Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXI - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-10, 09:15   #2581
Gucia0987
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXI

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
oj bardzo dobrze, że już jesteśmy po slubie i po takim wypadzie dalej wracamy do wspólnego mieszkanka. Bo kiedyś to była maskara. Super wypad a potem każdy szedł spać do swojego domu ech....
A to my mieliśmy na to swoje sposoby

Mój tżet miał wolną chatę, bo rodzice byli wtedy jeszcze w Anglii, więc my czasem mówiliśmy, że jedziemy gdzieś na weekend, a spędzaliśmy ten czas u TŻeta, później jechaliśmy razem do krk i zostawał u mnie, albo ja u niego

Później stwierdziliśmy, ze jesteśmy dorośli więc bez sensu oszukiwać i rodzice to jakoś przyjęli, tylko w weekend naszego ślubu ja spałam u siebie, a on u siebie

To były czasy...

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 09:19   #2582
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXI

Gucia aa to mieliście fajnie. My niestety tak nie robiliśmy, jakoś nam głupio było. U mnie zawsze byli rodzice, u TZ tak samo. Dopiero jak rok przed ślubem pojechaliśmy do Holandii to zamieszkaliśmy razem (po 7 latach bycia razem, taka nowość . Ale jak tylko wróciliśmy do Pl na 3 miesiące przed ślubem, to do dnia ślubu każdy z nas mieszkał już oddzielnie (masakra).

jejku coś czuje, że czeka mnie dziś spędzenia pół dnia w kolejce w szpitalu

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 09:37   #2583
anuulaa
Wtajemniczenie

Cześć Gadułki!
dzisiaj mam ostatni dzień urlopu i jutro już niestety do pracy, masakra! TYle naskrobałyście, że nie wiem od czego zacząć!!

Widziałam na nk, że Martucha urodziła. Gratulacje Martusiu jeszcze raz! Patryczek jest booski!

Tydzień temu byliśmy u rodzinki w Lubuskiem. Odpoczęliśmy kilka dni, byliśmy na nowo otwartym basenie w Zielonej Górze, jest świetny, polecam!
Teraz w sobotę byliśmy na weselu mojej przyjaciółki, byłam świadkową. Super było. W ogóle w sobotę rano byliśmy przerażeni pogoda, bo była taka ulewa, burza, ciemno w domu, taka szarówa, ze szok. Ale pół godzinki przed wyjściem młodych wyszło słoneczko Na weselu był DJ, fajna sprawa, wytańczyliśmy się

W piątek idę na wieczór panieński i za 2 tygodnie znowu wesele!
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 09:44   #2584
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cześć dziewczyny

Chcę piatku
Stary 2010-08-10, 09:47   #2585
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Justyś co się stało?? piątek bo weekend, czy coś wtedy będzie??

Stary 2010-08-10, 09:58   #2586
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Gucia aa to mieliście fajnie. My niestety tak nie robiliśmy, jakoś nam głupio było. U mnie zawsze byli rodzice, u TZ tak samo. Dopiero jak rok przed ślubem pojechaliśmy do Holandii to zamieszkaliśmy razem (po 7 latach bycia razem, taka nowość . Ale jak tylko wróciliśmy do Pl na 3 miesiące przed ślubem, to do dnia ślubu każdy z nas mieszkał już oddzielnie (masakra).

jejku coś czuje, że czeka mnie dziś spędzenia pół dnia w kolejce w szpitalu
No to faktycznie śmiesznie, jak mieszkaliście razem w Holandii, a później trzeba było się rozstać na 3 miesiące. Pewnie ciężko było.

Mi weekend było ciężko wytrzymać, a co dopiero całe 3 miesiace

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Cześć Gadułki!
dzisiaj mam ostatni dzień urlopu i jutro już niestety do pracy, masakra! TYle naskrobałyście, że nie wiem od czego zacząć!!

Widziałam na nk, że Martucha urodziła. Gratulacje Martusiu jeszcze raz! Patryczek jest booski!

Tydzień temu byliśmy u rodzinki w Lubuskiem. Odpoczęliśmy kilka dni, byliśmy na nowo otwartym basenie w Zielonej Górze, jest świetny, polecam!
Teraz w sobotę byliśmy na weselu mojej przyjaciółki, byłam świadkową. Super było. W ogóle w sobotę rano byliśmy przerażeni pogoda, bo była taka ulewa, burza, ciemno w domu, taka szarówa, ze szok. Ale pół godzinki przed wyjściem młodych wyszło słoneczko Na weselu był DJ, fajna sprawa, wytańczyliśmy się

W piątek idę na wieczór panieński i za 2 tygodnie znowu wesele!
Oj współczuję powrotu do pracy! Powrót do szarej rzeczywistości jest okropny!

Super, ze wybawiliście się na weselu!

No mnie początkiem września czeka organizowanie panieńskiego mojej koleżanki i później weselicho, także super!
Właśnie dobie przypomniałam, że kupiłam materiał i muszę iść do cioci, żeby coś mi z niego uszyła...

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Chcę piatku
Ja też już chcę!

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 10:00   #2587
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gucia bardzo ciężko alle to już było

jejku ale mi się nie chce szykować. ale kit, muszę iść się wyszykować i pędzić do tego szpitala.

Stary 2010-08-10, 10:03   #2588
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Justyś co się stało?? piątek bo weekend, czy coś wtedy będzie??

nie chce mi się pracować
Stary 2010-08-10, 10:04   #2589
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dziewczyneczki
przeczytalam przepiekna ksiazke
"ostatnia piosenka" nicholasa sparksa- polecam
dzięki- poszukam i pewnie przeczytam

Martucha, cieszę się ze już jesteś z powrotem na forum., Czekałam na Twoją relację. Patryk jest śliczny kruszynka
drogi jest taki poród prywatny?

pojechałam w niedzielę do Poznania obejrzeć kuchnie Ikei. Matko, jaki to wielki sklep musiałam pojechać tam jeszcze raz w poniedziałek. Podobają mi się te meble bardzo. Chyba kupimy Adel-a. Fajne proste fronty ale nadal myślę jeszcze na statem i lidingo Niesety po dokładnym przyjrzeniu sie blatom drewnianym chyba sobie je odpuszczę boję się , że szybko bym je zaniedbała to są blaty dla osób pedantycznych

dzisiaj zaczynamy wymiane instalacji gazowej i wodnej tż do mnie wczoraj zadzwonił jak byłam w ikei, że dogadał sie zinstalatorem.... a myślałam że zaczniemy za tydzień lub później a a wczwartek wkracza ekipa do sciągania smoły z parkietu i elektryk

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 10:10   #2590
kliwia
Zakorzenienie

anika widzialam te pseudo kolonie, porazka.

aromufka ano, sama uslyszalam o tym jak bylam w sklepie agd. i akurat bylam niedaleko laptopow, i jacys panstwo szukali laptopa, i im sprzedawca mowil rozne warianty i mowil o HP. Ze na gwarancji mozna do serwisu wyslac laptopa na wymiane wiatraczkow na silniejsze,bo sie HP przegrzewaja. Pan ze sklepu gdzie kupowalismy [kolo nas ] potwierdzil to zreszta
Moj czasami sie nagrzewa do tego stopnia ze mam bardzo cieple klawisze, toushpada zreszta tez. cala plyta jest ciepla. I jak Ci wymieniaja te witraczaki to od razu czyszcza laptopa z paprochow.

dziewczyny kurde ale mialam dzis przygode.
Kupuje w biedronce actimele te biedronkowe, po 6czy 8 sztuk w opakowaniu L'casei coś tam.
I polowe paczki juz zjadlam do sniadania.
data waznosci ich do 31.08
wzielam lyk dzis i po prostu plesn czuje w ustach. patrze na nakretke, a na tym nalocie co sie odklada od tych mlecznych produktow taki nalocik zilono-niebieski plesni
ja pitole teraz bede miala schize by jutro sie napic.

No i od wczoraj mamy pod opieka dwie swinki morskie dlugowlose.
Zrobie im sesje zdjeciowa to wam pokaze jakie cudaki. zwlaszcza jedna, ktora rzadzi w klatce, i daje sie glaskac i nosic na rekach

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

gold fish czemu nie mowilas ze jedziesz do ikea? bym Ci zamowienie wyslala, i byc paczka mi przyslala buuuuu

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-08-10 o 10:08
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 10:10   #2591
kolanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
daysy haha tez sprawdzam po kolei wszytsko jak czegos szukam
Znalazla sie zguba. Okazalo sie ze nie bylo faktury tylko paragon, a paragony od rzeczy drogich i takich co maja gwanarcje moj maz trzyma w kopercie w barku - o czym nie wiedzialam [bo tam ciemno i nie blakna tak szybko ]
I mam paragon juz:d
jutro zadzownimy do serwisu i pewnie w srode przyjedzie kurier po komputer
tylko jeszcze jakos zapakowac musze go solidnie, mimo firmowego kartonu, bo jak sie rozleci z winy kuriera to po laptopie

---------- Dopisano o 16:45 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

bzyczka maz albo ktos z Twoich zyczliwcow Ci sie wlamac probowal. porazka.
Dobrze, ze masz ten firmowy karton, bo tak, to by nie przyjeli reklamacji.

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
laski widziałyscie uwage i kolonie dla dziewczynek dotyczace makijazu, stylu i urody!!!!!

sie 6-latki uczy chodzenia na obcasie i makijazu!!!
Przełaczyłam, to bo co najmniej śmieszne było. Dla mnie jakies nieporozumienie. Mieszają dzieciom w głowach, a potem tłumaczą sie, ze to dla ich dobra, ze wyrabiają sobie gust... Dziwię sie tylko rodzicom, za ich glupotę, ze wysyłają tam dzieci.

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
No no Madzialenka...to super, że wypad do Kazimierza się udał i że wróciliście z na nowo naładowanymi bateriami
My wczoraj bylismy w kinie na "Wybuchowa para" z Tomem Cruise i Cameron Diaz....fajowy film
Sytuacja z mama już opanowana?

Cytat:
oj bardzo dobrze, że już jesteśmy po slubie i po takim wypadzie dalej wracamy do wspólnego mieszkanka. Bo kiedyś to była maskara. Super wypad a potem każdy szedł spać do swojego domu ech....
Po ślubie, to było wlasnie dla nas cudowne, że mogliśmy razem wrócic do domu ...
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 10:15   #2592
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
nie chce mi się pracować

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Po ślubie, to było wlasnie dla nas cudowne, że mogliśmy razem wrócic do domu ...
Dokładnie

Kliwia kurcze aby ci to nie zaszkodziło.

Stary 2010-08-10, 10:20   #2593
kolanka
Zadomowienie

Kliwia, data ważności jest w porzadku, wiec sie nie martw. Moze ten jeden mial uszkodzone wieczko, czasami się tak zdarza, że jest małą dziurka. Nie przejmuj się, przecież od razu poczulaś te pleśń , nic Ci nie będzie.
kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 10:23   #2594
kliwia
Zakorzenienie

kolanka te biedronkowe actimele maja zakretki
Stary 2010-08-10, 10:24   #2595
agus87
Zakorzenienie

dzien dobry
Stary 2010-08-10, 10:24   #2596
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
gold fish czemu nie mowilas ze jedziesz do ikea? bym Ci zamowienie wyslala, i byc paczka mi przyslala buuuuu
sama sobie nic sobie nie kupiłam. Jechałam sama, w dodatku pociagiem z przesiadkami a potem z dworaca pociagiem i autobusem... ja weszłam wczoraj do domu to byłam wykończona Ale z niedzieli na poniedziałek spałam u babci pod Poznaniem i znalazłam u babci na strychu stary stół 120X80 solidny, rzeźbione nogi, do renowacji i teraz się zastanawiam czy to droga usługa? czy dalibyśmy radę sami zetrzeć lakier papierem i go trochę odświeżyć No i u babci stoi śliczna biblioteczka- teraz jest polakierowana na ciemny brąz, a w Ikei widziałam niemal idenrtyczną tylko białą i tak mi sie zamarzyła do sypialni, albo salonu może babcia sie zgodzi, bo coś tam wspominała ze z chęcią odda mi jakieś meble

a to zdjęcie tych mebli kuchennych Adel

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015

Edytowane przez gold-fish
Czas edycji: 2010-08-10 o 10:28
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 10:28   #2597
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Gold ja kocham takie stare meble wiec na bank bym je odszykowała.

Stary 2010-08-10, 10:34   #2598
kliwia
Zakorzenienie

goldfish profesjonalna renowacja czasami bardzo tanio wychodzi, ale trzeba szukac pantoflowa droga. gdzies na wioskach np.
samemu tezmozna, ale to nie to samo
Stary 2010-08-10, 10:34   #2599
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

zadzwoniłam do męża zapytać się co robi i... powiedział, że mnie zawiezie do tego szpitala abym się autobusem nie tłukła tak więc uciekam, bo mąż już jedzie

Stary 2010-08-10, 10:46   #2600
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć

Co tam u Was słychać? Wydarzyło się coś ciekawego przez te 4 dni?

My z mężem wczoraj wieczorem wróciliśmy z Kazimierza. Było rewelacyjnie. POgoda piękna, miasto urocze, pensjonat w którym mieszkaliśmy rewelacja (jak coś to baaardzo polecam) Nachodziliśmy się baaardzo (robiliśmy ponad 20 km dziennie), romantyczne spacerki po mieście, wzdłuż rzeki w ustronnych miejscach, albo zwiedzanie. Byliśmy też na basenie w Nałęczowie (rewelacja). Wyseksiliśmy się za wszystkie czasy Wróciliśmy szczęśliwi i mega zakochani i do tego wypoczęci, choć z mega zakwasami na nogach i pośladkach

Idę zaraz was nadrabiać, choc wiem ze wszystkiego na bank się nie uda

---------- Dopisano o 08:04 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

Marta jeszcze raz gratulacje a zaraz Ci na pw napiszę jakie mam pytania odnośnie pracy

W ogóle to mój mąż się ze mnie śmieje, bo chciał mi coś kupić w Kazimierzu a ja nic sobie nie wybrałam tylko... kupiłam w tym namiocie z tanimi książkami pomoce dydaktyczne dla zerówki

Dziękuję bardzo Nawet nie wiesz jak miło czytać takie rzeczy

Dziękuję

A ja dziś muszę się wybrać do laryngologa i na prześwietlenie płuc
witaj, fajnie, że wyjazd wam się udał Widzę, że zboczenie zawodowe Cię dopada wszędzie szukasz rzeczy, które się przydadzą do pracy, nie przejmuj się to normalne

kliwia ble, współczuje przygody
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 10:47   #2601
klion78
Zadomowienie

Gold piękna ta kuchnia

Kliwia ja kiedyś otworzyłam mój ulubiony wówczas deserek Bakuś i tam w środku były 2-3 larwy. W życiu nie doznałam większego obrzydzenia. Teraz to już nie kupuję niczego co chociażby stoi na półce przy Bakusiu.
Stary 2010-08-10, 10:49   #2602
kliwia
Zakorzenienie

klion o ja pitole te larwy to pewnie z zelatyny swinskiej
Stary 2010-08-10, 10:51   #2603
Justyna33333
Zakorzenienie

GG do Justyna33333

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Gold piękna ta kuchnia

Kliwia ja kiedyś otworzyłam mój ulubiony wówczas deserek Bakuś i tam w środku były 2-3 larwy. W życiu nie doznałam większego obrzydzenia. Teraz to już nie kupuję niczego co chociażby stoi na półce przy Bakusiu.
o raju
Stary 2010-08-10, 11:02   #2604
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Czesc

My wczoraj oglądaliśmy Wyspę Tajemnic - super film polecam
No i obudziłam wczoraj o 1 męża na seks - ech było super

A teraz mykam na śniadanko. Choć po opisach Klion i Kliwi nie wiem czy mam ochotę

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 11:04   #2605
kliwia
Zakorzenienie

ja mam ochote nz upe pomidorowa z ryzem

Scio i prawidlowo tak powinno byc, jeszcze o 6 trzeba bylo go wykorzystac

a spac mi sie chce jak nie wiem. normlanie jakbym sie oparla glowa o fotel to bym odpadla.
Stary 2010-08-10, 11:10   #2606
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Czesc

My wczoraj oglądaliśmy Wyspę Tajemnic - super film polecam
No i obudziłam wczoraj o 1 męża na seks - ech było super

A teraz mykam na śniadanko. Choć po opisach Klion i Kliwi nie wiem czy mam ochotę
shutter island? z leonardem dicaprio ?
eee nie powalil mnie, dla mnie lipa

ogladalam tez splice, istote, beznadzieja przez duże B z brzucholami
a czaje sie na incepcje

za to "the last song" na podstawie powiesci nicholasa sparksa
cudo
Stary 2010-08-10, 11:10   #2607
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
to może ja sobie pomyślę o tych larwach i pleśniach przed każdym posiłkiem - przyda się bo w trakcie 2-tygodniowego urlopu przytyłam 5 kg.
Stary 2010-08-10, 11:19   #2608
bzyczka1
Zakorzenienie

Gold fish szkoda że bliżej nei mieszkasz to by Wam mój tato to zrobił on to lubi takie rzeczy...w warsztacie ma 2 szafy które czekają na dokończenie, my w domu mamy komodę i lustro odnowione przez tatę, rodzice mają komodę też. Lubi to robić. A meble znajduje w takim stanie że inni by je na śmietnik wyrzucili albo spalili.

Ja dzisiaj znowu odwiozłam tż na służbę i widzimy się dopiero w piątek albo w niedzielę. Rodziców nie ma bo na urlopie nadal a ja sama

W ogóle właśnie zjadłam rogalika z biedronki takiego z nadzieniem toffi (bardziej jest to budyń czekoladowy niż toffi ) nadzienie smaczne nawet bardzo, ale ciasto takie trochę gumowe. I kupiłam sobie jogurt migdałowo-kokosowy patrzę na kalorie, coś koło 170 no ok, tym bardziej że to spore opakowanie, ale patrzę w domu a tam i owszem jest ich tyle ale w połowie opakowania. Podzieli to opakowanie na porcje dwie chyba poczekam na mamę i wtedy zjem, bo tż nie lubi kokosu.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 11:25   #2609
Daysy85
Zakorzenienie

Cześć.
Madzialenka super , że wyjazd się udał.
Zazdroszczę sielanki i seksiku.

Neska to może ten kolega to jest nasz wspólny bo ten co od nas tak pożyczał to też hazardzista.

Kliwia właśnie dlatego ja np. nigdy nie mieszam śmietany czy jogurtów przed otwarciem, czasem bywa tak , że się jakoś ten jogo zainfekuje chyba przed zamknięciem w mleczarni czy co? i niby opakowanie całe a tu taka niespodzianka.

Pobolewa mnie trochę brzuch, czas od czasu mi się tak stawia ale to nie jest bolesne. Nie mogę nazwać tego skurczami, ja nie wiem może ja sobie coś wklepuje.
To nie jest regularne tylko w cały świat.
I raczej rzadko. Ale Tż mówi , że mi brzuch opadł.
Ale w sumie takie skurcze przepowiadające to mogą być nawet 2 tyg przed porodem więc ja już nic nie wiem...
Trochę mi się taki śluz wydobywa czasem... wygląda jak białko kurze tylko trochę taki żółty.

Scio ale czaad to sobie poszalałaś
Ja to się trochę obawiam bo niby chcielibyśmy w ten sposób wywoływać poród ale tak głupio jak bym się niedokładnie umyła i by "to" wylatywało ze mnie :P przy badaniu albo coś... bo moja sprawność jest teraz mocno ograniczona i żeby nie było wiochy... :P
Daysy85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 11:33   #2610
kliwia
Zakorzenienie

daysy nie byloby wiochy, bo jakby zaczely leciec wody to samo by polecialo.
a ten sluz to sluz czy galareta? jak bedzie z kwria to to czop
korzystaj teraz, bo po porodzie znowu jakis czas posucha bedzie

daysy ja tez zaczne nie mieszac, bo zawsze mieszam ech
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości