|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1561 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
|
![]() ![]() |
![]() |
#1562 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
![]() ![]() ![]() a moje dziecię daje dziś znowu popisówkę :/ noc w miarę, jadł co 2-3 godziny więc się nie wyspałam, ale chyba musiał nadrobić to co wyrzygał w dzień... dziś mało co spał, ale za to duuuuuużo marudził... na spacerze była prawie cisza, ale nie zasnął, a po powrocie i przy kąpieli taki ryk, że tak to chyba się jeszcze nie darł ![]() ![]() aaa no i nauczyłam się pisać jedną ręką i z pl literkami ![]() ![]() ps. na mojej wadze kuchennej mały waży już 4800g - znowu prawie 400g w tydzień, to 1,4kg od wyjścia ze szpitala (4 tgodnie) ![]() ![]() ![]() edit: to ja jeszzcze wklejam moje małe miesięczne szczęście:
It's nice to be important but it's more important to be nice ![]() ![]() Edytowane przez jaszczka Czas edycji: 2010-08-12 o 22:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1563 |
Rozeznanie
|
Pilotka, ja tez mam tak, ze wieczorem wydaje sie, ze nie ma mleka. Ale maly nie placze i nie denerwuje sie. Zreszta po karmieniu jak scisne brodawke, to kropla sie pokazuje, wiec mysle, ze jest wystarczajaco mleka. A sprawdzalas po karmieniu, czy rzeczywiscie sa puste, moze jej sie nie chce ssac, bo trzeba sie wyssilic?
Basia, ja z Amelka nie przejmowalam sie rutyna na poczatku, pozniej sie jakos samo wyregulowalo. Godziny tak, jak najlepiej Tobie pasuja, ppamietajac,, zeby jednak ta ostatnia drzemka nie byla zbyt pozno. Ja na razie nie wyobrazam sobie, zeby wyregulowac Alexa, bo On dosyc duzo spi. |
![]() ![]() |
![]() |
#1564 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pierdy po Esputiconie szły jak z armaty, że ja w łazience słyszałam jakby mi walił prosto w ucho a po SabSimplex pierdki idą a jakże ale są delikatne, wyczuwa się je ręką jak się trzyma za pupę dziecko przez pieluchę ale nic nie słychać. Troszkę się poprężył, nieco płakał ale większość doby był grzeczny! Bożeeee jak ja mam nadzieję, że to ten Esputicon był wszystkiemu winny i że mój synek wreszcie się uspokoi! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() jesteś niesamowita z tymi opisami ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1565 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odpukac dzis caly dzien spokoj mam nadzieje, ze sie to na nocy nie odbije Sliczny Patryk taki spokojny sie wydaje na fotkach |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1566 |
Rozeznanie
|
Jaszczka ale śmieszek
![]() Aniaa czytałam, że to jednak trądzik u Michała, jaką maść masz na to i czy na receptę???? bo mój nadal ma (nawet więcej, ale na skazę mi to nie wygląda też, co Ci powiedzieli w ogóle o tym????), lekarka mówiła że samo zginie - no tylko trochę paskudne jest ![]() Siala oby to esputicon. A się wkurzyłam wczoraj, małż pojechał załatwić różne rzeczy w tym becikowe i chol.era jednak potrzeba zaświadczenie od lekarza, tyle że nie, że 3 wizyty od 10 tyg, ale że 1 chociaż. Oczywiście i tak mam zamiar iść na kontrolę, ale wkurza mnie, że muszę jakiemuś urzędowi udowadniać, że chodziłam do lekarza, a co to państwo obchodzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1567 |
Zakorzenienie
|
My dziś mamy piękną noc za sobą, jak usnęła o 20 to obudziła się o 3
![]() ![]() ![]() U mnie dzis po nocnej burzy....wiec troszke chlodniej ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1568 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaszczka jaki ten Patryk fajniutki ![]() u nas jazda od 5 rano bo maly znow kupy zrobic nie moze ![]() ![]() ![]() anoxa a Hubcio jest jeszcze na cycu nie? bebiko tylko dokarmiasz? bo sie zastanawiam czy nie zmienic. chcialam na NAN no ale tez dzieci maja zaparcia po nim i juz nie wiem sama. a co do szpitala. to jak pojechalismy do rodzicow dolegliwosci malego sie strasznie nasilily. maly jadl po 40-50 ml i wymiotowal. w trakcie jedzenia wpadal w histerie. to byla jakas masakra. w poniedzialek moj tata zabral nas do Kielc na konsultacje u lekarza. jak powiedzielismy co sie dzieje to od razu zadecydowal ze musimy zostac w szpitalu na badania. ja tak jak stalam bez ubran kosmetykow a maly z jednym body na zmiane ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wyniki z krwi i moczu wyszly mu w porzadku a na poczatku przyszlego tygodnia mamy zadzwonic do kielc bo beda wyniki badan na alergie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1569 |
Zakorzenienie
|
aniaa22 - współczuje
![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#1570 |
Zakorzenienie
|
aniu
![]() Ale miałam ci napisać o mleku.. podobno nie jest dobrze zmieniać mleko a Ty chcesz to zrobić po raz kolejny.. no ale Twoja decyzja. Mój je NAN1 i nie ma kłopotów, kupa jest codziennie, nieraz nawet dwie jak dobrze pociśnie. A może spróbuj mu podawać jakiś syropek albo coś na pracę jelit. Kurcze majówka coś polecała ale nie pamiętam nazwy.. zaraz poszukam.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#1571 |
Zakorzenienie
|
Ania - moja je bebilon 1 i napoczatku bylo kilka dni problemu ale ostatnio robi 4 do 5 nawet mniej a czesciej
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1572 |
Zakorzenienie
|
no juz sami nie wiemy co robic
Siala a on ten syrop na refluks to ma wlasnie na pobudzenie calego ukladu pokarmowego wiec nic wiecej juz mu dawac nie bede. moze rzeczywiscie sie wstrzymac z tym mlekiem. juz nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Siala ty na poczekalni czary odczyniasz to moze wez no mojego micha zaczaruj zeby kupy robil ![]() a na sebka czary nie dzialaja? a jak dzisiaj sobie radzicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1573 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jaszczka ale już duży chłopak ![]() entertete no ja też musiałam to zaświadczenie od lekarza :/ a niby mieli to zlikwidować ![]() Cytat:
![]() ze szpitalem to się musial biedny wymęczyć ale jak siala powiedziała najważniejsze, że mu porobili badania i wiadomo co się dzieję i można leczyć kciuki za to żeby nie miał alergi i żeby kupka szła i coraz lepiej żeby bylo ![]() a mój dzisiaj odparzenia dostał na pupce ![]() jak o 1 i 4 w majtkach prawie nic nie miał tak o 7 był tak zasrany, że nawet brzuszek w kupie.a on oczywiście nie reaguje na mokrą pieluszke. żebym wiedziała wcześniej to bym go przebrała, bo przebieram go zawsze po karmieniu no i dzisiaj taka niespodzianka i cała dupcia odparzona ![]() ![]() Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-08-13 o 09:48 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1574 |
Zakorzenienie
|
Syrop Lactulosum i herbatka Plantex.
Nocka super, bez problemów.. pospał do 9:00 i już kwęki stęki.. płacz i podkulanie nóżek. Kupę robił wczoraj.. czytam o waszych zatwardzeniach i myślę, spróbuję.. wsadziłam termometr i wyskoczyła kupa.. dziecko odrazu spokojne. Kurdeee juz myslalam ze to to ale jednak nie ![]() Jak niby wyglada twarda kupka? Bo Sebka była niby miękka, zielonkawa i śmierdząca, nie jakieś twarde bobki. Znowu płacz ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-08-13 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#1575 | |||
Zadomowienie
|
hd2005 Szymuś śliczniutki
![]() ja poczułam ból jak cholera, porozrywane sutki, mały ciągnący z siłą odkurzacza, a teraz to jak nie patrzę a jemu cycek wypadnie, to nawet nie czuję, jedynie na początku jak się przysysa to taka ulga ale żeby jakaś wielka więź przez to karmienie była, albo doznania duchowe ![]() ale ja lubię karmić ja w ciągu dnia z Kubą jestem w stanie np. wyprasować 3 jego ubranka, albo np. wczoraj wymyć podłogę w kuchni (i na tym koniec) a jeszcze w ciąży miałam ambitne plany, że się pouczę i zrobię certyfikat ... marzenia ściętej głowy Cytat:
Cytat:
położna nie ważyła, nie miała wagi, ważymy w przychodni Cytat:
pilotka f16 - ja też tak miałam z pokarmem, że było go znacznie mniej po nawale, ale teraz mam bardzo dużo; przystawiaj malutką jak najczęściej no i ja popijałam "piwo" KARMI, naprawdę pobudza laktację, jak wczoraj wypiłam wieczorkiem, to o 4 rano ja budziłam Kubę do jedzenia, bo myślałam, że mi cycek rozsadzi jaszczka, 400 na tydzień to sporo, ale mi się wydaje, że twoje maleństwo jest szczupłe, on chyba mocno na długość idzie mój Kubuś wczoraj u lekarki ważył 5850 ![]() Dziewczyny nie dajcie się wrobić w płatną wizytę u ortopedy jak chcecie tylko USG bioderek !!!!!!! mnie też tak chcieli naciągnąć, ale udało się zrobić to cholerne USG za 80zł, to badanie trwa normalnie 3-5 minut i wcale nie trzeba najpierw iść do ortopedy !!! jak szczepicie i ile płacicie za szczepionkę ?? ja mam receptę na infornix hexa i na rotarix, najtaniej znalazłam po 189zł + 339zł, macie może taniej ? w jakiej aptece ? Edytowane przez olakola Czas edycji: 2010-08-13 o 10:05 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1576 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wskazania: Choroby skóry z objawami nadkażenia bakteriami i/lub grzybami. Krem zaleca się w leczeniu stanów ostrych i podostrych oraz zmian zlokalizowanych w obrębie skóry owłosionej i fałdów skórnych. Maść w leczeniu stanów przewlekłych, przebiegających ze złuszczeniem, wysuszeniem lub pękaniem skóry, szczególnie w łojotokowym zapaleniu skóry. chyba mozna skoro dali nie ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1577 |
Zakorzenienie
|
w takim razie zatwardzeń tez nie mamy ...
już nie wiem co robić z małym ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1578 |
Wtajemniczenie
|
KurcZe Siala, Ania ja wam normalnie współczuję...
Ja to mam dziecko skarb.. no fakt nie zawsze tę kupkę zrobi ale jak czytam o tych waszych problemach to.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1579 |
Zakorzenienie
|
ola
ja mam 2 kg w dupsku, 2 w udach i 2 w brzuchu ![]() wiolek ostroznie z masciami, przeciez to malenstwo, ja bym nie uzywala bez konsultacji z lekarzem, a pimafucort to antybiotyk ![]() aniaa a moze popytaj kolezanek jakiego pediatre polecaja, przeciez nie musisz nalezec do najblizszej przychodni. ja jezdze na drugi koniec miasta ale ufam mojeu lekarzowi ![]()
#1580 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Aniu, strasznie Wam współczuję. Jak my sie męczymy to pikuś ale jak maluchy to żal serce ściska. Najgorsza jest ta bezsilność. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1581 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1582 |
Zakorzenienie
|
ja juz pewna jestem na 99%, ze to kolki sa mimo, ze pierdki odchodza i ze kupki normlane jak jajeczniczka to na bank mala cos boli, bo to nie normalne, ze sie budzi ze skrzywiona minka i placzem. Tz kupil bobotic zobaczymy ma ta substancje czynna co Siala pisalas na S nie na D aczkolwiek wyczytalam gdzie, ze symetykon to dimetykon aktywowany dwutlenkiem wegla
![]() Dzis jak zmienialam pieluche to mala tak mi nawalila po zdjeciu pieluszki, ze zachlapala cala lazienke tak pierdki jej odchodzily jak torpeda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1583 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jezuuu ja nie doczekam chyba.. już sama nie wiem czy to kolki czy co.. dopiero pierwszy miesiąc minął ![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1584 |
Wtajemniczenie
|
niezawsze u nas standardowo kupa odchodziła gigantyczna,pod ciśnieniem i po zdjęciu pieluchy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Siala jakoś zleci.Musi ![]() ![]() ![]() Co do pieluch to właśnie myślałam,że to rozmiar za mały,więc kupiliśmy większe-3 czyli 4-9kg i dalej to samo.Już większych nie kupie,bo by razem z głową w nie weszła ![]() Edytowane przez farminka Czas edycji: 2010-08-13 o 11:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1585 |
Zakorzenienie
|
niezawsze
to mialas wesolo ![]() Siala a Sebus caly czas taki niespokojny? jesli tak to ja bym poszukala dobrego pediatry, szkoda sie tak meczyc ![]() farminka spoko, najmniejsze to jestesmy my ![]() Załącznik 3328154 Załącznik 3328155
#1586 |
Zakorzenienie
|
Poddałam się.. usiłowałam wsadzić czopek Viburcolu ale mały parł i wypychał go co chwila.. wsadzałam uparcie upaprana cała w kupie.. kupa szła coraz bardziej żółta.. na końcu jak sądziłam, że już wysrutał wszystko wsadziłam resztki czopka i zapięłam pieluchę.. no i sruuuu wyleciała już jajecznica po rozpuszczeniu czopka.. niewiele pewnie przeniknęło do organizmu ale może mały się uspokoi dzięki tym resztkom albo dzięki tej kupie jaką już dziś zwalił.
![]() ![]() |
![]() |
#1587 |
Zakorzenienie
|
Farminka u nas to pierwszy raz sie zdarzylo
![]() ![]() Mala spi, ale zanim zasnela stekala, plakala i sie prezyla, wiec byly te gazy/kolki ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Itakasia jaki slodziaszek maly ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1588 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() my zapodalismy czopek i w sumie nie sam czopek tylko wsadzenie go zadzialalo bo po sekundzie wystrzelil jak z armaty razem z kupa. nie byla wcale twarda tylko taka normalna ale zielona ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczesniej działałam termometrem i była zielona kupa.. teraz był czopek i wyłaził ale kupa szła coraz bardziej żółta.. na końcu rzadziutka i żółciuśka i nie taka cuchnąca jak ta zielona ![]() A czopek jaki dawałaś? Ja viburcol ale niewiele się pewnie wchłonęło.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1590 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam chustę, w łikend będę próbować zawiązywać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.