![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: Promocje- wszystko dla naszych dzieciaków:)
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21253161]BIEDRONKA - pieluchy Huggies r. 3 39,99 za 99 sztuk
![]() ![]() Prócz tego w Biedronce dwu- i czteropaki deserków i obiadków Bobovita w promocyjnych cenach.[/QUOTE] używałaś wcześniej hugisów? powiedz ja w porównaniu do pampersów słyszałam że pampers uczula takie opinie krążą po internecie po wśród znajomych wszyscy zachwalają |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Konto usunięte
|
Apoolonia, używałam pampersów new born i 1, nie uczuliły. Teraz używam DADA żółtych - też nie uczulają. Huggiesów nie używałam, ale macałam - mięciuteńkie są.
A tak naprawdę 10 dzieci może pielucha nie uczulić, a jedenaste się uczuli ![]() Mogę jedynie powiedzieć, że pampersy są mięciutkie, huggiesy prawie tak samo miękkie (pampki powiedzmy na 6, huggies na 5+), a DADA twardsze, powiedzmy na 4+, za to w DADA od razu widzę, kiedy córka się zesikała, bo na zewnątrz kolor widać, w pampersach nie widziałam ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Od czwartku 19 sierpnia również w Biedronce 2pak skarpetek (0-6mcy i 6-12mcy) za 3,49, firma CODE ![]() ![]() http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...z_za_tydzien/# |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Rozeznanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21254769]Apoolonia, używałam pampersów new born i 1, nie uczuliły. Teraz używam DADA żółtych - też nie uczulają. Huggiesów nie używałam, ale macałam - mięciuteńkie są.
A tak naprawdę 10 dzieci może pielucha nie uczulić, a jedenaste się uczuli ![]() Mogę jedynie powiedzieć, że pampersy są mięciutkie, huggiesy prawie tak samo miękkie (pampki powiedzmy na 6, huggies na 5+), a DADA twardsze, powiedzmy na 4+, za to w DADA od razu widzę, kiedy córka się zesikała, bo na zewnątrz kolor widać, w pampersach nie widziałam ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- Od czwartku 19 sierpnia również w Biedronce 2pak skarpetek (0-6mcy i 6-12mcy) za 3,49, firma CODE ![]() ![]() http://www.biedronka.pl/oferta/artyk...z_za_tydzien/#[/QUOTE] Ja już z chęcią kupiła bym jakąś dużą pakę pampersów co chwile są promocje ale boje się tych uczuleń ![]() ale trudno trzeba zaryzykować ![]() a skarpetki są z biedronki rewelacyjne! po praniu wyglądają o wiele lepiej niż np. z gatty skarpetki napewno kupię i to kilka dobrych par ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Konto usunięte
|
No właśnie - ja sobie zakupię na zimę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2116478 0]nie zgodzę się że to badziewie
![]() te ciuszki są świetne jakościowo. lepsze od niektórych polskich firm (nie będę robić antyreklamy i nie wymienię). pajace (te pakowane po 3 sztuki) są u nas w ciągłym użyciu, prane na okrągło. nic się z nimi nie stało, w przeciwieństwie do tych kupowanych w sklepach "ą, ę" za dużo większą kasę. teraz kupiłam i spodenki, i bluzeczki, zobaczymy jak będą się nosić.[/QUOTE] zgadzam sie z tym , tez mielismy pajace i bodziaki pakowane po 3 szt i są super nic się z nimi nie dzieje po praniu koszulki tez są fajne takie kolorowe i nie taka cienizna Cytat:
a po za ty to ,że co s jest made in china to tylko dlatego ,że tam jest tania siła robocza a nie dlatego ,że to jest z chińskich komponentów większość firm ma w chinach swoje fabryki to ja ni wiem gdzie ty będziesz kupowac rzeczy i zabawki dla swojego dziecka bo większosć to made in china Byłam w Takko i w 5.10.15 i są poprzeceniane ciuszki dla dzieci kupiłam parę fajnych sztuk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja znam przypadek gdzie uczuliły buty gdzieś czytałam w internecie o dziewczynie która nabawiła się poparzenia chemicznego od chińskich butów no ale to internet i do końca nie wierzyłam potem koleżankę spotkało to naprawdę miała szczęście bo szybko udała się od lekarza co dziwne wcześniej te buty nosiła jej mama której nic nie było...... ale faktem jest też że praktycznie każda sieciówka ma ciuchy z chin np. h&m |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz kupiłan huggiesy 5 po długiej przerwie i nie są zbyt fajne-sztywne i po bokach takie wielke falbany, jakby ktoś zapomniał je przyciąć-no nieładnie to wygląda.Jednak do jakości, chłonności itp nie mam do nich zastrzeżeń ![]() Ja teraz to bym inaczej robiła-noworodkowi pieluchę, to się co chwilę zmienia, więc nie kupowałabym tych najdroższych, tylko np. bella happy-też są dobre. Acha-no i w tesco kupiłam wczoraj majteczki bawełniane 7 szt za 16 zł (1,5-2 latka)-to bardzo tanio ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Bella Happy 42 szt. kosztują ok22 zł, a Pampersy 43 szt. - ok.25 zł, więc różnica nie jest duża, a podobno Pampersy są dużo lepsze.
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale np. w pampersach nie pasuje mi to,że tylko w wielkich pakach sa sprzedawane...mogłyby byc też mniejsze, jak sie akurat kasy nie ma albo np. trzeba przewinąc w markecie,a się pieluch zapomniało... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Konto usunięte
|
Dla nas Bella Happy była koszmarna, twarde cholery bardzo
![]() Czyli co osoba, to opinia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
"Ale np. w pampersach nie pasuje mi to,że tylko w wielkich pakach sa sprzedawane...mogłyby byc też mniejsze, jak sie akurat kasy nie ma albo np. trzeba przewinąc w markecie,a się pieluch zapomniało...[/QUOTE]"
Xandra nie wiem jak w innych tego typu sklepach ale u nas (śląsk) w intermarche są sprzedawane pieluchy na sztuki a i w małych sklepikach wielobranżowych też się zdarza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w rossmanie robią takie małe paczuszki pieluch - ostatnio widziałam. w większości aptek mozna kupic na sztuki.
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
No ja w markecie nigdy nie spotkałam pieluch na sztuki.Kiedyś były w niektórych mniejszych sklepikach, ale teraz.....
Dorka, w Manu jest automat, ale my najczęściej zakupy robimy w Leclercu i tesco na Pojezierskiej-tam nie ma w aptekach, rossmana też tam nie ma.I właśnie tam kupowałam już kilka razy z musu bella happy małą paczkę za killkanaście zł. A te w rossmanie po 2szt w paczuszce-to najgorsze pieluchy jakie używałam.U nas już pierwsze siku wyleciało bokiem, bo ten wkład nie chłonie tak szybko, a w ogóle, to chyba zwykła watolina jakaś jest... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pozdrawiam
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a bella happy no niestety u nas się nie sprawdziły przy kazdym przebieraniu był przeciek na body , bluzę , spodenki także mały był zawsze cały do przebrania W tesco promocja na pampersy 3 - 96 szt za 49,99 W Carrefour w promocji Bebico2 - 2x350g za 19,98 są tez w promocji kaszki , deserki i soczki bobovity w dwupaku taniej |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natomiast u syna się nie sprawdziły ![]()
![]() |
![]() |
#108 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
w jednej wypowiedzi używasz słów sorry, wybacz, cholera i bredzisz... nieco to kuriozalne dla mnie...naucz się wypowiadać poprawnie to Ci odpowiem...jak na razie nie mam z kim dyskutować... ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
niestety większość rzeczy jest teraz made in China...i właśnie o to chodzi aby zadać sobie nieco trudu i wyszukać rzeczy (nie tylko dla maluszka ale i dla siebie też) które nie są made in China a są made in EU na przykład...bo jak tak dalej pójdzie to za kilka lat już nie będzie wyboru ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
Dorka, no pewnie,że taniej jest nie zapominać, ale to takie trudneeee
![]() Odnośnie huggiesów jeszcze...no juz jestem w połowie paczki (rozmiar 5) i po nocy często już raniutko ubranko było mokrawe.Raz w nocy musiałam przewijac i przebierać, wszystko było mokre-od góry i od dołu...Pampki jednak na dłużej starczają, a cieńsze są. Becca, wyluzuj kobieto ![]() ![]() Wiele mam juz napisało, że np body z tesco są świetnej jakości, nic się nie sprało, nie rozciągnęło, NIE UCZULIŁO...to jaki argument teraz-że zobaczymy po 50-ciu latach jak dostaniemy raka skóry?? Nie wszystko co chińskie, to badziew i nie wszystko co polskie to super ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak znajdziesz coś made in EU w rozsądnej cenie to daj znać ![]() Ja się tam nie mam zamiaru trudzić kupuję te co są w promocji i tyle albo na przecenach raz zaszalałam i kupiłam kurteczkę made in germany -schnizler kosztowała 75 zł no i więcej już raczej nie będę tak szaleć bo wyjdzie mi fortuna na rzeczy dla dziecka które je ponosi góra 3 miesiące więc dalej będę kupować made in china ![]() Edytowane przez libra777 Czas edycji: 2010-08-15 o 21:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
trudzić powinnaś się między innymi dlatego aby Twoje dzieciątko za lat kilkanaście nie musiało do Chin za chlebem jechać... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ech, no i może i wyjedzie, choć wątpię, czy do Chin akurat...No i każdy kupuje to, na co go stać.A mnie nie stać,żeby kupować w ciemno bluzeczkę krajową, bo nie wiem, czy to dobre, no i zwykle jest niestety droższe. Niech polscy przedsiębiorcy będą bardziej konkurencyjni może-patriotyzm im zbytu nie zapewni. No i jeszcze jedno-kupuję to, co jest w sklepach...no i wszystko jasne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Konto usunięte
|
Becca, do Chin? No wiesz, teraz gro Polaków do Anglii jeździ - czyli co, bojkotujmy wszystko, co angielskie/irlandzkie?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
powodów jest wiele...te co podałam wcześniej i te co pózniej...ale jakoś widzę, że żaden do Was nie dociera ![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21401653]Becca, do Chin? No wiesz, teraz gro Polaków do Anglii jeździ - czyli co, bojkotujmy wszystko, co angielskie/irlandzkie? ![]() ![]() no chyba nie bardzo zrozumiałaś...akurat IRL czy UK to zły przykład ![]() wspólna unia...wspólny rynek pracy...takie same prawa... Edytowane przez becca Czas edycji: 2010-08-16 o 15:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Konto usunięte
|
A ja biedna myślałam, że największym problemem jest to, że to nasz kraj nie daje ludziom pracy
![]() ![]() Wiesz, Becca, fajnie jest być teoretykiem ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21408709] obyś nigdy nie zbiedniała tak, że dziecię Twe musiałoby być ubierane w tescowe ciuszki
![]() No to nie do końca tak-przeciesz owe ciuszki wcale nie należą do najtańszych-nawet po przecenie.Najtańsze to chyba te "z pudła", czy z bazarków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Konto usunięte
|
Xandro, z 5-10-15 po przecenie kupuję body za 9,9zł, nigdy w tej cenie nie znalazłam bodziaka polskiego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;21408709]A ja biedna myślałam, że największym problemem jest to, że to nasz kraj nie daje ludziom pracy
![]() ![]() Wiesz, Becca, fajnie jest być teoretykiem ![]() ![]() no i owszem to jest problem...a UK i IRL...no cóż jedziemy na tym samym wózku... ale tam społeczeństwo jakieś bardziej kumate jest... zawsze się znajdzie jakaś wymówka...że 2 zł droższe albo kwiatek nie w tym kolorze...akurat polskie ubranka (szyte w PL i z polskich materiałów) nie różnią się cenowo od chińskich...wystarczy poszukać...i nawet nie trzeba się po sklepach nalatać...wszystko można kupić przez internet... ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- [1=749d3470e67da5a340716cf 11c99d98c9d41692a_5eab587 331573;21410806]może nie będzie tak zle Polska robi chemię (detergenty) dla Chińczyków[/QUOTE] no to mi ulżyło... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Konto usunięte
|
No i tak czy siak nie dojdziemy do porozumienia, bo nie uznasz innych niż swoje argumentów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:27.