|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17
ultraradiola fajnie że wieczory panieński i kawalerski się udały, teraz już wielkie odliczanie
a ja wpadłam na chwilkę bo lecę do pracy ![]() miłego dnia wszystkim |
|
|
|
#3152 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17
dzień dobry!
pierwsze i najważniejsze: Aniołek, Martoolka, życzę Wam i Waszym Tżtom wszystkiego co najlepsze, miłości i szczęścia we wspólnym nowym życiu! Cytat:
![]() i dobrze, że się pojawiłaś, bo jak jesteś to dostaję przyspieszenia widząc jak jesteśmy w tyle za murzynami z całym tym weselnym majdanemCytat:
trzymam kciuki Cytat:
Cytat:
znając życie w dokładnym planie tego dnia wpisałaś sobie punkt: "zajrzeć na wizaż" Cytat:
a my wczoraj byliśmy na pierwszej spowiedzi i powiem wam, że to była taka rozmowa luźna. i byłam w szoku co ksiądz mi powiedział nie chcę tu dokładnie przytaczać, ale chodziło o mieszkanie, że powinnam walnąć pięścią w stół i zrobić awanturę byleby mieć pewność że będziemy mieli z tż swoje gniazdko po ślubie, żebyśmy wiedzieli że dokładamy i pracujemy na swoje. dziewczyny, które znają historię "naszego" domu to się domyślą o co księdzu chodziło
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
wszystkie najlepszego dla świeżo upieczonych żonek ja to bym już strasznie chciała żeby był 10.10 i było już wszystko "po".... to rozwożenie zaproszeń, remont, szukanie materiałów, załatwianie miliona rzeczy... dobija mnie to. ja chcę na urlop!! ![]() dobrze chociaż że parę rzeczy załatwia się jakoś tak "samo" mama może mi załatwić autokar z pracy za jakieś grosze, znajoma będzie mi przedłużać rzęsy (nie takie kępki doklejać tylko pojedynczo każdą będzie przedłużać ) ale przez ten remont to ja o ślubie W OGÓLE nie myślę |
|
|
|
#3154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Ostatnimi czasy mni9e długo nie było więc wszystkim Pmkom życzę aby wszytskie dni były takie piękne jak dzień slubu ![]() ![]() Cytat:
a my czekamy teraz na potwierdzenia-moja strona już się okresliła tzta jeszcze nie ale maja czas do niedzieli. jak się nie odezwa to my będziemy dzwonić Na razie odmówiło nam 7 osób ale kilka jeszcze jest niepewnych.
|
|
#3155 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Taki temacik do żartowania sobie znaleźliśmy... Czymś trzeba było humor poprawiać :P I nie myśleć o komarach... Mam bąbel na bąblu i nie mogę wytrzymać
|
|
|
|
|
#3156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak się nam to odwleka, że szok![]() nam odmówiło póki co 5 osób, a jeszcze kilka jest właśnie takich co to nie wiadomo ![]() i cały czas się zastanawiam czy robić winietki czy nie oj, jesteś siłą napędową ![]()
|
|
|
#3157 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj to bardzo mi miło, ze się komus na coś przydaję a dużo Wam jeszcze zostało do załatwienia??
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
oj dziewczyny nie stresujcie mnie. ledwo dwa tygodnie wcześniej macie ślub ode mnie a już tyle rzeczy załatwionych
a ja jeszcze mam np. 3/4 zaproszeń do rozdania ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- aaa w ogóle to u mnie dziś 2 miesiące tylko zostały
|
|
|
|
#3159 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
wzięlo mnie właśnie jakos okropnie.... dzięki za kciuki
|
#3160 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jak dostają zaproszenia to proszą o usadzenie obok tych i tych znajomych, więc sama nie wiem czy zrobić czy nie jeszcze myślałyśmy z mamą, że ewentualnie możnaby zrobić na każdy stolik jedną dużą kartkę z nazwiskami kto ma siedzieć, ale nie usadzać miejsce w miejsce.a do załatwienia to mamy jeszcze sporo: poradnię ale podobno babka jest lajtowa i od razu podpisuje wszystko (oby!), ja nie mam nic na poprawiny, zawieszki na alkohol, prezenty dla rodziców, ustalić z zespołem zabawy i pierwszy taniec, tort, ubranie dla tżta, podróż poślubna, kwiaty, dekoracje dokładnie ustalić, dekoracje kościoła i samochodu, część gości zaprosić.... i tyle pamiętam, a pewnie zaraz znów sobie coś przypomnę![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#3161 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
brakuje mi biżuteria i buty na poprawiny. ale w tym tygodniu planuje to zakupić resztę już mamy: w zeszłym tygodniu załatwiłam najwięcej no i prawdopodobnie od piątku zaczynamy kurs tańca
|
|
#3162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#3163 |
|
Wtajemniczenie
|
dasz radę: u mnei tak było, ze jak zaczęłam załatwiac to w ciągu tygodnia załatwiłam 3/4 spraw do załatwienia: wystarczy się zebrac i jakos idzie
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
ups
a ja akurat będę ZA winietkami ![]() może bym księgę gości teraz zamówiła...
|
|
|
|
#3165 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja szukam bielizny, znaczy się pończoch, majtasków i pasa, ale nie wiem czy na necie zamawiać czy lepiej iść do stacjonarnego sklepu?? jak myślicie? ![]() p.s. i teraz wnerw! siostra tż kupiła sobie na nasze wesele suknię długą, z tiulu i tafty i uwaga----> w kolorze złamanej bieli przecież mnie krew zaleje! co ja mam z tym teraz zrobić?????? doradźcie coś bo ja już odpadłam po prostu..............
|
|
|
#3166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nie może tż uświadomić siostrze że ta kieca to kiepski pomysł? |
||
|
|
|
#3167 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no to super, że ksiądz się fajny trafił, gratuluję ![]() Cytat:
![]() No i fajnie jak część chociaż rzeczy można załatwić po znajomości Cytat:
![]() Cytat:
no to pojechała nie wiem dlaczego niektórym ludziom brakuje wyobraźni i w ogóle nie czują że powinni coś innego ubrać/ zachować się/ zrobić?? masakra...nie wiem co Ci doradzić, może po prostu porozmawiaj z Nią tak jak ja musiałam ze swoją starszą i wytłumacz o co chodzi a jeśli się obrazi to trudno, co najwyżej może zarzucić focha ale ostatecznie wziąć inną kieckę
|
||||
|
|
|
#3168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do bielizny to ja kupilam w najzwyklejszym sklepie z bielizna w swoim miescie,
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do bielizny, ja kupiłam wszystko w sklepie stacjonarnym - można zobaczyć, dotknąć - wiesz co kupujesz A co do siostry TZta to Masakra, skąd ona się urwała? Nie może jej TZ przemówić do rozumu? Moja świadkowa też będzie mieć biała sukienkę, ale zwykłą, krótką, dopasowaną z wielkim niebieskim rombem na środku. I jeszcze 10 razy mi się pytała, czy się nie obrażę. Ale siostra twojeg TZta to chyba wygrałaby konkurs na najbardziej nietrafiony strój na wesele ... |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
mariiasia Co do sukienki swiadkowej to ciesz sie ze mas na nia jeszcze jakis wplyw- gorzej gdyby to jakas ciotka tak przyszla ubrana.
U mnie jedna z kelnerek byla ubrana w jasny- waniliowy stroj ''szlachecki''. I na to rady nie bylo I jeszcze o rajstopach/ponczochach. Ja mialam ponczoszki samonosne. Fajne sa bardzo i mnie sie trzymaly bez poprawiania bo nie bylam w lazience cala impreze.
Przykładna żonka od 15 i 24 VII 2010 “Your dresses should be tight enough to show you're a woman Edith Headand loose enough to show you're a LADY.” Edytowane przez sjoanna Czas edycji: 2010-08-09 o 17:41 |
|
|
|
#3171 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję wam dziewczynki za wszystkie odpowiedzi
![]() co do siostry tża, to raczej ich rodzice nie przemówią jej do rozsądku, bo uważają, że tylko czysta biel jest niestosowna ale dziś porozmawiam z tżtem, żeby jej coś powiedział, bo na mnie na bank się będzie boczyć jak jej coś powiem![]() a bieliznę chyba faktycznie kupię w zwykłym sklepie, bo patrzyłam dziś na necie, ale nic mnie nie urzekło ![]() a teraz sobie odpoczywam, bo za godzinkę jedziemy dalej z zaproszeniami
|
|
#3172 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3173 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ale tu znowu cicho... Byliśmy dzisiaj na spotkaniu z zespołem. Chyba weźmiemy na I taniec "Chodź, przytul, przebacz"... Co o tym myślicie? Może to taki średni taniec na I ale bardzo spodobał mi się rytm. Najpierw jest taka medlodia delikatna do pobujania a od refrenu wkracza wyraźny walc... tak chcielibyśmy to zatańczyć Cytat:
![]() To zrób tak jak my - listy na stoły Cytat:
![]() Cytat:
wiesz co - ja myślę, że ona na tym wyjdzie gorzej niż Ty
|
|
#3174 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
![]() Wita Was świeżo upieczona żonka Dziękuję bardzo za wszystkie życzenia. To naprawdę bardzo miłe, zwłaszcza że ostatnio nie udzielam się zbyt regularnie na wizażu. Jednym słowem było zaje***cie!!! Wszystko udało się tak jak planowaliśmy. Była jedna śmieszna sytuacja w kościele, gdy mój teraz już mąż (jak to pięknie brzmi ![]() Na dłuższą relacje musicie trochę poczekać, bo ledwo trzymam się na nogach, a jutro o 5 musimy być w Sopocie na plenerze. Nie wiem czy się kłaść czy już nie a padam na ryjek |
|
|
|
#3175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kolejna żonka tak w ogóle to nie idę dzisiaj do pracy, bo nie mamy żadnych aktów... a pół nocy przez burze nie spałam, obudziłam się o 3 i praktycznie do czasu wyjścia męża do pracy ( 6.30 ) nie spałam- masakra. Aaa dzisiaj dostaniemy zdjęcia na płycie z kościoła od jednego z gości, który uczy się robienia profesjonalnych zdjęć- już sie nie mogę doczekać
Edytowane przez certina4 Czas edycji: 2010-08-10 o 10:09 |
|
|
|
|
#3176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3178 |
|
Zadomowienie
|
cześć
Aniołku i Ty już żonką jesteś za niedługo wszytskie będziemya ja tez już w pracy. jeszcze tylko ten tydzień i kończę tu pracę i zaczynam coś swojego. trochę się boję (nawet bardzo) ale jak się to mówi kto nie ryzykuje ten nie ma ![]()
|
|
#3179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czekamy z niecierpliwoscia na cala relacje
|
|
#3180 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, ze imprezki udane My powoli myślimy, kiedy nasze wieczorki zorbić ale trudno nam się jakoś wbić w weekendy pomiędzy tymi wszystkimi weselami na które idziemy Cytat:
o ile nie zniszcze jej w takim stopniu, że będzie się nadawała do wywalenia co do sesji, to ja powiem fotografowi, że ma godzine na plener i ma zrobić ładne foti i już, bo jak nie to oboje z tż'tem nie bardzo lubimy fotografowanie a jak tą kamere przeżyjemy ciągle obok nas to niewiem, jakoś bedzie trzeba ![]() Cytat:
no to go posłuchaj i walnij pięscią w stół, a jak tż coś powie to będziesz miała atgument, że ksiądz kazał ![]() Cytat:
o ile ja nie ma nic przeciwko sukience białej, ale krótkiej lub takiej za kolanko to długa, do tego z tiulu i tafty to nadaje się tylko na Cytat:
cudownie, że wszystko wyszło udanego pleneru ![]() ciekawe jak tam Martoolka pewie też wszystko było jak z bajki a teraz to moze już pojechała w podróż
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2010-08-10 o 10:43 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.

i dobrze, że się pojawiłaś, bo jak jesteś to dostaję przyspieszenia widząc jak jesteśmy w tyle za murzynami z całym tym weselnym majdanem
te owulacje, te komórki żyjące 24h
człowiek całe życie uwaza żeby nie zajść a tu taka trudność

nie chcę tu dokładnie przytaczać, ale chodziło o mieszkanie, że powinnam walnąć pięścią w stół i zrobić awanturę byleby mieć pewność że będziemy mieli z tż swoje gniazdko po ślubie, żebyśmy wiedzieli że dokładamy i pracujemy na swoje.
) ale przez ten remont to ja o ślubie W OGÓLE nie myślę
Taki temacik do żartowania sobie znaleźliśmy... Czymś trzeba było humor poprawiać :P I nie myśleć o komarach... Mam bąbel na bąblu i nie mogę wytrzymać

przecież mnie krew zaleje! co ja mam z tym teraz zrobić?????? doradźcie coś bo ja już odpadłam po prostu..............

oboje z tż'tem nie bardzo lubimy fotografowanie a jak tą kamere przeżyjemy ciągle obok nas to niewiem, jakoś bedzie trzeba