![]() |
#1561 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaginęła iwona - trójmiasto
Cytat:
![]() |
#1562 |
BAN stały
|
No może tak się nie da, że ktoś będzie spał, nie wiem, ale z Polski do Niemiec czy do Holandii to naprawdę nie jest problem wywieźć dziewczynę. Tak jak pisałam, sama jeździłam wiele razy, znajomi jeździli i jeźdżą nadal i tych kontroli pomiędzy tymi granicami nie ma, jeśli już to bardzo,bardzo rzadko. Skoro wcześniej, przy zamnkniętych granicach i kontrolach handlarze takie ryzyko podejmowali to teraz to dla nich "pikuś".
|
![]() ![]() |
![]() |
#1563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co z tymi ubraniami?? Zgłosili ich znalezienie komuś??
![]() |
#1564 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Tylko sama nigdy nie jechałam np. do Hiszpani, więc nie będę się wykłócać czy tam zatrzymują i sprawdzają czy nie. Natomiast z Polski do Holandii jeżdziłam mnóstwo razy i wiem że prawdopodobieństwo takiej kontroli jest niewielkie. Mi się tylko raz zdarzyło w autokarze, w samochodzie nigdy. A mieszkałam też z innymi Polakami i oni też jeździli i wiem jak to wygląda w praktyce, nie tylko teorii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1565 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja juz niestety powoli trace nadzieje na odnalezienie jej zywej, moim zdaniem ona jest gdzies w wodzie, kanale czy tym podobne ![]()
02.09.2015 dr. L.P Ostrava, Czechy - Żelki! już są ![]() ![]() 395 ml Sebbin Clasic, Textured Okrągłe Wysoki Profil ![]() ![]() Edytowane przez 1985SiWA Czas edycji: 2010-08-11 o 14:01 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1566 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli Iwona naprawdę utonęła lub została do tej wody wrzucona martwa (odpukać), to jej ciało już dawno by wypłynęło, więc jest taka opcja,że jest o coś zahaczona/zaczepiona.
![]() |
#1567 |
Wtajemniczenie
|
Nawet jeżeli na granicach kontrolują to trzeba brać pod uwagę, że czasem się znajdą "strażnicy", którzy mimo wszystko za "opłatą" przepuszczą. Niestety tak się czasem zdarzy.
A poza tym tych dziewczyn za dużo zostało już tam zostawionych i przewiezionych, oni znajdą na wszystko sposób. Zawsze też tak przeskanują głowę, że dziewczyna powie, iż jest znajomą itp(np. że znają się ze strażnikiem, więc przyznanie się pogorszy sprawę) Dla mnie to jest jakiś horror. Ja to teraz się boję tak do domu wracać, tym bardziej, że pracę kończę o 21, do domu dojeżdżam prawie 2 h(uroki stolicy) i jak sobie pomyślę co będzie w zimie to aż mi się coś dzieje. Tym bardziej, że z pętli mam do przejścia jakieś 8 minut szybkim krokiem, w tym jakieś 100 m, przez nieoświetlony parking w śród drzew itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#1568 |
BAN stały
|
joyeuxe może kup sobie coś do samoobrony i nieś to zawsze w ręku. Gaz niekoniecznie ale jakiś paralizator? Tu są np.: http://www.militaria.pl/samoobrona/p...atory_c112.xml
Ja chyba sobie kupię coś takiego żeby mieć w razie co. A w ogóle to ciekawe co z tym marszem bo Rutkowski przesunął poszukiwania też na sobotę i już teraz to jednak koliduje ze sobą ![]() Edytowane przez Kimikika Czas edycji: 2010-08-11 o 14:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1569 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=1985SiWA;21302665]no wlasnie tak nie jest
![]() jak jechalismy do wloch na narty tez spalam z racji tego,ze pilismy bombardinio a mam slaba glowe wiec przespalam pol drogi i nie budzono mnie widocznie roznie bywa... |
![]() ![]() |
![]() |
#1570 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O ile jednak rzeka czy jezioro jest mozliwa do jako takiego przeszukania, to szukanie w morzu niestety przypomina szukanie igły w stogu siana...
![]() |
#1571 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie jestem z Trójmiasta ani nawet okolic,więc nie wiem dokładnie czy marsz będzie zmierzał w kierunku miejsca zbiórki,czyli jakiejś Hali Olivia.
![]() |
#1572 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Muszynianka ma bana tymczasowego więc nie ma jak wchodzic. Nikt się na to forum nie wypiął- zrobili stronę poświęconą Iwonie, zajmują się organizowaniem marszu i milionami innych rzeczy- może po prostu nie mają czasu? Po drugie- po co mają tu wchodzic? Powiem Ci szczerze, że sama co raz rzadziej tu mam ochotę zaglądac... Na tym wątku (jak i na innych) są ciągłe kłótnie, przepychanki słowne, wiecznie miliony problemów- ciężko nie raz znalesc jakies nowe informacje o Iwonie, bo ciągną się tu czasem dyskusje w ogóle nie związane z tematem. Kolejna sprawa- ciągle dochodzi ktoś nowy i zadaje pytania które byly poruszane w poprzednich wątkach, czasem kilka stron wcześniej- a osoby które wymieniłaś chcą iśc do przodu z tą sprawą a nie roztrząsac ciągle tego samego w kółko. I nie "założyli swojej strony" tylko założyli stronę poświęconą Iwonie- wybacz ale ciężko wymagac żeby każdego kto się interesuje sprawą odsyłac na wizaż.
![]() |
#1573 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tu jest jednak napisane,że poszukiwania zaczynają się o godzinie,więc już sama nie wiem. ;/ "14 sierpnia, zorganizowany zostanie marsz śladami zaginionej 19-letniej Iwony Wieczorek. Na ten sam dzień Biuro Detektywa Rutkowskiego zaplanowało akcję poszukiwawczą. - Są to zupełnie dwie różne akcje zaplanowane w wystarczającym odstępie czasu - zapewnia detektyw Rutkowski." "Co nowego w sprawie? - Dzisiaj w nocy zidentyfikowaliśmy wyrzucone przez morze ciało 27-letniego Łukasza S, zaginionego w niedzielę rano. Jest on mieszkańcem tej samej dzielnicy Gdańska co Iwona. Sprawdzamy każdy wątek. Łukasz unikał policji, sprawdzamy czy nie ma to związku z zaginięciem Iwony - mówi detektyw Krzysztof Rutkowski. Rutkowski: przyznam tysiąc złotych za uczestnictwo w akcji poszukiwawczej Na 14 sierpnia planowana jest akcja poszukiwawcza zorganizowana przez detektywa Rutkowskiego. O godz. 14 pod gdańską halą Olivia rozpocznie się zbiórka ochotników, którzy następnie zostaną rozesłani w odpowiednie punkty. Biuro detektywistyczne przyzna nagrodę wynoszącą tysiąc złotych jednemu z uczestników poszukiwań. Każda osoba dostanie specjalny bilet, któremu odpowiada losowany numerek. Internauci organizują marsz śladami Iwony Internauci skupieni wokół forum założonego w związku z zaginięciem Iwony postanowili zorganizować marsz. Zbiórka 14 sierpnia, o godz. 12, pod sopockim molo. Trasa przebiegać będzie drogą jaką musiała pokonać Iwona w dniu zaginięcia, czyli promenadą do parku Reagana, niedaleko słynnego wejścia numer 63."
![]() |
#1574 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Eee, trochę w to wątpię... Ciało leżące w wodzie po 3-4 tygodniach jest już nie do rozpoznania(nie idzie rozróżnić nawet płci), a po 8 latach to już raczej rozpuszczone jest. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1575 |
Rozeznanie
|
A jednak "świeżynki" nie pomagały rozwojowi wątku o Iwonie
![]()
#1576 |
Zakorzenienie
|
Tak teraz sobie czytam o tych ich wczorajszych poszukiwaniach.
Autor RE: Dyskusja Anna Maria Użytkownik Postów: 93 Miejscowość: Internet Data rejestracji: 08.08.10 Dodane dnia 10-08-2010 20:07 wróciliśmy cało i zdrowo , nic ciekawego nie zaobserwowaliśmy przeszliśmy Brzeźno wydmy , złazliliśmy do bunkrów, byliśmy na 63 i w lesie , a jedyne co znaleźlismy to jasnowidza Jackowskiego spotkaliśmy; stał z kartką w ręku koło wejścia 63 na tyłach parkingu Rzemieślnik ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Dalej o tych poszukiwaniach (troszkę pokryje się z tym co napisała titina). Czerwien Użytkownik Dodane dnia 10-08-2010 20:50 Byliśmy,szukaliśmy...Nasz a sugestia-wydmy nie były przeszukane. Czerwien Użytkownik Dodane dnia 10-08-2010 21:31 Dziś przeszedłem całą drogę od wejścia 43 do 63-nie było ani jednego plakatu. Wróciliśmy z wyprawy. Może to był błąd że na forum, teraz bedziemy wiedzieć żeby nie upubliczniać takich rzeczy. Z rzeczy ważnych ,które rzuciły nam się w oczy : 1. Wydmy nie były przeczesane. 2. NIE MA ANI JEDNEGO PLAKATU O ZAGINIECIU IWONY ! 3. Znalezlismy brazowe, sportowe buty, obok jasne jeansy ( rozmiar M) i koszule, ale koszula troche nie podobna do tej Ręcznika, chociaz monitoring był kiepskiej jakości, wiec kto wie. Zdjecia Ubran oczywiscie mamy, było to w Brzeznie w krzakach idac w strone Nowego Portu. Anna Maria - Brawa za odwagę - to Ona dzielnie wchodziła do każdego bunkru. Spodnie M to malutkie jak na męski rozmiar. Ciezko to stwierdzić, były buty z pewnością meskie, ciemny braz, takie w miare delikatne a nie sportówki. Następnie jeansy, były jasne, rozmiar M, jedyne co zapamietałam. Koszula biała w gęstą granatową gratę Jedynie znalezlismy to i uznałam że może być to cenna informacja. Może to faktycznie bo jakiś żurku. Hmm ciuchy na moje oko mogą leżeć tam z miesiąc przy obecnej pogodzie.
Edytowane przez Melissa86 Czas edycji: 2010-08-11 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1577 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I nie atakuj mnie w ten dziecinny sposób bo nie dam się sprowokować. Napij się może melisy. Mnie to ruszyło, bo nigdy nie spotkałam się na wolontariacie ani z postawą "nie, nie pomożemy", ani z takim tonem jak organizatorzy marszu. Szok. Ale trudno. Ale dobrze, Ty jesteś wspaniały, pomagasz, i jaki biedny teraz jesteś, że ktoś śmie skrytykować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1578 |
Zakorzenienie
|
[1=7df813b986b922a36aa3b22 9fba050fe6f445116;2130407 6]Argument stary jak świat. Nie odniosę się do niego, bo to co ja robię dla innych jest bezinteresowne i pozwolisz, że zatrzymam to dla siebie.
I nie atakuj mnie w ten dziecinny sposób bo nie dam się sprowokować. Napij się może melisy. Mnie to ruszyło, bo nigdy nie spotkałam się na wolontariacie ani z postawą "nie, nie pomożemy", ani z takim tonem jak organizatorzy marszu. Szok. Ale trudno. Ale dobrze, Ty jesteś wspaniały, pomagasz, i jaki biedny teraz jesteś, że ktoś śmie skrytykować ![]() Eeejjj...wara od melisy. ![]() A tak na poważnie zostawmy już ten temat,nie ma sensu cytować i odpowiadać na takie posty... Szkoda,że tak wyszło i są takie nieprzyjemności,ale nie ma co się pogłębiać.
#1579 |
Rozeznanie
|
Otóż to marsz będzie jaki będzie i apeluję jeszcze raz y te dziewczyny które miały iść niech idą DLA IWONY-choć bardziej interesują mnie późniejsze poszukiwania-jeszcze raz napisze mam nadzieje,że znajda coś co da im jakiś trop,ślad cokolwiek
![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- PS Jak patrzę na mojego avatara to tak kojarzę,że już go chyba u kogoś widziałam ale nie jestem pewna ![]()
#1580 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1581 |
Raczkowanie
|
a kto zrezygnowal dokladnie z pojscia a mial isc?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1582 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1583 |
Zadomowienie
|
Jak tam są jakieś nowe informacje? Sorry ale nie mam czasu przegladać wątku
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1584 | |
BAN stały
|
Cytat:
ach przepraszam teraz doczytałam. taki odstęp czasowy umożliwia jeszcze dotarcie pod halę, ale raczej nie na pieszo, gdzie plaza a gdzie hala.... to jest co najmniej godzina szybkiego marszu ale kto wie, może ludzie będą mieć siłę lub mają kasę na autobusy. Ja takowej nie mam, ledwo mam na dojazd z Gdyni pod halę ![]() ![]() Edytowane przez mmm3m Czas edycji: 2010-08-11 o 15:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1585 |
Raczkowanie
|
Dziś w Gdańsku widziałam dwa plakaty - jeden Iwony w centrum, Madisonie, szary nierzucajacy sie w oczy
i o dziwo idziałam drugi na przystanku nie pamiętam którym ale na alei, chłopaka który zaginął i nie moge przypomniec sobie jak sie nazywał tamten chłopak... ale raczej nie łukasz S... teraz czytam o jakimś chłopaku zaginionym co ciało zostało wyrzucone, co tu sie dzieje:///// |
![]() ![]() |
![]() |
#1586 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1587 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.lubelska.policja.gov.pl/i...&action_id=677 Ciało po pobycie w wodzie nie rozpuszcza się. Oczywiscie tkanki miękkie będą powoli znikać (rozkład, ryby, nurt itp.) Nie będę się rozpisywać na temat medycyny sądowej, bo to nie jest temat tego watku. Przy okazji napisze, ze podczytuje Wasz watek i trzymam kciuki za pomyslne rozwiazanie tej sprawy.
![]() |
#1588 |
BAN stały
|
JA
![]() no ale ja od pozatku pisałam, że najwazniejszy jest dla mnie dzien poszukiwań (wczesniej piątek) a marszu pewna nie jestem. a gdy wyszlo jak wyszlo to pozostalam przy samych poszukiwanaich ![]() ale wczesniej tez ktos pisal ze z tego powodu zrezygnowal. nie wiem jak na dzien dzisiejszy. Edytowane przez mmm3m Czas edycji: 2010-08-11 o 15:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#1589 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Łukasz Fortuniak-tez mnie zdziwiło Łukasz S :/
![]() |
#1590 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:38.