|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Najlepsze farby Blond-wätek zbiorczy(offtopowo) II
Cytat:
![]() to powiedz co Ty byś dla mnie proponowała?? co by do mnie pasowało?? mi się bardzo podoba chłodny beż: jest śliczny, ale napisz co Ty byś zrobiła na moim miejscu tylko napisz to najprościej jak potrafisz, żebym mogłą fryzjerowi opisac tak żeby mi nie zrobił na głowie kaszany proszę![]() P.S. Nie uraziłaś mnie ![]()
|
|
#2342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
planowalam jej zrobic kolorek 8.2 z majirel oxydant 6% bedzie ok?edit: chociaz na palecie ten 8,2 jest troche ciemny..chyba go pomieszam z natura z poziomu 9-10 Edytowane przez infatuated Czas edycji: 2010-08-09 o 14:38 |
|
|
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a mi się podoba coś takiego dokłądnie takie coś mi się podoba co myślicie??
|
|
#2345 |
|
Zakorzenienie
|
infatueted a jaki ma naturalny kolor twoja siostra? grube czy cienkie włosy? proste czy falowane?
Nie mieszaj farby 8.2 z 10.0 bo ci wyjdzie w ten sposób jakieś 9.2. Jak chcesz mieszać to 8.2 z 9.0 lub 9.2 z 10.0. Wtedy będzie kolor pośredni. Oksydant zależy od stopnia rozjaśnienia ale raczej 9% tu wejdzie w grę niż 6%...chyba że twoja siostra ma jasny blond naturalny. ewcia a może niech ci zrobi całość przyciemniając do poziomu 9 stalowym, mroźnym blondem, a na to np. na górze tylko pasma białe? albo jaśniejsze właśnie poziom 10-ten sam mroźny? dzięki temu uzyskasz kolor wielotonowy, będzie pięknie błyszczał! albo pasemka cieniutkie ale mnóstwo srebrnawe czy platynowe...miodzio! Albo kilka w jakimś intensywnym kolorze- można doczepić to nie jest już takie drogie, przy twarzy, a przy białych włoskach czy ogółem jasnych też pięknie wygląda...moja siostra miała różowe i fioletowe, po 5 pasm. Dlaczego chcesz wyglądać jak miliony na ulicach? zaszalej! Ostatnie foty to balejaże z chłodnych blondów popielatych z platyną. blond popielaty lub chłodny beżowy+ bardzo jasny blond popielaty lub platynowy. Można osiągnąć coś podobnego robiąc jedną farbą z różnymi oksydantami. Adzi07 czemu uważasz że syoss ma dziwną numerację? 9-5 czyli poziom 9, a ta 5 to już wg nich jest ustalana wewnętrznie. Nie zawsze jest tak że 1 to popiel, 2 to fiolet itp. Scharzkopf ma właśnie troszkę inaczej. Ja wiedziałam że syoss to ich koncern, tak jak palette. Robiłam syossem 1-1 czarnym i boski
blog blond bunny Edytowane przez blond bunny Czas edycji: 2010-08-09 o 15:43 |
|
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Basen 21.1.12 wt,cz,niedz. Cel-jeszcze 4kg mniej Abs 9/30 Edytowane przez Adzi07 Czas edycji: 2010-08-09 o 16:00 |
|
|
|
|
#2347 |
|
Raczkowanie
|
dzięki
dobrze sie w takich włoskach czuje - ale co se poeksperymentowałam to ufff ![]() Mój naturalny to ciemno średni blond
|
|
#2348 |
|
Zakorzenienie
|
Adzi07 czemu uważasz że syoss ma dziwną numerację?
9-5 czyli poziom 9, a ta 5 to już wg nich jest ustalana wewnętrznie. Nie zawsze jest tak że 1 to popiel, 2 to fiolet itp. Scharzkopf ma właśnie troszkę inaczej. Ja wiedziałam że syoss to ich koncern, tak jak palette. Robiłam syossem 1-1 czarnym i boski Witaj kochana Bo w sumie mam wrażenie ze teraz moje włosy to poziom 10 lub wyżej,bo aż za jasne.Nawet jak chwyci odrosty w miarę a reszta włosów się ciut przyciemni to powinno być ok.Zamierzam trzymać farbkę dobra godzinę,tak 50 minut na odrostach i na reszczcie 15-20,myślisz ze odrosty wtedy lepiej chwyci?A jakiego koloru mogę się spodziewać po nałożeniu tej farbki?Boje się ze zrobi się jakaś szara albo fioletowa.Zawsze obawiam się takich zmian i nie wiem czy zmywać za szybko czy trzyma do końca.No chyba,ze złe rozumuje.Możesz się wypowiedzieć?Będę wdzięczna.
|
#2349 |
|
Zakorzenienie
|
Adzi07 jaka woda jest w tej farbie? pisze gdzieś?
a jak nie pisze to jaki tam jest zakres rozjaśnienia włosów, w sensie do jakich się nadaje? dobra znalazłam już że max ciemny blond. czyli tam jest pewnie woda 9% ale taka słabsza... połóż pół farby na odrost trzymaj nie wiem ile tam godzinę, a jak będziesz chciała na całość na 15 minut położyć to drugie pół zmieszaj z wodą z kranu. Tylko musisz mi napisać ile tam jest farby i ile oksy ml...bo pół starczy ci na odrost? dzięki temu przyciemnisz resztę a odrost nie powinien bardzo się odcinać, w najgorszej opcji. w najlepszej będzie równiutki kolor.
blog blond bunny Edytowane przez blond bunny Czas edycji: 2010-08-09 o 16:12 |
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie przejrzałam wszystko i nie pisze ale do ciemnego blondu.Wiedz chyba 9% co? Kochana jest 50ml oxsydant do 50 ml farby
Basen 21.1.12 wt,cz,niedz. Cel-jeszcze 4kg mniej Abs 9/30 Edytowane przez Adzi07 Czas edycji: 2010-08-09 o 16:15 |
|
|
|
#2351 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jeżeli chodzi o te zdjęcia,które wkleiłam to są idealne bardzo mi się to podoba i kolory takie, które mi się bardzo podobają jeżeli chodzi o blondy![]() a jeżeli bym chciała zrobic cos takiego jak na zdjęciach to co fryzjer mi będzie musiał zrobic?? ![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
|
|
#2352 |
|
Raczkowanie
|
Witam po przerwie mam bardzo pilne pytanie znacie poniższe farby i jak wam wyszły proszę was o foty lub odniesienie. Dziękuje z góry
|
|
|
|
#2353 |
|
Zakorzenienie
|
Adzi07 zrób tak. Odlej do miseczki połowę oksy. Przykryj ją czymś.
Do buteleczki z połową oksy daj pół farby. Zmieszaj, pokryj odrosty. Poczekasz godzinkę. Potem do miseczki z połową oksy dasz połowę farby z tubki i dolejesz wody z kranu 12ml. Nałożysz na resztę włosów na 15 minut. stężenie będzie mniej niszczące i przyciemniające na poziomie tonu. malaksujesz na koniec całość i zmywasz. Ewcia no niech ci zrobi balejaż ale daj mu foty i powiedz że nie chodzi ci tyle o typowy balejaż co gęste pasemka z jasnych blondów w zimnej tonacji- balejaż z farb a nie rozjaśniacza! Niech ci koniecznie pokaże palete farb i niech ci palcem pokaże jakie kolory by dała- albo akceptujesz albo nie. i porównuj ze zdjęciami czy te same kolory lub chociaż podobne, bo niektórzy fryzjerzy to daltoniści ![]() Resztę zostaw frycowi. Ma być świetliście, cieniutkie pasma. I chłodno.
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2355 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2009-07
|
a ja mam takie pytanko, jakiej farby użyć (chodzi mi o odcień) żeby uzyskać taki efekt jak na załączonej fotce? wiem, że to balejaż, ale jakiś podobny kolorek do tego? może coś polecicie?
to zimny, czy ciepły odcień? bo jestem w tym zielona będzie on pasował do mojej cery? mój obecny kolor załączam na fotce ;] (to sprany casting: bursztynowy blond) liczę na Waszą pomoc!
|
|
|
|
#2356 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() ja dzis bylam u kilku fryzjerow i wiecie co uslyszalam ze kazda farba polozona na rozjasnione wlosy bedzie mi sie wymywac nie rozumiem tego,przeciez wiekszosc fryzjerow rozjasnia wlosy jak kobieta chce osiagnac jasny kolorek a tu takie odpowiedzi uslyszalam nie mam az tak zniszczonych wlosow,a jednak mam problemy zeby zrobic sobie jakis jednolity ladny jasny kolorek jakiegos pecha mam sama boje sie experymetowac bo mam podatne wlosy farba lapie mi szybko i bez problemu,jak myslicie jaki kolorek jasny mozecie polecic ?? prosze o pomoc
prosze o glosy tutaj - http://www.garnier.pl/_pl/_pl/pure-a...e-bee1b216395b i tutaj - http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.com/pokaz-siebie/pokaz_zdjecie/132 Edytowane przez Aneta i coreczka Czas edycji: 2010-08-09 o 17:24 |
|
|
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
a czy jest tu jakas ciemna brunetka z natury która farbuje/rozjasnia sie na blond czy jestem sama ??? heheeh
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kolor z tych 2zdj to i mi sie podoba z tym, ze wiesz, ze jak bedziesz chciala to zachowac to czekaja Cie wizyty u fryza za kazdym robieniem odrostow? i nie beda wcale tak mniej widoczne jak chcialas, bo te wloski sa nadal bardzo jasne. ale piekny kolor.
|
|
#2359 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2361 |
|
Zadomowienie
|
i obiecane lecz spoznione focie
1 zdjecie fotka przed czyli moj braz + pasemka kolejne fotki to juz po pasemkach /baleyagu blond rozjasniaczem ... tylko zdjecie nie oddaje koloru rzeczywistego co myslicie ? i ja sie zastanawiam zeby miec jednolity blondzik cos cieply odcien bezyk np jaka farbe mi polecacie teraz na to co to przykryje i wyrowna ? |
|
|
|
#2362 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko powiedz mi czy on będzie mi je przyciemniał czy jak on to zrobi? na tych moim doda te pasemka co pisałaś??Adzi07 i Snowhitee dlatego właśnie chce dodac też trochę pasemek w kolorze mojego naturalnego odcienia włosów ale tylko troszeczkę i to bardziej z góry...
ognista rudość żelki na swoich ![]() studentka II roku Pedagogiki TŻ 13.12.2010 Edytowane przez EwCiA000 Czas edycji: 2010-08-09 o 20:03 |
|
|
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Używałam wcześniej ich szamponu i tez widziałam na buteleczce i za 1 razem też byłam zaskoczona ![]() Niebawem wybieram się na oczekiwany i zasłużony urlop przy okazji tej wizyty musimy się zastanowić jak te wloski ciachnąć bo boję się, że nie do końca te rude końcówki pójdą precz, czy może jakaś kąpiel rozjaśniająca, albo może coś rozjasniającego mi położy na to.. nie wiem sama mam nadzieję, że ona coś wymyśli i będę zadowolona
Edytowane przez Yattamanka Czas edycji: 2010-08-09 o 18:14 |
|
|
|
|
#2364 |
|
Rozeznanie
|
hej moje włosy wyglądają mniej więcej jak na 1 zdjęciu.
Jak z takiego koloru uzyskać odcień jak na nastepnych zdjęciach u Sandry Bullock z filmu The blind side? jak nazwać ten odcień? może ktoś wie jak zrobić go farbą Loreala kuioną w drogeri?
|
#2365 |
|
Raczkowanie
|
1985SiWA nie jesteś sama... masz mnie
![]() Przypomnę, że jestem w trakcie schodzenia z ciemnego brązu na blond małymi kroczkami czyli balejażem, a prezentują to zdjęcia poniżej. laseczkaa wydaje mi się, że mamy bardzo podobne włoski Ja już przy następnej wizycie u fryzjera planuję położyć jakąś farbkę na całość aby wyrównać w miarę kolor. Chciałabym coś z beżyków właśnie....albo z cieplejszych słonecznych odcieni. Co myślicie na ten temat??
|
|
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i farba się trzyma, bo od roku nie używam rozjaśniacza
|
|
|
|
|
#2367 |
|
Zakorzenienie
|
Hej blondyny, masakra mnie dzisiaj spotkala, poratujcie jakas rada
![]() od jakiegos czasu robilam pasemka i udalo mi sie zejsc po kilku latach z czarnych wlosow (fot nr 1, robione kilka dni temu, siedzialam pod czerwonym parasolem wiec na ten poblask nie zwracajcie uwagi, taki ot sobie zoltawe blond pasma). Z koloru bylam w sumie zadowolona, ale mialam juz odrosty a TŻ jeczal, ze pasemka to wiocha wiec stwierdzilam, ze zafarbuje je na jednolity kolor. Polozylam wellaton jasny blond, na opakowaniu raczej nie obiecywali rozjasniania wiec mialam nadzieje, ze sie lekko wyrowna, tymbardziej ze z doswiadczenia wiedzialam ze sredni blond wychodzi dosc ciemno. No i wyszla mi pomaranczowa kupa (fot 2) ), ale tym razem sredni blond. Wczesniej robilam nim pasemka i wyszedl dosc ladnie. Niestety nie tym razem, trzymalam go tylko 20 min a wlosy wyszly w kolorze czarno brazowym (fot 3,4), autentycznie na grzwce mam czarne pasma myslalam zeby isc po rozjasniacz jutro, ale co, zrobie pasemka blond na czarnych wlosach? nie bedzie to zbyt ciekawie wygladalo... calych nie rozjasnie bo juz mi w ogole wypadna czekac az sie zmyje? mamo na koniec zalaczam fotke wlosow jakie mi sie marza, bylam juz tak blisko a teraz czuje ze cofnelam sie w tej walce o lata swietlne
Edytowane przez Papiszynka Czas edycji: 2010-08-09 o 20:24 |
|
|
|
#2368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2369 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co Blondyny, chyba dam sobie jeszcze szansę w walce o jaśniuśkie włoski. Zainspirowała mnie Adzi
![]() zakupiłam więc sprawdzony 522 N&E, ale niestety nie znalazłam skandynawskiego z palety więc kupiłam c10 z serii cool blonds. Podobnie jak Adzi mam zamiar zrobić podkład, ale mam wątpliwość czy nie wyjdzie mi kaszana po tym c10 Farbuję za kilka dni, aż skończy mi się @ Blond-Bunny a Ty jak myślisz czy C10 sprawdziłby się jako podkład na odrosty? Zaopiniuj proszę ![]() Jak to nie wyjdzie to daruję sobie i przyciemniam...
![]() Gubię kilogramy: Edytowane przez Jowitka061987 Czas edycji: 2010-08-09 o 22:07 Powód: dodanie fotek |
|
|
|
#2370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:37.

proszę

stąd odrosty żółtawe czy rudawe przy białych włoskach.
planowalam jej zrobic kolorek 8.2 z majirel
+ korekcja powiek górnych 

Bo w sumie mam wrażenie ze teraz moje włosy to poziom 10 lub wyżej,bo aż za jasne.Nawet jak chwyci odrosty w miarę a reszta włosów się ciut przyciemni to powinno być ok.Zamierzam trzymać farbkę dobra godzinę,tak 50 minut na odrostach i na reszczcie 15-20,myślisz ze odrosty wtedy lepiej chwyci?A jakiego koloru mogę się spodziewać po nałożeniu tej farbki?Boje się ze zrobi się jakaś szara albo fioletowa.Zawsze obawiam się takich zmian i nie wiem czy zmywać za szybko czy trzyma do końca.No chyba,ze złe rozumuje.Możesz się wypowiedzieć?Będę wdzięczna.
przy okazji tej wizyty musimy się zastanowić jak te wloski ciachnąć bo boję się, że nie do końca te rude końcówki pójdą precz, czy może jakaś kąpiel rozjaśniająca, albo może coś rozjasniającego mi położy na to.. nie wiem sama
mam nadzieję, że ona coś wymyśli i będę zadowolona

na koniec zalaczam fotke wlosow jakie mi sie marza, bylam juz tak blisko a teraz czuje ze cofnelam sie w tej walce o lata swietlne
więc kupiłam c10 z serii cool blonds. Podobnie jak Adzi mam zamiar zrobić podkład, ale mam wątpliwość czy nie wyjdzie mi kaszana po tym c10