|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
CraftMod
|
Dot.: Hand-made plotkarski część 6
Znalazłam przepis na mcflurry http://www.wielkiezarcie.com/recipe28323.html
jak kupię sobie nóż do maszyny to wypróbuję, czy to takie dobre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Zakorzenienie
|
no i będą wiejskie jak nic
![]() ![]() a jaki nóż do maszyny chodzi? i jakiej maszyny? a gdzie podziała sie nasza Specjalistka do Spraw Teleskopowych i Kulistych? ![]() ![]()
Ponad to Bloguję ![]() Moje preferencje wymiankowe After Hours. My life in crafts (angielska wersja językowa) ![]() Edytowane przez Titania Czas edycji: 2010-08-10 o 14:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
CraftMod
|
T H E R M O M I X, miłość od pierwszego wejrzenia, niestety ostatnio trochę porzucona.
ja mam starszą wersję http://images.photomania.com/114575/1/radDB085.jpg ale i tak jest super, lody, zupy, dżemy, gotowanie na parze, ciasta, kremy, napoje itp. Mogło by mieć jeszcze funkcję pieczenia chleba ![]() Edit: widać nazwa zakazana bo wygwiazdkowało ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Specjalistka nas podgląda, pewnie szykuje dla nas coś wyjątkowego, zmasowany atak ![]() Edytowane przez nirshya.dwbh Czas edycji: 2010-08-10 o 14:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Zakorzenienie
|
Nir ta maszyna jest super. Maja ją moi rodzice i teściowie. Wszystko można w niej zrobić
![]()
#935 |
Modermistrz bobkowy :D
|
jestem..jak miło ze ktos teskni do mnie
![]() odnosnie Dyskusji o jedzeniu..do MD nie chodze wcale,ubolewam ,ze nasze dzieci koncza tam kazdy wyjazd ze szkoly,kazda wycieczka ma tam swoj finał. Gotowego jedzenia bardzo malo kupuje,staram sie robic sama.no chleba nie pieke,bo to za duzo roboty jak dla mnie,i nie wychodzi tak jak chcialam. kiedys ,jak dzieci byly male,to wogole wszystko sama robilam..mialy taka alergie,ze juz nie wiedzialam ,co mogą ,czego nie.lekarz kazal oodstawic wszystko,wedliny,pieczywo slodycze,napoje..nic ze sklepu.I tak zamiast chleba byly krazki ryzowe,zamiast wedliny pieczone mieso,sama robilam twarozki,nawet zolty ser...Ale na dluzsza metę to męczace..choc zdrowe. teraz nie pilnuje tego tak bardzo,ale staram sie sama robic,ile sie da.W sloiki klade,co tylko moge,takze sosy,keczup,przeciery.Wed liny sami robimy i mieso tylko domowe,ciasto i ciastka tez,pizza równiez. Mam swieze ,krowie mleko,smietane tez,robie sama jogurt,kefir. Jedzenie dla TŻ jak jedzie w delegacje,szykuję tez w sloiki,zeby nie kupowal takich gotowych ze sklepu. no ale ja nie pracuje zawodowo,wiec to co innego.Pewnie sie dało by to jakos polaczyć,ale to trzeba juz miec takie restrykcyjne zasady w zyciu...trzeba miec taka idde uf..to sie naprodukowalam ![]()
![]() |
#936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajna ta machina ![]() Nir, czy ty widzisz rownież tych pod opcją: offline? coś mi sie tak wydaje ooo, pagaciurka juz przyszła, wyprzedziłaś mnie z postem
Ponad to Bloguję ![]() Moje preferencje wymiankowe After Hours. My life in crafts (angielska wersja językowa) ![]() Edytowane przez Titania Czas edycji: 2010-08-10 o 14:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
|
no i oczywiscie wszystkie warzywa i częsc owocow mam wlasne,dokupuje tylko troche
---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- ![]()
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
i to sa głowne pozytywy (+ lody wiejskie
![]() zazdroszcze wam troche robienia tych przetworów bo ja tutaj nie mam takiej mozliwosci - kuchnia za mała na rozkładanie ze sloikami, i przerabianie tego wszystkiego, do tego zadnej dzialki ani pola, skazani jestesmy na warzywa z supermarketu, ale te dziadostwo pryskane z holandii przywozone i jeszcze bog wie skąd, nawet w wekach sie nie utrzyma tylko zaraz sie splesnieje,,, a warto by bylo wiedziec cos o wekowaniu, podszkolic się... ![]() ale fakt faktem, pracochłonne to jest, stac i gotowac po przyjsciu z pracy by bylo ciezko
Ponad to Bloguję ![]() Moje preferencje wymiankowe After Hours. My life in crafts (angielska wersja językowa) ![]() Edytowane przez Titania Czas edycji: 2010-08-10 o 14:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
CraftMod
|
Takiej to dobrze, my chcieliśmy w tym roku swoje kartofle posadzić, teściowie mają za domem spory kawałek ziemi, starczyło by i dla nas i dla nich i jeszcze komuś, ale doszliśmy do wniosku, że nie bardzo jest sens, a na podwórku zrobiliśmy trawniki, w sumie pod kątem rekreacyjnym, ale na jakiś szczypiorek chciałabym zrobić niedużą rabatkę, no chyba, że szczypiorek w skrzyneczce albo donicy wysieję
![]() Aga - widzę, że nie tylko my się skusiliśmy. Pewnie znasz napój pietruszkowo - pokrzywowy ![]() Marta - widzę, w sumie nie offline, ale ukrywających się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Nie znam - ale na pewno bym go nie lubiła ![]() Znam za to zupę ze świeżego ogórka ![]() Ciasto na bułeczki wychodzi świetne, ciasto na placki - nie trzeba tego ręcznie robić. Ja sama bym chciała mieć taką maszynę ale niestety za droga jest.
![]() |
#941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja nie dam rady soku pomidorowego wypic bo jakos pomidor w płynie nie lezy, a co dopiero mowic o pietruszce z pokrzywa ![]() jak soki to tylko owocowe ewentualnie z marchwią ja spadam na jakis czas, musze podgonic malowanie ![]() no to narka skwarka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
CraftMod
|
yyy, wybaczcie, ale coś mi się chyba pokićkało, pokrzywowy, bez pietruszki. Szukałam przepisu, zeby się upewnić i nie znalazłam.
Ale kawa cappucino dla mnie jest rewelacyjna, w sumie dużo rzeczy wychodzi mi z niego świetnie, poza ciastami, jakoś lepiej mi idzie tradycyjnie |
![]() ![]() |
![]() |
#943 | ||
Osiołek z zakątka :)
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny potrzebuję 2 łyżki świeżego kminku ![]() ![]() ![]() ![]() Edit: Piłam kiedyś napój ze świeżej natki pietruszki - OMG ależ to niedobre. No i marchewka rosnie mi w gardle, za to soki owocowe i pomidorowy mniaaam. Edytowane przez Pupil Czas edycji: 2010-08-10 o 15:09 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
CraftMod
|
Zmień przepis na kminek suszony
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie da się ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokrzywowy napój - fuj - mi się to tylko z podlewaniem kwiatów kojarzy ![]() A kawy nie cierpię ![]()
![]() |
#947 |
|
kminek wymocz w ACE ,potem zafarbuj nalewke na zielono
![]()
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
![]()
Oszalały...
![]() ![]() Helenko spokojnie ![]() ![]() Swoją drogą koleżanka zaprosiła mnie na grilla a ja grilli mam już dość! ![]() A w czwartek śmigam drugą ósemkę wyrywać o mamo już się boję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
CraftMod
|
Ewuś - jesli chodzi Ci o kolor możesz użyć bibuły
![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Asiu - przerażasz mnie, brr, ja na razie mam zdrowe i siedzą, ale pewnie za jakiś czas też będzie mnie to czekało |
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
![]()
Nooo...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mam pytanie - ale chyba raczej do tych szyjących - może Myszka coś podpowie. Ale jeśli któraś będzie wiedzieć to też poproszę ![]() Potrzebuję taką taśmę ozdobną z koralikami srebrnymi - do sukienki. Broń Boże nie cekiny bo tego nie cierpię. Najlepiej jakieś kryształki. Chcę dać coś takiego do mojej sukienki a nic co ma moja krawcowa mi nie odpowiada. Potrzebuję taka szerokości około 4-5 cm. Taśma ma być pod biustem zaraz. Nie wiecie gdzie mogę dostać coś takiego? Przepatrzyłam wszystkie znane mi pasmanterie internetowe ale nigdzie nie widzę ![]() Coś tego typu jak na zdjęciach
Twory - powrót do życia ![]() ![]() Zaproszenia - odkurzamy wątek ![]() Edytowane przez mezaga Czas edycji: 2010-08-10 o 16:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#952 | |
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
Aga, a zaglądałaś tu http://www.bazardekoracji.pl ? Mają dość duży wybór tasiemek...
|
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
Patrzyłam - nie mają nic ciekawego. A poza tym zraziłam się do tego sklepu o tym jak były te cyrki z przesyłką.
#955 |
Zakorzenienie
|
![]()
Aguś a coś takiego???
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Zakorzenienie
|
Asiu tylko Ty to miałaś cieniutkie. Ja potrzebuję takie 4-5 cm szerokie - coś jak Twój Pasek al całe zdobione.
Tak to jest kurcze jak sobie coś człowiek umyśli. Nic mi innego nie pasuje. To na pewno można dostać w sklepach z materiałami ślubnymi ale wszędzie gdzie widziałam to hurtownie. A ja potrzebuję 1,2 m - czyli 2 metry.
#957 |
Zakorzenienie
|
![]()
A jak nie to uszyć pasek tak jak ja miałam i na to naszyć takie cuś...
|
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
Musze to jeszcze przemyśleć. Mam czas do soboty, bo wtedy jadę na przymiarkę. A może moja krawcowa jak będzie w czwartek Krakowie to coś przywiezie.
#959 |
CraftMod
|
tak to jest jak się coś wymarzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |
Zakorzenienie
|
juz jestem. wyspałam sie
![]() Cytat:
![]() ![]() a co do kminku, to moze jakis sklep zielarski poratuje ewentualnie bazar ze sprzedawcami wsi albo sasiadki popytaj, moze ktora ma swiezy w ogrodku no widze, że jedna szyje sukienki, druga reklamuje dezodorant na zdjeciu a Pani P się obija ![]() Pagata i inne kociary, zobaczcie kocie zdjecia na moim gl blogu ![]() ![]()
Ponad to Bloguję ![]() Moje preferencje wymiankowe After Hours. My life in crafts (angielska wersja językowa) ![]() Edytowane przez Titania Czas edycji: 2010-08-10 o 19:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:18.