|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI
dobry
![]() Co z tą Madzią? Ona naprawdę do żadnej się nie odezwała. Ale Wam zazdroszczę tej soboty ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ---------- Wczoraj mnie tu nie było więc dziś kciukam za kuzyna i brata ![]() ![]() Nadrobiłam 4 str. i muszę spadać. Buuuu.....
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Na moje szczęście, na szczęście każdej dziewczyny ZAZDROSZCZĄCEJ po raz XXI
Hejooo
![]() Osz rety ale kwiotki w Kościele muszą być ![]() Cytat:
Tylko kurcze wnerwiłam się-chyba w nocy spałam z twarzą w poduszce I kiedy robiłaś?Bo jestem ciekawa czy będę musiała uzupełniać za 3 czy 4 tygodnie ![]() Ja wprawdzie zapłaciłam 350 zł,ale za uzupełnianie zapłacę 120 zł-a czytałam na wątku o przedłużaniu,że wiele dziewczyn wprawdzie za pierwszy zabieg płaciło jakoś 250 zł,ale potem za uzupełnianie 200... Nooo dobra,lecę do pracy... Jak dobrze,że już czwartek... |
|
|
|
|
#3153 |
|
Zakorzenienie
|
dzień doberek
![]() melduję się już z Pl ![]() Basiek nie wiem gdzie się te Twoje agenty pochowały ale żadnego nie widziałam ale możliwe że się spóźniły bo przylecieliśmy 20 min wcześniej i o 20.20 siedzieliśmy już w samochodzie i jechaliśmy do domku ![]() czekam teraz na TŻ'ta bo ma iść na badania krwi a później ja mam iść do dentysty
|
|
#3154 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka!
jak milo, że dzis czwartek juz. Moje problemy z pecherzem niestety nie mijają i wiec jestem nizadwowolona. Ide o 16 do lekrzarza bo uznałam, ze skoro zaczęły mnie nerki pobolewać to chyba nie ma wyjścia i trzeba sie wybrac. tyle, ze jak znam życie to nie da mi dzis lekow tylko kierowanie na badanie moczu. zrobie jutro ale pewnie wynikow tego samego dnia nie bedzie i sie nastepna wizyta odwlecze do poniedzialku. Oby nie bo nie chce sie meczyc tak długo a żurawit i woda z cytryna nie pomagaja. co do dekoracji koscioła to kwiaty pod ołtarzem musza byc bo wiadomo, co niedziele są. Ale jak kościołó ładny i bogato zdobiony to dekorowanie klęczników, ławek, jakies bramki w wejściu itd sa zbyteczne. A i trzeba mysle o funkcjonalnosci. Na jednym slubie wzdluz nawy głównej byly postawione na podłodze swieczniki szklane ze swiecami. tak 20 cm wysokosci. i cała msze fotograf, goscie, kamerzysta... ciagle ktos w to wchodził, potrącał. Dobrze ze nic sie nie stało bo w sumie mozna sobie kiecke zapalic czy cos innego. Ilsa masz prawo prosić o kupno spodni gdy ich potrzebujesz, masz prawo prosic o normalne jedzenie a nie bedziesz łykac świnstwa w tabletkach. To, że masz rodzenstwo a rodzice maja fantazję mieszkać osobno to nie zmienia faktu, że sa za ciebie odpowiedzialni. stac ich na płacenie za mieszkanie i rachunki bratu który dobrze zarabia? to na spodnie dla córki tez. wiadomo, nie maja obowiazku kupowac ci jeansów za 500 zł ale też bez przesady, żebys nie mogla sobie czasem kupic czegos. zwlaszcza ze jaksie poszuka w duzych miastach sa outlety, wyprzedaze w galeriach i ciuchy mozna kupic w fajnych cenach. Przestaj wchodzic w rolę ofiary, przestan miec poczucie winy. Poza tym nie pisz bzdur, że nigdy nie bedziesz mogła kupic modnych spodni bo mieszkajac z tż-tem bedziecie klepac biede. Moze na poczatku bedzie wam ciezko ale pamietaj, ze z wiekiem zaczyna sie lepiej zarabiac. Kształcicie sie, pracujecie wiec rosnie wam pole doswiadczen i z kazda nastepna praca bedzie lepiej. Twoje studia sa malo rynkowe to fakt. Nie płacz jednak ale szukaj innych opcji, zrob jakis kurs, szkole pomaturalną (sa tez panstwowe gdzie nie ma czesnego albo jest niższe), idz potem na studia podyplomwe... jak zawalczysz to bedziesz miec fajna prace. zreszta nawet teraz nie sprzatasz tylko pracujesz w biurze. A z tym poczuciem wartości to tabletkami tego nie zmienisz. To siedzi w głowie i trzeba z tym walczyc. Ja tez miewam z tym problem. Sa dni ze patrze na siebie i mam ochote sie pociac bo taka paskudna jestem. Jednak wiem ze musze z tym walczyc, staram sie i jest coraz lepiej. To mozna wypracowac i to samemu a nie koniecznie płacąc krocie za terapie. szef wpadł do pokoju i zgubiłam wątek wiec koncze wywód W każdym razie Ilsa nie załamuj się. Nie myśl że wyżalaniem się coś zmienisz, poczujesz się lepiej tylko ruszaj dupke i działaj. Mowi Ci to kobieta, ktora miala stany depresyjne czy depresję przez kilka miechów i wyszła z tego. Ty tez dasz radę
Edytowane przez aleksandrettaa Czas edycji: 2010-08-12 o 09:12 |
|
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Tak jak napisała Aleks kwiatki przy ołtarzu zawsze są -różne panie dbają o Kościół
no i przede mną są 2 śluby więc coś może po nich zostanie nie ma to jak minimalizm
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
A to róznie bywa. W mojej parafi kwiaty na niedziele kupuja rodziny wyznaczone do sobotniego sprzatania koscioła. Ale jak jest slub to proboszcz mowi im zeby nie kupowali bo wtedy PM odpowiada za kwiaty.
|
|
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3158 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Justynka mój dołek bierze się stąd, że prawie nie widzę się z Tżtem... Ale dzisiaj akurat ma wolne, więc niestety nie dam rady się spotkać. Za to widzimy się w sobotę? ![]() Ilsa ojoj, straszny humor Cię złapał Nie smutkaj, Tż jest młody i może nie do końca rozumie, że nie każdy może lub chce wyciągać rękę do rodziców po kasę. A co do wyglądu to przecież dbasz o siebie, Tż Cię kocha taką jaka jesteś więc nie masz powodów do zmartwień Jak Ty będziesz szczęśliwa we własnym ciele, to otoczenie też będzie Cię pozytywnie odbierać ![]() Edit: Oczywiście zgadzam sie z Aleks, rodzice musza być za Ciebie odpowiedzialni, a odpowiedzialność to coś więcej niż sprawienie, by dziecko jakoś przetrwało... Jeżeli czegoś potrzebujesz, to powinnaś o to poprosić. Nie zmienia to jednak faktu, że Tżtowi nic do tego, bo to sprawa między Tobą i rodzicami. Co do strojenia kościoła, to szczerze mówiąc nie myślałam o tym. Kościół w mojej parafii jest bardzo bogato zdobiony i na pewno nie będę szaleć z dekoracjami. http://www.sanktjanow.sandomierz.opo...ia/gal_img.htm
Edytowane przez carmelova Czas edycji: 2010-08-12 o 10:09 |
|
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Osz, poproś o numery do ludzi biorących ślub przed Tobą i zgadajcie się na kwiaty, i podzielcie po równo. Tak się robi w moich okolicach.
Ilsa pięknie Ci Aleks odpisała więc tylko się podpisuję Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Carmi bardzo ładny kościół ja właśnie muszę zdecydować między jednym trochę zdobionym w tym stylu jak Twój (ale skromniej) a takim zupełnie skromnym z jednym krzyżem na środku (i to mi się podoba).
|
|
|
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzieeeń dobry!
![]() Cytat:
kłopot w tym, że zazwyczaj rozrzucam ciuchy w garderobie i nie chce mi się tego układać potem dobrze, że Tż nie ma tam wstępuIlsa...podpisuję się pod tym, co powiedziała Aleks ). A jeśli chodzi o ciuchy...to ja jakiś czas temu zupełnie przestałam się przejmować, co na siebie wkładam w sumie to nieczęsto pozwalam sobie na kupienie nowego ciuszka - wolę to spożytkować inaczej. Mam ciuchy z normalnych sklepów i z lumpeksów i powiem Ci, że naprawdę nie ma dla mnie zbytniej różnicy np. jeśli chodzi o bluzeczki. Większość mam z lumpka, bo szkoda mi 30-40 zł na coś, co i tak jest szmatką![]() Także głowa do góry! A tak w ogóle to póki nie możesz pójść do psychologa, może zacznij pisać pamiętnik/dziennik? Ja to bardzo lubiłam i pomogło mi, kiedy wszystko pod koniec dnia przelałam na papier Teraz już nie mam na to czasu, ale mam sporo zeszytów z moimi przemyśleniami, inspirującymi cytatami itp Uwierz mi, to bardzo pomagaCarmi no piękny ten kościół, u nas w Gdańsku jest podobny (moi rodzice tam się poznali i brali ślub), tylko trochę bardziej ciemny Justyś, będzie dobrze Odważyłaś się z nim pogadać i z czasem to przetrawisz i uwolnisz się od negatywnych emocji
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa
Carmi, kościół śliczny |
|
|
|
#3162 |
|
Zakorzenienie
|
Idę się ogarnąć i zjeść śniadanie
siedzę w samych majteczkach przy biurku, dobrze, że mnie nikt nie widzi
|
#3163 |
|
Zakorzenienie
|
uhuhu Gleniusia
![]() ja zjadłam śniadanie i się zastanawiam czy iść na zakupy teraz czy wieczorem muszę się zapakować na rozmowę i wyprasować strój ![]() Po rozmowie pojadę do TŻta, a wieczorem i w nocy tłumaczenie dla siostry (muszę skończyć w tydzień, bo potem jadę z TŻtem do babci i tam nie będę robić). TŻ dziś ma 24h w pracy to może pociągnę tą robotę jakoś
|
|
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3165 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczyny za reakcję a szczególnie Gleniusi za podanie mi przykładu książki, którą warto przeczytać. Zacznę ją dziś w domu. Może poproszę o coś jak mama z nami zamieszka bo teraz jest mi głupio wyciągać rękę i w dodatku mam poprawkę na studiach. Ale jakby z nami mieszkała to by nie szła kasa na tamten dom. Tylko że ona mówiła że już nie chce wracać do mieszkania.
Widzę się dziś z TŻ, potrzebuję iść gdzieś gdzie nie ma ludzi i sobie pogadać ale pewnie coś szykuje bo w piątek mamy miesięcznicę a mi się robi głupio bo nie chcę randek dlatego że jest miesięcznica tylko dlatego że on tego chce. I ja nie wiem czy on chce czy czuje że musi. Bo ja wiem że jak jest jego kolej to myśli o tym dopiero poprzedniego dnia. Oczywiście leżę w łóżku z laptopem ale już zbieram się do pracy. Ten nienormowany czas nie zachęca do wstawania wcześniej. |
|
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętacie jak się smuciłam że exa siostra rok młodsza ode mnie zaręczona? Się okazuje że w ciąży jest
---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Łooł Ilsa obchodzicie miesięcznice?
|
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
Robiła któraś ryż na mleku na słodko?
Jak to się robi ten z woda, mlekiem i cukrem waniliowy??Bo zapomniało mi się :? |
|
|
|
#3168 |
|
Zakorzenienie
|
no tak bo jak się zeźliłam że nigdzie nie wychodzimy tylko siedzimy u niego na kanapie i oglądamy TV to zaordynowałam że 13. on ma mnie zabierać a ja 26 (26. to żadna ważna data, po prostu żeby było równo). Ale 13. to piątek to ja od razu jadę na działkę to pewnie dziś coś zrobi. A szczerze mówiąc tylko on coś zrobił bo jak ja chciałam wziąć go na konie albo na sesję fotograficzną to pokręcił nosem i moje randki się nie odbyły
tylko raz w ramach tego wzięłam go na Incepcję ale to miałam za darmoZresztą to też mnie dobija że nie umiem zrobić randki na którą nie pokręci bo się boi albo coś a moich prezentów wcale nie używa chyba że kupię mu dokładnie to co mi wskaże
Edytowane przez Ilsa Lund Czas edycji: 2010-08-12 o 11:06 |
|
|
|
#3169 | ||
|
Zakorzenienie
|
co, zboczuszku?
![]() Cytat:
mam nadzieję, że wróci do nas, może pod zmienionym nickiem chociaż, żeby jej nie przypominał...ech martwię się o nią...Cytat:
a co do prezentów - zawsze mam z tym problem. On zawsze się pyta, co bym chciała, więc dostaję to co chcę (chociaż wolałabym, żeby trochę poszukał i sam pomyślał...). No więc w tym roku stwierdziłąm, że zrobię tak samo jak on - zapytałam, co chce, powiedział same praktyczne rzeczy (jak to facet), więc kupiłam mu jedną z nich + dodatkowo takie śmieszne stringi i bardzo się ucieszył a ja mam ubaw, jak tańczy i kręci dupką w tych stringach no beczka po prostu
|
|
#3170 |
|
Zakorzenienie
|
Ilsa, chce cię zabierać na randki to dobrze
![]() a że nie chodzicie na organizowane przez ciebie? ciesz się, zostanie ci więcej w kieszeni A tak serio to odpusc może na chwilę a potem weź go z zaskoczenia jak się będziecie widzieć. Przyjdzie któregoś dnia do Ciebie i mu powiesz " Słuchaj mam dla Ciebie niespodziankę, ubieraj buty, wychodzimy". I zabierasz go tam gdzie chcesz. A czemu np. nie weźmiesz go na działkę, nie zamówicie pizzy? To też przecież może być randka. Zjecie na kocu, wypijecie coś. Kto powiedział że na randkę trzeba się specjalnie wykosztować? Na pewno u ciebie w mieście jest jakieś miejsce w którym jeszcze nie byliście a które warto zobaczyć. Jakiś fajny punkt widokowy czy np. promocja na jakieś muzeum/kino. A jak go postawisz przed faktem dokonanym ze masz już bilety kupione/zamówione, to przecież nie będzie miał wyjścia. Sama mówisz że nie masz zbytnio kasy. Swoją drogą, skoro narzekasz na brak kasy to może weź dodatkowe godziny tam gdzie pracujesz, poszukaj czegoś jeszcze? |
|
|
|
#3171 |
|
Zakorzenienie
|
a powiedziałaś mu o tym?
wiesz mi czasem szkoda prezentów zużywać
|
|
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A miesięcznice są jak dla nie dziwnym wynalazkiem. Podniecałam się tylko raz faktem, że minął miesiąc i to było z pierwszym chłopakiem jak miałam te parę latek mniej. Wśród dorosłych ludzi takie celebrowanie miesięcznic mnie dziwi. Jakoś powszednieje coś co jest co miesiąc a tak rocznica jest wyjątkowa bo nie zdarza się tak często. No ale to moje zdanie. |
|
|
|
|
#3173 |
|
Zakorzenienie
|
Też tak uważam
![]() Dzięki Aleks za przypomnienie Swoją drogą nie wyobrażam sobie tej dziewczyny jako matki a smutałam się bo się publicznie pierścieniem chwaliła.. no ale ja już też niedługo będę mieć, o!
|
|
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj miałam szansę porozmawiać z Tż dopiero o po 1:20 (wrócił wcześniej, ale mnie nie budził - sama się obudziłam i już zła zadzwoniłam) i płakałam z 2h :/ Chyba trochę przystopował, ale zobaczymy :/
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
|
#3176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziesz mieć niebawem więc nie ma co się smucić. ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- To nie patrz :P Wiem, że czasem ciężko ale trzeba się starać. |
|
|
|
|
#3177 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
|
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Aleks no u mnie moja mama całej rodzinie wypaplała o ślubie
i teraz się pytają o pierścionek ![]() Ja tam się za bardzo nie chwalę, i chwalić nie będe, ale wiem że dziewczyny z uczelni będą ciekawe
|
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
Aleks, ale ja mówiłam o mijających miesiącach
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Rain
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.

) i oczyszczanie twarzy 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

w sumie to nieczęsto pozwalam sobie na kupienie nowego ciuszka - wolę to spożytkować inaczej. Mam ciuchy z normalnych sklepów i z lumpeksów i powiem Ci, że naprawdę nie ma dla mnie zbytniej różnicy np. jeśli chodzi o bluzeczki. Większość mam z lumpka, bo szkoda mi 30-40 zł na coś, co i tak jest szmatką

muszę się zapakować na rozmowę i wyprasować strój
13.03.2008