen
Zadomowienie

hejka ale mi dzis gorąco pffff, nie mam siły nadrabiać cały weekend pisania ehh, mj synek tez jakos malo aktywny ostatnio ale moze dlatego ze ja ciagle na nogach. Kretencja jak tylko wrócisz daj znac jak tam na usg:P

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 11:07   #3517
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Snilo mi sie dzisiaj, ze przytylam 30 kilogramow w ciazy...

moze to przepowiednia?
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 11:12   #3518
Vcelka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Ona jest brazowa, jasniejsza w rzeczywistosci Gdzie wy ten czarny widzicie?

No wlasnie, jakie dodatki? Mam jasno brazowa torebke i zloto-bezowe buty. Torebke w bezu malej wielkosci narazie nie znalazlam.
De to wygrała ta brązowa chociaż nie wiem czy mamy takie przebicie jak Twój mąż, który się upierał, żebyś ją kupiła ( z wiadomych powodów jak to zauważyła kootek )

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 11:16   #3519
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
a ja mam doła 27 tydzien i 9 kg !!!! na plusie załamka to wina siedzacego trybu zycia chyba strasznie tyje do tego chorutka jestem katar gardło wszystko DEprecha
Ile wazycie dziewczyny w 27 t. ??? bo mam wrazenie ze jestem najgrubsza na swiecie i wygladam jak smok.
witajcie
u mnie 23 tydz a przytyłam już 9,5 kg. najgorsze dla mnie jest to, że wszyscy mówią, że będzie chłopak i że ładnie wyglądam a mi się chce płakać bo się tak nie czuje wyglądam jak słoń nawet ręce mam grube a policzki to jak chomik -nigdy tyle nie ważyłam (nosiłam rozmiar xs lub s) jeszcze w piątek rano wymiotowałam jak kot z pół godziny do tego chyba mam żylaki wewnętrzne jak moja mama i to tak boli, że aż się zginam jak mnie złapie -jutro do lekarza to mam nadzieję, że coś poradzi
a na weselu było super (najlepsze było jedzenie-zjadłam tyle co nigdy:/) była tam jeszcze jedna dziewczyna w ciąży w tyg podobnym do mnie i ona miała z połowę mniejszy brzuch i wszyscy myśleli, że u mnie to już końcówka a miny to takie robili że ło !
wogóle to nie czuję się dobrze ze swoim ciałem, mam jakiś dołek i chce mi się płakać :/ i znowu chce mi się jeść

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

De mi też się bardziej brązowa podoba
Kretencja trzymam kciuki za usg
przeczytałam tą relację z porodu i też się popłakałam
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 11:19   #3520
Aliszcze
Zakorzenienie

kularek, ja dzis rano jakw stałam to odkryłam 3 pryszcze na twarzy, w widocznym miejscu. A tak dbam o twarz bo przed ciążą też miałam problemy z cerą. Jakoś mi się na kilka tygodni udało opanować pojawiajace się pryszcze a tu dziś od razu 3 a to, ze czuję się gruba to nie wspomnę już.
A gdzie jest Layla?

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 11:25   #3521
De28
Wtajemniczenie

Kularek, mi tez sie wydaje, ze duzo przytylam i wygladam jak slon. Szczegolnie uda zrobily sie takie..lejace A zawsze bylam taka wysportowana

No dobra, wygrala brazowa sukienka. Jakie dodatki proponujecie? Bo ja naprawde mam pustke w glowie..

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
kularek, ja dzis rano jakw stałam to odkryłam 3 pryszcze na twarzy, w widocznym miejscu. A tak dbam o twarz bo przed ciążą też miałam problemy z cerą. Jakoś mi się na kilka tygodni udało opanować pojawiajace się pryszcze a tu dziś od razu 3 a to, ze czuję się gruba to nie wspomnę już.
A gdzie jest Layla?
Ja tez mialam problemy i w czasie ciazy czasem sie to nasila, czasem mija calkowicie. Narazie pomogl olejek jojoba i humektan. Jak tylko chce sobie bardziej dogodzic, pojawiaja sie niespodzianki.

Daniel

Christian
Stary 2010-08-09, 11:26   #3522
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
witajcie
u mnie 23 tydz a przytyłam już 9,5 kg. najgorsze dla mnie jest to, że wszyscy mówią, że będzie chłopak i że ładnie wyglądam a mi się chce płakać bo się tak nie czuje wyglądam jak słoń nawet ręce mam grube a policzki to jak chomik -nigdy tyle nie ważyłam (nosiłam rozmiar xs lub s) jeszcze w piątek rano wymiotowałam jak kot z pół godziny do tego chyba mam żylaki wewnętrzne jak moja mama i to tak boli, że aż się zginam jak mnie złapie -jutro do lekarza to mam nadzieję, że coś poradzi
a na weselu było super (najlepsze było jedzenie-zjadłam tyle co nigdy:/) była tam jeszcze jedna dziewczyna w ciąży w tyg podobnym do mnie i ona miała z połowę mniejszy brzuch i wszyscy myśleli, że u mnie to już końcówka a miny to takie robili że ło !
wogóle to nie czuję się dobrze ze swoim ciałem, mam jakiś dołek i chce mi się płakać :/ i znowu chce mi się jeść

---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

De mi też się bardziej brązowa podoba
Kretencja trzymam kciuki za usg
przeczytałam tą relację z porodu i też się popłakałam

ja tez mam problem z zaakceptowaniem tego,ze sie tak rozrastam i ze tak inaczej wygladam.
Czasami mam przeblyski, zeby miec to w du***, ale czesciej jednak jest mi z tego powodu zle.
Czuje sie jak kula.

Wczoraj pojechalam do ikei w swoich spodniach ciazowych, ktore wydawalo mi sie,ze sa ok - niestety tak zaczely mi obciskac brzuch,ze musialam od razu wstapic do h&m i kupc getry...przebralalm sie w przebieralni- pierwszy raz w zyciu wystapilam w getrach i koszulce niezaslaniajacej calej pupy i nie powiem zebym czula sie dobrze z tego powodu

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Kularek, mi tez sie wydaje, ze duzo przytylam i wygladam jak slon. Szczegolnie uda zrobily sie takie..lejace A zawsze bylam taka wysportowana

No dobra, wygrala brazowa sukienka. Jakie dodatki proponujecie? Bo ja naprawde mam pustke w glowie..

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Ja tez mialam problemy i w czasie ciazy czasem sie to nasila, czasem mija calkowicie. Narazie pomogl olejek jojoba i humektan. Jak tylko chce sobie bardziej dogodzic, pojawiaja sie niespodzianki.
masz jakies etnicze bransoletki?czerwone, stare zloto, pomaranczowe, ciemnozielone??
Stary 2010-08-09, 11:28   #3523
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
A gdzie jest Layla?
właśnie, i Wiolkaslonko
dziewczyny nie martwcie się wagą, 10 kilo spada od razu po porodzie
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 11:29   #3524
Artystka23
Dragonfly

za tydzien zaczyna sie siodmy miesiac i mam 9 kg na plusie, kurka a tez mi brzuszek znowu wywalil. Z jednej strony dobrze ze musze lezec,bo przynajmniej teraz nie laze po sklepach i nie kupuje masy slodyczy a ostatnio mnie mocno ciagnie do slodkosci wczoraj wcinalam szaszlyki a potem pizze no a potem ja sie dziwie ze w biodrach jestem taaaka szeroka
Stary 2010-08-09, 11:29   #3525
MILA25*
Wtajemniczenie

Dziękuje wszystkim

Mi ten mój brzuchol wydaje się taaaaaki wielki a to dopiero 20 tydzień.
A co będzie koło 35 ?? Taczkę przed sobą będę pchać ??

Jutro wyjeżdzamy nad morze. Zbieramy się tak już od tygodnia.
Nie musi być ciepło . Byle tylko nie padał deszcz.
Jak wrócę będę miała pewno z 30 stron do nadrobienia
MILA25* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 11:31   #3526
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Gustawek Pokaż wiadomość
właśnie, i Wiolkaslonko
dziewczyny nie martwcie się wagą, 10 kilo spada od razu po porodzie
chyba nie az tak duzo?
Stary 2010-08-09, 11:33   #3527
De28
Wtajemniczenie

Cytat:

masz jakies etnicze bransoletki?czerwone, stare zloto, pomaranczowe, ciemnozielone??
Etnicze? Mam z koralikow w kolorze jesiennym (pomarancz, zloto) w zieleni tez. Ale buty i torebka?

Daniel

Christian
Stary 2010-08-09, 11:34   #3528
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
chyba nie az tak duzo?
no nie wiem może faktycznie nie każdemu tyle samo ale mojej przyjaciólce tyle spadło, ale fakt miała duże dziecko, ponad 4 kilo
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 11:34   #3529
vikicullen
Zadomowienie

nic nie mówcie ehh, ja to wogole mam doła, spuchły mi rece i stopy, jak patrze na nogi to myślę o moj boze one nie sa moje, mam nadzieje ze nie mam tego zatrucia w piątek mam lekarza ale mierze sobie ciśnienie i jest ok, a jakby było to zatrucie to chyba ciśnienie byłoby wysokie??

Stary 2010-08-09, 11:39   #3530
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Etnicze? Mam z koralikow w kolorze jesiennym (pomarancz, zloto) w zieleni tez. Ale buty i torebka?
no takie wiesz hipisowskie troche , w kolorach jesieni/ziemi.

A buty? moze czerwone wlasnie dla kontrastu, ewentualnie brazowe i moze czerwona torebka.

mi zaraz ucho odpadnie.
Stary 2010-08-09, 11:40   #3531
kootekk
Zakorzenienie

ah dziewczyny ja to mam gdzies ile przytylam, najbardziej mnie wielkosc cyca wkurza bo jak mierzyłam sukienki to wszystko fajnie ale na cyckach strasznie lezały
nie wiem gdzie ja kupie sukienke na wesele... chyba pojde w worku na ziemniaki

Stary 2010-08-09, 12:00   #3532
niebieskaa
Rozeznanie

Cytat:
kretencja bedzie dobrze, tylko bez stresu

irsin a co to jest SN?

zrobiłam pare fotek starym aparatem, ale nie chciało mi sie wszystkiego wyciągać
w sumie butelek mam 14 smoczkow tez wiecej, te zabawki i inne tz wygrał, reszte kupilismy, kosz na pranie dla malego w ikei i ostatnio kupiłam adidaski dla malego na allegro, używane ale wygladaja jak nowki
Dzieki za zdjęcia Jak bedziesz miala ochote to wklej jeszcze
Taka wanienke widziałam na allegro, tez patrzyłam, że jest biała, cos niecałe 80zł ale bez foczki, tylko nie ma tam podanej szerokości, a długość ma na 100cm a jaka jest Twoja?Wczoraj w biedronce patrzyłam na te wanienki, ale strasznie wąskie mi sie wydały

Wow! 14 butelek heheh to sie nie musisz juz martwić, swoja droga fajne te gratisy, ja na kazda rzecz musze wydać pieniązki a jak się tak zbierze to niezła sumka powstaje

Cytat:
Napisane przez MILA25* Pokaż wiadomość
Dziękuje wszystkim

Mi ten mój brzuchol wydaje się taaaaaki wielki a to dopiero 20 tydzień.
A co będzie koło 35 ?? Taczkę przed sobą będę pchać ??

Jutro wyjeżdzamy nad morze. Zbieramy się tak już od tygodnia.
Nie musi być ciepło . Byle tylko nie padał deszcz.
Jak wrócę będę miała pewno z 30 stron do nadrobienia
My tez chcemy nad morze a wybieramy się jak te sójki choć mamy godzinke drogi, no ale wlaśnie oby nie padało a chłodno to sobie może byc

Cytat:
ah dziewczyny ja to mam gdzies ile przytylam, najbardziej mnie wielkosc cyca wkurza bo jak mierzyłam sukienki to wszystko fajnie ale na cyckach strasznie lezały
nie wiem gdzie ja kupie sukienke na wesele... chyba pojde w worku na ziemniaki
Ja mam niewielkie, więc trochę mi oddaj i obie będziemy zadowolone
niebieskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 12:03   #3533
kularek
Zadomowienie

a ja byłam wczoraj w takich sukienkach :
Stary 2010-08-09, 12:04   #3534
Aliszcze
Zakorzenienie

zrobiłam sobie kakao....hmmm...ciekawe od czego tyję, na pewno od powietrza

kularek, ta druga, szara sukienka, to z allegro? bo widziałam chyba taką na allegro, bardzo mi się podobała, ale nie wiem, czy nie za krótka ona jest. A wolałąbym cellulitu na udach nie ujawniać

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....

Edytowane przez Aliszcze
Czas edycji: 2010-08-09 o 12:05
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 12:10   #3535
Artystka23
Dragonfly

Aliszcze Ty kakao a ja przed chwila budyn czekoladowy wciagnelam na drugie sniadanie
Stary 2010-08-09, 12:12   #3536
kootekk
Zakorzenienie

niebieskaa bierz moje cycki całe oddam i nawet dopłace

kularek
ta druga superrr, własnie - nie jest krotka? a te rozyczki nie powiekszaja piersi??? taka by mi sie podobała

Stary 2010-08-09, 12:29   #3537
kularek
Zadomowienie

Cytat:
.....kularek, ta druga, szara sukienka, to z allegro? bo widziałam chyba taką na allegro, bardzo mi się podobała, ale nie wiem, czy nie za krótka ona jest. A wolałąbym cellulitu na udach nie ujawniać
Cytat:
...kularek ta druga superrr, własnie - nie jest krotka? a te rozyczki nie powiekszaja piersi??? taka by mi sie podobała
ja za wysoka nie jestem (162 cm) i u mnie jest tak przed kolano.
tak zamawiałam ją na allegro
eee no może trochę powiększają piersi ale ja nie mam takich wielkich to nawet spoko
cieszę się, że Wam się podoba

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

a przed chwilą zamówiłam te butelki z aventu do których Kootekk dała linka -kolejna rzecz mniej do wyprawki

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

ja tą moją zamawiałam jeszcze zimą ale można ją znaleźć na np.
http://moda.allegro.pl/item117864367...i_roz_m_l.html
na tym zdjęciu lepiej widać niż na tym co ja robiłam
Stary 2010-08-09, 12:31   #3538
kootekk
Zakorzenienie

to ta sukienka na długosc by byla ok, ale skoro powieksza piersi to niestety nie dla mnie musze cos szukac dalej

kularek
to znowu jedna pozycje na liscie wyprawkowej mozesz skreslic, no nawet 2 bo tu masz butelki i szczoteczke do butelek
własnie mi sie przypomniało ze szczoteczki jeszcze nie mam

dzisiaj rano michałek sie z nami bawił w chowanego tz nawet do pracy godzine pozniej jechał
mały wystawił nozke az mi sie gorka zrobiła, jak go połaskotałam to zabrał i wypchał w inne miejsce, pozniej go tz łaskotał i znowu sie schował i znowu wystawił gdzie indziej to było taki słodkie, jakby z nami rozmawiał ja juz chce pazdziernik

Stary 2010-08-09, 12:33   #3539
vikicullen
Zadomowienie

człowieka nie ma pare dni i juz olewaja posty przykro

Stary 2010-08-09, 12:36   #3540
kootekk
Zakorzenienie

viki nie olewaja ale widocznie nikt tu sie na zatruciu nie zna, ja nie mam pojecia jak to jest i czym sie to ujawnia dlatego nic nie pisze ale nie martw sie na zapas

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości