Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz. V - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-11, 16:23   #2521
mszu
Zadomowienie

GG do mszu
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Cytat:
Napisane przez elenka1 Pokaż wiadomość
jejku jak te zakupy cieszą...

mnie juz przestały no chyba ze chodzi o ciuszki... tak, ciuszki to jeszcze mam ochotę kupowac

i jak gabisun i pomidora... mam dosc wstawania, niespania, tej calej cholernej oCIEŻAŁosci

u mnie na obiad dzis placki ziemniaczane i chłodnik z rzodkiewką ...

Pomidora a odnosnie Twojej opowiedzi do elenki1... to na tym etapie, to NAWET chyba juz zadna z nas ciaza sama w sobie nie podnieca ja juz tylko czekam konca

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-08-11 o 16:24
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 16:23   #2522
kasienka1701
Zadomowienie

Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz

Dziewczyny,ja nie wiem jaki jest sens zakładać teraz wątek na odchowalni jak mamy tylko jedną mamuśkę...I co?Będzie tam wygłaszać monologi?Może niech chociaż ze 3 się rozpakują,to będzie to miało sens,bo na razie to ja go nie widzę,no ale jak chcecie...

kasienka1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 16:47   #2523
dra
Zakorzenienie

dzięki za odpowiedzi to wezeme sobie mydełko dla dzieci

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Witam! Ja już mam dość chodzę do toalety co 2 godziny w dzień i w nocy nigdzie się sama nie mogę ruszyć, jest mi duszno i chcę się wreszcie normalnie ubrać na początku chciałam żeby ciąża trwała jak najdłużej,. a teraz już nie chcę i jak dureń wypatruję wciąż tego $%#%^$ czopa

Jutro wizyta, już się nie mogę doczekać, ciekawe czy Kiniutek mi się obrócił

Idę chyba po jakąś czekoladę albo loda na poprawę humoru
kochana jeszcze troche i będziesz wolna od brzuuszka,moim zdaniem to 9miesiacy to troche za długo no chyba,ze ktos idealnie się czuję,bo mnie nie dosyc wymioty na poczatku daly popalic i myslalam pozniej bedzie super,ale nie bo kregoslup sie odezwal,jakies bóle na @,bóle krocza,ciazko jest oddychac latanie w nocy siuku co godzine,a nieraz tak trudno wstac i sobie mysle,ze powinnam jakies linki na wstawanie miec zamocowane,w dzien róznie chodze nieraz co pół godziny nieraz zdazy sie i co 2,nieraz sobie mysle zamieszkam na jakims wiekszym nocniku by było lżej w sumie super sie czułam z 1,5m-ca szkoda,ze tak nie moge sie czuc cala ciaze,ale jeszcze troche i koniec i bedziemy tesknic
Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość

Dra, śliczna mata Ja do szpitala mam zapakowany normalny zel pod prysznic i mydełko bambino. Fajnie ze strony koleżanki, ze ci wysłała tyle rzeczy.

Aaaannnnaaa, no materiał na paciorkowca pobiera się z pochwy i odbytu - ja mam jutro tę wątpliwą przyjemność I leci mi 37tc, więc chyba już czas to zrobić.

Ja chyba troszkę lepiej w końcu. Leki może zaczęły działać (nareszcie, bo biorę je od czwartku ) i brzuch trochę mniej się spina. Dziś odbieram wyniki badań, zostaje jutro paciorkowiec i koniec! Nie mogę doczekać się wizyty 19 sierpnia, sprawdzenia, czy młody się odwrócił i ewentualnego ustalania cc. Już chcę miec to za soba

Tyle się naczytałam, ze znowu muszę się położyć, bo brzuch staje
no ale jak ma wyrzucic do kosza to kaze jej slać,bo mi pisała czy chce coś niech daje wszystko co ma to lepiej przyjac,a jak coś sie nie zużyje czy cos zawsze można dalej oddać lub dać biednej rodzinie(ja też jak wywalam z mojej szafy ubrania w których na pewno nie bede chodzic a sa w stanie bardzo dobrym szkoda,ze maja isc na smieci czy lezec,a wuja zna pare takich biedniejszych rodzin i sie im daje a to wielodzietne rodziny od małego do duzego i jak się ciesza to czemu nie sprawiać tej radości potrzebującym a ja się cieszę razem z nimi,że mogłam chociaz w taki sposób pomóc,bo kurcze jak to sie zwie co takie pojemniki stoja i tez mozna tam wrzucic to co pracownicy robia przeraza dobre rzeczy wybieraja dopiero idzie do biednych rodzin,a tak to wiem,ze moje prosto to danej rodzinki trafiają)

ciekawe czy moj lekarz mi na tego paciorkowca da
wypoczywaj kochana jeszcze troszkę i ujrzysz Tymka

a ja ciuszki piorę w 40stopniach
białe piore z białymi,a kolorowe z kolorowymi chyba,ze jestem coś nie pewna czy dany ciuszek by nie puścił to zamaczam w wodzie i patrze

co do snów ja od 3 dni mam,że rodze już,ze wody chlusly ze mnie i pedze do szpitala,ze pojawila sie krew i trzeba jechac no moich snow mam dosc,a tak wogóle to nocy nie lubie przez to wedrowane do wc i trudno mi zasnąć i w nocy te bóle brzucha,a jak w dzien sie zdrzemne to az tak tragicznie nie jest
Stary 2010-08-11, 16:47   #2524
Szczęśliwa
Zadomowienie

Dziewczyny dziękuję za miłe słowa odnośnie łóżeczka

Cytat:
Napisane przez IlonaN2 Pokaż wiadomość
Pierwsze to takie rozciągające, a drugie z piłką lekkie i przyjemne ja od miesiąca ćwiczę codziennie
A taki wózek kupiłam ma być na początku września co wy na to? Bo ja sama nie wiem ...
Dziękuję za linki
Wózek fajny. Ja mam Tako Warriora grafitowo- bananowego

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość

bylam wczoraj u gina i mam nową wiadomość z mojego synka zrobiła się córeczka więc będę miała DZIEWCZYNKE
A to niespodzianka. Ja bym nie chciała już zmiany, bo mimo, że chciałam synka to już bardzo przyzwyczaiłam się do myśli o córce
Ale ciuszków typowo dziewczęcych prawie nie mam- 1 sukienka i 1 różowy pajacyk. Reszta w kolorach neutralnych.

Cytat:
Napisane przez kasienka1701 Pokaż wiadomość
HPo chwili jednak mnie olśniło...przecież po porodzie tych wydatków będzie jeszcze więcej;pieluchy,kosmetyki i nie daj Boże mleko...
Ja właśnie mężowi wczoraj mówiłam, że wydatki ciążowe to super zaprawa przed wydatkami na dziecko. Teraz wizyty u lekarza, leki i wyniki badań- później pieluchy, mleko, kosmetyki i tu i tu kilka stówek miesięcznie.

Cytat:
Napisane przez enis84 Pokaż wiadomość
a Ty masz ten miodowy kolor czy jaki?
Tak, miodowy. W rzeczywistości jest mniej pomarańczowy niż na zdjęciach.

Cytat:
Napisane przez mszu Pokaż wiadomość
ginekolog juz dwa razy mowil ze dziewczynka, przy czym ostatnio znowu zapytal (sklerotyczny jakis) a zna pani płec?
a ja udajac glupia, zeby nie bylo ze mi przytaknie
- "nie", ()
- no to dziewczynka bedzie"
- no to fajnie
Ja już dwa razy tak sprawdzałam mojego lekarza. On pyta "A płeć am Państwo już znają?" a ja na to " A co Pan tam widzi dokorze?" On: "dziewczynka" Ja: "to się zgadza"
No i w 22 tygodniu na usg połówkowym inny lekarz też widział dziewczynkę, pokazywał nam wargi sromowe chyba ze 3 razy podczas 20 minutowego badania(widząc moje zdziwienie, bo tak byłam nastawiona na chłopca)

Cytat:
Dziewczyny,ja nie wiem jaki jest sens zakładać teraz wątek na odchowalni jak mamy tylko jedną mamuśkę...I co?Będzie tam wygłaszać monologi?Może niech chociaż ze 3 się rozpakują,to będzie to miało sens,bo na razie to ja go nie widzę,no ale jak chcecie...
Na razie faktycznie nie ma sensu. Po pierwsze Marta narazie nie ma czasu na siedzenie na wizażu, po drugie nie ma tam z kim rozmawiać. Wątek będzie miał sens jak będzie kilka mam rozpakowanych. A ruszy pewnie na dobre jak dzieci będą miały po kilka tygodni, jak mamy dojdą do siebie i życie rodzinne nabierze swojego rytmu.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 16:52   #2525
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Tez mi sie tak wydaje Poza tym nie do konca rozumiem pomysl z wyznaczaniem kolejnej osoby do zakladania watku

U mnie dzisiaj fatalny nastroj. Caly czas chce mi sie plakac i mam wrazenie, ze na sile wyszukje sobie ku temu powody Mala za to szaleje w brzuszku chyba zeby mnie pocieszyc. Musze Jej to jakos wynagrodzic, najlepiej czyms slodkim

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 16:53   #2526
NIKaP-n
BAN stały

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Kochane czy Wy też musicie powtarzać badanie krwi na Wr i HbS ?
Dziś poszłam na rutynową morf+mocz, bo jutro wizyta, a tu mam dopisane takie bonusy na skierowaniu?No i zrobilam..razem 80zł..

Mam też pytanko o posiew na paciorkowca, kiedy go robiłyście?
Ostatnio moja gin o tym nie wspominała..a chyba 37 tydzień to już czas?
Gdzieś przeczytałam, że materiał pobiera się i z pochwy i z odbytu- czy to prawda

Ja nic nie płaciłam za Wr i Hbs, ale chodzę na NFZ.
Dzisiaj odebrałam wynik na posiew paciorkowca- koszt 20zł, i NIE WYHODOWANO :d UFFFF
NIKaP-n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 17:13   #2527
Majka232
Zakorzenienie

Ja nie miałam ani razu robionego WR i HBS. HBS jest chyba związane z zapaleniem wątroby, a ja byłam szczepiona Engerix (co prawda dawno, bo ostatnia dawka po 5 latach była 10 lat temu, ale podobno nie trzeba przypomnać) to może dlatego? Ciekawe czy teraz dostane skierowanie... Jak nie to i tak sama zrobię ok.37 t.c.

ania13.03 - wyrzuć ten smętny nastrój

Co do stanu ciążowego to ja sobie go chwalę Poza bólem pod żebrem (który jest co prawda bardzo dokuczliwy i czasami aż chce sie płakać) czuję się fajnie i wyjątkowo
Stary 2010-08-11, 17:20   #2528
NIKaP-n
BAN stały

Majka ja miałam 3 szczepienia (komplet) p. zapaleniu wątroby, a i tak miałam teraz robione badanie. Może dlatego, że szczepienie nie chroni przez HCV?
Ja też chwalę sobie ciążę- mimo wszystko, że od 6tc byłam na L4. Ale teraz jestem aktywna za cały wcześniejszy kiepski okres Choć pobolewa mnie ostatnio brzuch na wysokości żołądka- jak dotykam nawet delikatnie. Pewnie mała dupcia się tam wypycha

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
T

U mnie dzisiaj fatalny nastroj. Caly czas chce mi sie plakac i mam wrazenie, ze na sile wyszukje sobie ku temu powody Mala za to szaleje w brzuszku chyba zeby mnie pocieszyc. Musze Jej to jakos wynagrodzic, najlepiej czyms slodkim

Zdecydowanie, daj dziecku coś słodkiego
Najlepiej moje ukochane Maltesersy, które są u Ciebie na każdym kroku albo takie drożdżówki ślimaki, które są u Was w tesco echhhh.....
Stary 2010-08-11, 17:43   #2529
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Cytat:
no faktycznie dużo lepszy, wkurza mnie to w tych drozszych wózkach że są takie drogie a nie mają tych funkcji
najbardziej denerwuje mnie w tych tanszych wózkach to że wszstkie mają jakieś ciapki, kółka, fale są dwu lub wiecej kolorowe, ja chciałam sobie kupić tanszy wózek ale szukam cały czas tanszego o jednym kolorze, takich chyba nie produkują
i to jest najbardziej wnerwiające
Ja mam Tako Jumper X, dzisiaj go dostalam i jestem bardzo zadowolona. Lekkosc prowadzenia jest rewelacyjna, jakosc wykonania bez zastrzezen jedynie co mi troszke przeszkadza to dosyc szeroki rozstaw tylnich kol (tak mi sie przynajmniej wydaje) chodz moge sie mylic bo bylam przyzwyczajona do wozka siostry a ona taki wlasnie co kolka sa bliziutko co moze lepiej wyglada ale strasznie zle sie prowadzi. No i ja akurat mam jednokolorowy a dokladnie taki jasno szary czy to srebrny ale bardzo ladny kolor i praktyczny dla dziewczynki i chlopczyka. A za caly zestaw z foliami na komary i przeciwdeszczowymi z torba, parasolka koszem na zakupy i wysylka wozka do Austrii zaplacilam 1270zl

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Kalex Pokaż wiadomość
My w sobotę jeździliśmy oglądać wózki i zdecydowaliśmy, że kupimy albo JumperX z Tako albo Tako Warrior Oba bardzo nam się spodobały. Czy Wy też czekacie tak długo na wózek? Bo nam sprzedający powiedział, że minimum bite 4 tygodnie trzeba czekać. Teraz to się na wszystko czeka....ponad 4 tygodnie czekamy na krzesło (jedno) do komputera
Ja zaplacilam za swoj w piatek w Polsce (siostra mi przelew zrobila) a w srode tj dzis dostalam wozek do Austrii az sama bylam zdziwiona ze tak szybciutko
Suszilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 17:59   #2530
Majka232
Zakorzenienie

Suszilda - super, że jesteś zadowolona z wózka A ile cm szerokości ma TAKO? Chodzi mi o najszersze miejsce od jednego tylnego koła do drugiego?

Kurde co do pieluch tetrowych to miałam 10, dokupiłam 8 (mam też 7 flanelowych) i myślałam, że wystarczy, ale Martucha napisała, że ich duuużoo zużywa, więc sama nie wiem...
Stary 2010-08-11, 18:08   #2531
IlonaN2
Zadomowienie

GG do IlonaN2

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Kurde co do pieluch tetrowych to miałam 10, dokupiłam 8 (mam też 7 flanelowych) i myślałam, że wystarczy, ale Martucha napisała, że ich duuużoo zużywa, więc sama nie wiem...
ja mam koło 20 sztuk tetry i 5 flaneli i nic więcej już nie kupuje

idę z TZ na spacer nie wiem czy wam pisałam ale zdjęli mu już tą ortezę Ciągle chodzi o kulach ale już bez tego pancerza wiec spacerujemy ile wlezie BUZIOLE
IlonaN2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 18:18   #2532
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
idę z TZ na spacer nie wiem czy wam pisałam ale zdjęli mu już tą ortezę Ciągle chodzi o kulach ale już bez tego pancerza wiec spacerujemy ile wlezie BUZIOLE
Macie podobna sytuację jak my. Mój Tż też miał operację kolana w maju. Przez ponad 2 m-ce chodził o kulach i w zdejmowanej na noc ortezie. Później chodził z 1 kulą, a teraz już bez, ale trochę kuleje co jakiś czas ma serię rehabilitacji. Kolejna od poniedziałku. W czerwcu jak minęło już kilka tyg. od operacji, a nie było żadnej poprawy, byłam załamana, ale zmieniliśmy lekarza i coś się ruszyło. Oby było coraz lepiej, bo ta noga mu dokucza, niestety.
Stary 2010-08-11, 18:34   #2533
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
co do mycia się żelem do higieny intymnej, to mój TŻ ostatnio umył się cały moim zelem, pojechalismy sobie w góry a że on nie odróznia co tam lezy pod prysznicem czy to żel do ciała czy do czegos innego to wział pierwszy z brzegu i sie nim umył
mój też ale się nie zorientował, dopiero jak zapytałam czym się umył ( poznałam po zapachu czym ) i mi pokazał to padłam mówił, że faktycznie coś pienić się nie chciało a ile razy umył włosy odżywką

Cytat:
Gabisun już naprawdę niewiele zostało Ci tej ciąży.Zobaczysz,że jak urodzisz i będziesz zajmować sie Kinią to nieraz zatęsknisz na bębenkiem...Ja też miała dość,ale jak mam teraz w domu bobasa szwagierki i widzę jak to wszystko wygląda w praniu to jestem szczerze przerażona...
najbardzije mi juz brakuje tego, żebym mogła wszystko normalnie robić bez zadyszki, normalnie ogolić nogi, obrócić się z boku na bok...i teraz jeszcze coraz bardziej nie mogę się doczekać Kiniutka po drugiej stronie na pewno na początku brak bulgotania w brzuchu będzie dosyć dziwny

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość

Nawet nie strasz... Ja tam jeszcze miesiąc mam do terminu A i przed Ciebie się pchać nie będę
Trzymam kciuki, za jutrzejszą wizytę i magiczny obrót Kingi na nietoperka
no teraz ju jesteś bezpieczna przecież jakby co to zawsze możemy w jednym terminie się ulokować dziękuję za kciukasy

Kurcze a ja mam spakowane tylko 2 tetry do szpitala chyba jednak wezmę więcej

Cytat:
Napisane przez dra Pokaż wiadomość
nieraz sobie mysle zamieszkam na jakims wiekszym nocniku by było lżej

już niedługo bedziemy robić uroczyste pozbycie się spodni z golfem

Mi ginka mówiła o Hbs ,ale byłam szczepiona niecały rok temu więc przeciwciała na pewno są jeszcze wysokie. U mnie w szpitalu wymagają też badania na Hiv WR też robiłam

Hmmmm.,..co by tu zjeść

gabisun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 18:49   #2534
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
już niedługo bedziemy robić uroczyste pozbycie się spodni z golfem
eee dlaczego? one są tak wygodne i nigdzie nie uciskają, że chyba jeszcze sobie w nich pochodzę po porodzie :P
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 18:50   #2535
dra
Zakorzenienie

o watku na odchowalni to poczekajmy az sie troche dziewczyn rozpakuje i tak pewnie z poczatku czasu nie bedzie czasu na wizaz

co do pieluch terowych to moim zdanie wstrzymajcie sie z kupnem jak coś zawsze można dokupić,bo np marcie ida do wszystkiego i potrzebuje dużo.ale innej starczy te 10 innej 15,a pozniej bedzie,z po co tyle nakupowane jest nie wiadomo jak bedzie u nas jak cos sie dokupi zawsze
ooo Majka przypomnialas mi ból pod żebraki jeszcze ale już sie przyzwyczaiłam do tego bólu czasem świeczki stana ah
ja czekałam na II krechy ponad 2 lata ale ciaza dała mi popalić,ale o wymiotach juz dawno zapomnialam,teraz sobie narzekam,ale najgorsze,ze zawsze z psiakiem na spacery sobie szłam a teraz wyjde z 200m i wrracam już z trudem,bo dusznosci i ciazko gdyby nie to by bylo lepiej,ale jeszcze troche i z syniem na spacerki a ja bede lzejsza

co do badan jutro sie dowiem co bede miala a co nie,np HBs miałam na początku,ale pewnnie trzeba 2 raz zrobic zobacze co jutro powie
Stary 2010-08-11, 18:59   #2536
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikaw Pokaż wiadomość
eee dlaczego? one są tak wygodne i nigdzie nie uciskają, że chyba jeszcze sobie w nich pochodzę po porodzie :P
ja mam takie jedne dresowe to na pewno ich się nie pozbędę ale marzy mi się już "normalnie" ubrać no ale juz niedługo

Stary 2010-08-11, 19:27   #2537
cellaris
Rozeznanie

Oj widzę,że część z was ma podobne "marzenia" do moich...przejść się na spacer bez zadyszki, pomalować normalnie paznokcie u nóg, ogolić nogi by małej nie ściskać....ech widzicie jakie lekkie życie miałyśmy

Ja też myślę,że z wątkiem dla rozpakowanych mamuś lepiej poczekać aż kilka z nas się rozpakuje

aniu maleństwu należą się lody albo czekolada...a co
Stary 2010-08-11, 19:28   #2538
mszu
Zadomowienie

GG do mszu

Cytat:
ja mam takie jedne dresowe to na pewno ich się nie pozbędę ale marzy mi się już "normalnie" ubrać no ale juz niedługo
gabisun widze, ze wszytskie zwlaszcza "wrzesniowki" mamy podobne "marzenia" na pocieszenie gabi... nic nie trwa wiecznie, a TO juz bardzo wkrotce sie skonczy. Wytrzymalysmy 8 mcy damy rade i ten dziewiąty.
Wspomnialas o tym ze ciezko normlanie ogolic nogi, witaj w klubie, ale to jeszcze daje rade.... co jednak z goleniem sfer intymnych?
Jak Wy sobie radzicie? Ja ostatnio juz robilam to na wielkego czuja, tym razem to chyba nie dam juz rady. Wstyd troche isc z takim zarostem do lekarza...co???

a propos pieluch tetrowych/flanelowych to ja poki co nie mam zadnej, koleznka obiecala mi pare sztuk nieuzywanych, kotrych podobno jej tesc naszyl... ale cos ciezko nam sie ostanio spotkac. Poza tym ona mowi ze prawie w ogole nie uzywala. Mowila jak zeszly jej 3 to max.

Nika... chyba sie domyslam o kotrych drozowkach mowisz... ja juz dzis tyle pchlonelam a ty mi tu apetyty jeszcze robisz niedobra

edit: ide sobie lody nalozyc: mam CARTE D'OR o smaku jogurtowym z owocami lesnymi yami

Jestem, bo fotografuję....
http://martalipinska.blogspot.com/

Edytowane przez mszu
Czas edycji: 2010-08-11 o 19:37
mszu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 19:34   #2539
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Wspomnialas o tym ze ciezko normlanie ogolic nogi, witaj w klubie, ale to jeszcze daje rady.... co jednak z goleniem sfer intymnych?
Jak Wy sobie radzicie? Ja ostatnio juz robilam to na wielkego czuja, tym razem to chyba nie dam juz rady. Wstyd troche isc z takim zarostem do lekarza...co???
Ja już mało widzę co tam jest , a że od "zawsze" chodzę do kosmetyczki to teraz w ciąży też. Planuję też kupić jakiś krem do depilacji gdybym się wywoskowała (planuję tak 2 tyg. przed porodem), a później odrosło i będę musiała poprawić

Ostatnio mam jakiś spory apetyt na słodkie... I tak codziennie zjadam z 2 bułeczki lub pączki, a do tego jakiś lód i ciasteczko niedobrze, niedobrze
Stary 2010-08-11, 19:34   #2540
NIKaP-n
BAN stały

mszu ja dzisiaj w końcu dopadłam... toffifee chodziły za mną tydzień i zjadłam aż... 4
Stary 2010-08-11, 19:34   #2541
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Wspomnialas o tym ze ciezko normlanie ogolic nogi, witaj w klubie, ale to jeszcze daje rade.... co jednak z goleniem sfer intymnych?
ja ostatnio poszłam z delikatnym zarostem.. nie sądzę, by lekarz zwracał na to wielką uwagę... Poza tym na pewno rozumie, ze w naszym stanie ciężko o ładną fryzurkę
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 19:39   #2542
NIKaP-n
BAN stały

Dziewczyny ja golę futerko od lat i jestem przerażona, że nie daje rady
i ostatnio lekarzowi mówię, że bardzo przepraszam bla bla bla, ale mi ciężko a On się uśmiechnął i mówi: o tym w ogóle nie powinna pani myśleć, nie ma się czym przejmować. Nikt nie zwróci na to uwagi
Ważne, by być czystym i już. A i tak położne u nas dopadają przed porodem choć wtedy muszę być przez męża wygolona, żeby sobie tej "przyjemności" oszczędzić ;D
Stary 2010-08-11, 19:43   #2543
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
.. co jednak z goleniem sfer intymnych?
ha ha o tym to już nie wspomnę ostatnio tak się napociłam pod prysznicem i myślałam, że nawet w miarę mi to wyszło, ale potem patrzę w lustrze a tu kępka, tam krzaczek nie wspomnę o zakwasach
Tż miał mi pomóc, ale nigdy go nie ma jak akurat się ogarniam do lekarza jutro też czeka mnie gimnastyka

Stary 2010-08-11, 19:48   #2544
Szczęśliwa
Zadomowienie

Apropo obżarstwa: zjadłam właśnie 3 naleśniki z kremem czekoladowym, mam trochę wyrzuty sumienia, szczególnie że zazwyczaj na kolację jest tylko jakiś owoc. No ale od miesiąca waga stoi w miesjcu- nadal plus 10 kg.

Cytat:
co jednak z goleniem sfer intymnych?
Ja nogi golę depilatorem, na stojąco- jedna noga na wannę i wyrywam

Strefy intymne to górę strzygę na 1 mm specjalną nakładką na depilatorze (przy pomocy lusterka), a dół na wyczucie zwykłą maszynką. Odpuściłam sobie jakiekolwiek "wzorki" itp.

Nasza córcia jest już z nami. Dagusia- 23.09.2010r.
Szczęśliwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 19:54   #2545
gabisun
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Apropo obżarstwa: zjadłam właśnie 3 naleśniki z kremem czekoladowym, mam trochę wyrzuty sumienia, szczególnie że zazwyczaj na kolację jest tylko jakiś owoc. No ale od miesiąca waga stoi w miesjcu- nadal plus 10 kg.

Ja nogi golę depilatorem, na stojąco- jedna noga na wannę i wyrywam

Strefy intymne to górę strzygę na 1 mm specjalną nakładką na depilatorze (przy pomocy lusterka), a dół na wyczucie zwykłą maszynką. Odpuściłam sobie jakiekolwiek "wzorki" itp.
wciągnęłabym takiego naleśniczka
tak czytając się wystraszyłam ,że bikini też depilatorem lecisz mój poszedł w kąt po ogoleniu jendej nogi ( kawałka ) nie dla mnie takie "przyjemności"

Stary 2010-08-11, 19:54   #2546
ania13.03
Zadomowienie

Dzieki dziewczyny Zapodalam Malej loda i o dziwo nawet mi sie humor troszeczke poprawil
Powiem Wam, ze zaczyna chyba do mnie docierac to, ze jak dobrze pojdzie to pod koniec przyszlego miesiaca bedziemy juz w trojke i z tego powodu zaczynam panikowac
Ale jak ktos madry ostatnio powiedzial chcialo sie miec dziecko to teraz trzeba je urodzic

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 19:55   #2547
dra
Zakorzenienie

mszu ja też na wyczucie jade oj cieżko dojżeć a jutro lekarz trduno moja fryzurka pewno nie róna,ale cóż
Stary 2010-08-11, 19:57   #2548
Majka232
Zakorzenienie

Ja używam depilatora od czasu do czasu na nogi, a zawsze do depilacji pach
Ostatnio zrobiłam sobie sama łydki plastrami z woskiem i też sie trochę nagimnastykowałam
Stary 2010-08-11, 20:01   #2549
abz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez forssiczka Pokaż wiadomość
dziewczynki - po dzisiejszej wizycie wiem, że będzie chłopiec!
Super, kolejna mamusia synusia

Cytat:
Mi nie chodzi o składana budkę :0
Tylko jak już ściągniesz budkę to zostanie sama gondola i ją podobno można złożyć jak harmonijkę czyli obniżyć jej wysokość.
Teraz rozumiem Tylko nadal nie wiem jaki to ma cel ale zawsze to jakiś bajer

Cytat:
Napisane przez Szczęśliwa Pokaż wiadomość
Wczoraj przyszło łóżeczko- jestem zadowolona chociaż kolor trochę rożni się od mebli. Najbardziej podoba mi się to, że szczebelki nie są okrągłe ale płaskie
Bardzo ładne. Miałam mieć podobne, ale siostra się odmyśliła to wybraliśmy inne, będzie bujane.

Cytat:
Napisane przez ycnan Pokaż wiadomość
A tak w klimacie nieciekawych wiadomości - dziadek męża chyba nie doczeka prawnuka
To przykre....

Cytat:
Napisane przez malwina1204 Pokaż wiadomość
bylam wczoraj u gina i mam nową wiadomość z mojego synka zrobiła się córeczka więc będę miała DZIEWCZYNKE
Ale numer!

Cytat:
Napisane przez aaannnnnnaaa Pokaż wiadomość
Mam też pytanko o posiew na paciorkowca, kiedy go robiłyście?
Ostatnio moja gin o tym nie wspominała..a chyba 37 tydzień to już czas?
Gdzieś przeczytałam, że materiał pobiera się i z pochwy i z odbytu- czy to prawda
Mój gin dziś powiedział, ze mam iśc po skończonym 35tc. I pobierane będzie z pochwy i odbytu.

Cytat:
Napisane przez Pomidora Pokaż wiadomość
Abz, albo małych zostawimy z tatusiami, a my się pójdziemy odsterować na lody
Wiesz, jestem ciekawe jak to będzie z moim mężem i dzieckiem i ich zostawaniu razem.....Ale pożyjemy, zobaczymy.
Dobrze, że u ciebie lepiej.

Cytat:
co jednak z goleniem sfer intymnych?
Nic nie mów. Wczoraj się goliłam, co by dziś na wizycie jakoś wyglądać. Nie używam żyletki ani depilatora tylko taką maszynkę na baterię, ma nożyki takie coś jak maszynka do strzyżenia u fryzjera i dalej takie coś co wygładza te obcięte włoski i jak się to mocniej dociśnie do skóry w niektórych miejscach to ta skóra jakby sie zdziera i pojawia sie krew....no to miałam takich miejsc wczoraj z 5-6, masakra. Jakby to była żyletka to bym chyba musiała do szpitala jechać żeby mnie ratowali

Dzisiaj byliśmy na większych dzidziowych zakupach Oczywiście połowy rzeczy nie mamy, bo z niektórych rzeczy był tak mały wybór, ze na siłę nie będziemy kupować. Ale mamy materacyk, (łóżeczko wybrane, ale musieliśmy sie naradzić co do koloru), cienki kocyk, ręcznik z kapturkiem, chusteczki, szczoteczkę do włosów, pieluchy, smoczek. Pościel, rożek itp nie wybrane, bo nie było z czego wybierać, w piątek jedziemy do innej hurtowni.

No i byłam też na wizycie u gina dziś. O dziwo dziś nie robił usg tylko mnie zbadał. Moje bóle kości łonowej to nie rozejście spojenia, bo spojenie bolało by ciut wyżej. Główka już nisko więc raczej urodzę pod koniec września. No i ten ból to chyba coś z uciskiem główki, kazał spróbować wziąć no-spę, ale to pewnie i tak nie pomoże. No a jakby mi się coś pogorszyło to mam się odezwać. No i właśnie skierował mnie na posiew na paciorkowca, jak pisałam wyżej, po skończonym 35tc.

abz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 20:09   #2550
Suszilda
Raczkowanie

GG do Suszilda

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Suszilda - super, że jesteś zadowolona z wózka A ile cm szerokości ma TAKO? Chodzi mi o najszersze miejsce od jednego tylnego koła do drugiego?
Kurcze nie wiem bo nie mierzylismy, a teraz spakowalismy go spowrotem co by mi miejsca w mieszkaniu nie zajmowal przed czasem bo mieszkanko malutkie...

Co do sfer intymnych to jest masakra...nie widze nic a jakos trzeba sobie poradzic wiec na wyczucie a reszta przed lustrem. Tz sie oferowal ze pomoze ale ja dziekuje jakos nie czulabym sie pewnie pozacinam sie po lokcie ale wiem ze niczego sobie nie utne a z nim to nigdy nic nie wiadomo jeszcze sie zapatrzy i cos utnie przez przypadek

Bylam wczoraj u mojej gin, ostatnia wizyta u niej i cale szczescie bo juz nas z nogami chciala zjesc...Synek wazy 3kg, byl ulozony na nietoperka ale sie spowrotem przekrecil a tu 37 tc ale nie kazala mi sie przejmowac bo z ulozenia wywnioskowala ze maly stara sie wrocic do tej pozycji. Nie badala mi szyjki bo stwierdzila ze nie ma sensu, powiedziala ze dzieciatko w pelni rozwiniete i nie ma co mu zabraniac przyjscia na swiat, jesli zacznie sie wypychac to widocznie juz jego czas wiec jestem spokojna bo ciaza donoszona i tylko czekac na rozwiazanie. W przyszlym tygodniu mam jechac na wizyte do szpitala glownie na KTG zeby miec pewnosc ze wszystko ok

Ja juz bym chciala urodzic, wlasciwie to dotrzymac do konca tygodnia bo konczymy wyprawke i jestem ready

Ostatnio nie mam cos wogole apetytu...wiem ze musze cos zjesc to wpycham na sile. Wy tez tak macie? Za to mam ogromna ochote na Coca Cole i jej sobie nie odmawiam. Tak sobie mysle nie pale nie pije alkoholu nie cpam to Coli napic sie moge tym bardziej ze cala ciaze patrzylam na to co jem to teraz pod koniec moge sobie pozwolic a co by nie!

Edytowane przez Suszilda
Czas edycji: 2010-08-11 o 20:32
Suszilda jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości