|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Moje począteczki.
Witajcie,
Chcę Wam przedstawić moje skromne począteczki. Czekam na konstruktywna krytykę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Moje począteczki.
I odrazu mam małe pytanko. Nie wiem tylkona ile widać to a fotce ale tu są zrobione dziwne zaciski przy zaczepach. Wiecie może co to jest? Takie płaściutkie zaciski.
Edytowane przez Agnes76 Czas edycji: 2010-08-10 o 09:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
W naszyjniku są to łapaczki a w kolczykach chyba kuleczki zaciskowe. Co do biżuterii ćwicz loopy i eksperymentuj- z kolorami. + za przekładki - dobrze że je używasz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
spróbuję pstryknąć większe zbliżenie, ale to chyba nie są kulki a napewno nie łapaczki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
tak wygląda w dużym zbliżeniu
na pierwszym naszyjnik na 2 i 3 kolczyk |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
To są zwykłe rurki zaciskowe - po wpisaniu nazwy w gugle wyświetlają się linki do allegro, więc nie będę się tu narażać
![]() Co do biżutków - w pierwszych kolczykach jest goły drut - jeżeli chcesz koniecznie, żeby były takie "przedłużone", używaj rurek dystansowych. W bransoletce dołożyłabym 2mm kuleczki między każdym kamyczkiem i rurkami - ładnie maskują drut/linkę, bo w sieczce to prawie zawsze wyłazi ![]() Drugie zdjęcie - nie jestem pewna, czy ta długa część na dole to rurka, czy szklany koralik w kształcie rurki, ale kompozycja ogólnie mi się podoba ![]() ![]() Ostatnie kolczyki podobają mi się najbardziej - proste i klasyczne, nie przeładowane, dodałabym oczywiście kuleczki, żeby górny koralik utrzymać w miejscu, no i loopik jak najbliżej całości, żeby nic "nie latało". A tak w ogóle, to bardzo podobne te początki do moich najpierwsiejszych wytworów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
może to coś takiego: http://www.pasart.pl/zaciski-1-5mm-p...t,p,17591.html bo jeśli to nie to to już nie mam pomysłu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Serdeczne dzięki za opinię. No długa droga jeszcze przedemną.
Te zaciski to strzał w 10!!! To chyba to. Wszystkiego mogę się nauczyć ale kulki zaciskowe to jakaś masakra. Przestają być kulkami po zaciśnięciu. zamówiłam te maskujące i zobaczę. Narazie to ja w zasadzie kopiuję to co jest w kursie qunsztu. A w czerwonych kolczykch to powinna chyba być linka ale jakoś nie ufam przyklejonym rzeczom. Tam mocują za pomocą kleju w końcówkach ale mnie się wydaje że prędzej czy później wypadną. Pewnie to kwestia wprawy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Szczerze bardziej niż kleju boję się zacisków
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
megusia ajakiego kleju używasz??? Czytałam gdzieś o kropelce czy super glue... a ja niewiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
cyjanopan lub bizon zależy czy zamawiam z netu (ten drugi) czy w sklepie kupuje (ten pierwszy). Niby i cyjanopan i super glue czy kropelka są wszystkie na bazie cyjanoakrylu ale jak używałam kropelki to się faktycznie raz mi rozkleiło. Ja czytałam że mogą też być jakieś kleje budowlane np do kupienia w castoramie czy czyms takim ale nie próbowałam więc nie wiem na pewno...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.