Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 2011 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-12, 22:22   #3211
aja1
Zakorzenienie

Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

co za babsztyl

Chociaż powiem Ci, że mojego ojca siostra też powiedziała jemu kiedyś, że on do tego domu nie ma nic. Mieszkaliśmy i tak w innym mieście i przyjeżdżaliśmy w wakacje. Ojciec nic się nie odezwał, zapamiętał. Niestety życie nie było łaskawe dla jego rodzeństwa i został sam, więc i tak cały dom był jego. Sprzedał go kuzynowi.
Śmieszne jest wypominanie sobie spadków, bo nie wiemy co nas w życiu czeka to raz, a dwa- wtedy wychodzi jakie są relacje między rodzeństwem

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 22:23   #3212
marcelyn
Przyczajenie

GG do marcelyn Send a message via Skype™ to marcelyn
Dot.: Dwie kreseczki na teście juz mamy-wiosną maluszki przywitamy-marzec-kwiecien 20

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
witaj marcelinko
fajnie spotkać tutaj kogoś znajomego to ja paulina . też mi się potwierdziła ciąża także jestem szczęśliwa. byłam na usg wczoraj i mi powiedział dr że to jest 5 tydz i 3 dzień, także mamy tydzień różnicy,
mam nadzieje że będzie wszystko dobrze, ale mnie cały dzień na zmiany brzuch ciągnie, podobno macica się rozpulchnia cokolwiek to znaczy
poza tym cały dzień od rana mam mdłości, dopiero godznę temu ustapiły
Hej Paulinko Mnie dopiero teraz troche przeszły te mdłości, zjadłam troche lodów czekoladowych, ale nie wiem czy to pomogło, czy poprostu mi przeszło Pozdrawiam Cie serdecznie i dobranoc kochane Królewny
Stary 2010-08-12, 22:31   #3213
Jok3r
Zadomowienie

Dokładnie. Babcia męża mówi zawsze, że więzi rodzinne to pic na wodę i tak naprawdę wszystko wychodzi podczas podziału majątku. Wiesz ona to mnie w ogóle zszokowała tymi słowami, bo nie dość, że dostała 100 metrowe mieszkanie za free to jeszcze narzeka, że ma mało miejsca. Mąż ma dostać piętro bo dziadkach, a ona już sobie wymyśliła, że po ich śmierci tam zamieszka teściowa, a my won. I nie interesuje jej, że no na dobra sprawę nie mamy teraz gdzie zamieszkać chyba, że z moimi rodzicami. Jednak ich mieszkanko w porównaniu z tym w SC to maleństwo. mamy się wynosić, bo ona sie dusi. No kurcze. i grozi, że namówi babcie, żeby nas wyrzuciła, bo niby właścicielka domu całego. Wtedy teściowa się włączyła i powiedziała, że guzik prawda, bo wszyscy są współwłaścicielami i nikt nikogo prawnie wyrzucić nie może. Na co ona, że spoko to oni się wyniosą, ale jak ich spłacimy. No to ja, że to tak samo my możemy powiedzieć, a ona, że my to żadnych praw nie mamy. Ręce mi opadły i skończyłam rozmowę.
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 22:34   #3214
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Wróciłam od gina i okazało się, że wszystko jest w porządku Dzidziuś ma 35 mm i według usg wychodzi 10t0d. Widziałam jak się rusza Następną wizytę mam za 3 tygodnie. Mam piękne zdjęcie jak jest obrócone twarzyczką do przodu
to było robione usg 'po brzuchu' czy dopochwowym?

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 22:35   #3215
aja1
Zakorzenienie

Jok3r nie wdawaj się z wariatką w dyskusje, bo widzę, że nieźle szurnięta. Niepotrzebnie się będziesz denerwować.

A jak chcesz ją wkurzyć. To jak zacznie dziamgotać, bo coś mam przeczucie, że nadaje jak straganiara to mów w kółko jedno zdanie
-Poproszę to na piśmie.

Pewnie dostanie piany na ustach

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 22:57   #3216
patrycja_22
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
to było robione usg 'po brzuchu' czy dopochwowym?
To było usg dopochwowe

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 23:00   #3217
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Jok3r nie wdawaj się z wariatką w dyskusje, bo widzę, że nieźle szurnięta. Niepotrzebnie się będziesz denerwować.

A jak chcesz ją wkurzyć. To jak zacznie dziamgotać, bo coś mam przeczucie, że nadaje jak straganiara to mów w kółko jedno zdanie
-Poproszę to na piśmie.

Pewnie dostanie piany na ustach
Hehe żebys wiedziała, że teraz nie będę sie z nią wdawać w jakięś przepychanki tylko krótko. Chcesz? to zapłać, lub spisujemy umowę.
Stary 2010-08-13, 06:58   #3218
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agattek33 Pokaż wiadomość

Mamy tez w domu zabawna sytuacje, wynajmujemy dom z jeszcze jedna parka, bardzo fajni ludzie. No i sie okazalo ze moja kolezanka tez jest w ciazy. Zabawna sytuacja, ona ma termin na 3 marca. Troche mnie denerwuje bo odkad wie ze ja mam w brzuszku lokatora ciagle mi cos doradza. Ostatnio mialam zdobyczna parowke berlinke ktora postanowilam z namaszczeniem skonsumowac a ona mi rzucila wyklad ze nie absolutnie i prawie od ust odjela. No ja rozumiem ze parowka to moze nie najlepsza jakosciowo wedlina ale gotowana byla, wiec czemu nie. Ciekawa jestem jak to bedzie 2 ciezarowki pod jednym dachem
Ja tam jadłam ostatnio parówki przez 2 dni bo mnie tak naszło okropnie i musiałam Agattek ale ciekawą sytuację macie faktycznie Z jednej strony fajnie bo macie wspólny temat ale z drugiej strony dwie baby w ciąży w jednym miejscu prze dłuższy okres czasu to może byc wybuchowa mieszanka
Ja mam przyjaciółkę która ma tp na 5 grudnia więc jakieś 4 michy będzie jej dzieciątko starsze od mojego I ona była osobą która się najbardziej ucieszyła z wieści o mojej ciąży chyba Poza moim TŻtem rzecz jasna

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
wezmę się w garść bo nie mogę tego zawalić a przez nich nawet uczyć się nie da mam ich dość stare to a głupie !!!!!!!!!!!!!!: mad:
Montii musisz wziąc się w garśc i do nauki koniecznie, nie ma co studiów zawalac. Ja teraz też zaczynam magisterkę i się boję trochę czy sobie dam radę ale będę się bardzo starac
I rodzicami nie powinnaś aż tak się denerwowac. Wiem, że to ciężko powiedziec bo sama nerwus jestem i się wszystkim przejmuję ale to na dzidzia źle wpływa. Moja mama mi zawsze mówi jak się zdenerwuję żebym tego nie robiła bo będę miec nerwowe dziecko Od razu luzuję wtedy

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Nio

No a gdzie reszta lasek...???
hmmmm...???
Co robicie brzuchatki...??
Ja wczoraj cały wieczór grałam ze znajomymi w makao

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Bylam na beta hcg i wyszlo mi 119,8 czyli z tej tabelki 4-5 tydzien jutro pędzę do lekrza może cos tam juz uwidzi a ja wkoncu uwierze
Gratuluję Ale nie bądź rozczarowana jak nic nie zobaczy lekarz. Ja byłam tydzień temu i jeszcze nie było pęcherzyka, kazał przyjśc za 3 tygodnie I już niecałe 2 zostały Nie mogę się doczekac

Cytat:
Napisane przez Mantequilla Pokaż wiadomość
bylam dzis na usg, 7 tydzien, bebe ma 12 mm, słyszałam serduszko
Zazdroooszczę normalnie ja też już chcęęę No ale gratulacje kochana

A z tymi spadkami to masakra normalnie co się dzieje, jak się rodziny potrafią kłócic i latami do siebie nie odzywac przez takie sprawy
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 07:09   #3219
*kaalinaa*
Zadomowienie

Dzień dobry

Jak dobrze, że dziś piątek. Dzisiaj pierwszy raz miałam kryzys przy wstawaniu ale jakoś ta myśl, że to ostatni dzień mnie podniosła z łóżka. Śniło mi się dzisiaj, że jakiś przystojny facet mnie podrywał. Az mi się głupio zrobiło jak się obudziłam.

*kaalinaa* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 07:15   #3220
Tity
Zakorzenienie

patrycja aż mi sie buzia uśmiechnęła na widok tego zdjęcia
Montii bo dorosłym na starość często odbija Postaraj się od nich odizolować trochę jak Cię doprowadzają do szału i zajmij się tym co ważne jest teraz dla Ciebie Będzie dobrze. Oni są dorośli, poradzą sobie.
blackrose ja uwielbiam gofry ze śmietaną orzechami i polewą toffi Tez mamy gofrownicę, ale zawsze z jednej strony spieczone wychodzą, a z drugiej ciapa. Nie wiem czemu...
agus trzymaj się. Mnie też strasznie męczyło, ale już powoli przechodzi. Niestety trzeba przeczekać
marcelyn no to świetna wiadomość Niech dzidzi rośnie zdrowo
Jok3r aja1 brak słów, jacy ludzie są pazerni. No i co tu ukrywać, chamstwo po prostu :/

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 07:16   #3221
Black_Angel86
Zadomowienie

GG do Black_Angel86 Send a message via Skype™ to Black_Angel86

Cytat:
Napisane przez *kaalinaa* Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Jak dobrze, że dziś piątek. Dzisiaj pierwszy raz miałam kryzys przy wstawaniu ale jakoś ta myśl, że to ostatni dzień mnie podniosła z łóżka. Śniło mi się dzisiaj, że jakiś przystojny facet mnie podrywał. Az mi się głupio zrobiło jak się obudziłam.
Fajnie jak się coś miłego przyśni hehe
a no dziś piątek z tym że 13 dzień miesiąca :P
hehe podobno szczęśliwy jak twierdzi mój małż
Ja dziś zmykam na parę godzin Miłego ranka dzewczynki

blog

fotografia

Black_Angel86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 08:34   #3222
Stysia71
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Ja stwierdziłam,że na cywilnym będą tylko rodzice,świadkowie i babcia. Mój TŻ pochodzi z okolic Poznania,a ja,jako że jestem Śląska,to mamy do siebie 400 km ;] Wolę nawet nie myśleć,jak rozwiązeemy problem logistyczny w przyszłym roku,kiedy będzie kościelny... ech Z mamą oczywiście się kłócę...ona ciągle nalega,żebyśmy jeszcze w grudniu zrobili normalne weselisko,ja znowu nie mam zamiaru pchać się z brzuchem,bo jestem w ciąży.Co to,to nie!

---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Eeee,dasz radę,mamuśka!

Mnie na szczęście ominęły wszelakie bóle głowy,chociaż przyznam Ci szczerze,że przed ciążą wypijałam po 3 kawy dziennie,bo miałam tak niskie ciśnienie! Nie mówiąc już o migrenach,które dopadały mnie każdego dnia! Tragedia! Teraz o dziwo wszystko ustąpiło. A mdłości powinny już zanikać...moje miałam przez cały boży dzień,a teraz umieram jedynie od godziny 17.00 :P

Który to tydzień?
U mnie 9 tydzień i 2 dni A Ty??i w ogóle mam tak śmiesznie, że rano mój brzuch jest jeszcze w miarę płaski, nie taki jaki był przed ciąża,ale nie widać go, a im bliżej wieczora tym bardziej się wypycha i uwidacznia, nie wiem czemu tak jest. Chłopak się ze mnie śmieje, że specjalnie się garbie i wypinam brzuchol żeby było widać,ale to nieprawda hehehe
Stysia71 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 10:14   #3223
mokra6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stysia71 Pokaż wiadomość
U mnie 9 tydzień i 2 dni A Ty??i w ogóle mam tak śmiesznie, że rano mój brzuch jest jeszcze w miarę płaski, nie taki jaki był przed ciąża,ale nie widać go, a im bliżej wieczora tym bardziej się wypycha i uwidacznia, nie wiem czemu tak jest. Chłopak się ze mnie śmieje, że specjalnie się garbie i wypinam brzuchol żeby było widać,ale to nieprawda hehehe
U mnie 9 tydz.3 dzień- mam tak samo jak Ty To pewnie przez jedzenie

Nie pamiętam kto wpisuje teraz na listę?bo mnie nie ma więc proszę o wpisanie: Monika 28 lat tp.15 marzec

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51052.png
mokra6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 10:15   #3224
Montii
Zakorzenienie

black angel

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 10:43   #3225
Jok3r
Zadomowienie

Kurcze zaczęło się już odliczanie do wyjazdu. Jak mi na tym śląsku brakuje morza to masakra. Muszę sobie jakąś koleżankę znaleźć, bo na razie jestem otoczona kolegami męża i ich dziewczynami z , którymi niestety nie mam zbyt wielu tematów do rozmów. Dziś mamy wypad nad morze, ostatnie zakupki i sprzątanie 250l akwarium. Pojawiły mi się rozstępy . Kurcze nie wiem skąd one się wzięły, ale no masakra. Muszę coś z nimi zrobić. Gdzieś miałam zapisane nazwy kosmetyków, które polecałyście i chyba zacznę się smarować na noc, bo w ciągu dnia bym się kleiła i ślizgała. Szok.
Stary 2010-08-13, 10:50   #3226
iwa00
Raczkowanie

Witajcie dziewczyny. Mam problem, bo niedawno zadzwoniła mama i powiedziała, że zmarł mój dziadek i jutro pogrzeb. On mieszkał 120 km od nas i mama mówiła, że jak nie chce to nie muszę jechać tata zamówi wieniec od nas. W sumie to nigdy nie byłam blisko z dziadkiem, był jak daleki krewny, i prawdę mówiąc to nie chce jechać bo nie wiem czy wytrzymam 1,5 godz jazdy pogrzeb i znów jazda. Tylko myślicie, że to wypada nie jechać?Nie będzie to głupio wyglądać?
iwa00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 10:55   #3227
Montii
Zakorzenienie

ja bym nie jechała, zazwyczaj nie jeżdżę a tym
bardziej teraz.

mnie ostatnio strasznie swędziały piersi, zaczęłam je smarować tą oliwką babydream fur mama z rossmana , stary biustonosz i spać.

[LEFT]
Stary 2010-08-13, 10:56   #3228
mart989
Wtajemniczenie

GG do mart989

Hej
Można się przyłączyć??

Spóźnia mi się okres jakieś ponad dwa tyg, dwa testy pozytywne i dziś umawiam się na wizyte do lekarza mam nadzieje tylko że potwierdzi fasolinkę
mart989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 11:00   #3229
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwa00 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny. Mam problem, bo niedawno zadzwoniła mama i powiedziała, że zmarł mój dziadek i jutro pogrzeb. On mieszkał 120 km od nas i mama mówiła, że jak nie chce to nie muszę jechać tata zamówi wieniec od nas. W sumie to nigdy nie byłam blisko z dziadkiem, był jak daleki krewny, i prawdę mówiąc to nie chce jechać bo nie wiem czy wytrzymam 1,5 godz jazdy pogrzeb i znów jazda. Tylko myślicie, że to wypada nie jechać?Nie będzie to głupio wyglądać?
Zależy jaką masz rodzinę. Czy taką, która się obrazi i odbierze to jako brak szacunku czy wyrozumiałą. Ja osobiście nigdy się nie przejmowałam ani co ludzie powiedzą, ani czy się coś rodzince spodoba, ale to ja Jeśli nie czujesz się na siłach to posłuchaj rodziców i nie jedź. W końcu dziadkowi to już i tak nie pomoże, a Ty nie potrzebnie będziesz się męczyć. Możesz sobie później jechać na grób z kwiatkami i już.

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Mnie tez ostatnio bardzo piersi swędziały i chyba naprawdę nakupuje specyfików póki nie jest za późno. Kurcze dobrze, że już w pn jadę na te prenatalne, bo ostatnio często i gęsto boli mnie brzuch, a dziś niemiłosiernie kuje jajnik.
Stary 2010-08-13, 11:01   #3230
ego_ego
Wtajemniczenie

Witajcie dziewczynki!

Przyłączę się do Was Ja mam potwierdzoną przez gin. końcówkę 5 tyg.
Już się nie mogę doczekać tych 9 m-cy

Proszę o dopisanie mnie do listy Edyta 28l, tp 13.04.2011

Pozdrawiam
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 11:05   #3231
Montii
Zakorzenienie

Joker daj potem znać co i jak bo szczerze to ja znam tylko godzinę nawet nie wiem po jaki pokój mam iść czy co

[LEFT]
Stary 2010-08-13, 11:09   #3232
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Joker daj potem znać co i jak bo szczerze to ja znam tylko godzinę nawet nie wiem po jaki pokój mam iść czy co
Złożę pełną relację

Witaj ego_ego i marta

Edytowane przez Jok3r
Czas edycji: 2010-08-13 o 11:43
Stary 2010-08-13, 11:15   #3233
Lustereczko
Rozeznanie

Hej mamuśki
Dopiero teraz nadrobiłam co pisałyście, bo wcześniej jakoś nie miałam nastroju...

Monika1850 i angel166 bardzo Wam wspólczuje z powodu tego co się stało Sama to przeżyłam, więc wiem co czujecie, nie jest łatwo, już na zawsze pozostaje to w pamięci, ale czas leczy rany, i z czasem będzie mniej boleć. Trzymajcie się

gosica502 teraz dopiero doczytałam że Ty mialaś usg tylko parę dni wcześniej niż ja, i u Ciebie nie było nic widać, a u mnie był widoczny pęcherzyk ciążowy więc mam nadzieję że będzie dobrze A nawet do zapłodnienia u Ciebie doszło mniej więcej wtedy co u mnie I parówki też wcinam ostatnio zjadłam dwie na śniadanie, a dzisiaj jajecznice z parówką pyszności

Dzisiaj obudziłam się w nocy bo jakoś dziwnie brzuch mnie bolał, początkowo myślałam że to od dzidzi i się wystraszyłam trochę a się okazało że miałam niestrawność i wylądowałam w kibelku z lekką biegunką

Dalej nie mam ochoty na słodkie, ostatnio się skusiłam na rafaello bo dostałam w prezencie, zjadłam 3 kulki i cały wieczór mnie potem mdliło, więc chyba dzidzia nie lubi słodkiego

Lustereczko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 11:24   #3234
Montii
Zakorzenienie

moja za to uwielbia i powoduje,że nabieram kształtów hah

[LEFT]
Stary 2010-08-13, 11:45   #3235
ego_ego
Wtajemniczenie

Ja miałam wczoraj robione usg "brzuszne" i widać było małą fasolkę
Nawet gin mi wydrukował zdjęcie. Fajne uczucie zobaczyć taką fasolkę, wiedząc, że wyrośnie z niej dzidziuś.

Monti ja przed ciążą uwielbiałam słodycze, nutelle, to jadłam słoikami, a przedwczoraj jak Teściu nałożył mi lody, to nie mogłam nawet na nie patrzeć.

Może wiecie co to oznacza, bo kiedyś słyszałam, że jak się chce słodkie, to będzie dziewczynka, a jak kwaśne, to chłopczyk. Ciekawe ile w tym prawdy
Stary 2010-08-13, 11:47   #3236
Jok3r
Zadomowienie

Hehehe no moja kluska jest kosmitą, bo lubi wszystko oprócz chipsów i jajek. Parówki też wcinam jak nigdy co prawda nie jakoś specjalnie często, ale jednak częściej niż przed ciążą. Poszerzam sie strasznie szybko mimo, że staram się już np na noc nie jeść. Słodycze też ograniczyłam i wolę zjeść jogurt ( to też jedna z rzeczy, które polubiłam. Wcześniej jogurty były bee i spożycie kończyło się biegunką), albo jakiś mnie kaloryczny słodycz.
Stary 2010-08-13, 11:48   #3237
Montii
Zakorzenienie

ee a dajcie spokój z tym
co będzie to będzie smaki nijak mają się do tego, nie było by wtedy USG tylko każda z nas sama by stwierdzała kogo tam nosi pod sercem

ja jem i słodkie i kwaśne i ostre i słone ;p

[LEFT]
Stary 2010-08-13, 11:52   #3238
patrycja_22
Rozeznanie

Też tak słyszałam ale trzeba na to patrzeć z przymrużeniem oka Ja to nie mogę nawet określić na co mam bardziej ochotę czy na słodkie czy na kwaśne

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 11:55   #3239
Jok3r
Zadomowienie

Dokładnie. Na innym forum mam mamy, które wcinały ogórki kiszone i mogłyby by zabić za mięcho, a urodziły dziewczynę. I na odwrót jedna laska wcinała reklamówkę słodyczy i ma chłopaka. W te kształty brzuchów tez zaczynam wątpić, bo któraś tu pisała, że w rodzinie miały babeczki piłki, a wyszła dziewczyna. Ja mam raz "chęć" na synka, raz na córe.
Stary 2010-08-13, 12:06   #3240
ego_ego
Wtajemniczenie

Oczywiście, że to różnie bywa tak tylko sobie o tym pomyślałam.
Mi to jest obojętne, aby zdrowe było.

Dziewczyny, a macie wzdęcia?
Bo ja straszne. Brzuch mam taki jakby normalnie w 5 m-cu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości