![]() |
#1471 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Pedzle do kosmetykow mineralnych
Cytat:
![]() ![]() W sferze w naturze są 2 szafy essence ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1472 |
Zakorzenienie
|
Ciemny Essence używam do różów, ten jasny nabyłam z myślą o rozświetlaczu. Jasny pójdzie w ruch jutro lub pojutrze bo to zaledwie 2 dniowa świeżynka zakupowa.
![]() |
#1473 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1474 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, teraz mam wyrzuty, że nie wzięłam jeszcze różowego pędzelka. Normalnie w moim mieście nie ma Natury, a ponieważ dostrzegłam ową drogerię z Zakopanem, więc od razu poleciałam z myślą o pędzelku. Zachciało mi się zaoszczędzić, do tego strzelałam, iż ciemniejszy jest miększy, i mam tylko jeden...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1475 | |
Zakorzenienie
|
Naszukałam opinii o pędzlach Sunshade Minerals w Waszym wątku bo już jakiś czas chodził za mną flat top z edm ale teraz zablokowali przesyłkę do Polski z EDM-u i na wspólnozakupowym już nie nabędę a na targowisku nikt nie chce oddawać
![]() i skusze sie na zestaw 3 pędzli z SM w cenie 1 FT edm ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1476 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Ale nie mam porównania z innymi, bo to są moje pierwsze, dopiero się uczę mazać i poznawać minerałki... Ale skoro Pixie ma takie same jak EDM, to pewnie Sunshade Minerals to to samo, co Pixie i EDM ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1477 |
Rozeznanie
|
ciekawe co z hakuro miał być 8 a tu nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1478 |
BAN stały
|
Ja ze względów estetycznych szukam pędzli z krótkimi rączkami. Muszę przejrzeć ten wątek, sobie znajdę coś, ale na razie nie chcę, bo z kasą tak krucho, że hej
![]() Niby z długimi są wygodniejsze, ale krótkie są dla mnie ładniejsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1479 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() P.S. A wydatki na wakacyjne wyjazdy zrujnowały mój portfel ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1480 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja właśnie też dlatego zrezygnowałam z Hakuro. A czaiłam się na niego długo, gdy się już zdecydowałam, to zniknął z aukcji i to chyba był znak - nie bierz go! ![]() Ja też się uczę, ale ja jestem okropnym skąpiradłem i ciułam grosz do grosza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1481 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Obecnie mam 3 pędzle: Flat top EDM- do przyszłego podkładu, wydaje mi się, że proszki Pixie staną się idealnymi ![]() pędzelek do eyelinera EDM- chyba pójdzie na wymiankę, gdyż z Hakuro wydaje mi się lepszy ![]() Blush Brush Essence- nie maluję się różem, pewnie niedługo zacznę, ale taki mały pędzelek napewno się przyda ![]() Gdy będę miała nieco więcej gotówki, zamówię komplet pędzli z Sunshade ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1482 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() ja znów tak obserwuje czytam i juz sie pogubilam w tych minerałkach ale jak widac jestem tu nowa i zupełnie zieloniutka<zawstydzona> Ogólnie jednak skusze sie na hakuro ![]() Edytowane przez RamiStars Czas edycji: 2010-08-10 o 08:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1483 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ale właśnie się zastanawiam nad kupnem pudru jedwabnego, bambusowego i ryżowego z PL - tylko właśnie nie wiem, czy brać z Polszy, czy z Adorned with grace, podobno ich pudry są dobrze matujące... A ja bym chciała jeszcze efekt smooth, więc kompletnie czarna magia ![]() Ale poczytam, poszukam i się dowiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1484 |
Zakorzenienie
|
a ktos probowal tych pedzli? mega tanie i na youtube sa chwalone
![]() http://maestrobrush.pl/
![]() |
#1485 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a na flat topa hakuro to i ja czekam i jak sie zdenerwuje to kupie jakis inny w koncu, bo juz sie nie mam czym malowac ![]()
![]() |
![]() |
#1486 |
Zakorzenienie
|
używacie jakis płynów do dezynfekcji pędzli? ja sobie zrobilam z 'przepisu' z youtuba ale nie wiem jak go używac
![]() http://www.youtube.com/watch?v=So06IPk-2JQ
Can we pretend that airplanes in the night sky are like shooting stars I could really use a wish right now..♪ Edytowane przez niby nic Czas edycji: 2010-08-10 o 17:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() płyn do dezynfekcji nie wypierze Ci pędzla, więc dla mnie zbędny gadżet ![]() mozna raz na jakis czas spryskac nim czyste pędzle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1489 |
Zakorzenienie
|
Takie specyfiki jak plyn do dezynfekcji pedzli sa z zalozenia do uzytku przez profesjonalistow - jak maja nawet i 3 komplety pedzli ale do pomalowania 10 modelek, to rzeczywiscie taki preparat sie przyda zeby przed kazda zmiana zdezynfekowac szybko pedzle.
W domowych warunkach, gdy mamy pod nosem biezaca wode i mydlo, a do pomalowania wylacznie siebie, to po co nam takie utensylia? Do uzytku prywatnego jest to jedynie gadzetem - osobiscie uwazam, ze zbednym. Tak czy siak trzeba poswiecic te pare minut na oczyszczenie pedzli, ja zdecydowanie wole ten czas przeznaczyc na ich wypranie. Ale to tylko ja... a ja lubie prac pedzelki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1490 |
Zakorzenienie
|
ja zawsze piore, ale czasem jest tak ze nie mam czasu np, musze wziać ze sobą czy cos (nie mam za dużo pędzli
![]() ![]()
![]() |
#1491 |
Zakorzenienie
|
jak myslicie, oplaca sie kupic na allegro flat topa z 3ma probkami pixie za 35zl z przesylka?...
mam w domu tylko taki zwykly w srebrnym etui z sally hansen..
![]() |
#1492 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() BU polecam Ci na początek, jeśli chcesz bawić się w biochemię, mają gotowe zestawy, tylko samemu trzeba pomieszać, do tego masz wystarczającą ilość do zrobienia produktu ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1493 |
Raczkowanie
|
W czerwcu były pedzle Hakuro na allegro w zestawach po 9 szt za okolo 50 zl.Wtej chwili nie ma ale wysłałam zapytanie do danego kontrachenta i dostałam odp:
W sierpniu (przepraszam nie jestem w stanie podać dokładnej daty) będziemy wystawiać na aukcjach zestaw złożony z 10 pędzli: 1. Pędzel do pudru (będzie większy, a właściwie szerszy od tego z zestawu 9-elementowego) 2. Pędzel do różu - taki sam jak w zestawie 9-elementowym 3. Pędzel do podkładu - taki sam jak w zestawie 9-elementowym 4. Pędzel do korektora - trochę mniejszy od tego z zestawu 9-elementowego 5. Pędzel do rozcierania cieni - bardziej miękki od tego z zestawu 9-elementowego 6. Pędzel do cieni skośny 7. "Standardowy" pędzel do cieni, płaski 8. Pędzel do eyelinera/brwi, ścięty kształt 9. Pędzel mała kuleczka (podobny do pędzla Hakuro H78) 10. Pędzel do ust Cena zestawu to ok 65zł. Ciekawi mnie jakie beda tym bardziej ze jest wzmianka przy 9 pedzelku ze bedzie podobny do Hakuro |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1494 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1495 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Powoli będę próbować nowych rzeczy, choć nie wiem jeszcze, czy minerały są dla mnie ![]() nie offtopujmy już, bo dostaniemy manto ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1496 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tu masz np ten sam pojedynczy pedzel, nieco taniej ale bez zadnych probek: http://allegro.pl/item1153063651_ped..._minerals.html a tu taki fajny zestawik, bo uprzedzam ze kabuki jest rownie niezbedny: http://allegro.pl/item1153063453_fla..._3_sztuki.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1497 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moglybyscie cos doradzic? Mieciutkie, nierozpadajace sie, niestrzyzone wlosie (strzyzone drapie)... Slyszalam, ze pedzle z Pixie sa niezle, oni sami zachwalaja, ze sa to takie jak z EDM - nie mialam EDM wiec nie wiem. Ktos ma opinie? ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
A czy ktoras z Was probowala tych zestawow pedzli? Wygladaja dobrze i cena tez nawet... http://allegro.pl/item1170168792_pro...wiewiorka.html
![]() |
![]() |
#1498 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1499 |
Rozeznanie
|
Byłam dzisiaj w naturze w galerii kazimierz i było dużo tych pedzelków (ok 7 sztuk
![]() Cena 11.99 zł To są te na które jest ten szał? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1500 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() rozczarowal mnie FT Lucy.. podklad sie dobrze naklada, ale hakuro nie przebije. za to odkleja mi sie drewniana raczka od trzona.. chyba ze trafilam na taki egzemplarz wadliwy |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:59.