Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grudniowe - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-11, 20:39   #4021
kootekk
Zakorzenienie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

irsin gdzie ty wieloryba widzisz ty taka zgrabniutka jestes ze szok

ja mam 9kg na plusie

Layla moim zdaniem najładniejsze ubranka są w smyku w hm tez są super, i jest duzo z motywami disneya, co do tesco to sie nie znam bo u nas nie ma w poblizu tesco ale buduja

apoolonia, luna
gratuluje dziewczynek

z tym lezeniem to chyba dam rady w sumie na poczatku pierwsze 4 miesiace przelezałam to te ostatnie 10tygodni tez wytrzymam, kurde ale miałam isc do przyjaciólki na wesele, ale pojde przed weselem jeszcze do gina, moze mi pozwoli posiedzieć, w sumie to wesele jest 300m od nas w restauracji zobaczymy

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 20:43   #4022
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

co do ubranek w h&m rzeczywiście przesłodkie tak samo w mothercaree. Pół sklepu bym wykupiła

Pozdrawiam was cieplutko [/QUOTE]

ano wlasnie Mothercare tez ale tez jedno i drugie drogie ja to zawsze na przecenach korzystam i od razu wieksze rozmiary biore na przyszlosc dzieki temu zawsze spokojna jestem ze jak mi wyratsa ma full ciuszkow hehe a potem na nowo zapasy... teraz bede polowac na kombinezony juz
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 20:45   #4023
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Wyobrazcie sobie ze od siedzenia puchna mi nogi...
Wkoncu kupilismy autko to nie bede musiala juz tyle lazic dzwigac i uciekac przed deszczem
Po za tym czujemy sie dobrze napilam sie od tżta lyczka tigera bo slicznie pachnie "malinami" a mala tak zaczela mnie kopac ze poplakalam sie ze smiechu
Kotek nie martw sie bedzie jeszcze taki wielki ze bedziesz krzyczec
Apoolonia gratuluje corci...
M25 ladny wozio ile kosztowal?? Podoba mi sie
Irsin sliczny brzusiooo

Juz w trojeczke Kocham...
Eliza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 20:49   #4024
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
irsin gdzie ty wieloryba widzisz ty taka zgrabniutka jestes ze szok

ja mam 9kg na plusie

Layla moim zdaniem najładniejsze ubranka są w smyku w hm tez są super, i jest duzo z motywami disneya, co do tesco to sie nie znam bo u nas nie ma w poblizu tesco ale buduja

apoolonia, luna gratuluje dziewczynek

z tym lezeniem to chyba dam
rady w sumie na poczatku pierwsze 4 miesiace przelezałam to te ostatnie 10tygodni tez wytrzymam, kurde ale miałam isc do przyjaciólki na wesele, ale pojde przed weselem jeszcze do gina, moze mi pozwoli posiedzieć, w sumie to wesele jest 300m od nas w restauracji zobaczymy
jak sie nie bedzie szyjka otwierac czy mieknac to pewnize zezwoli wiec
lez by posiezdziec i pokonsumowac chcoaiz przez godzinke hehe

LUNA GRATULUJEMY wy to macie szczescie do dziełuszek

---------- Dopisano o 21:49 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Eliza86 Pokaż wiadomość
Wyobrazcie sobie ze od siedzenia puchna mi nogi...
Wkoncu kupilismy autko to nie bede musiala juz tyle lazic dzwigac i uciekac przed deszczem
Autko????????/ super a prawko juz masz?? czy tylko tż poki co?

to chyba juz czas pomyslec o pufi lub krzesleku podczas siedzenia na nozki albo lezenie z nigami w gorze poducha a nia niej laptop
Stary 2010-08-11, 20:50   #4025
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

dziekuje za mile slowa

u mnie w Cubusie sa body za 9,90 i takie komplety dla dziewczynek - biale body, do tego spodniczka w kwiatki niebieskie i opaska za 12,50 zl ;O

szkoda,ze nie ma zdjecia w sieci to moze ktoras z was tez zechcialaby.
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 20:57   #4026
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
dziekuje za mile slowa

u mnie w Cubusie sa body za 9,90 i takie komplety dla dziewczynek - biale body, do tego spodniczka w kwiatki niebieskie i opaska za 12,50 zl ;O

szkoda,ze nie ma zdjecia w sieci to moze ktoras z was tez zechcialaby.
Cubus to sklep?? u nas nie ma chyba takiego :/
Stary 2010-08-11, 21:00   #4027
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
Cubus to sklep?? u nas nie ma chyba takiego :/
tak, taka sieciowka jak KappAhl, H&M - ma dzial dla kobiet, mezczyzn i dzieciakow wlasnie.
Stary 2010-08-11, 21:08   #4028
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
tak, taka sieciowka jak KappAhl, H&M - ma dzial dla kobiet, mezczyzn i dzieciakow wlasnie.
dzięki ...

no nic ide porobic cos w domku na dobranoc ogarnac siebie i moze udsa mi sie zasnac szybciej

buziaki i spokojnej nocy
Stary 2010-08-11, 21:18   #4029
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Pelnia tż ma prawko ja robialm za granica ale tylko tam moge na nim jezdzic.

Dowiedzialam sie ze to moze byc jakies zatrucie ze tak nogi mi puchna bo mniej chodze i duzo siedze np: w aucie i mam stopy jak slon....staram sie lezec i odpoczywac ale to nie pomaga

Stary 2010-08-11, 22:07   #4030
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:

Dowiedzialam sie ze to moze byc jakies zatrucie ze tak nogi mi puchna bo mniej chodze i duzo siedze np: w aucie i mam stopy jak slon....staram sie lezec i odpoczywac ale to nie pomaga
ja tez tak mialam, moze to dlatego,ze jest duszno?
mi przeszlo po paru dniach,ale obsewowala buzie i dlonie po przebudzeniu rowniez no i wage.

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

wszystkie dziewczyny poszly juz spac

hmm patrzylam na ceny XLANDERA XA na bobowozki z fotelikiem kosztuje niecale 2 tysiace, na Allegro max. 1600
jak to mozliwe?

a ten za 1600 nie ma fotelika
Stary 2010-08-11, 22:17   #4031
Eliza86
Raczkowanie

GG do Eliza86

Ja dopiero teraz uciekam spac
Bede sie meczyc do 2 w nocy pewnie
do juterka

Stary 2010-08-12, 06:47   #4032
melabn
Wtajemniczenie

Witam
gratuluje wszystkim udanych wizyt
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 07:00   #4033
De28
Wtajemniczenie

Cytat:

Gdzie robilas jesli mozna spytac?Ja robilam co prawda 10 lat temu w Polsce, ale jezdzic moge wszedzie, bez zadnych ograniczen

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 07:04   #4034
kliwia
Zakorzenienie

alu brzucholki nonono

ja mam jutro wizyte aaaaaa
a wczoraj na spacerze znowu mialam atak - juz wam kiedys pisalam ze mi wyskoczyla na nogach i na dloniach pokrzywka, ze swedzeniem i uczuciem jakby milion igiel sie wbijalo, i do tego szybkie puchniecie] i wczoraj mi w 10 minut spuch;y dlonie, zrobily sie czerwone i to glupie uczucie bylo okropne. nie wiem co o tym myslec. o tamtym powiedzialam gince to powiedziala ze to pewnie uczulenie na cos.... jasne na spacerze. teraz tez jej powiem ze mnie zlapalo to na rekach. ciekawe co powie.

bylam wczoraj w cocodrillo - fajne bodziaki maja w nowej kolejcji, z zebra albo innym dzikim zwierzeciem. i fajne komplety spiochy+kaftanik. poczekam na zimowa przecene

aha i zwazylam sie dzis.
+5 kilogram w ciagu tygodnia

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-08-12 o 07:08
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 07:30   #4035
79 Marta
Wtajemniczenie

Witam a ja dziś mam wizytę i szczerze mówiąc dosć się stresuję, ostatnie USg miałam 24 czerwca, strasznie jestem ciekawa, czy wszystko ok. A do 16-tej jeszcze tyle czasu...
Stary 2010-08-12, 07:32   #4036
kretencja
Zakorzenienie

Marta, będzie dobrze Ja miałam teraz USG 9 sierpnia, a wcześniej - 26 maja

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 08:26   #4037
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Marta, będzie dobrze.

Mi się dzisiaj śniło, że jednego dnia byłam na trzech usg u trzech innych lekarzy i żaden nie potrafił mi podać płci.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 08:27   #4038
Stokrotka_76
Raczkowanie

Cytat:
hmm patrzylam na ceny XLANDERA XA na bobowozki z fotelikiem kosztuje niecale 2 tysiace, na Allegro max. 1600
jak to mozliwe?

a ten za 1600 nie ma fotelika
Oglądałyśmy dokładnie ten sam wózek. Widziałam go przedwczoraj na żywo i spodobało misię że jest lekki Ja jednak jestem zwolennikiem wózków używanych, bo one starczają na tak krótki czas, że szkoda mi kasy wydawać, a mozna naprawdę perełki na aukcjach znaleźć, wyglądają jak nówki a większość tych wózków ma możliwość wyprania prawie całego materiału. Widziałam zestaw za 700 zł - naprawdę fajne
Stokrotka_76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 08:30   #4039
apoolonia
Rozeznanie

Przyjmuje gratulacje

i stwierdzam że jestem nienormalna
bardzo nastawiliśmy się na chłopca i to jeszcze przed ciążą tak samo rodzina

i ja nawet nie pomyślałam że może być dziewczynka

jakoś dziwnie się czuję i nie mogę się przestawić

Edytowane przez apoolonia
Czas edycji: 2010-08-12 o 08:34
apoolonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 08:34   #4040
Vcelka
Wtajemniczenie

hello,

Kootek cieszę się że Michałek rośnie tak ładnie, może wcale nie będzie takim malutkim chłopczykiem, a już te 10 tyg. to zleci szybciutko - dasz radę. Ważne, że można leżeć w domku, a nie w szpitalu.

Dziś w nocy nie mogłam spać, bo dzidzia tak szalała

Mój kochany synek Igorek - 09.11.2010

Vcelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 08:37   #4041
ruda3000
Raczkowanie

ufff mialam do nadrobienia chyba z 30 stron ale sie udalo
Gratuluje dziewczynek i chłopców (przepraszam ze bez nickow ale nie da sie wszystkiego spamietac)
Rewelacyjne brzuszki.
u mnie jak na razie 20tc 2,5kg+ oraz zero kopniaczków
Na ostatnim usg lekarz powiedzial mi ze na 45%dziewczynka, ale na razie nie jest pewny i mam sie nikomu nie chwalic w rodzinie i przyjaciolom (ale nic nie mowil o was :P)
A ciuszki, wozki i inne duperele po prostu boskie!!!!!
Mnie niestety nie stac za wozek powyzej tysia, dlatego kupuje na alegro http://allegro.pl/item1186720666_3w1..._za_890zl.html dokladnie w tym cudnym bananowym kolorze.
Odkąd jestem w ciąży kocham zolty nie wiem dlaczego??? Nawet z mezem w przyplywie szalonego humoru i dodatkowej gotowki zrobilismy remoncik pokoju i jest zgadnijcie jaki?? ZOLTY!!!! HIHIHIHI tak jak przewijak
Ja dostalam kilka nowych butelek z awentu i chusteczki higieniczne. Oraz kupilam kilka ciuszkow w lumpkach i oczywiscie przecudny kombinezonik niebieski BRUM w 5-10-15. Dobra lece.
dzis jakde do przyjaciolki na 2 dni, zeby nie spedzac jutrzejszych urodzin sama, niestety moj najukochanszy jest 3 dni w pracy od 11-24, wiec porazka, ale mam nadzieje ze sie nie przepracuje bo 15.08 mamy pierwsza rocznice slubu i jedyny dzien wolny. Ok zmykam, znowu bede musiala was nadrabiac mam nadzieje ze tez wyjedziecie gdzies gdzie nie bedzie komputera i internety :P:P:P:P:P
ruda3000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 09:13   #4042
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
alu brzucholki nonono

ja mam jutro wizyte aaaaaa
a wczoraj na spacerze znowu mialam atak - juz wam kiedys pisalam ze mi wyskoczyla na nogach i na dloniach pokrzywka, ze swedzeniem i uczuciem jakby milion igiel sie wbijalo, i do tego szybkie puchniecie] i wczoraj mi w 10 minut spuch;y dlonie, zrobily sie czerwone i to glupie uczucie bylo okropne. nie wiem co o tym myslec. o tamtym powiedzialam gince to powiedziala ze to pewnie uczulenie na cos.... jasne na spacerze. teraz tez jej powiem ze mnie zlapalo to na rekach. ciekawe co powie.

bylam wczoraj w cocodrillo - fajne bodziaki maja w nowej kolejcji, z zebra albo innym dzikim zwierzeciem. i fajne komplety spiochy+kaftanik. poczekam na zimowa przecene

aha i zwazylam sie dzis.
+5 kilogram w ciagu tygodnia
HEJ
OJJJ MIALAM IDEALNA NOC SPALAM Grzes kopal ale tak milo ze mnie usypial wrecz!! \mam ostatnio takie momenty zwlaszcza w nocy ze poprostu wciaz pouszczam baki!! tż juz nie wytrzymuje... hehe (ale nei smierdzioszki)

Kliwia ja w tydzien tez ok 4 kg nabralam... dlatego od wczoraj juz zaczynam eliminowac niektore rzeczy i kontreoluje ilosc spozywanych posilkow...
Nie chce za duzo przybrac - mam niesamowite sklonnosci do tego a potem ciezko mi zgubic - juz wiem z doswiadczenia! choc w 1 c. sie nei rprzejmowalam - mialam podejscie podobne do IRSIN - i ni w zab cwiczenia, diety tabletki nie pomogly mi nawet kg schudnac! tama niesamowita, dopiero po roku spadlo mi zaledwie 4 kg!! szok...

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez ruda3000 Pokaż wiadomość
ufff mialam do nadrobienia chyba z 30 stron ale sie udalo
Gratuluje dziewczynek i chłopców (przepraszam ze bez nickow ale nie da sie wszystkiego spamietac)
Rewelacyjne brzuszki.
u mnie jak na razie 20tc 2,5kg+ oraz zero kopniaczków
Na ostatnim usg lekarz powiedzial mi ze na 45%dziewczynka, ale na razie nie jest pewny i mam sie nikomu nie chwalic w rodzinie i przyjaciolom (ale nic nie mowil o was :P)
A ciuszki, wozki i inne duperele po prostu boskie!!!!!
Mnie niestety nie stac za wozek powyzej tysia, dlatego kupuje na alegro http://allegro.pl/item1186720666_3w1..._za_890zl.html dokladnie w tym cudnym bananowym kolorze.
Odkąd jestem w ciąży kocham zolty nie wiem dlaczego??? Nawet z mezem w przyplywie szalonego humoru i dodatkowej gotowki zrobilismy remoncik pokoju i jest zgadnijcie jaki?? ZOLTY!!!! HIHIHIHI tak jak przewijak
Ja dostalam kilka nowych butelek z awentu i chusteczki higieniczne. Oraz kupilam kilka ciuszkow w lumpkach i oczywiscie przecudny kombinezonik niebieski BRUM w 5-10-15. Dobra lece.
dzis jakde do przyjaciolki na 2 dni, zeby nie spedzac jutrzejszych urodzin sama, niestety moj najukochanszy jest 3 dni w pracy od 11-24, wiec porazka, ale mam nadzieje ze sie nie przepracuje bo 15.08 mamy pierwsza rocznice slubu i jedyny dzien wolny. Ok zmykam, znowu bede musiala was nadrabiac mam nadzieje ze tez wyjedziecie gdzies gdzie nie bedzie komputera i internety :P:P:P:P:P

Wózek fajny nawet i za ta cene... widze takie na dworku i matki jezdza wiadac z zadowoleniem

JUZ DZIS ZATEM WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO

nad wózeczkiem - kolorem to zastanowilabym sie... :/ zolty najbardziej przyciaga owady zwlaszcza muszki! ale to wasz wybor i najwazniejsze byscie byli zadowoleni
czasem w ciazy poprzez hormony podoba nam si eto co za pol roku wogole nie bedzi ew naszym guscie, wiec zastanow sie jeszcze
mi sie podoba czern z: turkusem, beż
granat blekit, szary z pomarancza tez fajny ale raczej dla chlopca jakby byl... no i koszyk jest tam nieco jasnawy a przy blocie kamieniach czy tez piasku od razu zakurzone...

wszystkiego dobrego i super ze z maluchem w porzadku
milego wypoczynku

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

wiecie co dziewczeta, fizycznie od 2 dni czuje sie dobrze (poza obolalym tylkiem ) wiadomo czego
ale psychicznei zaczynam znowu padac - nic mi sie nie chce!!! lezalabym tylko pila jadla owoce i dalej lezala a w domu praca sie nawarstwia :/ juz polowa sierpnia bedzie a na 26 przyjezdzaja tescie

plusem duzym jest to ze krwiak TOsia zaczl si ewchlaniac - oby caly sie wchlonal...

milego dnia kochane
Stary 2010-08-12, 09:14   #4043
kliwia
Zakorzenienie

odebralam wyniki krwi i moczu.
mocz mam super, anui bakterii ani leukocytow wszytsko w normie, az dziwne
bo osttanio bylo troche ale niewiele.

krew, musze sprawdzic ktore w elementow morfologii przed ciaza mialam ponizej normy. bo raczej nie mam sie czym przejmowac.
mam podwyzszone
leukocyty [0,020%] i granulocyty [ 1,3%]
a ponizej normy mam
limfocyty [ 0,7%]
erytrocyty [ 0,17% ]
hemoglibina [0,9%]
hematokryt [3,9%]

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2010-08-12 o 09:15
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 09:14   #4044
kretencja
Zakorzenienie

Ha, ha, ruda3000, co to znaczy, że na 45% dziewczynka? Niezły ten Twój lekarz. I bez USG wiadomo, że na 50% dziewczynka, na 50% chłopiec
Życzę Ci w każdym razie, żeby się okazało, że to taka płeć, jak sobie wymarzyłaś

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 09:18   #4045
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

A ja nie mialam dobrej nocy

Niemoglam zasnac, budzilam sie ciagle, przewracalam z boku na bok - cos mnie ciagle bolalo, uwieralo. Eh
Stary 2010-08-12, 09:23   #4046
kootekk
Zakorzenienie

witam ja tez po nieprzespaniej nocy po tej pizzy mnie całą noc suszyło jak dzika po szyszkach

a o 1 sie obudziłam poszłam sik i juz nie mogłam zasnac myslalam ze sie pochlastam, to se grałam na telefonie poł nocy sudoku zeby oczy zmeczyc ale nic nie dalo i siedzialam do 4 jak sowa dopiero po 4 udało mi sie jakoś zdrzemnąć

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ----------

pelnia ciesze sie ze ten durny krwiak zaczął się wchałaniać, obyy tak dalej

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 09:38   #4047
sereniti
Zakorzenienie

hej dziewczyny ale drukujecie
ja po wczorajszej wizycie mam załamkę - poszłam po skierowanie na te glukozę bo czas nagli a lekarz do mnie - ile wyniosła glukoza z początku ciąży? bo ja do innej babki chodziłam najpierw ale wydała się mega nieprofesjonalna więc ją zmieniłam. i co? okazało się że nie miałam poziomu glukozy robionego więc gin zadał mi serie pytań przede wszystkim moja waga - już 13 na plusie a dopiero 26 tydzień! - plus ciągła grzybica, ochota na słodkie, duże pragnienie - pije prawie 4 litry wody dziennie - no i wg niego to może być cukrzyca zwłaszcza ze się wczoraj dowiedziałam od mojej mamy że w ciąży z najmłodszą siostra też miała - kurde umknęło mi to choć pamiętałam że była na jakiejś diecie przez ciąże. no i teraz mam stresa bo mi nagadał co może nieść za sobą nieleczona cukrzyca - te wszystkie powikłania itp - że prawie się poryczałam. zaraz wypisał mi skierowanie - jutro idę na kłucie - ale od razu kazał wprowadzić dietę - przyznam że od wczoraj nie mogę patrzeć na słodycze, soki czy smażone rzeczy a przedtem sobie wcale nie odmawiałam niestety. ehh zła jestem na siebie nie wybaczę sobie jeśli przez moje obżarstwo coś stanie się mojej dzidzi

poza tym wszystko niby ok - pocieszające jest jak stwierdził ze ciśnienie mam niskie raczej a powinno byc wyższe przy GDM no i dzidzia, wazy tyle ile powinna w tym okresie ciąży. żeby było weselej to ułożyła sie miednicowo - cytuje lekarza "pupą świeci" a ze mam mały brzuszek to może sie nie odwróci tak prędko

na pocieszenie dostałam dziś mnóstwo rzeczy od znajomej z niemiec - 3 wielkie torby pełne ciuszków -m.in. 3 kombinezony zimowe 4 śpiworki do spania, z 30 śpiochów tyleż pajaców kaftaniki wszystko praktycznie z H&M i jedną torbę pełną sukieneczek i spódniczek na troszkę starsza dziewuszkę. tak więc moge przebierac małą 10 razy dziennie. do tego wanienkę ze stelażem, nosidełko, zasłonki do pokoju dziecięcego, 2 prześcieradełka, 2 beciki, torbę do wózka i kilka ciażowych sukienek z czego wszystkie jeszcze z metkami, nieużywane. a i 3 staniki ciązowe też nowiutkie jeszcze w folii. poza tym powiedziała mi że jeszcze kilka toreb mi podrzuci wkrótce bo znów wpadnie do Polski. więc na otarcie łez po wizycie mogłam pooglądac słodkie ciuszki
sereniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 09:45   #4048
Aliszcze
Zakorzenienie

sereniti, nie martw się ja w prawdzie miałam robioną glukozę na czczo na początku ciąży, ale to, ze była wtedy w normie nie oznacza, że cukrzycy nie ma, dlatego w połowie ciąży robi się krzywą cukru bo to badanie jest miarodajne i daje pełen obraz. Grunt, ze dziecko jest zdrowe i ładnie rośnie

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 09:45   #4049
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez sereniti Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ale drukujecie
ja po wczorajszej wizycie mam załamkę - poszłam po skierowanie na te glukozę bo czas nagli a lekarz do mnie - ile wyniosła glukoza z początku ciąży? bo ja do innej babki chodziłam najpierw ale wydała się mega nieprofesjonalna więc ją zmieniłam. i co? okazało się że nie miałam poziomu glukozy robionego więc gin zadał mi serie pytań przede wszystkim moja waga - już 13 na plusie a dopiero 26 tydzień! - plus ciągła grzybica, ochota na słodkie, duże pragnienie - pije prawie 4 litry wody dziennie - no i wg niego to może być cukrzyca zwłaszcza ze się wczoraj dowiedziałam od mojej mamy że w ciąży z najmłodszą siostra też miała - kurde umknęło mi to choć pamiętałam że była na jakiejś diecie przez ciąże. no i teraz mam stresa bo mi nagadał co może nieść za sobą nieleczona cukrzyca - te wszystkie powikłania itp - że prawie się poryczałam. zaraz wypisał mi skierowanie - jutro idę na kłucie - ale od razu kazał wprowadzić dietę - przyznam że od wczoraj nie mogę patrzeć na słodycze, soki czy smażone rzeczy a przedtem sobie wcale nie odmawiałam niestety. ehh zła jestem na siebie nie wybaczę sobie jeśli przez moje obżarstwo coś stanie się mojej dzidzi

poza tym wszystko niby ok - pocieszające jest jak stwierdził ze ciśnienie mam niskie raczej a powinno byc wyższe przy GDM no i dzidzia, wazy tyle ile powinna w tym okresie ciąży. żeby było weselej to ułożyła sie miednicowo - cytuje lekarza "pupą świeci" a ze mam mały brzuszek to może sie nie odwróci tak prędko

na pocieszenie dostałam dziś mnóstwo rzeczy od znajomej z niemiec - 3 wielkie torby pełne ciuszków -m.in. 3 kombinezony zimowe 4 śpiworki do spania, z 30 śpiochów tyleż pajaców kaftaniki wszystko praktycznie z H&M i jedną torbę pełną sukieneczek i spódniczek na troszkę starsza dziewuszkę. tak więc moge przebierac małą 10 razy dziennie. do tego wanienkę ze stelażem, nosidełko, zasłonki do pokoju dziecięcego, 2 prześcieradełka, 2 beciki, torbę do wózka i kilka ciażowych sukienek z czego wszystkie jeszcze z metkami, nieużywane. a i 3 staniki ciązowe też nowiutkie jeszcze w folii. poza tym powiedziała mi że jeszcze kilka toreb mi podrzuci wkrótce bo znów wpadnie do Polski. więc na otarcie łez po wizycie mogłam pooglądac słodkie ciuszki
mam nadzieje,ze wyniki wyjda dobre

najgorsze jest to,ze sa tacy nieprofesjonalni lekarze (jak ta 1 twoja) i kurde niczym sie nie przejmuja
Stary 2010-08-12, 09:52   #4050
De28
Wtajemniczenie

U nas za kazdym razem robi sie badanie moczu i jezeli tam nie znajda cukru, to krzywej w polowie ciazy sie wogole nie robi N apoczatku tez nie bylam na cukier badana.

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości