|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
ja ost @ mialam 30 kwietnia i z @ i z usg termin pokrywa mi sie i jest 5-7 luty czyli jutro mam niby 15 tydz skonczony
a guza to ja mam taki na 2.5 cm pod pacha i 30 sierpnia mam wizyte w poradni chirurgiczno-onkologicznej
Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2010-08-11 o 20:17 |
|
|
|
#3842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
Ja zrobiłam morfo- o 0,2 poniżej hemoglobina, czyli w granicy błędu i o 3( norma 37-44) hematokryt, reszta super. Czyli jak na ciążę ekstra.
|
|
|
#3843 |
|
Zadomowienie
|
Więc to wszystko jakos pokrecone. dziwne ze ci sie pokrywa po z tego co mowisz wynika ze do zaplodnienia doszlo u ciebie 30 kwietnia tj. w 1 dniu miesiaczki a wtedy z tego co sie orientuje nie ma dni plodnych wiec nie moze ci sie pokrywac...lekarze licza wiek ciazy od 1 dnia ost miesiaczki ale wtedy masz plus dwa tygodnie tak teoretycznie...a usg pokazuje wiek ciazy od zaplodnienia czyli ocenia wiek ciazy na podstawie pomiarow plodu.
|
#3844 |
|
Zadomowienie
|
ja mam 2 guzki w prawej piersi. i wizytę 23 sierpnia w takiej samej poradni. Nie wyobrażam sobie teraz badania. Nie dość, że pierś jest bolesna nawet przy lekkim dotyku to jest jedną wielką kulą i nic się nie da wyczuć. Zamiast badania powinnam mieć USG.. ale to nie ja jestem lekarzem..
|
|
|
|
#3845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3846 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
licząc od ostatniej @, ale nazwała bym to raczej pękaniem bąblków , teraz w 18 tyg to już normalne kopniakiCytat:
JeSuis - ![]() Supernovaja - hihi no reklamacje do rodziców pójdą jak nic A to stosowaliście jakąś metodę na konkretną płeć? Mam koleżanke która korzystała ze stronki pomagającej zaplanować płeć ale niestety nie udało się trafić w dziewczynkę.Muron - OMG chyba by mnie szlag trafił ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#3848 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
murooon jestesmy z tobą!! dziewczyny wiecie może co u naszej bliźniaczej mamy chantalle? bom ciekawa strasznie jak tam te jej dwie fasolineczki btw a propos bliźniaków, małż mój się dziś rozczarował, kiedy mu powiedziałam, że sztuk jeden będzie
|
|||
|
|
|
#3849 |
|
Zadomowienie
|
No wiadomo ze kocha sie tak samo bez wzgledu na wszystko...tylko ja panikuje bo nie chce zeby mi wyszlo ze w marcu urodze
|
#3850 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Muron - współczuję i łączę się w bólu
|
|
#3851 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja chciałam dziewczynke, ale tż chyba by z nami nie wytrzymał i choć się wypier, że najważniejsze, że ma być zdrowe, ale...widziałam mine i uśmiech na twarzy |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3852 |
|
BAN stały
|
Ja dziś poszłam do lumpka po śpioszki które upatrzyłam razem z mamą - są boskie - śmietankowe z polaru, ze stópkami z uszkami (tam chyba króliczki są)
![]() Poza tym przyjechałam w końcu do domu bo TŻ skończył malować i jest ślicznie i przytulnie. Gabinet ma kolor kamienia (ani beż ani szary - coś pomiędzy) Teraz próbujemy razem uporać się z kartonami z rzeczami. Najchętniej bym pół wywaliła, ale musiałabym to zrobić jak TŻ wyjdzie Po swojej stronie mam teściową (w tej kwestii) więc może coś uknujemy, haha
|
|
|
|
#3853 |
|
Zadomowienie
|
W styczniu miałam biopsję. Wyszła, że zmiana bez komórek rakowych. A wogóle to w listopadzie 2009 roku wyczułam. W maju miałam usg i guz się dowiększył w stosunku do listopada. Dziewczyny ja się najadłam stresu co nie miara. Nie bądzcie głupie jak ja i nie mówcie, że to was nie dotyczy ale się badajcie!!!!
|
|
|
|
#3854 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() odezwe sie jutro i opowiem jak bylo u poloznej,dobranoc a,jeszcze cos,na skurcze czy bole brzucha czytalam ze niektore kobiety biora nospę, stad moje pytanie to zwykla nospa czy nospa forte? kupila bym sobie na tzw "zaś" w PL,bo tutaj lekarz zadko co daje,generalnie trzeba być twardym
|
|
#3855 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a propos porodów, moja ciotka kilka lat temu bliźniaczki rodziła, fakt, dziewczyny urodziły sie wczesniej, ale niedużo, jakos miesiąc przed TP ciotka jeszcze w szpitalu ordynatora ubłagała, żeby trzy dni dłużej były w szpitalu, bo ona...jeszcze by na wesele poszła co do nospy to ja brałam tą zwyklą, 1 tabletke, jak bardzo bolało to dwie do trzech ale nie wiecej, wiem, że tą nospe forte to tylko na recepte dostaniesz, ale nie powiem ci która jest lepsza bo tej forte nie brałam (poza faktem, że tu 1 łykasz a ja np.2) i cenowo zresztą to jest różnica 2-3 zł
|
|
|
|
|
#3856 |
|
BAN stały
|
Chantalle aż Ci normalnie zazdroszczę tych bliźniaków
![]() Też bym chętnie bliżej się poznała z jakąś ciężarówką jak ja, z Wrocławia albo chociaż okolic, bo to zawsze fajniej móc się spotkać, pogadać, wspólnie ponarzekać lub poplotkować no i znać np. te same szpitale Jak któraś chętna to zapraszam ![]() Moje najbliższe przyjaciółki niestety jeszcze się do dzieci nie szykują, ani ich nie mają. Jedynie jedna z nich bierze ślub tuż przed nami, a reszta tylko ma faceta i na razie tyle. Za bardzo się albo im albo ich TŻom nie śpieszy. |
|
|
|
#3857 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Ja też tu u siebie aktualnie nie mam bratniej duszyczki z którą mogę sobie pomarudzić itp, bo moje przyjaciółki dzieci nie mają, nie planują w najbliższym czasie...i to jakoś jest utrudnione. W sumie to ostatnio jakoś tak się zmartwiłam, bo zauważyłam że niektóre moje dobre znajome to tak jakby nie przywiązują już uwagi do tego co tam powiem tylko spytają co u dziecka...jak badanie i tyle - mój temat się kończy, reszta jest nieważna jakoś zbytnio ...i gadają o swoich bolączkach. Nie wiem czy to przez przewrażliwienie tak mam ale ostatnio już 3x mnie to spotkało w końcu zrobiło mi się smutno że tak na prawdę moje życie jest olewane...tylko ciekawa jest relacja z brzucha a potem ich życie jest najważniejsze - bo latają po klubach itp itd..to to jest ciekawe. Ostatnio nigdzie nie wychodzę, bo albo brzuch mnie wieczorem boli albo o 21 już śpię...taka kwoka! Koleżanki też wyjechały z miasta do rodziców, także siedzę sama samiuteńka jak ten palec. TŻ lata gdzieś, dzisiaj ma iść z kolegami się spotkać i chyba trochę chamsko się wpraszam...bo zrobiłam maślane oczka że dawno nigdzie nie wychodziłam...i on też mnie nigdzie nie zabierał. Zastanawiam się czy to wypada tak iść z facetami? myślę czy nie zadzwonić do tego co to organizuje - czy nie bedzie miał mi za złe jak ciężarna kwoka wpadnie... ![]() (bo już raz usłyszałam że w sumie to ja nie powinnam wychodzić nigdzie więc mój TŻ może sam chodzić i w ogóle, bo ja teraz jestem jak taki inkubatorek...i powinnam dbać o siebie i swój spokój - I SŁUCHAĆ ŚPIEWU DELFINÓW = Z W A R I U J Ę )
|
|
#3858 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
no dla mnie to głupie troche żeby facet gdzieś latał na imprezy a ty w domu siedziała, ja zawsze byłam zdania że albo razem albo wcale. Poza tym że już tak powiem troche niepoprawnie politycznie - zobił to niech też pocierpi. A ja mam inny problem a mianowicie mój tż chrapie i już nie wiem co mam z nim zrobić, boje się że jak się dzidzi urodzi to w nocy będą niezłe jaja, bo on będzie chrapał i budził dziecko a dziecko będzie beczeć i budzić jego. Macie jakiś sposób na chrapanie? już ma kupiony do nosa taki klisp, troszke może pomaga ale ciągle to gdzieś gupi w nocy. No ręce mi opadają. |
|
|
|
|
#3859 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ja wczoraj dzwoniłam po prywatnych ginekologach, ale najbliższy termin usg miałabym za tydzień, więc bez sensu tak chodzić tydzień po tygodniu...poczekam do tego 30 sierpnia.Dziewczyny pisałyście wczoraj o tych terminach porodu...ja pojutrze zaczynam 17tc, na razie termin mam na 1 lutego, ale jak obliczam na necie sobie termin porodu, to mi wychodzi jeszcze w styczniu - około 28-30 stycznia. Niektóre z Was zaczynają np. 15tc, a termin mają na 2 lutego...mam nadzieję, ze na wizycie wreszcie okaże się, kiedy będzie ten poród...chciałabym 30stycznia, bo mamy wtedy rocznicę ślubu - ale byłby prezent . Dodatkowo jeśli byłaby to dziewuszka, to 30stycznia Martyna ma imieniny, także wszystkie ważne okazje byłyby jednego dniaW ogóle wczoraj byłam z mężem w realu na zakupach i słuchajcie - zostałam wpuszczona bez kolejki do kasy!!!! Czyli mój brzuchol oficjalnie jest postrzegany jako ciążowy .
Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-08-12 o 08:50 |
|
|
|
|
#3860 |
|
Zadomowienie
|
mój to na szczęście tylko jak na plecach leży to chrapie a wtedy ja go chop na boczek i spokój
![]() co do koleżanek ciężarówek z tego samego miasta też nie mam z kim się umówic na lody naprzykład i dlatego też chce od września iść na zajęcia z jogi dla ciężąrnych i mam nadzieję że tam poznać jakieś fajne dziewczyny coby potem i z wózkiem było z kim jeździć
|
|
|
|
#3861 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi tam wcale przykro nie jest jak ktoś pije a ja nie bo nigdy nie byłam jakąś taką osobą...która wielbi/kocha alkohol. A przykro robi się wtedy kiedy wiem że przyjeżdżam ... bo on marudzi że jestem u rodziców, a potem wyskakuje że ktoś JEGO zaprosił albo...że skoczymy gdzieś (a wie że np jest ulewa i ja nigdzie nie pójdę) to skomli czy go puszczę samego. Ostatnio tak siedziałam już 2x sama...przed telewizorem w grubych skarpetach i szlafroku Moi rodzice czasem się wkurzają bo własnie wychodzą też z tego założenia - zawsze razem wychodzili...a osobno nigdy jakoś, bo jedno o drugie się martwiło...i jak usłyszą że on sobie planuje samotny wypad to się złoszczą .Ja go rozumiem że czasem chce wyjść sam ale ja teraz jestem taka...rozlazła i twierdzę że nie chcę sama cierpieć w tym stanie jak mnie bolą plecy i nie chce mi się zejść na dół albo coś - nie chcę siedzieć sama a on się dziwi trochę. Chętnie zabroniłabym mu picia alkoholu przez 2m-ce...niech zobaczy chociaż przez ten czas jak to jest ![]() ![]() .Co do Twojego TŻ to hmm..ciężka sprawa. Ja przyznam że też czasem chrapię (na tle alergicznym) ale to się zdarzy raz na miesiąc, dwa. Mi nigdy jako mniejszemu dziecku nie przeszkadzało to jak mój ojciec z drugiego pokoju dawał takie koncerty że zespół można by było stworzyć ... także może maleństwu to też nie będzie jakoś przeszkadzało..hmm.
|
|
#3862 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3863 |
|
Zadomowienie
|
a my to czasem robimy sobie takie osobne wypady na pifko (ja teraz to na cole)
fajnie czasem pogadac w towarzystwie tylko damskim czy męskim Tż ale zazwyczaj wypada to w ten sam dzień tak żeby żaden sam w domku nie siedział
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3864 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
możemy pośmigać po ciucholandach, bo poki co to tylko wiem, gdzie jeden jest blisko mnie Cytat:
taka sprytna, sama bym na to nie wpadła
|
||
|
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
ja zaraz do lekarza i oczywiście juz mnie skręca z nerwów. Na studiach to zawsze w kibelku lądowałam i nic nie jadłam jak sesja była;-) Pierwsze dni w pracy kazdje to dla mnie jakas tortura.
Weszłam do mieszkania i prawie się popłakalam, kurde pół t gruzu, jadę tam dopiero z obiadem co by chłopaki zjadły. Jak gruzu nie bedzie to zobaczę światełko w tunelu. Trzeba zrobić instalacje elek., zamurować wyrwy, zrobic 2 gładzie, pomalować, zrobić półkę rtv- ma być podwieszana, zrobić podłogę w salonie, pomalować, a jeszcze okazało się, ze TŹ zamawia nowe drzwi wejsciowe- fakt stare to poracha 3majcie kciuki, żeby gin zbadał płeć bobka
|
|
#3866 |
|
Raczkowanie
|
no to jestem, ta pierwsza wizyta u poloznej to w wiekszosci wywiad ze mna o moim zdrowiu i trybie zycia, potem bylo sluchanie bicia serc, wszystko w porzadku.
musze sie umowic do szpitala na kilka nast. usg,bo przy blizniakach jest ich wiecej, a w 18 tyg.ciazy na badanie pod kątem jakis roznych wad,nie wiem jak po polsku to sie zwie. milego dzionka zycze
|
#3867 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
i moje maleństwo miało 7,7 cm długości ale niestety pani mi nie powiedziała płci...nawet nie pomyślałam o tym wtedy ale pewnie by powiedziała gdyby było widać... Supernovaja a gdzie Ty robisz badania sobie? bo Ty chyba z moich okolic jesteś? Mnie za dwa tygodnie czekają drugie prenatalne tym razem w 4d Cytat:
podobno to nie szkodzi w ogóle dziecku i należy je robić nawet dla świętego spokoju mamusi
|
|
|
#3868 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miło ze strony tych ludzi, gdyż zazwyczaj zauważam jednak tendencję "pośmiejmy się bo jest na końcu kolejki i nikt jej nie wpuści" i patrzą się tylko jak ciężarna stoi z zakupami - a szczególnie gdy ma ich mało to wtedy jeszcze większa radocha, albo druga z opcji to "nawet jak poprosi to jej nie wpuszczę, chciała bachora to niech ma" ![]() kultura w naszym kraju jest jeszcze na etapie baaaardzo rozwijającym się...w I stadium, ale to miło że w niektórych miastach jednak ludzie są mili dla siebie.---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
Wspólnych znajomych mamy tylko oni czasem mają dziwne poglądy... bo własnie Ci z którymi TŻ się dziś umówił to osoby ktore mają dziwne podejście do partnerstwa...dzieci, związków itp...tacy życiowi imprezowicze którzy chleją/szukają używek...itp, dlatego mam nawet stracha puścić TŻ z nimi samego bo nie wiem co tamtym odwali. Z 2 strony nie wiem jak zareagują jak tam pójdę chociaż znają mnie całkiem dobrze. Muron trzymam kciuki i wytrwałości życzę przy remoncie. Justine przez Ciebie musiałam dziś wyjść rano i pędzić po piekarniach...szukać i szukać pizzerek i...najadłam się mniami
|
|
#3869 |
|
Zadomowienie
|
JeSuis powiedz mu szczerze jak Ty to widzisz i ma sie dostosowac. U mnie jest dokladnie ten sam problem tylko on mi nawetnie m0wi ze gdzies wychodzi....
po prostu nic do mnie nie pisze kilka godzin i w koncu do niego dzwonie i pytam czy jest w domu i oczywiscie zawsze odpowiedz to "nie, z kumplami na piwie jestem"...wg mnie to jest chamskie, tym bardziej ze on wychodzi ok 22...a ja jak sie spotykam z koloezankami to jest to najpozniej o 16...poza tym to do mnie kazdy przychodzi a nie ze ja latam gdzies do innych i nie pije alkoholu. U nas dobre jest jedynie to ze on nie lubi dyskotek i pub'ow...on sie spotyka tylko u kogos w domu, ale jakby latal jeszcze po miescie to bym naprawde nie wytrzymala i bym normalnie jakis pas na brzuch zakladala zeby go nie bylo widac i tez bym chodzila na miasto ![]() Ja mu powiedzialam ze jest mi smutno ze siedze z dzieckiem w domu a ten lata i bawi sie w najlepsze a mnie nawet nie zapyta...to stwierdzil ze nie proponuje mi bo nie wie jak sie bede czula...a skad ma wiedziec skoro nie bylismy jeszcze nigdzie razem glupi sa ci faceci...wiec jak Ciebie doskonale rozumiem...jeszcze masz gorsza sytuacje bo nie jestes u siebie tylko w sumie u niego...I nie przejmuj sie tym ze beda sami faceci i Ty bo jesli dasz rade z nimi nawiazac kontakt to nie bedzie im to przeszkadzac a i Ty bedziesz sie lepiej czuc w towarzystwie... Ja juz nie raz siedzialam z samymi facetami i bylo fajnie A z tego co zauwazylam tu na forum to jestes mila i wesola wiec na pewno nikt nie bedzie mial nic przeciwko zebys im towarzyszyla A nawet jesli bedzie im to przeszkadzac to moe Twoj TŻ w koncu przestanie wychodzic Ja tez musze sie wziac za to wszystko bo naprawde od czerwca nigdzie nie bylam i juz chyba w tym domu korzenie zapuscilam... Moja mama sama mnie wygania zebym gdzies na miasto poszla...jesli nie z TŻ to z kumpelami... Chyba juz jej nie chce sie mnie pocieszac kazdegowieczoru jak mnie dol zlapie i placze w pokoju a moj TŻ ma to gdzies
|
#3870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:56.

A to stosowaliście jakąś metodę na konkretną płeć? Mam koleżanke która korzystała ze stronki pomagającej zaplanować płeć ale niestety nie udało się trafić w dziewczynkę.

bom ciekawa strasznie jak tam te jej dwie fasolineczki

A z tego co zauwazylam tu na forum to jestes mila i wesola wiec na pewno nikt nie bedzie mial nic przeciwko zebys im towarzyszyla