Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grudniowe - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-10, 15:25   #3781
kotek81
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

No bez rózowego się nie da śliczne ciuszki

ja dziś kupowałam dres Kindze - już duży bo rozmiar 134 ale każdy miał różową wstawkę - były szary z różem, zielony z różem, biały z różem albo sam róż - choćby człowiek nie wiem jak chciał to od różu przy dziewczynce nie ucieknie
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 16:28   #3782
Artystka23
Dragonfly

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

M25 ta sukienka jest przesliczna
Kootekk chcialabym tam pojechac i go zobaczyc ale to troche daleko i musze czekac do weekendu az pojedziemy na wies,wtedy planuje zmusic tzta.Sama sie nie wybieram bo to przymusowe lezenie daje mi w kosc i wyjscie po bulki to dla mnie problem-wszystko boli,a najbardziej podbrzusze
Kliwiate wozki byly czterokolowe
Stary 2010-08-10, 17:05   #3783
melabn
Wtajemniczenie

ja po plowkowym, wszystko ok z dzidzia i nadal corka
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 17:07   #3784
kretencja
Zakorzenienie

Mela, super

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 17:12   #3785
kootekk
Zakorzenienie

melabn super ze z dzidziusiem wszystko ok

Edytowane przez kootekk
Czas edycji: 2010-08-10 o 17:32
kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 17:28   #3786
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość

De, on mi nie pozwala nic robić, mam tylko robić zwykłe codzienne rzeczy - gotować, zmywać, wieszać pranie Chce żebym jak najmniej bezpośrednio stykała się z pyłami, farbami itp.
Zazdroszcze. Ja zapierniczam i nikt sie nade mna nie uzala

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 17:35   #3787
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
ja po plowkowym, wszystko ok z dzidzia i nadal corka
super, że wszystko ok

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Zazdroszcze. Ja zapierniczam i nikt sie nade mna nie uzala
Nade mną też nikt się nie lituje - nie jesteś sama
Stary 2010-08-10, 17:37   #3788
kliwia
Zakorzenienie

artystka boldery sa tez i 4 kolowe
http://www.bobowozki.com.pl/product_...2&%3CosCsid%3E
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 17:47   #3789
M25
Zadomowienie

Musze Wam powiedzieć coś co mnie ostatnio zasmuciło Jak byłam na poczcie chciałam podejść do okienka aby kupić kopertę bo miałam w nią zapakować list i wysłać poleconym, aby nie stać dwa razy w tej długiej kolejce chciałam przeprosić panią, która właśnie kupowała, czy moge kupić tylko ta kopertę i stanąć normalnie w kolejce aby wysłać ten list i zostałam bardzo głośno i niemiło upomniana, że "kolejka obowiązuje wszystkich". A w markecie to nawet w kasach z pierwszeństwem nikt nie przepuści... Ja niestety nie potrafię się tego domagać... więc stoję i czekam...
Stary 2010-08-10, 17:51   #3790
kliwia
Zakorzenienie

M25 trzeba bylo babie z lokcia pociagnac. A pani w okienku pocztowym powiedziec by dala ta koperte, ze zapalacisz jak podejdziesz z wypisanym listem i juz.
U mnie na poczcie sa normlane baby, w kasie piewszenstwa juz raz sie wepchalam, ale malzenstwo przedemna mialo caly wozek a ja tylko 4 rzeczy, a i tak na kasie siedziala jakas gowniara i chyba nie wiedziala ze na kasie piewszenstwa siedzi, i wogole nie slyszala jak krzycze do niej 'przepraszaaaam'
A rece po tym mi sie trzesly jakbym nie wiem co zrobila.
Nastepnym razem sie wepchaj i juz bez skrupulow.
Stary 2010-08-10, 17:55   #3791
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Musze Wam powiedzieć coś co mnie ostatnio zasmuciło Jak byłam na poczcie chciałam podejść do okienka aby kupić kopertę bo miałam w nią zapakować list i wysłać poleconym, aby nie stać dwa razy w tej długiej kolejce chciałam przeprosić panią, która właśnie kupowała, czy moge kupić tylko ta kopertę i stanąć normalnie w kolejce aby wysłać ten list i zostałam bardzo głośno i niemiło upomniana, że "kolejka obowiązuje wszystkich". A w markecie to nawet w kasach z pierwszeństwem nikt nie przepuści... Ja niestety nie potrafię się tego domagać... więc stoję i czekam...
Ja też nie potrafię się przepychać a jak byłam ostatnio w tesco to w kasie pierwszeństwa była najdłuższa kolejka (oczywiście nie było tam żadnej ciężarnej ) i wolałam odpuścić i podejść do kasy z mniejszą kolejką i poczekać. A ostatnio to nawet u gina w poczekalni stałam przez prawie pół godziny bo wszystkie stołki były zajęte - babki najpierw się tylko na mnie krzywo spojrzały a potem udawały, że mnie w ogóle nie widzą
Stary 2010-08-10, 17:56   #3792
De28
Wtajemniczenie

Ja sie juz powoli do tego przyzwyczajam, ze ludzie maja to gdzies czy jest sie w ciazy czy nie. Pala obok ciebie,pchaja sie pierwsi do autobusu,gdzie szybciutko zajmuja miejsce bys sie nie wepchala. Nawet jak widza, ze mi slabo, bo bledne i oczy mi sie zamykaja, to sie tylko patrza ale na poczatek kolejki nie poprosza. Przyklad z dzis- podeszlam na przystanek, wszystkie miejsca zajete. Czytam rozklad jazdy.Kazdy z sziedzacych gapi sie na brzuch ale nikt nie wstanie.A byl skwar niesamowity. A ja sie prosic nie lubie. Niech im wstyd bedzie.
Ja sie w ciazy nie oszczedzam a chyba zaczac musze. Bo faktycznie nikt o mnie nie dba Tylko tesciowa jak u niej jestem, a ze jestem rzadko to nic z tego nie mam. Maz mi tylko odebral sprzatanie kociej kuwety a ze czesto o tym zapomina, wiec to tez robie. Ostatnio malowalismy, to zrobilam wiecej od niego, bo sie slimaczyl Zosia Samosia ze mnie, tak juz mam.

Daniel

Christian
Stary 2010-08-10, 18:03   #3793
kliwia
Zakorzenienie

co do wpychania, ostatnio mnie baba w drzwiach apteki o malo nie staranowala, by wejsc tylko przede mna
az moj maz skomentowal to glosno glupi babol.
Stary 2010-08-10, 18:11   #3794
kootekk
Zakorzenienie

ale u nas to samo np jak chodze zrobic badania krwi to na drzwiach od laboratorium pisze jak byk ze male dzieci i kobiety w ciazy wchodza bez kolejki wiec jak wchodze do poczekalni mowie dzien dobry i ide, oczywiscie krzywo sie na mnie patrza i cos gadaja ale mam to w du... w koncu mi sie należy a ostatnio jeszcze pani co pobierała krew sie mnie pytała czy napewno weszlam bez koleji bo babki w ciazy jak widza ludzi szepczacych to wola czekac i to te panie z lab wychodza co chwile i patrza czy jakas ciezarna nie stoi w kolejce

Stary 2010-08-10, 18:16   #3795
olajka
Zadomowienie

M25 cudowne zdjęcia jej ale masz fajny brzuś, no i ładnie Ci w tych ciuszkach Mój brzuń mniejszy od Twojego, a w tym tygodniu u mnie 25 t.c.
De25 ja też stawiam na czekoladową sukienkę, seksowna i fajnie brzuś wygląda, no i cyc owszem owszem na miejscu jak się patrzy! Dodatki srebrne, lub złote ja bym dodała.
Kretencja gratulacje!!!! Kurczę wiedziałam ach ta intuicja
Moja Mała harcuje w brzuszku równo. Podnosi mi się do góry co jakiś czas, czasem aż zaboli. W nocy spać nie mogłam i o 5 dopiero usnęłam, ale nie tylko z powodu ,,dyskoteki w brzuszku". Nie wiem czemu A jak wracałam z ubikacji w nocy po opróżnieniu pęcherza to mnie bolał żołądek i brzuch z boku, i z tyłu kręgosłup, no i pęcherz tak dziwnie Nie wiem, może to od tego, że tyle na raz się wysiurałam Dziś aplikuje ostatnią globulę. Dziś otwierając drzwi od autka dotknęłam sobie mocniej brzucha wysoko, troszki z boku, to już raczej żołądek, ale się zmartwiłam, bo potem troszki to pobolewało a wszystko przez to, że obok dosyć blisko stał inny samochód no i musiałam te drzwi swoje jakoś otworzyć
Z mężem dziś byliśmy na chińskim żarełku i wcinałam kurczaka po tajsku mniamniuśki
Tak sobie myślę, że ten wybór fotelika to jest ciężki..
A czym różni się gondola od nosidełka? Czy tym, że gondola zmienia wózek z budą w spacerowy? Kurczę nie znam się
Ja myślę, że kupię te butle bo nie wiadomo czy ten pokarm będzie, w końcu z tym różnie jest.

---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Mila25 masz ładny spory brzuszek, ja 25 t.c. i mam dużo mniejszy. Piesio super

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 18:29   #3796
kootekk
Zakorzenienie

olajka sa gondole co mozesz w nich nosic dziecko czyli spełniaja funkcje nosidełka, ale tego juz nie mozesz użyć jako fotelik samochodowy, wkładasz ja w sacerowke i masz gondole, cos takiego jak ponizej
a nosidelko jako fotelik samochodowy to taki jak ja kupilam, mozesz go wpiac na stelaz wozka, ale nie jest on tak plasko jak gondola czyli niemowlak nie moze w tym dlugo lezec

Edytowane przez kootekk
Czas edycji: 2010-08-10 o 18:31
Stary 2010-08-10, 18:32   #3797
olajka
Zadomowienie

Edzia ja się boje przeokropnie wizyt u dentysty A ide 17-stego i nie wiem czy już da rade mi wyczyścić i wypełnić, czy po raz trzeci zatruje. Bo robi to po to, żeby nie bolało właśnie przy borowaniu, no i dlatego że ona nie jest za podawaniem znieczulenia. Pytałam ogólnej lekarki też uważa podobnie. Więc cóż, najwyżej będę cierpieć jeśli trzeba będzie.
Mój teść ciągle dopytuje kiedy idziemy po łóżeczko bo nam bardzo chce je kupić, nawet może stać złożone, ale że on je już kupi, żeby było To ja mu na to..że jeszcze jest czas Myślę, że skupimy się na ciuszkach najpierw, butelki, kosmetyki, łóżeczko też ale z nim to najmniejszy problem bo my z małżem to chcemy takie proste, więc długo wybierać nie będziemy. Oglądaliśmy już i wiemy jakie są.

Dziewczyny do kiedy można się seksować w końcu? Jak myślicie? Zapytam lekarza też, ale wizyta dopiero za kilka tygodni..

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
olajka sa gondole co mozesz w nich nosic dziecko czyli spełniaja funkcje nosidełka, ale tego juz nie mozesz użyć jako fotelik samochodowy, wkładasz ja w sacerowke i masz gondole, cos takiego jak ponizej
a nosidelko jako fotelik samochodowy to taki jak ja kupilam, mozesz go wpiac na stelaz wozka, ale nie jest on tak plasko jak gondola czyli niemowlak nie moze w tym dlugo lezec
yhyym trochę to pokręcone jak dla mnie, ale dzięki Bo my z mężem planujemy kupić nosidełko i fotelik

Stary 2010-08-10, 18:38   #3798
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość

Dziewczyny do kiedy można się seksować w końcu? Jak myślicie? Zapytam lekarza też, ale wizyta dopiero za kilka tygodni..

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

yhyym trochę to pokręcone jak dla mnie, ale dzięki Bo my z mężem planujemy kupić nosidełko i fotelik
Ale fotelik z rączką to właśnie nosidełko Dopiero dla starszych maluchów są foteliki bez funkcji nosidełka

Ja w pierwszej ciąży seksiłam się do samego konca a młoda i tak urodziła się 4 dni po terminie
Stary 2010-08-10, 18:43   #3799
kootekk
Zakorzenienie

olajka proponuje kupic fotelik (jest on z rączka czyli nosidelko ) a co do sexu to nie doradze bo my od samego poczatku do konca nie możemy

Stary 2010-08-10, 18:44   #3800
kularek
Zadomowienie

witam
jestem w domu nareszcie i miałam okropny dzień dzisiaj -resztę napiszę za jakąś godzinkę jak tż wyjdzie do pracy
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 18:47   #3801
kretencja
Zakorzenienie

Olajka, dzięki
Jestem cała szczęśliwa i cały czas w głowie sobie powtarzam "Będziemy mieć SYNKA. Będę miała SYNKA. Tymka." I jarzę się non-stop

Co do rozpieszczania (słowo "użalanie się" jakoś bardzo negatywnie mi brzmi), to ja muszę przyznać, że mam bardzo dobrze. Mąż z całkowita wyrozumiałością podchodzi do tego, że nie chcę nic dźwigać, malować ścian, łazić po drabinie itp. A znajomi faceci - czy to przyjaciele, czy Brat, czy Tata - zaraz mnie wyręczają jak nawet mam sobie cięższe krzesło przesunąć Cóż, narzekać nie będę, miło raz w życiu poczuć się jak księżniczka Ja akurat nie należę do tych osób, które wszystko chcą koniecznie same. Na co dzień nie lubiłabym, żeby ktoś koło mnie skakał, ale w tym wyjątkowym czasie - chętnie

Jeśli chodzi o przepuszczanie, ustępowanie miejsca itp. to też się rzadko z tym spotykam, ale też faktem jest, że ja mało wychodzę, może to dlatego... Ale już zdarzyła mi się sytuacja, że ktoś mnie w kolejce przepuścił, pan w Tesco otworzył dla mnie kasę i raczej ludzie dookoła nie flugali za bardzo

A w ogóle coś sympatycznego mnie spotkało parę dni temu w galerii handlowej. Mąż płacił w Rossmanie, a mnie się trochę duszno zrobiło, więc wyszłam na ławeczkę przed Rossmanem. I szła sobie kobieta z facetem, ona w nieco bardziej zaawansowanej ciąży, niż ja. Jakoś jej brzuszek przykuł mój wzrok (bardzo ładnie wyglądała), ona to zauważyła i bardzo serdecznie, jakby porozumiewawczo, się do mnie uśmiechnęła. Jakoś szalenie miło mi się zrobiło

Aha, olajka, czytałam że jeśli ciąża przebiega prawidłowo to w zasadzie można do 36 tygodnia. A czasem i do końca, na pewno po terminie jeśli się nic niepokojącego nie dzieje, bo można w ten sposób wzniecić akcję porodową

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-08-10 o 18:48
Stary 2010-08-10, 18:47   #3802
kootekk
Zakorzenienie

kularek czekamy na relacje dnia
ide sie wykąpać, tz przyjechal to musze go wykorzystac na golenie nog
ale bym zjadła szarlotke na cieplo z lodami :brzyda l:

Stary 2010-08-10, 18:55   #3803
melabn
Wtajemniczenie

ja tez w I ciazy do konca sie seksilam teraz nie robie tego wcale bo mi sie nie chce
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 19:05   #3804
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Ja sie juz powoli do tego przyzwyczajam, ze ludzie maja to gdzies czy jest sie w ciazy czy nie. Pala obok ciebie,pchaja sie pierwsi do autobusu,gdzie szybciutko zajmuja miejsce bys sie nie wepchala. Nawet jak widza, ze mi slabo, bo bledne i oczy mi sie zamykaja, to sie tylko patrza ale na poczatek kolejki nie poprosza. Przyklad z dzis- podeszlam na przystanek, wszystkie miejsca zajete. Czytam rozklad jazdy.Kazdy z sziedzacych gapi sie na brzuch ale nikt nie wstanie.A byl skwar niesamowity. A ja sie prosic nie lubie. Niech im wstyd bedzie.
Ja sie w ciazy nie oszczedzam a chyba zaczac musze. Bo faktycznie nikt o mnie nie dba Tylko tesciowa jak u niej jestem, a ze jestem rzadko to nic z tego nie mam. Maz mi tylko odebral sprzatanie kociej kuwety a ze czesto o tym zapomina, wiec to tez robie. Ostatnio malowalismy, to zrobilam wiecej od niego, bo sie slimaczyl Zosia Samosia ze mnie, tak juz mam.
ostatnio jakis babon- widziala,ze jestem w ciazy i siedze na lawce- siadla na mojej mimo ze miala 10 wolnych i zaczela palic.

Ale z milszych rzeczy- wlasnie nieznajomy Pan sasiad wniosl mi zakupy na 3 pietro
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 19:07   #3805
De28
Wtajemniczenie

A ja ostatnio mam dziwne uczucie w czasie seksu. Nie wiem, blokuje sie strasznie. Wczoraj bylo fajnie, bo sie naprawde rozluznilam ale przewaznie spinam sie strasznie i za kazdym razem mam uczucie jakby to byl pierwszy raz. Do tej pory bylam az nadto wilgotna a teraz mam problemy z nawilzeniem i bez zelu sie obchodzi. A ochota jest ogromna wiec nie rozumiem, dlaczego sie blokuje. Mam wrazenie, ze z kazdym miesiacem jestem tam coraz wezsza.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-08-10 o 19:08
Stary 2010-08-10, 19:14   #3806
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
ale u nas to samo np jak chodze zrobic badania krwi to na drzwiach od laboratorium pisze jak byk ze male dzieci i kobiety w ciazy wchodza bez kolejki wiec jak wchodze do poczekalni mowie dzien dobry i ide, oczywiscie krzywo sie na mnie patrza i cos gadaja ale mam to w du... w koncu mi sie należy a ostatnio jeszcze pani co pobierała krew sie mnie pytała czy napewno weszlam bez koleji bo babki w ciazy jak widza ludzi szepczacych to wola czekac i to te panie z lab wychodza co chwile i patrza czy jakas ciezarna nie stoi w kolejce
mialam sytuacje,ze bylam w urzedzie pracy w 6 miesiacu i byla spora kolejka i goraco, jakis Pan powiedzial,ze teraz jego kolej i ze on mnie wpusci,ale zebym zapytala sie innych...i co?
mlode kobiety zaczely mowic, ze kazdy czeka i ze kazdemu goraco, na co ten Pan ,ktory mnie przepuscil powiedzial, ze chyba zartuja i czy nie widza ze jestem w ciazy.
Kobiety - uwaga- powiedzialy, ze "naprawde?cos tego brzucha nie widac".

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Olajka, dzięki
Jestem cała szczęśliwa i cały czas w głowie sobie powtarzam "Będziemy mieć SYNKA. Będę miała SYNKA. Tymka." I jarzę się non-stop

Co do rozpieszczania (słowo "użalanie się" jakoś bardzo negatywnie mi brzmi), to ja muszę przyznać, że mam bardzo dobrze. Mąż z całkowita wyrozumiałością podchodzi do tego, że nie chcę nic dźwigać, malować ścian, łazić po drabinie itp. A znajomi faceci - czy to przyjaciele, czy Brat, czy Tata - zaraz mnie wyręczają jak nawet mam sobie cięższe krzesło przesunąć Cóż, narzekać nie będę, miło raz w życiu poczuć się jak księżniczka Ja akurat nie należę do tych osób, które wszystko chcą koniecznie same. Na co dzień nie lubiłabym, żeby ktoś koło mnie skakał, ale w tym wyjątkowym czasie - chętnie

Jeśli chodzi o przepuszczanie, ustępowanie miejsca itp. to też się rzadko z tym spotykam, ale też faktem jest, że ja mało wychodzę, może to dlatego... Ale już zdarzyła mi się sytuacja, że ktoś mnie w kolejce przepuścił, pan w Tesco otworzył dla mnie kasę i raczej ludzie dookoła nie flugali za bardzo

A w ogóle coś sympatycznego mnie spotkało parę dni temu w galerii handlowej. Mąż płacił w Rossmanie, a mnie się trochę duszno zrobiło, więc wyszłam na ławeczkę przed Rossmanem. I szła sobie kobieta z facetem, ona w nieco bardziej zaawansowanej ciąży, niż ja. Jakoś jej brzuszek przykuł mój wzrok (bardzo ładnie wyglądała), ona to zauważyła i bardzo serdecznie, jakby porozumiewawczo, się do mnie uśmiechnęła. Jakoś szalenie miło mi się zrobiło

Aha, olajka, czytałam że jeśli ciąża przebiega prawidłowo to w zasadzie można do 36 tygodnia. A czasem i do końca, na pewno po terminie jeśli się nic niepokojącego nie dzieje, bo można w ten sposób wzniecić akcję porodową

Dla kontrastu, rozmowa telefoniczna z moim tata:

"a ty pracy nie szukasz?"

nie, ku@$$%#$^$ tato, jestem w 7 miesiacu

moj ojciec nie powiedzial nikomu ze swojej rodziny,ze bedzie dziadkiem, zadnym kolegom - po prostu nikomu. Nie uzyl slowa"wnuczka" ani "ciaza"
Takiego mam tate

Za to mama nadrabia za niego.

Na ojca sie nie zloszcze chociaz czasem mi przykro, jego mama/moja babcia byla taka sama- zero czulosci i umiejetnosci wyrazania uczuc.

---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

Cytat:
kularek czekamy na relacje dnia
ide sie wykąpać, tz przyjechal to musze go wykorzystac na golenie nog
ale bym zjadła szarlotke na cieplo z lodami :brzyda l:
ale dobry TZ

ja swojego tez zmusze juz niebawem, bo jeszcze daje rade sama, ale wyzej to juz nic nie widze- w sensie pod brzuchem
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 19:25   #3807
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
mialam sytuacje,ze bylam w urzedzie pracy w 6 miesiacu i byla spora kolejka i goraco, jakis Pan powiedzial,ze teraz jego kolej i ze on mnie wpusci,ale zebym zapytala sie innych...i co?
mlode kobiety zaczely mowic, ze kazdy czeka i ze kazdemu goraco, na co ten Pan ,ktory mnie przepuscil powiedzial, ze chyba zartuja i czy nie widza ze jestem w ciazy.
Kobiety - uwaga- powiedzialy, ze "naprawde?cos tego brzucha nie widac".

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Dla kontrastu, rozmowa telefoniczna z moim tata:

"a ty pracy nie szukasz?"

nie, ku@$$%#$^$ tato, jestem w 7 miesiacu

moj ojciec nie powiedzial nikomu ze swojej rodziny,ze bedzie dziadkiem, zadnym kolegom - po prostu nikomu. Nie uzyl slowa"wnuczka" ani "ciaza"
Takiego mam tate

Za to mama nadrabia za niego.

Na ojca sie nie zloszcze chociaz czasem mi przykro, jego mama/moja babcia byla taka sama- zero czulosci i umiejetnosci wyrazania uczuc.
Kurka, ale suki te baby w kolejce masakra co się dzieje!!! Wściekłabym się za taki tekst.
Co do rodziców to moja mama teraz się zmieniła w tym względzie o 180 stopni, co myślałam, że nie jest możliwe. Na początku też nie używała słów ,,ciąża'', ,,wnuczka" nic! zero tematu było. No chyba, że ja poruszyłam to coś burknęła ,,nie wiem" i na tym koniec. Teraz natomiast chwali się, że babcią zostanie, gada, że mam jeść krupnik, którego tak naprawde nie cierpie, bo mówi, że mam to dla jej wnusi robić, żeby zdrowa była. Mówi, że o ciuszkach powinnam myśleć, no i ogólnie porusza ten temat. Była nawet ze mną po gacie ciążowe

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Seks..hmmm u mnie jest znowu tak, że podczas tzw. gry wstępnej jest mi cudownie i wogóle, ale jak dojdzie do stosunku to też czuje się jak podczas ,,pierwszego razu". Taki dyskomfort. Mimo, że wilgotna jestem to jednak mnie tam piecze, no i wężej jest jakby (czyli tak jak kiedyś pisalyśmy, że wszystko tam rozpulchnione, przez naczynka). Libido mi spadło trochę, ale też uważam, że dlatego bo myślę o dziecku i ciężko mi się jest wyłączyć, jeszcze jak mnie kopie w brzuchu podczas baraszkowania, to trudno nie myśleć o tym Choć zawsze seks lubiłam i lubię, tylko teraz skupiam się na Maluszku a po porodzie będzie celibat przez jakieś dwa miesiące napewno.

Co do cery w ciąży, to mi się poprawiła, nie wyskakują mi krostki na buzi jak wcześniej, ale za to na dekolcie jakby mam więcej. Mam malutkie na brzuchu nadal.
Kretencja zeszły Ci te Twoje z brzuszka ?

Stary 2010-08-10, 19:27   #3808
De28
Wtajemniczenie

Moja matka nawet nie zapyta jak sie czuje ja albo moj dzidz. Nic, zadnego zainteresowania. A ojciec zawsze taki byl, ze nie okazywal uczuc i on tez nie uzyl slowa dziadek. I tak wnuczka prawie nie bedzie widywac, za duza odleglosc.

Powiedzcie mi jakie kupujecie lozeczka- 120x60 czy 140 x 70?

Daniel

Christian
Stary 2010-08-10, 19:28   #3809
kootekk
Zakorzenienie

naprawde wredne ci.. w tej kolejce no coz baby sa najgorsze, chłop to przepusci w kolejce ale baba babie by jeszcze noge podłozyła

irsin ja pod brzuchem też nie widze jak sie gole, tż po mnie poprawia ale boi sie strasznie ze mi krzywde zrobi ile płaczu było ze musi nogi golić bał sie strasznie ale juz ma wprawe

a co do rodzicow to moja matka taka psychopatka ze ja nawet se sama najlepiej du.. podetrzeć bym nie mogła w ciaży ona lata okropnie wokol mnie, ale to moze tez dlatego ze tak dlugo wszyscy czekalismy na to dzieciątko a moj ojciec to kolegi w pracy ma co tez dziadkiem niedlugo zostanie to siedza przy kompie i dyskutuja na temat wozkow i fotelikow, ktory lepszy i ktory bezpieczniejszy moj tato to juz znawca

Stary 2010-08-10, 19:30   #3810
kretencja
Zakorzenienie

Olajka, zeszły już dawno, chyba następnego dnia. Najprawdopodobniej to były jakieś potówki.

De, my kupujemy łóżeczko 120x60, i tak ledwie się zmieści w sypialni

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości