"Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-10, 16:33   #3751
vilya
Zadomowienie

Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011

Cytat:
Napisane przez dizi Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź. Dla dzidzi wszystko mogę znieść, chociaż łykanie 3 razy na dobę tego i innych tabletek jest męczące... muszę sobie zapisywać czy łyknęłam ,bo czasem nie jestem pewna
mam to samo z kwasem foliowym

Cytat:
Napisane przez Justine1988 Pokaż wiadomość
Super zakupki dziewczynki...SZALEJECIE! !!!Ja kupilam jeden komlecik i to z reprymenda od meza.....pozloscil sie ze ustalilismy ze na takie zakupy za wczesnie a ja i tak poszlam..ale jak wyszlam z pokoju sam ogladal ciuszek i stwierdzil ze sliczny
podziwiam was za te odwage...ja sie boje tak do konca cieszyc i robic zakuoy zreszta nie mam za bardzo jak bo mam zalecenie lezeć...no ale u was jest wszystko ok...

Znikam na chwilke....mykam robic leczo....dostałam kabaczki wiec działam...buźka
Wogole wiecie co??przepadam za zupami w ciazy....moglabym jsc i jesc wczoraj mialam barszczyk bialy zjadlam na obiad potem jeszcze raz....dzis juz obrucilam krupniczek za ktorym nigdy specjalnie nie przepadalam a teraz mmmm pomidorowa z ryzem...chyba sobie zrobie

ja tez tylko zupy bym jadła nawet 3 razy dziennie, choć powoli się to zmienia, przedtem nawet na mieso nie mogłam patrzeć, teraz juz coś skubnę. Odebrałam wyniki badania i mam za mało hemoglobiny i hematokrytu w czwartek do gin, pewnie przepisze mi jakies tablety z żelazem. A kośc ogonowa już od dłuższego czasu mnie nie boli - ja to miałam w 2 -3 miesiącu. No załamałyście mnie z tym biustem do 18 tygodnia bo ja właśnie jestem w 18 i liczyłam że jeszcze coś urośnie - nie musiałam wymieniać staników - trochę się wypełniły
Ja też jeszcze nic nie kupiłam z ciuszków, - nie chcę zapeszać, rozglądam się tylko za jakąś komodą ale w ikei mi się nie podobały, albo miały niewłaściwą wysokość albo były p[o prostu brzydkie - chcę taką żeby przewijak na niej położyć. Ja usg mam we wrześniu dopiero =- chcemy tez pójść na to 4d nie wiem kiedy by najlepiej iść żeby było wszystko widać ? Chyba około 23 tygodnia prawda?
vilya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 17:21   #3752
agape
Zadomowienie

ja już po wizycie u gina bylo zwykle badanie ale wszystko ok narzekałam że już przytyła a on mi że do 25kg to jeszcze daleko i nawet znalazł brzuszek ciązowy pod tłuszczykiem i wyliczył mi tp na 12 lutego a tydzien ciązy na 14t2d wiec były to jak nic drugi trymestr

poszłam oczywiscie odrazu do lumpka i mieli wyprzedaż -50% i kupiłąm 3 pary spodni jeansowych za w sumie 8,50zł mam też body za 4zł i czapeczke za 3zł z auchana

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 17:52   #3753
dizi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
ja już po wizycie u gina bylo zwykle badanie ale wszystko ok narzekałam że już przytyła a on mi że do 25kg to jeszcze daleko i nawet znalazł brzuszek ciązowy pod tłuszczykiem i wyliczył mi tp na 12 lutego a tydzien ciązy na 14t2d wiec były to jak nic drugi trymestr

poszłam oczywiscie odrazu do lumpka i mieli wyprzedaż -50% i kupiłąm 3 pary spodni jeansowych za w sumie 8,50zł mam też body za 4zł i czapeczke za 3zł z auchana
Fajny gin, z poczuciem humoru. Spodenki super, zwłaszcza te z króliczkiem
dizi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 18:09   #3754
madelinem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vilya Pokaż wiadomość
Ja też jeszcze nic nie kupiłam z ciuszków, - nie chcę zapeszać, rozglądam się tylko za jakąś komodą ale w ikei mi się nie podobały, albo miały niewłaściwą wysokość albo były p[o prostu brzydkie - chcę taką żeby przewijak na niej położyć. Ja usg mam we wrześniu dopiero =- chcemy tez pójść na to 4d nie wiem kiedy by najlepiej iść żeby było wszystko widać ? Chyba około 23 tygodnia prawda?
Moja położna mówiła, że najlepiej w 20 tyg najpóźniej do 23, bo wtedy całą dzidzie widać na monitorze... mi się udało zapisać, ale będę już w 22 tyg. mam nadzieję, że nie za późno.

Ładne zakupy robicie, śliczne te wszystkie ubranka
a mi mąż nie pozwala, żeby nie zapeszyć... mam tylko wózek, niedługo zacznę też już kupować, bo później jesień, zima, a ja nie lubię zimna...
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 18:21   #3755
agape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madelinem Pokaż wiadomość
Moja położna mówiła, że najlepiej w 20 tyg najpóźniej do 23, bo wtedy całą dzidzie widać na monitorze... mi się udało zapisać, ale będę już w 22 tyg. mam nadzieję, że nie za późno.

Ładne zakupy robicie, śliczne te wszystkie ubranka
a mi mąż nie pozwala, żeby nie zapeszyć... mam tylko wózek, niedługo zacznę też już kupować, bo później jesień, zima, a ja nie lubię zimna...
mnie też mąż nie pozwala ale dziś ma popołudniówke i skorzystałam a ciuszki do schowania

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 18:28   #3756
make_up_istka
BAN stały

To tylko mój TŻ taki zbzikowany na punkcie dziecięcych zakupów?? Jejku, to ja jego stopuję, hahaha. Sama kupuję po troszkę, jak mi się coś wyjątkowo spodoba (tak kupiłam kocyk, maskotkę i parę śpioszków) i się oprzeć nie mogę, a on by wydał już teraz na to pół wypłaty.

Do TK Maxx skocze może w kolejnym przypływie gotówki

Nie mogę się doczekać poniedziałku, kiedy może dowiem się czy będę mieć córeczkę czy synka To będzie już koniec 18. tyg. więc powinno być widać (o ile dobrze się ułoży) Jutro robię morfologię. Mam nadzieję, że hemoglobina mi nie spadła i nadal z nią nieźle.
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 18:38   #3757
kma1982
Wtajemniczenie

agape fajne te dżinsiki

Tż przed chwilą zaczął puszczac głośno muzykę, a ja leżałam sobie i nagle poczułam bąbelki w brzuchu, takie lekkie smyranie jakby...chyba z pół godziny to trwało i nadal co jakiś czas smyra...śmiejemy się, że dzidzia tańczy sobie w brzuszku
Stary 2010-08-10, 18:40   #3758
muron
Zakorzenienie

no to bardzo możliwe, czasem podobne uczucie jak w brzuchu kiedy winda rusza;-)
a to moje zakupki, miałam sprezentować śpiworek z myszką ale TŻ stwierdził: oo to ma być dla naszego dziecka;-)
żółte oba i gatki-lumpek
kocyk i mysz_TK Maxx, ten śpiworek to 22 nawet z 99! były jeszcze wcześniej takie z rękawkami za 129!!! ale na wyprzy nie:-(
Ten w kropki lumpek, maskotka -pozytywka z 40zł 6
butelki Lovi, zerknijcie sobie
jedwabisty kocyk prezent od mojej babci, czyli prababci hi hi (pokoj bedzie w takich kolorkach, sciany taki beż kakaowy, kremowe dodatki i Muminki na ścianie)

i już się nie, żeby tylko pojutrze na badaniu było ok

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 19:04   #3759
kma1982
Wtajemniczenie

śliczne zakupki muron, a te śpiworki cudne ja nie mogę przeżyc, że jakiś czas temu zostawiłam w lumpie śpiworek szary, bo stwierdziłam, że ten kolor jakiś taki ponury a przecież mogłam zawsze dokupic drugi i miec na zmianę...teraz głupia liczę na to, że jeszcze trafię jakiś ładny (albo chociaż jakiś, nie musi byc aż taki ładny)
Stary 2010-08-10, 19:20   #3760
Supernovaja
Raczkowanie

dziewczyny super ciuszki, widzę, że się rozkręcamy małż też nie wie, że już nakupiłam kilkanaście ciuszków, bo przecież po Ameli mamy ale nie mogę się powstrzymać, także ja też chowam coby nie widział i nie krzyczał ...bardzo

kurcze dziewczyny my 4 tyg nie bylismy u gina, dzidzia nie dawała powodów do niespokoju, ale na jutro sie stresujemy masakrycznie

btw słyszałyście o tych bliźniakach w krk?
Supernovaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 19:29   #3761
Justine1988
Zadomowienie

Hej. jak Wam minął dzień?ja od rana działałam...wstalam o 7.00...i od razu porzadki, pranie, sprzatanie, prasowanie, ukladanie w szafkach, obiad i tak zlecialo...wkrecilam sobie dzis ze przez to ciagle leżenie jestem zła żona...koszule męża niepoprasowane,pranie zalegle, w szafkach balagan...staralam sie nie przemeczac i co moglam odlozyc na pozniej odkladalam robilam tylko takie porzadki ogolne..jak odkurzanie wycieranie kurzu obiadek pranie e 2 razy w tygodniu....dziecko i odpoczynek byly najwazniejsze....wogole dzis zle mi z sama soba( ahhh te hormony daja popalic0) najpierw wpieralam sobie ze zla ze mnie zona ze zaniedbuje swoje obowiazki, wpieralam mezowi e pewnie on tez tak uwaza,potem popoludniu poplakalam sie ze starsznie wygladam, ze zanidbalam sie przez ta ciaze...przytyłam, zbladłam , mam odrosty obskurne paznokcie...Przed ciaza ja zawsze nalezałam do takich dziewczyn ktore dbaly o siebie...zawsze zwazalam na to co jem..staralam sie nie jesc kolacji nie tyc za bardzo, regularnie farbowalam wloski( teraz wole sie wstrzymac nasluchalam sie ze do konca 1 trym. nie powinno sie farbowac, pozatym nie mam nawet jak wyjsc do fryzjera mam zwolnienie lekarskie lezace), raz w tygodniu czasami raz na 2 tygodnie pozwalalam sobie na wizyte w solarium, awsze mialam ładne paznokcie...mam zestaw do tipsow zelowych i zawsze sobie sama robilam pazurki a teraz tez slyszalam ze te zele i wszysttkie claenery szkodliwe w ciazy)...jeszcze ten celulit na udach , ktorego nigdy nie bylo...nigdy taka grub nie byalam....nie zrozumcie mnie źle ciesze sie ze jestem w ciazy i na nic bym tego nie zamienila..jestem szczesliwa ciese ie ze bede mama....tylko poprostu patrzec na siebie nie mogeto pewnie te cholerne hormony....pozatym mialam dzis jakies dziwne plamki przed oczami a terazbolimnie glowa i dretwieje mi lewa reka strasznie...moze cos nie tak z cisnieniem......co mi jest???masakra paskudnie sie czuje

Nasze marzenie się spełniło JESTEŚMY RODZICAMI

24.02.2011 r.
dzień narodzin naszej córeczki

Nadia:
http://www.suwaczek.pl/cache/7ac096c94e.png
Justine1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 19:41   #3762
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
śliczne zakupki muron, a te śpiworki cudne ja nie mogę przeżyc, że jakiś czas temu zostawiłam w lumpie śpiworek szary, bo stwierdziłam, że ten kolor jakiś taki ponury a przecież mogłam zawsze dokupic drugi i miec na zmianę...teraz głupia liczę na to, że jeszcze trafię jakiś ładny (albo chociaż jakiś, nie musi byc aż taki ładny)
a do szarego mozna doszyć kokardki kolorowe-jak dziewczynka, zrobic aplikację samochodziku i już są kolorki

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Hej. jak Wam minął dzień?ja od rana działałam...wstalam o 7.00...i od razu porzadki, pranie, sprzatanie, prasowanie, ukladanie w szafkach, obiad i tak zlecialo...wkrecilam sobie dzis ze przez to ciagle leżenie jestem zła żona...koszule męża niepoprasowane,pranie zalegle, w szafkach balagan...staralam sie nie przemeczac i co moglam odlozyc na pozniej odkladalam robilam tylko takie porzadki ogolne..jak odkurzanie wycieranie kurzu obiadek pranie e 2 razy w tygodniu....dziecko i odpoczynek byly najwazniejsze....wogole dzis zle mi z sama soba( ahhh te hormony daja popalic0) najpierw wpieralam sobie ze zla ze mnie zona ze zaniedbuje swoje obowiazki, wpieralam mezowi e pewnie on tez tak uwaza,potem popoludniu poplakalam sie ze starsznie wygladam, ze zanidbalam sie przez ta ciaze...przytyłam, zbladłam , mam odrosty obskurne paznokcie...Przed ciaza ja zawsze nalezałam do takich dziewczyn ktore dbaly o siebie...zawsze zwazalam na to co jem..staralam sie nie jesc kolacji nie tyc za bardzo, regularnie farbowalam wloski( teraz wole sie wstrzymac nasluchalam sie ze do konca 1 trym. nie powinno sie farbowac, pozatym nie mam nawet jak wyjsc do fryzjera mam zwolnienie lekarskie lezace), raz w tygodniu czasami raz na 2 tygodnie pozwalalam sobie na wizyte w solarium, awsze mialam ładne paznokcie...mam zestaw do tipsow zelowych i zawsze sobie sama robilam pazurki a teraz tez slyszalam ze te zele i wszysttkie claenery szkodliwe w ciazy)...jeszcze ten celulit na udach , ktorego nigdy nie bylo...nigdy taka grub nie byalam....nie zrozumcie mnie źle ciesze sie ze jestem w ciazy i na nic bym tego nie zamienila..jestem szczesliwa ciese ie ze bede mama....tylko poprostu patrzec na siebie nie mogeto pewnie te cholerne hormony....pozatym mialam dzis jakies dziwne plamki przed oczami a terazbolimnie glowa i dretwieje mi lewa reka strasznie...moze cos nie tak z cisnieniem......co mi jest???masakra paskudnie sie czuje
jak się w ciązy widzi mroczki to się idzie do lekarza- problemy z krążeniem, nerkami, albo po prostu wzrokiem. Chyba, że były raz w jakiś wyczerpujący dzien, kiedy ciśnienie było niskie. jeśli się powtarzają- idź.

U mnie też było cały czas ok,pojutrze idę, a się denerwuję, bo idę sama;-( chyba, że sobie teściową wezmę, bo ja to się stresuję jak głupek

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

śliczne śpiworki z alle:
http://allegro.pl/item1167091267_mam..._poscieli.html

http://allegro.pl/item1167421475_maj...ays_6_12m.html

http://allegro.pl/item1183452927_spi...ler_90_cm.html
o ja tej firmy upolowałam

http://allegro.pl/item1179808366_68c...kiem_nowe.html

http://allegro.pl/item1159536775_nex...tka_92_98.html

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 19:46   #3763
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
a do szarego mozna doszyć kokardki kolorowe-jak dziewczynka, zrobic aplikację samochodziku i już są kolorki

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

jak się w ciązy widzi mroczki to się idzie do lekarza- problemy z krążeniem, nerkami, albo po prostu wzrokiem. Chyba, że były raz w jakiś wyczerpujący dzien, kiedy ciśnienie było niskie. jeśli się powtarzają- idź.

U mnie też było cały czas ok,pojutrze idę, a się denerwuję, bo idę sama;-( chyba, że sobie teściową wezmę, bo ja to się stresuję jak głupek

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

śliczne śpiworki z alle:
http://allegro.pl/item1167091267_mam..._poscieli.html

http://allegro.pl/item1167421475_maj...ays_6_12m.html

http://allegro.pl/item1183452927_spi...ler_90_cm.html
o ja tej firmy upolowałam

http://allegro.pl/item1179808366_68c...kiem_nowe.html

http://allegro.pl/item1159536775_nex...tka_92_98.html
Bol glowy mroczki, dretwienie lewej reki potem ust jezyka masakra coo mi jest...chyba pojade/....

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-08-10, 19:58   #3764
kma1982
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Supernovaja Pokaż wiadomość
btw słyszałyście o tych bliźniakach w krk?
widziałam właśnie w tvp materiał o nich...śłodcy-Adaś i Jaś...mam nadzieję, że znajdą kochającą rodzinę, choc pewnie dużo chętnyc będzie na takie malce

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość
dobry pomysł, ale nie dołuj mnie już więcej
Stary 2010-08-10, 20:54   #3765
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kma1982 Pokaż wiadomość
widziałam właśnie w tvp materiał o nich...śłodcy-Adaś i Jaś...mam nadzieję, że znajdą kochającą rodzinę, choc pewnie dużo chętnyc będzie na takie malce

dobry pomysł, ale nie dołuj mnie już więcej
Ja na tvnie usłyszałam Piotr i Paweł a na tvp info... Adaś i Jaś
Wróciłam dziś od rodziców, bo moja ciotka z niemiec przyjechała. Dostałam worek ubrań od kuzynki. Same długie bluzki, albo odcinane pod biustem.. Więc nie musze biegać teraz po lumpkach w poszukiwaniu czegoś zakrywającego brzuch..;P

OD teściowej dostałam body z długim rękawkiem i kaftanik. w 5 10 15 są promocje... I kupiła.. różowe! co tam, że ja mówie, że chłopak będzie..

Jak tak mówicie o tych rodzicach.. Ja moją mamę i ojca bym szerokim łukiem ominęła.. A z teściową mam cudowny kontakt i mogę rozmawiać o wszystkim. Wiem, że nie powtórzy ich teściowi..

Dzis z mezem mym wybrałam sie do sklepu oglądać wózek BEXA, a mój mąz się uparł na KADEX (1270 zł za gondole, spacerówkę i fotelik). Ale jak napisałyscie o tym baby activ.. Ja jestem za! Ma wielki kosz na zakupy. Ale najpierw musze go na żywo zobaczyć...

Dostałam od innej kuzynki spodnie ciązowe. Pewnie ich nie ubiore. Ona przytyła w ciązy 28 kg! a po ciązy .... 55 kg to jej normalna waga;p Ach. Ona ma blizniaczki.. to dosć wazna chyba informacja.

Czy jest możliwe, ze poczułam dzis ruchy dziecka???? 16 t3 d..

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 21:10   #3766
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
Ja na tvnie usłyszałam Piotr i Paweł a na tvp info... Adaś i Jaś
Wróciłam dziś od rodziców, bo moja ciotka z niemiec przyjechała. Dostałam worek ubrań od kuzynki. Same długie bluzki, albo odcinane pod biustem.. Więc nie musze biegać teraz po lumpkach w poszukiwaniu czegoś zakrywającego brzuch..;P

OD teściowej dostałam body z długim rękawkiem i kaftanik. w 5 10 15 są promocje... I kupiła.. różowe! co tam, że ja mówie, że chłopak będzie..

Jak tak mówicie o tych rodzicach.. Ja moją mamę i ojca bym szerokim łukiem ominęła.. A z teściową mam cudowny kontakt i mogę rozmawiać o wszystkim. Wiem, że nie powtórzy ich teściowi..

Dzis z mezem mym wybrałam sie do sklepu oglądać wózek BEXA, a mój mąz się uparł na KADEX (1270 zł za gondole, spacerówkę i fotelik). Ale jak napisałyscie o tym baby activ.. Ja jestem za! Ma wielki kosz na zakupy. Ale najpierw musze go na żywo zobaczyć...

Dostałam od innej kuzynki spodnie ciązowe. Pewnie ich nie ubiore. Ona przytyła w ciązy 28 kg! a po ciązy .... 55 kg to jej normalna waga;p Ach. Ona ma blizniaczki.. to dosć wazna chyba informacja.

Czy jest możliwe, ze poczułam dzis ruchy dziecka???? 16 t3 d..
ale ci fajnie i w kwestii ciuchow i tesciowej;
mojej moze i moge pogadac cos...ale to tak hmm - u TZ w domu raczej nie praktykuja rozmow typu "wygadanie sie"
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png

Edytowane przez JeSuisUnPapillon
Czas edycji: 2010-08-10 o 21:27
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 21:13   #3767
magdaka13
Wtajemniczenie

Cytat:
Bol glowy mroczki, dretwienie lewej reki potem ust jezyka masakra coo mi jest...chyba pojade/....
idz koniecznie do lekarza...jesli cie nie przyjmie to nawet idz na Izbe Przyjec. Nie wiem co to moze byc-ale za dobrze nie brzmi takie dretwienie rak...
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 21:21   #3768
Justine1988
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdaka13 Pokaż wiadomość
idz koniecznie do lekarza...jesli cie nie przyjmie to nawet idz na Izbe Przyjec. Nie wiem co to moze byc-ale za dobrze nie brzmi takie dretwienie rak...
To trwało chwile juz mi przeszlo teraz tylko głowa boli.dzwonilam do mojej gin chyba z 10 razy ...nie odbierala napisalam esa...( mowila ze czasami niemoze odebrac i wtedy esa napisac) nie odpisala...nie wiedzialam czy jechac do lekarza czy nie....po co gada ze moge dzwonic o kazdej porze dnia i nocy..ale sie wystraszylam..mam nadzieje ze to sie wiecej nie powtorzy...wzielam prysznic i juz w lozeczku jest ok....ale jutro bede jeszcze dzwonic do niej musze spytac co to bylo...a moze poprostu za duzo dzis zrobilam naraz...niewiem ale kiedys mialam atak nerwicy( mialam ciezkie dzicinstwo i okres mlodzienczy) objawial sie podobnie na poczatku takie samo dretwienie...moze poprostu za duzo sie stresuje i martwie o dziecko...nie wiem...

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-08-10, 21:27   #3769
magdaka13
Wtajemniczenie

A mysmy dzisiaj poszli wywiedziec sie o najblizszej szkole rodzenia. Jest to prywatna szkola, zycza sobie 320zl, ale w ramach programu oprocz porodu, pologu,laktacji mowia tez o opiece nad dzieckiem, o wyprawce, co zabrac do szpitala [daja cala liste rzeczy], robia cwiczenia oddechowe i 'zwykle' dla kobiet w ciazy, no i sa cwiczenia przewijania na lalce. Co prawda tylko 5 spotkan po 3h kazde-jakos tak sie nastawilam na wiecej-ale mysle, ze bedzie git.
Co prawda zapisy sa dopiero od 26tyg, wiec sie jeszcze troche wstrzymamy...ale juz teraz mysle, ze powinno byc dobrze.
a jak to u was wyglada? ile kosztuja szkoly rodzenia?

Gadalam rowniez ze znajoma z pracy-ma do sprzedania kilka rzeczy po swoich dzieciach-bardzo tanio i chyba se skusze. Zastanawia mnie tylko czy fotelik samochodowy Chicco Synthesis jest dobry[znaczy sie bezpieczny]? nie ma mocowania isofix...
Borysek ur. 05.04.2013

Vivere non necesse est. Navigare necesse est.
magdaka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 21:32   #3770
mysiopez
Zadomowienie

JeSuisUnPapillon Wiem jak ciążko jest jak się na nie pomocy od tych, od których powinno się ją dostać. Ja mieszkam 60 km od rodziców i nie miałam kontaktu z małymi dziećmi. (No.. powyżej 2 lat.) Od moich rodziców oczekuje, że mało ich bdę widywała. Nie mam pojęcia jak sobie poradzimy z opieką. Jeśli chodzi i zakupy, to moja teściowa jakies drobiazgi kupuje w lumpkach.. Oj to wszystko jest akie dziwne

Stary 2010-08-10, 21:34   #3771
dewi
Rozeznanie

Cytat:
To trwało chwile juz mi przeszlo teraz tylko głowa boli.dzwonilam do mojej gin chyba z 10 razy ...nie odbierala napisalam esa...( mowila ze czasami niemoze odebrac i wtedy esa napisac) nie odpisala...nie wiedzialam czy jechac do lekarza czy nie....po co gada ze moge dzwonic o kazdej porze dnia i nocy..ale sie wystraszylam..mam nadzieje ze to sie wiecej nie powtorzy...wzielam prysznic i juz w lozeczku jest ok....ale jutro bede jeszcze dzwonic do niej musze spytac co to bylo...a moze poprostu za duzo dzis zrobilam naraz...niewiem ale kiedys mialam atak nerwicy( mialam ciezkie dzicinstwo i okres mlodzienczy) objawial sie podobnie na poczatku takie samo dretwienie...moze poprostu za duzo sie stresuje i martwie o dziecko...nie wiem...
a mierzyłaś sobie ciśnienie...??? Ja miałam podobne objawy przy niskim ciśnieniu i bólach migrenowych. Polecam zmierzyć sobie ciśnienie.... u mnie wystarczy kawa i już lepiej się czułam.
Albo połóż się na łóżku na plecach głowę zniż za łóżko wtedy krew dopływa do głowy i wzrasta ciśnienie...
Mycie głowy nachylając się też może pomóc.
Jeśli gin nie odbiera wybierz sie do siebie do przychodni do lekarza ogólnego i tam na pewno skieruje Cie na zmierzenie ciśnienia...
Stary 2010-08-10, 21:46   #3772
Justine1988
Zadomowienie

dziekuje za zainteresowanie, mam nadzieje ze to juz sie nie powtorzy, mozliwe, że faktycznie cos z cisnieniem....juz mi lepiej moze to nic groznego....a moze to od mojego lczo...mega pikantne bylo az mnie rteraz zgaga meczy....

24.02.2011 r.

Nadia:
Stary 2010-08-10, 22:09   #3773
weraa11
Zadomowienie

Cytat:
Doskonale Cie rozumiem co czujesz, majac tak jakby pretensje do siebie o wyglad itd. Ja mam tak samo jak Ty...ten cellulit to jakas masakra...tez zawsz dbalam o figure i ogolny wyglad, tez zakladam paznokcie ostatnio postanowilam wziac sie za siebie i to ostro...dopiero zaczynam. Mam juz pofarbowane wlosy, ja robilam to sama w domu i pewnie sie wiecej nawdychalam tej farby niz Ty jak zrobisz to w salonie i z moim dzieckiem podobno wszystko ok, wiec sie nie martw nic. Moja kumpela az sie zlitowala nade mna i powiedziala ze moze mi zalozyc te paznokcie jak mi sie nie chce (ona tez umie). Ze wzgledu na to ze mam brac slub z weselem w kwietniu to musze W KONCU zaczac o siebie dbac, o to co jem, kiedy i ile...a ostatnio jem kolacje dopiero o 22 ;/ dzis zjadlam o 21...ale za to 2 bulki i 3 ciasteczka postanowilam tez pic duzo wody, bo to samo zdrowie a tez na pewno jakos wplynie na ten cellulit, jak nie teraz, to moze po ciazy bedzie latwiej sie go pozbyc. Mojemu nrzeczonemu () tez wciaz nawijalam ze jestem gruba, brzydka i w ogole... ale powiedzialam sobie DOSC! Bo jeszcze mi uwierzy i dzis poszlismy na spacer a ja sie ubralam tak jak on lubi, zrobilam fryzure taka jaka uwielbia, makijaz tez jego ulubiony, kolczyki, perfumy, itd. I on jak na mnie spojrzal to sie napatrzec nie mogl...chyba 3 lata temu ostatni raz widzialam zeby tak na mnie patrzyl a jak jakis inny facet sie spojrzal to do razu zabijal go wzrokiem i komentowal ze jakis zbok (jesli byl to facet ok 40stki ). Wydaje mi sie ze tu duzego znaczenia nie mialo to jak sie 'odwalilam' tylko chyba samo moje nastawienie. Bylam dla niego tez mila, usmiechnieta i naprawde widzialam roznice w jego nastawieniu do mnie... Wiec nie zalamujmy sie tylko bierzmy sie za siebie jestesmy tu po to zeby sie wspierac. Mnie tez bardzo mobilizuje to ze ktos mi powie ze zrobil to i to i od razu lepiej wyglada/czuje sie. Wtedy sobie mysle "to moze ja tez moge poczuc sie dobrze w swojej skorze?". Ja i tak jeszcze przez to pelno dolow zlapie bo mam kolezanki takie dla ktorych uroda to najwazniejsza rzecz swiata i lataja na silownie i chwala sie swoimi figurami a ja coraz grubsza i brzydsza nie chce taka byc,...chce byc piekna i nie gruba, tylko zadbana kobieta w ciazy, nie z grubym brzuchem ale ze sliczna pileczka w okolicach brzucha, ktorej nie bedzie zaraz po porodzie

Moze piszmy tutaj co zrobilysmy danego dnia dobrego dla siebie??

JeSuis co do rodzicow i 'tesciow'...ja rodzicow mam faktycznie kochanych i chyba najbardziej smutno jest m iw tej calej sytuacji przez to ze moje dni spedzone z nimi w domu sa juz pewnie policzone...no bo jak bede miec swoja rodzine to nie bede im siedziec na glowie...
Mimo ze czasem maja swoje dziwne zasady to wiem ze maja je z milosci do mnie i wiem ze moge na nich zawsze liczyc nawet jak zrobie najwieksza glupote na swiecie... A rozmawiam z nimi o wszystkim-i to jest bardzo wazne aby miec dobry kontakt.
A co do tesciow...szczerze przyznam ze mnie troche przerazaja u nich jak jestem to mam wrazenie ze tam kazdy jest niedojrzaly...i ze czesto sa takie sytuacje "wszyscy na jednego"...czyli jak ktos cos glupiego zrobi/powie, to cala rodzina na ta jedna osobe naskakuje...i to czasem tak chamsko...i tego sie boje, nie lubie takich sytuacji i obawiam sie ze moj facet bedzie wprowadzac takie cos tez do naszego domu... Czesto sobie wypominaja jakies sytuacje, krzycza, bo maja taki krzykliwy styl bycia...mi to nie odpowiada...no ale coz...moze tylko mi sie tak wydaje. No ale na szczescie nie sa zlymi ludzmi i mnie na razie uwielbiaja ale mysle ze jak juz sie wchodzi w jakas rodzine to przestaje byc kolorowo i moze dlatego tak jest wlasnie tez i z Twoimi tesciami

weraa11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 22:09   #3774
dewi
Rozeznanie

Justine 1988
to na pewno nie od jedzenia... od jedzenia to masz zgagę...
A drętwienie rąk jest przy wylewie i wtedy wlaśnie jest spadek ciśnienia...
Ja miałam taki stan przedwylewowy jak byłam nastolatką od tego czasu mam w domu ciśnieniomierz... Tylko przyznam szczerze że nie zapytałam gina co mogłabym wziąść przy takim przypadku... dlatego poleciłam Ci metody ktore na pewno nie zaszkodza...

Edytowane przez dewi
Czas edycji: 2010-08-10 o 22:10
dewi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 23:06   #3775
mysiopez
Zadomowienie

Dziewczynki, to jest możliwe, że czuje malucha już? 4 razy coś poczułam. Takie delikatne, ale nie chce sobie wkręcać.

Stary 2010-08-10, 23:27   #3776
make_up_istka
BAN stały

Oczywiście że możliwe Ja równiutko w 16. tyg. poczułam po raz pierwszy Teraz, jak skończyłam 17. to czuję już wyraźnie
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 23:37   #3777
weraa11
Zadomowienie

No ja niestety nie mam pojecia jeszcze jakie to uczucie...ale jesli Ty juz czujesz to zazdroszcze

A ja sie wlasnie cala wybalsamowalam czas zrobic to jako czynnosc codzienna a nie tylko jak sobie postanowie wziac sie za siebie ;/

Stary 2010-08-10, 23:48   #3778
mysiopez
Zadomowienie

Ja się od 2 tyg smaruje 2x dziennie. Żebym nie miała pózniej wyrzutów sumienia, że nic nie robiłam. Nawet 2 opakowanie kupiłam. Za mój krem przeciwko rozstępom zapłaciłam 27 zł.. M pharmaceris polecam

Stary 2010-08-11, 00:05   #3779
weraa11
Zadomowienie

Ja na razie uzylam na nogi taki na cellulit a na biust, brzuch i okolice bede stosowac nawilzajacy i jak w koncu dojde do rossmanna to kupie te przeznaczone dla kobiet w ciazy ale nogi chyba bede smarowac caly czas ta oliwka z ziaji na cellulit albo czyms ujedrniajacym, bo mam nadzieje, ze na nogach mi sie nie porobia rozstepy, bo nie moge pozwolic na to zeby one duzo przytyly ;/

Stary 2010-08-11, 08:21   #3780
Justyna M
Rozeznanie

co do tych paznokci żelowych - one nie są szkodliwe w ciąży ,cleaner jest preparatem łagodniejszym od zmywacza a sama technika żelowa jest właściwie bezzapachowa .Natomiast unikamy akrylu ,bo ma ciężki ,duszący zapach, który może powodować bóle głowy i wymioty .

Galeria pazurkowa
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23

Edytowane przez Justyna M
Czas edycji: 2010-08-11 o 08:56
Justyna M jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości