Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grudniowe - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-12, 15:59   #4141
mallinka
Zadomowienie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Kretencja fajowy jest Twój brzusio
ja jestem w szoku że mój też juz bardzo wybiło i to tak w ciągu tygodnia no i waga mi w końcu podskoczyła, dziś pierwszy raz jest więcej niż na początku ciąży

Weronisia dobrze że wszystko w porządku z Pascalkiem ale zdjęcia to mnie przerażają ja jednak się nie odważe na 3d, teraz nawet na Twój avatar boję się spojrzeć dziwna jestem, wiem...

a co z naszą Anecką? wydawało mi się że tylko na kilka dni pojechała a tu już cały tydzień mija i się nie odzywa....

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 16:06   #4142
melabn
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
Kretencja fajowy jest Twój brzusio
ja jestem w szoku że mój też juz bardzo wybiło i to tak w ciągu tygodnia no i waga mi w końcu podskoczyła, dziś pierwszy raz jest więcej niż na początku ciąży

Weronisia dobrze że wszystko w porządku z Pascalkiem ale zdjęcia to mnie przerażają ja jednak się nie odważe na 3d, teraz nawet na Twój avatar boję się spojrzeć dziwna jestem, wiem...

a co z naszą Anecką? wydawało mi się że tylko na kilka dni pojechała a tu już cały tydzień mija i się nie odzywa....
ja tez nie jestem przekonana do zdjec 3d nie jestes sama
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 16:18   #4143
kretencja
Zakorzenienie

Mnie niespecjalnie rajcuje 3d. Jak byliśmy na połówkowym, to pani doktor jako ciekawostkę kilka zdjęć 3d nam zrobiła, ale na mnie to nie robi zbyt dobrego wrażenia. Nie to, żeby mnie przerażało, te zdjęcia starszych dzieci już są całkiem przyjemne, ale... no nie wiem, nie kręci mnie to

Dzięki za komplementy. Wiem, że brzuch duży. Nawet się martwiłam, czy nie mam za dużo wód, ale na połówkowym pani powiedziała, że wszystko wygląda normalnie (choć na wydruku tego wskaźnika wód nie widzę, ale kazała się nie martwić, więc się tym akurat nie martwię ) Może taka moja uroda albo dziecko będzie duże Wprawdzie ona nie oszacowała mi terminu porodu, ale generalnie wszystko wskazuje na to, że moje dzieciątko jest jakiś tydzień starsze, niż wynika z OM. Więc może też dlatego brzuch duży...

Poleżałam trochę, jakoś się uspokoiło ze skurczami, nie robię więc paniki na razie Powiedziałam sobie przy obiedzie, że jak do wieczora zdarzy się jeszcze ok.10 to może pojadę do szpitala. Ale od tamtej pory tylko jeden i spokój Więc chyba nie ma powodów do obaw.

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 16:19   #4144
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
ale zdjęcia to mnie przerażają ja jednak się nie odważe na 3d, teraz nawet na Twój avatar boję się spojrzeć dziwna jestem, wiem...
A to dobre A co cię tak przeraża? Toć to słodki bobasek. Co w nim przerażającego? Ja to bym już chciała go mieć w ramionach i tulić. Nie mogę się na niego napatrzeć
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 16:27   #4145
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
A to dobre A co cię tak przeraża? Toć to słodki bobasek. Co w nim przerażającego? Ja to bym już chciała go mieć w ramionach i tulić. Nie mogę się na niego napatrzeć

no dobra , ja powiem,ale nie bijcie
bo dzieci na tych zdjeciach sa takie....niekompletne

ale to tylko moje zdanie wiec jakby co nie wsciekac sie
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 16:29   #4146
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:

ja tak samo,mnie wogole nie przerażają takie zdjęcia, uważam, że są cudowne. za tydzień ide po raz drugi na 3d, to wspaniała pamiątka później dla dzieciaczka, chciałabym siebie zobaczyć w łonie
Moja szwagierka ma zdjecie 2d z usg jak była w brzusiu, to normalnie nie mogła uwierzyć aż, a co dopiero jak by siebie zobaczyc w takim 3d.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png

Edytowane przez vikicullen
Czas edycji: 2010-08-12 o 16:34
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 16:35   #4147
mallinka
Zadomowienie

no ja wiem że słodki bobasek ale ja wolę na żywo oglądać a nie tak wewnątrz brzuszka
Irsin popieram mnie się wydaję że są jeszcze nie wyrośnięte po prostu nie jestem przyzwyczajona do takiego widoku chyba...

ur. - 28.12.2010 - 4530g, 59cm

mallinka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-12, 16:39   #4148
vikicullen
Zadomowienie

ja uważam ze zdjęcia 2d są już bardziej przerażające, niekompletne , gdzie widać tylko jakieś zniekształcone plamki nic poza tym. ale to moja opinia a wiadomo, że każdy ma prawo mieć swoja i ja wyrazić

Stary 2010-08-12, 16:42   #4149
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
no ja wiem że słodki bobasek ale ja wolę na żywo oglądać a nie tak wewnątrz brzuszka
Irsin popieram mnie się wydaję że są jeszcze nie wyrośnięte po prostu nie jestem przyzwyczajona do takiego widoku chyba...
trochę Ciebie rozumiem, mnie 3D też srednio rajcuję. I tez niektóre dzieciaczki na 3D wyglądają dziwnie, no ale to nie ich wina, pewnie ja pod brzuszną powłoką gdybym miała robione zdjęcia też bym tak wyglądała. Choć akurat zdjęcia Pascala mi się podobają, takie wyraźne i buźka taka fajna ja mam nagrania usg na płytce, mam fotki usg, ale bardziej to robię dla mamy i teściowej, bo one nie miały w ciąży takiej możliwosci, by robić usg, bo nie było usg, wiec są zachwycone zdjeciami i filmikami. A ja lubię oglądac dzidzie u ginekologa no i słyszeć, że wszystko jest dobrze a zdjęcia i filmiki dla babć biorę

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 16:43   #4150
kotek81
Zakorzenienie

Weronisia - Pascalek jest cudny
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 16:44   #4151
79 Marta
Wtajemniczenie

już po wizycie- wsio ok, Hani siusiak nie urósł waży obecnie 1150 g, brzuszek wyszedł chudy ( chyba jej nie smakował dzisiejszy obiad- mnie też nie), ale reszta wymiarów 27 tc i 3 dni do 27 tc i 6 dni, czyli prawie równomiernie ulga. Mała juz nietoperz- główka na dole.
Stary 2010-08-12, 16:45   #4152
myszka_maj
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Aliszcze, póki co wzięłam to pół i jest lepiej, więc zobaczymy, co tam dalej będzie się działo... Martwię się trochę, bo już dawno takiego dnia nie było, że twardnieje kilka razy z rzędu... Może to z upału - gorąco u nas... Zaraz się kładę
mi tez twardnial brzuch i zaczelam regularnie lykac magnez i teraz zdarza sie to baaaardzo rzadko

Cytat:
Witajcie kobietki.

Byłam dziś u ginka. Wyniki glukozy u mnie wyszły w normie, inne wyniki też.

Pascalek waży już 1108 g

Udało się troszeczkę nagrać w 3D. Wiercił się strasznie i zasłaniał rączką i pępowiną.
Jest bardzo podobny do mojego synka Thomasa. Normalnie jak jego miniaturka

Filmik z Pascalem wrzuciłam na youtube i możecie go sobie obejrzeć. Trwa 40 sekund

http://www.youtube.com/watch?v=plTDU8F5-YM

Poniżej wklejam fotki wycięte z filmu.
piekne my wlasnie z tz rozwazamy usg 3d tylko nie wiemy czy jechac teraz czy jeszcze poczekac....

Nasz Skarb

Edytowane przez myszka_maj
Czas edycji: 2010-08-12 o 16:50
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 16:46   #4153
olajka
Zadomowienie

Hej Kobietki, ja się dziś nie najlepiej czuję . W brzuszku mnie pobolewa troszke po prawej stronie od pępula. W nocy wogóle mnie brzuszina pobolewała a dziś też i żołądek. Pije właśnie sobie Inkę z mleczkiem. Gorąco mi też potworne i od wczoraj mi się duszno robi.

Mam pytanie co to jest to badanie KTG? Czy trzeba je wykonać koniecznie, jeśli tak to w którym tygodniu i na czym polega??? Ja nie miałam nic takiego.

Drugie pytanie do Was odnoście materacyka do łóżeczka.. Jaki radzicie kupić? Bo czytam i czytam na ten temat i nadal nie wiem jaki. Pani w sklepie mówiła co prawda, że najlepiej się jej sprzedaje kokosowo-piankowy. A Wy już kupiłyście?
Dziś byliśmy po łóżeczko we troje z teściem i akurat nie było tego co chcemy, ma być na jutro. No ale ten materacyk to musi być już calkiem sprawa przemyślana, poradźcie coś! Wczoraj dostaliśmy ciuszki co kupił teść dla Naszego Maleństwa z Cocodrilo: bodziaki, kaftaniki, skarpetki, czapeczkę. Bardzo ładne więc w sumie on rozpoczął zakupy

Przeznaczenie rozdaje karty, my tylko w nie gramy..

http://s4.suwaczek.com/20091003040114.png

Bo KTOŚ sprawia, że ten uśmiech się pojawia
Weroniczka ur.13.11.2010 r.

Edytowane przez olajka
Czas edycji: 2010-08-12 o 17:37
olajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 16:49   #4154
Layla79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
super, że synek rośnie leż kochana, leż, jeszcze trochę i już będziesz mieć maluszka po tej stronie brzuszka

Layla, w Tesco mój maż kupił śliczny zielony śpioszek z wielkim psem Pluto z przodu
Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
ja tez przy licytacji musze miec meza bo na koniec to chodzi mi tylko o to by miec to co chce a nie patrze na ceny - szok
za to tż czuwa i jest super hehe
Cytat:
Napisane przez M25 Pokaż wiadomość
Śliczne ubranka są jeszcze w H&M ale to prawda, ubranka firmy Cheroke, które można kupić w Tesco sa bardzo ładne.
Cytat:
Napisane przez kootekk Pokaż wiadomość
irsin gdzie ty wieloryba widzisz ty taka zgrabniutka jestes ze szok

ja mam 9kg na plusie

Layla moim zdaniem najładniejsze ubranka są w smyku w hm tez są super, i jest duzo z motywami disneya, co do tesco to sie nie znam bo u nas nie ma w poblizu tesco ale buduja
no więc obwieszczam, iż byłam dzisiaj w kilku sklepach i nic nie ma /w rozsądnej cenie/ . bylam w tesco - pustki, jedynie letnia wyprzedaż, kupiłam jedyny misiowy kombinezon żyrafkę z uszami za 29 zeta, przecenione ze 100 zł, więc czad. reszta była z krótkim rękawkiem.

mothercare - są 3 paki śpioszków bawełanianych za 85 zł, ale żaden czad i śpioszki welurowe za 110 zł o zgrozo. w h&m jeden śpioszek kosztuje 40 zł, dwa - 60 zł i to tylko bawełniane. w marks & spencer - tak samo śpioszki po 100 zł. mam nadzieję, że trafię jeszcze na jakieś rozsądne aukcje, bo nie będę kupować śpioszków po 100 zł
w smyku po 40 zł śpioszek zwykły, więc ogólnie nie ma naprawdę szału. a i przecen zimowych nie będzie, bo zima niedługo.

a Wy gdzie kupujecie?

---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Olajka, materac podobno kokosowo=-gryczany najlepszy, bo oddycha.
Layla79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 17:02   #4155
Agatkia
Zadomowienie

Cześć, dziewczyny
pewnie nikt mnie już nie pamięta Wyjechaliśmy na Mazury na tydzień a teraz mamy remont, więc rzadko zaglądam. Dzisiaj miałam wizyte u gina (21t1d). Maluszek waży już 576gram!!!! Widzieliśmy główkę, Wojtuś akurat ziewał
Przytyłam 3,5 kg- wydawało mi się, że to prawidłowo. Lekarz jednak twierdzi, ze idealnie by było, gdybym ważyła 1 kg mniej na tym etapie ciąży, i że przy moich (drobnych) gabarytach powinnam trzymać się dolnych granic (do końca ciąży około 8-9 kg). Pilnuję się, zdrowo odżywiam, ale chyba będę musiała jeszcze bardziej uważać...
Wyniki mam idealne, tylko ciśnienie niskie.
Dziewczynki, przepraszam, ale nie jestem w stanie Was nadrobić. Wojtuś postawił nasz świat na głowie- remontujemy cały pokój dla niego- kupiliśmy już dywan, zamówiliśmy meble w internecie razem z łóżeczkiem, a teraz cekolujemy ściany. W domu straszny bałagan
Agatkia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-12, 17:04   #4156
kotek81
Zakorzenienie

Layla - powaliłaś mnie tymi cenami a nie masz w pobliżu zwykłego sklepu dziecinnego albo jakiś większy bazar śpioszki i bodziaki bawełniane (oczywiście polskie nie jakaś chińszczyzna) kosztują w granicach 10-15 zł, na all też są podobne ceny ale w sklepie to sobie materiał pomacać
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 17:06   #4157
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Agatkia Pokaż wiadomość
Cześć, dziewczyny
pewnie nikt mnie już nie pamięta Wyjechaliśmy na Mazury na tydzień a teraz mamy remont, więc rzadko zaglądam. Dzisiaj miałam wizyte u gina (21t1d). Maluszek waży już 576gram!!!! Widzieliśmy główkę, Wojtuś akurat ziewał
Przytyłam 3,5 kg- wydawało mi się, że to prawidłowo. Lekarz jednak twierdzi, ze idealnie by było, gdybym ważyła 1 kg mniej na tym etapie ciąży, i że przy moich (drobnych) gabarytach powinnam trzymać się dolnych granic (do końca ciąży około 8-9 kg). Pilnuję się, zdrowo odżywiam, ale chyba będę musiała jeszcze bardziej uważać...
Wyniki mam idealne, tylko ciśnienie niskie.
Dziewczynki, przepraszam, ale nie jestem w stanie Was nadrobić. Wojtuś postawił nasz świat na głowie- remontujemy cały pokój dla niego- kupiliśmy już dywan, zamówiliśmy meble w internecie razem z łóżeczkiem, a teraz cekolujemy ściany. W domu straszny bałagan
ja ciebie pamiętam
a co do przytycia to w 21 tc ja miałam jakies 6 kg na plusie już i mi gin mówił, że jest ok.

Stary 2010-08-12, 17:10   #4158
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
ja ciebie pamiętam
a co do przytycia to w 21 tc ja miałam jakies 6 kg na plusie już i mi gin mówił, że jest ok.
Stary 2010-08-12, 17:22   #4159
dzasta110
Wtajemniczenie

cześć mamusie

pisałam do Was mega posta, ale mi go wcięło
więc odtworzę tylko jego część

palenie papierosów - mój TŻ rzucił palenie dla naszej dzidzi, to był warunek poczęcia potomka udało mu się odstawić papierosy z dnia na dzień i już 9 miesięcy nie pali

leżaczki - my będziemy mieć i uważam, że to fajna rzecz jeden nawet już moja mama zakupiła swojej wnuczce pod choinkę

łóżeczka Klupś - moja siostra ma i nic się z nim złego nie dzieje, a jej synek śpi już w nim prawie 2 lata więc albo jej się trafił dobry egzemplarz, albo innej osobie zły

irsin - x-landera można dorwać na allegro już za 1450 zł w komplecie z torbą a fotelik pasuje z 2009 roku i jest o ok 100 zł tańszy, więc po co przepłacać, no chyba, że komuś zależy na kolorze

allegro - zgadzam się, że ludzie przy licytacji wariują wczoraj akurat obserwowałam 2 aukcje: z fotelikiem i z karuzelą. Fotelik wylicytowali za prawie 240 zł, gdzie nowy 280 zł a karuzelę za 140, a nowa 170 zł moim zdaniem lekka przesada

śliczne te Wasz dzieciaczki na fotkach a brzusie jeszcze ładniejsze

gratuluje wszystkim mamusiom synków i córeczek

pozdrawiam

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"

Edytowane przez dzasta110
Czas edycji: 2010-08-12 o 17:23
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 17:23   #4160
Patrycja_1708
Zadomowienie

Ojojojojoj ale tu zaleglosci a nie bylo mnie zaledwie od wczoraj wieczorkiem na forum Ale bylam dzisiaj z mezem dopytywac o sprawy zwiazane z porodem tutaj. Bo w obcym kraju czlowiek to mało co wie...
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 17:30   #4161
kretencja
Zakorzenienie

Agatika, moim zdaniem Twój lekarz się myli. Wszędzie czytam, że drobne, bardzo szczupłe kobiety mogą właśnie przytyć więcej! Te, które miały przed ciążą nadwagę - nie więcej niż 9-11kg, ale te co miały niedowagę - nawet 16 Ja w 21tc miałam prawie 7kg na plusie i mój lekarz powiedział, że absolutnie nie ma się czym martwić, jest to jeszcze w normie.

Layla, ja większość ciuszków kupię zapewne przez net, na Allegro. Nie widzę powodu wydawać 30 czy 40zł na śpiochy, które będą na dziecko pasować góra miesiąc. Na All można kupić całkiem ładne bawełniane śpioszki w granicach 12-15zł. Zainwestować planuję w łóżeczko, pościel - rzeczy, których będę długo używać. A ciuszki rozmiar 62 po miesiącu będą bezużyteczne...

Myszka, ja łykam magnez od jakiegoś czasu. I ogólnie jest dosyć dobrze, tylko czasem zdarzają się takie dni, że twardnieje sporo...

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-12, 17:39   #4162
Agatkia
Zadomowienie

Cytat:
Agatika, moim zdaniem Twój lekarz się myli. Wszędzie czytam, że drobne, bardzo szczupłe kobiety mogą właśnie przytyć więcej! Te, które miały przed ciążą nadwagę - nie więcej niż 9-11kg, ale te co miały niedowagę - nawet 16 Ja w 21tc miałam prawie 7kg na plusie i mój lekarz powiedział, że absolutnie nie ma się czym martwić, jest to jeszcze w normie.
mnie też się wydaje podejrzana jego teoria. Przed ciążą nie miałam niedowagi- ważyłam równe 50 kg przy wzroście 155/156. Wszystkie kalkulatory wykazują, że ważę prawidłowo, powiedziałabym, ze nawet w dolnych granicach normy. Ale prawdą jest też, ze brzuch mam ogromny- i bardzo widoczny przy moim wzroście. Cóż, staram się nie przejmować, bo w sprawie żywienia naprawdę mam sobie niewiele do zarzucenia. Jem wszystko, łącznie ze słodyczami, ale jeśli np zjem czekoladę, to na kolację zjem tylko jakieś warzywko. Jeśli zjem obfity obiad, rezygnuję z czegoś tam. Nie obżeram się... ale jednak lekarz zasiał we mnie niepokój, choć później mówił, ze nie ma się czym przejmować, bo jest ok, ale jednak nie idealnie
Stary 2010-08-12, 17:45   #4163
kretencja
Zakorzenienie

Agatkia, nie martw się za bardzo. W ciąży się tyje, tak to już jest Podejrzany jest przyrost w okolicach 1kg tygodniowo, bo może świadczyć o gestozie, ale Tobie do takiego tycia jeszcze baaardzo daleko

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-12, 17:52   #4164
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
Kularek a dasz namiary na sprzedawce butelek ?...
Donuś proszę bardzo -tylko niestety my zamówiliśmy ostatni zestaw ale może jeszcze wystawi ten sprzedawca takie lub inny w podobnej cenie -bo w sklepach naprawde wszystkie które widzieliśmy były powyżej 130 zł
http://allegro.pl/item1165534591_zes...najtaniej.html

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
Kularek jesteś z Częstochowy? studiowałam tam dawno temu
ok, zbieram się do kąpania, a potem lekarz. trzymajcie łapki
prawie z Częstochowy ale mam blisko - mieszkaliśmy w mieście ale zdecydowanie wolimy wieś
wspaniale, że na usg wszystko z Hanią dobrze

Stokrotka to ja chyba pójdę na to badanie -ale w takim razie skąd mam wiedzieć jaką tą glukozę kupić ? i teraz mam 23tydz i 6 dni to kiedy mam je zrobić ? a jak to badanie dokładnie się nazywa ?

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
ojaaaa co za pech, a dasz namiar na te koszulki?
dam ale -na tej aukcji była tylko ta jedna
http://allegro.pl/item1177729030_wyp...tryka_r_l.html

ale możesz też taką kupić tu:
http://allegro.pl/item1186175485_t_s...a_rozm_xl.html
i są jeszzce jakieś dwa inne rozmiary
fajne są też na tej stronie :
http://dino.sklep.pl/nowy/dla-taty-c-572.html
ale mój tż uwielbia wszystko co elektryczne więc ma z elektryką

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Donuś jest ten zestaw u tego samego sprzedawcy i nawet 1 zł taniej (ja zamawiałam w poniedziałek wieczorem, we wtorek pan wysłał a dziś przyszły)
http://allegro.pl/item1186076567_zes...najtaniej.html
kularek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 17:55   #4165
79 Marta
Wtajemniczenie

Kularek mnie lekarz kazał kupić 50 g glukozy, chyba jest potem 75 g ( tego nie robiłam, bo wynik prawidłowy wyszedł), to badanie na krzywą cukrzycową, zresztą w laboratorium będą wiedziały, o co chodzi
Stary 2010-08-12, 17:56   #4166
kularek
Zadomowienie

Agatkia mi też się wydaje trochę dziwne to co powiedział Ci lekarz -ja przed ciążą ważyłam dokładnie 44 kg -teraz w 24 tyg ważę 51,5 i lekarz nic nie mówił, że za dużo a w brzuchu na wysokości pępka mam 92 cm i też wydaje się duży przy moich pozostałych gabarytach -ale nie myślę, że coś jest nie tak -ty chyba też nie powinnaś się przejmować
Stary 2010-08-12, 17:57   #4167
kretencja
Zakorzenienie

Badanie nazywa się na krzywą cukrową (ew. cukrzycową) lub krzywą cukru z obciążeniem. Nieważne jak powiesz, będą wiedzieć o co chodzi.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-12, 17:59   #4168
kularek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
Kularek mnie lekarz kazał kupić 50 g glukozy, chyba jest potem 75 g ( tego nie robiłam, bo wynik prawidłowy wyszedł), to badanie na krzywą cukrzycową, zresztą w laboratorium będą wiedziały, o co chodzi
Dzięki to chyba jednak w przyszłym tyg się wybiorę -a możecie mi jeszcze napisać ile to badanie kosztuje dokładnie ? z góry dziękuję
Stary 2010-08-12, 18:03   #4169
myszka_maj
Zakorzenienie

dziewczynki zastanawiam sie and butelkami do karmienia które lepsze lovi czy tommee tippee

Nasz Skarb
myszka_maj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 18:13   #4170
***luna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margaryt Pokaż wiadomość
Hej,
będziecie kupować dla dzidziola leżaczki - bujaczki? Macie jakieś doświadczenie w tym temacie?
http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=1899363
http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=719994

Ja zamierzam kupić.
Jak na razie najbardziej mi odpowiada Maclaren
http://www.karlisles.com.au/baby_rep.../maclaren.html

Dla pierwszego malucha miałam stary typ Fisher price i był fantastyczny, niestety się nie zachował

Cytat:
Napisane przez Artystka23 Pokaż wiadomość
no ja bylam w dwoch powaznych zwiazkach,w ostatnim to nawet odkladalismy pieniadze na slub,ale nie wypalilo,bo byl mamisynkiem i na dluzsza mete nie wytrzymalam. A tu tak wszystko nagle sie stalo,ze nie mialam nawet najmniejszej szansy,by sie wymknacmieszkalismy osobno,spotykalismy sie, ale stracilam prace i nie znalazlam nowej,to mi wymowiono pokoj,w dlugi wpadlam.Zaproponowal bym sie do niego przeprowadzila,ale sie wahalam bo kialam zle wspomnienia z poprzedniego zwiazku.Jak sie zgodzilam to juz nastepnego dnia dzwonili do mnie z bylej firmy bym wracala No i w trzy tygodnie pozniej dowiedzialam sie o dzidziusiu.Wiele osob niestety uwaza, ze ja go zlapalam na dziecko i to mnie denerwuje,bo ja nigdy nie mialam takiego parcia
Niech sobie gadają, wy i tak wiecie swoje. Chcociaż na pewnoi czasami nie jest to zbyt przyjemne...

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
moi rodzice tez krótko się znali, jakiś niecały rok, a powód ślubu był prozaiczny, mój tato, jakby się ożenił to dostałby przydział na większe mieszkanie, no to oświadczył się mamie w kawiarni 11 listopada tydzień później (po przekupieniu bombonierkami urzędniczek w urzędzie stanu cywilnego-takie czasy) wzieli ślub cywilny, kilka miesiecy później kościelny, no i stuknęło im niedawno 35 lat razem
W sumie romantycznie

Cytat:
Napisane przez Beata_Batumi Pokaż wiadomość
Ale Wam dobrze, w domku sobie siedzicie, odpoczywacie, leniuchujecie, a ja w pracy... A wolne to najwcześniej we wrześniu...

Ja też w domku i nie żałuję
Pracuję sobie, a ostatnio do pracy chodzę pieszo 20-30min w jedną stronę. Trochę męczoące, ale w sumie o wiele lepiej się czuję

Cytat:
Dzięki, Aliszcze. Mnie też gin w zasadzie zalecił brać całą forte, ale mam niskie ciśnienie i trochę się boję, że mnie kompletnie zwali z nóg...

A w ogóle to wklejam dzisiejszą chałupkę Tymka 23tc+4d

Ekstra brzusio.

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Hej Kobietki, ja się dziś nie najlepiej czuję . W brzuszku mnie pobolewa troszke po prawej stronie od pępula. W nocy wogóle mnie brzuszina pobolewała a dziś też i żołądek. Pije właśnie sobie Inkę z mleczkiem. Gorąco mi też potworne i od wczoraj mi się duszno robi.

Mam pytanie co to jest to badanie KTG? Czy trzeba je wykonać koniecznie, jeśli tak to w którym tygodniu i na czym polega??? Ja nie miałam nic takiego.

Drugie pytanie do Was odnoście materacyka do łóżeczka.. Jaki radzicie kupić? Bo czytam i czytam na ten temat i nadal nie wiem jaki. Pani w sklepie mówiła co prawda, że najlepiej się jej sprzedaje kokosowo-piankowy. A Wy już kupiłyście?
Dziś byliśmy po łóżeczko we troje z teściem i akurat nie było tego co chcemy, ma być na jutro. No ale ten materacyk to musi być już calkiem sprawa przemyślana, poradźcie coś! Wczoraj dostaliśmy ciuszki co kupił teść dla Naszego Maleństwa z Cocodrilo: bodziaki, kaftaniki, skarpetki, czapeczkę. Bardzo ładne więc w sumie on rozpoczął zakupy

Badanie KTG
http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...ola_35432.html

Opinają brzuch pasami. Można posłuchać pracy serduszka a w razie czego również zaobserwować skurcze (jeśli sa już obecne).
Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
no dobra , ja powiem,ale nie bijcie
bo dzieci na tych zdjeciach sa takie....niekompletne

ale to tylko moje zdanie wiec jakby co nie wsciekac sie

Ja chciałam przy pierwszym maluchu zrobić 3D, ale jakoś się obeszło.
A teraz to nawet nie mam jakoś ochoty

Layla ja kupuję na ebay, w second hand ach i na wyprzedażach. (głównie)

Mothercare ceny w Polsce ma koszmarne
Tutaj podczas wyprzedaży można kupić rzeczy w Mothercare, Next, Mini Mode czy H&M za naprawdę minimalne pieniądze.

Mnie ceny artykułów dla dzieci w Polsce przerażają niestety.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości