Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 2011 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-12, 16:40   #3181
Agattek33
Raczkowanie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

Hej Dziewczyny dlugo mnie tu nie bylo zanim wszystko przeczytalam to troche mi zeszlo.

Monia i Angel, tak mi przykro...

Po tej obszernej lekturze sama sie zaczelam denerwowac bo u mnie to ta ciaza bezobjawowa jakas. Mdlosciami sie nie skalalam, no moze mnie raz w zoladku zakrecilo, piersi troche bola ale nie tak zebym dotknac nie mogla jak niektore dziewczyny a i apetyt juz mi dopisuje. Zaczynam 10 tydzien wiec jak chyba do tej pory nie mam mdlosci to sie juz ich nie spodziewam.Naczytalam sie ze brak mdlosci nie wrozy nic dobrego i wtedy czesciej sie zdarzaja poronienia. Glowa mi od tego myslenia peka.

W poniedzialek mam wizyte u angielskiej poloznej, mam nadzieje ze trafi mi sie ktos sensowny bo na wizycie u pielegniarki ta mi sie spytala czy sie czuje w ciazy, wreczyla jakas ksiazeczke i tyle. Na szczescie w przyszlym tygodniu wizyta u polskiej lekarki. Oby wszystko bylo dobrze.

Castia, z tego co wiem bezpiecznie mozna latac do 27 tyg ciazy. Pytalam 2 lekarzy o lot we wczesnej ciazy, oboje powiedzieli ze teraz jest ok.

Sciskam was mamuski, bede was czytac i informowac na biezaco
Agattek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 16:45   #3182
Castia
Wtajemniczenie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

Cytat:
Napisane przez francmal Pokaż wiadomość
Do 36 tyg. ciąży można latać samolotem jeśli nie ma przeciwskazań. Ogólnie jak ciąża jest już widoczna to niektóre linie wymagają zaświadczenia od lekarza, że ciężarna może lecieć. No ale czasami buraki tam pracują bo jak ja ok. #0 tyg ciązy leciałam z wielkim brzuchem to nawet nie zauważyli i dopiero przy lądowaniu zajażyli i kazali mi zmienić miejsce bo siedziałam w wyjściu awaryjnym (tam tylko było wolne miejsce bo wchodzilismy ostatni na pokład) gdzie w razie wypadku powinni siedzieć tak zwani "byczki" a zakaz maja ciężarne oraz dzieci ze względów bezpieczeństwa. Także jak co to zadzwoń i się spytaj o ile lekarz będzie wiedział o kogo chodzi ( czy w Twoim przypadku nie widzi przeszkód) i spokojnie bez papierku możesz lecieć. My za 2 miesiące też będziemy lecieć na odwiedziny kraju
no właśnie nie wiem czy on cokolwiek będzie o mnie wiedział, byłam u niego tylko raz więc wątpię czy mnie skojarzy następną wizytę mam dopiero 26 sierpnia.
ciąży nie mam widocznej tak znowu bardzo, jak założę luźniejsza bluzkę to nic nie widać jeszcze. jak narazie czekam na tel czy w ogóle te wakacje dojdą do skutku, z drugiej strony taka podroż samochodem do Chorwacji kilkanaście godzin też nie za ciekawa tym bardziej, że jakoś nie mogę podróżować autem,wytelepie mnie tak że szok.
hmm najwyżej zadzwonię i powiem że chce jechać czy akurat do Grecji mogę i to samolotem. tam znowu upał pewnie niezły.ehhh już sama nie wiem co robić

Agattek tak mówisz?no w sumie u mnie ciąza bezobjawowa, trochę plamiłam ale na szczęscie od 2 tyg juz nie, więc też nie widzę przeciwskazań...hmmm

Edytowane przez Castia
Czas edycji: 2010-08-12 o 16:50
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 16:50   #3183
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

Cytat:
Napisane przez Agattek33 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny dlugo mnie tu nie bylo zanim wszystko przeczytalam to troche mi zeszlo.

Po tej obszernej lekturze sama sie zaczelam denerwowac bo u mnie to ta ciaza bezobjawowa jakas. Mdlosciami sie nie skalalam, no moze mnie raz w zoladku zakrecilo, piersi troche bola ale nie tak zebym dotknac nie mogla jak niektore dziewczyny a i apetyt juz mi dopisuje. Zaczynam 10 tydzien wiec jak chyba do tej pory nie mam mdlosci to sie juz ich nie spodziewam.Naczytalam sie ze brak mdlosci nie wrozy nic dobrego i wtedy czesciej sie zdarzaja poronienia. Glowa mi od tego myslenia peka.

W poniedzialek mam wizyte u angielskiej poloznej, mam nadzieje ze trafi mi sie ktos sensowny bo na wizycie u pielegniarki ta mi sie spytala czy sie czuje w ciazy, wreczyla jakas ksiazeczke i tyle. Na szczescie w przyszlym tygodniu wizyta u polskiej lekarki. Oby wszystko bylo dobrze.

Castia, z tego co wiem bezpiecznie mozna latac do 27 tyg ciazy. Pytalam 2 lekarzy o lot we wczesnej ciazy, oboje powiedzieli ze teraz jest ok.

Agattek33 my Cię jeszcze na liście nie mamy, podaj dane do listy na priv do mnie
No a mdłości ja też jakoś przez ciążę nie mam, a już 12 tydzień mi się kończy, podobno niektórym od tego czasu się dopiero zaczynają na całego Więc większych powodów do zmartwień chyba nie ma :P Też mnie piersi za specjalnie nie bolą, tylko jak nacisnę. No więc jestem w ciąży a jakbym nie była się czuję.

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 17:42   #3184
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
witam was kochane
ale te nasze wakacje się komplikują wrrrrrr zła jestem
mam pytanko czy podróż samolotem w 11tc jest dozwolona?
mieliśmy jechać na Chorwację w końcu znajomi chcą lecieć do Grecji
no i nie wiem czy ja mogę sobie tak lecieć, nie mogę się dostać do lekarza już, może zadzwonic do niego? już sama nie wiem
Słonce tak jak Ci pisała francamal..Latac mozna jesli nie ma zadnych ciązowych komplikacji
lub ciązy zagrozonej.... Ja latałam jak byłam z Alanem w ciazu duzo razy...
Najwczesniej to własnie byłam chyba ok 8 tyg. w Polsce i pojechałam w okresie strasznych upałów.... Siedzialam po prostu w domu w cieniu i tyle... wychodzilam na wieczór...
Nie obawiaj sie i spokojnie lec sobie na wakacje
Napewno sobie odpoczniesz i zrelaksujesz....
Z dzidziolkiem to juz nie bedzie to samo leciec na wakacje....
Takze smiało kupuj bilety...
Aaaaa...co do podrózy samochodem...
To my z tz przejechalismy z Irlandii do połódniowych włoch (3000km)
no i ja byłam juz w ciazy ..ok 5 tyg.. nawet nie wiedzialam....

Cytat:

Ty sie kobieto ciesz ze nie masz dolegliwosci.....
No i gdzie Ty te bzdury czytasz ze jak nie ma dolegliwosci
to łatwo o poronienie............:br zydal:

Ja tez w pierwszej ciązy czytalam, czytalam i czytalam i tylko sie stresowalam przez
to i co kawałek wymyslałam sobie i dzidziolkowi chooby a moja ciaza przebiegala wzorowo...

Nie czytaj tyle bo klapsy zaraz tu beda

A ja własnie zjadłam miseczke owoców...
Tak mnie od wczoraj na anansy wzielo
no i tz mi kupił 3..
jednego zjadłam wczoraj...
A dzis pól plus banan pus mandarynki
i wyszła pyszna salatka owocowa...
wszystko byłoby pieknie tylko na koniec dodalam do tego
chyba z kilo bitej smietany i kolorowe cukiereczki m&m-s ...
No i pekam i czuje sie strasznie przesłodzona....

Stary 2010-08-12, 17:48   #3185
Agattek33
Raczkowanie

Black Angel to mnie pocieszylas: moj TZ mnie uspokaja i mowi ze bije odemnie ciaza na kilometr i mam sie uspokoic, ale ja tak dlugo na te ciaze czekalam...

Mamy tez w domu zabawna sytuacje, wynajmujemy dom z jeszcze jedna parka, bardzo fajni ludzie. No i sie okazalo ze moja kolezanka tez jest w ciazy. Zabawna sytuacja, ona ma termin na 3 marca. Troche mnie denerwuje bo odkad wie ze ja mam w brzuszku lokatora ciagle mi cos doradza. Ostatnio mialam zdobyczna parowke berlinke ktora postanowilam z namaszczeniem skonsumowac a ona mi rzucila wyklad ze nie absolutnie i prawie od ust odjela. No ja rozumiem ze parowka to moze nie najlepsza jakosciowo wedlina ale gotowana byla, wiec czemu nie. Ciekawa jestem jak to bedzie 2 ciezarowki pod jednym dachem

Kellysss!!! Dziekuje ze mnie spionowalas)

Edytowane przez Agattek33
Czas edycji: 2010-08-12 o 17:50
Agattek33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 18:14   #3186
Montii
Zakorzenienie

cześć dziewczyny mnie dól jakiś złapał i zastanawiam się czy już mego dziecka stresem nie zamęczyłam bo nie ma co ukrywać prowadzę ostatnio nerwowe życie przez moich rodziców, 22 lata po ślubie a im odbija,w sumie niech sobie robią co chcą, ale mam jeszcze dwójkę młodszego rodzeństwa w tym siostrę niepełnosprawną a oni jak egoiści martwią się tylko sobą i wszystko na mojej głowie, codziennie zbiera mi się na płacz, nerwy też są, mam nadzieję,że moje dziecie ma się dobrze mimo wszystko

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 18:23   #3187
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Black Angel to mnie pocieszylas: moj TZ mnie uspokaja i mowi ze bije odemnie ciaza na kilometr i mam sie uspokoic, ale ja tak dlugo na te ciaze czekalam...

Mamy tez w domu zabawna sytuacje, wynajmujemy dom z jeszcze jedna parka, bardzo fajni ludzie. No i sie okazalo ze moja kolezanka tez jest w ciazy. Zabawna sytuacja, ona ma termin na 3 marca. Troche mnie denerwuje bo odkad wie ze ja mam w brzuszku lokatora ciagle mi cos doradza. Ostatnio mialam zdobyczna parowke berlinke ktora postanowilam z namaszczeniem skonsumowac a ona mi rzucila wyklad ze nie absolutnie i prawie od ust odjela. No ja rozumiem ze parowka to moze nie najlepsza jakosciowo wedlina ale gotowana byla, wiec czemu nie. Ciekawa jestem jak to bedzie 2 ciezarowki pod jednym dachem

Nie ma za co
A dwie ciezarówki pod jednym dachem...hmmmm
Moze byc wybuchowo...
Te hormony....
Swoja droga to ja jadłam parówki i raz na jakis czas
mozna se zjesc....

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny mnie dól jakiś złapał i zastanawiam się czy już mego dziecka stresem nie zamęczyłam bo nie ma co ukrywać prowadzę ostatnio nerwowe życie przez moich rodziców, 22 lata po ślubie a im odbija,w sumie niech sobie robią co chcą, ale mam jeszcze dwójkę młodszego rodzeństwa w tym siostrę niepełnosprawną a oni jak egoiści martwią się tylko sobą i wszystko na mojej głowie, codziennie zbiera mi się na płacz, nerwy też są, mam nadzieję,że moje dziecie ma się dobrze mimo wszystko
Nie martw sie słonce...
No na pewno nie ciekawa sytuacja...
I musi byc Ci przykro..
No ale pomysl o kochanej fasolce i na pewno zrobi Ci sie milej na duszy...
Jest tam ktos malutki pod Twoim serduszkiem
i dla tego Kogos nie mozesz sie smutac....
Głowa do góry....
Jakos to bedzie....

Stary 2010-08-12, 18:27   #3188
Montii
Zakorzenienie

staram się nie denerwować ale już na prawdę nie mogę mam nadzieję,że nie zaszkodziłam niczym dziecku, już wariuję przez nich, jak tylko słyszę telefon to aż mnie ciary przechodzą mam dość, chciałabym się odciąć chociaż na chwilę , po prostu parodia z nimi....
siostra na tydzień w góry pojechała, brata biorę do siebie dzisiaj , na basen skoczymy, nie chcę żeby on to wszystko widział i słyszał ale ileż to może trwać, nie mam siły uczyć się na poprawkę, boję się,że zawale studia kosmos

[LEFT]
Stary 2010-08-12, 18:32   #3189
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
staram się nie denerwować ale już na prawdę nie mogę mam nadzieję,że nie zaszkodziłam niczym dziecku, już wariuję przez nich, jak tylko słyszę telefon to aż mnie ciary przechodzą mam dość, chciałabym się odciąć chociaż na chwilę , po prostu parodia z nimi....
siostra na tydzień w góry pojechała, brata biorę do siebie dzisiaj , na basen skoczymy, nie chcę żeby on to wszystko widział i słyszał ale ileż to może trwać, nie mam siły uczyć się na poprawkę, boję się,że zawale studia kosmos
Wez sie w garsc...
Musisz i juz..!!
Badz silna babka..!
No i dobrze zrobiłas ze wzielas brata...
I postaraj sie pouczyc...
Szkoda zawalic studia...naprawde bedziesz tego żałowac...
Ja zawaliłam i nie poszłam powtarzac roku i po prostu studii nie skonczylam...
Teraz strasznie tego żałuje.......

Stary 2010-08-12, 18:35   #3190
Montii
Zakorzenienie

wezmę się w garść bo nie mogę tego zawalić a przez nich nawet uczyć się nie da mam ich dość stare to a głupie !!!!!!!!!!!!!!: mad:

trochę mi lepiej jak napisałam co nie co, bo szlag mnie trafia...

mam białą czekoladę z orzechami a zaraz idę po galaretkę, chcesz?

[LEFT]
Stary 2010-08-12, 18:38   #3191
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
wezmę się w garść bo nie mogę tego zawalić a przez nich nawet uczyć się nie da mam ich dość stare to a głupie !!!!!!!!!!!!!!: mad:

trochę mi lepiej jak napisałam co nie co, bo szlag mnie trafia...

mam białą czekoladę z orzechami a zaraz idę po galaretkę, chcesz?
Nio
Przeslij mi tu troche tej czekoladki biała to moja ulubiona:love :
chociaz jeszcze chyba nie strawiłam tych m&m-sów....

No i pisz ile wlezie...
Mi tez nie raz robiło sie lepiej jak sie pozaliłam na forum
Od tego to przeciez jest

No a gdzie reszta lasek...???
hmmmm...???
Co robicie brzuchatki...??

Stary 2010-08-12, 18:47   #3192
Montii
Zakorzenienie

mój TŻ to wszystko widzi i szlag go trafia, zabrania mi tam chodzić ale jak mam nie iśc jak widze co sie dzieje, egoiści....

ja myślę co by jeszcze zjeść
galaretka pyszna , kurcze mam nadzieję,że nie jest zbyt kaloryczna

[LEFT]
Stary 2010-08-12, 18:53   #3193
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
mój TŻ to wszystko widzi i szlag go trafia, zabrania mi tam chodzić ale jak mam nie iśc jak widze co sie dzieje, egoiści....

ja myślę co by jeszcze zjeść
galaretka pyszna , kurcze mam nadzieję,że nie jest zbyt kaloryczna
Galaretka nie jest kaloryczna...a wrecz przeciwnie..malokaloryczn a
Własnie jak sie ma ataki słodkiego to najlepiej
zjesc galaretke..powrzucac do tego owocki
i super deserek małokaloryczny i zdrowy
.. ja musze sobie zrobic galaretke.. ale cos mam lenia....

ide budzic mojego szkraba po spi i spi a pozniej w nocy bedzie grasowal

Odezwe sie pewnie poznym wieczorkiem..
No chyba ze młody mnie tak wymeczy ze pojde od razu spac...
No to miłego wieczorku....

Stary 2010-08-12, 19:00   #3194
Montii
Zakorzenienie

również miłego

[LEFT]
Stary 2010-08-12, 19:27   #3195
aja1
Zakorzenienie

U mnie była koleżanka z córą, także młode trochę bobrykały.

Agattek33 koleżanka koleżnką, ale Ty nie daj sobą dyrygować, to, że jest miesiąc dłużej w ciąży nie oznacza, że nagle stała się ekspertką. A jak zauważy, że słuchasz jej "rad" to potem Ci na głowę wejdzie, jak już będą maluchy okaże się że ma doświadczenia jak matka dziesięciorga

Montii nie denerwuj się. Niestety rodzicom na starość odbija i to nie tylko Twoim
Za jakiś czas im przejdzie a Ty się niepotrzebnie nadenerwujesz.

Kończ, kończ te studia. Ja też przerwałam i nie wróciłam, zawsze było "coś"

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 19:28   #3196
Montii
Zakorzenienie

mam koleżankę która ma starszą ciążę o 3 miesiące i mądrzy się jakby niejedno dziecko wychowała....

aja normalnie wstyd za nich, szkoda gadac, zastanawiam się czy melisy nie popijać ale czy to coś daje czy tylko coś w stylu placebo

[LEFT]
Stary 2010-08-12, 19:35   #3197
Mirabilka
Zakorzenienie

Bylam na beta hcg i wyszlo mi 119,8 czyli z tej tabelki 4-5 tydzien jutro pędzę do lekrza może cos tam juz uwidzi a ja wkoncu uwierze

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 19:43   #3198
Mantequilla
Raczkowanie

bylam dzis na usg, 7 tydzien, bebe ma 12 mm, słyszałam serduszko
Mantequilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 19:50   #3199
francmal
Rozeznanie

Właśnie dlatego cieszę się, że mieszkam daleko i nikt ani w ciąże ani w wychowanie dzieci mi się nie wtrąca. Zreszta i tak pewnie mało kto by coś mówił bo i tak robię swoję. Czasami siostra co ma córę między moimi maluchami coś tam gdzieś się naczyta i próbuje coś zdziałać a ja ją wtedy tylko do psychiatry na leczenie wysyłam bo naczyta się bzdur i nie kuma, że każde dziecko jest inne i nie da się go w książkowe porady w 100% dopasować. Na szczęście już trochę zmądrzała i zaczyna kumać, że najważniejszy jest instynkt i to co Ci podpowiada a nie rady książkowe.

A co do rodzinki to chyba każdemu w tym wieku odbija mojej mamie też. Ciągle z nią walczę o to, że cieszę się że ma nowego faceta i jest szczęśliwa ale nie ma mi go wpierniczać w moje życie i moich dzieci bo dla mnie on nie istnieje (mam swoje powody i już nigdy go nie zaakceptuję bo kiedyś nawet sie lubiliśmy i znaliśmy wiele lat wczesniej zanim się z matką związał tzn. to jest brat mojego wujka). Ale ona ciągle uparcie próbuje udowodnic jakiego nam fajnego tatuśka znalazła. Tylko ja na to jestem już za stara, a do niej jak grochem o ścianę i to nie tylko w tej sprawie. Zresztą prawda jest taka, że i tak nie potrafimy ze sobą rozmawić bo odkąd pamiętam starsza siostra była na 1 miejscu i dla mnie i najstarszej czasu nie miała no najwyżej, że średnia ją zlewała to wtedy sobie o nas przypominała. No ale ja mając swoje lata nie dawałam sie w to wciągać jak wyczaiłam schemat i specjalnie na studia wybrałam takie miasto by mieszkać poza domem, a miech po obronie mgr wyjechałam z moja nowa rodziną zagranicę A obecnie z matką to jak godzinę wysiedzę to jest wielki sukces zupełnie inne światy

Zatem[B]Montii[B] bierz sie do nauki troche wyluzuj i będzie spoko. Ja w sumie dzięki zachowaniu matki mam troche łatwiej bo jak ona się zbytnio mna nie przejmowała tak samo ja teraz się zbytnio nie przejmuję tym co ona robi jej życie jej sprawa. No może róznica w tym, że ja jestem najmłodsza no a Ty z tego co piszesz to najstarsza i rodzeństwo (przynajmniej 1) jeszcze niepełnoletnie jest. Musisz jednak pamiętać, że co ma być i tak będzie. Zatem do i trzymam aby dobrze poszło
francmal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 20:06   #3200
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:

moja teściowa mi powiedziała że przy 3 ciążach nie miała mdlości i pytała się co to i czy ja mam. Więc każdy organizm jest inny.
Cytat:
Napisane przez Mantequilla Pokaż wiadomość
bylam dzis na usg, 7 tydzien, bebe ma 12 mm, słyszałam serduszko
super

piszecie o galaretkach a ja wicnam kiśle z owocami
Przyszła dzisiaj gofrownica i odrazu robiłam gofry dzisiaj jutro na zakupach kupie smietanke w spray'u i jakiś dobry dżemik albo cś do tego i znowu sobie na deserk zrobie

oczekujemy
blackrose4u jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 20:12   #3201
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackrose4u Pokaż wiadomość
Przyszła dzisiaj gofrownica i odrazu robiłam gofry dzisiaj jutro na zakupach kupie smietanke w spray'u i jakiś dobry dżemik albo cś do tego i znowu sobie na deserk zrobie
Zamiast tej w sprayu kup śmietanę 36% troszkę cukru i o niebo lepsza jest. Tamta ma dużo konserwantów

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-08-12, 20:39   #3202
blackrose4u
Wtajemniczenie

ale ja za taką "prawdziwą" właśnie nie przepadam. Wchodzi w gre jedynie w cieście bo wtedy smak wbija się w całość.

oczekujemy
Stary 2010-08-12, 20:48   #3203
aja1
Zakorzenienie

ja uwielbiam gofry z bitą śmietaną i ananasem

Mój Aniołek 30.12.2016
Stary 2010-08-12, 20:57   #3204
Ahtaga
Wtajemniczenie

eh to kusicielki. Ja za słodkim w ciąży nie przepadam. Zjadlam dzisiaj w sumie batona, ale tak bez przekonania.

Odebrałam wynik progesteronu i mam 28. Gin. powiedziala, że to bardzo dobrze, ale dalej mam brać 2 razy dziennie po tabletce luteiny...ale w sumie wynik trochę zakłamany bo badanie robione po 4 dniach brania już luteiny

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 21:02   #3205
agus235
Raczkowanie

GG do agus235

Ja w tej ciąży wogóle na słodkie nie moge patrzeć bo zaraz
wogóle juz nie wiem co jeśc bo od paru dni ciągle mi nie dobrze i wymiotuje
W pierwszej ciąży nie miałam żadnych mdłości ani wymiotów a teraz totalna masakra
Ale trudno trzeba to wytrzymać kazda ciąża jest inna

IGOREK 3.03.2011

ZĄBKI
faza III od 13.08.2012

Edytowane przez agus235
Czas edycji: 2010-08-12 o 21:05
agus235 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 21:25   #3206
marcelyn
Przyczajenie

GG do marcelyn Send a message via Skype™ to marcelyn

HEJ KOBIETKI !!!
Widzę, że od mojej ostatniej wizyty ponad 50 stron napisane, a mnie odcieli internet i nie miałam kontaktu ze światem

Byłam dzis u ginekologa na drugiej wizycie. Ostatnio się załamałam, bo test wyszedł pozytywnie, a na pierwszej wizycie gin powiedzial, ze ciazy nie widzi na 100% i kazał przyjsc za 2,5 tygodnia, ale sie nie zgodziłam bez badań krwi. Więc na nastepny dzień zrobiłam krew i wyszedł 2-3 tydz. Nic dziwnego, że nie widać na usg
Dzisiaj już widać 6,9 mm i serduszko bije 6 tydz. i 4 dzień
Jestem szczęśliwa, mimo mdłości wieczornych

Pozdrawiam

Ps. Termin porodu ustalił na 25 marca 2011

Edytowane przez marcelyn
Czas edycji: 2010-08-12 o 21:26
marcelyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 21:54   #3207
diatoma
Zadomowienie

witaj marcelinko
fajnie spotkać tutaj kogoś znajomego to ja paulina . też mi się potwierdziła ciąża także jestem szczęśliwa. byłam na usg wczoraj i mi powiedział dr że to jest 5 tydz i 3 dzień, także mamy tydzień różnicy,
mam nadzieje że będzie wszystko dobrze, ale mnie cały dzień na zmiany brzuch ciągnie, podobno macica się rozpulchnia cokolwiek to znaczy
poza tym cały dzień od rana mam mdłości, dopiero godznę temu ustapiły
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 21:57   #3208
blackrose4u
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marcelyn Pokaż wiadomość
HEJ KOBIETKI !!!
Widzę, że od mojej ostatniej wizyty ponad 50 stron napisane, a mnie odcieli internet i nie miałam kontaktu ze światem

Byłam dzis u ginekologa na drugiej wizycie. Ostatnio się załamałam, bo test wyszedł pozytywnie, a na pierwszej wizycie gin powiedzial, ze ciazy nie widzi na 100% i kazał przyjsc za 2,5 tygodnia, ale sie nie zgodziłam bez badań krwi. Więc na nastepny dzień zrobiłam krew i wyszedł 2-3 tydz. Nic dziwnego, że nie widać na usg
Dzisiaj już widać 6,9 mm i serduszko bije 6 tydz. i 4 dzień
Jestem szczęśliwa, mimo mdłości wieczornych

Pozdrawiam

Ps. Termin porodu ustalił na 25 marca 2011
witamy spowrotem
to pisz PW do Black_Angel_86 ona robi liste na pierwszą stronę to Cię dopisze

oczekujemy
Stary 2010-08-12, 21:59   #3209
patrycja_22
Rozeznanie

Cześć dziewczynki
Wróciłam od gina i okazało się, że wszystko jest w porządku Dzidziuś ma 35 mm i według usg wychodzi 10t0d. Widziałam jak się rusza Następną wizytę mam za 3 tygodnie. Mam piękne zdjęcie jak jest obrócone twarzyczką do przodu

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 22:15   #3210
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:

Ja mam szwagierkę w tym samym domu, która ma termin na koniec października. I w sumie wszystko było ok do momentu kiedy wyrzygała mi, że mamy się z mężem wyprowadzić, bo to jej się należy spadek po ojcu. Nawymyślałyśmy sobie wtedy ostro i do tej pory nie rozmawiamy. Nie wiem jak to będzie w niedziele jak wrócimy. Niby teściowa tłumaczyła, że mam olać jej słowa, bo była w nerwach, a wtedy to się nie myśli co się mówi, ale z doświadczenia wiem też, że w każdym takim słowie wyrzuconym w złości jest ziarenko prawdy. Zresztą ja to w ogóle nie rozumiem jak można własnego brata za wszelką cenę próbować się pozbyć z domu.Wiec przyjaciółkami już na bank nie będziemy. Po prostu musimy się tolerować dopóki z mężem się nie przeniesiemy do Gdyni.Niech sobie wsadzi w tyłek ten dom, który i tak ma ponad 50 lat i wymaga totalnego remontu. Jak dobrze pójdzie to mąż popracuje za granicą i zbudujemy nasz wymarzony dom.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości