Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-11, 10:40   #3211
ultraradiola
Wtajemniczenie

Dot.: Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17

Cytat:
Napisane przez certina4 Pokaż wiadomość
jeśli chodzi o dekorację kościoła to ja zajęłam się organizacją, wzięłam od księdza numery do pozostałych 4 par i wydzwaniałam aż w końcu ktoś się odezwałpo drugiej stronie, jak nie odpowiadali to dzwoniłam na numery domowe ( wcześniej podane w kościołach ) i prosiłam o przekazanie wiadomości ode mnie, skończyło się na tym że wszystkie pary złożyły się po 80 zł i było super. Tobie też życzę determinacji
tez myślę ze chyba będę musiała wydzwaniać do oporu ... złości mnie to strasznie bo jeszcze dwa tygodnie temu wszyscy byli chętni na zrzutkę ... a teraz cisza nikt nie odpowiada a ja nie chce zostać na lodzie ... po drugie nie widzę sensu żeby każda para musiała wydawać po 400 zł by stroić sama kościół Myślałam ze wszyscy szukają jakiś mniejszych oszczędności a tu takie coś Nic dzisiaj będę próbować do oporu ...

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 11:28   #3212
201701300931
Konto usunięte

Dot.: Już chyba cały wizaż wie, że Panny Młode 2010 do ślubu szykują się. cz. 17

Przekichane macie z tym strojeniem Kościoła. Współczucia
U mnie strojenie było "w cenie", mi się nie chciało z czymś innym bawić. I tak podczas ślubu nie zwracałam uwagi na to, co było poustawiane, więc mnie to zupełnie nie ruszało...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 11:33   #3213
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość

A skąd nie? Mnie niestety boli głowa tak sobie bez niczego :/ Chociaż dzisiaj chyba z braku snu, bo poszłam późno spać, a wstawałam - jak na mnie - wcześnie i mam nieprzyzwyczajony organizm...

Nie mam migren, po prostu od 15 lat mam częste bóle głowy Czasem takie, że wymiotuję z bólu, czasem uporczywe kilku(tygo)dniowe. Miałam badania robione itp. i nic...
A dlaczego myślisz, że to nie są migreny? Tak właśnie się to objawia, że nie ma przyczyny w mózgu, może to być zjedzenie czekolady, wypicie wina lub niewyspanie i często aż mdłości. Masz wtedy światłowstręt? Ja mam tak, że czasem mi niedobrze, drażni mnie światło i tylko bym spała. Badania też nie wykazałyu nic i stwierdzono migrenę. Pomaga mi tylko solpadeina + aspiryna.
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 11:39   #3214
201701300931
Konto usunięte

[1=5a3cc703cdea367dc4857f7 c8a4bccc3ed5dc513_63b764c 3f051b;21299045]A dlaczego myślisz, że to nie są migreny? Tak właśnie się to objawia, że nie ma przyczyny w mózgu, może to być zjedzenie czekolady, wypicie wina lub niewyspanie i często aż mdłości. Masz wtedy światłowstręt? Ja mam tak, że czasem mi niedobrze, drażni mnie światło i tylko bym spała. Badania też nie wykazałyu nic i stwierdzono migrenę. Pomaga mi tylko solpadeina + aspiryna.[/QUOTE]

Właśnie światłowstrętu ani nic nie mam. Tych takich objawów okołomigrenowych też niezbyt. Po prostu mam masakryczne bóle głowy i tyle No i mi badanie zupełnie nic nie stwierdziły. Także jestem zdrowa

W największym szoku byłam w dniu ślubu, bo wystąpiły u mnie trzy czynniki, które często wywołują u mnie ból głowy, a nic mi nie było A się z całą rodziną bałam o ten ból, bo to była jedyna rzecz, która mogła mi zepsuć ten dzień...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 11:54   #3215
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Właśnie światłowstrętu ani nic nie mam. Tych takich objawów okołomigrenowych też niezbyt. Po prostu mam masakryczne bóle głowy i tyle No i mi badanie zupełnie nic nie stwierdziły. Także jestem zdrowa

W największym szoku byłam w dniu ślubu, bo wystąpiły u mnie trzy czynniki, które często wywołują u mnie ból głowy, a nic mi nie było A się z całą rodziną bałam o ten ból, bo to była jedyna rzecz, która mogła mi zepsuć ten dzień...
No to szczęście miałaś. Ja też się bałam, że po weselu bedę cierpieć bo po winie zawsze tak mam a tu na szczęście nic mi nie było, pospałam 2 godziny i byłam jak nowonarodzona.
5a3cc703cdea367dc4857f7c8a4bccc3ed5dc513_63b764c3f051b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 13:12   #3216
mafda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
...
no to zrób migdałki przed ślubem jeszcze i tak będziesz je poprawiać, to jak się nie spodoba to zawsze można zmienić ja doszła do wniosku, że w migdałkach jest wygodniej, łatwiej można cioś złapać np. pieniążki itd ja właśnie też wczoraj zaczęła oją akcje solarium mam nadzieje, że się opale do ślubu
a mogłabyś mnie uświadomić jakie sa ceny alko w tesco?
my ogólnie szukamy stocka, tż chce jeszcze czysta de lux ale ja wole stocka nawet nie piłam ale co tam butelka mi się podoba :P
mam ulotke z tesco i tak
Krupnik 19,99
Czysta de lux 32,99 za 1l ( w selgrosie około 16 za 0,5l czyli żadna rewelka )
sobieska 20,99
wyborowa 0,7 31,99

nic rewelacyjnego można taniej znaleść, ogólnie jeśli chodzi o markety to chyba w auchanie i makro ceny zawsze najniższe

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
tez myślę ze chyba będę musiała wydzwaniać do oporu ... złości mnie to strasznie bo jeszcze dwa tygodnie temu wszyscy byli chętni na zrzutkę ... a teraz cisza nikt nie odpowiada a ja nie chce zostać na lodzie ... po drugie nie widzę sensu żeby każda para musiała wydawać po 400 zł by stroić sama kościół Myślałam ze wszyscy szukają jakiś mniejszych oszczędności a tu takie coś Nic dzisiaj będę próbować do oporu ...
u mnie kobietka w kancelarii mi powiedziała, że nie da mi numerów bo i tak sie nie dogadamy bo jedni chcą inni nie idiotto i gadaj tu z taką
ona mi może da katalog i sobie wybiorę, za tyle ile chcę
po 22 ide do niej więc ją przycisnę
Stary 2010-08-11, 13:18   #3217
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mafda Pokaż wiadomość
my ogólnie szukamy stocka, tż chce jeszcze czysta de lux ale ja wole stocka nawet nie piłam ale co tam butelka mi się podoba :P
mam ulotke z tesco i tak
Krupnik 19,99
sobieska 20,99
wyborowa 0,7 31,99
Trzeba naprawdę pojeżdzić i porównywać ceny bo tu jedna taniej tu druga. Podobno w Auchan da się negocjować przy większych ilościach. My w końcu kupiliśmy w Kauflandzie w fajnej promocji Sobieskiego z drinkiem po 19.99. Drinki poszły na inny stół z innymi alkoholami i szybko znikneły.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-11, 13:29   #3218
mafda
Zadomowienie

no to własnie wczoraj w selgrosie były te sobieskie z drinkiem ale bij mnie a ceny nie pamietam, ale chyba sporo ponad 20zł
w carrefourze też tanio, raz była MEGA promocja na de lux ale jak pojechaliśmy to były puste półki nawet ćwiartki wykupili
Stary 2010-08-11, 13:33   #3219
ultraradiola
Wtajemniczenie

normalnie dziewczyny muszę się wyżalić

jestem taka zła ze szkoda gadać ...
jak wcześniej pisałam ze mamy składać się na dekoracje kościoła w 3 pary no i nikt się nie odzywał ja pisałam do tych par i echo i jedna z dziewczyn dzisiaj mi dzwoni ze ta druga dziewczyn poszla sama sobie do kwiaciarni i zamowila strojenie za 700 zl czyli wychodzi ok 230-250 od pary Powiedzcie mi dziewczyny jak moze byc ustrojony kosciol za 700 zl to jest dla mnie kwota nie do przyjecia i tak tych dekoracji nie zauwarze w czasie mszy na prawde jestem tak zla ze az chce mi sie plakac a nie wiem jak sie z tego wymigac teraz nawet nie wiem za co place co tam ma byc itp doradzcie co mam dalej robic

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Stary 2010-08-11, 13:39   #3220
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

jak wcześniej pisałam ze mamy składać się na dekoracje kościoła w 3 pary no i nikt się nie odzywał ja pisałam do tych par i echo i jedna z dziewczyn dzisiaj mi dzwoni ze ta druga dziewczyn poszla sama sobie do kwiaciarni i zamowila strojenie za 700 zl czyli wychodzi ok 230-250 od pary Powiedzcie mi dziewczyny jak moze byc ustrojony kosciol za 700 zl to jest dla mnie kwota nie do przyjecia i tak tych dekoracji nie zauwarze w czasie mszy na prawde jestem tak zla ze az chce mi sie plakac a nie wiem jak sie z tego wymigac teraz nawet nie wiem za co place co tam ma byc itp doradzcie co mam dalej robic
Ultra, nie przejmuj sie. A o której masz ślub? Miedzy tymi dwoma parami czy na początku lub na końcu?

Powiem Ci, że nas jest 3 pary i placimy po 200 PLN, czyli za całość wyjdzie tak z 800 PLN.
I tez nie wiem za co, ale tak sobie liczą, bo jak 4 pary, to dekoracja musi stac cały dzień i ona musi wyjśc na swoje.
Ja chciałam nawet zrezygnowac z dekoracji, ale trzy pozostałe pary chcą, więc niech będzie.
Mam tylko nadzieję, ze będzie ładnie
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 13:41   #3221
mafda
Zadomowienie

normalnie ja bym ją zabiła, a najlepiej z nią pogadać żeby to jakoś odkręciła, ale ślub 14-go więc to nierealne pewnie. Pogadajcie z nia może da się zmniejszyć kwotę, albo jak taka mądra to niech sama płaci
Współczuję.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-11, 13:51   #3222
ultraradiola
Wtajemniczenie

ach dziewczyny nawet nie wiecie jaka jestem zla ...
na poczatku kwiaciarka gadala ze 350 zl i bedzie ladnie a teraz dzwonia do mnie inne pary ze nagle 700 zl co za badziewie se ta jedna wymyslila nie wiem

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Stary 2010-08-11, 14:31   #3223
certina4
Wtajemniczenie

Cytat:

o matko 700zł to jakaś mocno wygórowana cena, u mnie dekoracja sali miała wynosić 800zł, nie wiem co Ci doradzić, może zadzwoń do tej laski i powiedz że Ty miałaś mieć dekoracje za 400zł i na tyle CIe stać żeby jeszcze się na te pary rozłożyło i że możesz dać tyle i tyle a więcej niech oni płacą jeśli zamówili niewiadomo co, poza tym masz prawo wiedziec za co płacisz, u nas każdy miał mały wpływ na to co ostatecznie powstało i tak powinno być.

Witaj eustemo

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 14:38   #3224
sjoanna
Zakorzenienie

Ja tez mialam przejscia z kwiatami do kosciola.
Jeszcze w sobote rano nie wiedzialam co z przybraniem.
Moj plan byl taki - dowiedziec sie o planach innych par albo nie ubierac nic dodatkowo tylko tak jak na kazda niedziele.
Na pare tygodni wczesniej okazalo sie ze para nr 1 ubiera przez kwiaciarnie. A para nr 2 nie chce przybrania wcale.
W piatek przed slubem panie ubierajace kosciol powiedzialy ze nie wiedza czy bedzie ubrany czy nie!
W sobote rano rodzice poszli raz jeszcze raz i okazalo sie ze Para nr 1 - ktora nawiasem mowiac nigdy nie odebrala telefonu, zrezygnowala z kwiaciarni Bo byla za droga i ksiadz nie zgodzil sie na zdejmowanie przybrania przed para nr 2. I tak zlozylismy sie z para nr 1 na dodatkowe kwiaty i przybranie do kosciola. A para nr 2 dostala wszystko za friko!
Czasami warto niczym sie nie przejmowac jak oni

“Your dresses should be tight enough to show you're a woman
and loose enough to show you're
a LADY.”

Edith Head

Edytowane przez sjoanna
Czas edycji: 2010-08-11 o 15:09
sjoanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 14:57   #3225
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez eustema Pokaż wiadomość
Cześć

Tu mad z tej strony,poraz kolejny ryzykuje,bo pewnie skończy się banem jak ktoś nakapuje,ale to mam wiecie gdzie

U mnie wszystko w jak najlepszym porzadku,ślub coraz bliżej bo pozostało miesiąc i 2 tygodnie Jestem w trakcie zamawiania podziekowan dla moich rodziców i mamy tz-ta A jutro jade z tż-tem na zakupy slubno-weselne.
Noi takie tam sprawy kosmetyczne i nie tylko
Pozdrawiam i zaraz Was nadrobie

Omg,ale coś kręci ta kobieta. :/ Współczuje przeżyć. :/ Trzymam kciuki za załatwienie tego pozytywnie
My np płacimy za dekoracje sali 800 zł.

My np kupowaliśmy w sumie po znajomości. Gościu ma sklep,a kupuje alkohole w hurtowni więc nam sprzedał za 16 zł Zołądkową De Luxe-0,5 Aczkolwiek jak byliśmy w Makro,to była po 18 zł.
I tu się właśnie zgadzam,że trzeba pojeżdzić poporównywać ceny

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

dana,wspólczuje bólu gowy. Co do wymiotowania to znam kogoś kto ma migreny i wymiotuje z bólu.U Ciebie,to może być własnie powód z niedospania.Ja np tak mam,jak źle spie to na drugo dzień źle się czuje,to samo mam jak jest nagła zmiana pogody na brzydką-deszczową.Głowa mi wtedy pęka i jestem senna i mam lenia tzn nic mi się wtedy nie chce

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ----------

To zycze miłego/udanego urlopu.
Zazdraszczam,bo ja tzn my mamy urlop przed slubem,ale cięzko będzie to nazwać urlopem.Po slubie jedynie będziemy odpoczywac-chyba.

Ja zamierzam iśc tylko ze 2 razy,co by się lekko przybrązowić

Za protokół i nową prace

Oj,narazie to tylko dwie odmówiływięc nie jest tak źle.My czekamy do 24 sierpnia na potwierdzenia i póki co cisza.
Witamy ponownie

W kwestoo ubrania kościoła to jeśli umawialiście się na 350 zł to ja bym im powiedziała, ze daję 1/3 z tej sumy jak było ustalone a niech oni płacą za resztę i jak chca to niech sobie ją demontują (pewnie i tak tego nie zrobią, chocciaz u nas w kościele jedna para miała takie stojaki z kwiatów i potem przewozili je na salę więc mieli dekorację kościoła i potem sali) Nam ksiadz dziękował podczas niedzielnej mszy, że zostawilismy dekorację. Nie mam pojęcia ile to normalna cena bo my mieliśmy w prezencie ślubnym, ale za sztuczną dekorację kościół sobie zyczył 200 zł. - trochę przesada bo koszty to tylko robocizna przystrrojenia sztucznymi kwiatami które już mają.
Stary 2010-08-11, 16:19   #3226
Paaula86
Raczkowanie

My składalismy się w 3 pary po 200 zł, wiec wyszlo niedrogo bo 600zł ... wiem ze tydzien wczesniej byly tez trzy pary i one miały bardziej strojną dekorację i składały się po 400...

miałam szczęscie że trafiły nam się bezproblemowe pary
Stary 2010-08-11, 16:49   #3227
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
rzeczywiście tanio płacisz za fryzjera a jak samopoczucie przed wielkim dniem? jakiś stresik jest?

dziewczyny tylko nie przesadzcie z solarką, w sobotę widziałam PM która byla bardzo mocno opalona, utlenione włosy i biała suknia- wyglądała hmmm co najmniej dziwnie
ja miałam próbną fryzure za butelke wina :P a i tak pani Ewa nie chciała przyjąć tego winka pewnie tak samo będzie w dniu ślubu musze wcześniej przygotowc pieniązki wkopercie i jakąs paczuszke i jej dać przy wyjściu na siłe

co do laski to pewnie jak lalka barbie made in china :P

Cytat:
ach dziewczyny nawet nie wiecie jaka jestem zla ...
na poczatku kwiaciarka gadala ze 350 zl i bedzie ladnie a teraz dzwonia do mnie inne pary ze nagle 700 zl co za badziewie se ta jedna wymyslila nie wiem
no to małpy wredne ja bym powiedziała, że nie zgadzam się na taką kwote i już, niech załatwią to taniej albo niech sobie same płacą. Poza tym jak można takie rzecyz samemu załatwić powinna to skonsultować ze wszystkimi parami

Cytat:
mam ulotke z tesco i tak
Krupnik 19,99
sobieska 20,99
wyborowa 0,7 31,99

nic rewelacyjnego można taniej znaleść, ogólnie jeśli chodzi o markety to chyba w auchanie i makro ceny zawsze najniższe

u mnie kobietka w kancelarii mi powiedziała, że nie da mi numerów bo i tak sie nie dogadamy bo jedni chcą inni nie idiotto i gadaj tu z taką
ona mi może da katalog i sobie wybiorę, za tyle ile chcę
po 22 ide do niej więc ją przycisnę
dziękuję też mi sie wydawało, że w makro najtaniej, a tż stwierdził że słyszał ze drogo :P nas interesuje właśnie ta de luxe, albo luksusowa chyba że będzie jakaś fajna promocja na inną wódeczke sobieskiego albo coś to się zobaczy jeszcze

no to przyciskaj kobite ja mam nr telefonu do jednej laski musze dryndnąć i się zgadać z niąw sprawie strojenia a ogólnie to nawet niewiem czy tylko te 2 śluby są czy więcej w tym dniu

Cytat:
w carrefourze też tanio, raz była MEGA promocja na de lux ale jak pojechaliśmy to były puste półki nawet ćwiartki wykupili

ja teraz staram sie na bierząco przeglądać wszelkie gazetki właśnie pod kątem wódeczek i cukierków takich na wage jak michałki itd jak na złość w żadnym markecie teraz niema promocji na cukieraski najwyżej kupimy w normalnej cenie

eustema dziękuję za kciuki
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 16:54   #3228
gospella
Wtajemniczenie

my mieliśmy ślub sami tego dnia- co wspominam bardzo miło
dorzucilismy 50zł i mielismy superanckie 3 bukiety, zresztą nic wiecej nie chciałam i naprawdę nie warto wydac 600zł na to, ja tez miałam propozycję od mojej kwiaciarki, ale spasowałam
nie obiecuję Ci wiele, bo tylko po prostu siebie.
gospella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-11, 17:30   #3229
Konto usunięte

Cytat:
Tż dzisiaj stwierdził,że jutro wsiada na rower bo jak tak dalej pójdzie nie zmieści się w spodnie od garniaka Cóż poradzić,jak prawie żonka dobrze gotuje i go karmi
Mój TŻ nie jadł prawie nic przez tydzień bo ciężko miał się zmieścić... dopiero na weselu miał pojeść ale nie miała za bardzo czasu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-11, 22:03   #3230
mafda
Zadomowienie

Cytat:
My np kupowaliśmy w sumie po znajomości. Gościu ma sklep,a kupuje alkohole w hurtowni więc nam sprzedał za 16 zł Zołądkową De Luxe-0,5 Aczkolwiek jak byliśmy w Makro,to była po 18 zł.
I tu się właśnie zgadzam,że trzeba pojeżdzić poporównywać ceny

Ja zamierzam iśc tylko ze 2 razy,co by się lekko przybrązowić

Oj,narazie to tylko dwie odmówiływięc nie jest tak źle.My czekamy do 24 sierpnia na potwierdzenia i póki co cisza.
no narazie dwie co do nich zadzwoniłam, dzisiaj miałam w planach wszystkich obdzwonić, ale nie wyszło. Gardełko boli popijam coldrexa i zmykam oby nie angina :/
dzisiaj tez nici z solarium, ale ja też tylko na kilka razy tak żeby sobie troszkę oaplić dekold i twarz bo plecki nawet nawet, ale mam paski od topików

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
co do laski to pewnie jak lalka barbie made in china :P

ja teraz staram sie na bierząco przeglądać wszelkie gazetki właśnie pod kątem wódeczek i cukierków takich na wage jak michałki itd jak na złość w żadnym markecie teraz niema promocji na cukieraski najwyżej kupimy w normalnej cenie

eustema dziękuję za kciuki
to nie moge mówicie przesadzić, bo w tych włosach tlenionych będe jak made in china ale mi to nie grozi bo ja bledziuch taki

a ja tez szukam cukierasków jakiś bo tż sobie ubzdurał że winietki to on chce takie pudełeczka garniturki w końcu cos wybrał

Cytat:
Tż dzisiaj stwierdził,że jutro wsiada na rower bo jak tak dalej pójdzie nie zmieści się w spodnie od garniaka Cóż poradzić,jak prawie żonka dobrze gotuje i go karmi
oj mój też ma taki basiorek, że teraz garniturek leży super
cóż dobrze że tak trafili i z głodu nie przymierają, bo znam kilka takich gwiazd co to w domu siedziały całe dnie a mężów na zapiekankach trzymały

co do podziękowań to fajne, ja bym dała że jak dla Twojej to najpierw Ty potem tż
a jak dla Jego to najpierw Ty a potem on
Stary 2010-08-11, 23:33   #3231
dziewczyneczka89
Wtajemniczenie

Cytat:
Takie lekko przymusowe odchudzanko Nieźle

Dziewczyny mam dylemat odnośnie wierszyków dziękczynnych dla moich rodziców i tż-ta mamy.

Kochana Mamo!

U progu wspólnego życia we dwoje,
chciałbym w szczególny sposób
zwrócić się właśnie do Ciebie.
Przepełnia mnie bowiem uczucie
ogromnej radości i wdzięczności.
Byłaś ze mną od samego początku.
Wzrastałem na Twoich oczach,
przy Tobie stawiałem pierwsze kroki,
oraz wypowiadałem pierwsze słowa.
Pokonując często wiele trudności,
opiekowałaś się mną, wychowywałaś,
by w końcu wprowadzić mnie w dorosłe życie.
Dziś zakładamy rodzinę i już niedługo
sami będziemy rodzicami.
Wtedy pewnie jeszcze bardziej uświadomię sobie
jak wiele dobra dla mnie uczyniłaś.
Nie raz jeszcze zapewne skorzystam
z Twojej rady i doświadczenia życiowego.
Mamy tez nadzieje,ze sprawimy Tobie Mamo jeszcze duzo radosci i bedziemy Dla Was pociechą.
Dziekujemy Ci Mamo za wszystko.

Tu ma być najpierw imie tż-ta i potem moje ( czyli Eustemek i Eustema?? ) skoro to jest podziękowanie dla mamy (od) tż-ta???

I pytanie drugie,czy może być ta koncówka,jako już podziękowanie nie tylko od tz-ta ale i ode mnie,a bardziej wspólne od Nas??? Chce być poprostu pewna,że jest ok bo musze wysłać potwierdzenie zakupu na alegro,bo kupiliśmy dzisiaj coś dla moich jak i mamy tz-ta na podziękowanie
mialam identyczne podziekowania
Stary 2010-08-12, 06:41   #3232
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Przekupko Ty Żartuje,miła Pani z tej Pani fryzjerki
Bomboniere np

Prosze bardzo
No bo to jest znajoma mamy, znaczy się pracują razem w salonie ale to nie znaczy, że ma nie zarobić pieniążka fryzura to fryzura

Cytat:
hehhe mój też twierdzi, że go za dobrze karmie i dlatego nie mieści się w garniaka sprzed 2 lat

Cytat:
Takie lekko przymusowe odchudzanko Nieźle

Dziewczyny mam dylemat odnośnie wierszyków dziękczynnych dla moich rodziców i tż-ta mamy.

Kochana Mamo!

U progu wspólnego życia we dwoje,
chciałbym w szczególny sposób
zwrócić się właśnie do Ciebie.
Przepełnia mnie bowiem uczucie
ogromnej radości i wdzięczności.
Byłaś ze mną od samego początku.
Wzrastałem na Twoich oczach,
przy Tobie stawiałem pierwsze kroki,
oraz wypowiadałem pierwsze słowa.
Pokonując często wiele trudności,
opiekowałaś się mną, wychowywałaś,
by w końcu wprowadzić mnie w dorosłe życie.
Dziś zakładamy rodzinę i już niedługo
sami będziemy rodzicami.
Wtedy pewnie jeszcze bardziej uświadomię sobie
jak wiele dobra dla mnie uczyniłaś.
Nie raz jeszcze zapewne skorzystam
z Twojej rady i doświadczenia życiowego.
Mamy tez nadzieje,ze sprawimy Tobie Mamo jeszcze duzo radosci i bedziemy Dla Was pociechą.
Dziekujemy Ci Mamo za wszystko.

Tu ma być najpierw imie tż-ta i potem moje ( czyli Eustemek i Eustema?? ) skoro to jest podziękowanie dla mamy (od) tż-ta???

I pytanie drugie,czy może być ta koncówka,jako już podziękowanie nie tylko od tz-ta ale i ode mnie,a bardziej wspólne od Nas??? Chce być poprostu pewna,że jest ok bo musze wysłać potwierdzenie zakupu na alegro,bo kupiliśmy dzisiaj coś dla moich jak i mamy tz-ta na podziękowanie
Myśle, że ładnie jest tak i fajnie, że na dole jest wspólnie od Was napisane ja podpisałabym najpierw imieniem tż'ta a dla Twoich rodziców najpierw Twoim

PS moge sobie skopiować ten tekściorek?

Dzisiaj mam kolejną przymiarke (tak apropo odchudzania) raczej nie schudłam nawet centymetr, no chyba że stało się to nieświadomie to będe miała niespodziewanke zobaczymy

a protokół poszedł gładko był bardzo miły ksiądz pożartowaliśmy troszke i pośmialiśmy się przed protokołem poprosił żebyśmy się pomodlili oby to się dobrze do małżeństwa przygotować przy pytaniu o zdrowie psychiczne dodał, że to najśmieszniejsze jest ale mnie i tak najbardziej rozwaliło ostanie pytanie, czy będziemy spisywać intercyze a my z tż'tem na siebie i w śmiech bo z czym poszło szybko bo ksiądz się z bratem na oglądanie meczu umówił że mieszkamy razem nie mówiliśmy, bo w dowodach mamy różne adresy, a ksiądz nie spytał ale dwie spowiedzi wyjdą nam na dobre grzesznikom

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2010-08-12 o 06:43
Stary 2010-08-12, 09:20   #3233
mafda
Zadomowienie

no nam nawet nie pozwolił się wypowiedzieć ten temat, rzucił tekst że intercyza jest do niczego i że nie powinno się jej spisywać, bo co to małżeństwo co ma rozdzielność majątkową. Ręce opadają, bo my właśnie spisujemy.
Stary 2010-08-12, 09:31   #3234
metkaa
Zakorzenienie

czesc

co do dekoracji kosciola to my nie chcielismy wydawac bez sensu pieniedzy, mialam lekkie obawy ze para ktora miala slub po nas bedzie do mnie dzwonic, na szczescie tez nie zadzwonili i tak bym sie nie zgodzila i tylko nerwy bysmy stracili

Cytat:

bardzo nie fajnie postapila ta dziewczyna, ja bym na takie cos nie poszla, nie dolozyla bym sie, przeciez moze mnie na to nie stac, najwyzej by sprzatneli dekoracje, no ale mi na tym nie zalezalo
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 10:30   #3235
Aaś
Zakorzenienie

Dziewczyny kupiłam buty do ślubu

Załącznik 3325082
Załącznik 3325083

niestety aparat trochę przekłamuje kolory
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 11:06   #3236
metkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Dziewczyny kupiłam buty do ślubu

Załącznik 3325082
Załącznik 3325083

niestety aparat trochę przekłamuje kolory
mi sie podobaja
bedziesz je mogla potem wykorzystac
metkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 11:43   #3237
certina4
Wtajemniczenie

Aaś to na ślub czy poprawiny?
Bardzo ładne w ogóle mój kolor

Apel Rumburaka
Uszy przedłużeniem duszy
certina4 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-12, 12:33   #3238
Aaś
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez metkaa Pokaż wiadomość
mi sie podobaja
bedziesz je mogla potem wykorzystac
Cytat:
Aaś to na ślub czy poprawiny?
Bardzo ładne w ogóle mój kolor

na ślub a co!
tak patrzę że na pierwszym zdjęciu o wiele lepiej odzwierciedlają ich prawdziwy kolor...

muszę teraz jeszcze pomyśleć nad resztą dodatków.. bukiet raczej będzie ecru tylko z wstążką w podobnym kolorze, kwiat do włosów chcę zrobić turkusowy a biżuterię chyba raczej z kryształków... bo jak się cała obwieszę tym turkusem to bardziej choinkę będę przypominać niż pmkę
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 12:48   #3239
asiulek1705
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki! Tęskniłyście? Co słychować, jestem dwa tygodnie w plecy Ale w tym tyg. powinnismy juz mieć swojegop neta. Zostało nam 2 tygodnie!! Przed chwilą odebrałam kilichy, obrączki juz są, menu wybrane, jutro idziemy do księdza i kościelnego omówić dekoprację w poniedziałek będzie już moja suknia i ciąg dalszy załatwień
Stary 2010-08-12, 13:07   #3240
acelinka
Zakorzenienie

hej dziewczyny przyszłam Wam sie pożalić jaka jestem zła byłam na przymiarce a potem u koleżanki na kawce i chciałam sobie wrócić busem, to sprawdziłyśmy na necie o której jedzie ale jak polazłam na przystanek to się okazało, że tego przystanku busy nie obsługują bo jakiś remont :/ więc musiałam iść na inny przystanek poszłam i akkurat jechał bus nie tam gdzie chciałam ale to pomyślałam, że podejde sobie do domu po drodze no i wsiadłam, ale miałam o 10 gr za mało na karcie żeby sobie skasować a że kierowca już ruszył tu usiadłam i chciałam kupić bilet na przystanku następnym no i przy natępnym przystanku wstaje żeby kupić a tu wsiada kontroler i mówie u ze chciałam kupić bilet a ten mówi że za późno to kur*** myślałam ze go zabije zawsze kasuje bilet, zawsze a on mi takie coś oczywiście koleś pomyślał, ze ściemniam, że chciałam kupić i dał mi mandat. A ludzie sie głupio patrzeli i nikt nic nie powiedział chociaż sami widzieli że chciałam skasować karte ale mi pipało że za mało kasy mam i że wyciągnęłam kase na bilet. Jestem taka zła że aż sie poryczałam jak wróciłam do domu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości