|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Wyderka to moja bestia wstała przed 6 i padł ok 8.30.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Aldii szkoda myślałam, że ktoś już przetarł wanienkowe szlaki
![]() ![]() Ja dzisiaj mam powera i już mam posprzątane i drugie pranie nastawiam, zostają podłogi do umycia, później muszę skoczyć po słoiczki bo Patryśka zaczęła jeść po 2 i zapasy się skończyły ![]() ![]()
#1083 |
Zakorzenienie
|
Bardotka zazdroszcze powera! Jak mam coś takiego to nie moge chałasować, bo Piotruś lekko śpi jak śpiw dzień... a jak nie śpi to jest zbyt absorbujący.
Mam pytanko odnośnie fotelików...skłaniam się ku Coneco... tylko nie wiem czy lepszy Zenith czy Atos? Oba rozkładane oparcie mają. Ech mam dość czytam i czytam o tych fotelikach i coraz bardziej głupieje... Chce z regulowanym oparciem ale nie za drogie... ale też żeby miał dobre oceny w testach.... Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-08-10 o 08:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Zakorzenienie
|
Hallo mamuśki
![]() Dzisiaj rano, mimo że byłam nieprzytomna, próbowałam sie skupić na tym bólu stóp... I to mnie bolą same pięty... Ani łydki, ani palce... Wczoraj Paulina cały wieczór kasłała... Ale nie wiem czy na serio... Bo w nocy ani razu... Ona już kilka razy tak ściemniała i potem ja nie wiem czy serio, czy udaje ![]()
#1085 |
Zakorzenienie
|
Kancia jak nie urok,to.... u nas dzisiaj tez juz lepiej
Zebcia z tego co sie orientuje,to nie ma nawet testow dla tych fotelikow...ja bym nie kupowala ![]() Bardotka tylko tyle co na necie czytalam opinie - wszystkie pozytywne Ja jeszcze sie do konca nie zdecydowalam jaki fotelik kupimy.Na pewno bedzie montowany tylem do kierunku jazdy.Dobra mam 2 typy ![]() Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-08-10 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez kalka Czas edycji: 2010-08-10 o 10:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Zakorzenienie
|
ula z gooha podczytuja ale szkoda im czasu na wizaz
![]() cos odnosnie fotelikow - moze was zainteresuje http://fotelik.info/pl/art/fotelik_s..._jazdy,10.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
Zakorzenienie
|
Wyczytałam, że te moje bóle pięt to mogą być ostrogi piętowe...
Tyle, że mnie boli po odpoczynku, a nie podczas chodzenia...
#1089 |
Zakorzenienie
|
Kamyk ostrogi to ma moja babcia i kuzynka i bolą w trakcie chodzenia.
Aldii wiem właśnie dlatego teraz mam mętlik... A naprawdę nie stać mnie na takie drogie... mama nie wysłała kasy, bo jej mąż nie pojechał do roboty jednak i nie wiem czy wogóle mi coś dołorzy do fotelika...Właśnie chciałam z regulowanym oparciem, bo się je montuje tyłem. Jeszcze o key 1 myślałam ale to już 350 minimum trzeba dać. Używany to większe ryzyko niż bez atestu, bo może być powypadkowy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Zadomowienie
|
a najlepiej to jakieś używanie od kogoś znajomego, żeby było wiadomo że pewne. nie masz kogoś z dzieciakiem który już nie używa?
ja właśnie dostanę od tż brata- tak samo jak to pierwsze, kilkoro dzieci już na nim przejeździło, ale nigdy nie było wypadku |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Zakorzenienie
|
Zebcia a wy chyba nie macie auta.To moze nie kupuj fotelika,tylko w razie potrzeby pozycz od kogos ? bo jak nie bedziecie go na codzien uzywac to w ogole szkoda kasy
![]() Mamuski tyle razy sie zastanawialysmy jak zmieniac mleko 1 na 2 i znalazlam cos takiego : "Bardzo ważne jest to, żeby wprowadzać mleko następne pomału. Jeżeli do tej pory używałaś mleka początkowego, a Twój maluch kończy 6 miesięcy (ta sama reguła obowiązuje także w stosunku do mlek następnych), wprowadzaj mleko następne systematycznie. Istnieją dwa sposoby wprowadzania mleka następnego. 1. Mieszamy dwa rodzaje mleka w jednej butelce, systematycznie zwiększajac liczbę miarek mleka następnego. Powinniśmy zacząć od jednej miarki mleka z numerem 2 + pozostała ilość z nr 1 i tak przez 2 dni, następnie dajemy 2 miarki mleka następnego + mleko początkowe itd., aż dojdziemy do całkowitego zastąpienia mleka początkowego mlekiem następnym 2. Podajemy mleko następne podczas jednego karmienia, a pozostałe posiłki przygotowujemy z mleka początkowego. Na przykład: Twój maluch zjada 5 porcji mleka na dobę. Czyli 4 posiłki podajesz tak jak dotychczas, a piąty zastępujesz mlekiem następnym. Ważne, żeby na początku nie dawać dziecku butelki z mlekiem następnym na noc.Tak robimy przez 2 dni. Następnie przechodzimy do dwóch posiłków z mleka następnego itd." ze stronki http://www.*************/0-3-mies/je...o-modyfikowane hmmmm nie wiem czemu wygwiazdkowalo ? art. z ************* O nawet nie moge podac co to za stronka,chyba konkurencja ![]() Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-08-10 o 10:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1092 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Znad morza wracalismy 11 godzin i myslalam, ze dzieciaki sfiksuja, choc i tak wiekszosc czasu przespaly... dzieki ![]() Zdjec nie zgralam, wiec nie wiem, czy cos zamieszcze ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Zakorzenienie
|
Mamuski mam 2 pytania...
1. tak sie zastanawiam jak to jest z tymi kaszkami....Lu pije mleko Humana i narazie tylko tej firmy kaszki jej kupuje.Ale gdybym chciala jej kupic kaszke np.Nestle,to ona jest na mm Nestle tak ? i kazda firma robi na swoim mm ? wiec za kazdym razem jak podam jej inna firme,to jednoczenie bede jej podawac mm danej firmy z ta kaszka ? 2. od kiedy jest mleko 3 ? od 10,czy 12 m-ca ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1095 |
Zakorzenienie
|
Nie mamy samochodu ale jeśli Tż się zmobilizuje na to prawko to to małe piwo( tata mechanik kupi coś tanio a zrobi do porządku) no i mimo, że nie mamy samochodu fotelik przydał się już milon razy... Bo tata nas do lekarza zawoził, do szpiotali, chrzestny Piotrusia brał nad wode, w3 sobote chrzestna po nas przyjedzie bo chce nas wziąść na pieczone do siebie itd. więc fotelik to dla nas element niezbędny z samochodem czy bez...
Porzyczanie byłoby ok gdyby było od kogo, druga sprawa nawet jakby było ile razy by się mogło okazać, że jak potrzebujemy ktoś akurat ma już plany i również musi skorzystać z fotelika. Dlatego myślę o chicco key 1 też do 25 kg i też regulowane jest, no i z atestem... Kalka Ula - pisałam kiedyś- karzdą chwile spędza z małą, rodziną, na dworze itd. Aldii ja kupuje bobovity bezmleczne. Mleko 3 jest po 10 msc Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-08-10 o 11:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1096 |
Zakorzenienie
|
A te Key 1 to nie są włąśnie te niebezpieczne? Z których siąpasy wyrywają podczas wypadku?
#1097 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie kupuje się używanych fotelików ![]() Używany fotelik samochodowy zmniejsza bezpieczeństwo dziecka Rodzice decydują się na zakup używanego fotelika dziecięcego głównie ze względów finansowych. Oszczędność 200 - 300 zł wiąże się jednak z ryzykiem życia i zdrowia dziecka – podkreślają eksperci Ramatti, producenta samochodowych fotelików dziecięcych. Nie znając historii fotelika, można dokonać zakupu produktu, który nie zadziała odpowiednio w przypadku kolizji. Nawet najmniejsze uszkodzenia mogą być ryzykowne dla życia i bezpieczeństwa dziecka. Nie wystarczy dokładne obejrzenie fotelika, ponieważ nie wszystkie uszkodzenia widać gołym okiem. – mówi Monika Kujawska, Export Manager, Ramatti Sp. z o.o. Zakup używanego fotelika dziecięcego wiąże się z ryzykiem, że dany produkt nie spełnia odpowiednich norm bezpieczeństwa. Fotelik mógł na przykład uczestniczyć w kolizji, co zdecydowanie wpłynęło na jego sprawność i funkcjonowanie. Wystarczą jakiekolwiek uszkodzenia, nawet te pozornie niewidoczne, aby produkt nie spełniał swojej roli podczas użytkowania, a szczególnie podczas ewentualnej kolizji. Stosunkowo mniejsze ryzyko wiąże się z zakupem fotelika od zaufanej osoby. - Najczęściej znamy w tych przypadkach historię produktu. Wiemy, czy uczestniczył w sytuacjach, w których mógłby ulec uszkodzeniu. W innych przypadkach nie polecamy kupowania używanych fotelików dziecięcych. – podkreśla Monika Kujawska. Sugerowanie się niższą ceną używanych fotelików to jeden z największych błędów, jaki można popełnić przy zakupie. – Na rynku dostępnych jest wiele modeli samochodowych fotelików dziecięcych. Każdy rodzic może znaleźć opcję cenową dostosowaną do swoich możliwości finansowych. Nie warto zatem ryzykować bezpieczeństwa własnego dziecka i kupować produkt, który takiego bezpieczeństwa może nie zapewnić. – dodaje Monika Kujawska. Źródło: Ramatti Aldii ja kupuję kaszkę ryżową Bobovity i robię na Bebilonie a z tymi mlecznymi to się boję ryzykować
![]() |
#1098 |
Zakorzenienie
|
aldii ja tez robiłam bezmleczne bo teraz Tomi pije tylko kleik
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Zadomowienie
|
Agape
![]() ![]() ![]() ![]() castilia wlasnie mysle o Was dzis, bo wiedzialam, ze macie wracac. Oczywiscie trzymamy kciuki ![]() ![]() ![]() ![]() My to lubimy takie spontaniczne wypady, z Szymkiem juz trzeba wiecej przygotowac, ale jak widac tez sie udaje ![]() Z wyprzedzeniem wszystkiego najlepszego dla Olka na pol roczku ![]() celka ale sie nawakacjujecie ![]() ![]() malinka my jedziemy przez Boguszowice. W zasadzie nigdy nie zastanawialam sie ktoredy, ale patrzac na zdjecia to jest to przejscie. Nastepnym razem zrobimy Wam nalot ![]() ![]() Kamyk ![]() lila ![]() zebra ja tez wlasnie intensywnie zastanawiam sie nad fotelikiem i mam pusto w glowie. Czytam i czytam, ale dalej nie wiem, ktory bylby najlepszy... Mysle tez nad tym, czy kupic taki dla grupy 1 i 2, czy od razu dla 1 do 3 ![]() aldii my kupujemy kaszki bobovity i bezmleczne i z mlekiem
#1100 |
Zakorzenienie
|
hej
chyba nigdy was nie nadrobię ![]()
![]() |
#1101 |
Zadomowienie
|
Hihihi
|
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Ale dzis przygody mam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sebus dzis dostal zimny obiadek ze sloiczka, bo nawet nie bylo jak podgrzac, ale nie protestował, a ja siedzialam w 4 scianach bez tv, kompa, nawet wyprasowac nie mogłam ![]() Teraz czekam i mam czas nadrabiac ![]() Tez mysle nad zakupem nowego fotelika, ale zupelnie niewiem jaki ![]()
![]() |
#1104 |
Zadomowienie
|
czesc dziewczyny pisze tylko ze juz wrocilam i biore sie za czytanie a potem napisze co u nas
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Raczkowanie
|
Hej,
u nas neta nie bylo przez weekend, a wczoraj caly dzien z mała juz powoli was nadrabialam...a tu TZ wraca z treningu z fanga pod okiem- taka sliwa, dobrze ze łuku nie rozciął, to do apteki po jakas masc, ale juz wszystko bylo zamkniete, wiec tylko okłady. Dzis wycieczka do Augustowa...i caly dzien zeszlo, teraz wypoczywam .Ale slysze, ze juz TZ z mala wracaja, bedzie kapiel i jedzenie. Na razie...
#1106 |
Raczkowanie
|
t
Edytowane przez shamanaika Czas edycji: 2010-08-31 o 09:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i mały bąk super zadowolony ![]()
![]() |
#1108 |
Zakorzenienie
|
Kamyk nie wiem na gryudniówkach pisała któraś mama, że key 1 ma dobrą ocene z testów dlatego wogóle o nim myślałam.
Czemu zabronił? Są świetne i dziecku łatwiej idzie nauka pełzania, siadania. Shamanaika fajowe puzzle ![]() ![]() Ja bym musiała wszytskie małę środki wyciągnąć...ze swoich z obrazkami tak zrobiłam, bo mały jest nieobliczalny ![]() Jutro ugotuje małemu bez mięska zupke ale z żółtkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Raczkowanie
|
Kamyk- A czemu ci zabronił? Moze dlatego ze tak przeraźliwie śmierdzą?
![]()
#1110 |
Zakorzenienie
|
Shamanaika o nie nie ja ci zawsze odpisuje
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:33.