Zaginęła iwona - trójmiasto - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-11, 18:11   #1621
Zasmutana
Raczkowanie

Dot.: Zaginęła iwona - trójmiasto

Wydaje mi sie,ze moglo to byc tak ze iwona wracala spokojnie do domu,ktos podjechal do niej zapytac gdzie np dojechac tu i tu,ona zblizyla sie tlumaczac jak ma/maja dojechac i wtedy ktos wciagnal ja szybko do samochodu uspil lub cos takiego,wiec malo prawdopodobne zeby ktos cos slyszal albo widzial

Zasmutana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 18:13   #1622
titina
Zakorzenienie

Irytujące są te prywatne rozgrywki organizatorów marszu i jego przeciwników.
Po obu stronach padły wiele niepotrzebnych słów więc nie ma co się dalej spierać bo w tej sprawie najważniejsza jest Iwona.

Moim zdaniem po obu stronach powinno paść słowo - przepraszam.

Po co po raz setny to roztrząsać, szkoda cennego czasu.

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

Edytowane przez titina
Czas edycji: 2010-08-11 o 18:15
titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 18:13   #1623
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Melissa86 Pokaż wiadomość
Po raz kolejny ucinam temat marszu i jakichś podziałów. Nie ma tematu!

Naprawdę to jest męczące czytać o tym już 20-stą stronę...

Kto jeszcze raz poruszy temat marszu (w sensie podziałów i innych zaginionych) to sorry,ale będę zgłaszać takie posty do moderatorów.

Mnie też już to nudzi
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 18:13   #1624
muciula25
Rozeznanie

Cytat:
Po raz kolejny ucinam temat marszu i jakichś podziałów. Nie ma tematu!

Naprawdę to jest męczące czytać o tym już 20-stą stronę...

Kto jeszcze raz poruszy temat marszu (w sensie podziałów i innych zaginionych) to sorry,ale będę zgłaszać takie posty do moderatorów.

I dobrze bo już był spokój z tematem aż tu nagle łup znowu
Stary 2010-08-11, 18:18   #1625
mmm3m
BAN stały

Z teorią o napadzie na pana Ręcznika mnie przeraziłyście
Również odnoszę wrażenie, że skoro nie ma śladów (a może są tylko jeszcze nas o tym nie poinformowali ze względu na tajność info.) to albo ktoś pozbył się ciała w bardzo precyzyjny sposób albo ją uprowadzono i jest przetrzymywana w ukryciu. Nie sądzę by się utopiła itp. Ciało już dawno by wypłynęło, a zahaczyć to też nie miało zbytnio o co.
Stary 2010-08-11, 18:20   #1626
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
\ Ciało już dawno by wypłynęło, a zahaczyć to też nie miało zbytnio o co.
Niekoniecznie. Może wypłynąć, ale np. na samym środku morza, a nie na brzegu...

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 18:21   #1627
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez layla_lbn Pokaż wiadomość
Ale skąd ono by się tak daleko wzięło? :O
To ja już nie wiem ;/
Stary 2010-08-11, 18:23   #1628
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Z teorią o napadzie na pana Ręcznika mnie przeraziłyście
Również odnoszę wrażenie, że skoro nie ma śladów (a może są tylko jeszcze nas o tym nie poinformowali ze względu na tajność info.) to albo ktoś pozbył się ciała w bardzo precyzyjny sposób albo ją uprowadzono i jest przetrzymywana w ukryciu. Nie sądzę by się utopiła itp. Ciało już dawno by wypłynęło, a zahaczyć to też nie miało zbytnio o co.

Ta teoria to taki mój wymysł tylko hehe. ;] ;P

A zaczepić się mogła mieć o co - jakieś boje, kotwice itp., jakieś przyrządy do cumowania jachtów, statków, motorówek itp.

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Ale skąd ono by się tak daleko wzięło? :O
To ja już nie wiem ;/
Prądy morskie - przypływy, odpływy... Nie znam się na tym kiedy są odpływy itp.,ale na pewno są.
Melissa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 18:25   #1629
muciula25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez layla_lbn Pokaż wiadomość

Aż mnie ciarki przeszły jak to przeczytałam,nie no ja wierzę,że skończy się to pomyślnie wszystko ...

Pisałam już wcześniej kilka stron wstecz,ze chciałabym by cała ta sprawa okazała sie głupim żartem,że dziewczyna wróci,zapuka do domu i ładnie przeprosi za zamieszanie...

Edytowane przez muciula25
Czas edycji: 2010-08-11 o 18:26
muciula25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 18:26   #1630
Zasmutana
Raczkowanie

Post ze strony o Iwonie:

Oto, co było w tarocie:

Dziewczyna nieświadomie sprowokowała sprawcę swoim zachowaniem, wyglądem, może nawet słowem.

Mars w trzecim sektorze komunikacji i gwałtowny Uran w jego sektorze komunikacji

On już kiedyś popełnił podobny czyn.

Słońce i Juno mówiący o upatrzonym typie kobiety.

Iwona kogoś mu przypominała, lub była typem kobiety, który szczególnie negatywnie wpływa na jego psychikę. Na monitoringu ona idzie sobie boso w skąpym ubranku wczesną porą i być może pod wpływem alkoholu.

Choroba psychiczna i alkohol to Neptun na końcu Palca Losu, a ukryte perwersje i stłumiona część osobowości to Lilith

On to wszystko odbiera jako prowokację i zagaduje, ona odpowiada coś, co zaczyna wzbudzać w nim agresję. Wymiana zdań na początku była grzeczna i może nawet on odebrał to jako zachętę. Karty opisują go jako człowieka z problemami psychicznymi, ale głęboko ukrytymi.

Jest typem tyrana, sadysty, wyrachowany i bez serca, typ psychopatyczny.

Zgadzam się. Pluton w piątym - przyjemność czerpana z seksu i przemocy, tym bardziej w jego sektorze jedenastym "zainteresowań".
Saturn i Mars razem dają naturę Skorpiona. Wiele maleficznych gwiazd stałych ma charakter Marsa i/lub Saturna.

Prawdopodobnie również pod wpływem alkoholu lub innych środków odurzających. Odbiera Iwonę, jako "swoją", że razem sie jakoś dogadają w kwestiach"wspólnej zabawy".

Tak, wychodziło mi coś takiego, kiedy patrzyłem na sektor drugi posiadania. W pewnym momencie przestałem rozumieć, dlaczego władczy pierwszych trzech znaków podkreślają jej sektor posiadania, jakby on nią władał, ją posiadał na własność.

Przewija mi się również w tym momencie wspólny znajomy, lub znajomi - albo ona wspomniała nieznajomemu mimochodem na odczepkę o swoich znajomych, albo brak mi sugestii, może obok przeszedł ktoś, kogo znała, lub on znał. Widać też obok samochód znajomego - jej lub jego. To jest ten problem, że nie jestem pewna.

Odnosisz się do tych dzieci czy znajomych na Descendencie? Merkury też mógłby sugerować samochód.

Po wymianie słów - na pewno do niej doszło i również on odebrał to jako prowokację do dalszej gry, dochodzi do brutalnego ataku, co dokładnie opisują karty, ale nie dzieje się to w pobliżu miejsca, gdzie widziała Iwonę kamera.

On ją uderza w głowę.
Saturn to kości. Mars to krew, uderzenie, głowa ale nie pasuje mi to, że Waga i Panna mówią o części ciała w okolicach brzucha.

W kartach widzę ją popękaną. Czymś ją owija, potem samochód, ale nie wiem, czy jest w bagażniku, czy na siedzeniu. Ona jest nieprzytomna, albo zamroczona. Potem gdzieś ją brutalnie wykorzystuje seksualnie - mam wrażenie, że wielokrotnie - w kartach jest tyrania, agresja, chęć zemsty, rozkosz czerpana z zadawanej krzywdy i opis, że on to już kiedyś zrobił. Nie jest amatorem.

Nie wiem, czy wielokrotnie, ale to możliwe. Tyle, że do 13.20 się z nią najpewniej rozstaje.

W opisie miejsca, gdzie znajduje się dziewczyna teraz: w miejscu, do którego wiedzie okrągły otwór - pomyślałam o studzienkach, ale mogą to być wszelkiego rodzaju okrągłe pojemniki, rury, wejścia, beczki, dziury, a może i jakiś abstrakt, jak nazwa ulicy, czy miejsca.

Myślałem o włazie do kanału. Woda by ją wezbrana porwała.

Jest czymś zawinięta. Kolor, który dominuje to zielony. Nawet samochód opisany był przez ten kolor.

Ja chyba wiem, o co Ci chodzi - to chodzi o wrzosy, "rzęsy". Widziałem już taki tunel pod mostem z taką brudną, brązowawo zieloną wodą, ale to miejsce wydawało mi się zbyt płytkie, ale może to tylko Neptuniczna iluzja i po prostu traw rosną na powierzchni zarośniętego, głębszego bajora.

Nie wiem, dlaczego wciąż przewija się tu ktoś znajomy, jakby była osoba trzecia gdzieś obok. Być może nieświadomie był podczas zdarzenia w tym miejscu i czasie, albo teraz jest obok i albo nie jest świadomy, albo ten fakt ukrywa.
Jeszcze coś o nim - typ gracza, gra w coś lub czymć, a może gra to zabawa. Widziałam wyżej, co napisał Antyanioł...Gdzieś tu jest ospowiedź...

I jeszcze widać wyraźnie postać matki w tym układzie. Ona będzie miała wpływ na rezultat poszukiwać. Tyle, że...może to być mama Iwony, albo inna matka - sprawcy, kogoś znajomego, czy po prostu jakaś matka, lub kobieta w ciąży.

Wiem, że większość osób odbiera to jako pewne swobodne symulacje na faktach. Nie mam żalu i nie będę się spierać. Po prostu - czytam karty kilkanaście lat i w tym przypadku też przeczytałam.
Jestem sercem z mamą Iwony. Ciężką ma karmę, ale i siłę ogromną.

Przeraża mnie ta dokładność opisu ;/ I w ogóle ta wypowiedź...

Stary 2010-08-11, 18:29   #1631
1985SiWA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
mi się jednak wydaje, że on o sprawie nie wie. powiedziałam dzisiaj w domu o tym i mimo posiadania tv nikt o tym nie słyszał wcześniej, dopiero ode mnie

dodam jeszcze odnośnie samej zaginionej, tak mi to zaświtało na samym początku jak się zapoznawałam ze sprawą - bardzo bardzo nierozsądnie zrobiła wracając sama, wiadomo była po alkoholu, ale jak większość wizażanek zawsze zgodnie twierdzi - alkohol nie jest żadnym usprawiedliwieniem, powinna być bardziej odpowiedzialna, w końcu ma/miała już 19 lat.
odpowiedzialnosc w wieku 19 lat ? to jest okres najwiekszych szaleństw.
Kiedy mialam 19 lat to rowniez nie strachem bylo mi wrocic pieszo z imprezy na nogach - a jak doszedl do tego alkochol to wydawalo mi sie ze moge góry przenosic, teraz w wieku 25 lat boje sie nawet zejsc w nocy z psem przed blok
taka ta szaleńcza młodosc jest wlasnie ...
Stary 2010-08-11, 18:31   #1632
joyeuxe
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muciula25 Pokaż wiadomość
Aż mnie ciarki przeszły jak to przeczytałam,nie no ja wierzę,że skończy się to pomyślnie wszystko ...

Pisałam już wcześniej kilka stron wstecz,ze chciałabym by cała ta sprawa okazała sie głupim żartem,że dziewczyna wróci,zapuka do domu i ładnie przeprosi za zamieszanie...
Zawsze może być tak samo jak w przypadku tego znalezionego Grzywacza. Zadzwoni po 3 miesiącach do domu i powie, że kolejnego dnia wraca(swoją drogą litości) Ale tutaj bym odrzuciła ucieczkę, za dużo jest rozgłosu, wróciłaby.

Ja nie wiem, jeżeli z Polski nikt nie poznał Pana Ręcznika, to odpada iż jest z Naszego kraju. Może niech osoby ze strony, które znają np. niemiecki poszukują najpopularniejsze strony niemieckie i wyślą prośby o zamieszczenie jego portretu. Można też do innych krajów popisać. Nie wiem czemu, ale jakoś mi zalatuje typem urody niemieckiej.
joyeuxe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 18:34   #1633
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Ta teoria to taki mój wymysł tylko hehe. ;] ;P

A zaczepić się mogła mieć o co - jakieś boje, kotwice itp., jakieś przyrządy do cumowania jachtów, statków, motorówek itp.

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Prądy morskie - przypływy, odpływy... Nie znam się na tym kiedy są odpływy itp.,ale na pewno są.

Mieszkasz w Trójmiescie? Widziałaś te plaże?
Plaze trojmiejskie pod tym wzgledem sa czyste.
jedynie w Gdyni jest MArina, ale wydaje mi się ze mogla zatonac w Jelitkowie, a tam plaza jest czysta od motorówkowych "garaży", boje są jednie
Stary 2010-08-11, 18:34   #1634
muciula25
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Zasmutana Pokaż wiadomość
Post ze strony o Iwonie:

Oto, co było w tarocie:

Dziewczyna nieświadomie sprowokowała sprawcę swoim zachowaniem, wyglądem, może nawet słowem.

Mars w trzecim sektorze komunikacji i gwałtowny Uran w jego sektorze komunikacji

Iwona kogoś mu przypominała, lub była typem kobiety, który szczególnie negatywnie wpływa na jego psychikę. Na monitoringu ona idzie sobie boso w skąpym ubranku wczesną porą i być może pod wpływem alkoholu.

Choroba psychiczna i alkohol to Neptun na końcu Palca Losu, a ukryte perwersje i stłumiona część osobowości to Lilith

On to wszystko odbiera jako prowokację i zagaduje, ona odpowiada coś, co zaczyna wzbudzać w nim agresję. Wymiana zdań na początku była grzeczna i może nawet on odebrał to jako zachętę. Karty opisują go jako człowieka z problemami psychicznymi, ale głęboko ukrytymi.

Zgadzam się. Pluton w piątym - przyjemność czerpana z seksu i przemocy, tym bardziej w jego sektorze jedenastym "zainteresowań".
Saturn i Mars razem dają naturę Skorpiona. Wiele maleficznych gwiazd stałych ma charakter Marsa i/lub Saturna.

Prawdopodobnie również pod wpływem alkoholu lub innych środków odurzających. Odbiera Iwonę, jako "swoją", że razem sie jakoś dogadają w kwestiach"wspólnej zabawy".

Tak, wychodziło mi coś takiego, kiedy patrzyłem na sektor drugi posiadania. W pewnym momencie przestałem rozumieć, dlaczego władczy pierwszych trzech znaków podkreślają jej sektor posiadania, jakby on nią władał, ją posiadał na własność.

Przewija mi się również w tym momencie wspólny znajomy, lub znajomi - albo ona wspomniała nieznajomemu mimochodem na odczepkę o swoich znajomych, albo brak mi sugestii, może obok przeszedł ktoś, kogo znała, lub on znał. Widać też obok samochód znajomego - jej lub jego. To jest ten problem, że nie jestem pewna.

Odnosisz się do tych dzieci czy znajomych na Descendencie? Merkury też mógłby sugerować samochód.

Po wymianie słów - na pewno do niej doszło i również on odebrał to jako prowokację do dalszej gry, dochodzi do brutalnego ataku, co dokładnie opisują karty, ale nie dzieje się to w pobliżu miejsca, gdzie widziała Iwonę kamera.

On ją uderza w głowę.
Saturn to kości. Mars to krew, uderzenie, głowa ale nie pasuje mi to, że Waga i Panna mówią o części ciała w okolicach brzucha.

W kartach widzę ją popękaną. Czymś ją owija, potem samochód, ale nie wiem, czy jest w bagażniku, czy na siedzeniu. Ona jest nieprzytomna, albo zamroczona. Potem gdzieś ją brutalnie wykorzystuje seksualnie - mam wrażenie, że wielokrotnie - w kartach jest tyrania, agresja, chęć zemsty, rozkosz czerpana z zadawanej krzywdy i opis, że on to już kiedyś zrobił. Nie jest amatorem.

Nie wiem, czy wielokrotnie, ale to możliwe. Tyle, że do 13.20 się z nią najpewniej rozstaje.

W opisie miejsca, gdzie znajduje się dziewczyna teraz: w miejscu, do którego wiedzie okrągły otwór - pomyślałam o studzienkach, ale mogą to być wszelkiego rodzaju okrągłe pojemniki, rury, wejścia, beczki, dziury, a może i jakiś abstrakt, jak nazwa ulicy, czy miejsca.

Jest czymś zawinięta. Kolor, który dominuje to zielony. Nawet samochód opisany był przez ten kolor.

Ja chyba wiem, o co Ci chodzi - to chodzi o wrzosy, "rzęsy". Widziałem już taki tunel pod mostem z taką brudną, brązowawo zieloną wodą, ale to miejsce wydawało mi się zbyt płytkie, ale może to tylko Neptuniczna iluzja i po prostu traw rosną na powierzchni zarośniętego, głębszego bajora.

Nie wiem, dlaczego wciąż przewija się tu ktoś znajomy, jakby była osoba trzecia gdzieś obok. Być może nieświadomie był podczas zdarzenia w tym miejscu i czasie, albo teraz jest obok i albo nie jest świadomy, albo ten fakt ukrywa.
Jeszcze coś o nim - typ gracza, gra w coś lub czymć, a może gra to zabawa. Widziałam wyżej, co napisał Antyanioł...Gdzieś tu jest ospowiedź...

I jeszcze widać wyraźnie postać matki w tym układzie. Ona będzie miała wpływ na rezultat poszukiwać. Tyle, że...może to być mama Iwony, albo inna matka - sprawcy, kogoś znajomego, czy po prostu jakaś matka, lub kobieta w ciąży.

Wiem, że większość osób odbiera to jako pewne swobodne symulacje na faktach. Nie mam żalu i nie będę się spierać. Po prostu - czytam karty kilkanaście lat i w tym przypadku też przeczytałam.

Oby tym razem tarot się "pomylił"
Stary 2010-08-11, 18:35   #1635
Melissa86
Zakorzenienie

Odnośnie tego tarota,żeby już nie cytować całości,to tak jak w przypadku wizji,w karty też jakoś nie wierzę.

Ale możesz mi powiedzieć o co chodzi,że to jest na 2 kolory napisane,że to niby dialog tarocistki z kim??
Stary 2010-08-11, 18:36   #1636
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Zasmutana Pokaż wiadomość
Post ze strony o Iwonie:

Oto, co było w tarocie:

On ją uderza w głowę.

Och NEI! Jak ja nie wierzę w takie rzeczy.
Stary 2010-08-11, 18:37   #1637
cziki
Zakorzenienie

Straszna sprawa, mam nadzieję że się wkrótce rozwikła. U nas tez swojego czasu była głośna sprawa zaginięcia chłopaka (osoby z Lbn wiedzą pewnie o co chodzi) - niestety nie zakończyła się pomyslnie. Też było wiele symulacji, pseudojasnowidzów itd.

Ciekawa jestem czy znaleziono i rozpytano tych państwa z nagrania przy plaży. Bo oni byli chyba tak blisko dziewczyny jak ten z ręcznikiem- przynajmniej na tym nagraniu (tyle że mijali ją, może coś zapamiętali?).
cziki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 18:37   #1638
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Mieszkasz w Trójmiescie? Widziałaś te plaże?
Plaze trojmiejskie pod tym wzgledem sa czyste.
jedynie w Gdyni jest MArina, ale wydaje mi się ze mogla zatonac w Jelitkowie, a tam plaza jest czysta od motorówkowych "garaży", boje są jednie
Nie,nie mieszkam,a plażę widziałam daaawno,jeszcze w podstawówce. ;P Jeśli wprowadziłam kogoś w błąd swoją wypowiedzią to przepraszam.
Stary 2010-08-11, 18:41   #1639
kycia1
Wtajemniczenie

Strasznie ten ta wypowiedz brzmi (co cytowala Zasmutana)
Stary 2010-08-11, 18:42   #1640
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Nie,nie mieszkam,a plażę widziałam daaawno,jeszcze w podstawówce. ;P Jeśli wprowadziłam kogoś w błąd swoją wypowiedzią to przepraszam.
Nie, nie luz, ja tylko uświadamiam
Dlatego mnei też dziwi jakaś teoria jasnowidza, że walnęła ją śruba w głowę i się utopiła.
No nawet, motorówki tam pływają, ale mega daleko od ostatniej boi , więc ona by tam nawet o własnych siłach nie dopłynęła.
Dlatego nie czytam dokładnie co piszą ci jasnowidzący, bo to dla mnie bzdury. Ale przepraszam jeśli kogoś tym uraziłam

Edytowane przez mmm3m
Czas edycji: 2010-08-11 o 18:45
Stary 2010-08-11, 18:46   #1641
titina
Zakorzenienie

Wkleję moim zdaniem ciekawy post z forum o Iwonce:

Cytat:
Tytan napisał/a:
Witam,
Sledząc przez ostatnie tygodnie sprawę Iwony Wieczorek postanowiłem się wypowiedzieć na owy temat.
Każdy z nas stara się pomóc rodzinie,bliskim Iwony,zrobić wszystko żeby się ona odnalazła w co bardzo wierzę.
Przypatrujący sie całemu śledztwu chciałbym wprowadzić hipotezę,którą wymyśliłem.Powinniśmy zacząc o prostej rzeczy,od której zwyklej rozpoczyna się śledzctwo- trasa powrotu Iwony do domu.

Znaleziona na jednym z portali internetowych mapka trasy powrotu ofiary:

Aspekt psychologiczny osoby atakującej(gwałciciel)

-osoba działa szybko, bezpośrednio robi wszystko żeby zaspokoić swoje potrzeby a także nie narażać się na swoje
niebezpieczeństwo.
-sprawcy szukają miejsć idealnych na gwałt: lasy, ciemny zaułek czy miejsca opuszczone przez ludzi

Z czego można wykluczyć parę spraw:

-Jeżeli atak bezpośredni miał miejsce na plaży,a ciała nie znaleziono,można przypuszczać,że Iwona żyje.Wskazuje na to kilka innych czynników:
a)sprawca mordując ofiarę stara się w jak najszybszym czasie pozbyć się ciała stara się je ukryć- CIAŁA IWONY NIE ZNALEZIONO

b ) Powołując się na mapę jak i położenie miejsca DOMNIEWANEGO GWAŁTU jest to miejsce publiczne gdzie praktycznie można napotkać jakąś osobę co działałoby na
niekorzyść sprawcy. Bardzo często bywam w Sopocie. Z własnego doświadczenia wiem,że w dzień jak i w nocy można napotkać wiele osób w różnych miejscach: plaże,lasy itp.
Zakładając,że Iwona uciekała od sprawcy w przeciwnym kierunku jakim szła, wieksze prawodpodobieństwo jest,że napotka tam ludzi.którzy mogą się znajdować np na molo,a w
takich godzinach porannych ludzie juz sa aktywni.Pracownicy sprzątają tereny po imprezach, ludzie wychodzą na spacery z psami,młode pary spędzają niezapomniane chwile lub grupy
pijące piwo na plaży.

c) Jeżeli sprawca chciałby wynieść ciało Iwony mógłby, a raczej na pewno zostałby zauważony przez inne osoby, co mogłoby go zdemaskować(zobaczcie filmik z monitoringu ile osób
znajdowało się w okolicach wejścia plaży).
d)Wyrzucając ofiarę do morza,po paru dniach wypłynęłoby ono gdzieś na brzeg(nurkowie też sprawdzali czy nie ma ciała) .
e)Zakopując ciało,psy bez problemu odnajdą zwłoki

JAKIE MOŻNA WYCIĄGNAĆ TUTAJ WNIOSKI?

Ciała Iwony w obrębie plaży nie znaleziono, z czego można przypuszczać,że nie została ona tam zgwałcona ani zamordowana.Morze wyrzuciłoby ją na brzeg, ludzie zauważyliby
osobę wynoszącą ciało z plaży a psy wytropiłyby ewentualne ukrycie zwłok.

Znajdując ręcznik z dala od miejsca zdarzenia,można także przypuszczać,że dramat wydarzył się niedaleko miejsca znaleziska(ten ręcznik mógłby należeć do innej osoby, nie sądzę,żeby sprawca wyrzucałby dowód zbrodni)

Trop się urywa, nie jesteśmy w stanie więcej wnieść do tej sprawy, opierając się na mediach lub własnych przypuszczeniach.

Stary 2010-08-11, 18:47   #1642
Vena33Ln
Przyczajenie

Odnośnie wróżby z tarota
Jest tutaj pewna spójność z rysunkiem jasnowidza. W tarocie wyszło ,że Iwona jest przetrzymywana być może w jakimś kanale, studzience. Rysunek jasnowidza przedstawia ciało położone akurat w takim miejscu.
Vena33Ln jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 18:50   #1643
Czarna_Złośnica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vena33Ln Pokaż wiadomość
Odnośnie wróżby z tarota
Jest tutaj pewna spójność z rysunkiem jasnowidza. W tarocie wyszło ,że Iwona jest przetrzymywana być może w jakimś kanale, studzience. Rysunek jasnowidza przedstawia ciało położone akurat w takim miejscu.
ja tez niestety o tym pomyślałam ale mam nadzieje, że sie mylą.

Czarna_Złośnica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 18:50   #1644
Melissa86
Zakorzenienie

titina - pod filmikiem na youtubie najnowszy komentarz nadaje się do usunięcia...
Stary 2010-08-11, 18:54   #1645
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
Wkleję moim zdaniem ciekawy post z forum o Iwonce:
Gościu mądrze pisze, ale Ameryki tym nie odkrył. Policja i detektywi mają takie regułki wyuczone i na pewno mają takie hipotetyczne teorie dawno na uwadze.

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Vena33Ln Pokaż wiadomość
Odnośnie wróżby z tarota
To są brednie, jak ktoś pozna okolice, to może samemu wymyślić teorię/wizję, że tu lub tam może znajdować się ciało. Okolica jest jaka jest, dużo tam miejsc gdzie można pozbyć się dowodów lub zwłok. Sama nie raz bałam się tam chodzić w biały dzień, ale myślałam, że tradycyjnie przesadzam (tu nawet nie chodzi o miejsce co o dzielnice , które sąsiadują z Gdańskim molo - znane z napadów i bijatyk --> w każdym, bądź razie nasłuchałam się plotek o takich sytuacjach w tych miejscach ) :O

Edytowane przez mmm3m
Czas edycji: 2010-08-11 o 18:57
Stary 2010-08-11, 18:56   #1646
Zasmutana
Raczkowanie

Cytat:
Odnośnie tego tarota,żeby już nie cytować całości,to tak jak w przypadku wizji,w karty też jakoś nie wierzę.

Ale możesz mi powiedzieć o co chodzi,że to jest na 2 kolory napisane,że to niby dialog tarocistki z kim??

Wydaje mi sie,ze to jest porownanie z wrozba innej osoby,ale moge sie mylic...

Stary 2010-08-11, 19:23   #1647
dominikmeller25
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie tak sobie myślałam o tej całej sprawie zaginięcia Iwony i o "Panu Ręczniku" - czemu się nie zgłasza itp. Może i jemu też się stała jakaś krzywda?? Może jako świadka zdarzenia Iwony (np. jej pobicia czy porwania) jego też skrzywdzili?? Na pewno policja sprawdziła dokładnie monitoringi i ciekawe czy później widać go na jakiejś innej kamerze,na której już nie widać Iwony.
z jednej strony ja mu się nie dziwię że się nie zgłosił jeszcze sam bo jest teraz pierwszym podejrzanym, nie ważne czy ręcznik znaleziony byłby jego to jest duża szansa że on by został wpakowany w to, bo skoro nie on to kto? a skompromitowana policja chciałaby na pewno błysnąć że jednak złapała go. on jest pierwszym podejrzanym i wątpię aby sam dobrowolnie się zgłosił na policję, poza tym gdyby policja chciała go znaleźć to by go znalazła ale teraz jest to poszukiwanie igły w stoku siana bo minęło zbyt wiele czasu od zaginięcia i facet mógł sobie spokojnie zniknąć.

a co do ukrycia potencjalnych zwłok to przecież zakopać je można było, to nie problem, zostawić w lesie i przysypać liśćmi itd niedawno w moim mieście odnaleziono w okolicznym lasku zwłoki kobiety która leżała tam dobre dwa lata i była właśnie przysypana śmieciami itd
zastanawia mnie tylko fakt że nie znaleziono żadnej z jej rzeczy, skoro przeszukiwano teren na którym mogła zaginąć to jeżeli została napadnięta powinno coś zostać.
dominikmeller25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 19:29   #1648
Melissa86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dominikmeller25 Pokaż wiadomość
z jednej strony ja mu się nie dziwię że się nie zgłosił jeszcze sam bo jest teraz pierwszym podejrzanym, nie ważne czy ręcznik znaleziony byłby jego to jest duża szansa że on by został wpakowany w to, bo skoro nie on to kto? a skompromitowana policja chciałaby na pewno błysnąć że jednak złapała go. on jest pierwszym podejrzanym i wątpię aby sam dobrowolnie się zgłosił na policję, poza tym gdyby policja chciała go znaleźć to by go znalazła ale teraz jest to poszukiwanie igły w stoku siana bo minęło zbyt wiele czasu od zaginięcia i facet mógł sobie spokojnie zniknąć.

a co do ukrycia potencjalnych zwłok to przecież zakopać je można było, to nie problem, zostawić w lesie i przysypać liśćmi itd niedawno w moim mieście odnaleziono w okolicznym lasku zwłoki kobiety która leżała tam dobre dwa lata i była właśnie przysypana śmieciami itd
zastanawia mnie tylko fakt że nie znaleziono żadnej z jej rzeczy, skoro przeszukiwano teren na którym mogła zaginąć to jeżeli została napadnięta powinno coś zostać.
Psy tropiące nic nie wyczuły z tego co mi wiadomo (w sumie do dnia dzisiejszego nie znalazłam odpowiedzi na to czy psy podjęły jakikolwiek trop i go zgubiły w pewnym momencie czy w ogóle nic nie wyczuły). Co do jej osobistych rzeczy nic nie znaleziono,dlatego istnieje przypuszczenie,że mogła wsiąść do samochodu kogoś znajomego.
Stary 2010-08-11, 19:30   #1649
titina
Zakorzenienie

Przeczytajcie - wstrząsający artykuł:

http://www.tochman.eu/miejsca.php?strona=2

Stary 2010-08-11, 19:44   #1650
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Wiecie tak sobie myślałam o tej całej sprawie zaginięcia Iwony i o "Panu Ręczniku" - czemu się nie zgłasza itp. Może i jemu też się stała jakaś krzywda?? Może jako świadka zdarzenia Iwony (np. jej pobicia czy porwania) jego też skrzywdzili?? Na pewno policja sprawdziła dokładnie monitoringi i ciekawe czy później widać go na jakiejś innej kamerze,na której już nie widać Iwony.

Chociaż z drugiej strony gdyby jemu też coś się stało i nie wrócił do domu,to rodzina lub bliscy by to zgłosili,chociażby do Fundacji Itaka i by jakoś powiązali oba zaginięcia...

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

A jednak jest nadzieja. Dzisiaj odnalazł się chłopak,który zaginął pod koniec maja,dodam,że jest CAŁY I ZDROWY.

Poza tym prosimy już o nierozdmuchiwanie sprawy marszu na tym wątku. Każdy wyraził swoje zdanie po kilka razy (zarówno ja,jak i Ty oraz reszta użytkowników),nie będziemy już tego wałkować.
jaki???

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości