|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2551 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Cytat:
![]() ![]() kurcze musze zamówić sobie te 2 żele poporodowe z Musteli i żel na rozstępy 2 szt., bo mi sie kończy i przy okazji Oilatum Soft i wyjdzie mi ok.300 zł ![]()
![]() |
#2552 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Uroki ciąży czujemy i już niebawem się rozpakujemy-WRZESIEŃ-PAŹDZIERNIK 2010 cz
Majka232 - ja zmierzyłam... równe 60cm - tyle minimalnie musi mieć otwór drzwiowy, by się zmieścić
![]()
#2553 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
eee, to niedużo. X-lander ma chyba 66 cm, mura i quinny - 65 Mój też ma 60 i wydaje się nie być szeroki ![]()
![]() |
#2554 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Tyle skrobiecie że szok. Widzę że zakup wózków ruszył. Ja też swój dziś właśnie dostałam. Jumper X zamowiony w czwartek u producenta i dziś dotarł. Popatrzyłam jak wygląda i kolorki na żywo jeszcze ladniejsze niż w necie. Niestety jeszcze będzie spakowany aby miejsce było na inne rzeczy. Rozpakuje go w połowie września aby "wywietrzał od fabryki"i tak się zastanawiam czy prać zdejmowane części czy sobie odpuścic ![]() Poza tym równiez dziś byam na większych zakupach dla maluszka i zakupiłam: wanienkę ze stelażem, przewijak na łóżeczko, pieluchy tetrowe 10 szt, pieluchy flanelowe 3 szt,. jedno prześcieradełko z gumką, jedno z frotty ceratką podszyte, nozyczki do paznokci, szczoteczkę do włosków, fridę do noska, pluszowa pozytywkę do łóżeczka, pledzik z ceratką niby na przewijak ale zabiorę go do szpitala bo tam będę podkładać pod maluszka podczas ubierania i przewijania po kąpieli aby mi łożka nie zasikał. ![]() Poza tym jeszcze brakuje nam łóżeczka z baldachimem i ochraniaczem, materacyka, ciepłego kocyka i kosmetyków dla maluszka. Ale jeszcze zostało mi trochę czasu więc powoli dam radę ![]() Poza tym zaczęłam uczęszczać do SR. Jak na razie był wykład o kąpieli i wyprawce a na ćwiczeniach uczymy się głownie oddychać przeponą i wykonujemy różne ćwiczenia. Jak ogarnę swoje notatki to wrzucę na wizaz i może komuś się przydadzą. Spotykane tam dziewczyny wydaja się takie jakieś chyba zestresowane bo mało która się odzywa ![]() Chociaż powiem Wam dziewczyny że powoli dociera do mnie to co będzie się działo już po, czyli sam na sam w domu z maleństwem. Mój mąż będzie miał akurat pół roczny urlop i będzie razem z nami ale i tak obawiam się czy podołam temu wszystkiemu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2555 | ||
Zakorzenienie
|
martucha - bardzo się cieszę, że u Was wszystko ok. A czas to Ci będzie dwukrotnie szybciej mijał niż w ciąży. Już nie mogę się doczekać kiedy my zobaczymy swojego bąbla
![]() ![]() wszystkim Wam bardzo dziękuję za informacje odnośnie TAKO - czyli wychodzi z tego, że najlepiej zamówić właśnie przez net u producenta ![]() gratuluję synka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ja rozumiem, że z mojej dziewczynki zrobił się chłopiec, ale na odwrót? ![]() ![]() nie mniej jednak gratuluję córeczki ![]() jestem ciekawa czy mój bąbelek zmieni płeć przy porodzie ![]() ![]() ![]() ![]() ja piorę w 40 stopniach ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2556 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Kalex jak zauważyłam masz termin porodu w dniu moich urodzin ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2557 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2558 | |
Zadomowienie
|
Pisałyście o goleniu stref intymnych
![]() ![]() ![]() ![]() kaska1980, fajnie, że tyle rzeczy już macie kupionych. Cytat:
![]() Troszkę bym się zdziwiła ![]() Co do prania ciuszków, to puściłam w 30stopniach (kilka z Borysowych ciuszków "wymaga" takiej temperatury). To przecież pierwsze pranie. Ubranka nie są brudne. Trzeba je tylko przeprać, przepłukać. A pokrowców z wózka nie mam zamiaru prać. Co innego, gdyby był używany. Kurcze, nos mam zatkany i smarkam co chwilę ![]() ![]() ![]() ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/k0kdwn15x5fj0dze.png http://www.suwaczki.com/tickers/k0kd73sb8eg8gpzu.png Edytowane przez ycnan Czas edycji: 2010-08-11 o 20:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2559 |
Wtajemniczenie
|
to szybko- ja swój zamówiłam u producenta pod koniec lipca (przelew zrobiłam 2 sierpnia) i czekam...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2560 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2561 |
BAN stały
|
Zuza widzę Cię
![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:56 ---------- Obejrzałam genialny film, "Obłęd" z moim ukochanym A. Brodym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2562 |
Rozeznanie
|
Hej Dziewuszki,
dziekujemy z Olesiem za trzymanie kciuk. Mierzenie i decyzja co dalej bedzie jutro. Lekarze nie maja pojecia dlaczego Maly nie rosnie, bo przeplywy ok, ktg tez. W sumie gin mi powiedzial, ze oni to pewnie stweirdza dopiero jak beda macac lozysko czyli po porodzie. I nastawiam sie,ze porod bedzie neidlugo, choc jutro zamierzam walczyc o jak najdluzsze przetrzymanie Olka w mojej enklawie. Olek zrobil dzisiaj numer i olal KTG w czasie mojego skurczu (bo mam ich od cholery) i zlecialo sie pol oddzialu. W sumie to myslalam ze bede mnie juz kroic. Ciezko jest czasem.. Dostalam dzis sterydy na plucka, moj gin pewnie dostanie za to opieprz od ordynatora jutro. Staram sie trzymac, ciocia Nika nas bardzo wspiera ![]() Ja sie robie rozmemlana, bo co jakis kryzys, mysl czy spadek tetna olka to klucha w gardle i czekam z ryczeniem az polozne wyjda. ![]() W chacie mam burdel, moj TZ po pract dyga do mnie. Olkowe rzeczy- boze nawet o tym nie mysle, co mam, co nie itd. Co do obiadkow to wiecie- korzystajcie! ![]() ![]() Trzymajcie sie Mamusie, czytam Was dla relaksu, bo juz zapomnialam o takich "problemach' jak wozek czy pranie ciuszkow ![]()
#2563 | |
Wtajemniczenie
|
Lezace dziewczynki jak tam??
![]() Ja wlasnie doturlalam sie do kompa, od 19:00 mialam regularne skurcze co 10 min, kapiel, nospa i ucichlo, a ile stresu przy tym ![]() ![]() Zaczelam szybciorem robic zakupy, czekam na jeszcze jedna przesylke i w sumie bede miala juz najwazniejsze rzeczy, przydalaby mi sie jeszcze koszula do szpitala, jak nie zdaze ide na waleta ![]() Polecam Wam apteke internetowa cefarm24, tanio i ekspresowo. Od ponad roku robie tam zakupy i nie zawiodlam sie. Dobrej nocki ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2564 |
Rozeznanie
|
On tylko jest bardzo malutki i raczej duzo przez tydzien sie to nie zmienilo.
Moja mala 1,3kg kruszynka.. Oby cos mu przybylo!
#2565 |
Wtajemniczenie
|
najwazniejsze, ze to juz 34 tc i plucka generalnie powinny byc rozwiniete!! Waga az tak bardzo sie nie przejmuj, nadrobi po porodzie. Badz dzielna mamusiu.
#2566 |
Zadomowienie
|
Zuziczka... jejku nie wiedziałam ze on az taki malusi..
![]() ![]() Mam nadzieje tylko, ze to chwilowy przestój i zaraz ruszy z kopyta, bo jego imie o do tego zoobowiazuje. Osobiscie nie znam zadnego małego Olka, wszytskie Aleksandry to chlopy jak dęby.... i licze ze Twoj tez taki bedzie! ![]()
#2567 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2568 |
Zakorzenienie
|
ja na chwile bo czasu mi brak i zab mnie tak napie........ ze czekam jak na wybawienie na 16 do denysty
![]() Zuziczka nie martw sie az tak, na prawde dla niego bedzie lepiej jak go urodzisz teraz niz jak bedzie siedzial i tylko "wegetowal" u ciebie, raz ze nie urosnie tak czy siak i wcale nie poprawi to jego stanu, dwa ze moze tylko to zaszkodzic.. lekarze dobrze mowia serio! jak urodzisz wczesniaka to bedzie lepsze niz jak on teraz tak nie przybiera, bedzie mogl dostawac twoje mleczko i ewentualnie jakas mieszanke i szybko nabierze sil i odpowiedniej masy. poza tym lekarze beda na bierząco go kontrolowac i wiedziec co robic. to prawda ze lozyska nie da sie na usg sprawdzic... ja mialam podobnie! nawet teraz jak bylam na usg to lekarz sam mi tlumaczyl ze lozysko da sie sprawdzic po porodzie , usg to nie wyrocznia jakas. i nie widac wszystko co by sie chcialo, pewne rzeczy tak ale nie wszystko ( przeciez wiekszosc chorob nawet widac po urodzeniu) przeplywy moga byc ok, ktg tez ale lozysko moze byc samo w sobie niewydolne , za male czy cos w tym stylu. ja tak mialam jak rodzilam corke, sami mi lekarze przy porodzie mowili ze jak urodzilam w 38 tyg to cud, bo te lozysko juz nie funkcjonowalo praktycznie. takze nie martw sie jak beda kazac ci rodzic, na pewno wiedza co robia, to ze podaja ci sterydy to super. ja rowniez je dostawalam 3 zastrzyki. ja wlasnie sobie zamowilam spodnie i getry bo juz w nic sie nie miesci moja pupa ![]() ![]() juz nie chodzi o wyglad ale mi niewygodnie cholera takie walki miec ![]() pamietam jak maz mi jeansy przywiozl w 3 mc ciazy i mi wisialy na tylku ![]() ![]() ja po malu tez zaczelam zwozic rzeczy dla dziecka, wczoraj przywiozlam wanienke tylko musze ja wyszorowac. w sobote wypiore wozek. fotelik do auta mam, zostaje mi jedynie kupci te *******y pielegnacyjne... ale to za 2 tyg zamowie.
wiosna!! ![]() ![]() Edytowane przez Ray Czas edycji: 2010-08-12 o 07:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2569 |
Rozeznanie
|
Zuziczka trzymam kciuki a w ciagu tygodnia napewno Oluś przybrał na wadze
![]() ycnan ja tam zawsze łysol, a teraz tez ogromny problem aby doprowadzic sie do ladu i składu ![]() starapanno nigdy niewiadomo kto bedzie następny... a ja wsztalam, odprasowałam męza i poleciał jakby sie paliło, musze zaraz jakies sniadanko zrobic sobie bo glodna jestem...
![]() |
#2570 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2571 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja robię estetyczne poprawki w pracy. Popołudniu idziemy o Kina, Mam do Was pytanie. Bo ja biore ogromne dawki żelaza i miąłem problemy z załatwianiem potrzeb w toalecie A teraz szok nawet kilka razy dziennie. I aż się zaczynam stresować bo czytałam gdzieś że to przed porodem tak jest ? I jeszcze pytanko do Krakowianek , któraś pisała że chodzi do Sr na Ujastek Potrzebuje informacji na jakiej to jest ulicy (bo chyba na Os. jagiellońskie 1) i czy tam trzeba brać jakiś strój??? Edytowane przez IlonaN2 Czas edycji: 2010-08-12 o 08:28 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2572 |
Rozeznanie
|
hello dziewuszki
ja na 13,00 mam wizyte u gina, ciekawe jaka duza juz moja Mila ![]() 3tyg temu miala ok 2650g dzis jest 36tc1d ![]() Co do golenia stref intymnych to ja do tego uzywam - specjlnej koncowki do golenia z depilatora ![]() ![]() Nowego wozeczka też nie prałam, wietrzy się juz od miesiąca i uważam, ze to wystarczy! Zuziczka trzymam kciuki ![]()
![]() |
#2573 |
Zakorzenienie
|
Zuziczka - trzymaj się cieplutko i bądź dobre myśli. Uściski dla Was
![]() starapanna - trzymam kciuki, żeby skurcze choć na jakiś czas ustąpiły... --- Od 2 dni wieczorami czuję dziwny ucisk na... odbyt... Dziecię mi tak uciska, gdy leżę... To bardzo głupie uczucie ;/ I nie ma nic wspólnego z zaparciami, bo mam raczej odwrotny problem ;/ Wystarczy mała kawka i już biegnę do wc... Czy któraś z Was też ma taki ucisk? --- Poza tym... mam dziś mega wku*wa... wszystko mnie drażni, wszystko przeszkadza... a wszystko za sprawą jednej paskudnej muchy, która mnie pół nocy gryzła wrrr ;/ Ale już po niej... zaczaiłam się i popełniłam na niej okrutny mord.. na jej kilku koleżkach też... Ale wku*w został ;/
#2574 |
Wtajemniczenie
|
taa...tylko powinno się o tym wspomnieć, jeśli ktoś składa zamówienie i pyta czy czas realizacji będzie dłuższy..
|
![]() ![]() |
![]() |
#2575 |
Rozeznanie
|
![]() Przytyl do 1550 i choc dalej jest Malutki to mozemy wyjsc jutro do domu, myslalam ze wysciskam lekarke co mi usg zrobila. ![]() Badanie tez ok- rozwarcie opuszkowe, szyjka 3cm choc Alek głowa naciska. Dostane dzis jeszcze zastrzyk ze sterydami, za tydzien kontrola u mojego gina. Jeju, jak mi ulzylo... Moje ciało zrobilo dzis takie wielkie UFFF. Glukoza zrobila swoje, teraz bede ja na kilogramy kupowac, niech Olesiowi idzie w bicepsy. ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ---------- Dziekuje Wam za fluidki- zrobily swoje! ![]() Mały przesyla radosne kopniaki!
#2576 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Alek wkońcu wziął się do roboty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2577 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() wiiiiedziałam, że to tylko chwilowy Tadek Niejadek ![]() fajnie ze mozecie wrocic do domu, ja chyba zwariowalabym w tym szpitalu... ![]()
![]() |
#2578 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2579 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2580 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zuziczka to super ![]() ![]() ![]() Bardzo się cieszę z tej wiadomości od Ciebie! Mały podrósł i już nie jest taki mały ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.