Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grudniowe - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-13, 09:08   #4231
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980
Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Cytat:
Napisane przez Patrycja_1708 Pokaż wiadomość
A jaki czas przed porodem kupujecie łóżeczko i reszte najwazniejszych rzeczy??? Bo ja juz sluchac nie moge jak ktos mi mówi ze tak wczesnie sie nie kupuje bo coś tam... Tez to wysłuchujecie??
Ja to slyszalam od mamy w 1 c. - kupowalam powoli od 4 -5 mies.
lozeczko pod koniec 6 m.
ale szybko zamknelam temat ze zabobonna nie jestem i smiesza mnie osoby ktore do tego podchodza tak... wiecej nic nie bylo... wstazeczki tez nie dawalm do wozka...

i wszystko ok

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

ELA wiec gratulujemy !!

wplyw na to kto pierwszy dostanie sie do miejsca zalazkowania hehe teraz czekaj cierpliwie powodzenia
pelnia1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 09:08   #4232
melabn
Wtajemniczenie

Dot.: Brzuszki juz widoczne mamy,pierwsze kopniaki odczuwamy-mamuśki listopadowo-grud

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Ech, nie wiem... Kataru raczej nie mam, tylko kichanie takie napadowe...
Tak sobie myślę, czy by w morfologii nic nie było widać?
Zobaczymy, co mi ten laryngolog powie. Pewnie mnie obejrzy i powie, że nie wie co jest grane

Kootekk, łagodna zima wcale nie jest dobra Łagodną zimę najbardziej lubią wszelkie wirusy, a grypa to najbardziej
moim zdaniem wymaz to pierwsze co powinni Ci zlecic
melabn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 09:12   #4233
kretencja
Zakorzenienie

No, zobaczymy, jak się służba zdrowia spisze

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010
kretencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 09:16   #4234
kotek81
Zakorzenienie

Pełnia na all jest sporo kombinezonów
http://allegro.pl/listing.php/search...view=1&order=p
kotek81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 09:18   #4235
Weronisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Mam pytanie co to jest to badanie KTG? Czy trzeba je wykonać koniecznie, jeśli tak to w którym tygodniu i na czym polega??? Ja nie miałam nic takiego.
KTG to zapis pracy serca płodu. A więc trzeba sobie poleżeć na kozetce jakieś 20 minut. D brzucha podpięte są dwie czujki. Jedna drukuje ewentualne skurcze brzucha, a druga pracę serca płodu.
W Niemczech jest to standardowe badanie serca przy każdej wizycie u ginekologa. Zaczyna się je robić od 28 tygodnia ciąży. Najpierw co 4 tygodnie, a potem co dwa tygodnie.

Cytat:
Napisane przez kretencja Pokaż wiadomość
Agatkia, nie martw się za bardzo. W ciąży się tyje, tak to już jest Podejrzany jest przyrost w okolicach 1kg tygodniowo, bo może świadczyć o gestozie, ale Tobie do takiego tycia jeszcze baaardzo daleko
Ja tyję 1 kg tygodniowo. Nie mam gestozy. Taka moja uroda widocznie. Tak tyłam w każdej poprzedniej ciąży, więc w tej też.
Cytat:
Napisane przez myszka_maj Pokaż wiadomość
dziewczynki zastanawiam sie and butelkami do karmienia które lepsze lovi czy tommee tippee
Lovi nie znam. TT ponoć bardzo dobre. Ja kupuję AVENT.
Cytat:
Napisane przez olajka Pokaż wiadomość
Martwie się brzuszkiem, bo boli
Olajka brzuch ma prawo boleć od 20 tc. To powodują skurcze Braxtona-Hicxa.
Przy następnej wizycie powiedz o tym ginowi, ale raczej ci powie, że to normalne. Dużo kobiet odczuwa silne skurcze i wtedy bolą. Ja w pierwszej ciąży musiałam nawet brać leki rozkurczowe. Teraz wystarcza mi spora dawka magnezu. Gin zalecił mi dawkę 243 mg.
Cytat:
Napisane przez ***luna Pokaż wiadomość
olajka KTG nie jest jakimś badaniem koniecznym, w określonym czasie.
Ja miałam robione pod koniec ciąży, gdy pojawiły się niepokojące objawy; jak również przed porodem i w trakcie porodu.

Także jeśli lekarz nie zaleca to raczej nie ma co kombinować z KTG

Mnie brzuch nie boli, tylko spojenie.
Widać, co kraj to obyczaj U nas to KTG to jest badanie obowiązkowe od 28 tc.
Cytat:
A jaki czas przed porodem kupujecie łóżeczko i reszte najwazniejszych rzeczy??? Bo ja juz sluchac nie moge jak ktos mi mówi ze tak wczesnie sie nie kupuje bo coś tam... Tez to wysłuchujecie??
Patrycja ja już praktycznie mam wszystko. Zaczęłam kompletować rzeczy odkąd się dowiedziałam płci dziecka, czyli od 19 tc. Teraz jestem w 29 tc, więc już 10 tygodni szaleję z zakupami.
Mam już wszystkie ciuszki, poprane, poprasowane i poukładane w szafie
Mam kołyskę i łóżeczko. Jednak pozbywam się ich obu i w to miejsce kupię inne łóżeczko, bo to , które mam jest za duże na 70x140, a ja chcę 60x120, bo mam strasznie ciasno w sypialni. Z kołyski rezygnuję całkowicie i właśnie wystawiłam ją na sprzedaż.
Wózek też kupiłam już dawno.
Teraz brakuje mi tylko kilka kosmetyków, pampersy itp.
Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
Czy mozna w ciazy uzywac kremow z Q10?
Ja używam
Cytat:
Napisane przez mallinka Pokaż wiadomość
ja pędzę do lekarza - mam na 9.40 proszę o kciuki
Trzymamy
Cytat:
Napisane przez irsin Pokaż wiadomość
witam po kolejnej nieprzespanej nocy

bolal i boli mnie prawy bok, tak jakby ta kosc , ktora kiedys wystawala obok majtek,
boli mnie kosc przy pochwie?nie wiem jak to nazwac, w kazdym badz razie nieciekawie.

Dziewczyny, jak czesto macie kopniaki od dwoich maluszkow?One sa dokuczliwe?
Irsin ja już pisałam, że Pascal strasznie mnie kopie. Nieraz mnie to już denerwuje, szczególnie w nocy, bo mnie to budzi. Gdy chodzę, też mi to przeszkadza, że ciągle coś mi się w brzuchu dzieje. Normalnie podejrzewam go o ADHD
Często te jego ruchy są bolesne dla mnie, zależy w co trafi
Rusza się prawie non stop. Chyba wcale nie śpi...

Jejku... ja tu siedzę na forum, a za 15 minut mam klientkę, a ja jeszcze nie wymalowana

Na razie dziewczyny
Weronisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 09:19   #4236
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez melabn Pokaż wiadomość
moim zdaniem wymaz to pierwsze co powinni Ci zlecic
hej melabn
zgadzam sie - daja skierowania oid specjalisty do specjalisty potem leki aerozoloe plyny do plukania a nie wiedza na co bo nie zrobia wymazu ! to podstawa - tak samo przy anginie od razu wymaz powinni robic dopiero antybiotyk przepisywac - ale taniej przeciez od razu dac recepte.... ehhh

ilez ja sie wywalczylam o wymazy na NFZ

juz za dlugo przy kompie siedze musze uciec... dobrego dnia

no i znowu mam smetny dzien dzis
Stary 2010-08-13, 09:23   #4237
kretencja
Zakorzenienie

Weronisia, pewnie taka Twoja uroda Ale generalnie zaleca się, żeby zwracać na to uwagę, bo taki przyrost masy ciała może (choć nie musi!) wskazywać na gestozę.

Dziewczyny, nie straszcie mnie, ja już mam dosyć łażenia po różnych lekarzach

RAZEM OD 5.03.2000.

Optymista uważa, że świat stoi przed nim otworem. Pesymista... wie, co to za otwór

TYMEK - 26.11.2010

Edytowane przez kretencja
Czas edycji: 2010-08-13 o 09:24

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-08-13, 09:25   #4238
Donuś
Zadomowienie

Kochane jakie miałyscie wyniki przed i po obciazeniu glukoza 50 g ?

Donuś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 09:26   #4239
pelnia1980
Zadomowienie

GG do pelnia1980

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
KTG to zapis pracy serca płodu. A więc trzeba sobie poleżeć na kozetce jakieś 20 minut. D brzucha podpięte są dwie czujki. Jedna drukuje ewentualne skurcze brzucha, a druga pracę serca płodu.
W Niemczech jest to standardowe badanie serca przy każdej wizycie u ginekologa. Zaczyna się je robić od 28 tygodnia ciąży. Najpierw co 4 tygodnie, a potem co dwa tygodnie.

Ja tyję 1 kg tygodniowo. Nie mam gestozy. Taka moja uroda widocznie. Tak tyłam w każdej poprzedniej ciąży, więc w tej też.

Lovi nie znam. TT ponoć bardzo dobre. Ja kupuję AVENT.

Olajka brzuch ma prawo boleć od 20 tc. To powodują skurcze Braxtona-Hicxa.
Przy następnej wizycie powiedz o tym ginowi, ale raczej ci powie, że to normalne. Dużo kobiet odczuwa silne skurcze i wtedy bolą. Ja w pierwszej ciąży musiałam nawet brać leki rozkurczowe. Teraz wystarcza mi spora dawka magnezu. Gin zalecił mi dawkę 243 mg.

Widać, co kraj to obyczaj U nas to KTG to jest badanie obowiązkowe od 28 tc.

Patrycja ja już praktycznie mam wszystko. Zaczęłam kompletować rzeczy odkąd się dowiedziałam płci dziecka, czyli od 19 tc. Teraz jestem w 29 tc, więc już 10 tygodni szaleję z zakupami.
Mam już wszystkie ciuszki, poprane, poprasowane i poukładane w szafie
Mam kołyskę i łóżeczko. Jednak pozbywam się ich obu i w to miejsce kupię inne łóżeczko, bo to , które mam jest za duże na 70x140, a ja chcę 60x120, bo mam strasznie ciasno w sypialni. Z kołyski rezygnuję całkowicie i właśnie wystawiłam ją na sprzedaż.
Wózek też kupiłam już dawno.
Teraz brakuje mi tylko kilka kosmetyków, pampersy itp.

Ja używam

Trzymamy

Irsin ja już pisałam, że Pascal strasznie mnie kopie. Nieraz mnie to już denerwuje, szczególnie w nocy, bo mnie to budzi. Gdy chodzę, też mi to przeszkadza, że ciągle coś mi się w brzuchu dzieje. Normalnie podejrzewam go o ADHD
Często te jego ruchy są bolesne dla mnie, zależy w co trafi
Rusza się prawie non stop. Chyba wcale nie śpi...

Jejku... ja tu siedzę na forum, a za 15 minut mam klientkę, a ja jeszcze nie wymalowana

Na razie dziewczyny
ja dostalalam Lovi w szpitalu w gratisach pudelku niebieskim strasznie z niego cieknie i sadze ze to dla bardziej leniwych dzieci - mi zalezalo na tym by miec antykolkowa butelke ale mimo Aventu mial malusszek kolki bo lapczywiec i sapkowiec byl wiec sie nie uniknelo ale spokojna bylam ze sie staralam

Weronia sliczniutki synek ! ))
nasz pokazal siusiaka na 3D i glowke zaslanial obracal sie kregoslupem do nas dopiero na koncu ukazal twarzyczke ale lekarz nie zdazyl cyknac zdjecia bo szybko sie zakryl raczka i nozka hehe cos jak u Kotka

piekne zdjecie ! ponoc po 24 t.c. rysy dz. zostaja juz takie na wyjscie z brzuszka wiec bedzie prawdopodobnie bardzo podobny do siebie z teraz
Stary 2010-08-13, 09:27   #4240
kretencja
Zakorzenienie

Ja nie miałam obciążenia i pewnie mieć nie będę, bo mam glukometr w domu i kontroluję cukier.
Przed ciążą miałam 75g i wyszło 65-60-71

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-13, 09:28   #4241
Patrycja_1708
Zadomowienie

No ja własnie tez juz sie rozglądam za łóżeczkiem i wózkiem bo to pewnie kupimy na poczatku, miejsce jest to może stać. A co do reszty wyprawki to gdzie bedziecie kupowaly?? Wszystko spisujecie na liste i stopniowo kupujecie?? Bo ja wlasnie nie wiem czy co jakis czas cos kupic i np z listy wykreslic?? Na allegro bym kupila bo są sliczne te rzeczy ale z cenami przesyłki to juz przeginają na maxa.
Patrycja_1708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 09:33   #4242
kretencja
Zakorzenienie

Ja będę większość zapewne kupować na Allegro, bo sama po sklepach nie chodzę, a mąż totalnie nie ma czasu.

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-13, 09:55   #4243
vikicullen
Zadomowienie

hejka ja nie mialam glukozy 50, odrazu 75

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 09:57   #4244
kotek81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Donuś Pokaż wiadomość
Kochane jakie miałyscie wyniki przed i po obciazeniu glukoza 50 g ?
Ja miałam na czczo 78 po obciążeniu 155 - czyli za dużo bo norma jest do 140 i musiałam robić jeszcze raz tym razem obciążenie 75g i wyszło mi na czczo 80 a po dwóch godzinach 100 - więc już ok.
A tobie ile wyszło??
Cytat:
No ja własnie tez juz sie rozglądam za łóżeczkiem i wózkiem bo to pewnie kupimy na poczatku, miejsce jest to może stać. A co do reszty wyprawki to gdzie bedziecie kupowaly?? Wszystko spisujecie na liste i stopniowo kupujecie?? Bo ja wlasnie nie wiem czy co jakis czas cos kupic i np z listy wykreslic?? Na allegro bym kupila bo są sliczne te rzeczy ale z cenami przesyłki to juz przeginają na maxa.
Ja sobie mniej więcej spisałam co mi brakuje - a na allegro to faktycznie oplaca się kupić pod warunkiem, że bierze się od jednego sprzedawcy większą ilość to wtedy koszt przesyłki nie jest taki straszny ale np. tylko jedną rzecz to się nie bardzo opłaca
Stary 2010-08-13, 10:08   #4245
Ishka
Zadomowienie

Witam kobietki

U nas pogoda taka sobie...jest ciepło ale sa chmurska i pewnie po poludniu poleje troche My dzis jedziemy do rodzicow na weekend ale dopiero wieczorkiem bo moj mąż sobie wymyślił że zrobi sobie Prawko na Kat. C i od 3 dni juz zapisany i dzis pierwsze zajecia...heh

Miałam jeszcze komuś cos napisac prze odpowiedzią do Irsin ale zupelnie zapomniałam wroce do stronki i jak sobie przypomne to dopisze pozniej heh mam jedna wielka skleroze w tej ciąży

Irsin ja pisałam juz dosyć dawno chyba z jakies 3 tygodnie temu że moj mały daje mi tak w kość że mnie to poprostu boli...i że to nie jest miłe uczucie jak tak mocno kopie teraz od jakiegos tygodnia czy troche ponad inaczej sie rusza tak mozolniej...i czesto sie przeciąga i mam wrazenie teraz ze mi brzuch peknie za chwile przez to ale to juz nie takie bolące jak wcześniej...takze musisz chyba uzbroić sie w cierpliwość i czekać aż malutka przybierze troche ciałka bedzie mieć mniej miejsca i ruchy powinny juz nie być takie nieprzyjemne

Zaznaczam że moj to non stop sie rusza od jakiegos 1,5 miesiąca też podejrzewałam go o ADHD ale to juz sa troche przyjemniejsze te ruchy...choć czasem i tak bryknie sobie raz dwa na dzień szybciej i boleśniej dla mnie

Mam też jedną rade przynajmniej ja tak go uspokajałam jak sie za bardzo wiercił poprostu podnosilam koszulke i jak odsłonięty brzuch byl to za chwile sie uspokajał

Edytowane przez Ishka
Czas edycji: 2010-08-13 o 10:10
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 10:09   #4246
De28
Wtajemniczenie

A u nas nieciekawie. Cala noc nie spalam.Zasypialam i po 10 minutach sie budzilam. Serce walilo mi jak mlot, raz bylo mi zimno raz goraco.Poza tym cala noc wszystko mnie swedzialo, co zdarza sie juz nie pierwszy raz. Uszy, twarz, ale przede wszystkim podeszwy stop i rece. Zwlekalam sie co chwile wsciekla z lozka.O 7 musialam na chwilke do roboty a po robocie poszlam od razu do lekarza. Balam sie ze moge miec cholestaze. Krew zbadana i cukier 80, ale dwie godziny temu jadlam banana a w nocy kanapki. Reszta wynikow, w tym watrobowe beda dopiero w poniedzialek. Mam nadzieje, ze to jednak nic powaznego i ja poprostu tak mam. Padam na twarz i jest mi niedobrze Przerazliwie mi zimno, ide sie polozyc.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-08-13 o 10:14
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 10:13   #4247
Ishka
Zadomowienie

De uważaj tam na siebie kobietko! I nie przemęczaj sie tak. Ty juz powinnać teraz juz tylko odpoczywać! I miejmy nadzieje że w wynikach wyjdzie wszystko dobrze. A moze jakies uczulenie Ci poprostu wyskoczyło?

Ok dziewczynki ja zajrze pozniej lece zrobic sobie kawki bo nieprzytomna jestem to do pozniej
Ishka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 10:16   #4248
Aliszcze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
A u nas nieciekawie. Cala noc nie spalam.Zasypialam i po 10 minutach sie budzilam. Serce walilo mi jak mlot, raz bylo mi zimno raz goraco.Poza tym cala noc wszystko mnie swedzialo, co zdarza sie juz nie pierwszy raz. Uszy, twarz, ale przede wszystkim podeszwy stop i rece. Zwlekalam sie co chwile wsciekla z lozka.O 7 musialam na chwilke do roboty a po robocie poszlam od razu do lekarza. Balam sie ze moge miec cholestaze. Krew zbadana i cukier 80, ale dwie godziny temu jadlam banana a w nocy kanapki. Reszta wynikow, w tym watrobowe beda dopiero w poniedzialek. Mam nadzieje, ze to jednak nic powaznego i ja poprostu tak mam. Padam na twarz i jest mi niedobrze Przerazliwie mi zimno, ide sie polozyc.
a masz jakąś wysypkę? bo mnie w ciąży też dopadła alergia, swędziało i wysypkę dostałąm na całych plecach i dekolcie. Natomiast z tego co wiem, jak są problemy wątrobowe to nie ma wysypki. Choć oczywiście brak wysypki nie oznacza od razu problemów z wątrobą trzymaj się

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 10:19   #4249
kretencja
Zakorzenienie

De, trzymaj się tam mocno Miejmy nadzieję, że to nie cholestaza. Ale nawet jeśli tak, to na pewno wszystko dobrze się poukłada. Trzymam kciuki

Ishka, mój właśnie bardziej rozrabia jak brzuch odsłonięty Widocznie go światło pobudza

A ja się właśnie na innym forum wdałam w bardzo ciekawą dyskusję "chrzcić czy nie chrzcić dzieci" i nie mogę się oderwać. A zmywanie czeka

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-13, 10:20   #4250
kliwia
Zakorzenienie

de28 o swedzeniu powiedz lekazowi, bo to moze byc cholestaza.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 10:24   #4251
79 Marta
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pelnia1980 Pokaż wiadomość
a wiec nadszedl czas... super

na jaki temat piszesz?
wróciłam z biblioteki, temat- CHYBA o Radzie Unii Europejskiej, ale jeszcze nie zdecydowałam, popatrzę, jak to wygląda z materiałami na ten temat
PS. Dziewczyny, nie uwierzycie! Jechałam chyba drugi raz komunikacją miejską w widocznej ciązy i drugi raz kobieta dobrze PO SIEDEMDZIESIĄTCE rwała się, żeby ustapic mi miejsca!!! kurde, nie wiem, chyba zmienię zdanie o staruszkach. No, chyba, że tylko te śląskie sa takie fajne- na trasie Katowice- Siemianowice Śl.
Stary 2010-08-13, 10:26   #4252
Joanna131
Raczkowanie

GG do Joanna131

Irsin, u mnie 22tydz 2 dzień i czuję małe codziennie, z różnym natężeniem. Dwa dni temu czułam się sponiewierana , bo cały czas czułam kopniaki do tego stopnia, że brzuszek mi lekko podskakiwał, ale wczoraj i dzisiaj to tylko popukiwania. Jednak jakby się tak zastanowić to ja nie wiem kiedy ten dzidź śpi.

Kretencja, ja mam podobnie, zdarza się, że często kicham albo rano wstaję z zatkaną dziurką od nosa. Na pewno nie jestem chora, ale mam wrażenie, że pojawiły się u mnie delikatne alergie: na kurz (ta alergia ujawnia się zawsze jak jadę na działkę) i na kota, ale tylko tego starszego, bo jest biały. Nie wiem co o tym myśleć, bo nigdy nie byłam na nic uczulona, a tu proszę.

Donuś, moje wyniki po obciążeniu 50 g glukozy: 77 mg/dl na czczo i 126 mg/dl po obciążeniu.

De, .

Dziewczyny, kupujecie pościel do wózka? Bo nie wiem do czego to potrzebne, myślałam, że kocyk wystarczy. Przecież zimą dziecko będzie i tak w kombinezoniku.
Joanna131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 10:29   #4253
kootekk
Zakorzenienie

de trzymaj sie cieplutko i mam nadzieje ze wyniki beda dobre

ja okolo 4 miesiaca mialam straszna wysypke, na udach, brzuchy, dekolcie i ogolnie wszystko swędziało masakrycznie ale to bylo uczulenie na oliwke dla dzieci z j&j

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

ja do wozka zednej poscieli nie kupuje, ubiore diecko dosc solidnie plus kombinezonik bedzie mial i jeszcze kocyk i ta przykrywke od gondoli to nie powinno mu byc zimno, a zawsze mozna rozek jako kolderke do wozka wykorzystac

kootekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 10:33   #4254
kretencja
Zakorzenienie

Joanna, w ciąży cały organizm się zmienia. Czytałam, że może pojawić się tendencja do alergii lub odwrotnie - alergia dotąd dokuczliwa może się zmniejszyć. Zapchany nos w ciąży może być efektem obrzmienia błon śluzowych. Więc może to nic niezwykłego w ciąży. Tyle, że ja przed ciążą już tak miałam Podejrzewam, że jednak lekka alergia na kota i roztocza, bo w poprzednim mieszkaniu, gdzie nie mieliśmy kota, kichałam znacznie mniej
Co do pościeli do wózka, to ja jeszcze się nie zastanawiałam... Wydaje mi się, że śpiworek i kocyk są praktyczniejsze.... Ale to może doświadczone mamy powinny sie wypowiedzieć

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Stary 2010-08-13, 10:37   #4255
kotek81
Zakorzenienie

Bez sensu kupować pościel do wózka - zbędny wydatek poduszki i tak się dziecku nie daje a przykryć można kocykiem lub rozłożonym rożkiem.
Stary 2010-08-13, 10:38   #4256
De28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Joanna131 Pokaż wiadomość
bo cały czas czułam kopniaki do tego stopnia, że brzuszek mi lekko podskakiwał, ale wczoraj i dzisiaj to tylko popukiwania. Jednak jakby się tak zastanowić to ja nie wiem kiedy ten dzidź śpi.

Dziewczyny, kupujecie pościel do wózka? Bo nie wiem do czego to potrzebne, myślałam, że kocyk wystarczy. Przecież zimą dziecko będzie i tak w kombinezoniku.
Moj tak skakal przed kilkoma dniami, potem kilka dni byl cicho.A dzis w nocy znow mocne kopniaki.
Poscieli nie kupuje. Mam kombinezonik i do tego uzyje kocyka.

Dziewczyny, nie mam wlasnie zadnej wysypki. Niczego. Poprostu mam wrazenie, jakby po moim ciele lazilo stado mrowek. Nawet w uszach mnie swedzi nos, oczy, twarz, wszystko. Wizyte u gina mam dopiero 24 sierpnia, wiec dlatego poszlam na badania krwi, by wykluczyc cholestaze.

Dzis po raz pierwszy pan ok 70 tki przepuscil mnie w kasie a po nim pani w srednim wieku z mnostwem zakupow. Musialam po nieprzespanej nocy tragicznie wygladac, bo pani sie bala ze zaraz zemdleje.Ale po raz pierwszy taka fajna i mila reakcja.

Daniel

Christian

Edytowane przez De28
Czas edycji: 2010-08-13 o 10:43
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 10:45   #4257
kretencja
Zakorzenienie

No a ja się właśnie zastanawiam czy kombinezon czy śpiworek Z kombinezonu mi zaraz wyrośnie...

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-13, 10:46   #4258
Gustawek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 79 Marta Pokaż wiadomość
PS. Dziewczyny, nie uwierzycie! Jechałam chyba drugi raz komunikacją miejską w widocznej ciązy i drugi raz kobieta dobrze PO SIEDEMDZIESIĄTCE rwała się, żeby ustapic mi miejsca!!! kurde, nie wiem, chyba zmienię zdanie o staruszkach. No, chyba, że tylko te śląskie sa takie fajne- na trasie Katowice- Siemianowice Śl.
to faktycznie miłe a ja mam dobre zdanie o staruszkach. U nas najgorsze są panie lat 50-60, uwielbiają wyścigi z ciężarnymi kto pierwszy do kasy albo miejsca siedzącego
Gustawek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 10:47   #4259
kliwia
Zakorzenienie

kretencja a wsamym spiworku zmarznie.
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 10:48   #4260
kretencja
Zakorzenienie

Nie no, nie w samym. Normalnie ubrane, w ubraniu w śpiworek, a jak bardzo zimno to jeszcze kocyk. Tak bym myślała.
Czyli lepiej zamiast śpiworka jednak kombinezon i na to ewentualnie kocyk?

RAZEM OD 5.03.2000.

TYMEK - 26.11.2010
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości