Suknia marzeń cz. III - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-07, 12:00   #4261
madziares25
Zadomowienie

Dot.: Suknia marzeń cz. III

Również poszukuję swojej sukni marzeń
Niestety naoglądałam się ich mnóstwo i spośród nich wszystkich,nie jestem z stanie się zdecydować,jaką stylizację ślubną przyjmę...
Wiem,że suknia ma być śnieżnobiała,bez rękawiczek,bez bolerka(opcjonalnie może być),włoski lużno upięte na bok i welon do pasa.
No ale suknia?
Rybka odpada(tak mi doradziła Pani z salonu)-mam wystający brzuszek(nie jestem w ciąży),co prawda talia i bioderka ładnie zarysowane,ale brzuszek wszystko psuje,więc rybcia odpada.Empire również(troszkę zbyt skromne jak na ślub)-to moje zdanie,mam nadzieję,że nikogo nie urażę.
Księżniczka i diademik to nie dla mnie...choć sporo osób twierdzi,że ślub ma się raz i można zaszaleć,ale więcej osób obstawia skromniejszą wersję...i sama nie wiem...
Może doradzicie coś dziewczęta drogie,wkleję swoje zdjątko,jeśli mi się uda

Edytowane przez madziares25
Czas edycji: 2010-08-07 o 22:38
madziares25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-07, 12:06   #4262
madziares25
Zadomowienie

Tak sobie pomyślałam,że mogłabym w niej fajnie wyglądać,jestem dość drobniutka i nie będę dobrze się czuła w stylizacji księżniczkowatej...Narzec zony wysoki i dość pokaźny,jak ubiorę bezę,to będziemy jak dwie kuleczki wyglądać,a ja mam być "laseczka"
Coś takiego jeszcze mi się podoba...no ale.
Proszę o pomoc w wyborze stylizacji.Dziękuję i pozdrawiam
madziares25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-08, 20:01   #4263
martarr
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez madziares25 Pokaż wiadomość
Tak sobie pomyślałam,że mogłabym w niej fajnie wyglądać,jestem dość drobniutka i nie będę dobrze się czuła w stylizacji księżniczkowatej...Narzec zony wysoki i dość pokaźny,jak ubiorę bezę,to będziemy jak dwie kuleczki wyglądać,a ja mam być "laseczka"
piękna suknia jakiej to firmy???
martarr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-09, 09:56   #4264
izuljanka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madziares25 Pokaż wiadomość
jak najbardziej styl "empire" dla Ciebie, wyciągnie Cie troszke do góry,sama taka mam i polecam
izuljanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 12:10   #4265
mylady21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ChausieMist0 Pokaż wiadomość
Hej, przedstawiam Wam moją suknię marzeń, niestety niedostępną dla zwykłego śmiertelnika. Jest to suknia JIM HJELM i jest do kupienia tylko w Stanach, a poza tym cena powala. Żadna krawcowa nie zdecydowała się jej uszyć(że falbany będą za ciężkie, że to z jedwabiu muszą być idt.) więc muszę zadowolić się czymś innym.
Te falbany wcale nie są z jedwabiu tylko z organzy. I to nie jest trudne do uszycia. Moja krawcowa poradziłaby sobie "z palcem w nosie"
Ładna sukieneczka.

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Napisane przez kamilkaa Pokaż wiadomość
z tego wszystkiego zapomniałam o zdjeciach
Ta suknia jesł ładna jako rzeźba, ale na każdej normalniej kobiecie (to jest suknia dla modelki 185+10cm obcas) będzie wygladała jak koszmar. Skróci, pogrubi i rozciągnie sylwetkę.
Efekt na kobiecvie normalnych przeciętnych wymiarów = mała krótkonoga beza.

Edytowane przez mylady21
Czas edycji: 2010-08-12 o 12:14
mylady21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 12:52   #4266
daget
Zakorzenienie

GG do daget

Cytat:
Napisane przez mylady21 Pokaż wiadomość
Te falbany wcale nie są z jedwabiu tylko z organzy. I to nie jest trudne do uszycia. Moja krawcowa poradziłaby sobie "z palcem w nosie"
Ładna sukieneczka.[COLOR=Silver]
No Kochana taka znawczyni z Ciebie a tu ewidentnie widac ze falbany na tej sukience nie sa z organzy tylko z grubszej tkaniny. I tym samym efekt jest zupelnie inny niz organzowych falban.
daget jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 13:20   #4267
urszulac1
Raczkowanie

Widziałam ostatnio piękną suknię na wystawie. Od razu się w niej zakochałam Będę chciała mieć podobną.
Lepiej ją widać na tej stronie: http://www.salon-demi.pl/products.php?category=annais

Edytowane przez urszulac1
Czas edycji: 2010-08-12 o 13:24
urszulac1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 21:04   #4268
mylady21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez daget Pokaż wiadomość
No Kochana taka znawczyni z Ciebie a tu ewidentnie widac ze falbany na tej sukience nie sa z organzy tylko z grubszej tkaniny. I tym samym efekt jest zupelnie inny niz organzowych falban.
Oj nie lubimy jak ktoś się na czymś zna co? Jakież to typowe polactwo.
Niestety złosliwosc nie wyszła. To sobie wyobraź że odmiany organzy są od cieniusieńkiej jak mgła i przejrzystej do grubej i ciężkiej. Istnieje też organza jedwabna (model poniżej), ale tej nie polecam bo bardzo ciężko się prasuje i łatwo plami.
http://www.slubnytarg.pl/ks/16897.jpg

Edytowane przez mylady21
Czas edycji: 2010-08-12 o 21:05
mylady21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 22:50   #4269
mafda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarnula3 Pokaż wiadomość
Potrzebuję pilnie opinii!! Wybieram się w poniedziałek do salonu Doroty Wormut w Katowicach. Pierwsza przymiarka, jestem mocno zestresowana Czy któraś z Was była już w tym salonie ??? Jakie opinie ?
nie ma co sie obawiać, bardzo tam miło
Stary 2010-08-13, 10:25   #4270
8joja8
Raczkowanie

Hej dziewczyny
|Ja mam ślub w Listopadzie . I mam już na oku tą wymarzoną suknię.
Niestety na skromny budżet będę kupować z drugiej ręki a nie prosto z salonu. Przed wakacjami było ich pełno na sprzedaż no a teraz wiadomo - same śluby. Myślę że do Listopada sie uda. Po wakacjach powinno coś ruszyć.

Moja wymarzona

Agnes 1756
Stary 2010-08-13, 20:41   #4271
mariola81
Przyczajenie

Witam dziewczyny!
Slub dopiero za rok a ja mam mozliwosc kupienia tej sukni. Przyznam szczerze, ze jeszcze nic w salonach nie przymierzalam. Zawsze wydawalo mi sie, ze to bedzie cos skromnego tymczasem ta suknia mi wpadla w oko. Tak sobie mysle, ze gdyby aukcja skonczyla sie na 100£ to moze warto ja kupic...
Co o niej myslicie?

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...=STRK:MEWAX:IT
mariola81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 21:27   #4272
ona911
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mariola81 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny!
Slub dopiero za rok a ja mam mozliwosc kupienia tej sukni. Przyznam szczerze, ze jeszcze nic w salonach nie przymierzalam. Zawsze wydawalo mi sie, ze to bedzie cos skromnego tymczasem ta suknia mi wpadla w oko. Tak sobie mysle, ze gdyby aukcja skonczyla sie na 100£ to moze warto ja kupic...
Co o niej myslicie?

Powiem Ci tyle, żebyś lepiej poszła pomierzyć sukienki przed kupnem..ja tez mam ślub za rok ale ostatnio przymierzyłam kilka no i trochę moje preferencje się zmieniły..bo też mi się podobały z falbankami..ale co sie okazało, że niedobrze w nich wyglądam..mimo tego ze mam 170cm wzrostu i buty będą na jakimś 10cmtrowym obcasie..to taka sukienka strasznie mnie skracała..i źle wyglądałam.. jeśli masz możliwość i jesteś w UK..to proponuje wybrać się na mierzenie...mamy jeszcze sporo czasu więc nie ma się co spieszyć

Pozdrawiam

Razem od...

...a tego dnia...
...powiedzieliśmy sobie Tak ...

ona911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 22:26   #4273
redzi13
Zadomowienie

mierzenie to naprawde dobry pomysl ja kupilam suknie na allegro i wymiary niby sie wszystkie zgadzaly i mnostwo zdjec bylo i wszystko bylo ok ale jak ja ja zmierzylam to sie okazala jak dla mnie za krotka nie lubie suknii do kostek bylam tak zla na szczescie kosztowala grosze a za jakis czas upolowalam druga i wreszcie strzal w dziesiatke kupilam ja z lekkim zawachaniem ale w domu jak ja zmierzylam to bylam w szoku wygladala cudownie i wreszcie dobry zakup.generalnie ja proponuje mierzcie i nie kupujcie w ciemno suknii bo czasem rozmiary i dlugosci troche przeklamuja a potem jest szok.
redzi13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-14, 16:47   #4274
kwiatuszek10031989
Wtajemniczenie

Witajcie jeśli pozwolicie to i ja się podzielę z Wami moimi preferencjami dotyczącymi tej wymarzonej sukienki Oto moje typy:

3 i 4 podobają mi się najbardziej przepiękne są po prostu w ogóle to mi ostatnio trochę odbija na punkcie ślubu i tego wszystkiego co z tym związane, tj. planowanie jestem zaręczona, ale ze ślubem chcemy z TŻ poczekać do skończenia studiów...także jeszcze co najmniej 3 latka... a ja najchętniej to już bym chciała zacząć wszystko planować Pozdrawiam

Edytowane przez kwiatuszek10031989
Czas edycji: 2010-08-14 o 16:48
kwiatuszek10031989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 15:45   #4275
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez mariola81 Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny!
Co o niej myslicie?

Naprawdę warto mierzyć. Bo może się okazać że jednak nie w takim modelu chciałabyś wystąpić na własnym ślubie. Ja np zawsze myślałam że będę miała suknię białą. A gdy przymierzyłam białą okazało się jak bardzo się pomyliłam. Nie było mi do twarzy i wybrałam ecru.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 18:52   #4276
Zapiecdwunasta
Przyczajenie

Ja jestem świeżo upieczoną mężatką (24.07.10).
Sukni szukałam kilka tygodni. Przeglądałam wszystkie fora i galerie internetowe. Wszystko, co w necie wyglądało super (a od razu biegłam do salonu danej firmy) na mnie wyglądało fatalnie!!! Trochę się podłamałam.
Pewnego dnia przechodziła obok nowo otwartego we Wrocławiu salonu, zaszłam i w końcu znalazłam tą jedyną wymarzoną, nikt mi nie pomagał, nie doradzał, poszłam do salonu zupełnie sama - przymierzyłam i wiedziałam, że tylko ta i żadna inna
Po powrocie z salonu wpisałam jego nazwę w googla znalazłam kolekcję i sukienkę ... ku mojemu wielkiemu zdziwieniu w necie była paskudna, po prostu nigdy w życiu bym nie poszła jej przymierzyć.

Dlatego dziewczyny nie sugerujcie się zdjęciami, na was po prostu będzie zupełnie inna ;-)

Edytowane przez Zapiecdwunasta
Czas edycji: 2010-08-15 o 18:57
Zapiecdwunasta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-15, 23:52   #4277
emiii_87
Rozeznanie

a jak Wam się podoba ta suknia ? jest tiulowa, przez co jest bardzo lekka i wygodna. Osobiście postawiłam swoejej sukni dwa wymagania: po pierwsze musi być biała, po drugie typ księżniczka no i ta je spełnia. Zdjęcie nie oddaje w pełni jej uroku, gorset jest zdobiony kryształkami i perełkami co wygląda przepięknie. Nie szukałam jeszcze sukni na swój ślub bo mam jeszcze rok, ale ta mnie urzekła!!!

26.08.2005
26.08.2009 -->
27.08.2011 -->

Edytowane przez emiii_87
Czas edycji: 2010-08-15 o 23:55
emiii_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 23:01   #4278
asiaaa891
Raczkowanie

Kochane dziewczęta. Mam pytanko. Czy któraś z Was mierzyła suknię którą wkleję poniżej?? jest to suknie z Kolekcji Sottero Midgley, numer SSM5226. Znalazłam ją w katalogu Panna Młoda zima 2009.
Niby była dostępna w salonie Tylko ona w Warszawie. Ciekawe czy jeszcze jest. Byłabym wdzięczna informacje. Pozdrawiam.
asiaaa891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-16, 23:14   #4279
mafda
Zadomowienie

ja ją widziałam na żywo, nie mierzyłam, bo cena nie dla mnie u mnie około 5tys.
Stary 2010-08-17, 00:50   #4280
asiaaa891
Raczkowanie

oooo to cena mnie powaliła...chyba naprawde skonczy sie na szyciu....
Stary 2010-08-17, 11:11   #4281
mafda
Zadomowienie

ta tasiemka brązowa na żywo tak jakoś dziwnie wyglądała, ale można ją całkowicie wyciągną i wtedy naprwdę suknia cudo
no cenią się, ale można poszukać spokojnie dużo ciekawych sukienek o wiele tańszych
Stary 2010-08-17, 11:19   #4282
asiaaa891
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mafda Pokaż wiadomość
ta tasiemka brązowa na żywo tak jakoś dziwnie wyglądała, ale można ją całkowicie wyciągną i wtedy naprwdę suknia cudo
no cenią się, ale można poszukać spokojnie dużo ciekawych sukienek o wiele tańszych
w sumie racja, tym bardziej że nie mam zbyt dużych wymagań, chociaż jak na razie przymierzałam kilka i podobała mi się aż jedna.... ale to jeszcze nie to, zobaczyłam Vondę z kolekcji Maggie Sottero jest śliczna ale nie dostępna w moich okolicach, poza tym czegoś mi tam jeszcze brakuje, czegoś co by nadało odświętny charakter i zobaczyłam tą...ale jak mi powiedziałaś cenę, ehm... to nie wchodzi w rachubę...
Stary 2010-08-17, 11:44   #4283
mafda
Zadomowienie

musisz pytać w okolicy u siebie, bo ten salon co ma ta kolekcje u mnie to ogólnie drogi jest. A ceny różne, zależy od miasta. Może też teraz wyprzedaże już będą z tego ??
Stary 2010-08-17, 12:15   #4284
asiaaa891
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mafda Pokaż wiadomość
musisz pytać w okolicy u siebie, bo ten salon co ma ta kolekcje u mnie to ogólnie drogi jest. A ceny różne, zależy od miasta. Może też teraz wyprzedaże już będą z tego ??
możliwe, z tego co się orientuje to to jest suknia z kolekcji 2009 to może bedzie taniej. U mnie najbliżej salon z tą suknią jest W Warszawie na Nowolipiu... napisałam do nich czy ją mają ale jeszcze nie odpisali.
Stary 2010-08-17, 14:31   #4285
emillia006
Zadomowienie

Czesc dziewczyny! Ja tez znalazlam swoja wymarzona suknie juz pol roku temu i od tamtej pory zadna inna mnie nie urzekla. Na codzien chodze skromnie ubrana wiec w ten jedyny dzien chcialam wygladac naprawde wyjatkowo i czuc sie jak prawdziwa ksiezniczka. Stad tez moj wybor padl na suknie typu ksiezniczka. Poznizej zamieszczam zdjecia. Moja bedzie w kolorze ivory. Co o niej sadzicie? Wiem, ze o gustach sie nie dyskutuje, bo jedni wola rybki, inni proste itd Chcialam dodac ze mam 170cm, brunetka, szczupla o budowie chlopiecej wiec proste i rybki odpadaja Do niej planuje planuje bordowe rozyczki i gladko zaczesany kok z rozyczkami z boku. Czekam na opinie.
emillia006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 14:34   #4286
emillia006
Zadomowienie

Co mi sie nie chcialy zaladowac w poprzednim poscie wiec dodaje teraz
Stary 2010-08-17, 16:59   #4287
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez emiii_87 Pokaż wiadomość
a jak Wam się podoba ta suknia ? jest tiulowa, przez co jest bardzo lekka i wygodna. Osobiście postawiłam swoejej sukni dwa wymagania: po pierwsze musi być biała, po drugie typ księżniczka no i ta je spełnia. Zdjęcie nie oddaje w pełni jej uroku, gorset jest zdobiony kryształkami i perełkami co wygląda przepięknie. Nie szukałam jeszcze sukni na swój ślub bo mam jeszcze rok, ale ta mnie urzekła!!!
Śliczna jest.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-17, 17:41   #4288
emillia006
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emiii_87 Pokaż wiadomość

Bardzo ladna Mi osobiscie tez sie sie podobaja z calym tiulowym dolem
Stary 2010-08-17, 21:51   #4289
emiii_87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny! Ja tez znalazlam swoja wymarzona suknie juz pol roku temu i od tamtej pory zadna inna mnie nie urzekla. Na codzien chodze skromnie ubrana wiec w ten jedyny dzien chcialam wygladac naprawde wyjatkowo i czuc sie jak prawdziwa ksiezniczka. Stad tez moj wybor padl na suknie typu ksiezniczka. Poznizej zamieszczam zdjecia. Moja bedzie w kolorze ivory. Co o niej sadzicie? Wiem, ze o gustach sie nie dyskutuje, bo jedni wola rybki, inni proste itd Chcialam dodac ze mam 170cm, brunetka, szczupla o budowie chlopiecej wiec proste i rybki odpadaja Do niej planuje planuje bordowe rozyczki i gladko zaczesany kok z rozyczkami z boku. Czekam na opinie.
bardzo ładna, ja również szaleję za księżniczkami w takim fasonie w tym wyjątkowym dniu będziemy czuły się królewsko. a jak jeśli chodzi o wygodę i ciężar sukni, mierzyłaś już ją ? tak to jest jak nam się jedna spodoba to już inne przy niej bledną. Ja tak miałam z moją, przechodziłam koło salonu i tak tylko weszłam ta mi się spodobała więc przymierzyłam, okazało się że jest jedna w rozmiarze 36 na całą Polskę i Pani miała już ją odesłać do Wawy wię musiałam się szybko decydować... poprosiłam żeby jeszcze poczekała, poszłam tam z koleżankami żeby mi doradziły, bo byłam tak zauroczona że mogłam nie być do końca obiektywna. No ale im też się podobała więc podpisałam umowę i już wpłaciłam zaliczkę. Wiem że GŁUPEK ze mnie bo mam jeszcze rok, przymierzyłam jedną, jedyną suknię i ją kupiłam... no ale trudno, chyba coś w tym musi być. Teraz mam zakaz oglądania sukien mam nadzieje że nie bede żałowała

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:32 ----------

Cytat:
Napisane przez emillia006 Pokaż wiadomość
Bardzo ladna Mi osobiscie tez sie sie podobaja z calym tiulowym dolem

Dziękuje za pozytywną wypowiedź

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Śliczna jest.
Dziękuje

26.08.2005
26.08.2009 -->
27.08.2011 -->

Edytowane przez emiii_87
Czas edycji: 2010-08-17 o 21:40
emiii_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-18, 14:33   #4290
didrotka
Raczkowanie

powiem tak masz nick imieniem jakim chce obdarzyc moja corke, date slubu nasza pierworodna (ale ze nie mieszkamy w polsce to nie wyszla, ale strasznie nam sie podoba) to do tego ten sam gust tez uwazam ze w tym dniun powinny my sieczuc krolewsko bo to jedyny dzien kiedy tylko my sie liczymy, nie wyobrazam, sobie by posrod gosci wyrozniac sie tylko kolorem.
suknia mi sie bardzo podoba, prawdziwa ksiezniczka, ladnie sie uklada przynajmniej na modelce, ale jakos bolerko mi nie pasi, uwazam ze przez nie jest za duzy przepych no ale to moje zdanie tylko
didrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości