|
|
#1411 | |
|
BAN stały
|
Dot.: BEZROBOTNI łączmy się:)
Cytat:
Ja tak zrobiłam bo stałe mam na Podkarpaciu. Edytowane przez maharet1092 Czas edycji: 2010-08-11 o 20:32 |
|
|
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
Maharet, na podkarpaciu, wow, a gdzie? Uwielbiam podkarpacie.
Bossy, wiem wiem... ciekawe, jaka podejmą decyzję
|
|
|
|
#1413 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1414 |
|
Zakorzenienie
|
Piekne tereny. Mam tam rodzine, stad moje pytanie.
|
|
|
|
#1415 |
|
BAN stały
|
A gdzie dokładnie?Może ich znam.
Moj facet jak tam pierwszy raz pojechał to był zachwycony i strasznie mnie ciągał po lasach krzakach,gorkach. |
|
|
|
#1416 |
|
Zakorzenienie
|
Krasiczyn, Lesko, Baligrod, Cisna i okolice
|
|
|
|
#1417 |
|
mj
|
Hej.
Pumas powiedziałam mu, na tyle grzecznie na ile potrafiłam, że mi się coś takiego niepodoba, ale odpowiedział, że ogólnie musze i tyle... Strasznie mnie to mierzi:/... A co do dzisiejszej rozmowy bo miałam dać znać! No więc tak, miała być rektutacja ogólna, ale coś tam nie wypaliło z salą gdzie miało się odbyć zadanie praktycznie i w związku z tym przeprowadziła babeczki rozmowy indywidualne wcześniej dzwoniąc i mnie umawiając dokładnie na godzinę. Babeczka sama w sobie miła, jednak ja byłam zestresowana:/... Niestety ale chyba fakt tego, że na 11 miałam mieć rozmowę i na 9 umówiłam się do fryzjera, to jak do mnie babeczka dzwoniła ja już byłam w drodze do fryzjera, przełożyła spotkanie na 14, także przez te 3 godziny nie opłacało mi się do domu wracać i to chyba był powód, że się tak zestresowałam... Bo to wiadomo siedzi się jak na ognisku i tak gotuje, gotuje, gotuje...mój pech. Sama rozmowa trwała ok 45-50 min. Babeczka bardzo miła, jednak ja dosłownie uważam, że wyszłam hmm SZTYWNO. Z suchych informacji dowiedziałam się, że jest to nowo tworzone stanowisko. Szukają 2 dziewczyn, ponieważ są to asystentki dyrektora pionu, przy czym szukają jednej dziewczyny do 2 dyrektorek różnych działów i drugiej dziewczyny do 2 dyrektorów też różnych działów. (Zadała mi pytanie czy wole dla tych dwóch babeczek czy dwóch facetów być brana pod uwagę w procesie rekrutacji i zdecydowanie wybrałam facetów jakoś mi się z nimi lepiej pracuje). Minusem, który od razu mi przedstawiono na początku jest fakt, że na pewno przez najbliższy rok zatrudnienie na umowę o pracę jest nie bezpośrednio przez firmę tylko przez agencje pracy (która nie ma zakładowego funduszu świadczeń socjalnych czyli odpadają wczasy pod gruszą). Praca od pon do pt 8-16, do dyspozycji telefon i laptop, w razie wyjazdów samochód służbowy. Do piątku będę wiedzieć czy przeszłam dalej, bo ta babeczka po 2 kandydatki przekaże tym 2 dyrektorkom i 2 dyrektorom i albo w poniedziałek albo w czwartek może odbyć się bezposrednio rozmowa z nimi. Tyle.. także pozostaje czekać, no i dziś powysyłać jeszcze kilka cv
. Edytowane przez marta1210 Czas edycji: 2010-08-11 o 23:12 |
|
|
|
#1418 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1419 |
|
Zakorzenienie
|
Marta, nie martw sie. Wiekszosc ludzi wypada sztywno na rozmowach i to jest normalne, nikt tego nie powinien posrzegac jako wage. Dlatego nie dyskwalifikuj sie od razu. Czesto mniej smiale osoby zdobywaja prace, niz takiej hej do przodu. Czekamy w takim razie na Twoj wynik, mam nadzieje, ze sie uda
Tez wole pracowac z facetami - w ex firmie bylam jedna z kilku dziewczyn, stosunek facetow do kobiet, to ok. 90% do 10% - mnie to odpowiadalo. Z babami to roznie jest.... Jednak rpzyjaznic wole sie z babami Maharet, to nie zdradzisz skad?
|
|
|
|
#1420 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1421 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki. Pare raze przejezdzalam tamtedy, ale nigdy nie bylam
|
|
|
|
#1422 | |
|
mj
|
Cytat:
Jednak w pracy jeśli chodzi o kierownictwo/szefostwo (bo co do współpracowników to też różnie, w zalezności od człowieka), to jednak lepiej dogaduje się z facetami, babeczki mają niekiedy dziwne humory. Heh nie skreślam się od razu, jednak wyszłam z taką hm.. myślą że chyba jej jednak nie przekonałam do siebie.. no ale cóż zobaczymy .
|
|
#1423 |
|
Rozeznanie
|
Mam pytanie
![]() Jeżeli dobrowolnie wyrejestruję się z urzędu pracy x (pobyt czasowy), to czy mogę zarejestrować się w urzędzie pracy y (pobyt stały)? Czy jest jakiś czas po którym mogę się ponownie zarejestrować? |
|
|
|
#1424 |
|
Przyczajenie
|
ale z tego co wiem to muszę się wyrejestrować ze stałęgo miejsca zameldowania i zarejestrować tymczasowo tam gdzie chcę prawda? bo jak bym miała stałą pracę to na to nie patrzą wcale gdzie się mieszka-tylko czy jest dobry dojazd do pracy. a ze stażem to już gorzej...
|
#1425 |
|
mj
|
Dziewczyny,
dostałam się do 2 etapu! ![]() Rozmowa z dyrektorem w poniedziałek... ehh co ja wymyśle w tej mojej pracy...
|
#1426 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1427 |
|
Zakorzenienie
|
Marta, A NIE MOWILAM ????????????????????????? ???????????????????
Wiecej wiary w siebie, prosze ![]() W pracy cos wymyslisz, ale juz nie udzielam rad "jak oszukac pracodawce i wyjsc na swoje", bo kolejne oredowniczki uczciwosci sie odezwa i na mnie wydra.... Powodzenia
|
|
|
|
#1428 |
|
Rozeznanie
|
A ja aż z radości pochwale się - mam rozmowę w śr o pracę na której strasznie mi zależy
Sukcesem jest już to, że zaprosili mnie. Tylko teraz czuję takie ciśnienie... co zrobić, żeby się udało
|
#1429 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ja na Cv piszę miejsce zamieszkania,czyli tam gdzie zameldowana jestem czasowo. ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ---------- Jasne,że możesz,ale nie wiem czy jest jakiś cza. |
|
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozmowy to ruletka, nie ma co sie stresowac
|
|
|
|
|
#1431 |
|
Rozeznanie
|
pumas Też mam takie wrażenie, jak nie z góry obsadzone to na chybił trafił. Ostatnio miałam takie wrażenie kiedy rozmawiałam z kierownikiem działu, a siedział przede mną niezbyt inteligentny a na pewno niekulturalny facet. Jeśli on pracuje w obsłudze klienta i mnie nie przyjął to cóż
Po pierwsze nie wiem jak ten facet tam stał się kierownikiem, no i właśnie, nie dostałam się do "eksperckiego call center" które w sumie zajmuje się reklamacjami mailowymi. Teraz idę na rozmowę do tej samej firmy ale na normalne fajne stanowisko, dlatego tym bardziej stres i ciśnienie jest Ale do środy chcę wypracować sobie podobne podejście jakie miałam kiedy zdawałam na prawko 3. raz, ostatniego dnia kiedy miałam ważną teorię, i miałam to już gdzieś, zero ciśnienia i zdałam Aż się popłakałam ze szcześcia Jak teraz się uda pewnie też się popłaczę heh.
|
#1432 |
|
Zakorzenienie
|
Kala, czesto rekrutuja nas głąby po prostu! Ilekroc mialam z takimi do czynienia, jezuuuuuuu, wyslowic toto sie nie umie, zadaje pytania rodem z internetu, a do tego nie wykazuje w ogole zainteresowania osobie, z ktora rozmawia. Nie raz juz nagadalam rekruterowi i wyszlam, bo denerwuje mnie brak szacunku.
Powodzenia zatem, zycze poplakania sie
|
|
|
|
#1433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1434 |
|
mj
|
Dziękuję Wam!
Mówiłaś Pumas mówiłaś. Jestem nieco zestresowana ![]() Nie wiem co wymyśleć w poniedziałek, z jednej strony rozmowę mam na 14:30, a to nie jest tak daleko od miejsca gdzie obecnie pracuję, więc mogłabym się zwolnić o 14. Ale do obecnej pracy chodzę normalnie ubrana, a na rozmowę przecież muszę iść na kancik. Mój Tż mówi by wzięła od mojej doktor zwolnienie na 2 dni, i tyle. Bo już mi się wymówki pokończyły, a poza tym obawiam się, że zrobi mi problem...:/
|
#1435 |
|
Zakorzenienie
|
TZ ma racje
![]() Jak nie, to wez do torby ciuchy na przebranie. |
|
|
|
#1436 |
|
mj
|
Też nad ciuchami się zastanawiałam, ale tak się przejmuję że chciałabym wyglądac na 100%
, a w związku z tym obawiam się, że mi się pogniotą. Poza tym mam problem co zrobi z tymi normalnymi ciuchami to ani przecież z siatą nie pójdę na rozmowę, ani sobie torby na maksa nie wypcham, a samochodu nie mam by móc sobie to gdzieś zostawic.
|
#1437 |
|
Raczkowanie
|
Też miałam taki problem , ale ciuchy brałam do auta i potem się przebierałam czasem nawet na światłach
Moim zdaniem lepiej wziąć dzień wolny czasem w pracy coś wypadnie nie zdążysz wyjść o odpowiedniej godzinie, tak już też miałam. Pumas pytałaś dlaczego chcę zmienić pracę, głównie chodzi o kasę zarobiki są ok, ale mam zamiar zamieszkać z chłopakiem i przydałoby się więcej pieniędzy. |
|
|
|
#1438 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem Kasiu. Tez mam ten sam problem, chlopak sie wprowadza za miesiac, a ja wciaz bez pracy.
Marta, to wez pol dnia wolnego, albo jakies L4, zeby na spokojnie pojsc. |
|
|
|
#1439 |
|
Zakorzenienie
|
Pumas to jak radzisz sobie w płaceniu rachunków itd jak mieszkasz sama i bez pracy? Myślałam że mieszkasz z chłopakiem.
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
Nie nie, sama mieszkam. Na szczescie mialam odlozone pieniadze na czarna godzine, wiec jakos sobie radze. Ale nie ukrywam, ze wkrotce musze pojsc do pracy, bo wydatki sie zwiekszaja, a pieniadze wrecz przeciwnie
eeeeeeeeee jeszcze w poniedzialek przychodzi malarz do malowania mieszkania kurde.....
Edytowane przez pumas Czas edycji: 2010-08-13 o 10:36 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:54.

Po pierwsze nie wiem jak ten facet tam stał się kierownikiem, no i właśnie, nie dostałam się do "eksperckiego call center" które w sumie zajmuje się reklamacjami mailowymi. Teraz idę na rozmowę do tej samej firmy ale na normalne fajne stanowisko, dlatego tym bardziej stres i ciśnienie jest
Jak teraz się uda pewnie też się popłaczę heh.