Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grudniowe - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-09, 15:25   #3601
EdziaO
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Joanna, ciągle myślę ciepło o Tobie i Twojej dzidzi. Na pewno wszystko będzie w porządku.
A tak w ogóle to chciałam ŁODZIANKOM napisać, że bardzo jestem zadowolona z tej pani doktor, co byłam u niej na usg (Małgorzata Perenc). Bardzo miła, skrupulatna, wszystko tłumaczyła, odpowiadała na pytania, nie spieszyła się Super Lekarz na piątkę
A byłaś na Zielonej?150 zł tak?

---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ----------

Cytat:
Dzięki, kobiałki
Ja jutro idę na mocz i morfo. Zastanawiam się też, czy zrobić wszystkie hormony tarczycy, czy na początek tylko TSH i jak coś wyjdzie nie tak, to wtedy fT3 i fT4... Ech, decyzje, decyzje...
Ja też jutro morfo, mocz,obciążenie i toksoplazmoza drugi raz.
Ja jestem tarczycowcemI mój endo twierdzi, że TSH w ciąży wariuje i nie jest miarodajne i mi zawsze każe robić komplet.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 15:26   #3602
kretencja
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Tak, Zielona 25. 150zł za to dokładniejsze (genetyczne) czyli z pomiarami tych wszystkich markerów (ponownie kość nosowa i fałd karkowy głównie). Pani doktor nawet była tak miła, że mimo że zapłaciliśmy za 2D to kilka razy przełączyła na chwilę na 3D Próbowała twarzyczkę uchwycić, ale cały czas się zasłaniał
Hmm, no to może zrobię komplet... Mąż by pewnie wolał nie, bo to większy wydatek, ale... Nie wiem, zastanowię się jeszcze.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 15:33   #3603
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, Zielona 25. 150zł za to dokładniejsze (genetyczne) czyli z pomiarami tych wszystkich markerów (ponownie kość nosowa i fałd karkowy głównie). Pani doktor nawet była tak miła, że mimo że zapłaciliśmy za 2D to kilka razy przełączyła na chwilę na 3D Próbowała twarzyczkę uchwycić, ale cały czas się zasłaniał
Hmm, no to może zrobię komplet... Mąż by pewnie wolał nie, bo to większy wydatek, ale... Nie wiem, zastanowię się jeszcze.
Nie wiem bo szczerze mówiąc to nie wiem co się robi u osób ze zdrową tarczycą.
Wybiorę się do niej za 2 tygodnie bo. Akurat będzie 4 tygodnie od poprzedniego USG i chciałabym poradzić się jeszcze jednej osoby kompetentnej o to wielowodzie co mi ma zagrażać.

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Zapisałam się dziś do biblioteki i mam 3 książeczki i jestem szczęśliwym człowiekiem
Mały mnie nawala baaardzo nisko bo siedzi miednicowo(chyba na pupce). Jak mnie już zaboli to tam pukam i łaskawie przesuwa się na 5 minut w górę
I ząb mnie robolałJa się boję dentysty. Ale pójdę już nie będę taka.
Mogę wziąć miejscowe znieczulenie?????

Stary 2010-08-09, 15:33   #3604
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Cytat:
Dzięki, kobiałki
Ja jutro idę na mocz i morfo. Zastanawiam się też, czy zrobić wszystkie hormony tarczycy, czy na początek tylko TSH i jak coś wyjdzie nie tak, to wtedy fT3 i fT4... Ech, decyzje, decyzje...
Dziękuję, Kretencja.
Mi p. doktor zawsze zleca TSH i FT4. Właśnie w tym miesiącu też muszę zrobić.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 15:36   #3605
kretencja
Zakorzenienie

Dzięki
Pewnie zrobię po prostu komplet, będę spokojniejsza. Majątku to nie kosztuje, bo jedna sztuka 18zł czyli w sumie 54zł. W środę miałam mieć echo serca dzidzi, które miało kosztować 250 i odwołałam, więc zaszaleję z hormonami

Edzia, dentysta na pewno będzie wiedział, jakie znieczulenie Ci podać w ciąży. Jak ja ostatnio byłam u mojej, to powiedziała, że jak która się bardzo upiera to daje, bo są już bezpieczne znieczulenia dla ciężarnych, ale raczej niechętnie... Ja nie brałam

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-09, 15:39   #3606
kliwia
Zakorzenienie

a ja nie mam weny na czytanie bu
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 15:42   #3607
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Ale mnie przeczyscilo
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 15:56   #3608
kootekk
Zakorzenienie

irsin mow po czym ,ja też chce

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 16:01   #3609
mallinka
Zadomowienie

Ależ dziewczyny drukujecie

Kretencja gratuluję synka intuicja cię nie zawodzi

M25 ślicznie wyglądasz urocze są te zdjęcia

De też mi bardziej podoba się ta brązowa sukienka

Pelnia przykro mi z powodu synka, mam nadzieję że szybko dojdzie do siebie

Ja dziś odstawiłam TZ do szpitala ale go nie przyjeli trochę się cieszę bo tak mi smutno było jak tam czekałam na niego, ale teraz czeka nas rajd po lekarzach i badania... na szczęscie na skierowaniach mamy dopisek pilne i sie zapisujemy bez kolejki, bo inaczej terminy na grudzień ale i tak z wszystkimi wynikami mamy się pojawić w listopadzie, i mam nadzieję że przed porodem wszystko się wyjaśni...

Też się kiepsko czuję w swojej skórze i często mam gorsze dni, uważam że to jedna z dolegliwości ciążowych

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 16:13   #3610
kularek
Zadomowienie

M25 śliczne zdjęcia z wakacji
Kretencja gratuluję !!!
a ja jutro mam wizytę u lekarza i już się boję -chciałabym jeszcze żeby zapisał mnie na usg,
a po lekarzu jedziemy obejrzeć wózki i kupić jakąś farbę/lakier/czy inne cuś, którym można pomalować łóżeczko
trzymajcie kciuki za wizytę
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 16:21   #3611
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
hmmm no to w sumie niepotrzebna wizyta co?? paranoja :/
ale spokoj jest zwlaszcza ze poprzdni gin ci zrobil

my jutro na USG 4 D z tż idziemy - szkoda nam kasy ale ostatnio powiedzial ze malo co czuje te ciaze nie to co z T. wiec tymbardziej mnie ponaglil by wykonac je przy nim - moze go jakos przyblizy lub cos pouswiadamia
Nie była tak całkiem niepotrzebna bo wczoraj skończyło mi się zwolnienie
No to za usg.
Cytat:
Tylko na chwilkę zaglądam, bo obiadek się grzeje i muszę go zaraz nałożyć
Z dzidziusiem wszystko OK, serduszko bez zastrzeżeń, więc odwołałam echo.
Przez calutkie badanie zakrywał bardzo skrzętnie rączkami... buzię Nie dało się zrobić żadnego zdjęcia twarzyczki
Za to od razu pochwalił się klejnotami
Będziemy mieli SYNKA
Miałam słuszne przeczucie od samiutkiego początku
Lecę na obiad
GRATULACJE
Cytat:
Napisane przez Stokrotka_76 Pokaż wiadomość
Ja miałam dziś też test obciążenia glukozą i od razy 75g (wczesniej nie mialam 50) i sie lekko załamałam, choc to nie jakaś wielka tragedia, ale na czczo wyszedł mi cukier 80 , po godzinie od wypicia glukozy az 196 a po 2 godzinach 164. Nigdy nie miałam problemów z cukrem, ani nikt w mojej rodzinie. Na dodatek nie mam objawów cukrzycy, bo ani nie puchnę, ani nie chodze mega często siusiu, ani nie jem zawrotnych ilości słodyczy. Jutro ide na szkolenie z prawidłowego żywienia do szpitala gdzie miałam robiony test, Ciekawe czego sie dowiem. Ponoć trzeba sie odżywiać razowym pieczywem, jesć duzo owoców i warzyw itp. i właśnie ja to jem!!! Zastanawiam sie czy wpływ mogło mieć na wynik to, że wczoraj byłam na chrzcinach i zjadłam deser lodowy i ciut tortu. Kratencja ty sie znasz na cukrach, może masz jakąś konkluzję ?
Tak mogło mieć nawet duży wpływ na wynik badania - ten drugi gin u którego byłam powiedział, ze najlepiej przez 3 dni przed badaniem nie jeść nic co zawiera duzej ilości cukru - nie tylko słodycze ale też np. owoce zawierają sporo cukru i mogą fałszować wynik.
Ja pierwszy raz cukier też miałam za wysoki, a przed drugim badaniem miałam właśnie przez 3 dni diete lekkostrawną i badanie wyszło ok.
Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki!

Muszę Was doczytać bo znowu 10 stronAle za chwilkę się za to zabieram.
Mam na szybko pytanie-czy tą glukozę do testu to można zalać zwykłą wodą mineralną?Czy przegotowaną?letnią?gorąc ą?czy jaką????
W laboratorium ci rozpuszczą tą glukozę w ciepłej, przegotowanej wodzie.
Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mój mąż zaczął się dopytywać, kiedy będziemy robić zakupy dla dziecka bo on do końca września chce mieć już wszystko przygotowane. Normalnie SZOK! Oczy miałam jak 5 zł jak to powiedział... bo jak do tej pory to on na wszystko miał jeszcze dużo czasu... W tym tygodniu powinien przyjść wózek
No to teraz poszalejesz po sklepach
Cytat:
Dziewczyny, Wy też jesteście takie "brzydliwe"?
Ja znalazłam dziś w suszonym grzybku dodanym do zrazów kilka malutkich larw. No zdarza się, nie? Czasem jakiś robaczywy grzybek się prześlizgnie, robaczki już dawno nieżywe zapewne, jeśli przetrwały suszenie w jakiś sposób, to na pewno nie przetrwały duszenia zrazów. Ale normalnie od razu mi się niedobrze zrobiło, nie mogłam już dokończyć tego zrazika...
Dwa dni temu podobna historia - w ugotowanej kaszy jęczmiennej znalazłam mola spożywczego, martwego oczywiście. i już też nie mogłam dokończyć tej kaszy, choć reszta była w porządku, pojedynczy owad się trafił. Normalnie
Dziwne to trochę jest. Nie brzydzi mnie krew, nie boję się igieł, nie odrażają mnie pająki, nietoperze, żaby... A martwa larwa w grzybku sprawia, że normalnie mi oczy z orbit wychodzą z obrzydzenia
Może nie zrobiłoby mi się niedobrze takim znalezisku (chociaż kto wie ) ale na pewno już bym tego nie zjadła
Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
I ząb mnie robolałJa się boję dentysty. Ale pójdę już nie będę taka.
Mogę wziąć miejscowe znieczulenie?????
Ja rwałam zęba w 3 miesiacu i miałam znieczulenie - do leczenia nie biorę, ale dentystka za każdym razem pytała czy chcę znieczulenie czy nie
Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
Mnie zawsze czyści po nektarynkach - jak zjem kilo naraz

Ja mam nareszcie spokój z dentystą wszystkie zęby wyleczone, kamień usunięty - teraz zamiast płacić dentystce to kupię "sobie" wózek i łóżeczko i całą resztę

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość

Edytowane przez kotek81
Czas edycji: 2010-08-09 o 16:22
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 16:23   #3612
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
hmm po:
na sniadanie buleczka z serem, pozniej maly jogurt naturalny z muesli, pozniej dwie nektarynki i platki owsiane takie ze sklepu w saszetce.

po tym
Stary 2010-08-09, 16:26   #3613
NUCHISIA
Raczkowanie

Cześć Mamuśki!

Kretencja gratuluję synka

Zastanawia mnie jak Wy podajecie tygodnie ciąży??? Czy od ostatniej miesiączki liczycie czy jakoś inaczej? Bo ja się trzymam wieku dziecka z usg, który jest krótszy o 2 tyg niż by wynikało z om.

Dzisiaj czuję się nie za dobrze, całą noc czułam twardnienie brzucha i oczywiście zaczęłam panikować, nie spałam, i teraz jestem okropnie osłabiona, do listopada to ja się nerwicy nabawię i coraz częściej dochodzę do wniosku, że poprzestaniemy z tż na jednym dziecku.
NUCHISIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 16:27   #3614
kretencja
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny

Kotek, no to że nie zjadłam już tego grzybka to się rozumie samo przez się

Edzia, jeszcze co do glukozy to może powinnaś zadzwonić do lab. i zapytać, bo ja np. musiałam mieć swoją ciepłą wodę w butelce. Na miejscu mieli tylko zimną (jakiś Dar Natury czy cuś) i pan obok mnie rozpuszczał w tej, i słabo mu szło. W ciepłej lepiej.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-09, 16:28   #3615
79 Marta
Wtajemniczenie

kretencja GRATULUJĘ
Stary 2010-08-09, 16:30   #3616
kretencja
Zakorzenienie

Dzięki, Marta
Normalnie chodzę z bananem na ryjku cały czas i wszystkim się chwalę Jestem taka happy

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-09, 16:34   #3617
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NUCHISIA Pokaż wiadomość
Cześć Mamuśki!

Zastanawia mnie jak Wy podajecie tygodnie ciąży??? Czy od ostatniej miesiączki liczycie czy jakoś inaczej? Bo ja się trzymam wieku dziecka z usg, który jest krótszy o 2 tyg niż by wynikało z om.
ja licze tak jak ty wg usg bo mam taka sama 2 tygodniowa roznice

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 16:36   #3618
kretencja
Zakorzenienie

NUCHISIA, a ja liczę od ostatniej miesiączki. Tak jak mój prowadzący lekarz.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-09, 16:43   #3619
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

ja mam termin OM 31.10 , a z usg 3.11

zobaczymy jak wyjdzie
Stary 2010-08-09, 16:44   #3620
kootekk
Zakorzenienie

nuchisia ja tez licze od ostatniej miesiaczki, pomimo ze dziecko jest tydzien mniejsze, to wiem dokladnie kiedy mialam owulacje, a gin powiedzial ze sobie mam liczyc wedlug miesiaczki a pomiary z usg sa dla lekarzy, w koncu jedne dzieci przychodza na swiat mniejsze a drugie wieksze

kurde az mam wyrzuty sumienia, dzisiaj mam taka gastro faze ze masakra, za duzo słodkiego zjadłam chyba zaraz bede

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 16:46   #3621
Vcelka
Wtajemniczenie

Kretencja witaj w gronie mam SYNKÓW !!! Gratuluję i cieszę się, że z dzidzią wszystko dobrze !

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 16:49   #3622
kretencja
Zakorzenienie

Dzięki

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-09, 16:50   #3623
79 Marta
Wtajemniczenie

ja też liczę wg ostatniej miesiączki, dziś mamy zatem 27 tydzień i 1 dzień
Stary 2010-08-09, 17:02   #3624
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć Mamuśki!

Dzisiaj czuję się nie za dobrze, całą noc czułam twardnienie brzucha i oczywiście zaczęłam panikować, nie spałam, i teraz jestem okropnie osłabiona, do listopada to ja się nerwicy nabawię i coraz częściej dochodzę do wniosku, że poprzestaniemy z tż na jednym dziecku.
Ja liczę według OM zresztą lekarz liczy tak samo według usg termin porodu moze się zmieniać kilka razy w tracie ciąży a według OM jest stały i dlatego lekarze, raczej się tego trzymają

E tam, zapomnisz niedługo to wszystko i kiedyś zaczniesz pewnie myśleć o kolejnym maleństwie
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 17:13   #3625
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Tak mogło mieć nawet duży wpływ na wynik badania - ten drugi gin u którego byłam powiedział, ze najlepiej przez 3 dni przed badaniem nie jeść nic co zawiera duzej ilości cukru - nie tylko słodycze ale też np. owoce zawierają sporo cukru i mogą fałszować wynik.
Ja pierwszy raz cukier też miałam za wysoki, a przed drugim badaniem miałam właśnie przez 3 dni diete lekkostrawną i badanie wyszło ok.
wie )

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

[/COLOR]
Kotek no właśnie coś mi sie w tymmoim badaniu nie zgadza. Nie wiem czy sobie prywatnie nie zrobię tego badania jeszcze raz tak dla pewności. Dzięki za info
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 18:10   #3626
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki
Pewnie zrobię po prostu komplet, będę spokojniejsza. Majątku to nie kosztuje, bo jedna sztuka 18zł czyli w sumie 54zł. W środę miałam mieć echo serca dzidzi, które miało kosztować 250 i odwołałam, więc zaszaleję z hormonami

Edzia, dentysta na pewno będzie wiedział, jakie znieczulenie Ci podać w ciąży. Jak ja ostatnio byłam u mojej, to powiedziała, że jak która się bardzo upiera to daje, bo są już bezpieczne znieczulenia dla ciężarnych, ale raczej niechętnie... Ja nie brałam
brrrrrrrrrrr gorzej jak dam nogę z fotela

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Cytat:
ja polecam buraczki-rewelacja

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez kularek Pokaż wiadomość
M25 śliczne zdjęcia z wakacji
Kretencja gratuluję !!!
a ja jutro mam wizytę u lekarza i już się boję -chciałabym jeszcze żeby zapisał mnie na usg,
a po lekarzu jedziemy obejrzeć wózki i kupić jakąś farbę/lakier/czy inne cuś, którym można pomalować łóżeczko
ja już trzymam

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Nie była tak całkiem niepotrzebna bo wczoraj skończyło mi się zwolnienie
No to za usg.

GRATULACJE

W laboratorium ci rozpuszczą tą glukozę w ciepłej, przegotowanej wodzie.

No to teraz poszalejesz po sklepach

Może nie zrobiłoby mi się niedobrze takim znalezisku (chociaż kto wie ) ale na pewno już bym tego nie zjadła

Ja rwałam zęba w 3 miesiacu i miałam znieczulenie - do leczenia nie biorę, ale dentystka za każdym razem pytała czy chcę znieczulenie czy nie

Mnie zawsze czyści po nektarynkach - jak zjem kilo naraz

Ja mam nareszcie spokój z dentystą wszystkie zęby wyleczone, kamień usunięty - teraz zamiast płacić dentystce to kupię "sobie" wózek i łóżeczko i całą resztę

Czy tylko ja się tu boję borowania?Kurcze może się jakoś zawezmę żeby nie poprosić o znieczulenie. Najbardziej panikuję od zapachu i dźwięku

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Cześć Mamuśki!

Ja liczę według OM. Moje dziecko z USG jest tydzień większe. A wiem dokładnie kiedy miałam owulację co do dnia.

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Cytat:
Dzięki dziewczyny

Kotek, no to że nie zjadłam już tego grzybka to się rozumie samo przez się

Edzia, jeszcze co do glukozy to może powinnaś zadzwonić do lab. i zapytać, bo ja np. musiałam mieć swoją ciepłą wodę w butelce. Na miejscu mieli tylko zimną (jakiś Dar Natury czy cuś) i pan obok mnie rozpuszczał w tej, i słabo mu szło. W ciepłej lepiej.
Hmm to może lepiej wezmę na wszelki wypadek. Jak już zmuszę się do tego żeby wyjść z domu bez śniadania to lepiej żeby się wszystko udałoMam też już swoją cytrynkę i mam nadzieję, że jakoś pójdzie.

---------- Dopisano o 19:10 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Cześć Mamuśki!

Ja liczę według OM. Moje dziecko z USG jest tydzień większe. A wiem dokładnie kiedy miałam owulację co do dnia.

Stary 2010-08-09, 18:29   #3627
NUCHISIA
Raczkowanie

Cytat:
Ja liczę według OM zresztą lekarz liczy tak samo według usg termin porodu moze się zmieniać kilka razy w tracie ciąży a według OM jest stały i dlatego lekarze, raczej się tego trzymają

E tam, zapomnisz niedługo to wszystko i kiedyś zaczniesz pewnie myśleć o kolejnym maleństwie
Nakazałam mojemu mężowi, że jak mi się zachce kiedyś znowu być w ciąży to ma mi przypomnieć moje 4miesiące mdłości i stresy które teraz przechodzę

No to zakręcone trochę z tym liczeniem tygodni, a moja lekarka znowu trzyma się usg, a w szpitalu liczyli mi wg om, i bądź tu mądry człowieku

EdziaO ja też się boję dentysty, a muszę pójść, bo mi się plomba kruszy i trochę boli :/ na razie moja dentystka ma urlop więc odwlekam ile się da
NUCHISIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 18:31   #3628
kretencja
Zakorzenienie

NUCHISIA, nie ma co się tak tym przejmować, te terminy to i tak są przybliżone Ja tam czuję, że mój synek urodzi się w ostatnim tygodniu listopada, choć z OM termin mam na 6 lub 8 grudnia

A ja zjadłam sobie właśnie trochę pysznej makrelki wędzonej Niestety była strasznie oścista i dwie ości połknęłam, ale cóż... nie pierwszy to raz

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-09, 18:56   #3629
essence30
Raczkowanie

GG do essence30 Send a message via Skype™ to essence30

Dobry wieczór!!

Kretencja gratulacje!

już chyba tylko ja nie wiem czy chłopiec czy dziewczynka

Pelnia mam nadzieję, że krwiak szybko da o sobie zapomnieć

Cytat:
Napisane przez rptrbj1978 Pokaż wiadomość
a ja mam doła 27 tydzien i 9 kg !!!! na plusie załamka to wina siedzacego trybu zycia chyba strasznie tyje do tego chorutka jestem katar gardło wszystko DEprecha
Ile wazycie dziewczyny w 27 t. ??? bo mam wrazenie ze jestem najgrubsza na swiecie i wygladam jak smok.
Rptrbj - ja w 27 tc też na plusie 9 kg

Cytat:
Napisane przez MILA25* Pokaż wiadomość
Hejka
A my dzisiaj pojechaliśmy do naszego ulubionego lasku pospacerować i dotlenić bąble . I znaleźliśmy pół reklamówki grzybów. Będą na jutro na obiad ze śmietanką
Wklejam wam mój brzuchas w 22 tc + 2 dni ( 4,7 kg na + ) oraz 1 grzybek w tym roku.
A ten futrzak to mój pies .
Mila przepiękny owczarek! jak ja chce psa..... zaraz się rozpłaczę.... moja też kiedyś jeździła ze mną na grzyby ... ech

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
nic nie mówcie ehh, ja to wogole mam doła, spuchły mi rece i stopy, jak patrze na nogi to myślę o moj boze one nie sa moje, mam nadzieje ze nie mam tego zatrucia w piątek mam lekarza ale mierze sobie ciśnienie i jest ok, a jakby było to zatrucie to chyba ciśnienie byłoby wysokie??
Vikicullen .. ja też mam takie straszne obrzęki, i dłonie też mi cierpną ... robiłam wyniki moczu i nawet posiew bo wyszły mi leukocyty, ciała ketonowe i bakterie.... ale okazało się, że wszystko ok, żadnej bakterii ani drożdzy nie wyhodowano... a lekarz kazał monitorować ciśnienie, bo właśnie tak jak piszesz będzie wyższe przy zatruciu

M25 urocze zdjęcia i Ty wyglądasz rewelacyjnie

Ja po glukozie też wylądowałam na leżance, ale na szczęście przy 50 g , miałam po godzinie 106 i tez mierzyli mi cukier przed i po glukozie

Nasze nadchodzące Szczęście http://www.suwaczki.com/tickers/gannugpjm5i8xhb7.png
essence30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 19:02   #3630
kretencja
Zakorzenienie

Dzięki, essence

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości