|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: FAZA III diety proteinowey dr Pierre'a Dukana
dzień dobry
![]() po trzecim dniu III fazy i po wczorajszej uczcie na wadze mam -0,3 ![]() powiem wam, że w szoku jestem ![]() ![]() dzisiaj protoczwartek ale co tam... dam radę i już ![]() właśnie wcinam jogurt z otrębami ![]() miłego dnia ![]()
![]() |
#1802 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mi waga oscyluje wokół 62kg; od 61,5kg do 62,2kg ![]() ale pewnie po urlopie będzie conajmniej jeden kg wyżej ![]() ale tak, jak u emili - codzienne jedzenie jest bardziej IV fazowe i zawsze mam jakiś dodatek; wczoraj np. drożdżówka z kruszoną, czasami baton lion (najczęsciej), a dziś mam dodatkowo pół kg wiśni i pół kg śliwek, które opędzluję w pracy ![]() ![]() ![]() ja w tym tygodniu z musu jestem bez proto i jakoś waga nie wariuje ... stoim na właściwym poziomie, więc jak chyba nie chce się więcej chudnąc, a nie przesadza się z ucztami, to można sobie czasami darowac tą męczarnię ![]()
![]() |
![]() |
#1803 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Trzeci dzień z kolei mam zastój ![]() Zaraz zabieram się za jogurt, protoczwartek czas zacząć ![]()
![]() |
#1804 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Dukanki, wczoraj przeszłam na III Fazę i licze na Wasze wsparcie. Po 100 dniach diety na II Fazie schudłam 12 kg wiec 120 dni do 08.12.2010. Waga, którą mam jest dla mnie niezadowalająca ale dieta stała sie tak męćząca, że postanowiłam przejść na kolejną fazę a potem jeszcze ewentualnie wrócić na II. Po dwutygodniowym zastoju na wadze 57 parę dni znów spadało i znów 2 tygodniowy zastój na wadze 55. Na dodatek @ nie widać 36 dni wiec może przyjdzie jeśli zacznę normalnie jeść. Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie i mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona
![]() ps. zaczęłyście słodzić zwykłym cukrem czy nadal słodzika używacie?
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 ![]() pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1806 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hehe i na Ciebie przyszedł wkońcu czas ![]() odrazu się przygotuj, że na II nie wrócisz ![]() ![]() ![]() ja na III schudłam 3 kg ![]() ![]() ![]() pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#1807 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
pewnie, że przyjmujemy ![]() Ja cukier tylko na ucztach i to nie do herbaty, ale do ciast i deserów. Cześć Dziewczęta i Chłopaku, ja po przedwczorajszym grzechu (deser lodowy z owocami, bitą śmietaną i polewą, a potem jeszcze babeczka kajmakowa, wszystko po godzinie 21) i wczorajszej uczcie (pierogi z mięsem, deser z serka mascarpone i owoców, krakersy i drink), zanotowałam spadek -0,5 kg i osiągnęłam dziś najniższą wagę podczas całej diety - 55,8 kg (pierwszy raz od stu lat zobaczyłam na wadze 55) ![]() ![]() Dzisiaj proto, żeby go sobie umilić, wymyśliłam nowe potrawy. Ostatnio prawie głodowałam bo na protojedzenie nie mogłam patrzeć, więc postanowiłam kombinować. I tak: na śniadanie były muffinki śniadaniowe (z szynką i odrobiną cebulki + przyprawy) 2 na śniadanie w domu i 2 na drugie śniadanie w pracy. Jeszcze mam pierś z kurczaka faszerowaną mięsem mielonym (mielone doprawione m.in. cynamonem, żeby miało wyrazisty smak) i jogurt - będzie na słodko. A na obiadokolację mam zupkę klopsikową z "kluseczkami" z samego jajka. Wszystko tak dobre, że nie mogę się doczekać kiedy to wszystko zjem ![]() Znalazłam też fajny przepis na shake, może zrobię wieczorem jak będę miała ochotę na słodkie (serek homo wkłada się na 30 - 60 min. do zamrażalnika, potem dolewa się szklankę mleka + słodzik + coś do smaku np. aromat waniliowy, kakao, cynamon i miksuje - może być dobre). A tak w ogóle to powinnam skończyć III fazę w przyszłym tygodniu, ale ponieważ schudłam na niej kilogram, wydłużam ją o 10 dni i będę z Wami do 28.08 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1808 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam to samo. Już się nie mogę doczekać końca dnia, jutro będzie uczta ![]()
![]() |
![]() |
#1810 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Lepiej "pielęgnować" tą III fazę i później też dbać o to, żeby nie trzeba było znowu się odchudzać ![]() Powiem wam, że shake PYSZNY! Edytowane przez lakszmi Czas edycji: 2010-08-12 o 19:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1811 |
Zadomowienie
|
Witam,
u mnie waga bez zmian...dzisiejszy proto byl dla mnie masakryczny....naprawde mam odruvhy wymiotne jak cos jem w ten dzien;/ pozdrawiam dukanki ![]()
20.IV.2010 rozpoczecie I FAZY -2kg 25.IV.2010 rozpoczęcie 2 fazy - 4 kg 12.VI.2010 Rozpoczęcie III FAZY 52!!!! I cel I cel osiagniety II cel 50 kg Moj kulinarny blog: http://pomaranczowakuchnia.blogspot.com |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1812 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja niestety znowu mam spadek, malutki bo malutki, ale jednak. ![]()
![]() |
#1813 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() melduje po protoczwartku kolejny spadek... dzisiaj o 0,5 ![]() wiecie, przeszłam na trójeczkę z waga 63,8 a dzisiaj, w piatym dniu III fazy mam wagę 62,3...... ![]() miłego dnia wszystkim ![]()
![]() |
#1814 |
Raczkowanie
|
A ja chyba nie zobaczę upragnionych 56kg.
Ja już na III nie chudnę. Zaraz będzie miesiąc trójkowania i chyba zaczęła się prawdziwa stabilizacja. 57,1. Ani drgnęło po protoczwartku.
![]() |
#1815 |
Raczkowanie
|
Witam, mnie trochę (po obżarstwie w środę) dziś mniej ale itak wiecej niż 54,9 z wtorku. mam nadzieję jednak, że @ przyjdzie a włosy przestaną wypadać nawet kosztem tego dodatkowego kilograma
![]() Ciocia mi wczoraj powiedziała, że brzydko wyglądam, za chuda jestem i kiedyś wyglądałam ładniej ![]() ![]() Pozdrawiam Was wszystkie
06.05.2010 67 kg 05.06.2010 60.9 kg 30 dni -6.1 kg 14.07.2010 57 kg 70 dni -10kg 15 dni zastój! 11.08.2010 55 kg 100 dni -12 kg 23.01.2011 III Faza 62 ![]() pas 92/72 -20 cm, biust 93/83 -10 cm, pod biustem 80/73 -7 cm, udo 60/54 -6 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1816 |
Zakorzenienie
|
ja też już mam dość protoczwartków
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1817 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry
![]() Ja po protoczwartku schudłam kolejne pół kilo, czyli od środy schudłam łącznie kilogram. Dziś kupiłam sobie cukierki czekoladowe, które chodziły za mną od kilku dni ![]() A wczorajsze jedzonko było pyszne, nie zjadłam ani jednego wieśniaka, same nowe potrawy, więc jadłam z wielkim apetytem. W przyszłości będę tak samo podchodzić do protoczawartków, czyli planować pyszne potrawy, takie białkowe uczty i to przez cały dzień ![]() ![]() Gdyby ktoś był chętny to możemy na forum wspólnie planować proteinowe pyszności, co Wy na to? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1818 |
Zakorzenienie
|
ja tam wole moja protoczwartkową rutyne
bo istnieje ryzyko ze sie zagalopuje z otrebami czy skrobia
![]() |
#1819 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zazdroszę Tobie tolerancji dla rutyny. Ja po ostatnim czwartku, kiedy to zjadłam 3 wieśniaki, do dziś nie ruszyłam ani jednego i na razie nie ruszę. Dlatego muszę kombinować, żeby mi wszystko nie zbrzydło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1820 |
Zakorzenienie
|
moja druga faza tak wygladala - dzien w dzien to samo,
nie wiem ja tak lubie - nie musze kombinowac, myslec, szukac przepisow, przeliczac sobie kalorii czy bialka w tabelkach a wiesniaki uwielbiam na slodko i czasem jem kilka dziennie ![]() w wekend robilam PP mezowi - i wtedy mu gotowalam - oczywscie dostal lyzke otrebow wiecej ![]()
zapraszam na moj blog ![]() Moje kąciki na forum ![]() Moje decoupage Moje haftowanie Zakątek Kreatywnych Kobiet "Turkusowy Hamak" Edytowane przez Emila3000 Czas edycji: 2010-08-13 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1821 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki i ja zaczynam III od dziś.
Niestety nie osiągnęłam jeszcze wagi docelowej 55 kg ale muszę przejść na III fazę już bo kiepsko ze mną.A mianowicie dostałam potwornego uczulenia na twarzy , uszach dekolcie. Są to czerwone plamy swędzące. Mialam to uczulenie już w Lutym jak odchudzalam się na Kopenhaskiej ![]() ![]() Dukanka zaczęłam 19.07.10 i schudłam z 61,4 do 57,7 przy wzroście 164cm ( Czytałam że też na III można schudnąć jeszcze ) Wszystko było w porządku aż do wczoraj ![]() Dziewczyny z II poradzily mi abym nie odpuszczała całkowicie tylko przeszła na III i to jest chyba dobre rozwiązanie, prawda? Więc jestem ![]()
![]() |
#1822 |
Zakorzenienie
|
Hej, to również mój pierwszy dzień.
Witam Was serdecznie ![]() Dziś zrobiłam dzień zwykły a harmonogram tygodnia zapożyczyłam sobie od Emilki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pozwoliłam sobie też go zapozyczyć ![]()
![]() |
![]() |
#1824 |
Raczkowanie
|
M mnie ciągnie jutro na spływ kajakowy.
Smażę kotleciki i kurczaka. Zrobię sobie dozwoloną kanapkę z serem... Jakoś wytrzymam. Nie dam się skusić na karczmę i jej tłuste jedzenie ![]()
![]() |
#1825 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1826 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny pozwolę sobie na apel pomocy
Jeżeli u was w miastach zbierane są dary dla powodzian na Dolnym Śląsku - Bogatynia, Porajów, Radomierzyce, Zgorzelec, Leśna - to nie bójcie się wrzucić choćby płynu do szorowania podłóg, gumowych rękawic, ścierek, ręcznika, koca, konserwy, cokolwiek, ci ludzie z zalanych domów i z tych co ich domy woda zabrała całkowicie nie mają dosłownie nic - często jak stali tak się ratowali żeby przeżyć. Nie maja domów, pościeli, pieniędzy, dokumentów, wiader, szczotek do sprzątania, ubrań, butów, kaloszy, nie wspominając o tak banalnych sprawach jak pamiątki I komunii dzieci, zdjęcia, kompletna pustka...... Także jak zbierane są u was dary to wrzucajcie co która może, najdrobniejsza rzecz będzie darem dla tych ludzi zalanych kompletnie. Można też pomóc mojemu miastu wpłacając pieniądze na konto podane na stronie e-Bogatynia - nie mamy ulic, mostów, domów..... http://www.e-bogatynia.pl/index.php?...819&Itemid=4 90 Ikonki załączonych zdjęć http://www.wizaz.pl/forum/showthread...8#post21360838 ---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ---------- Dla tych co mają silne nerwy wrzucam album jak nasze miasto teraz wygląda http://picasaweb.google.pl/jaroslaw....wodzi08082010# ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Dziewczyny nie bójcie się tematu, każdy może znaleźć się w takiej sytuacji, my też tydzień temu myśleliśmy że to się u nas nie może wydarzyć, a jednak............
Gosia Edytowane przez Megi428 Czas edycji: 2010-08-13 o 22:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1827 |
Zakorzenienie
|
cześc chudzielce
![]() melduję, ze waże kolejny kilogram mniej ![]() ![]() ![]() ![]() ale dziś wyjeżdżam na domek i zaczynamy od grilla ze znajomymi ![]() ![]() ![]() tak więc żegam się z Wami na jakiś czas ![]() ![]() ![]() pozdrawiam i miłego utrwalania ![]()
Edytowane przez jamapi Czas edycji: 2010-08-14 o 07:33 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1828 |
Zakorzenienie
|
cześć
![]() A mi waga stoi... Zawsze to lepiej niż gdyby miała iść w górę... Może i ja doczekam się jeszcze malutkich spadków ![]() 3 kg i byłabym w 7 niebie... chociaż ostatnio stwierdzam, że moje bieganie zaczyna dawać efekty ![]() ![]() ![]() Może za 2 tygodnie stwierdzę, że to moje 63 kg jest w sam raz ![]() w ogóle to jak na II fazie miałam problem z zaparciami tak teraz zasiadam na tronie kilka razy dziennie ![]() jedyne co mnie martwi to problemy żołądkowe... Często boli mnie żołądek i czasem mam wrażenie, że pobolewa mnie wątroba... Przy samych białkach tego nie było... a jak zaczęłam jeść normalnie pojawiły się problemy... Muszę iść do lekarza się przebadać... Sonia witaj ![]() Edytowane przez adaikaka Czas edycji: 2010-08-14 o 07:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1829 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Emilko ![]() a ja melduję że dzisiaj wzrost o 0,2 więc prawie żaden jeśli patrzeć na spadek od poniedziałku..... ![]() ![]() jutro rano wyjeżdżamy więc ciekawa jestem z jaką wagą wróce.... miłej soboty ![]()
![]() |
#1830 |
Raczkowanie
|
Witam,
u mnie 55.5 wiec jeszcze 0,6 kg wiecej niż we wtorek ![]() Adaikaka witaj. A co to za plan Emilki? Buziaczki dziewczynki i miłej soboty ![]() ps. ja mam dziś imprezkę bo mężuś ma urodziny i zjem sobie ciacho ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:36.