Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grudniowe - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-10, 19:30   #3811
olajka
Zadomowienie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Mnie w kościele kiedyś spotkało coś miłego, kiedy to podeszłam pod ołtarz i czekała, aż ludzie wstaną co dostali komunię, żebym mogla i ja uklęknąć a ksiądz spojrzał na brzucholek, i mimo że nieduży to do mnie mówi ,,Prosze, tu bliżej" i mi podał, zebym nie czekała.
Tak ogólnie to inne kobiety potrafią być bardzo wredne dla kobiet w ciąży. Zupełnie nie rozumiem skąd się to bierze. Czyżby zapomniały jak to jest!!?? Potrafią pożerać wzrokiem, oglądać się, a nawet stać i bezczelnie patrzeć, jakby to jakaś atrakcja była Widziałam jak reagują też na inne dziewczyny z brzuszkiem. W połóżnych właśnie też jest tyle jadu dla kobiet w ciąży z niewiadomej dla mnie przyczyny.

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 19:38   #3812
kootekk
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

kurde z tym sexem to jak urodze i juz bedzie mogla to nie bedziemy wiedziec jak sie za to zabrac juz zapomnielismy jak to działa

ja łozeczko kupie jeśli to bedzie klups to 120/60 a jesli jakies drozsze to bede szukala wiekszego

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

moze kobiety nie reaguja na inne kobiety w ciazy bo sobie mysla - mi tez nikt nie ustapil miejsca to czemu ja mam ustepowac, a zreszta ciaz to nie choroba...

wczoraj mi babcia tz opowiadala jak ona to buraki kopala w 9 mies ciazy a ja to nic nie robie i musze lezec a tz jej powiedzial ze czasy sie zmienily i jakby se poszla do szpitala to by widziala ze wiecej jst dziewczat na podtrzymaniu i z poronieniem niz do rodzenia, to ja zatkało, a baba ma juz prawie 100lat to ona itak w kolko jedno a to samo wiec nie ma co z nia

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 19:43   #3813
kretencja
Zakorzenienie

Ja jak jeszcze nie byłam w ciąży, zawsze starałam się ustępować ciężarnym lub kobietom z malutkimi dziećmi, przepuszczać je w kolejce itp. Ale niestety wiele osób tego nie robi, trochę to smutne.
Co do patrzenia się na brzuch, to może nie ma co się za bardzo oburzać To jednak przyciąga wzrok po prostu, nawet nie z ciekawości czy złośliwości, ale jakoś tak - miło popatrzeć. Ja zawsze starałam się i staram patrzeć życzliwie i nie nachalnie. A patrzę, bo widok miły

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-08-10 o 19:51
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 19:46   #3814
olajka
Zadomowienie

Tyle się opisałam i mi znikło wszystko aż zapomniałam co tam nagryzmoliłam.
My łóżeczko to takie proste chcemy, są po 139 zl lub 149 zl, któraś z Was takie pokazywała, ale nie dokopie się już w tym szale postów do tego Myślę, że większe będzie praktyczniejsze
Ja depiluje się sama, bo mogę, jeśli intimo no to z pomocą lusterka
W niedziele robiąc pedicure siedziałam jak żaba i potem mnie aż brzucholek pobolewał. Wymęczylo mnie to strasznie. Zrobiłam sobie na stópasach pomarańczn alato jak znalazł
Mój TŻ to nie chce żeby coś nosiła i mnie bardzo wyręcza, nosi torby jak trzeba. Nawet jak coś upadnie to mówi, że mam go zaraz wołać, a sama się nie schylać. Ogólnie mi mówią wszyscy, że mam pomału robić wszystko i odpoczywać, bo ja zawsze prędkus byłam Te krostki na brzuszku już mam dłuższy czas, to chyba tak od hormonów czy co. Na wieczór wogóle jak się najem i po całym dniu to brzuch jest taki napięty, a skóra taka naciągnięta, że aż czasem myślę, że powinna taka cały czas być jak Dzidzia rośnie a nie tylko po jedzeniu. Swoją drogą to mam nadzieję, że przytyłam.

Stary 2010-08-10, 19:49   #3815
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

mam 98 cm w brzuchu
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 19:50   #3816
kularek
Zadomowienie

ja dziś miałam wizytę więc spałam u brata, tż na nocy przed południem pojechaliśmy do lekarza i wogóle do d...y ta wizyta ! po co ja tam dziś poszłam-najpierw wyczekałam się w kolejce, miałam trochę pytań a nie dowiedziałam się niczego dostałam tylko jakieś tabletki, które nie wiem czy będę brać i skierowanie na mocz i krew a poza tym to nic. Potem musieliśmy iść do banku i do apteki po te leki więc najpierw bank -tam kolejka do samych drzwi a to duży oddział i było może z 25 osób przede mną -oczywiście nikt mnie nie chciał przepuścić tylko się ku...a gapili na mnie jakbym kosmitą była albo jakby brzucha nigdy nie widzieli ! na początku nawet usiąść nie miałam gdzie potem się zwolniło i siadłam, czekam na tż ( a on w aptece był chyba z 10 i się jeszcze kłócić musiał z jakąś starą babą!) jak przyszedł to już był zły -a w banku było tak duszno,że już nie dałam rady i mówie mu, że wychodzimy bo chyba padnę zaraz -i powiedziałam to najgłośniej jak umiałam tż dołożył swoje ale jakoś to nikogo nie wzruszyło ! a potem się jeszcze pokłóciliśmy że aż się popłakałam bolał mnie brzuch chyba po tym naciskaniu na wizycie a tż pojechał do pracy i jestem zła i zmęczona
ja zawsze przepuszczałam w kolejce, ustępowałam miejsca -ale teraz jak widzę jak mnie ludzie traktują to widzę, że nie warto i koniec z tym !
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 19:51   #3817
ona1010
Raczkowanie

M25- slodziutkie ciuszki,bedziesz stroic mala ksiezniczke

tydzien temu poszlam do kosmetyczki na penicure, bo nie chcialam sobie brzuszka gniesc i tak mi zrabala, nie nie moglam na stopy patrzec- krzywo paznokcie obciela, nie wypilowala i jeszcze nierowno pomalowala, a lakier sie juz po tygodniu zaczal zcierac. Wkurzylam sie i powoli sama sobie dzisiaj zrobilam (dobrze, ze Tz na rybki pojechal, bo by krzyczal, ze mecze brzuszek) nameczylam sie okropnie, a na koniec zostalam skopana, teraz siedze i odpoczywam i czuje jak bąbelek sobie szaleje.

A ja wlasnie w ciazy mam jakies problemy z krostkami, jakies smieszne suche plamy mam na brodzie, a na czole bolace pryszcze... bbbllleeee,

Jesli chodzi o seks to mam podobnie, wszystko jest fajnie, zanim do stosunku dojdzie, pozniej mysle tylko o malenstwie, zeby mu krzywdy nie zrobic, blokuje sie i nie mam z tego zadnej przyjemnosci

Ostatnio chodzi mi tylko po glowie, jak nie skrzywdzic takiego malenstwa, jak go kapac, jak ubrac w te malenkie ubranka i bluzeczki, jak zalozyc pieluche... chyba dopada mnie jakas obsesja.
ona1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 19:53   #3818
olajka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Ja jak jeszcze nie byłam w ciąży, zawsze starałam się ustępować ciężarnym lub kobietom z malutkimi dziećmi, przepuszczać je w kolejce itp. Ale niestety wiele osób tego nie robi, trochę to smutne.
Co do patrzenia się na brzuch, to może nie ma co się za bardzo oburzać To jednak przyciąga wzrok po prostu, nawet nie z ciekawości czy złośliwości, ale jakoś tak - mimo popatrzeć. Ja zawsze starałam się i staram patrzeć życzliwie i nie nachalnie. A patrzę, bo widok miły
Ale nie każdy patrzy miło Denerwujące jest czasem. Ja też zawsze ustępowałam miejsca i nawet nie moglabym spokojnie siedzieć i jeszcze patrzeć, jak babka w ciąży stoi, podczas gdy inni sobie wygodnie siedzą. Dziś w Faktach mówili, że ktoś zostawił w ,,Oknie Życia" dwóch bliźniaków. Będą mieć na imię Piotr i Paweł.
Słyszę świerszcza, to chyba Filip z ,,Pszczółki Maji"
Powiem, Wam, że ja się bałam wypić nawet takie lajtowe piwko jak Leszek Free 0,5 alk, czy Karmi . Wolałam nie ryzykować. Z kawy też zrezygnowałam. Dwa razy wypiłam taką z pół łyżeczki kawy i masa mleka. Czasem pije Inkę z mlekiem. Przeczytałam w gazetce ,,Dziecko" ,że min. ten aspartan jest bardzo szkodliwy, a znajduje sie on w cukierkach, chrupkach, min Cheetosach a ja je tak lubie!

Stary 2010-08-10, 19:59   #3819
kularek
Zadomowienie

a w święta wielkanocne w kościele miałam taką sytuację: pojechałyśmy z siostrą wcześniej, bo chciałyśmy usiąść w ławce a to święta to dużo ludzi. Siadłyśmy z tyłu i jak ksiądz spowiadał to moja siostra poszła do spowiedzi zostawiła torebkę jakby ktoś chciał usiąść. i po chwili pyta jakaś pani czy tu wolne -więc ja grzecznie odpowiadam, że zajęte bo ktoś poszedł do spowiedzi a obok pewna "pani" patrzy na mnie i mówi na głos" to młode siksy miejsca nie ustąpią i starsi muszą stać i jeszcze coś pod nosem czego nie zrozumiałam. Tak się wkur.... na to stare babsko, że aż mi się ręce trzęsły ze złości bo:
po 1. pani która pytała o miejsce była po 40
2. moja siostra była po operacji i nie mogła długo stać bo ją bolało i że z "wierzchu" nie widać choroby to nie znaczy, że ktoś jest zdrowy tylko dlatego, że jest młody
3. a z resztą można przyjść wcześniej jak się chce siedzieć

odpowiedziałam jej ostatkiem spokoju jaki miałam że czy ona wie, że jest w kościele i jak może używać takich słów i że daje wspaniały przykład innym -a potem to już wszyscy na nią patrzeli z politowaniem : pala:
Stary 2010-08-10, 20:00   #3820
kootekk
Zakorzenienie

kularku taki dzien do du.. nie denerwuj sie, zrob sobie relaksujacą kąpiel to cie uspokoi i pozniej do łozka spac jutro bedzie lepiej

Stary 2010-08-10, 20:06   #3821
olajka
Zadomowienie

kularek my też takie dni miewaliśmy. Jak się nawarstwi to potem nerwy puszczają i już byle co z równowagi wyprowadzi. No i zły humor gotowy. Czasem tak naerwy puszczają, sama też wiem po sobie. Jeszcze w naszej ciążowej sytuacji to szybciej się denerwujemy. Ja tak na początku II trymestru mialam z tym chyba najgorzej, ale teraz już jest dobrze i mam wrażenie, że i TŻ też się zrobił bardziej wyrozumiały w tej kwestii Wie, że i Dzidzia się wtedy by denerwowała.
ona z tym namęczeniem się przy pedicurze mam tak samo A chciałam sama zrobić, bo kupiłam sobie ładny lakier. Następnym razem już pójdę znów do kosmetyczki, po co się męczyć.
Ja się boję obcinania pazurków, że za dużo wytnę maleństwu, albo że bardzo zaboli. Do kąpania, trzymania itp trzeba mieć pewną rękę, choć na początku my mamy-amatorki musimy się doszkolić

---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ----------

kularek ja jak byłam u lekarki ogólnej i czekałam w kolejce z rańca żeby się dostać (co jest chore samo w sobie, że tak wogóle jest, bo od 5:30 nie raz ludzie stoją, jak jest rejestracja od 7) to też te mohery gadają, żeby tylko ktoś usłyszał, że takie młode to chyba tak tu przyszli bo raczej nie chorują. Nie wiedzą, a pier***.

Stary 2010-08-10, 20:14   #3822
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

hejka

ehhhh i jak myslicie - kto wyszedl ? Julka czy Grzes????????

po badaniu upadlam na schodach, z 7 zjechalam... strasznie boli mnie przez to glowa...
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 20:18   #3823
kootekk
Zakorzenienie

pelnia ja typuje na julke

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

kurde ja juz do tej pory 2 razy ze schodow zjechałam dupą, raz z 5 schodkow a raz z dwoch ostatnich i moja kośc ogonowa jest taaaak poturbowana ze masakra, a ja upadłaś? mam nadzieje ze nie na brzuch

Stary 2010-08-10, 20:21   #3824
olajka
Zadomowienie

Właśnie poczułam, że mi krocha urosła pod nosem przy lewej dziurce i to bolesnajeej
Ostatnio rozmawiałam z żoną brata ciotecznego i opowiadała mi jak to było jak rodziła.. I mówi, że pare lat temu to jak rodziła, dawali swoje koszule do rodzenia, wiecie takie krótkie no i nie chciała żeby mąż był przy porodzie, ze względu na niego, bo chyba by nie dał rady Mówiła też, że na oddziła cale pielgrzymki ludzi przychodziły do kobitek co urodziły. Niektórzy z tych osób, zamiast zajmować się tą do której przyszli w odwiedziny, to gapili się po całej sali. A o porodzie i tym bólu się zapomina jak się już tuli swoje dziecko i że nie jest aż tak strasznie jak nie raz opisują. Przynajmnie u niej nie było.
Zmykam bo Dzidzi bryka i mam nadzieje, że nie napromieniowała się od lapka. Głowina mnie troszkę też zaczęła pobolewac i jakaś gorąca jest taka

Stary 2010-08-10, 20:22   #3825
Weronisia
Zakorzenienie

Hej dziewczynki
Jak wy to robicie, że macie czas i siły pisac na wizażu?
Jak jak już poczytam, to przeważnie kończy mi się czas i już nic nie moge popisać. Albo nawet jak mam czas, to zaczyna mnie żebro gnieść w nerkę i muszę się położyć...

Dziś poprasowałam już wszystkie ciuszki Pascalka. Szafa już gotowa i pełna ciuszków
Przy tym prasowaniu nieźle się nastałam i żebro ugniatało mi nerkę tak strasznie, że co chwilę musiałam się kłaść

Pisałyście o pedicure
Ja robię sobie na stópkach paznokcie żelowe z frenczykiem, więc robię to raz na 6 tygodni, więc nie musze tak często ugniatać brzucha. Ostatnio jak robiłam 2 tyg. temu to już było mi bardzo ciężko, ale wystarczy mi już do końca lata. Potem tylko spiłuję ten żel i pomaluję paznokietki bezbarwnym lakierem.
Paznokcie u rąk też robię żelem, ale i to sprawia mi coraz więcej trudności, bo ja generalnie nie umiem usiedzieć dłużej niż 2 godziny, a to niestety trwa dość długo.
Moim klientkom też robię paznokcie i nie umiem im odmówić gdy dzwonią, a jest mi już bardzo ciężko z tym bólem nerki

No a jeśli chodzi o temat sexiku to się kobietki nie przejmujcie. Ja w tej ciąży chyba zarosnę i nie wiem którędy wydostanie się Pascal. U nas sex nie istnieje
Na początku byłam na podtrzymaniu, więc zero seksu. Ale potem było OK, ale musiałam nieźle mężowi nagadać, żeby do czegokolwiek doszło Jestem w 7 m-cu a sex miałam może z 4 razy. A od 2 m-cy nic i nawet się nie zapowiada, żeby miało coś być. Ja nie nalegam już, bo mnie to boli.

Ja już znikam, bo ledwo już siedzę. Trzymajcie się dziewczynki.
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 20:23   #3826
olajka
Zadomowienie

Jeeeejuu Dziewczyny! Uważajcie na siebie . Niebezpieczne to przecież. Mam nadzieje, że nie potukłyście się bardzo.

Stary 2010-08-10, 20:25   #3827
ona1010
Raczkowanie

olajka
a
jednak nie jestem sama o obcinaniu paznokci to juz nawet nie wspomne, kurcze ale jakos bedziemy musialy dac sobie rade i sie nauczyc.

nastepnym razem tez pojde do kosmetyczki, ale innej sobie poszukam

wlasnie mierzylam brzuszek 28 tc i 97 cm pod pępuszkiem
w ciagu 1,5 tygodnia przybylo 5 cm.
Stary 2010-08-10, 20:28   #3828
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
hejka

ehhhh i jak myslicie - kto wyszedl ? Julka czy Grzes????????

po badaniu upadlam na schodach, z 7 zjechalam... strasznie boli mnie przez to glowa...
Ja stawiam na Grzesia

nie potłukłaś się mam nadzieję za bardzo

Ja kiedyś zrobiłam szpagat na śliskiej podłodze i myślałam, że sobie wszystkie ścięgna zerwałam
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-10, 20:28   #3829
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
pelnia ja typuje na julke

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

kurde ja juz do tej pory 2 razy ze schodow zjechałam dupą, raz z 5 schodkow a raz z dwoch ostatnich i moja kośc ogonowa jest taaaak poturbowana ze masakra, a ja upadłaś? mam nadzieje ze nie na brzuch
oj kochany Kootek

mamy Grzesia - troche zbladłam jak zobaczyłam, jakoś inne pragnienie miałam :/ ale i tak będzie kochany

lecialam jeden po drugim schodku kurcze posladki i kosc ogonowa wyzej kregi poturbowane ale najgorsza glowa potwornie boli tak, jakbym sie upila... na szczescie nie krwawie wiec chyba ok co?? wspolczuje Twych upadkow Kotku ehh
Stary 2010-08-10, 20:30   #3830
olajka
Zadomowienie

Weronisia ja nie piszę codziennie, ale jak się dorwę to odejść nie mogę Dbaj Słonko o tą nerę i nie bierz tylu kilientek na siebie,w końcu jak siedzisz tyle w jednej pozycji to jest męczące. Ja żelu już nie mam na pzanokciach, a miałam u rąk, ale nie chciałam Dzidzi nim męczyć i tego wypełnianai robić. Mam swoje teraz ładne, aż nie sądziłam że aż takie będą twrde i ładne, po tylu latach noszenia żelu! Pierwszy raz w życiu mam takie ładne własne pazurki, ale żem skromna no ale jak się pomaluje to jak po żelu

Ja zmykam bo też już wymiękam. Proszę pisać w miare oszczędnie heehhe chociaż, co ja pisze? Przecież to nie możliwe na wizażu Miłej Nocki dla Was i Waszych Dzidziulek

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

pełnia to gartuluję synka
ona to szybko Ci przybywa Ja mam 25 t.c. a 90 cm. Ale mi to chyba w ciągu tygodnia po centymetrze

Stary 2010-08-10, 20:31   #3831
Weronisia
Zakorzenienie

Pełnia gratuluję synka. Ja też po cichu marzyłam o córeczce, ale o tym, że będzie synek wiem już 9 tygodni i już teraz sobie nie wyobrażam, żeby miało być inaczej. Przyzwyczaisz się do tej wiadopmości i będziesz się cieszyć
Stary 2010-08-10, 20:32   #3832
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez kotek81 Pokaż wiadomość
Ja stawiam na Grzesia

nie potłukłaś się mam nadzieję za bardzo

Ja kiedyś zrobiłam szpagat na śliskiej podłodze i myślałam, że sobie wszystkie ścięgna zerwałam
klask i: strzał w 10!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

ehhh przynajmniej ciuszków nie będziemy kupować a widziałam śliczny płaszczyk do licytacji już :/
smutno mi sie zrobilo bo mama powiedziala ze dalej nei jest babcia i nie bedzie - mowie jej ze bedzie podwojna a ona ze bedzie wtedy jak wnuczke bedzie miec - masakra! wiecie - poczulam sie odrzucona...

brak wsparcia ehhh

ale tż baaardzo sie cieszy i rzeczywiscie widze ze ta wizyta dala mu wiele - sam przyznal ze pierwszy raz widzi malego i cudnie sie czuje bo Tosia widzial juz z 7 razy do tej pory ehhh
Stary 2010-08-10, 20:34   #3833
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
smutno mi sie zrobilo bo mama powiedziala ze dalej nei jest babcia i nie bedzie - mowie jej ze bedzie podwojna a ona ze bedzie wtedy jak wnuczke bedzie miec - masakra! wiecie - poczulam sie odrzucona...
Do trzech razy sztuka
Stary 2010-08-10, 20:37   #3834
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Pełnia gratuluję synka. Ja też po cichu marzyłam o córeczce, ale o tym, że będzie synek wiem już 9 tygodni i już teraz sobie nie wyobrażam, żeby miało być inaczej. Przyzwyczaisz się do tej wiadopmości i będziesz się cieszyć

dzieki Wam Kochane

pewnie tak ale marzenie zostanie a tu drugi lobuziak widocznie takie plany niebieskie i cos w nich jest - a to sie okaze za kilkanascie moze kilkadziesiat lat

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Do trzech razy sztuka
hehe moja chrzestna tak mowila i ma 4 synow hehehe
Stary 2010-08-10, 20:38   #3835
kootekk
Zakorzenienie

pelnia to gratuluje grzesia wiem ze chciałas dziewczynke ale przygarniesz jak swoje

jak nie plamisz to wszystko jest ok, ja od razu do lakarza leciałam ale nic sie nie stało, dziecko ma takie amortyztory ze nic mu sie nie stanie jak troche dupą zjedziesz jedyne co to kosc ogonowa cie bedzie bolec dłuuuuugo jeszcze

Stary 2010-08-10, 20:40   #3836
kularek
Zadomowienie

Pelnia gratuluję

a aa ja wkońcu zapisałam się na usg -ale idę dopiero 23 sierpnia a to jeszcze tak dłuuuugo-ale mam nadzieję, że będę mieć to wynagrodzone i będzie wszystko dobrze i w końcu dowiemy się co będziemy mieć
Stary 2010-08-10, 20:42   #3837
ona1010
Raczkowanie

olajka- do szostego miesiaca prawie brzuszka nie bylo widac, a teraz poczatek siodmego i brzuch rosnie jak szalony

Weronisia- szkoda, ze z HH do Koln trzeba ok 3 godz jechac, bo wpadla bym na pazurki do Ciebie
Naprawde masz juz wszystko dla malenstwa? Przeraza mnie to bo ja jeszcze nie mam nic, ale powoli zbieram sie do zakupow
Stary 2010-08-10, 20:43   #3838
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:

hehe moja chrzestna tak mowila i ma 4 synow hehehe
A to pecha miała

Ja idę do lekarza i USG w czwartek rano. Będę miała pierwszy raz KTG. Może też uda się zrobić 3D, bo ostatnio mały zasłaniał się pępowiną
Stary 2010-08-10, 20:45   #3839
kootekk
Zakorzenienie

ja jutro ide do lekarza i strasznie sie boje, mam nadzieje ze michałek od ostatniego razu baaardzo duzo przybrał na wadze

Stary 2010-08-10, 20:50   #3840
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
oj kochany Kootek

mamy Grzesia - troche zbladłam jak zobaczyłam, jakoś inne pragnienie miałam :/ ale i tak będzie kochany

lecialam jeden po drugim schodku kurcze posladki i kosc ogonowa wyzej kregi poturbowane ale najgorsza glowa potwornie boli tak, jakbym sie upila... na szczescie nie krwawie wiec chyba ok co?? wspolczuje Twych upadkow Kotku ehh
ZGADŁAM a gdzie nagroda

Ja dla odmiany chciałam synka a będzie kolejna dziewuszka - pomału się oswajam z tą myślą... Może następnym razem się uda
Cytat:
klask i: strzał w 10!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

ehhh przynajmniej ciuszków nie będziemy kupować a widziałam śliczny płaszczyk do licytacji już :/

brak wsparcia ehhh

ale tż baaardzo sie cieszy i rzeczywiscie widze ze ta wizyta dala mu wiele - sam przyznal ze pierwszy raz widzi malego i cudnie sie czuje bo Tosia widzial juz z 7 razy do tej pory ehhh
Nie mam pojęcia kto to wymyślił - u nas też non-sto słyszałam, że mój tata nie jest dziadkiem tylko mężem babci bo same dziewczynki w rodzinie. Głupota
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości