|
|
#31 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Filtry na lato dla cery problematycznej
uskow, dzieciaczek Avene chyba nie ma kapryli, więc ryzyko zapychania mniejsze.
|
|
#32 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Boje sie że nie znajdę swojego filtra Wszystkie z alkoholem odpadają, a avene zapycha![]() Dzięki justyce
|
|
|
#33 |
|
Wtajemniczenie
|
Beekeeper, ja mam LRP DP i rzeczywiście nie zapycha, dość łatwo się wchłania (ale i tak potrzebuję ok 30 min jesli nie chce mi się wsmarowywać) i u mnie zmatowiony skrobia z cynamonem trzym się cały dzień, mimo wf-ów w tym upale
Niestety, aż za pięknie jest i musi podszczypywać i wysuszać Mnie wysuszył po paru tyg. stosowania, więc nie jest tak źle. Żeby zrekompensowac to skórze uzywam bardzo łagodnych żeli, toników, żadnych żrących i jakoś żyję Na pewno w te upały sprawdzi, ale na zimę to nie to... za mocny wysuszacz. Niedługo przyjdzie do mnie próbeczka emulsji Avene, wypróbuję i Ci napiszę jak się sprawuje Bardzo bym chciała, żeby było ok, bo chcę mieć nawilżoną skórę i nie bać się o destabilizację.
|
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki Shadi
czekam na relacje z boju
|
|
#35 |
|
Zakorzenienie
|
Bee - tu masz proszek i roztwór
![]() http://mazidla.com/index.php?option=...d=11&Itemid=27 |
|
|
|
|
#36 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#37 |
|
Raczkowanie
|
Beekeeper, ja z kolei koncze LRP Creme Fondante, on jest akurat bez alkoholu.
Chociaz ponoc moze zapychac (na ten temat sie nie wypowiem, bo nie wiem, czy to jego wina, czy effaclaru )Cere mam mieszana, naczynka tylko przy skrzydelkach nosa. Wczoraj sie poddalam przez te upaly i tylko filtr, odrobina korektora i skrobii i o dziwo w nienaruszonym stanie przetrwal caly dzien z mala drzemka wlacznie. (jak uzywalam podkladu jeszcze, to sie zaczynalam blyszczec) Co do efektu ciasta, to nie zastanawialam sie nad tym, moge sprawdzic nastepnym razem ![]() A dzisiaj testuje LRP AL, ale sie nigdzie nie ruszam, wiec filtr i nic wiecej. Konsystencja gestsza, blyszczy sie mocno ale nie szczypie.Aha, testowalam jeszcze bioderme photoderm max creme 50+ i oczy mnie piekly strasznie, ale tylko za pierwszym razem. Wiec w lodowce w kolejce jeszcze czeka spray biodermy... i jeszcze mnie kusza avenki... eh ![]() Najlepiej poprobowac, a z tego, co zauwazylam, to akurat LRP Creme Fondante jest w probkach bardzo dostepny. No i mnie skusil zestaw z woda termalna i postheliosem ![]() Powodzenia
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#38 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja widzę, że Ty tam masz niezły arsenał ![]() Czy LRP CF jest lżejszy od AL? Co do Biodermy, to dziś własnie dostałam w aptece jej próbkę, starczy na dwa razy nawet Trochę sie zmartwiłam, że to krem, bo na lato chyba lepsze by było mleczko albo spray, no ale zobaczymy...Próbek LRP nigdzie nie mieli, no ale byłam dopiero w dwóch aptekach. W drugiej znowu dostałam próbkę ponoc nowego kremu Vichy PRZECIW REAKCJOM ALERGICZNYM SPF +50 z eperuliną. Jeszcze sie nie spotkałam na forum z tym filtrem. No to zaczyna się próbowanie ![]() Ach, i czekam na obszerniejszą realacje co do LRP AL
|
|
|
#39 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a wybralam CF bo nie szczypalo.czy CF jest lzejsze... no chyba o tyle, ze AL jest gesciejsze. ja sie chyba musze jeszcze z 2 dni pozastanawiac bo to pierwszy dzien z AL ![]() ja z probek dostalam jeszcze dermedica, ale to niestabilne i dziwnie pachnie i svr ale to juz jest porazka totalna. na razie wyprobowalam stara 60, mam jeszcze 100 ale troche mnie odstraszylo.
|
|
|
|
|
|
#40 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#41 |
|
Zakorzenienie
|
I właśnie ten zamówiłaś? A co Cię do niego przekonało, jakie były komentarze?
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
tu link:
http://www.femin e u s.pl/index.php?topic=377.0 usuń spacje, bo cenzuruje ![]() i chyba coś na LU było |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.

Boje sie że nie znajdę swojego filtra
Niestety, aż za pięknie jest i musi podszczypywać i wysuszać
Mnie wysuszył po paru tyg. stosowania, więc nie jest tak źle. Żeby zrekompensowac to skórze uzywam bardzo łagodnych żeli, toników, żadnych żrących i jakoś żyję
Na pewno w te upały sprawdzi, ale na zimę to nie to... za mocny wysuszacz. Niedługo przyjdzie do mnie próbeczka emulsji Avene, wypróbuję i Ci napiszę jak się sprawuje
Bardzo bym chciała, żeby było ok, bo chcę mieć nawilżoną skórę i nie bać się o destabilizację.

bo to pierwszy dzien z AL
i svr ale to juz jest porazka totalna. na razie wyprobowalam stara 60, mam jeszcze 100 ale troche mnie odstraszylo.