Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych 2009 - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-11, 09:03   #901
UnholyOne
Ola-Unhola

Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

Cytat:
Napisane przez Tulipfever Pokaż wiadomość
p4w faktycznie trudny wybor...
Ja tylko napisze (co pewnie sama juz wiesz), ze w UK tez nie zyje sie tak latwo i nie wiem, ile tak naprawde bedziesz w stanie odlozyc miesiecznie. tak jak mowisz, tam tez sa oplaty- zlobek, mieszkanie, podatki, itd. A co na to maz? Co z Jego praca?
Z drugiej strony te 890 zlotych miesiecznie to chyba jakas kpina
A co to za praca w Uk? gdzie? to pewniak?

Siedziemy z Ania w ogrodku i sie lenimy. Zaraz wywiesze pranie i chyba pojedziemy na wycieczke. Milego dnia kobitki
Fajnie, że tak się lenicie

Miłego

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
miałam pocytowac, ale Oliwka nie daje mi nic zrobić.
dzien dobry
Dzień Dobry

Ta sprzedająca ma takie buciki, jeżeli któraś takie lubi, to polecam jako sprzedającą. Przesyłka idzie z Anglii szybciej niż niektóre w Polsce

http://allegro.pl/item1184905508_atm...leriny_39.html
Stary 2010-08-11, 09:07   #902
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria
Dot.: Pierwsze roczki już za Nami..Brzdące rosną,My gadamy -VIII cz.Mamuś Wakacyjnych

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

dzieki za opinie
malz jakos nie jest przekonany do tej firmy
A jaki jest Wasz typ? Macie juz spacerowke czy sie dopiero rozgladacie?

No tutaj duze znaczenie moze miec cena. Mnie poczatkowo wlasnie cena mocno zniechecala, ale po 2 miesiaciach poszukiwania, macania wozkow i wertowania netu zdecydowalam sie wlasnie na ten.
slepafuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 09:17   #903
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

czesc

mala dala nam chwile dla siebie wczorajspala dosc spokojnie a dzis juz prawie sie przebija dolna prawa dwojka

Cytat:
Napisane przez Titi09 Pokaż wiadomość

czy ja też mogę zobaczyć zdjęcia Werci

nadrobiłam to mogę iść spokojnie spać do jutra Mamuśki
dobrej nocy papa
musisz miec w znajomych mnie zebys mogla zobaczc album
Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
hmmm, jak ważylam Zuzanke na swojej wadze to miała własnie 9 kg
to twoja laska jest bo wyższa a waga podobna
hmmm wyglada na pulpecika , policzki ma , faldki na raczkach ale talie ma chudziutka bo wszystkie gatki jej spadaja ze mama jej zweza bo krawcowa

Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość

U nas wyjaśniła się sprawa choroby Maćka. Miał trzydniówkę, bo wysypało Go wczoraj. Chociaż mógł być to inny wirus, bo i gardło było czerwone i biegunka jest , ale ważne że nie ZUM
szczescie ze to tylko wirus
Cytat:
Napisane przez p4w Pokaż wiadomość
mój synuś od kilku dni zmienił rytm dnia - śpi również po południu i dzięki temu zasypia nie ok 19-20 tylko grubo po 21 ... rano budzi się dopiero ok 7 a nie o 5.30 jak do tej pory

a ja mam nie lada dylemat - koleżanka zachęca mnie, zebym wyjechała do pracy do UK, a szef jak to usłyszał zaproponował mi doktorat i nie wiem co robić teraz
pierwsza opcja to plan na teraz, a samokształcenie (pewnie udałoby mi się zrobić specjalizację za jednym zamachem) to plan długoterminowy i wtedy odłożę wszystko inne na za 4-5 lat... niby wtedy też moge wyjechać, ale przez te 5 lat będę miała mega dużo pracy, przy dochodach takich jak teraz czyli średnio ale może warto ...

z drugiej strony wszyscy mówią, ze po cholerę mi ten doktorat, powinnam się skupić na praktyce i na tym zeby godnie zarabiać, a nie mniej niż ... nie urażając nikogo robotnik ale wiem też, że w UK może mi się nie udać i wtedy mogę wrócić, ale zaczynać będę musiała od nowa i stracę szansę na doktorat...

najgorsze, ze nikt mi nie doradzi
dla Tomusia

ciezki masz wybor- nie wiem co ci poradzic, chyba musisz sie z tym przespac i powaznie przemyslec mam nadzieje ze uda ci sie podjac jakas decyzje

Cytat:
Napisane przez slepafuria Pokaż wiadomość
A jaki jest Wasz typ? Macie juz spacerowke czy sie dopiero rozgladacie?

No tutaj duze znaczenie moze miec cena. Mnie poczatkowo wlasnie cena mocno zniechecala, ale po 2 miesiaciach poszukiwania, macania wozkow i wertowania netu zdecydowalam sie wlasnie na ten.
chodzio mi o piekarnik
a spacerowke juz mamy dawno

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 09:19   #904
morska
Zadomowienie

Cześć

U mnie straszny upał, lecimy zaraz na działkę.

Karola -

p4w - no to masz zagwozdkę. A masz już doświadczenia z pracą w UK? Gdybyście wyjechali to na stałe czy na kilka lat?

~~~~~~
A gdzie w ogóle jest sylka?

Edytowane przez morska
Czas edycji: 2010-08-11 o 09:23
morska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 09:19   #905
katarzynka00
Zakorzenienie

hejka
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 09:26   #906
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
hejka
Hej

Małzonek coś powtórzył
Stary 2010-08-11, 09:30   #907
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość
Przyszły dzisiaj dwie bluzki (dzięki linkowi p4w kupiłam)
http://allegro.pl/item1167193600_pri..._bufki_36.html
http://allegro.pl/item1167194977_zar...sics_m_38.html

Suuuper

Fajna taka torba?
Bluzki fajne
Torebka może być.

Cytat:
Napisane przez katarzynka00 Pokaż wiadomość
hejka
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-11, 09:43   #908
UnholyOne
Ola-Unhola

Treść ogłoszenia:

WITAM DZIS MAM DO SPRZEDANIA PRZEPIEKNE CUDO ZA KTORYM ODRAZU PO WYJEZDZIE Z GARAZU OGLONDA SIE KAZDA GŁOWA JEST TO NIEPOWTARZALNY SAMOCHUD ALE NIESTETY KUPILEM TO CACKO ALE NIEJESTEM WSTANIE GO UTRZYMAC PECHCHCIAŁ ZE NIEPRZEDUZYLI MI UMOWY W PRACY W AUTKO POPRZEDNI WŁĄSCICEL WSADZIŁ DUZO SERCA NP ZOSTAŁY WYMIENIONE KLOCKI TARCZE CYLINDERKI PRZUD I TYŁ CZYLI CAŁY UKŁAD CHAMULCOWY ,,,,, NASTEPNE ZAŁOZONE NOWE SPRZEGŁO CZYLI TARCZA DOCISK ITP ,,,,, WYMIENIONY OD KOLEKTORUW AZ PO SAM KONIEC UKLAD WYDECHOWY RUWNIEZ NOWKA ,,,, CO NAJWARZNIEJSZE TO ZROBIONY SILNIK NIEBIERZE GRAMA OLEJU I NIEMA ZADNEGO WYCIEKU, KULTORĄ PRACY PRZEWYZSZA WSZYSTKIE BMW 6CYLINDROWE I INNE TAKIE POJAZDY TO CZEBA USŁYSZEC

ZOSTAŁA ZAŁOZONA NOWA INSTALACIA GAZOWA SPALANIE GAZU PRZY NIRMALNEJ JEZDZIE W GRANICACH 13LITROW MIASTO!!! TRASA 11L JAK SIE MU DOKLADA DO PIECA TO I ZJE SOBIE 16LITROW GAZU AUTKO CHODZI NA PALIWIE I NA GAZIE ODPALA NA PALIWIE PO PRZYGAZOWANIU PRZEŁANCZA SIE NA GAZ ,,, SKRZYNIA 5 BIEGUW CHODZI SUPER , WAŁ MOST BDB ,,, TERAZ O WADACH TEJ FURKI MIANOICIE DO WYMIANY SĄ PRZEDNIE SPREZYNY KTOS JE SOBIE OBCIĄ ZEBY BYŁ NIZSZY WEDŁUG MNIE TO BYŁ BŁOND BO TRZEBA TERAZ BARDZO UWAZAC I CHUSTAJOM PRZEDNIE AMORTYZATORY TYLNIE WYMIENIONE NA NOWKI ,,,, I TO CHYBA TYLE WAD TEGO WOZU KUPIONY JEST NOWY AKUMLATOR WSZYSTKO DZIALA KARZDY WŁONCZNIUK PRZEŁONCZNIK ITP ZAINTERESOWANYCH PROSZE O KONTAKT POD NUMEREM TEL 605 363 586 begin_of_the_skype_highli ghting 605 363 586 end_of_the_skype_highligh ting LUB 500 091 668 begin_of_the_skype_highli ghting 500 091 668 end_of_the_skype_highligh ting ODPOWIADAM ROWNIEZ NA IMEIL DOM100@WP.PL CENA JEST DO NEGOCJACI ZAPROPONUJ CENE A NAPEWNO SIE DOGADAMY AUTO WARTE TEJ CENY !!!!

Edytowane przez UnholyOne
Czas edycji: 2010-08-11 o 09:53
UnholyOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 09:48   #909
slepafuria
Zadomowienie

GG do slepafuria

Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość

a gdzie to sie bylo przez tyle dni he?
Nad morzem, w miejscowosci Rewa.
slepafuria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 09:54   #910
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
I jak było?

Moje dziecko zrobiło juz 4 kupy, średnie (nie twarde nie rzadkie) , przy ostatniej płakał, mimo, ze była luźna...
Moze brzuszek go boli, bo ma taki twardawy
Stary 2010-08-11, 10:01   #911
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

hej
my bylismy rano na pobraniu krwi - Marcel nawet nie pisnal patrzyl sie z zainteresowaniem co ta pani mu robi jutro bedzie wynik
a wynik moczu ogolny dobry
niestety nie zawiezlismy dzis moczu do posiewu bo sie malemu worek odklil i wszystko wylalo jutro TZ zawiezie

Cytat:

Svi i dla Marcelka

Ania wczoraj wrocila ze zlobka cala radosna, co ogromna ulga dla mnie widziec, ze Jej sie tam podoba. Zauwazylam, ze powoli uczy sie nie dotykac rzeczy typu glosnik, gniazdko- sama podchodzi na 30 cm, patrzy, zatrzymuje sie, kreci glowa i odchodzi (troche tak jak u Angi). Dzisiaj chyba pojedziemy na wycieczke rowerowa- zapowiada sie piekna pogoda.
Musze tez isc wybadac szkole podstawowa dla Ani. Podobno juz teraz musze Ja zapisac (w Holandii dzieci zaczynaja szkole w wieku 4 lat, czyli Aniusia od 2013 roku . Mam nadzieje, ze jeszcze bedzie miejsce...
A Wy juz myslicie o takich rzeczach? O rodzaju szkoly?

super, ze Ania zadowolona

u nas ze szkola nie ma problemu, tak jak pisala Unholy i sklada sie podanie w tym roku, w ktorym dziecko idzie do szkoly, a jak sie nie dostanie do wybranej to zawsze bedzie miejsce dla dziecka w tej szkole, w ktorej jest rejon
Cytat:
Napisane przez magi77 Pokaż wiadomość
Svinecko dla Marcelka za kota i niekapek.

super, ze to nie ZUM
Cytat:
też jestem właśnie kiepska w podejmowaniu decyzji

doktorat ma znaczenie raczej prestiżowe i specjalizacja w przypadku stomatologów też raczej podnosi rangę niz wpływa na zarobki, moze jest się atrakcyjniejszym dla pacjentów... tego nie wiem bo nie jestem obiektywna

w UK... bywa pewnie różnie, ale na pewno nie będę zarabiała tyle co tu z tym, ze jaka jest różnica w momencie kiedy jadę tam z rodziną i muszę opłacić mieszkanie, żłobek i żyć to nie wiem.... właśnie bywa różnie i dlatego napisałam, że moze się nie udać
ciezko orzech
ale co do tej atrakcyjnosci dla pacjentow.........mylisz, ze ktos zwraca uwage jakie dentysta ma dyplomy? ja nigdy nie zwracalam, patrzylam tylko na scianie, ze wisza jakies certyfikaty itp ale jakie i co to sie nie zaglebialam
Cytat:
Napisane przez aannuullaa Pokaż wiadomość
Ale o czym my tu rozmawiamy - pytanie zasadnicze - czy w UK miałabyś dostęp do neta i czas na wizaż

Cytat:
ooo taka to pozyje

Unholy..........jazzowki i to lakierowane bezowe ide zobaczyc czy ma moj rozmiar

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

nie ma
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-11, 10:17   #912
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
hej
my bylismy rano na pobraniu krwi - Marcel nawet nie pisnal patrzyl sie z zainteresowaniem co ta pani mu robi jutro bedzie wynik
niestety nie zawiezlismy dzis moczu do posiewu bo sie malemu worek odklil i wszystko wylalo jutro TZ zawiezie

super, ze Ania zadowolona

u nas ze szkola nie ma problemu, tak jak pisala Unholy i sklada sie podanie w tym roku, w ktorym dziecko idzie do szkoly, a jak sie nie dostanie do wybranej to zawsze bedzie miejsce dla dziecka w tej szkole, w ktorej jest rejon

super, ze to nie ZUM

ciezko orzech
ale co do tej atrakcyjnosci dla pacjentow.........mylisz, ze ktos zwraca uwage jakie dentysta ma dyplomy? ja nigdy nie zwracalam, patrzylam tylko na scianie, ze wisza jakies certyfikaty itp ale jakie i co to sie nie zaglebialam

ooo taka to pozyje

Unholy..........jazzowki i to lakierowane bezowe ide zobaczyc czy ma moj rozmiar

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

nie ma
Super, że wynik dobry
Trzymam za jutrzejszy posiew

Twój rozmiar to i mój
Więc pewnie bym wzięła, ale nie ma

taaaa
http://images42.fotosik.pl/101/eeca534dc35f21b6med.jpg

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Antoś zrobił piątą kupę, kwaśną, luźną i w ogóle nie taką jak trzeba...
Moze to na zęby, bo dzisiaj zaczął się też bardzo ślinić, leci mu z brody i ma całą bluzkę mokrą...

A Miramej cos zamilkła, czy mi się wydaje

skierka też coś rzadko bywa, sylka, Syla39, Wredna, adaikaka, Sweet, Cass, kasiuuulka, agga, Texasik, anusia, a megi, to już w ogóle...

Texasik
, jak głosowanie?
Stary 2010-08-11, 10:19   #913
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

wlasnie przyszedl drapak
Stary 2010-08-11, 10:25   #914
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Małzonek coś powtórzył
taaaaa
Ale wczoraj już nie siadałam do kompa.Zawsze po spacerku maszeruję do kąpieli i prosto do łóżka.

Unholy, ubawiłaś mnie ogłoszeniem i kartką

Dopijam kawę.Leniwa jestem.Nic mi się nie chcę.Obiad mam.Porządek też.
Może by tak wycieczka do ross po test
Ale najpierw "koleżankę" ugoszczę, bo depta już do mnie rowerem,a ma na prawdę daleko do mnie.

Aaaaa Tuli nadal nie palę.Nie ciągnie mnie.Ale to pewnie siła podświadomości...Ale jak test wyjdzie negatywny to może zakurzę.Okaże się.

Stary 2010-08-11, 10:27   #915
Ania0104
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
mój synuś od kilku dni zmienił rytm dnia - śpi również po południu i dzięki temu zasypia nie ok 19-20 tylko grubo po 21 ... rano budzi się dopiero ok 7 a nie o 5.30 jak do tej pory

a ja mam nie lada dylemat - koleżanka zachęca mnie, zebym wyjechała do pracy do UK, a szef jak to usłyszał zaproponował mi doktorat i nie wiem co robić teraz
pierwsza opcja to plan na teraz, a samokształcenie (pewnie udałoby mi się zrobić specjalizację za jednym zamachem) to plan długoterminowy i wtedy odłożę wszystko inne na za 4-5 lat... niby wtedy też moge wyjechać, ale przez te 5 lat będę miała mega dużo pracy, przy dochodach takich jak teraz czyli średnio ale może warto ...

z drugiej strony wszyscy mówią, ze po cholerę mi ten doktorat, powinnam się skupić na praktyce i na tym zeby godnie zarabiać, a nie mniej niż ... nie urażając nikogo robotnik ale wiem też, że w UK może mi się nie udać i wtedy mogę wrócić, ale zaczynać będę musiała od nowa i stracę szansę na doktorat...

najgorsze, ze nikt mi nie doradzi
super przynajmniej się wyśpisz

hmmm cieżka sprawa a co na to małz?
Cytat:
miałam pocytowac, ale Oliwka nie daje mi nic zrobić.
dzien dobry

Cytat:
hej
jaki odwazny

Bartuś
- 15.07.09 r.
Dawidek - 13.06.14 r.
Ania0104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 10:31   #916
Texasik
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny !!!

Nie bylo mnie pare dni , bo mamy jakies problemy z internetem . Teraz tez nie wiem jak dlugo bedzie dzialal . A do nadrabiania mam tyyyyle, wiec lece troszke poczytac .

Milego dzionka zycze !!!!

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 10:31   #917
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

kat a minal chociaz tydzien? wydaje mi sie, ze test nawet nie wykaze nic jeszcze

ja jak zaszlam w ciaze z Marcelem, a widzialam dokladnie kiedy to zrobilam test po ponad tygodniu i wyszedl negatywny, wiec stwierdzilam, ze nie jestem a potem zaczelam miec zgage i po miesiacu okazalo sie, ze jestem w ciazy, brak okresu a test pozytywny
Stary 2010-08-11, 10:35   #918
Wojtusia
Zakorzenienie

zrobiłam sobie peeling z kawy z olejem z pestek winogron, wybalsamowałam się a teraz piję hetbatkę
Unholy próbowas w koncu tego peelingu kawowego?

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Unholy, moze to wlasnie na zębu te kupki Antosia takie?
Oliwka wczoraj też taką zrobiła. A przebiają jej się kolejne zęby. Tym razem dolne 4. To będzie juz miała 12 zębów.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 10:36   #919
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
zrobiłam sobie peeling z kawy z olejem z pestek winogron, wybalsamowałam się a teraz piję hetbatkę
Unholy próbowas w koncu tego peelingu kawowego?

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Unholy, moze to wlasnie na zębu te kupki Antosia takie?
Oliwka wczoraj też taką zrobiła. A przebiają jej się kolejne zęby. Tym razem dolne 4. To będzie juz miała 12 zębów.
No jeszcze nie...
Odradzałyście, bo karmię,ale może teraz już mogę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-11, 10:38   #920
mariolasl
Zakorzenienie

Milego...

Magi, ciesze sie, ze to trzydniowka

p4w, trzymam kciuki za ciebie, abys podjela dobra decyzje. W wyborze nie pomoge, bo ja wyjezdzalam sama, a ty musisz rodzine ciagnac za soba.
Edit:
Takie moje przemyslenia, wiec potraktuj je luzno
W UK recesja, o prace ciezko, nawet tubylcom. Ty spokojnie sobie poradzisz finansowo jako dentysta i mysle, ze utrzymasz rodzine. Sprawa zlobka pewnie wam odpadnie na poczatku, moze na kilka miesiecy, moze na dluzej, bo maz bedzie sie zajmowal Tomkiem. Chyba dobrze pamietam, ze nie pracuje w branzy medycznej? Musialby miec bardzo chodliwą w UK prefesje, aby szybko znalezc prace w UK. Polowa moich znajomych w UK nie bedacych w branzy jest bez pracy. Moze jednak wam sie uda i obydwoje bedziecie pracowac...

Co do doktoratu, to ja z tych, co uwazaja, ze wyksztalcenie to podstawa , sama zaluje, ze przed wyjazdem nie moglam zrobic doktoratu z roznych powodow...

Raz jeszcze wiec - powodzenia!

Edytowane przez mariolasl
Czas edycji: 2010-08-11 o 11:02
mariolasl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 10:39   #921
katarzynka00
Zakorzenienie

Cytat:
kat a minal chociaz tydzien? wydaje mi sie, ze test nawet nie wykaze nic jeszcze

ja jak zaszlam w ciaze z Marcelem, a widzialam dokladnie kiedy to zrobilam test po ponad tygodniu i wyszedl negatywny, wiec stwierdzilam, ze nie jestem a potem zaczelam miec zgage i po miesiacu okazalo sie, ze jestem w ciazy, brak okresu a test pozytywny
minął już tydzień
Ale ja nie chcę go dziś robić, ani jutro.Chcę go po prostu mieć w domu.
Z L też wyszedł mi negatywny przed wizytą u dentysty, a potem okazało się że jestem.
Ja też wiem dokładnie kiedy, bo nic więcej od tamtego czasu nie było

Stary 2010-08-11, 10:50   #922
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Treść ogłoszenia:

Cytat:
hej

Cytat:
taaaa
http://images42.fotosik.pl/101/eeca534dc35f21b6med.jpg

---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ----------

Antoś zrobił piątą kupę, kwaśną, luźną i w ogóle nie taką jak trzeba...
Moze to na zęby, bo dzisiaj zaczął się też bardzo ślinić, leci mu z brody i ma całą bluzkę mokrą...

A Miramej cos zamilkła, czy mi się wydaje

skierka też coś rzadko bywa, sylka, Syla39, Wredna, adaikaka, Sweet, Cass, kasiuuulka, agga, Texasik, anusia, a megi, to już w ogóle...

Texasik
, jak głosowanie?
Do mojej siostry przyszedł kiedyś sąsiad z bloku na przeciw właśnie w niedzielę i powiedział, żeby te brudy z balkonu zebrała (chodziło o czyste ciuchy które wisiały na suszarce).

Może rzeczywiście na ząbki. Zuzi pchają się 4 na raz i co raz ma takie kupy. Dziś wyjątkowo normalna była

Miramej nie widziałam ostatnio. O dziewczynach nie wspomnę

Idę zaraz kończyć to mycie. Jeszcze tylko drzwi balkonowe
Stary 2010-08-11, 11:13   #923
p4w
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, zę tylko sufit

Przyszły dzisiaj dwie bluzki (dzięki linkowi p4w kupiłam)
http://allegro.pl/item1167193600_pri..._bufki_36.html
http://allegro.pl/item1167194977_zar...sics_m_38.html

Suuuper

Fajna taka torba?
cieszę się, ze pomogłam

Cytat:
p4w faktycznie trudny wybor...
Ja tylko napisze (co pewnie sama juz wiesz), ze w UK tez nie zyje sie tak latwo i nie wiem, ile tak naprawde bedziesz w stanie odlozyc miesiecznie. tak jak mowisz, tam tez sa oplaty- zlobek, mieszkanie, podatki, itd. A co na to maz? Co z Jego praca?
Z drugiej strony te 890 zlotych miesiecznie to chyba jakas kpina
A co to za praca w Uk? gdzie? to pewniak?

Siedziemy z Ania w ogrodku i sie lenimy. Zaraz wywiesze pranie i chyba pojedziemy na wycieczke. Milego dnia kobitki
nie, jeszcze nic nie załatwiałam, więc nie mam miejsca ani nic... więc żaden pewniak
na początku pewnie pojechałabym sama i dopiero potem z małżem i Tomkiem i pewnie jakoś byśmy szukali dla niego pracy, ale musimy się liczyć z tym, ze pewnie na początku by siedział w domu z Tomkiem

jego praca tutaj też nie jest pewna ostatnio

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość
kurcze to faktycznie masz dylemat
nie pomoge ci bo sama bym nie wiedziała co zronic a to poważna decyzja

a to na podniebieniu to może faktycznie to afty jak sugeruje Ola w każdym bądz razie boli, i jest blisko zębów u góry i nie jest czerwone tylko jasne wygląda jak stopy gdy je sie za długo moczy (ale porównałam )
smarowałam dentinoxem bo nie znalazłam aptinu
a tabl nic nie pomogła, dalej łeb mi peka
ide kawke pic

aha, węzły powiekszone mam na szyi z jednej strony
po tej samej powiększone węzły co ta zmiana?
ja bym poszła zrobić rtg tej okolicy chociaż zwykłe zębowe zdjęcie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość

dla Tomusia

ciezki masz wybor- nie wiem co ci poradzic, chyba musisz sie z tym przespac i powaznie przemyslec mam nadzieje ze uda ci sie podjac jakas decyzje
myślę, oj myślę

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość

p4w - no to masz zagwozdkę. A masz już doświadczenia z pracą w UK? Gdybyście wyjechali to na stałe czy na kilka lat?
nie mam zadnego doświadczenia w pracy w UK, moja dobra koleżanka teraz tam zaczyna i ona mnie zachęca
na razie na pewno na jakiś czas - nie zamierzam palić za sobą mostów

Cytat:
Treść ogłoszenia:

WITAM DZIS MAM DO SPRZEDANIA PRZEPIEKNE CUDO ZA KTORYM ODRAZU PO WYJEZDZIE Z GARAZU OGLONDA SIE KAZDA GŁOWA JEST TO NIEPOWTARZALNY SAMOCHUD ALE NIESTETY KUPILEM TO CACKO ALE NIEJESTEM WSTANIE GO UTRZYMAC PECHCHCIAŁ ZE NIEPRZEDUZYLI MI UMOWY W PRACY W AUTKO POPRZEDNI WŁĄSCICEL WSADZIŁ DUZO SERCA NP ZOSTAŁY WYMIENIONE KLOCKI TARCZE CYLINDERKI PRZUD I TYŁ CZYLI CAŁY UKŁAD CHAMULCOWY ,,,,, NASTEPNE ZAŁOZONE NOWE SPRZEGŁO CZYLI TARCZA DOCISK ITP ,,,,, WYMIENIONY OD KOLEKTORUW AZ PO SAM KONIEC UKLAD WYDECHOWY RUWNIEZ NOWKA ,,,, CO NAJWARZNIEJSZE TO ZROBIONY SILNIK NIEBIERZE GRAMA OLEJU I NIEMA ZADNEGO WYCIEKU, KULTORĄ PRACY PRZEWYZSZA WSZYSTKIE BMW 6CYLINDROWE I INNE TAKIE POJAZDY TO CZEBA USŁYSZEC

ZOSTAŁA ZAŁOZONA NOWA INSTALACIA GAZOWA SPALANIE GAZU PRZY NIRMALNEJ JEZDZIE W GRANICACH 13LITROW MIASTO!!! TRASA 11L JAK SIE MU DOKLADA DO PIECA TO I ZJE SOBIE 16LITROW GAZU AUTKO CHODZI NA PALIWIE I NA GAZIE ODPALA NA PALIWIE PO PRZYGAZOWANIU PRZEŁANCZA SIE NA GAZ ,,, SKRZYNIA 5 BIEGUW CHODZI SUPER , WAŁ MOST BDB ,,, TERAZ O WADACH TEJ FURKI MIANOICIE DO WYMIANY SĄ PRZEDNIE SPREZYNY KTOS JE SOBIE OBCIĄ ZEBY BYŁ NIZSZY WEDŁUG MNIE TO BYŁ BŁOND BO TRZEBA TERAZ BARDZO UWAZAC I CHUSTAJOM PRZEDNIE AMORTYZATORY TYLNIE WYMIENIONE NA NOWKI ,,,, I TO CHYBA TYLE WAD TEGO WOZU KUPIONY JEST NOWY AKUMLATOR WSZYSTKO DZIALA KARZDY WŁONCZNIUK PRZEŁONCZNIK ITP ZAINTERESOWANYCH PROSZE O KONTAKT POD NUMEREM TEL 605 363 586 begin_of_the_skype_highli ghting 605 363 586 end_of_the_skype_highligh ting LUB 500 091 668 begin_of_the_skype_highli ghting 500 091 668 end_of_the_skype_highligh ting ODPOWIADAM ROWNIEZ NA IMEIL DOM100@WP.PL CENA JEST DO NEGOCJACI ZAPROPONUJ CENE A NAPEWNO SIE DOGADAMY AUTO WARTE TEJ CENY !!!!

o matko

Cytat:
hej

ciezko orzech

dla Marcelka
mam nadzieję, ze wyniki posiewu będą dobre

nie załamuj mnie czyli mogłyby wisieć kursy sztaplarki i nie ma to dla Ciebie znaczenia

dla mnie bardzo ważne jest co lekarz robi ze swoją karierą, jak się rozwija i zwracam na to uwagę przy wyborze lekarza

Cytat:
Napisane przez Ania0104 Pokaż wiadomość

super przynajmniej się wyśpisz

hmmm cieżka sprawa a co na to małz?

jaki odwazny
mam nadzieję, ze tak zostanie

małż... bardzo mnie namawia na rozwój (doktorat i specjalizacja) z tym że sam do tej pory pracy magisterskiej nie napisał

on chce wyjechać, bo brak perspektyw w jego branży jest u nas póki co, ale z drugiej strony twierdzi, ze moze jak będę miała specjalizację i doktorat + nabiorę więcej doświadczenia (na razie 3 lata pracuję tylko) w praktyce to będzie nam łatwiej przy późniejszym ew wyjeździe

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Milego...

Magi, ciesze sie, ze to trzydniowka

p4w, trzymam kciuki za ciebie, abys podjela dobra decyzje. W wyborze nie pomoge, bo ja wyjezdzalam sama, a ty musisz rodzine ciagnac za soba.
słyszałam właśnie, ze takie wyjazdy są świetne dla osób samotnych jako nowe doświadczenie i kolejny etap w karierze, ale dla rodzin już średnio...

chyba pójdę do wróżki

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 11:16   #924
p4w
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny za słowa wsparcia
ale chyba zrobię tak - złoże też jesienią wniosek o specjalizację i będę robić maksymalnie dużo w jednocześnie, zeby nie tracić czasu...
a jak nie damy rady finansowo albo ja nie wyrobię fizycznie to wtedy przyspieszymy decyzję o wyjeździe, a jak będzie dobrze to za te kilka lat pomyślę
ale do wróżki i tak chyba pójdę

3220g 54 cm

------------------

p4w jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 11:23   #925
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
dla Marcelka
mam nadzieję, ze wyniki posiewu będą dobre

nie załamuj mnie czyli mogłyby wisieć kursy sztaplarki i nie ma to dla Ciebie znaczenia

dla mnie bardzo ważne jest co lekarz robi ze swoją karierą, jak się rozwija i zwracam na to uwagę przy wyborze lekarza

nie no nie popadajmy w skrajnosc.....zawsze na nie zerkne i widze, ze to sa jakies tam "dentystyczne" sprawy ale i tak sie nie znam na tych stopniach, tytulach, certyfikatach wiec sie nad tym nie zastanawiam

widzisz dla Ciebie jest wazne.....aleTy chyba po prostu tak masz z racji wykonywanego zawodu, bo ja nigdy np nie wybieralam zadnego lekarza pod katem jego rozwoju i kariery naukowej przewaznie jak szlam do jakiegos lekarza to z polecenia, czy to dentysta czy to ginekolog, a jak przy okazji w gabinecie wisialo duzo certyfikatow to bardzo milo

jeszcze nigdy nie spotakalam nikogo, kto by wybieral lekarza ze wzgledu na jego dyplomy
Stary 2010-08-11, 11:26   #926
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

mala dzisiaj zaliczyla drzemke wiec albo bedzie jeszcze jedna albo bedzie twarda trzymac sie do wieczora

ja posiedzialam troche na slonku , idziemy zaraz zjesc obiadek a potem na dwor

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 11:29   #927
Texasik
Rozeznanie

Gorgulku glosowanie skonczy sie dopiero 1 wrzesnia , wiec jeszcze troche czasu . Mozecie dalej glosowac .

Moj skarb Daniel - 07.07.09

Texasik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 11:32   #928
Wojtusia
Zakorzenienie

nic mi sie nie chce, zjadłam kanapki z dżemem i się obijam. Może troche poodkurzam i do biblioteki sie wybiorę. Muszę ksiażki oddać i moze coś wypożyczę od razu.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 11:33   #929
frida110
Zakorzenienie

Cytat:
..
Ale wynik

Dzień dobry.

Zawiozłam dzisiaj papiery na uczelnię, a teraz robię leczo. Kinga śpi i zaraz położę się z nią, bo coś mnie głowa zaczyna pobolewać i spanie łapie.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 11:35   #930
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Texasik Pokaż wiadomość
Gorgulku glosowanie skonczy sie dopiero 1 wrzesnia , wiec jeszcze troche czasu . Mozecie dalej glosowac .
To chyba Unholy pytała
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości