Facet a depilacja co wy na to? - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2004-08-12, 17:40   #31
malinka23
Raczkowanie

Re: Facet a depilacja co wy na to?

palomino napisał(a):
> Mam jeszcze jedno skojarzenie a'propos tematu: zawsze jak widze lysego faceta z kilometrowym futrem pod pachami to nachodzi mnie mysl ze powinien sobie je....przesadzić

malinka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-08-12, 18:18   #32
ank@
Rozeznanie

znakomite, że też mnie nigdy to "przesadzenie" nie przyszło do głowy
ank@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-08-12, 18:23   #33
ktosfajny
Przyczajenie

GG do ktosfajny

No ja tez mysle ze facet powinien sie pod pachami golic, moze wyglada to troche pedałkowato, ale przynajmniej ladniej:P
ktosfajny jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-08-12, 18:32   #34
malinka23
Raczkowanie

jak facet jest meski to wydepilowany pod pachami, na rekach czy klacie nigdy nie bedzie wygladal pedalkowato

ktosfajny napisał(a):
> No ja tez mysle ze facet powinien sie pod pachami golic, moze wyglada to troche pedałkowato, ale przynajmniej ladniej:P
Stary 2004-08-12, 18:39   #35
Magda.
Zadomowienie

Zebys Ty wiedziala, jakich meskich gejow ja widzialam! Ciacha po prostu, wcale nie w rozowych podkoszulkach i obcislych dzinsach biodrowkach. To tak na marginesie.
Magda. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-08-12, 18:45   #36
malinka23
Raczkowanie

Magda. napisał(a):
> Zebys Ty wiedziala, jakich meskich gejow ja widzialam! Ciacha po prostu, wcale nie w rozowych podkoszulkach i obcislych dzinsach biodrowkach. To tak na marginesie.
nio, ale oni sa przy okazji pewnie jeszcze po manicure u manicurzystki z odzywka na paznokciach i po serii zabiegow nawilzajaco-odzywczych
Stary 2004-08-12, 19:11   #37
201608040942
Konto usunięte

No to ja tez sie wypowiem, nie lubie wygolonych facetow na ten wosk czy jak to okreslilyscie. Nogi musza byc zarosniete, no chyba ze facet ma takie gladkie z natury to sie nic nie da zrobic. Wielkiego zarostu na kalacie nie lubie, je34ste to dla mnie niechlujne. Jesli faceta natura obdarzyla obficie powiniem to przystrzyc elektryczna maszynka na ok 0,5-1 cm. Na plecach to piersze co mysle to to ze mam przed soba goryla, tacy faceci nigdy nie mieli u mnie szans, tylko jako kolega ale nic wiecej. Pod pachami, jesli wlosy sa dlugie to oczywiscie przystrzyc elektryczna maszynka, nie musi byc calkiem gladko ale krotko, i to samo na dole. Chwala bogu jak poznalam meza to golil sie na dole na ok 0,5 cm ma bardzo bujny zarost , ale za to natura obdarzyla go slabymi wloskami na glowie hihihihi. Jakis cza´s trulam mu dupe zeby podcinal tez pod pachami bo nie zawsze ladnie pachnie (chodz on nie z tych co smierdza, ale jak przyszedl z pracy i witalismy sie to czulam lekki pot, ale tylko ´lekki nic strasznego), moj pan wkoncu dal sie przekonac i jak podcina wloski na dole odrazu podcina tez pachy robi to okolo raz na miesiac i to wystraczy. Dzieki niemu sama zaczelam sobie skracac wloski na dole. No bo jak to wyglda on prawie lysy a jak taki zarost hihihi. Teraz nosimy oboje krotkie wloski, ale nie golimy sie do "naga", oprocz moich paszek i nog tam musi byc gladko, ale facet wystraczy jak bedzie mial krotko przystrzyzone. No chaba ze trafi sie taki ze mimo tak krotkich wloskow nadal skory nie widac to jestem za calkowitym wygoleniem pach. Co jak co napewno facet nie bedzie sie nie pocil ale nie bedzie tak smierdzial. Wkoncu wlosy to siedlisko dla bakterii ktore potem ten pot rozkladaja i dlatego tak smierdzimy
201608040942 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-08-12, 19:20   #38
Summer
*

Kasia.1986 napisał(a):
> Ale porownaj trudnosc ogolnie sie na nodze, a na plecach

No wiadomo, że sam tego nie zrobi, ale od czego woskowanie i gabinety kosmetyczne?
Summer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-08-12, 19:27   #39
Kasia.1986
Raczkowanie

Summer napisał(a):
> No wiadomo, że sam tego nie zrobi, ale od czego woskowanie i gabinety kosmetyczne? <

Juz zaczynam szczerze wspolczuc Panom, ktorzy woskuja plecy i kark, uuu to musi mooono bolec

A! i wspolczuje tych funduszy jakie musze przeznaczyc na to
Kasia.1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-08-12, 20:31   #40
Magda.
Zadomowienie

Nie wszyscy. Innych tez widzialam.... i oni raczej po takich zabiegach nie byli hehe. Wydaje mi sie, ze przyjal sie stereotyp geja i jak kazdy stereotyp nie zawsze sie sprawdza. Pozdrawiam!
Stary 2004-08-12, 20:58   #41
Summer
*

Kasia.1986 napisał(a):
> Juz zaczynam szczerze wspolczuc Panom, ktorzy woskuja plecy i kark, uuu to musi mooono bolec

Nie wiem czy bardziej, niż nasze "bikini". Ja tam jeszcze ciągle im nie współczuję.
Stary 2004-08-12, 21:27   #42
Kasia.1986
Raczkowanie

Ja jestem przyzwyczajona juz do bolesci zwiazanych z woskiem i bikini i mnie to juz tak nie straszy Natomiast wiem jak faceci potrafia reagowac na bol, ja jak dorwe piensete i po wieeelu namowach uda mi sie namowic mojego lubego zebym mu wyrwala jakiegos brzydko wystajacego wlosa z nosa, to po 1 wloasku biedak juz sie lzami zalewa
Takze nie wyobrazam sobie faceta woskujacego sobie kark czy cale plecy
Kasia.1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-08-12, 22:07   #43
WioletaM
Zakorzenienie

Mój tata goli sobie pachy odkąd pamiętam. Natomiast mój mąż owłosienie spod pach usuwa Veetem. Pierwszy raz to ja mu zgoliłam maszynką pod pachami. Teraz sam przyznaje, że mu się to podoba. Na klacie jest łysy, a na dole ma fajne loczki, których nie goli.
WioletaM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-08-12, 22:35   #44
Summer
*

Achhh, nie wiem Kasia, nie mój problem. Nikogo nie zmuszam do depilowania, po prostu nie podobają mi się włochy na plerach i tyle.
Stary 2004-08-16, 22:20   #45
MonisiaPP
Raczkowanie

GG do MonisiaPP

Nie wyobrazam sobie ze moj Man nie golil sie pod pachami i w miejscach intymnych!! Po pierwsze w kwestii golenia sie pod pachami chodzi o higiene! a jezeli chodzi o chociaz czesciowa depilacje miejsc intymnych, to klania sie estetyka seksu... skoro ja dbam o te miejsca by jemu bylo estetycznie i przyjemnie to niech on tez dba! Dla mnie to elemnet szacunku i czulosci z jego strony! Staranie sie by mi bylo "wygodnie" :P
MonisiaPP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-08-17, 12:47   #46
Charlotte
Wtajemniczenie

GG do Charlotte

Pod pachami - ok. Kwestia higieny. Poza tym może to robić rzadko, po prostu żeby nie mieć wielkiego gąszczu. Nie musi być tam zawsze łysy

Co do reszty miejsc - jeśli facet jest opalony, umięśniony, naoliwkowany, ma figurę modela (jak na fotkach w gazetach) to wszystko ok, ale uważam, że na przeciętnym mężczyźnie nie wyglądało by to dobrze. Zresztą wystarczy, że my, kobiety, musimy się golić, bo tak "nakazuje" obecna moda i estetyka po co jeszcze faceci mają się tym przejmować (i wydawać kasę na depilację )
A, i uważam, że facet w ogolonymi nogami wygląda nie za bardzo
Charlotte jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-08-17, 14:03   #47
gosiunia82
Raczkowanie

GG do gosiunia82

ja nie jestem za całkowitą depilacją u facetów, a już napewno nie na klacie czy nogach(chyba, że sportowcy ze względu na wymagania), natomiast jak najbardziej jestem za króciutkim strzyżeniem pach i okolic intymnych ze względu na higienę i estetykę
gosiunia82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-08-17, 15:04   #48
manolita
Zakorzenienie

Moim zdaniem depilacja pach, a nawet okolic intymnych u mezczyzn powinna stac sie rzecza jak najbardziej normalna. Nie lubie widoku krzaczastych i do tego brzydko pachnacych wlosow pod pachami u mezczyzn, a juz w ogole nie toleruje takiego widoku u kobiet.

mój blog http://umanolity.blogspot.com/
manolita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-08-17, 15:24   #49
Fifinka
Raczkowanie

dlaczego zmuszac czy namawiac usilnie faceta na depilacje czego kolwiek jesli on sam o tym nie mysli. jesli odpycha nas kudlata klata kark czy plecy to poszukajmy jakiegos skandynawa
Fifinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-08-17, 16:18   #50
pikusia
Raczkowanie

No jeszcze pod pachami, mogłabym zrozumieć...Ale po co facet ma sie golić w miejscu intymnym, tego nijak nie mogę pojąć. Ha, ha, już sobie wyobrażam nieszczęśliwą minę swojego, gdybym mu to zaproponowała. Co wy chcecie właściwie z tych facetów zrobić ?
pikusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-08-17, 16:28   #51
MonisiaPP
Raczkowanie

GG do MonisiaPP

Jak to po co? nie wyobrazam sobie seksu z wilkolakiem... fuj!! Jak mi ma to sprawiac przyjemnosc, skoro on ma tam dzungle amazonska? Szczegolnie ze ja dbam o siebie i jego kudly by drapaly moja delikatna skore!!
Stary 2004-08-17, 16:39   #52
pikusia
Raczkowanie

A jego trzydniowe "rżysko" cię nie drapie?
pikusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-08-17, 16:55   #53
Fifinka
Raczkowanie

moj facet nie goli miejsc intymnych ale nie jest wilkolakiem, ewolucja sama o to zadbala
Fifinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-08-17, 17:33   #54
Szpilka_
Raczkowanie

Dziewczyny!
Już wcześniej wyraziłam swoje zdanie w tym temacie. Widzę, że w kwestii golenia pach wiekszość wizażanek ma podobne zdanie-golić, bo to kwestia higieny. Wydepilowana klata i nogi...hmmm...raczej nie zyskały większego uznania, chyba, że byłyby takie z natury.

Obecnie dyskusja toczy się nad depilacja miejsc intymnych.
Proponuje podejść do tej sprawy polubownie. Osobiście kompletnej depilacji tych miejsc na "zero" nie lubię, śmieszy mnie to i kojarzy sie z małym chłopcem, ( Nietoperz tylko przystrzyga i tak jest dobrze), ale to oczywiście kwestia gustu, a z gustem się nie dyskutuje, każdy ma prawo mieć inny. Niemniej jednak troche więcej zrozumienia, nie każdy facet wyglada jak amazońska dżungla , jedni powinni przynajmniej przystrzygać, inni nie muszą tego robić, bo jak to zgrabnie wyraziła Fifinka, ewolucja sama o to zadbała. Najważniejsze jest chyba, aby facet dbał o higienę, często brał prysznic(zwłaszcza w upały, zmieniał bieliznę i ogólnie był świeżutki i pachnący. Jednym udaje się to bez przystrzygania(golenia) inni chcą(lub przynajmniej powinni) coś z tą dżunglą zrobić.

Mimo wszystko najważniejsza jest jednak higiena i to, czy dany facet potrafi ja utrzymać na należytym poziomie-jesli potrzebuje w tym celu depilacji miejsc intymnych, proszę bardzo, jesli poradzi sobie bez tego, a owa dżungla nie przeszkadzałaby mi w innych rzeczach (zakładam ogólnie i zakładam, że to nie byłaby też dżungla wszechczasów ),to też wszystko ok.

Jak to dobrze, że ja się tą higiena swojego Nietoperza nie muszę martwić(choć w wątku o mazidełkach dla facetów opisałam swoje przeboje z nim dot. kosmetyków pielęgnacyjnych, do których go chyba nijak nie przekonam, ale na szczęście do higieny przyczepiać się nie mam o co).

Jak to dobrze, bo mam na piętrze takiego sąsiada, który z niewiadomych przyczyn uwielbia moje towarzystwo, a jest takim potwornym brudasem(zwłaszcza teraz latem to się daje odczuć, do windy po nim nie można wsiąść po prostu...), że jak czasem dzwoni do mnie w celach towarzyskich dzwonkiem do drzwi, to siedzę cicho i udaję, że mnie nie ma, żeby go tylko nie wpuścić, bo musiałabym wietrzyć mieszkanko przez kilka godzin...DRAMAT!
Szpilka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-08-17, 17:37   #55
MonisiaPP
Raczkowanie

GG do MonisiaPP

no dobra jak pokazecie mi faceta ktory ma tam gladko z natury to konia z rzedem.... Ja uwazam ze facet powinnien byc tam przynajmniej przystrzyzony a najlepiej ogolony... kazdy ma tam sporo wlosow ktore wygladja lagodnie mowiac NIESTETYCZNIE!! brrrrr
Stary 2004-08-17, 17:38   #56
Charlotte
Wtajemniczenie

GG do Charlotte

MonisiaPP napisał(a):
>kazdy ma tam sporo wlosow ktore wygladja lagodnie mowiac NIESTETYCZNIE!! brrrrr

cóż, ja np. wolę gąszcz od łysiny...
Charlotte jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2004-08-17, 17:40   #57
Magda.
Zadomowienie

Ja jestem za przystrzyzeniem, ogolonego jeszcze nie widzialam, wiec nie wiem, czy by mi sie podobalo.
Stary 2004-08-17, 17:54   #58
Szpilka_
Raczkowanie

To ja dopiszę jeszcze zdnaie Jelonka, który jest obecnie we Włoszech, ale kilka dni temu dyskutowałysmy na priv o tym wątku:
"Wiesz co, mnie sie wydaje, że facet z ogolonymi do zera miejscami intymnymi nie tylko wygląda jakoś hmmm mało męsko, ale chyba próbuje optycznie wydłużyć to i owo..."
Szpilka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-03-22, 14:50   #59
wolar479
Przyczajenie

Dot.: Facet a depilacja co wy na to?

witam.jestem chlopakiem mam 19lat.mam do was szanowne kobietki
kilka pytan bo interesuje mnie wasze zdanie na pewien temat.otoz mam troche owlosiona klatke ale naprawde tylko troche.jestem dosc wysportowany tak wiec moja sylwetka mysle ze nie wyglada zle.ostatnio w modzie jest miec calkiem gola klatke i nie wiem czy mam golic czy depilowac.co o tym sadzicie czy wlosy na klatce sa az taka wielka przeszkoda??mojej dziewczynie to nie przeszkadza ale nie wiem czy mowi prawde bo nie chce mnie urazic.jakie sposoby sa na to najlepsze??aha i co sadzicie o depilacji miejsc intymnych u mezczyzny??jak to powinno wygladac??pytam bo chce sie podobac dziewczynie i zrobic jej niespodzianke
Stary 2008-03-23, 13:24   #60
malwinac
Zadomowienie

Dot.: Facet a depilacja co wy na to?

Osobiście nie wyobrażam sobie żeby mój facet się nie golił- pod pachami , w okolicach intymnych no i zarost na twarzy
Włosy pod pachami są nieestetyczne i nie higieniczne.Oczywiście wyglone nogi i tors to co innego , to kojarzy mi się z pedantyzmem

malwinac jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości