|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
Cytat:
Cytat:
ja tez tylko zupy bym jadła nawet 3 razy dziennie, choć powoli się to zmienia, przedtem nawet na mieso nie mogłam patrzeć, teraz juz coś skubnę. Odebrałam wyniki badania i mam za mało hemoglobiny i hematokrytu w czwartek do gin, pewnie przepisze mi jakies tablety z żelazem. A kośc ogonowa już od dłuższego czasu mnie nie boli - ja to miałam w 2 -3 miesiącu. No załamałyście mnie z tym biustem do 18 tygodnia bo ja właśnie jestem w 18 i liczyłam że jeszcze coś urośnie - nie musiałam wymieniać staników - trochę się wypełniły Ja też jeszcze nic nie kupiłam z ciuszków, - nie chcę zapeszać, rozglądam się tylko za jakąś komodą ale w ikei mi się nie podobały, albo miały niewłaściwą wysokość albo były p[o prostu brzydkie - chcę taką żeby przewijak na niej położyć. Ja usg mam we wrześniu dopiero =- chcemy tez pójść na to 4d nie wiem kiedy by najlepiej iść żeby było wszystko widać ? Chyba około 23 tygodnia prawda? |
||
|
|
|
#3752 |
|
Zadomowienie
|
ja już po wizycie u gina
bylo zwykle badanie ale wszystko ok narzekałam że już przytyła a on mi że do 25kg to jeszcze daleko i wyliczył mi tp na 12 lutego a tydzien ciązy na 14t2d wiec były to jak nic drugi trymestrposzłam oczywiscie odrazu do lumpka i mieli wyprzedaż -50% i kupiłąm 3 pary spodni jeansowych za w sumie 8,50zł mam też body za 4zł i czapeczke za 3zł z auchana
|
|
|
|
#3753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ładne zakupy robicie, a mi mąż nie pozwala, żeby nie zapeszyć... mam tylko wózek, niedługo zacznę też już kupować, bo później jesień, zima, a ja nie lubię zimna... |
|
|
|
|
#3755 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a ciuszki do schowania |
|
|
|
|
#3756 |
|
BAN stały
|
To tylko mój TŻ taki zbzikowany na punkcie dziecięcych zakupów??
Jejku, to ja jego stopuję, hahaha. Sama kupuję po troszkę, jak mi się coś wyjątkowo spodoba (tak kupiłam kocyk, maskotkę i parę śpioszków) i się oprzeć nie mogę, a on by wydał już teraz na to pół wypłaty.Do TK Maxx skocze może w kolejnym przypływie gotówki ![]() Nie mogę się doczekać poniedziałku, kiedy może dowiem się czy będę mieć córeczkę czy synka To będzie już koniec 18. tyg. więc powinno być widać (o ile dobrze się ułoży) Jutro robię morfologię. Mam nadzieję, że hemoglobina mi nie spadła i nadal z nią nieźle.
|
|
|
|
#3757 |
|
Wtajemniczenie
|
agape fajne te dżinsiki
![]() Tż przed chwilą zaczął puszczac głośno muzykę, a ja leżałam sobie i nagle poczułam bąbelki w brzuchu, takie lekkie smyranie jakby...chyba z pół godziny to trwało i nadal co jakiś czas smyra...śmiejemy się, że dzidzia tańczy sobie w brzuszku
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
no to bardzo możliwe, czasem podobne uczucie jak w brzuchu kiedy winda rusza;-)
a to moje zakupki, miałam sprezentować śpiworek z myszką ale TŻ stwierdził: oo to ma być dla naszego dziecka;-) żółte oba i gatki-lumpek kocyk i mysz_TK Maxx, ten śpiworek to 22 nawet z 99! były jeszcze wcześniej takie z rękawkami za 129!!! ale na wyprzy nie:-( Ten w kropki lumpek, maskotka -pozytywka z 40zł 6 ![]() butelki Lovi, zerknijcie sobie jedwabisty kocyk prezent od mojej babci, czyli prababci hi hi (pokoj bedzie w takich kolorkach, sciany taki beż kakaowy, kremowe dodatki i Muminki na ścianie) i już się nie, żeby tylko pojutrze na badaniu było ok
|
|
#3759 |
|
Wtajemniczenie
|
śliczne zakupki muron, a te śpiworki cudne
)
|
#3760 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny super ciuszki, widzę, że się rozkręcamy
![]() małż też nie wie, że już nakupiłam kilkanaście ciuszków, bo przecież po Ameli mamy ale nie mogę się powstrzymać, także ja też chowam coby nie widział i nie krzyczał ...bardzo![]() ![]() kurcze dziewczyny my 4 tyg nie bylismy u gina, dzidzia nie dawała powodów do niespokoju, ale na jutro sie stresujemy masakrycznie ![]() btw słyszałyście o tych bliźniakach w krk? |
|
|
|
#3761 |
|
Zadomowienie
|
Hej. jak Wam minął dzień?ja od rana działałam...wstalam o 7.00...i od razu porzadki, pranie, sprzatanie, prasowanie, ukladanie w szafkach, obiad i tak zlecialo...wkrecilam sobie dzis ze przez to ciagle leżenie jestem zła żona...koszule męża niepoprasowane,pranie zalegle, w szafkach balagan...staralam sie nie przemeczac i co moglam odlozyc na pozniej odkladalam robilam tylko takie porzadki ogolne..jak odkurzanie wycieranie kurzu obiadek pranie e 2 razy w tygodniu....dziecko i odpoczynek byly najwazniejsze....wogole dzis zle mi z sama soba( ahhh te hormony daja popalic0) najpierw wpieralam sobie ze zla ze mnie zona ze zaniedbuje swoje obowiazki, wpieralam mezowi e pewnie on tez tak uwaza,potem popoludniu poplakalam sie ze starsznie wygladam, ze zanidbalam sie przez ta ciaze...przytyłam, zbladłam , mam odrosty obskurne paznokcie...Przed ciaza ja zawsze nalezałam do takich dziewczyn ktore dbaly o siebie...zawsze zwazalam na to co jem..staralam sie nie jesc kolacji nie tyc za bardzo, regularnie farbowalam wloski( teraz wole sie wstrzymac nasluchalam sie ze do konca 1 trym. nie powinno sie farbowac, pozatym nie mam nawet jak wyjsc do fryzjera mam zwolnienie lekarskie lezace), raz w tygodniu czasami raz na 2 tygodnie pozwalalam sobie na wizyte w solarium, awsze mialam ładne paznokcie...mam zestaw do tipsow zelowych i zawsze sobie sama robilam pazurki a teraz tez slyszalam ze te zele i wszysttkie claenery szkodliwe w ciazy)...jeszcze ten celulit na udach , ktorego nigdy nie bylo...nigdy taka grub nie byalam....nie zrozumcie mnie źle ciesze sie ze jestem w ciazy i na nic bym tego nie zamienila..jestem szczesliwa ciese ie ze bede mama....tylko poprostu patrzec na siebie nie moge
|
#3762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ---------- Cytat:
U mnie też było cały czas ok,pojutrze idę, a się denerwuję, bo idę sama;-( chyba, że sobie teściową wezmę, bo ja to się stresuję jak głupek ---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- śliczne śpiworki z alle: http://allegro.pl/item1167091267_mam..._poscieli.html http://allegro.pl/item1167421475_maj...ays_6_12m.html http://allegro.pl/item1183452927_spi...ler_90_cm.html o ja tej firmy upolowałam http://allegro.pl/item1179808366_68c...kiem_nowe.html http://allegro.pl/item1159536775_nex...tka_92_98.html
|
|
|
#3763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3764 | |
|
Wtajemniczenie
|
widziałam właśnie w tvp materiał o nich...śłodcy-Adaś i Jaś...mam nadzieję, że znajdą kochającą rodzinę, choc pewnie dużo chętnyc będzie na takie malce
Cytat:
|
|
#3765 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wróciłam dziś od rodziców, bo moja ciotka z niemiec przyjechała. Dostałam worek ubrań od kuzynki. Same długie bluzki, albo odcinane pod biustem.. Więc nie musze biegać teraz po lumpkach w poszukiwaniu czegoś zakrywającego brzuch..;P OD teściowej dostałam body z długim rękawkiem i kaftanik. w 5 10 15 są promocje... I kupiła.. różowe! co tam, że ja mówie, że chłopak będzie.. Jak tak mówicie o tych rodzicach.. Ja moją mamę i ojca bym szerokim łukiem ominęła.. A z teściową mam cudowny kontakt i mogę rozmawiać o wszystkim. Wiem, że nie powtórzy ich teściowi.. Dzis z mezem mym wybrałam sie do sklepu oglądać wózek BEXA, a mój mąz się uparł na KADEX (1270 zł za gondole, spacerówkę i fotelik). Ale jak napisałyscie o tym baby activ.. Ja jestem za! Ma wielki kosz na zakupy. Ale najpierw musze go na żywo zobaczyć... Dostałam od innej kuzynki spodnie ciązowe. Pewnie ich nie ubiore. Ona przytyła w ciązy 28 kg! a po ciązy .... 55 kg to jej normalna waga;p Ach. Ona ma blizniaczki.. to dosć wazna chyba informacja. Czy jest możliwe, ze poczułam dzis ruchy dziecka???? 16 t3 d.. |
|
|
|
|
#3766 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i w kwestii ciuchow i tesciowej;mojej moze i moge pogadac cos...ale to tak hmm - u TZ w domu raczej nie praktykuja rozmow typu "wygadanie sie"
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/22dc175c64.png ...a następnie naszego Małego Misia http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png Edytowane przez JeSuisUnPapillon Czas edycji: 2010-08-10 o 21:27 |
|
|
|
|
#3767 |
|
Wtajemniczenie
|
idz koniecznie do lekarza...jesli cie nie przyjmie to nawet idz na Izbe Przyjec. Nie wiem co to moze byc-ale za dobrze nie brzmi takie dretwienie rak...
|
#3768 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
..ale sie wystraszylam..mam nadzieje ze to sie wiecej nie powtorzy...wzielam prysznic i juz w lozeczku jest ok....ale jutro bede jeszcze dzwonic do niej musze spytac co to bylo...a moze poprostu za duzo dzis zrobilam naraz...niewiem ale kiedys mialam atak nerwicy( mialam ciezkie dzicinstwo i okres mlodzienczy) objawial sie podobnie na poczatku takie samo dretwienie...moze poprostu za duzo sie stresuje i martwie o dziecko...nie wiem...
|
|
#3769 |
|
Wtajemniczenie
|
A mysmy dzisiaj poszli wywiedziec sie o najblizszej szkole rodzenia. Jest to prywatna szkola, zycza sobie 320zl, ale w ramach programu oprocz porodu, pologu,laktacji mowia tez o opiece nad dzieckiem, o wyprawce, co zabrac do szpitala [daja cala liste rzeczy], robia cwiczenia oddechowe i 'zwykle' dla kobiet w ciazy, no i sa cwiczenia przewijania na lalce
. Co prawda tylko 5 spotkan po 3h kazde-jakos tak sie nastawilam na wiecej-ale mysle, ze bedzie git.Co prawda zapisy sa dopiero od 26tyg, wiec sie jeszcze troche wstrzymamy ...ale juz teraz mysle, ze powinno byc dobrze.a jak to u was wyglada? ile kosztuja szkoly rodzenia? Gadalam rowniez ze znajoma z pracy-ma do sprzedania kilka rzeczy po swoich dzieciach-bardzo tanio i chyba se skusze. Zastanawia mnie tylko czy fotelik samochodowy Chicco Synthesis jest dobry[znaczy sie bezpieczny]? nie ma mocowania isofix...
|
|
#3770 |
|
Zadomowienie
|
JeSuisUnPapillon Wiem jak ciążko jest jak się na nie pomocy od tych, od których powinno się ją dostać. Ja mieszkam 60 km od rodziców i nie miałam kontaktu z małymi dziećmi. (No.. powyżej 2 lat.) Od moich rodziców oczekuje, że mało ich bdę widywała. Nie mam pojęcia jak sobie poradzimy z opieką. Jeśli chodzi i zakupy, to moja teściowa jakies drobiazgi kupuje w lumpkach.. Oj to wszystko jest akie dziwne
|
|
|
|
#3771 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Albo połóż się na łóżku na plecach głowę zniż za łóżko wtedy krew dopływa do głowy i wzrasta ciśnienie... Mycie głowy nachylając się też może pomóc. Jeśli gin nie odbiera wybierz sie do siebie do przychodni do lekarza ogólnego i tam na pewno skieruje Cie na zmierzenie ciśnienia... |
|
|
|
|
#3772 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje za zainteresowanie, mam nadzieje ze to juz sie nie powtorzy, mozliwe, że faktycznie cos z cisnieniem....juz mi lepiej moze to nic groznego....a moze to od mojego lczo...mega pikantne bylo az mnie rteraz zgaga meczy....
|
#3773 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnio postanowilam wziac sie za siebie i to ostro...dopiero zaczynam. Mam juz pofarbowane wlosy, ja robilam to sama w domu i pewnie sie wiecej nawdychalam tej farby niz Ty jak zrobisz to w salonie i z moim dzieckiem podobno wszystko ok, wiec sie nie martw nic. Moja kumpela az sie zlitowala nade mna i powiedziala ze moze mi zalozyc te paznokcie jak mi sie nie chce (ona tez umie). Ze wzgledu na to ze mam brac slub z weselem w kwietniu to musze W KONCU zaczac o siebie dbac, o to co jem, kiedy i ile...a ostatnio jem kolacje dopiero o 22 ;/ dzis zjadlam o 21...ale za to 2 bulki i 3 ciasteczka ) tez wciaz nawijalam ze jestem gruba, brzydka i w ogole... ale powiedzialam sobie DOSC! Bo jeszcze mi uwierzy i dzis poszlismy na spacer a ja sie ubralam tak jak on lubi, zrobilam fryzure taka jaka uwielbia, makijaz tez jego ulubiony, kolczyki, perfumy, itd. I on jak na mnie spojrzal to sie napatrzec nie mogl...chyba 3 lata temu ostatni raz widzialam zeby tak na mnie patrzyl jestesmy tu po to zeby sie wspierac. Mnie tez bardzo mobilizuje to ze ktos mi powie ze zrobil to i to i od razu lepiej wyglada/czuje sie. Wtedy sobie mysle "to moze ja tez moge poczuc sie dobrze w swojej skorze?". Ja i tak jeszcze przez to pelno dolow zlapie bo mam kolezanki takie dla ktorych uroda to najwazniejsza rzecz swiata i lataja na silownie i chwala sie swoimi figurami a ja coraz grubsza i brzydsza nie chce taka byc,...chce byc piekna i nie gruba, tylko zadbana kobieta w ciazy, nie z grubym brzuchem ale ze sliczna pileczka w okolicach brzucha, ktorej nie bedzie zaraz po porodzie ![]() Moze piszmy tutaj co zrobilysmy danego dnia dobrego dla siebie?? ![]() JeSuis co do rodzicow i 'tesciow'...ja rodzicow mam faktycznie kochanych i chyba najbardziej smutno jest m iw tej calej sytuacji przez to ze moje dni spedzone z nimi w domu sa juz pewnie policzone...no bo jak bede miec swoja rodzine to nie bede im siedziec na glowie... Mimo ze czasem maja swoje dziwne zasady to wiem ze maja je z milosci do mnie i wiem ze moge na nich zawsze liczyc nawet jak zrobie najwieksza glupote na swiecie... A rozmawiam z nimi o wszystkim-i to jest bardzo wazne aby miec dobry kontakt. A co do tesciow...szczerze przyznam ze mnie troche przerazaja ale mysle ze jak juz sie wchodzi w jakas rodzine to przestaje byc kolorowo i moze dlatego tak jest wlasnie tez i z Twoimi tesciami
|
|
#3774 |
|
Rozeznanie
|
Justine 1988
to na pewno nie od jedzenia... od jedzenia to masz zgagę... A drętwienie rąk jest przy wylewie i wtedy wlaśnie jest spadek ciśnienia... Ja miałam taki stan przedwylewowy jak byłam nastolatką od tego czasu mam w domu ciśnieniomierz... Tylko przyznam szczerze że nie zapytałam gina co mogłabym wziąść przy takim przypadku... dlatego poleciłam Ci metody ktore na pewno nie zaszkodza... Edytowane przez dewi Czas edycji: 2010-08-10 o 22:10 |
|
|
|
#3775 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, to jest możliwe, że czuje malucha już? 4 razy coś poczułam. Takie delikatne, ale nie chce sobie wkręcać.
|
|
|
|
#3776 |
|
BAN stały
|
Oczywiście że możliwe
Ja równiutko w 16. tyg. poczułam po raz pierwszy Teraz, jak skończyłam 17. to czuję już wyraźnie
|
|
|
|
#3777 |
|
Zadomowienie
|
No ja niestety nie mam pojecia jeszcze jakie to uczucie...ale jesli Ty juz czujesz to zazdroszcze
A ja sie wlasnie cala wybalsamowalam czas zrobic to jako czynnosc codzienna a nie tylko jak sobie postanowie wziac sie za siebie ;/
|
#3778 |
|
Zadomowienie
|
Ja się od 2 tyg smaruje 2x dziennie. Żebym nie miała pózniej wyrzutów sumienia, że nic nie robiłam. Nawet 2 opakowanie kupiłam. Za mój krem przeciwko rozstępom zapłaciłam 27 zł.. M pharmaceris
polecam
|
|
|
|
#3779 |
|
Zadomowienie
|
Ja na razie uzylam na nogi taki na cellulit a na biust, brzuch i okolice bede stosowac nawilzajacy i jak w koncu dojde do rossmanna to kupie te przeznaczone dla kobiet w ciazy ale nogi chyba bede smarowac caly czas ta oliwka z ziaji na cellulit albo czyms ujedrniajacym, bo mam nadzieje, ze na nogach mi sie nie porobia rozstepy, bo nie moge pozwolic na to zeby one duzo przytyly ;/
|
#3780 |
|
Rozeznanie
|
co do tych paznokci żelowych - one nie są szkodliwe w ciąży ,cleaner jest preparatem łagodniejszym od zmywacza
a sama technika żelowa jest właściwie bezzapachowa .Natomiast unikamy akrylu ,bo ma ciężki ,duszący zapach, który może powodować bóle głowy i wymioty .
Dominik 20.01.2006 Karolinka 11.02.2011 ![]() ![]() Galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23 Edytowane przez Justyna M Czas edycji: 2010-08-11 o 08:56 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.

a ciuszki do schowania

małż też nie wie, że już nakupiłam kilkanaście ciuszków, bo przecież po Ameli mamy ale nie mogę się powstrzymać, także ja też chowam coby nie widział i nie krzyczał ...bardzo

..ale sie wystraszylam..mam nadzieje ze to sie wiecej nie powtorzy...wzielam prysznic i juz w lozeczku jest ok....ale jutro bede jeszcze dzwonic do niej musze spytac co to bylo...a moze poprostu za duzo dzis zrobilam naraz...niewiem ale kiedys mialam atak nerwicy( mialam ciezkie dzicinstwo i okres mlodzienczy) objawial sie podobnie na poczatku takie samo dretwienie...moze poprostu za duzo sie stresuje i martwie o dziecko...nie wiem...
ale powiedzialam sobie DOSC! Bo jeszcze mi uwierzy
i dzis poszlismy na spacer a ja sie ubralam tak jak on lubi, zrobilam fryzure taka jaka uwielbia, makijaz tez jego ulubiony, kolczyki, perfumy, itd. I on jak na mnie spojrzal to sie napatrzec nie mogl...chyba 3 lata temu ostatni raz widzialam zeby tak na mnie patrzyl