|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXI
Anika, zapomniałam ci napisać. To pięknie zrobili Twojego TŻeta w cicipolo!
Super, że mdłości Ci przeszły! Oby nie wróciły! No i uważaj na siebie, żebyś gdzieś nie zasłabła! Współczuje powrotu do pracy. Ja już nie pamiętam, ze byłam na jakimś urlopie. Koszmar!
|
#2852 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXI
Cytat:
hehehe we wrzesniu znow mam 2 tygodnie le nei wiem czy dostane bo sie ponoc nam jeden pracownik zwolnił i nie wiem co bedzie znim kogos ei znajdziemy to chyba nie pojde na urlop a w pracy chłopaki na mnie chuchają jak na jajko co 5 minut kazdy pytał czy wszystkow porządku
|
|
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwonił mąż, na 13 idziemy do banku
Piątak 13-stego, godzina 13 W każdym bądź radzie prosze o kciuki
|
|
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
gucia sa jeszcze takie orlety. albo montowane do okna bez kasety
blemadzia trzymam ckiuki, ja mam w tym samym czasie usg u ginekologa
|
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
Kliwia no to ja też trzymam kciuki
co za dzień i godzina ![]() mąż umówił sie na razie do banku KB (tam gdzie moim rodzice biorą wszystkie kredyty) a wy w jakich bankach brałyście kredyt?? Edytowane przez Madzialenka12344321 Czas edycji: 2010-08-13 o 11:00 |
|
|
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
ja w Pekao z żubrem
wróciłam z miasta byłam na teście konkursie na stanowisko urzędnicze już myślałam że wyjdę jak zobaczyłam że pracownice chodzą po korytarzu i do jednej wszystkie cześć a inną babeczka do pokoju wzięła na chwile coś pogadały i wyszły do tego później wkurzył mnie koleś w serwisie nokii gdzie oddałam prawie trzy miesiące temu słuchawki (dogadałam się z tą pracownicą tam że dostanę inny model przychodzę a nawet tego nie było dla mnie kpina tak samo u mnie w pracy dajemy do nich telefonu do naprawy też kpina że telefony po 2 miesiące w naprawie) telefonu dzwoniłam do TŻ i pow że jak nie przyjdą dopóki wrócimy z urlopu to je odbiorę i zaniosę do salonu gdzie je kupiłam i w ramach niezgodności towaru z umową zareklamuje śmiech na sali słuchawek nie umią wymienić to u mnie w pracy szybciej reklamacje załatwiamy
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
Sliweńka w y tak chodziliście po kilku bankach czy jak??
z reklamacja porazka. Mąż oddał wczoraj tel do naprawy (2 miesiące go ma LG i dupa gasi się sam kilka razy dziennie). podobno 2 tyg trzeba czekać
|
|
|
|
#2858 |
|
Zadomowienie
|
Madzia ja mam kredyt w BZ WBK.
Mój Tż wziął sobie przed wzieciem kredytu dzień urlopu, pochodził po bankach, potem zrobił taką tabelkę z której wynikało co, gdzie i jak i wyszło nam że najatrakcyjniej w BZ WBK. No i tam wzięliśmy.
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
klion dzięki. Muszę zadzwonić do męża , że może dziś pochodzimy po tych bankach. Bo w sumie dzis jest już piatek a ja musze to wiedziec jak najszybciej aby mi ktos mieszkania nie zajął.
A od razu trzeba miec juz ze soba jakies dokumenty?? ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- dzwoniłam do męża i powiedział, ze dziś olewa pracę i jak przyjedzie do mnie przed 13 , pojedziemy do tego KB i potem do innych banków (szkoda, że u nas nie ma ich za wiele ) tylko nie wiem czy mam mieć już ze sobą jakies dokumenty??
|
|
|
|
#2860 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeszcze Getin Bank ponoć też ma niezłą ofertę. Cytat:
Dziewczynki, któraś ostatnio zastanawiała się nad zmianą konta. Więc wczoraj jak się widziałam z tą koleżanką to polecała mi konto w BZ WBK wydajesz zarabiasz (czy jakoś tak). Płaci się 3zł miesięcznie za kartę. Bankomaty wszystkie w Polsce za darmo, prowadzenie r-ku za darmo, jeśli co miesiąc jest wpływ na konto 1000zł i dodatkowo od każdej transakcji kartą 1% wraca.
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia hm.. fajne konto
|
|
|
|
#2862 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Madzia, to dowodziki pod pachę i w drogę!
|
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
martucha miło, że do nas zaglądasz
dzięki za komplement dot. sukienkianika super, że mdłości przeszły ![]() madzialenko powodzenia na spotkaniu w banku kliwia trzymam kciuki za wizyte u gina ![]() a tak w ogóle to cześć
|
|
|
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia właśnie się szykuje i za 30 min ma byc w mąż i w drogę
![]() Baja (nie) dziękuję
|
|
|
|
#2865 |
|
Zadomowienie
|
Madzia ja myslę że na razie żadnych dokumentów nie potrzebujecie. Każdy bank ma swoje wymogi i formularze (np. zaświadczenia o zatrudnieniu) więc wszystkiego się dopiero dowiecie na miejscu.
Życzę Powodzenia i trzymam kciuki !!! Gucia rzeczywiście fajne to konto w BZ WBK.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
klion (nie) dziękuję.
|
|
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Ci szczerze, że sama się zastanawiam, czy go sobie nie założyć. tym bardziej, ze karta w sumie też wychodzi na 0zł, jeśli robi się 300zł miesięcznie płatności kartą. A ja robię zdecydowanie. Opłata za przelew standardowo 0.50zl.
Ja teraz mam jeszcze konto w pkobp studenckie i do 26 roku życia płacę tylko 2,50 za kartę i przelewy, ale prowadzenie bezpłatnie. Więc ja jeszcze pewnie poczekam te 2 lata, ale mój TŻet najprawdopodobniej sobie założy Jedno czego mi szkoda, to nie mają fajnego konta oszczędnościowego, to w pkobp jest zdecydowanie lepiej oprocentowane.
|
#2868 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedy się przeprowadziliśmy i zmieniłam dowód od razu zaniosłam 2 ksera dowodu osobistego do pracy i szefowa powiedziała, że załatwi to z księgową bo już to zwolnienie miałam na nowy meldunek. To było 2 miesiące temu a księgowa wypełnia mi druk Z3 na stary adres... hmm czyżby specjalnie? Żebym kasę jeszcze później dostała? Bo dziś dzwoniłam do Zusu i Pani powiedziała, że w związku z ponownym zaniedbaniem pracodawcy przesuwają mi wypłatę świadczeń na 27 sierpnia... Czaaaaaaaad Kochana Kolanko jak już pisałam do sernika potrzebny był mi tylko ser, za który zapłaciłam tylko 5 zł. Gdyby koszt sernika był 15 lub więcej na pewno bym się na niego nie zdecydowała, zawsze w domu mam mąkę, cukier, proszki do pieczenia i cukry waniliowe, więc koszt nie był aż tak wysoki jak Ty go szacujesz. A co do obiadów i oszczędności muszę sobie jakoś poradzić i wydaje mi się, że całkiem nieźle mi to wychodzi bo w tym tygodniu poza tym 5 zł wydałam 15 właśnie na obiady i chleb ![]() Z miłą chęcią napiszę Ci przepis na tani sernik ![]() Cytat:
A potem zabezpieczenie będzie dla dziecka czy ewentualnie sprzedać je kiedy będzie taka potrzeba. Cytat:
![]() A co do konta to my musimy mieć w PKO tym zwykłym bez żubra. Bo tam też mamy kredyt hipoteczny.
http://abcslubu.pl/suwak/11_06_2008_31_12_2007_68.png http://suwaczki.waszslub.pl/img-2009082201801830.png http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73lazf6xwo.png Edytowane przez Daysy85 Czas edycji: 2010-08-13 o 13:17 |
|||
|
|
|
#2869 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() To jednak ktos czasem o mnie mysli, i mnie pamieta ![]() Cytat:
Cytat:
![]() no i gratuluje wygranej, daj znac co fajnego wygralas ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() aaaaaa no i dzien doberek Edytowane przez violisia Czas edycji: 2010-08-13 o 13:38 |
|||||
|
|
|
#2870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
15 zł tygodniowo to mistrzostwo świata ... zasłużyłaś na ten serniczek jak najbardziej
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
woow 90
no moze kiedys ![]() ale u mnie dusznooo |
|
|
|
#2872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2873 |
|
Zadomowienie
|
Daysy- przykro, że ten ZUS tak zwleka i ciągle robi pod górkę.
|
|
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz no tak naprawdę to nie wina Zusu tylko księgowej bo Zus ma pewne swoje procedury... i kasę to wypłaca Warszawa a oni tu tylko naliczają kwoty... i sprawdzają papiery.
Wkurzyłam się bo brało mi prądu a opisałam się jak głupia i ten przepis napisałam i szlag trafił wszystko Napiszę wieczorem od nowa bo się zeźliłam... a teraz robimy porządki z Tż, który za wszelką cenę teraz chce złożyć łóżeczko a ja się booooje... niby nie jestem przesądna ... aleeee |
|
|
|
#2875 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kliwa trzymam kciuki za maleństwo A ja dalej sama jutro minie tydzień jak męża nie ma. Smutno mi samej, tym bardziej, ze w niedzielę nasza rocznica ślubu. Wczoraj dzwonił i mówił, że dzisiaj mają wrócić na weekend, ale dzisiaj już to odwałali i mogą nie wrócić ![]() a do tego jeszcze od 2 dni mam migrenę, głowa mi pęka, nawet w nocy mnie bolałam głowa. Niech ten mój mężuś wraca ![]() k
|
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
łiiii tam porpstu jestem jedyną kobietą wspród samych facetów to mnie czasem rozpieszczają
|
|
|
#2877 | |||
|
Zadomowienie
|
cześć
![]() chwilowo mam dostęp do neta więc Was nadrabiam, ale daleko w lesie jestem ![]() Cytat:
Daysy jedyny plus tego remontu to fakt, że nie trzeba sprzątać bo wszędzie bałagan przeskakujemy tylko z meblami z pokoju do pokoju i dokładamyjak tylko mam możliwość to Was czytam Magialena spóźnione ale szczere życzenia - 100 lat ![]() Cytat:
a z Patryczka słodziak jest w sumie jak z każdego wizażowego bobaska ![]() Cytat:
remont bokami mi już wychodzi ale wmawiam sobie, że koniec jest bliski to taki mój motywator zaglądam do Was jak tylko uda mi się dokopać do kabla z neta a teraz uciekam, lakierować parkiet :/ buziaki
|
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko Serdecznie współczuje tej migreny sama ją miałam dosłownie przez całe liceum, dzień w dzień.
Trzymaj się słoneczko dzielnie Aniaaa84 To Ty kobieta pracująca jesteś... lakieruj parkiet, lakieruj zbliża Cię to do celu... o nawet się zrymowało |
|
|
|
#2879 |
|
Zakorzenienie
|
stokrotka ja nic nei widze ---k>
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
Juhu, ja po wizycie
![]() No i wyszlo na moje bedzie córka ![]() ![]() Ginka powiedziala ze juz w 12tyg nie widziala pisiorka i w karcie zanzcazyla swoja watpliwosc. i ja na to ale pani jest i nic pani nie powiedziala a ona na to ze jak nie jest pewna to nie mowi ihihiNie mierzyla jej jakos specjalnie, padala serduszko czy pika. Mam za to zdjecie twarzy z usg 3d jeszcze stworek, ale juz widac ze nosek ma po tatusiu ihihiNa moje wyniki stwierdzila, ze nie ma sensu az dalej spadna i przepisala mi jakies tabletki zapobiegawczo. na T... ale nie wiem co to musze isc do apteki spytac za miesiac kolejna wizyta, na ktorej bedziemy nagrywac i polowkowe bedzie. Na tej wizycie dostane tez skierowanie na ta probe glukozową i na proby watrobowe. [aporpo tego mojego drugiego juz ataku na dloniach, co mi spuchly w 5 minut, i zrobily sie czerwone i szczypaly swedzialy wszytsko na raz] Do tego kupilam sobie 2 sportowe staniki z FF tesco - na wyprzedazy po 10zł ![]() rozmiar 85DD ![]() ps. u mnie w samochodzie dzis 41stopni
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:42.

co 5 minut kazdy pytał czy wszystkow porządku
Piątak 13-stego, godzina 13
do tego później wkurzył mnie koleś w serwisie nokii gdzie oddałam prawie trzy miesiące temu słuchawki (dogadałam się z tą pracownicą tam że dostanę inny model przychodzę a nawet tego nie było dla mnie kpina tak samo u mnie w pracy dajemy do nich telefonu do naprawy też kpina że telefony po 2 miesiące w naprawie) telefonu dzwoniłam do TŻ i pow że jak nie przyjdą dopóki wrócimy z urlopu to je odbiorę i zaniosę do salonu gdzie je kupiłam i w ramach niezgodności towaru z umową zareklamuje śmiech na sali słuchawek nie umią wymienić to u mnie w pracy szybciej reklamacje załatwiamy

bo jest większe niż chcieliśmy na początku. Ale cena jest bardzo korzystna jeśli chodzi o stan i meble , które nam zostawiają. U nas w starym budownictwie i to mieszkania po 48m2 kosztują ok 190 tys (takie nie do remontu), za to w nowym, do remontu ponad 3 tys za metr a na dobrej dzielnicy 3,500zł za m2 (do remontu oczywiscie) a tutaj po 3.300 za m2 (ale kompletnie nic nie musimy robić. Tylko o jakieś 60 tys więcej niż chcieliśmy na początku. Ale i powierzchnia większa bo az 78m2 (kuchnia, łazienka, wc, 2 pokoje, salon i jadalnia oraz duży balkon). Wiec w sumie za to wszystko 257 tys 
15 zł tygodniowo to mistrzostwo świata ... zasłużyłaś na ten serniczek jak najbardziej
jutro minie tydzień jak męża nie ma. Smutno mi samej, tym bardziej, ze w niedzielę nasza rocznica ślubu. Wczoraj dzwonił i mówił, że dzisiaj mają wrócić na weekend, ale dzisiaj już to odwałali i mogą nie wrócić 
ale wmawiam sobie, że koniec jest bliski
a ona na to ze jak nie jest pewna to nie mowi
ihihi