![]() |
#331 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Stringi w kościele??
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#332 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#333 |
Zakorzenienie
|
a ja widziałam kobiete w futrze w kościele- to już gruba przesada, obnosi się z tym, zę dla jej zachcianki zabito albo i gorzej, żywcem oskórowano kilkadziesiąt zwierzaków.
takiej juz nawet ksiądz nie pomoże ![]() To juz mnie to stringi nic nie obchodzą w takim wypadku- jak ktos sie stroi az tak do kościoła, to chyba tam tylko czas traci:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#335 |
Zakorzenienie
|
Boshe, a ja sie tak przejelam tym watekiem jakbym do kosciola chodzila
![]() Ale prawda jest taka ze watek mozna odniesc nie tylko do kosciola... chodzi o zasady, o dobre wychowanie,o to ze nie wszystko wszedzie pasuje i ze (tu konkretnie do watku) nie pojdziemy do kosciola w tym samym stroju co na impreze na plazy ![]()
![]() |
#336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
wypowiem sie i ja
![]() ![]() szczerze to wole isc w bialych stringach w bialych spodniach do kosciola ale byc w nim nie tylko cialem ale i duszą i myslami , niz isc ubrana bardzo grzecznie ,elegancko - isc dla zasady do kosciola i obserwowac innych ![]() PS. dla sprostowania - nienawidze "nici w życi ![]() - ubrac sie elegancko, grzecznie to jeszcze nie podbój życia kościelnego
![]() |
#338 |
Przyczajenie
|
Najbardziej to mi sie podoba jak wypowiadaja sie osoby ktore niechodza do kosciola i to ich nie dotyczy.
Po drugie to prawda ze to kwestia odpowiedniego ubioru w odpowiednim miejscu. Jakos nie wyobrazam sobie osoby szukajace pracy i przychodzacej do pracodawcy np. w bikini, albo w dresach. Chociaz wiadomo zalezy jaka praca ![]() A jak czytam jak sie mam zachowac w Kosciele to juz mi sie to super podoba szczegolnie gdy mnie poucza osoba ktora np. w zyciu nie byla w Kosciele. A poza tym nie przeginajmy w obie strony. To ze ktos zauwazy np. ze dziewczyna ma mini albo ma stringi to od razu znaczy ze patrzy na ludzi i ocenia ubior? Wybaczcie ale przeginacie w druga strone. Ciekawe jaki procent facetow majac przed soba laske powiedzmy w max krotkiej mini ze prawie gola nie spojrzy sie na nia albo jak jakas laska bedzie kleczec przed nimi. Pewnie ze do Kosciola idzie sie modlic i patrzec na oltarz ale sa sytuacje kiedy nie zawsze mozna, zreszta ludzie sa tylko ludzmi. Pozdrawiam PS zamknijcie ten watek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#339 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja do kościoła nie chodzę, więc nie powinnam się wypowiadać?
![]() Tak się składa, ze w kościele nie raz i nie dwa razy w życiu byłam. Tak, należy się ubierać stosownie do sytuacji. Wiadomo. Ale kiedy ktoś się do tego nie stosuje... cóż, mnie to nie oburza. To nie moja sprawa. Co mnie obchdzi to, czy ktoś jest dobrze wychowany i wie lub nie jak się ubrać? To ta osoba, ewentualnie jej rodzina czy znajomi powinni się tym martwić. Mnie to ani ziębi ani grzeje. Czemu mamy zamknąć wątek? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#340 |
Zadomowienie
|
A wiecie co? Strasznie bym chciała się znaleźć w takim kościele, jakie są w Ameryce (Gospel i te sprawy). Tam jest najlepiej - ludzie nie oglądają cudzych dup, nie ważne jest ubranie, nie ważne kto przyszedł do kościoła, a jeśli nie to dlaczego...tylko u nas w Polsce do kościoła chodzą takie dewoty, co udają bardzo modlących, a jak wyjdą, to wieszają psy na każdym i przeklinają, że głowa mała...i jeszcze w dodatku obgadują tych, co przyszli źle ubrani, albo rozpamiętują, że sąsiadka z naprzeciwka nie była w tę niedzielę w kościele...
A w Ameryce jest zupełnie inaczej i lepiej - ludzie czerpią radość z tego, że przyszli do kościoła, bawią się ze wszystkimi, śpiewają, niedziela u nich jest dniem radości...a tutaj? Niektórzy przychodzą do naszego kościoła z wielkiego przymusu, lub w ogóle nie przychodzą, bo nie chcą słuchać kazań smętnego księdza, który odbiera chęć do życia i trzyma z Radiem Maryja, a wszystkie Mocherowe Berety są w niego wpatrzone jak w obrazek i ostatnie grosze z emerytury dawają... Takie jest moje zdanie o naszym kościele (oczywiście nie w każdych tak jest, ale w większości)...
![]() |
![]() |
#341 |
Rozeznanie
|
JA tam myslę że wątku nie powinnyśmy zamykać
![]()
![]() |
#342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo to jednak roznica. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#343 |
Rozeznanie
|
Ja bym niepowiedziała że w Ameryce jest lepiej... Wiele moich znajomych jest teraz tam i słyszałam wiele opowieści
![]()
![]() |
#344 |
Zakorzenienie
|
Paris, nie musisz wyjezeżdżać do Ameryki, zeby pójśc do kościoła, gdzie nikt na nikogo nie zwraca uwagi.
![]() Tutaj do kościoła ludzie chodza ubrani jak co dzień, nie ma żadnych ubran "codziennych" i "światecznych". Mieszkam w małej miejscowości a nie słyszałam jeszcze żeby ktoś kiedyś skomentował czyjś strój w kościele. Ale mimo, że nie stroją się przesadnie to jednak do kościoła Niemcy ubierają sie dosyc konserwatywnie. Nie widuje odkrytych ramion, prześwitujących ubrań, odkrytych brzuchów.Przynajmniej tak jest w kosciele w mojej miejscowości.
![]() |
#345 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#346 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#347 |
Wtajemniczenie
|
świetnym przykładem jest tez kosciól prawosławny,mojego tzta wujek jest pastorem.Opowiadał mi jak raz tam poszedł,msza zupełnie inaczej wygląda niz u nas,tam sie wszyscy cieszą,widac tą szczerą modlitwę,mozna przyjsc ubranym jak się chce,nikomu nie przeszkadzaja stringi,raz nawet przyszedł facet,kryminalista cały w tatuażach,w dresie,nikt nawet krzywo nie spojrzał( a juz widzę co by sie działo w naszym kosciele)
I tu sie z Paris zgadzam,ze pełno jest takich osób,które chodzą do koscioła i wydaje im się ze są święte a gdy wychodzą to obgaduja kazdego jak się tylko da i tylko wypatruja kto był w kosciele,jak się ubrał,czy miał figi czy tez pantalony ![]()
![]() |
#348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#349 |
Rozeznanie
|
o moze ja sie dorzuce.wiadomo stroj odpowiedni do miejsca.na egzamin maturalny przeciez tez sie nie wyskoczy w miniowie i blzeczce przed pepek.ale kazdy jest inny i ma swoj gut i przedewszytskim rozum. poza tym do kościola chyba sie chodzi w celu modlitwy a nie. o patrz patrz ta ma stringi , a.. patrz na tamta jaka wiesniara.no wiadomo zee kazdemu sie rzuca w oczy ale bez przesady.najbardziej wlansie wkurzaja mnie takie baby. chodza co niedziele do komuni a jk wyjda toodarzu geba sie nie zamyka.a bo ta byla ubrana tak ,a ta ma dziecko z tym a bez slubu ,a wiesz bo tamci.. jak nie raz tak ide za tymi babami to o zgrozo.wlansie takie stare dewotki.a pamietam jak byma z moim Tż pierwszy raz w moim kosciele to myslalam ze sie pod ziemie zapadne tak mnie zjechaly wzrokiem.jakbym co najmniej naga przyszla i jakies nieskromnosci robila hehe
az strach pomyslec co gadaly po mszy |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#350 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj Kacperku! Dobrze, że głos w tej dyskusji zabrał mężczyzna (chyba). Nawet b. rozsądna wypowiedź ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#351 |
Zadomowienie
|
He he ktoś tu przywołał temat kościoła w USA. Tam to dopiero by niektórym ciśnienie podniosło
![]()
![]() |
#352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#353 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
cały czas przytaczasz wspaniałe przykłady z USA (oparte głównie na filmach ![]() W gospel dominują czarni,oni właśnie mają taki temperament,u nas owszem jest śpiew np na pielgrzymkach,nie wystarczy?musi być dużo huku,aby wiernych zwabić?cicha modlitwa nie wystarczy?a tak w ogóle coś mi się po łbie telepie,czy gospel to nie protestantyzm? co do nowych zarzutów ,o strój w kościele,to już sama niewiem ,czy mam się do tego odnosić czy nie?przecież już tyle słów tu padło..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#355 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przykład- kościół w mojej miejscowości. NIE jest bynajmniej ponury-jest bardzo jasny i przestronny, ma osobną kaplicę dla "Rodziców z dzieckiem" obok ołtarza- nie ma tam ściany, tylko szyba. Rodzice mogą swobodnie uczystniczyć we mszy, zaś dzieci jesć, płakać, biegać i krzyczeć i nikomu to nie przeszkadza. Są także toalety - gdyby kogoś naszła potrzeba ![]() Znam takze wiele kosciołów, gdzie młodzież i dzieciaki rozweselają msze śpiewem i muzyką- ostatnio byłam na Rocznicy I Komunii - gdzie śpiewom dzieci towarzyszyła gra na bębnach afrykańskich. A telewizja... wiesz, jak to mówią: "telewizja kłamie" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#357 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Miłość to nie pluszowy miś ani kwiaty To też nie diabeł rogaty Ani miłość kiedy jedno płacze A drugie po nim skacze Bo miłość to żaden film w żadnym kinie Ani róże ani całusy małe duże Ale miłość kiedy jedno spada w dół Drugie ciągnie je ku górze
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#360 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.