|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
No co ty...
My już od pierwszego ząbka myjemy pastą... Mamy Nenedend-baby dla takich maluchów właśnie...
|
#1232 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ząbkujemy, raczkujemy i radośnie świat poznajemy. Maluszki styczniowo-lutowe 20
Kalka
Cytat:
youyou Cytat:
aldii [quote] Pantee ja nie cycowa wiec nie doradze.Ale chyba bym w nocy karmila skoro sie domaga. Jesli tych owocow jest 1/2 sloiczka,to nie traktowalabym tego jako odrebny posilek ( zreszta obiadku 1/2 sloiczka tez nie) - no chyba,ze ona je malutko [quote] no fakt, zawsze jadła male porcje..w sumie to nie probowałam jej dac wiecej...zawsze dziele na pól. addicted- no ale ona ona np dzis nie chciala cyca po deserku, dopiero po jakiejs godzinie... sensuel- tylko ze ona nie chce wody...probowałam kilka razy..A co do siadania, moja za 9 dni konczy 7mc a tez nie siedzi sama..dopiero cwiczymy podpory do siadu, a rehabilitantka zadowolona mowiła ze tak jest ok. bydgoszczanka, karola- moja to samo, slini sie jak buldog i cale piąchy w buzi.... fleur- moja zasypia sama od małego.. pysia- ja tez zwlekam z glutenem, pediatra zalecila juz dawac, ale jakos tak wyszlo ze jeszcze nie dałam...ale na dniach planuje dodac do obiadku- mieszkanko lux
|
|
#1233 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No własnie mi pediatra nić nie mówił może uznał że po Kubusiu pamiętam A od czego zaczynasz co do M to Aaaaaaaaa miałam dać jeszcze moje mazy na scianie w salonie ![]() FOTKI: Więc Moja rdosna twórczość na ścianie w salonie.... Rozpędem jeszcze fotki łazienki... Ale bez sypialni bo w sypialni jest Graciarnia i pomijając nasz duże łózko i łózeczko Julki ...ciuchy są pod sufit prawieeeeee ![]() Edit: malowalam pędzelkami 3 kwiaty, ale Kuba uważa że Mama namalowała Kwiatek, kwiatek i Ślimaka
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-08-11 o 22:34 |
|
|
|
|
#1234 |
|
Zadomowienie
|
widze ze rozprawiacie na temat siadania badz wstwania dzieci. moj ma 6,5 m-ca. sam nie siada ale jak go posadze to siedzi sam bez zadnych podporek i oparc. trzyma prosto plecki i sie bawi zabawkami. ale czasem jak za bardzo machnie raczkami to go zawieje i sie przewraca. caly czas jak lezy na plecach to probuje sie podnosic i calkiem calkiem mu to idzie, czasem sie podniesie do 45st.
poza tym zbiera sie do raczkowania, stoi na czworaka, nogami przebiera ale jeszcze nei wyczail ze raczkami tez trzeba przebierac. no a poza tym to tak wysoko podnosi tylek ze staje na palcach od stop. tak jakby pompki robil ![]() no i obraca sie z brzuszka na plecy i odwrotnie. ale kazde dziecko ma swoj czas na wszystko. i predzej czy pozniej nauczy sie wszystkiego wiec nie ma sie co martwic. |
|
|
|
#1235 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nie rozumiem moich cyców...
Dzisiaj sobie Paulina pojadła na kolację, kilka dni temu też, a zwykle już nie ma ani kropli mleka... Pysia mieszkanko super, a taras to bajka po prostu... Mnie też się marzy taki, a jeszcze lepiej ogródek... Czy Ty dostałaś zaproszenie do klubu? Cytat:
Cytat:
Był kiedyś odcinek House'a w którym uzdrowiciel z pomocą Boga wyleczył u babki raka... Potem się okazało, że zaraził ją szczepem opryszczki mózgowej, która hamuje tylko rozwój raka i jej podarował pół roku... Cytat:
Cytat:
![]() Paulina też nie siada, mój brat siadł dopiero jak miał 10 miesięcy...
|
|
#1236 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1237 |
|
Wtajemniczenie
|
Pysiamn no pięknie
Ja jeszcze na kuchnie czekam ![]() Idę spać dobrej nocki
|
#1238 | |
|
Zadomowienie
|
Kancia kiepawo, że Adrian zachorował na urodziny
Niezły demot ![]() Karola zdrówka dla córci, i za ząbki Adasia - od razu takie dorodneAldii Kamyk no niezła jest Paulina z tymi ząbkami ![]() Bydgoszczanka Maciek ma już 2 zęby i prawie cały czas spędza z łapką w buzi, obstawiam że niedługo będą kolejne, więc u Was pewnie też Brzoskwinia za pierwszy dzieńLila woda morska, sól fizjologiczna i ew. maść majerankowa pod nosek i jak pisała Bardotka - materacyk wyżej (ja podkładałam książkę pod nogi łóżeczka) Madziulka za 7 miesięcyPysia witaj fajnie urządziliście mieszkanko - magnetyczna ściana i gwiazdki superanckie, no i widzę, że teren bardzo ładnie zadbany.A co do ślimaka to Kubuś ma rację ![]() A gluten to od ukończenia 4 miesiąca po 2-3 gram (pół łyżeczki) na 100 ml przecieru warzywnego, owocowego lub mleka przez 2 miesiące Youyou dla Filipa za wstawanie (Maciek robi podobnie, ale opiera sie o moje ręce). A i widzę, że łóżeczko mu smakujeFleur z glutenem to może Liwii przejdzie, a ząbki myję tylko wodą bez pasty. Maciek sam zasypia w łóżeczku wieczorem ok. 20, a w dzień trzeba sie trochę natrudzić, żeby usnął. Ok. północy dostaje butlę (zjada ok. 170 ml) i zazwyczaj budzi się ok. 4.30-5 na cyca Strippi dla małej gadułyFilka Gosbaj wszystkie zdjęcia Cytat:
![]() Blonde tylko się nie zamartwiaj za wcześnie, pamiętam jak byli u nas znajomi z 9-cio miesięczną dziewczynką i jak siedziała to zdarzało jej się bujnąć na bok, część rzeczy robiła później niż inne dzieciaki, ale najważniejsze że rozwija sie harmonijnie (właściwie do swojego tempa, poza zębami które zaczęły jej wychodzić jak miała 4,5m) Pantee Maciek też nieraz nie chciał jeść od razu po deserku, ale za to po 40 min czy 1h już był chętny coś wszamać Co do siadania, to Maciek jak się go posadzi to bardzo ładnie siedzi taki wyprostowany i to dość długo (Kancia jak był w wieku Tomka, to też się podpierał |
|
|
|
|
#1239 |
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam
z góry przepraszam jeśli coś pominę...Fotki mlauszków, filmiki i umiejętności ![]() Pysia piękne mieszkanko i malunki ![]() Fleur wspaniale, że wszytsko dobrze i mała zdrowa. Z pastą to jedni używają inni nie. Czytałam, że najsenswoniej ją stosować jak dziecko jest w stanie skumać żeby jej nie zjadać . Ja myje nadal gazą namoczoną w wodzie gotowanej, ale kupiłam szczoteczkę z sylikonowymi wypustkami i spróbuje taką czy da sobie do paszczy wsadzić.Youyou Piotruś jest na etapie klękania i jedną noge wystawia jak u Ciebie na filmiku (jak do wstawania) ale jeszcze nie próbował. Strippi jej nie mów nawet mi o baba ![]() Nogi mnie bolą od latania po mieście..a.le kupiłam indycze cyce i poporcjowałam pomroziłam i będzie z czego gotować... fajną grzechotkę gryzak, na ciuszkach podkoszuleczki 2 małemu, ale oczywiście zapomniałam misiowych jogurcików |
|
|
|
#1240 |
|
Rozeznanie
|
No to popełniłam zygzaka
Właśnie skończyłam Co prawda jest trochę jakby wyblakły bo barwnik za cholerę nie chciał mocniej wyjść Mam nadzieję, że się spodoba mojemu 4 latkowi. Olafek stawia po soczku i kawałku tortu ![]() A i dziękuję za pamięć o moich urodzinach
|
#1241 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Bartuś spał smacznie po Panadolu (jak mu podawałam, to chciał więcej, bo smak truskawkowy mu posmaklował), zjadł o 01.00 i spoanko do 5.30. Może będzie mu lepiej ale nosek go musi boleć bo nie daje mi odciągać Fridą. Kamyk co to za pasta i czym myjecie ząbki? Zastanawiałam się właśnie kiedy zacząć myć.
|
#1242 |
|
Rozeznanie
|
Pysiu te kwiaty w salonie. Bajka. Normalnie aż chce mi się zmienić mieszkanie w końcu i poczarować w mieszkaniu.
Lila dzieci nie lubią Fridy. Wydaje mi się, że nosek go nie boli, tylko tego nie lubi. zdrówka życzę. Lecę prasować, gotować, sprzątać, póki Mi śpi
|
#1243 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny
my dzisiaj pospalismy do 7 ale to tylko dlatego ze sie przebudzilam o 5 sama dalam mu jesc na spiocha bo inaczej to na pewno obudzilby sie dopiero ok 6 na jedzonko ale juz by nie piszedl spac. a wczoraj wstalam o 5:30 wiec dzis chcialam troszke dluzej ![]() dzisiaj chce cos ugotowac malemu na obiadek. jeszcze nie gotowalam mu wiec to bedzie debiut planuje dac kurczaka, ziemniaka, marchewke i pietruszke i zmiksowac. zaraz jeszcze poszukam w necie jakiegos przepisu. chyba ze wy cos macie
|
|
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki!! długo mnie nie było-tzn. byłam ale tylko czytałam bo od poniedziałku jestem w pracy i zapomniałam hasła na forum:/ i dopiero dzisiaj mnie oświeciło..a jak przyszłam po pracy do domu w poniedziałek to była straaaszna burza i mi spaliło dwa routery od neta:/ dzisiaj prawdopodobnie ma przyjść facet z firmy i założyć nowy:/ dodam,że prąd miałam wyłączony-strzeliło w antene na dachu /mam radiówkę/ i po kablu poszło do jednego routera....a drugi co wysyła sygnał bezprzewodowo jest podpięty do tego pierwszego i też go szlag trafił :/....
u nas prawie po staremu-oprócz tego,że tęsknie strasznie w pracy za małym i do tego zachciało mu się robić nowości jak mnie nie ma:/i nie jestem PIERWSZA co to widzi we wtorek zaczął łapać się za stopy i teraz robi to prawie cały czas jak leży na plecach /dotychczas łapał się za kolanka/ no i od wczoraj przewraca się z plecków na brzuszek dzisiaj przywitał mnie właśnie na brzuszku w łóżeczku a konkretnie obudziłam się, patrzę w stronę łóżeczka a tam TAKIE DUŻE OCZY mnie obserwują śmiesznie
|
#1245 |
|
Wtajemniczenie
|
Patinka myślałam o Tobie wczoraj
a jak w pracy i kto jest z małym?malinka a z czego masa robiona?
|
#1246 |
|
Rozeznanie
|
Bardotka dziękuję. Jest to masa cukrowa z barwnikami spożywczymi na górze. A w środku masy budyniowe - waniliowe i czekoladowa. Jak będę mieć chwilę to wklepię przepis na smaczny. Masa cukrowa z tego przepisu http://smaczny.wizaz.pl/przepis_widok.php?id=2344.
|
#1247 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba się wproszęzaraz tż ma urodzinki i też będę robić torta ale chciałam zaryzykować z masą z pianek....sama nie wiem i buziaki dla Olafka
|
|
#1248 |
|
Zakorzenienie
|
Patinka
szkoda, ze nie miałas okazji "doglądac' nowych umiejetnosci ale teraz to juz bedzie z górki ![]() ja dziś cyknęłam fote jak Tomek szama stope ![]() Malinka
|
|
|
|
#1249 |
|
Wtajemniczenie
|
Dlaczego dzieci zawsze łapia się za rzeczy za które nie powinny
, Patrycja uwielbia kontakty kable ładowarki itp. zapitala jak mały samochodzik i zawsze w miejsca w które nie powinna, a niedawno jeszcze leżała spokojnie w łóżeczku
|
#1250 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I niestety też cena ich sięga 450-600tyś ...więc odpusciłam bo za tą cene to możnamieć dom z ogrodem ![]() Ale życzę Kamyczku byś miała taki wymarzony Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() miala być prosta coś na stul róży ...ale niech będzie slimak ![]() Cytat:
I doczytałam ze u mam "cyckowych" max do 7 mies. powinno się wprowadzać zalecaja jednak 5-6 m. Julka jeszcze nie skończyła 6 więc zdąrzyłam ![]() Cytat:
|
|
#1251 | ||||
|
Zakorzenienie
|
znowu za duzo graiki
![]() Cytat:
i za gotowanie ![]() Cytat:
![]() w pazdzierniku zgłoszę się po porady jak zrobić Bo Kuba to też fan Zygzaka i złomka ofcorse ![]() Cytat:
Cieszę się ...z poczatku miałbyc obraz na pltnie, ale wygrało czesciowo z braku funduszy kwiaty, mąz nie był przekonany ale teraz bardzo mu się podobają ![]() Twierdzi że bardzo nam one pasują...są delikatne bo nie tak agresywne jak drzewko na starym M. Cytat:
Za nowe umiejętności ![]() eeeeeeee musze lecieć bo Julka wzywa
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
addicted no własnie mam nadzieje, ze się wyprostuje bo tak z podparcien to nawet posiedzi
|
|
|
|
#1253 |
|
Raczkowanie
|
g
Edytowane przez shamanaika Czas edycji: 2010-08-31 o 10:19 |
|
|
|
#1254 |
|
Zadomowienie
|
Pysia piękne dekoracje mieszkanka - jak zwykle jestes niesamowita
Ja też mam taras, mieszkam na wysokim parterze - taras ma 45m i jest ogromny - uwielbiam go! Bardotka Bartuś tak samo, uwielbia kabelki, płyty CD, wszytsko, czego "nie wolno", a pełza tak szybko i to po całym mieszkaniu!
|
#1255 |
|
Wtajemniczenie
|
Pysiamn ja czekam na Twoją kuchnie
![]() Lilla przyznasz, ze trudno upilnować takiego malucha? chyba musze kupić ochronki na kontakty...
|
#1256 |
|
Zakorzenienie
|
pantee a jakie macie teraz cwiczenia
?
|
|
|
|
#1257 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do rozmarow to ja tez niecałe 2 tyg ytemu mieszkałam w metrarzu kawalerki bo mieliśmy zaledwie 33m 2 mieszkanka niby 2 pokoje ale małe ... Wiec trzymam kciuki by u Ciebie też kawalerkaa kiedyś zamieniła się w wieksze Cytat:
![]() ![]() Lila kochana jesteś ![]() Cytat:
Ja wczoraj wieczorem jak Julka już spala bujałam się z chlopakami na bujawce i "narkotyzowałam " zapachem swiezo skoszonej trawy ![]() Bardotko a ja na twoją Na serio to nic specjalnego zwyczajna bez wypasu... no i jest kompromisem miedzy tym co podobało się mężowi i mi ![]() Jak zamontują mi brakującą szafkę to wkleję fotkę ... ![]() ________________ Kończe bo idziemy na zajęcia integracyjne do przedszkola wczoraj był dzień pierwszy dzisiaj drugi ![]() douslyszenia
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-08-12 o 09:04 |
|||
|
|
|
#1258 |
|
Raczkowanie
|
czesc kobietki ;-)
dopiero Was nadrabiam...a piszę do Was z pracy...dziś mój pierwszy dzień Wróciłam a tu tak cicho i pusto... prawie wszyscy na urlopach nawet hasła do swojego kompa zapomniałam ;P i musiałam prosic o pomoc informatyka hehe teskni mi się do mojej kruszynki... nocki u nas nadal ciężkie, a zwrażenia że wracam do pracy to nawet nie mogłam zasnąć... dopiero ok. 1:30 padłam chyba shamanaika castilla za 6 m-cy dla Olusia Pysia piękne mieszkanko, napewno będzie się Wam tam dobrze mieszkało ja też zamieniam swoją kawalerkę na większe i już nie moge się doczekać przeprowadzki ![]() Malinko torcik wypaśny, ja takich cudów nie potrafię musze konczyć chwilowo... |
|
|
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
teraz przed 2 tyg Tż ma urlop i siedzi z małym
w pracy OK-ale więcej może napisze w Klubie...Cytat:
![]() piękne mieszkanko bardzo zazdroszczę tych wnętrz i zdolności-------- Tż od poniedziałku z małym-wszystko OK, ale kompletnie mi nic nie mówi co robił z małym, co zjadł, ile zjadł-o wszystko muszę się wypytywać po południu-chociaż ja potrafiłam mu cały dzień streścić jak wracał do domu:/ do tego widzę,że od dwóch dni mały w ogóle nie chce jeść kleiku na noc i nie wiem czy mu za dużo soczków daje czy cuś:/ do tego Tż mnie kłamie-wczoraj go na tym złapałam-w pon siedział w domu /chyba/, we wtorek był u swojej mamy z małym..a wczoraj przyjechał po mnie do pracy -pytam gdzie byli a on mówi,że w sklepie ...patrzę na tylne siedzenie a tam plecaczek Emilka-pytam-to co brałeś plecak do sklepu-a on,że tak bo ma tam soczek-jakoś wierzyć mi się nie chciało,że na sam soczek brał cały plecaczek-w domu patrzę a w plecaczku miseczka do jedzenia z łyżeczką i butelka z soczkiem-dodam,że Emi je obiadki o 12 a Oni odbierali mnie po 15 to logiczne,że nie dawał mu obiadku w Realu pytam się go co robi tam miseczka - a on,że u mamy był noooooo....tyle,że od razu tego nie powiedział tylko o sklepie mi pieprzył:/ wkurzyło mnie to,bo chyba mam prawo wiedzieć gdzie jest moje dziecko i z kim...znając jego to teraz do końca urlopu będzie jeździł do mamy- "na obiadki i do tego ma darmową nianię"...eh-zdenerwowało mnie to trochu bo wiem co teściowa wyrabia z małym...a poza tym uważam,że to wyrwanie się od obowiązku-bo wiem,że teściowa to wyrywa butelki i chce go karmić, nosi non stop , stawia na nogi itd.
|
|
#1260 |
|
Zakorzenienie
|
Filka biedny maluszek
Jesli ma gronkowca,to pewnie przy porodzie go zarazili ![]() Gosbaj fotki jak zwykle Blonde ale chodzi ci o to,ze nie siada sam,czy nie siedzi nawet jak go posadzisz ? Pysia nie wazne kwiatki,czy slimaki i tak zdolna bestia z ciebie ![]() ![]() Addicted za samodzielny siadMalinka ![]() Lila u nas jest dziki wrzask juz przy pryskaniu woda 45m taras to wiekszy niz moje mieszkanie Patinka no wlasnie tego jest najbardziej szkoda jak sie wraca do pracy ja sobie nie wyobrazam,ze np. uslyszalabym jako pierwsza mama,czy nie zobaczyla pierwszych kroczkow.Zalatwiliscie nianie ? Uuuuu ale bym opieprzyla meza na bank caly urlop spedzi z malym u mamausi.Sam usiadzie na kanapie,a tesciowa bedzie sie zajmowac malym "po swojemu"... ![]() Shamanaika ![]() Wyderka udanego 1 dnia w pracy Edytowane przez aldii Czas edycji: 2010-08-12 o 09:41 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:42.

ja juz nie wiem co pisac 

może uznał że po Kubusiu pamiętam 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za pierwszy dzień

z góry przepraszam jeśli coś pominę...

we wtorek zaczął łapać się za stopy i teraz robi to prawie cały czas jak leży na plecach /dotychczas łapał się za kolanka/ no i od wczoraj przewraca się z plecków na brzuszek