|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 |
kamilkaaaa00009
|
Dot.: Klub Pijaczek Pokrzywy II - Skrzyp, rzeżucha i inne zielska ;)
Ja postanowiłam, że od jutra zacznę pić herbatkę z pokrzywy
![]() ![]() Narazie drugi miesiąc używam szamponu pokrzywowego, ale pomyślałam, że picie jej też na pewno dużo zdziała ! Dzisiaj w sklepie niestety jej nie znalazłam ![]() Poza tym, słusznie, jak wczesniej ktoś zauwazył, że co za dużo to nie zdrowo. Czasami przegięcie z tymi wszystkimi specyfikami, może spowodować odwrotny skutek, więc osobiście ograniczę się do 2 kubków dziennie ![]()
W trakcie zapuszczania włosków ![]() Niecierpliwa ![]() (Mierzę je na mokro ![]() 1/06/10 - 27 cm 30/06/10 - 30 cm 31/07/10 - 34 cm 1/01/11 - 40 cm 4/03/11 - 45 cm 3/04/11 - 48 cm 29/05/11 - 50 cm CEL : 60 cm i wzwyż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4112 |
Zakorzenienie
|
witajcie
![]() od tygodnia pije skrzypokrzywe ![]() i czekam na efekty, jakoze moje wlosy rosna mniej niz 1 cm na miesiac ![]() wysypu nie mam, pewnie dlatego, ze mam kurację differinem, juz 2 miesiace, wiec co mialo mi wyskoczyc to juz dawno za mna ![]() buziaki i mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie do swojego zacnego grona ![]()
#4113 |
Zadomowienie
|
Czarna Orchidea witamy!
![]()
#4114 |
Raczkowanie
|
A ja bylam w realu specjalnie po herbatkę z pokrzywy i co widzę? Pusta półka.
Zakupiłam więc herbatę ze skrzypu. Od jutra zaczynam pić xD Mam nadzieję że mi posmakuje ;P |
![]() ![]() |
![]() |
#4115 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4116 |
Raczkowanie
|
ja mam tylko 20 sztuk, zapłaciłam 2,69 ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
#4117 |
Zakorzenienie
|
melduję się po wakacyjnej przerwie
![]() ![]() Skrzypokrzywa! ![]()
#4118 | |
Raczkowanie
|
wiele, naprawde bardzo wiele czytam i wiem o pokrzywie, obecnie też popijam, ale jedyne co znalazłam to to co ktoś już wspominał, że monotonne picie miesiacami pokrzywy może jedynie wyplukać witaminę B1. A nie żeby łykać caly kompleks. Bo ostatnio pytałam lekarza i NIE WOLNO tak sobie łykać witamin B jeśli nie zostały wykonane badania z krwi na tą witaminę...Tak, że nie polecam.
Ponadto ja aby czegos takiego uniknać po prostu nie pijam codziennie, tylko właśnie raz na dwa tryz nawet cztery dni, i tym samym nie wyplukuje się witamin ![]() ponadto na czas okresu-jak wiadomo zaprzestaję na te kilka dni picie-lekarz mówił aby nie pijać ziół podczas okresu.... ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
troszkę nie rozumiem :/ kalorie.... ok spoko, ale miód jest b. zdrowy ![]() a po drugie -piszesz w opisie że kochasz siebie za osobowość a nie za zaburzenia odżywiania czyli niedowagę. No to nie rozumiem tu czegoś, masz problemy z przytyciem a jednak nadal liczysz kalorie? skoro masz niedowagę to chyba zbędne kalorie nie pogorszą wagi... aha P.S. - piszesz też o opalaniu... otóż ono jest bardzo szkodliwe dla wlosów(no chyba że zakładasz jakąś chustę), ponadto ostatnio dość duzo o tym czytałam i właśnie opalalnie bardzooo niszczy skórę. I żadna pokrzywa nam tego nie zreperuje, bo działa ona też w zasadzie na skórę ![]() Edytowane przez lipstick_girl Czas edycji: 2010-08-10 o 13:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4119 |
Raczkowanie
|
Właśnie piję sobie herbatkę ze skrzypu. Dobrze że mi posmakowała, słyszałyście o tym, że również poprawia przemianę materii?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4120 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do opalania, to wiem, że jest szkodliwe, ale bez przesady, nie chcę się spalić na słońcu, tylko delikatnie poprawić kolor skóry. ![]() żeby nie robić off topa, to właśnie parzy mi się pokrzywa. a włosy wypadają jak wypadały, chyba nawet bardziej... pójdę na badanie krwi. ![]()
![]() |
#4121 |
Zakorzenienie
|
Przyłączam się.
![]() Dziewczyny a Waszym zdaniem lepsze efekty się uzyska pijąc pokrzywę ze skrzypem (napar), czy łykając w postaci suplementu diety w kapsułkach? I jak lepiej - wrzucać po jednej torebce skrzypu i pokrzywy do jednego kubka, czy parzyć dwie herbatki? ![]()
#4122 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
na mnie np tabletki o dobrym skladzie z pokrzywa i skrzypem nic nie daly ![]() pytalam kolezanke i ona mowila ze to bez roznicy, ja pije skrzyp + pokrzywa w jednym kubku. aktualnie zdradzam skrzypokrzywe na rzecz kawy mrozonej z lodami ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Cytat:
![]() musze sie opanowac i tak przytylam przez wakacje.
![]() |
#4123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję, że zauważę poprawę kondycji swoich cienkich, przetłuszczających się i ostatnio wypadających włosów...
![]() |
#4124 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez mam cienkie wlosy, ale nie narzekam(w albumie mam zdj), bo sa geste, gorzej, ze rosna mniej niz 1cm na miesiac. napewno Ci pomoze,ale trzeba systematycznie ![]() ![]()
![]() |
#4125 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widzę u Ciebie w podpisie kallosa mlecznego. Jak się sprawdził? Właśnie skończyłam tę maskę, ale żebym była zachwycona, to nie...
Tydyrytkom ![]() Edytowane przez Nieoficjalnie Czas edycji: 2010-08-11 o 12:37 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
osobiscie tez roznie, zalezy ja mam czas 1 kubek albo 2. mam i jestem bardzo zadowolona ![]() juz 2 opakowanie. nie podpasowala Ci? a w zakupach czeka mnie wszystko to co na czarno w podpisie ![]()
![]() |
#4127 |
Zadomowienie
|
Ja wracam po raz kolejny do picia bo włosy lecą mi garściami [dosłownie !]... więc za zdrowe, piękne włosy półlitrowy baniaczek skrzpokrzywy
![]()
"Bo życie to coś więcej, nie tylko krew,pot sperma i łzy " Marzą się lepsze dni ? One przyjdą z czasem. Wystarczy ruszyć dupę i pokazać klasę ! Na pewno znasz takie noce, ten destrukcyjny moment, w którym każda myśl waży grubo ponad tonę |
![]() ![]() |
![]() |
#4128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli tak - też się do niego przymierzam ![]()
![]() |
#4129 |
Zakorzenienie
|
ja chce balsam do zniszczonych
![]() Paulinko, moja imienniczko, witamy spowrotem ![]() ![]()
#4130 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No tak... ale zdania tutaj są podzielone... ja bym tam piła tak jak ja, czyli nie nałogowo przewlekle dzień w dzień miesiacami, tylko np co 2-3 dni... bo już ktoś pisał o tym nieszcęsnym ubnytku wit B1, ale widzę że jednakl nikt tego chemicznego syntetyku nie łyka ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Paulina, czasem tak jest, ze nawet pokrzywa nie pomoże w pozbyciu się problemu wypadania garściami włosów... przyczyn może być kilka, problemy z tarczycą, anemia, stres, a nawet przesilenie jesienno -zimowe-czy jesienno -wiosenne... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4131 |
Zakorzenienie
|
To i ja się dołączę.
Ostatnio walczę z wypadającymi włosami, a nie chcę się faszerować suplementami, więc znów piję pokrzywę, dokładnie od 5.08. Wyczęstowałam już babcię i mamę ( pierwsza polubiła, druga stwierdziła, że chwastów pić nie będzie ![]() Póki co zauważyłam, że skóra zaczęła się oczyszczać - mam mega ogromny wyprysk na czole, ale mam nadzieję, że szybko przejdzie. @ mniej obfita i co najlepsze, praktycznie nie bolał mnie brzuch ![]() No i uwielbiam ten smak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aczkolwiek nie chwalac sie, jakos juz mniej boli, moze dlatego, ze hormony mi sie zaczynaja normowac, a mialam tak bolesne, ze mdlałam z bolu, nie moglam chodzic do tego inne dolegliwosci, tragedia.
![]() |
#4133 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny, ale nie pijcie ziół podczas okresu! podczas-odstawiamy na te kilka dni. Wiem to od lekarza... A jakie inne dolegliwości miewasz jeszcze orchidea? ja np mam uporczywe bóle łydek :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4134 |
Konto usunięte
|
Do tej pory pokrzywa sie polewalam i ja wcieralam. Skrzyp tak samo. Do picia przymierzam sie juz od miesiaca i nadal nie moge sie przemoc... Pamietam jak jako nastolatka mialam pic bratka i bylo to dla mnie ciezkie przezycie
![]() Po prostu boje sie ze mnie wykreci i zwymiotuje ![]() Zaniepokoilyscie mnie informacja o tym potasie... Mam chore serce i jest to jeden ze specyfikow, ktore ratuja mnie w podbramkowych sytuacjach. Bede musiala pogadac o tym z kardio. |
![]() ![]() |
![]() |
#4135 |
Raczkowanie
|
Witam Dziewczęta
![]() ![]()
![]() |
#4136 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś o 5 rano odbębniłam picie codziennego kubka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4137 |
Zakorzenienie
|
Witam.
Czy ktoś z tu obecnych pija ziele wierzbownicy?? ![]()
#4138 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
dodaj herbatki owocowej. ja wczoraj dodalam jakies porzeczkowej do mojej skrzypokrzywy i nic nie bylo czuc "zielska" a nie slodze. bratek pilam i idzie sie przyzwyczaic, szkoda, ze wtedy nie pomyslalam o dodawaniu owockow. mi nawet tak smak skrzypokrzywy nie przeszkadza, moze dlatego ze wczesniej pisalm "receptury natury" i sie przyzwyczailam, miala praktycznie identyczny smak jak dla mnie, ale i tak nic nie zdziałała. ![]() bratka tez bym pila, gdybym miala. na szczescie wysypu nie mam zadnego a pije tydzien, moze dlatego ze jestem juz 2,5 tyg na differinie, wiec co skora miala mi sie oczyscic, to juz wylazło.
![]() |
#4139 |
Zakorzenienie
|
Przyłączam się!
![]() ![]() a można brać belisse jednocześnie czy to juz za dużo szczęścia? ;P |
![]() ![]() |
![]() |
#4140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja bralam belisse i cudow nie zrobila, w ogole, w tabletkach "na urodę" malo co mi pomaga, wiec probuje naturalnych sposobow.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:33.