![]() |
#91 | |
Zadomowienie
|
Dot.: jego urlop...
Cytat:
Wiesz Ja tą bluszczowatość pomijam bo ogólnie rzecz biorąc jeśli on chce się z Tobą spotykać i zabierać cię wszędzie to wasza wola-znaczy się jego, ale tak ogólnie przedstawiłaś swoją postawę jakbyś nie miała nic innego ciekawszego do roboty oprócz niego. No, ale nie ważne powróćmy do tematu pogrubione ![]()
the pain that was eating me inside Razem! ![]() Edytowane przez m@rtynka Czas edycji: 2010-08-12 o 22:15 Powód: błąd |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. na czym polega Wasza burzliwość?
![]() |
![]() |
#93 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
zgadzam się, ale jednak mógł postąpić troche delikatniej. Z resztą moim zdaniem to nie można spodziewać się nie wiadomo czego po trzech miesiącach bycia razem |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nasza burzliwość? kłócimy sie czesto - o bzdety, on swoja - ja swoje ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Rozeznanie
|
to ty mu już obiadki gotujesz i ubrania prasujesz? i twierdzisz że nie jesteś na jego zawołanie? coś to jest nie halo, albo ja już mam jakieś dziwne wyobrażenia o zachowaniu facetów
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wątpliwe są te jego uczucia gorące i zapewnienia najszczersze proponowałas mu swietny układ - tydzien sam i tydzien z toba,ale nie skorzystał a teraz jakieś smutki-pocieszacze wysyła w sms bleee ja bym nie za bardzo chciała miec takiego kogos u boku,z przodu czy z tyłu...urlop w zwiazku powinien byc wspolny jak jest taka mozlwiosc (urlop w tym samym czasie) i pisze to ja - kobieta ktora potrzebuje co jakis czas odpoczac sama,bez faceta |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz Ja wiem, że ta sytuacja nie należy do najprzyjemniejszych i czujesz się źle, ale spójrz prawdzie w oczy. Mnie by chyba serducho pękło jakby mój chłopak pojechał beze mnie na wakacje. Ja ogólnie bym chłopaka skreśliła bo się zachował bardzo nie fer.
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
Autorko, to co, rozumiem, że miał Ci zapłacić za ten urlop w Turcji tak? Nie miałaś kasy by jechać- trudno, co on ma na to poradzić? Jasne, mógł pojechać gdzieś z Tobą w Polsce... ale widać to nie jest na tyle "poważny" związek dla niego by rezygnowac ze swoich planów dla Ciebie/brać Cię pod uwagę w nich.
2- sprawa pakowania. Bezczelny jest i tyle. Ja mojemu TŻtowi z przyjemnością czasem wyprasuję koszulę czy zaszyję jakieś rozdarcie na ciuchu- ale dlatego, ze lubię takie rzeczy i tyle. Ale on ode mnie tego nie oczekuje, co więcej za każdym razem jest mocno zdziwiony, że mi się chce. Wg mnie w tym waszym "związku" ani miłości, ani szacunku, ani niczego, co ten związek powinno od fundamentu budować. To, że się z kimś fajnie gada nie znaczy, ze stworzy się z nim dobry, szczęśliwy związek.
![]() |
![]() |
#100 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
No to jak Ciebie nie było stać na wyjazd, to wyjaśnia czemu pojechał bez Ciebie. Ale nie wyjaśnia czemu np nie przystał na propozycję, żeby pojechał na tydzień, a drugi spędził z Tobą. Jego tłumaczenie się "trudnym dzieciństwem" to wybacz, ale bzdury straszne... Trudne dzieciństwo to nie jest usprawiedliwienie na każde beznadziejne zachowanie, gdyby chciał to by się uczył innych zachowań, ale nie widać by próbował. I jeszcze pisze smsy "na ugłaskanie", brrr.
Sytuację z prasowaniem mu rzeczy pominę milczeniem, bo to jakiś absurd. Facet dzwoni do Ciebie i robi pretensje, że nie przyjechałaś prasować mu ubrań na wyjazd?! Zwariował? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Autorko- więcej szacunku do siebie samej, bo dajesz sobie włazić na głowę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Niestety tu się zgodzę. Nika, nie masz co pisać o tym, że chyba to zakończysz, bo nie sądzę, by ktokolwiek tu uwierzył w taki scenariusz... Jak Ty bez niego oddychasz ledwo ledwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem ma cię ... głęboko gdzieś tak naprawdę. Mimo, że niektóre jego zachowania mogą temu przeczyć. A wyraził to dobitnie oczekując od ciebie prasowania ciuchów na wyjazd, któremu ty byłaś przeciwna, a on doskonale o tym wiedział.
I powiedz tak szczerze - na prawdę wierzysz w to, że on tam sam siedzi przez 2 tyg? Dobre sobie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisałaś wcześniej, że macie razem gdzies pojechac po jego urlopie, więc nie widzę niczego złego w tym, że teraz na dwa tygodnie pojechał sam, a później pojedzie gdzieś z Tobą. (no ale pewnie to nie będzie Turcja, tylko Mazury, a to już nie jest takie fajne ![]()
![]() |
![]() |
#105 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Ja nie wiem, co Wy tylko w letnich związkach bywałyście/jesteście ? Jak są duże emocje/duze napięcie (w tym seksualne) to często pióra latają w miłosnej diadzie, c`nie ? ![]() A co do wycieszki to ja to widzę tak. Facet, któremu zależy i którego stać, bez problemu wykupiłby wycieczkę dla siebie i dla swojej partnerki. A już na pewno omówiłby z nią swoje wakacyjne plany i uwzględnił w nich jej zdanie. Ba ! Zmieniłby swoje plany - nawet te ustalone jeszcze przed poznaniem ukochanej. Dla mnie to oczywiste. Ja też bym tak zrobiła. Nie wiem o jakie sponsorowanie chodzi. Moim zdaniem, to że ona nie pracuje, niczego nie zmienia w tej historii. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
Cytat:
Także nie dziwię mu sie, że tego nie zrobił - nieważne jak intensywna jest Wasza znajomość - on nie jest od tego, żeby Ci fundować wakacje - jeśli ma taki kaprys to proszę bardzo, ale nie jest do tego zobligowany. Natomiast, to że zaproponowałaś, podział tych dwóch tygodni było dobrym postawieniem sprawy. Skoro facet nie skorzystał z Tego rozwiązania i do tego dochodzą jeszcze jakies pożegnania na lotnisku, prasowanie koszul, jakies gotowanie obiadów itp. to wg mnie nie zależy mu na Tobie tak bardzo jak Tobie na nim. Facet pojechał się wyszaleć, ale furteczkę to sobie piękna zostawił. Po powrocie będzie jak znalazł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Poza tym to, że ktoś ma firmę, to nie znaczy, że śpi na pieniądzach, pracuje w wielkim oszklonym biurowcu i na kolację wsuwa homara. Równie dobrze może być to firma, która dopiero się rozwija, gdzie on jest jedynym pracownikiem.
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze ( z racji mojego zawodu) mam pytanko- czy on wyleciał do Turcji z biura podróży? Jeśli tak to trochę to dziwne że poleciał sam...bo single mają trochę przekichane, gdyż pokoje są tylko 2 osobowe i do jedynki trzeba dopłacać- dużo! czasem tyle ile wynosi cena za osobę! Jeżeli poleciał z biura to albo nie poleciał sam, albo lubi wyrzucać pieniądze w błoto, a Ciebie i w jednej i w drugiej sytuacji ma głęboko w d....
Poza tym podpisuję sie pod Sine.ira pierwsze miesiące związku to moment totalnego zakochania, często gęsto objawiajce się wręcz uzależnieniem od drugiej osoby.. Wspólne wakacje w takim momencie to marzenie - można miec siebie 24 na dobę, spijać sobie z dziubków, kochać się, pić drinki i gapić w oczka !! W takiej sytuacji nikt zakochany (i do tego mający kasę) nie myśli o wydanych na drugą osobę pieniądzach, tylko myśli o tych wspólnych wakacyjnych nocach ![]() Nie ma co dyskutować ![]() ![]()
![]() |
#109 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym nie przyypominam sobie, żeby autorka wątku pisała o tym że chce aby jej chłopak zafundował wakacje?!
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po 3 miesiącach moze jeszcze nie chciał w nia az tak inwestowac/nie stac go bylo na to... albo faktycznie pobawic się samemu bądź w innym towarzystwie innej opcji raczej nie ma ale tak czy siak postapił bardzo egoistycznie i nie jest to dowod jego wielkiej milosci |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#112 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Trafniej nie można tego ująć. Nie wyobrażam sobie sytuacji, w której mój facet (nieważne, czy jestem z nim 3 miesiące czy 3 lata), oznajmia mi, że leci sobie sam na wczasy do ciepłych krajów "odpocząć". ![]() Dziwi mnie podejście większości tutaj wypowiadających się, które popierają chłopaka... Ciekawe, czy byłybyście zachwycone, gdyby wasz-rzekomo bardzo zakochany-facet radośnie wam oznajmił, że wybiera się sam na wakacje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | ||
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
No ale pewnie, lepiej skoczyć sobie na 2 tygodnie w dal, a ukochanej rzucić ochłap w postaci wspólnego weekendu ![]() ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#114 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ragana_ Cytat:
![]() |
![]() |
#115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#116 |
po drugiej stronie szafy
|
Ragana, a pojechałabyś, gdybyś wiedziała, że Twojemu partnerowi z tym źle?
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Konto usunięte
|
Oooj tak.. Nie ma to jak wielka miłość po 3 miesiącach ...
![]() nie robiłabym tu takiej awantury, tylko od razu dała sobie z nim spokój. Ale no coż.. Wy się TAK STRASZNIE KOCHACIE ... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Ragana
nie sądzę, że autorka płacze z tego powodu, że nie ma "zafundowanych" wakacji za granicą. Ona po prostu chce spędzić z nim trochę wolnego czasu. Pojechałabyś wiedząc, że twój tż nie może, bądź nie bardzo mu się to podoba, bądź najzwyczajniej byłoby mu przykro? Trochę egoistycznie.
![]() |
#120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W innym przypadku nie widziałabym powodu, dlaczego bym miała nie pojechać. Spędzamy ze sobą wystarczająco dużo czasu, że raz na jakiś czas nie zaszkodzi, gdy pojedziemy gdzieś osobno. Jeżeli jedna z osób robi histerie z tego powodu, to coś tu jest nie tak. Wiem, że niektórym ciężko to przełknąć, ale DLA MNIE bycie z kimś w związku nie onacza, że trzeba rezygnować z czegoś, co chce się zrobić tylko dlatego, że drugiej osobie to nie pasuje, bez żadnego racjonalnego wytłumaczenia (bo coś w stylu: "niiiieeeee, niiieeeee jeeeeedź! nie jest przeze mnie liczone). Nie uważam też, że autorka została skrzywdzona przez to, że nie pojechała do Turcji na cudzy koszt. xhankax nie uważam, żeby to było z mojej strony egoistyczne. Jeżeli ktoś oczekuje, ze jego partner stanie się jego bliźniakiem syjamiskim, to ok. Jeśli mój TŻ nie może gdzieś jechać, to pojedzie gdzieś indziej sam i w innym terminie, jesli ja nie mogę z nim jechać, to zrobie tak samo. Jeżeli mojemu TŻ nie podoba się miejsce, w które chcę jechac, to jadę sama i nie urządzam awantur, że nie uwzględnia moich potrzeb. I nie byłoby mu przykro, bo chłopak nie robi problemów tam, gdzie ich NIE MA.
The shallow voice of the wind cries between these ebony wings The shallow cries of the wind sing a swansong for mankind Edytowane przez Ragana_ Czas edycji: 2010-08-13 o 10:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:59.