Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 767 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-13, 10:29   #22981
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. V

Dzień dobry

Melduję że po wczorajszym myciu szamponem z SLS + myciu odżywką (w sumie to nie wiem po co ), Joaśce b/s i żelu lnianym włosy mi fajnie pofalowały, ale oczywiście przez noc się wszystko wyprostowało
Stary 2010-08-13, 10:44   #22982
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
Napisane przez smerf3 Pokaż wiadomość
Najlepszego wszystkim lokom i falom, błyszczcie i bądźcie zdrowe dziś, zgodnie z ustaleniami Dzień Loka i Fali, pamiętacie?;> zatem co dobrego dajemy włoskom z tej okazji?
Najlepszego loki i fale!
moje dostały kokoska na całą noc, żaluje, że musze zaraz wychodzić, bo potrzymałabym maskę dlużej.

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
u mnie odrosty bede mocno widoczne bo farbowalam i rozjasnialam wiecej nic 2 tony ale na razie dzielnie sie trzymam.
nie martw się, będzie dobrze
u mnie początek był masakryczny, włosy miałam farbowane na ognisą czerwień, więc odrost był mega widoczny
ale jakoś przeżyłam teraz juz tylko z górki

Cytat:
my kobiety, co jakis czas pragniemy zmian choc nie zawsze potem jestesmy zadowolone, idz za rada Syrenki - poczekaj 2 tygodnie jak dalej bedzie niedosyt zrob co serce dyktujewazne zeby dobrze sie czuc (ale nie rob raczej tego co ja, mnie zmusila moja glupia zabawa z farbkami)
od kilku lat noszę długie włosy i chciałam znowu wrócić do krótkich, ogólnie odczuwam potrzebę zmiany
ale wczoraj sms TŻta mnie wyleczył napisał, że obcięcie włosów to bardzo głupi pomysł i żal by było tych nowo wyhodowanych loków

Cytat:
Napisane przez kropcia007 Pokaż wiadomość
Nie strasz bo kusi mnie podciąć minimalnie włosy i grzywkę
widzę jakaś epidemia chęci ciachania włosów
myślałam Kropciu, że zamierzasz zapuścić grzyweczkę

Cytat:
bardzo dużo tracę włosów )
ojej
a pijesz pokrzywę? mnie kiedyś bardzo pomogła. może wcale tych włosów tak dużo nie wypada, dziewczyny liczyły kiedyś ilość włosów jakie wypadają....

To jeszcze raz Dziewczyny najlepszego!
!
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 10:59   #22983
smerf3
Raczkowanie

Cytat:
(bardzo dużo tracę włosów )
No ja też;/ chociaż znacznie mniej niż podczas wakacji nad morzem. Kropcia a robiłaś sobie badania? Byłaś u dermatologa? U mnie najprawdopodobniej winna jest niedoczynność tarczycy i podejrzenie Hashimoto. Ale warto sprawdzić też żelazo. Jeśli nie wypadają z przyczyn wewnętrznych to zewnętrzne wcierki i bardziej wewnętrzna suplementacja powinny pomóc. Ja od 23 czerwca codziennie wcieram Jantar i czasem Capitavit (gdy mam przerwę na jantar wg zaleceń producenta) i łykam Humavit Skrzyp i Pokrzywa. Trochę mniej wypada, ale wciąż dużo. Całe szczęście, że mam już kilka babyhair
Mam nadzieję, że coś pomoże

Jeszcze o jednym pomyślałam, jeśli Rybiorek tak dobrze ciacha bo w końcu ładna fryzurka jej wyszła to może nie będziemy sobie zawracać głowy fryzjerami tylko będziemy się do niej zgłaszać?

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Yasmin Pokaż wiadomość

od kilku lat noszę długie włosy i chciałam znowu wrócić do krótkich, ogólnie odczuwam potrzebę zmiany
ale wczoraj sms TŻta mnie wyleczył napisał, że obcięcie włosów to bardzo głupi pomysł i żal by było tych nowo wyhodowanych loków

Ale z tymi TŻetami to jest, nawet włosy mamy takie jak oni chcą;> mój mi prostować nie pozwala:P Chyba kurs feminizmu Syrenki trzeba znów przywołać
smerf3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 11:01   #22984
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Ja mam właśnie za dużo żelaza i wraz mi wypadają
Stary 2010-08-13, 11:20   #22985
smerf3
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dotka95 Pokaż wiadomość
Ale niedobór żelaza to nie jedyna przyczyna. Najbardziej niezdefiniowana, moim zdaniem, to stres. Jak już ktoś nie ma innych pomysłów to mówi, że to przez stres;>
A może Ty też za dużo odżywek używasz, tak jak ja hehehe albo za często używasz lokówki, tak jak to u mnie zdiagnozowała pani doktor;>
Stary 2010-08-13, 11:29   #22986
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Myślę, że teraz mam najspokojniejszy okres Nie używam suszarki, lokórki, prostownicy...
Stary 2010-08-13, 11:34   #22987
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
No ja też;/ chociaż znacznie mniej niż podczas wakacji nad morzem. Kropcia a robiłaś sobie badania? Byłaś u dermatologa? U mnie najprawdopodobniej winna jest niedoczynność tarczycy i podejrzenie Hashimoto. Ale warto sprawdzić też żelazo. Jeśli nie wypadają z przyczyn wewnętrznych to zewnętrzne wcierki i bardziej wewnętrzna suplementacja powinny pomóc. Ja od 23 czerwca codziennie wcieram Jantar i czasem Capitavit (gdy mam przerwę na jantar wg zaleceń producenta) i łykam Humavit Skrzyp i Pokrzywa. Trochę mniej wypada, ale wciąż dużo. Całe szczęście, że mam już kilka babyhair
Mam nadzieję, że coś pomoże
wiesz muszę wybrać się na badania bo mam dziwne dolegliwości ostatnio skurcze w stopach że aż mi paluchy wykręca magnez+potas troche pomogły ale nie do końca może to być coś nie tak z elektrolitami tak powiedziała mi kobietka na pogotowiu jak wylądowałam 3 dni temu z pęcherzem po oddawałam z krwią a dopiero 2 tyg temu skończyłam kurację furaginem i znów

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
widzę jakaś epidemia chęci ciachania włosów
myślałam Kropciu, że zamierzasz zapuścić grzyweczkę
tak zamierzałam ale teraz jakoś głupio się układa albo wisi po tej swojej stronie albo przekładam ją na drugą obecnie spinam do tyłu. Ale wczoraj oglądałam fotki w telefonie i podobam się sobie z grzyweczką a z przedziałkiem po środku wyglądam jak ciumcia

Cytat:
ojej
a pijesz pokrzywę? mnie kiedyś bardzo pomogła. może wcale tych włosów tak dużo nie wypada, dziewczyny liczyły kiedyś ilość włosów jakie wypadają....
piję liczyłam jakiś czas temu jak wydawało mi się duzo i było troche ponad 150 a teraz jest tak samo może gorzej :/

Cytat:
To jeszcze raz Dziewczyny najlepszego!!

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 11:37   #22988
solaola
Zakorzenienie

Cytat:
Solaola co do cięcia mam taki sam dylemat. Chętnie pozbyłabym się ostatniej warstwy, najdłuższej. Z drugiej strony to te najkrótsze są u mnie najbardziej zniszczone
Współczuje Ci tego degażowania, też kiedyś fryzjerka wpadła na taki idiotyczny pomysł u mnie, chyba z zazdrości, że mam dużo włosów....

Tak mi się olej kokosowy spodobał, że chyba położe dziś na noc na włosy[COLOR="Silver"]
Dziękuję, jak sobie z tym poradzilaś? Trudno było Ci zejść z degażowania? Już podjęłam decyzję, ostatnia warstwa idzie do ciachania. Odrosną lepsze, koleżanki mnie za to pozabijają(tak groziły), ale jakoś dam radę.

[1=12b24d2a455c078f5629813 f5df538e108ef39c5_6556ae3 ede293;21331218] dobre

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ----------

ilonka

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:35 ----------

Eloe, nie taka jak poprzednio...

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

ladne wloski solaola
zgadzam sie z anka-jesli masz cienkie wloski- zetnij najdluzsza warstwe, a zyskasz na objetosci
ja musze kombinowac wprost odwotnie [/QUOTE]
Dziękuję ślicznie Zetnę, kiedyś przecież muszę pozbyć się tego degażowania.
Cytat:
Napisane przez jumaatt Pokaż wiadomość
Indios ma rewelacyjną fryzurkę, także szansa jest duża

A może to dlatego, że nafta z jajem tak ciężko schodziła i bardziej szarpałaś włosy?
Włoski bardzo ładne, piękny kolor Jestem za podcięciem.
Dzięki wielkie, cięcie będzie na pewno
Cytat:
Napisane przez anka.d Pokaż wiadomość
to moze ciachaj stopniowo - co tydzien troszke, przez ten tydzien obserwuj zmiane, czy juz wystarczy, az osiagniesz dlugosc która chcesz zostawic. chyba ze boisz sie ciąć sama, to nie wiem. trzeba zaryzykowac. przeciez odrosną

a co do moich wlosow to znowu dziekuje za komplementy (wszystkim )
mysle ze wyciagnelam juz z nich wszystko co sie dało. silniej sie nie skręcą, nie ma siły. to i tak duzy postęp oglądając zdjecia z poczatku pielegnacji no i sprzed kilku lat. zostało mi jeszcze kombinowanie z 'syndromem dnia nastepnego', bo czego nie robie to jest gorzej niz gdybym zostawila wlosy w spokoju. btw chyba nigdy nie wstawiłam zdjec jak wlosy maja zly dzien, chwale sie tylko, zamiast żalić
Takiego samego jestem zdania- włosy nie zęby, odrosną
Cytat:
Napisane przez wrily_curly Pokaż wiadomość
to ja mój Dzień Loka spędzę na ratowaniu i przepraszaniu włosów po fryzjerze przez noc nażarły się olejku, Vatiki kokosowej z dodatkami, bardzo ładnie u mnie zmywa się glorią, teraz siedzą już w koszulce. Wczoraj były bardzo nieszczęśliwe a ja razem z nimi. Zaraz muszę wychodzić, oby się im poprawiło a nie - u podstawy proste i oklapnięte, potem dopiero loki i fale ale bardzo nieuporządkowane, potargane, no nieładne... co za diabeł mnie podkusił...
Cytat:
muszę straszyć i apeluję do dziewczyn - jak się coś wam nie podoba u fryzjera to uciekajcie choćby z pianą na mokrych włosach bo dalej tylko gorzej może być... człowiek się łudzi, że nie mówi do ściany a potem ma.
ja mam ten olejek z almą jeszcze, taki zielony, jestem chyba jedyną osobą na świecie, która lubi ten zapach też na parafinie, trudniej się zmywa od kokosa ale również miły jest, używam ich zamiennie więc trudno będzie jakieś konkretne efekty któremuś przypisać.
kurczę, no i chyba pójdę z wilgotnymi włosami... coś niezbyt schną, dyfuzora nie umiem używać, w ogóle nie chce ich jeszcze suszarką katować. Ciężki dzień nas czeka.
Będę pamiętać, dzięki, trzymaj się
Cytat:
Dzień dobry

Melduję że po wczorajszym myciu szamponem z SLS + myciu odżywką (w sumie to nie wiem po co ), Joaśce b/s i żelu lnianym włosy mi fajnie pofalowały, ale oczywiście przez noc się wszystko wyprostowało
Jakiej Joaśce? Mnie też się wszystko rozprostowało na głowie po nocy, muszę upichcić żel lniany, bo to jest koszmar po prostu. Prosimy o pofalowaną dokumentację zdjęć

Blog o życiu w Walii z przymrużeniem oka:
#23. Cieszę się ze złej pogody i wrzucam moje motywujące linki!
http://blondiewales.blogspot.co.uk/
solaola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 11:39   #22989
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Joanna miód i cytryna I naprawdę nie ma się na razie czym chwalić na razie Mogę wstawić zdjęcie z telefonu, ale uprzedzam, to niezbyt ciekawy widok
Stary 2010-08-13, 11:42   #22990
so_fantastic
Raczkowanie

GG do so_fantastic

Najlepszegoo!

Ja już spakowana, zabieram osobną torebkę na kosmetyki do włosów ale moje włosy mają ostatnio dobre dni, dzisiaj niestety miałam czas je 'nakarmić' tylko Garnierem z awokado i karite na 20 minut, ale i tak są ok. Mój prezent dla włosów dziś - nie spinam ich wsuwkami ( odrastająca grzywka) tylko nabyłam śliczną, gumową opaskę z malutką kokardą i to jej będę używać. Nie wyrywa tyle włosów co wsuwki.
To ja się żegnam, wrócę za dwa tygodnie i będę nadrabiać zaległości na forum Paa, i niech wam się skręt poprawia!

Zapuszczam włosy, dbam o skręt, jestem sobą, robię to co kocham i żyję chwilą
Typ włosów: 3b/C/ii

Edytowane przez so_fantastic
Czas edycji: 2010-08-13 o 11:44
so_fantastic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 11:44   #22991
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez byliczka Pokaż wiadomość
Pytałam na innych wątkach, ale bez odpowiedzi. Otóż mam pytanie. Wyczytałam na wizażu że dobrze jest stosować szampon BabyDream z Rossmana bo jest bezpieczny dla włosów, bez silikonów itp. Więc kupiłam i stosowałam całe 1 opakowanie. Poszłam do fryzjera na podcięcie końcówek, i moja fryzjerka się załamała. Mówi że mam wysuszone włosy na wiór jak jej powiedziałam że używam szamponu dla dzieci to powiedziała, że nie wszystko co dla dzieci nadaje się do używania przez dorosłych i już nie wiem... Stosować? Niestosować?
Szkoda, że nie poprosiłaś, żeby pani fryzjerka uzasadniła swoją mądrość, którą wygłosiła, ciekawa jestem, co by wymyśliła

Teoretycznie Babydream krzywdy nie powinien Ci zrobić, ale może po prostu nie pasuje Ci betaina, która jest w nim zawarta. Niektóre osoby jej nie trawią.
Inna możliwość to to, że używasz silikonowych masek, których babydream nie zmyje dobrze i silikony faktycznie nadbudowały się na Twoich włosach i blokują substancje odżywcze z masek.
Jeśli stosuje się szampony dziecięce, trzeba stosować bardzo świadomą pielęgnację.
Więc albo silikony i szampony z SLS-em, albo dziecięce i przegląd odżywek

Cytat:
chyba bym chciala krotkie włosy, ale z drugiej strony żal tego co jest
boje się jak wlosy sie bedą zachowywaly w wersji mini
tylko co TŻ powie, on uwielbia mnie w długich
Mam 100% zgodności

Cytat:
Ale z tymi TŻetami to jest, nawet włosy mamy takie jak oni chcą;> mój mi prostować nie pozwala:P Chyba kurs feminizmu Syrenki trzeba znów przywołać
To akurat dobrze

Cytat:
Znowu 100% zgodności

Cytat:
Ja przy temacie drastycznego ścięcia włosów zawsze słyszę, że już taki mój los, że mam mieć długie i że jestem na to skazana

I_lonka - oleje mają różne działanie, w zależności od tego, jaki to olej.
Najwięcej korzyści włosom daje olej kokosowy, ponieważ wnika w głąb włosa i regeneruje go oraz przede wszystkim chroni włosay. Po pierwsze, przed wymywaniem protein z włosa przez szampony, oprócz tego przed nadmiernym rozpulchnieniem łusek przy myciu (co jest bardzo ważne dla zdrowia włosów!). Dodatkowo oleje, np. jojoba działają jako emolienty, czyli tworzą na włosie ochronną warstewkę zabezpieczającą przed utratą wilgoci oraz przed uszkodzeniami mechanicznymi.
Jeśli chodzi o moje prywatne doświadczenia, to największe działanie olejowania widziałam na początku zmiany pielęgnacji, kiedy włosy z każdym olejowaniem były coraz ładniejsze i zdrowsze.

Dziś dzień loka i fali
Szkoda, że dopiero dziś się dowiedziałam, bo bym sobie inaczej rozłożyła mycie, żeby dziś paradować w rozpuszczonych. A tak dziś upięty artystyczny nieład mający na celu ukryć deficyty dnia drugiego.
Ale nic to, będę rozpieszczać włosy kokosem, a w ramach święta może coś im rzucić specjalnego na skalp?
Np. rycynę?Będzie dobra okazja, bo generalnie wcierania rycyny w skalp powoduje mnie agresję, ale dziś się poświęcę z okazji naszego święta

Za nasze loki i fale
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 12:02   #22992
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Na mnie jakoś kokos słabo działa
Stary 2010-08-13, 12:10   #22993
malgosia86
Zadomowienie

Dziękuję Dziewczyny za miłe słowa. Super, że się artykuły przydadzą

Ja dzisiaj nie za bardzo świętuję. Wczoraj umyłam włosy i nie nałożyłam żelu, żeby mi jak najszybciej wyschły. Suszarki też oczywiście użyłam i dzięki niej mam dzisiaj na głowie istną szopę Także włosy związane

Niestety, antybiotyki mi jak na razie nie pomagają (poprawa była jednodniowa). Problemy z zatokami się utrzymują pomimo leków
Jak będę musiała to i skrócę włosy tak, żeby mi max. szybko schły, choć oby nie było takiej potrzeby

malgosia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 12:16   #22994
myszka2020
Zakorzenienie

Przyłączam się do Was Kochane Podczytywałam sobie z nudów zakręcone forum i doszłam do wniosku, że mam tendencję do falowania włosków. A zawsze chciałam na siłę, by były proste. Ale koniec oszukiwania natury - są falowane, to będą

Wczoraj był mój pierwszy raz z myciem odżywką Potem odżywka ze spłukiwaniem, potem wgniatanie naturii z joanny, wysuszenie na powietrzu. Rano nie rozczesywałam wg zasad pielęgnacji falowanych (zawsze czesałam i było siano) i znowu odrobina naturii. Oto co otrzymałam widzimy na 1 zdjęciu. A tak wyglądały moje włosy całkiem niedawno z suszarką, prostownicą i rozczesywaniem, suche, paskudne siano - 2 zdjęcie.

Muszę włoski nawilżyć, na razie mam olejek rycynowy (przymierzam się do kokosa) i wizażowe hitowe maski (gloria, kallos, profis coco mask), odłożyłam wszystko z silikonami i pq. I czytam Was dalej
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 12:26   #22995
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Ja chyba po prostu nie umiem nakładać żelu lnianego
Stary 2010-08-13, 12:26   #22996
jumaatt
Rozeznanie

Cytat:
Na mnie jakoś kokos słabo działa
W sensie, że nie widzisz wizualnie, że włosy są ładniejsze po kokosie, czy może masz wrażenie, że Ci szkodzi?
Jeśli to drugie, może masz za bardzo porowate włosy i za dużo oleju w nie wnika. Jeśli to pierwsze, że moim zdaniem mogłabyś kokosować i tak, w ramach profilaktyki i zabezpieczenia włosów przed detergentami

Cytat:
Napisane przez malgosia86 Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj nie za bardzo świętuję. Wczoraj umyłam włosy i nie nałożyłam żelu, żeby mi jak najszybciej wyschły. Suszarki też oczywiście użyłam i dzięki niej mam dzisiaj na głowie istną szopę Także włosy związane
To może im podogadzaj wieczorem w ramach świętowania jakaś przyjemną maską

Cytat:
Niestety, antybiotyki mi jak na razie nie pomagają (poprawa była jednodniowa). Problemy z zatokami się utrzymują pomimo leków
Jak będę musiała to i skrócę włosy tak, żeby mi max. szybko schły, choć oby nie było takiej potrzeby
Mam nadzieję, że niedługo się poprawi.

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Przyłączam się do Was Kochane Podczytywałam sobie z nudów zakręcone forum i doszłam do wniosku, że mam tendencję do falowania włosków. A zawsze chciałam na siłę, by były proste. Ale koniec oszukiwania natury - są falowane, to będą

Wczoraj był mój pierwszy raz z myciem odżywką Potem odżywka ze spłukiwaniem, potem wgniatanie naturii z joanny, wysuszenie na powietrzu. Rano nie rozczesywałam wg zasad pielęgnacji falowanych (zawsze czesałam i było siano) i znowu odrobina naturii. Oto co otrzymałam widzimy na 1 zdjęciu. A tak wyglądały moje włosy całkiem niedawno z suszarką, prostownicą i rozczesywaniem, suche, paskudne siano - 2 zdjęcie.

Muszę włoski nawilżyć, na razie mam olejek rycynowy (przymierzam się do kokosa) i wizażowe hitowe maski (gloria, kallos, profis coco mask), odłożyłam wszystko z silikonami i pq. I czytam Was dalej
Myszka, witamy i rozgość się
Różnica na zdjęciach bardzo widoczna
jumaatt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 12:28   #22997
dotka95
Zakorzenienie

GG do dotka95

Jeśli trzymam go 2-3h to efekt nie jest spektakularny, ale trochę nabłyszcza i wygładza. Jeśli dłużej - moje włosy są takie... dziwne, sama nie wiem, jak to okreslić. Chociaż muszę przyznać, że moje powakacyjne siano doprowadził do porządku. A nakładam go choćby z tego względu, że lubię coś robić z włosami

Edytowane przez dotka95
Czas edycji: 2010-08-13 o 12:30
dotka95 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 12:29   #22998
smerf3
Raczkowanie

Cytat:
wiesz muszę wybrać się na badania bo mam dziwne dolegliwości ostatnio skurcze w stopach że aż mi paluchy wykręca magnez+potas troche pomogły ale nie do końca może to być coś nie tak z elektrolitami tak powiedziała mi kobietka na pogotowiu jak wylądowałam 3 dni temu z pęcherzem po oddawałam z krwią a dopiero 2 tyg temu skończyłam kurację furaginem i znów
jeju, biedna też mam z tym problemy, ale zwykle jesienią i zimą, kiedy przemarznę. Próbowałaś łykać zapobiegawczo np Urosept? I koniecznie biegnij na badania - morfologia, ob, żelazo, potas, tsh.

Zobacz Kropciu co tu laska kombinuje, żeby mieć takie włosy jak Ty masz naturalnie
http://www.youtube.com/watch?v=w74e5...eature=related

Cytat:

To akurat dobrze
Mój mi najpierw kupił prostownicę, a potem uznał, że źle wyglądam w prostych i zdecydowanie woli loki:P nałogowo nigdy nie prostowałąm, może 2 razy do roku;]

Cytat:
Myślę, że teraz mam najspokojniejszy okres Nie używam suszarki, lokórki, prostownicy...
No ja też nie uzywam niczego takiego, ale moja lekarka uznała, że nia można mieć naturalnie loków, tylko zaraz trzeba po lokówkę sięgać;>

Cytat:
Napisane przez so_fantastic Pokaż wiadomość
Najlepszegoo!

To ja się żegnam, wrócę za dwa tygodnie i będę nadrabiać zaległości na forum Paa, i niech wam się skręt poprawia!
Udanych wakacji i niech lok się kręci
Stary 2010-08-13, 12:29   #22999
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:

Myszka, witamy i rozgość się
Różnica na zdjęciach bardzo widoczna
Dziękuję Prawdę mówiąc, to już teraz jestem zachwycona, bo choć puch na falach nadal jest, to nie wygląda tak paskudnie jak na prostych. A jak ma być za kilka tygodni coraz lepiej, to już w ogóle chyba Was ozłocę
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 12:43   #23000
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Jeszcze o jednym pomyślałam, jeśli Rybiorek tak dobrze ciacha bo w końcu ładna fryzurka jej wyszła to może nie będziemy sobie zawracać głowy fryzjerami tylko będziemy się do niej zgłaszać?

ja nie wiem czy z wrazenia ze tne cudze wlosy dalabym rade utrzymac nozyczki

ale fakt jest niezaprzeczalny - nigdy wiecej nie pojde do fryzjera, wloski fajnie w tym tygodniu wygladaja, przy prostych wlosach ta fryzura bylaby fatalna bo nie mam rowno obciete, jedna strona inaczej, druga inaczej ale przy kreciolkach nie rzuca sie w oczy, teraz spokojnie czekac az podrosna, gora sie kreci, dol faluje bo jeszcze duzo rozjasnionych jest, dol by jednak mniej obciety, ale i tak znow moge powiedziec ze mam krecone wlosy, codziennie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 12:55   #23001
wrily_curly
Rozeznanie

już nie wiem, czym ratować moje włosy po olejowaniu umyłam glorią, nałożyłam na czas prysznicowania artiste, potem joanna b/s, nivea fc i trochę żelu lnianego. Zwykle był to zestaw idealny (no może ten artiste szału nie robił) a dzisiaj po 3 godzinach włosy są po prostu... ech... zero objętości, leżą bez życia, z przodu jeszcze jakoś się kręcą od ucha po ugniataniu, harmonijkowaniu i innych ewolucjach, ale z tyłu jak przejadę ręką to czuję, że tylko na końcach są jakieś zawijaski a tak to wiszą. Jedynie w dolnej, najdłuższej warstwie jest kilka dość ładnych zawijasków, wszystko jest potargane, nieuporządkowane, niefajne a na wierzchu zrobiła mi na tyle krótkie (ledwo do ucha) że po prostu leżą bez jednej fali. A jeszcze wczoraj rano miałam loki prawie od nasady przepraszam za marudzenie ale muszę z siebie wyrzucać swój żal nie wyobrażam sobie, żebym miała czekać na powrót "moich" włosów do czasu aż odrosną kilka centymetrów... bo po co było się tyle starać i kombinować jak wystarczyła godzina, żeby to zniszczyć...
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 12:56   #23002
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
jeju, biedna też mam z tym problemy, ale zwykle jesienią i zimą, kiedy przemarznę. Próbowałaś łykać zapobiegawczo np Urosept? I koniecznie biegnij na badania - morfologia, ob, żelazo, potas, tsh.

Zobacz Kropciu co tu laska kombinuje, żeby mieć takie włosy jak Ty masz naturalnie
http://www.youtube.com/watch?v=w74e5...eature=related

no tylko moje nie są takie regularne czasem na wielkie wyjście robię tak z niesfornymi pasemkami które się nie skręcą lub jakoś odstają dziwnie

Zrobię te badania w najbliższej wolnej chwili jak fajnie że pokrzywka jest nie tylko na włosy a również na problemy z drogami moczowymi

Stary 2010-08-13, 13:01   #23003
smerf3
Raczkowanie

Cytat:
Zrobię te badania w najbliższej wolnej chwili jak fajnie że pokrzywka jest nie tylko na włosy a również na problemy z drogami moczowymi
To dodaj sobie jeszcze napar ze skrzypu, również działa na jedno i na drugie
Stary 2010-08-13, 13:05   #23004
kropcia007
Wtajemniczenie

Cytat:
To dodaj sobie jeszcze napar ze skrzypu, również działa na jedno i na drugie
też czasem popijam

Stary 2010-08-13, 13:07   #23005
aniabaniaa
Zakorzenienie

Cześć! Dołączam do Was. Mi tak samo fryzjer zrypał fryzurę. Mam siano do ramion. Loki do ramion? NĘDZA! pocieszcie mnie jakoś ;/ kompletnie nie wiem co mam robić. Na szczęście wcześniej stosowałam radical i włosy pięknie odrastają
- załamana efektem wizyty, chwyciłam za prostownicę ;] nie krzyczcie, ale nie było wyjścia teraz postanawiam wyhodować cudne loki... wcześniej miałam włosy zniszczone, przesuszone, ale jednak skręt był piękny, teraz szkoda gadać. Będę Was czytała, bo jesteście ekspertkami )))

aniabaniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 13:12   #23006
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
już nie wiem, czym ratować moje włosy po olejowaniu umyłam glorią, nałożyłam na czas prysznicowania artiste, potem joanna b/s, nivea fc i trochę żelu lnianego. Zwykle był to zestaw idealny (no może ten artiste szału nie robił) a dzisiaj po 3 godzinach włosy są po prostu... ech... zero objętości, leżą bez życia, z przodu jeszcze jakoś się kręcą od ucha po ugniataniu, harmonijkowaniu i innych ewolucjach, ale z tyłu jak przejadę ręką to czuję, że tylko na końcach są jakieś zawijaski a tak to wiszą. Jedynie w dolnej, najdłuższej warstwie jest kilka dość ładnych zawijasków, wszystko jest potargane, nieuporządkowane, niefajne a na wierzchu zrobiła mi na tyle krótkie (ledwo do ucha) że po prostu leżą bez jednej fali. A jeszcze wczoraj rano miałam loki prawie od nasady przepraszam za marudzenie ale muszę z siebie wyrzucać swój żal nie wyobrażam sobie, żebym miała czekać na powrót "moich" włosów do czasu aż odrosną kilka centymetrów... bo po co było się tyle starać i kombinować jak wystarczyła godzina, żeby to zniszczyć...
a moze juz czas na szampon? nawet 100% CG od czasu do czasu musi uzyc szamponu poniewaz produkty moze nie to ze sie nadbudowywuja (mowie o innych niz pq i silikony) ale lekko moga wlosy oblepic, to czy bedzie to szampon z sls czy bez zalezy co stosujesz, ja 2 razy w tygodniu myje szamponem bez sls (ale ja myje codziennie (lub przynajmniej mocze i nakladam maske/odzywke) a raz na mc z sls (joanna z wrzosem obecnie), czesto po umyciu szamponem loki wracaja double

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Napisane przez aniabaniaa Pokaż wiadomość
Cześć! Dołączam do Was. Mi tak samo fryzjer zrypał fryzurę. Mam siano do ramion. Loki do ramion? NĘDZA! pocieszcie mnie jakoś ;/ kompletnie nie wiem co mam robić. Na szczęście wcześniej stosowałam radical i włosy pięknie odrastają
- załamana efektem wizyty, chwyciłam za prostownicę ;] nie krzyczcie, ale nie było wyjścia teraz postanawiam wyhodować cudne loki... wcześniej miałam włosy zniszczone, przesuszone, ale jednak skręt był piękny, teraz szkoda gadać. Będę Was czytała, bo jesteście ekspertkami )))
Witamy i zapraszamy, efekty beda tylko spokojnie, daj sobie czas, ja sobie zniszczylam farbowaniem i rozjasnianiem, samodzielnie sie ciachlam (jak cofniesz sie kilkanascie stron to zobaczysz) dosc krotko jak na mnie i kazdego dnia lepiej przeczytaj linki podpiete na poczatku watku i pytaj jak cos niejasne, mamy tu kilka prawdziwych specjalistek z olbrzymia wiedza
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2010-08-13, 13:14   #23007
aniabaniaa
Zakorzenienie

wiem od dawna czytam i wykorzystuję tą wiedzę. jednak tyyle tego jest, ciężko ogarnąć wszystko naraz !

aniabaniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 13:37   #23008
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniabaniaa Pokaż wiadomość
wiem od dawna czytam i wykorzystuję tą wiedzę. jednak tyyle tego jest, ciężko ogarnąć wszystko naraz !
ja do tej pory mam wiedze fragmentaryczna ale jak jestem niepewna czegos to pytam tutejszych znawczyc: Eloe77, Syrenke, Jumaatt (jak kogos pominelam przepraszam)

no i musze powiedziec ze ciecie naprawde bylo konieczne, wloski z dzisiaj ponizej, pielegnacja w codzienniku, nie wiem czy to jeden produkt czy wszystkie i ich polaczenie ale naprawde jestem zadowolona, choc oczywiscie wolalabym aby byly dluzsze ale z dwoch opcji - dlugie, zniszczone, matowe siano ktore sie nie kreci i takie krotkie zakrecone, wole krotkie, za pare miesiecy jak dol troche podetne (taki jest plan, gory nie ruszac i tylko dol ciac, w sensie podcinac) to mam nadzieje beda loki wszedzie
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2010-08-13 o 14:02
Stary 2010-08-13, 14:19   #23009
wrily_curly
Rozeznanie

Rybiorku, wczoraj jak tylko wróciłam umyłam włosy Barwą, żeby zmyć wszystko, co mi nakładała (a pewnie nieciekawie było), w dodatku jak mi umyła jakimś szamponem to strasznie skalp swędział czasami też oleje, jeśli są wyjątkowo oporne, zmywam szamponem i staram się dbać żeby nic się nie nagromadziło. Niestety, jak widać, złe ścięcie potrafi wszystko zepsuć
wrily_curly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 14:22   #23010
Yasmin
Raczkowanie

GG do Yasmin

Cytat:
ładne, ładne ale chyba trochę do Rybiorka za daleko

Cytat:
mój ex TŻ za to męczył mnie żebym prostowała, i chciał żebym farbowała na ciemno i o zgrozo żebym się opalała ( a ja bladziutka jestem z natury)
Ciężko było....

Cytat:
za dużo?? jak to możliwe?? podziel się trochę ze mną, bo ja na granicy mam.

Cytat:
tak zamierzałam ale teraz jakoś głupio się układa albo wisi po tej swojej stronie albo przekładam ją na drugą obecnie spinam do tyłu. Ale wczoraj oglądałam fotki w telefonie i podobam się sobie z grzyweczką a z przedziałkiem po środku wyglądam jak ciumcia
ja z grzywką wyglądam lepiej, ale też i młodziej. Poza tym strasznie ona u mnie była problematyczna
a zapuszczałam ją właśnie nosząc upiętą do góry...

Kropciu, zrób koniecznie badania.

Cytat:
Joanna miód i cytryna I naprawdę nie ma się na razie czym chwalić na razie Mogę wstawić zdjęcie z telefonu, ale uprzedzam, to niezbyt ciekawy widok
poprosimy o zdjęcia

Jumaatt a czemu Ty się ze mnie śmiejesz, o niedobra
Co ja poradzę, że niezdecydwana jestem, a właściwie byłam...
Dziś po kokosku włoski ładnie wyglądają i nie muszę ich obcinać.
Chyba się w nim zakocham

Co do BD to wątpie też żeby się przyczynił do aż do tak drastycznego wysuszenia końcówek. Koleżanka jak zobaczyła że myje włosy hippem to powiedziała, że dostanę od niego na pewno łupieżu

Małgosiu zdrówka życzę

Solaola z degażowaniem było ciężko, długo to trwało, a potem ciachnęłam włosy do linii brody i zaczęłam zapuszczać od nowa
Yasmin jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości