Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-12, 11:22   #2401
miss_alchemist
Raczkowanie

Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. IV

Droga tiramisu_, miękkiego stanika w rozmiarze 70B ze świecą szukać. Mileny szczerze odradzam, to strasznie kapryśne staniki, do tego potrafią niemiłosiernie spłaszczyć. Flamenco ma do tego okropny, niepracujący obwód. Jako była "nosicielka" 70B mogę rzec, że w tym rozmiarze miękkich staników w sklepach uświadczyć nie można - prawie same gąbczaste, gąbka zamiast biustu Jedyny przyzwoity miękki model w tym rozmiarze, jaki znam, to Gossard Esprit. No i kiedyś pojawią się miękkie Effuniaki. Arabella, którą zalinkowałaś, zaczyna się bodajże od B. Ogólnie zresztą Freya na małych biustach rzadko kiedy wygląda dobrze.

Droga dzaga1989, mimo wszystko proponuję - zmierz się wg podanej instrukcji, podaj wymiary, określimy szukany rozmiar i spróbujemy dobrać konkretny model

Jeżeli dobrze rozumiem, to "miseczki" w tej sukience to po prostu gąbeczka na wysokości biustu? Wg mnie takie wszycie gąbeczki kompletnie nic nie daje, poza spłaszczeniem biust zbierają w dużej mierze fiszbiny (chyba, że takowe w sukience są).
miss_alchemist jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 11:39   #2402
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Znalazłam na Allegro staniki Dama Kier, dość korzystne cenowo i się nad nimi zastanawiam...
Przeszukałam wątek i jedna użytkowniczka (przepraszam, że nie pamiętam nicku ) na wymiary 73/90-91 zamówiła 70E i był znacznie za duży w obwodzie. Ja mam wymiary takie same, więc 70E odpada... Teraz pytanie: skusić się na 65E czy 65F? Skłaniałabym się ku 65F, bo skoro obwód zaniżam o jeden rozmiar, to muszę zwiększyć miskę, ale to F mnie przeraża

Waham się, bo w aukcjach zaznaczone jest, że ze względu na wyprzedażowy charakter aukcji towar nie podlega wymianie ani zwrotowi i to mnie troszkę odstrasza
Jeśli myślisz o zakupach u DAMA KIER HURT to jak najbardziej polecam, ceny co najmniej 20% niższe niż w innych sklepach internetowych, na Intymnej biustonosze kosztują 20 - 30 zł więcej. Przesyłka bardzo szybka i kontakt również świetny.

Ja mam takie same wymiary (nooo ... 74/90-91) i 65F jest idealny. Tylko np. przy push upach w tym rozmiarze musisz szukać modeli bardziej zabudowanych jak Mex czy Cacharel, bo softy jak Anabella i lekko usztywniane jak np. wypadają mniejsze; czyli np. taki push up leży idealnie, a już soft ma za małą miskę (wypada jak E). Więc przy softach celuj raczej w 65G.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 11:48   #2403
tiramisu_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miss_alchemist Pokaż wiadomość
Droga tiramisu_, miękkiego stanika w rozmiarze 70B ze świecą szukać. Mileny szczerze odradzam, to strasznie kapryśne staniki, do tego potrafią niemiłosiernie spłaszczyć. Flamenco ma do tego okropny, niepracujący obwód. Jako była "nosicielka" 70B mogę rzec, że w tym rozmiarze miękkich staników w sklepach uświadczyć nie można - prawie same gąbczaste, gąbka zamiast biustu Jedyny przyzwoity miękki model w tym rozmiarze, jaki znam, to Gossard Esprit. No i kiedyś pojawią się miękkie Effuniaki. Arabella, którą zalinkowałaś, zaczyna się bodajże od B. Ogólnie zresztą Freya na małych biustach rzadko kiedy wygląda dobrze.
Nawet chociażby w niesławnym Triumphie znajdzie 70b miękkie. Na allegro nawet dość sporo można znaleźć. Milenę też mierzyłam i mimo wszystko na tą okazję polecam. Dziewczyna szuka stanika okazyjnego pod tą konkretną sukienkę, juz nie przesadzajcie z wciskaniem komuś innego romiaru i super dobranego stanika jeśli ta osoba nie ma na to ochoty. Wg mnie jeśli rozważa zakup tego bandaża na piersi, to uważam, że Milena jest znacznie lepszym rozwiązaniem. Jestem pewna, że staników jest sporo tylko trzeba poszukać.

Oczywiście, mierzenie się i dobranie nowego rozmiaru polecam, ale nic na siłę. Każda osobą, która się tu wpisuje zaraz jest atakowana.

Edytowane przez tiramisu_
Czas edycji: 2010-08-12 o 11:49
tiramisu_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 12:05   #2404
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
Napisałam, że mam rozmiar 70B, a na to usłyszałam, że 'lepiej się jeszcze raz zmierz dziewczyno, bo nie wierzę, że masz taki rozmiar o którym piszesz!', więc o co kaman? Tak jakby to była informacja z kosmosu...Jakbym przed nią stała i widziałaby balony rozmiaru D a ja wciskałabym jej kit, że noszę B.
A za poradę od koleżanki dotyczącą straplessa podziękowałam, bo taki stanik mnie nie interesuje. Po prostu trzeba mi czegoś z 'cienkimi miseczkami'. Pytam tylko o taki typ stanika, a dostaję odpowiedź, sugerującą: od jednej osoby, że mam pewnie jakiś źle wymierzony, albo źle dobrany stanik, a od drugiej, że odnoszę się z jadem

Dostałam już odpowiedź której potrzebowałam. Dziękuję A za jad (którego i tak nie było) przepraszam.
dzago, moja odpowiedz byla grzeczna, nadto nie byla w takim tanie, jak wyzej ja przedstawilas. po prostu wyrazilam przypuszczenie, ze moze nie masz dobrze dobranego rozmiaru, bowiem sporo dziewczyn przychodzacych tutaj wychodzi ze zgola odmiennymi rozmiarami
a wytluszczone utwierdza mnie, ze mialam racje. nie ma czegos takiego jak rozmiar "B" ani "D". i "D" to nie sa balony. widzialas kiedys 65D czy 70D? maly, zgrabny biust, ot co.

co do przeswitywania, faktycznie, umknelo mi, przepraszam, ale nie rozumiem, dlaczego zaraz na mnie najechalas

Cytat:
Napisane przez tiramisu_ Pokaż wiadomość
Ale dziewczyny nic na siłę! Przykre jest czasem jak gdzieś, ktoś na wizażu, czy gdziekolwiek w necie napisze cos o biuscie i zaraz się odzywają panie wszysktowiedzące i wypisuję wyniosłe, i dość często chamskie posty..
wiem o czym piszesz, ale zaprawde, uwazasz, ze moja odpowiedz byla napastliwa? wlasnie majac na wzgledzie, ze nic na sile, zaproponowalam kolezance ponowne pomierzenie sie, albowiem wiem, ze 70B to nie Yeti i w przyrodzie - rzadko, bo rzadko - ale wystepuje.

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Napisane przez miss_alchemist Pokaż wiadomość
Droga dzaga1989, mimo wszystko proponuję - zmierz się wg podanej instrukcji, podaj wymiary, określimy szukany rozmiar i spróbujemy dobrać konkretny model
ano. w innym rozmiarze jest szansa na miekki stanik
Stary 2010-08-12, 12:13   #2405
mysiak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
Więc albo dostanę gdzieś taki "bandaż": http://www.asos.com/Asos/Asos-Boudoi...bi=1&clr=black
albo pójdę bez stanika.
Wiesz, nie jestem stanikowym guru, ale wydaje mi się, że bandaże spłaszczają i optycznie deformują biust. Co innego, gdyby to był taki bandażowy top na coś z miseczkami, ale w odwrotnej kolejności to raczej nie zda egzaminu

Rozumiem, że nie prosiłaś o sprawdzenie Twojego rozmiaru, ale ja odebrałam wypowiedź siarki40 naprawdę pozytywnie - nie wyczułam żadnej ironii czy niedowierzania, raczej życzliwość i chęć pomocy

PS Do bardziej zaprawionych w bojach stanikomaniaczek: czy możecie doradzić, który z warszawskich, stacjonarnych sklepów wymienionych w pierwszym poście ma solidne brafitterki i przyjazne ceny? Może nawet bardziej niż przyjazne, bo wyjątkowo krucho u mnie z kasą w chwili obecnej a marzy mi się choć jeden świetnie dopasowany cielisty (nude) stanik

Pytam o brafitterki, bo ze względu na mój, ekm, stożokowaty biust nie jestem przekonana do wyników elektronicznego kalkulatora

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37

Edytowane przez mysiak
Czas edycji: 2010-08-12 o 12:14
mysiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 12:34   #2406
miss_alchemist
Raczkowanie

mysiak, na Twoim miejscu wybrałabym się do Dopasowanej albo Abrakadabry, jeszcze nie słyszałam, żeby ktoś wyszedł z nich niezadowolony Ale ogólnie większość warszawskich sklepów cieszy się bardzo dobrą opinią.

tiramisu_ -myślę, że Milena w tym rozmiarze da efekt podobny, co ten bandaż, tylko do tego będzie uwierać obwodem i fiszbinami
miss_alchemist jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 12:46   #2407
mengazhu
Zadomowienie

GG do mengazhu

Witam, jestem pierwszy raz na tym forum i jestem w szoku
Zmierzyłam się tak jak mi radziłyście. Z dotychczasowego 75-80B wyszło mi 70D (kiedy mierzyłam się na szybcika wyszło mi 70 E). Ciekawe. Przy najbliższej okazji sprawdzę w sklepie.
Pytanie mam jednak. Czy Wy wszystkie kupujecie sobie same biustonosze za ponad 1000zł? Przepraszam, jednak mnie zwyczajnie na to nie stać. Kiedy człowiek zarabia około 1000 zł, ma na utrzymaniu dzieciaka (o mężu nie wspomnę bo ona sam na siebie robi ) to jakoś mało wiarygodne wydaje mi się kupowanie bielizny za taką kwotę. A co z dokompletowanymi do tegoż stanika majtkami, stringami, szortami. Są jakieś tanie sklepy z biustonoszami? Dobrymi w dodatku?
Stary 2010-08-12, 12:48   #2408
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość
Jeśli myślisz o zakupach u DAMA KIER HURT to jak najbardziej polecam, ceny co najmniej 20% niższe niż w innych sklepach internetowych, na Intymnej biustonosze kosztują 20 - 30 zł więcej. Przesyłka bardzo szybka i kontakt również świetny.

Ja mam takie same wymiary (nooo ... 74/90-91) i 65F jest idealny. Tylko np. przy push upach w tym rozmiarze musisz szukać modeli bardziej zabudowanych jak Mex czy Cacharel, bo softy jak Anabella i lekko usztywniane jak np. wypadają mniejsze; czyli np. taki push up leży idealnie, a już soft ma za małą miskę (wypada jak E). Więc przy softach celuj raczej w 65G.
Dziękuję za odpowiedź i cenne wskazówki

Tak, myślę o zakupach u DAMA-KIER-HURT Hm, a który model dokładnie kupowałaś? I jak z jego rozciągliwością i użytkowaniem?

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 13:11   #2409
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za odpowiedź i cenne wskazówki

Tak, myślę o zakupach u DAMA-KIER-HURT Hm, a który model dokładnie kupowałaś? I jak z jego rozciągliwością i użytkowaniem?

Już Ci mówię. Generalnie bardzo te staniki polubiłam, bo w rozmiar trafiłam idealnie, wszystkie tak samo ładnie eksponują i podtrzymują biust i mają dość fajny design (trochę kiczowaty czasem, ale większość naprawdę elegancko i kobieco wygląda na ciele).

Mój ulubiony to Delice, ale dostępny tylko na Intymnej niestety. Solidnie wykonany, wygląda dokładnie jak na zdjęciach, rozciągliwy nie jest wcale (od marca noszę, piorę mniej więcej raz w tygodniu i wciąż zapinam na pierwszą haftkę). Świetnie trzyma biust (jest dość szeroki i trzyma dobrze pod biustem) i go uwydatnia. Taki sam w sensie rozciągliwości i miseczek jest Mex.

Mam też Jasmine, jest nieco mniej zabudowany pod biustem i bardziej delikatny, troszkę się rozciągnął od marca (z pierwszej haftki przeszłam na ostatnią), miseczki też troszkę sfatygowane, ale trzeba mu przyznać, że przez 2 miesiące nosiłam go co drugi dzień.

Anastasia - jest dobrze zabudowana pod biustem, podobnie jak Delice, ale ma nieco bardziej miękkie miseczki. Jest mniej więcej tak rozciągliwy jak Jasmine. Takie same jak Anastasia są Gabrielle, Cacharel iVicenza - też je bardzo lubię.

Generalnie jeżeli chcesz wypróbować rozmiar to polecam Ci kupić Mercedes albo Dalilea - będziesz wiedziała jak ci się noszą twarde puszapy tej firmy, i jakiś miękki push np. Allure albo Lilly. Jak będą nieodpowiednie to nic się nie martw, wezmę je od Ciebie (bo widzę, ze jesteś z Wrocka)

edit: acha, jeszcze ze ściśliwością; więc Dama Kier jest średnio ściśliwa, że tak powiem, Karczki są wykonane z miękkich i rozciągliwych materiałów (nie to co pancerna Wonderbra czy Gossard), i generalnie są to staniki na niskim poziomie wytrzymałości. Jeśli chcesz zainwestować w 2 - 3 porządne staniki, to polecam bardziej brytyjskie firmy. Ale jak chcesz poszaleć to jak najbardziej polecam.

Ach, no i jeszcze rozmiarem odpowiadają stanikom firmy Kinga, jeśli to Ci coś pomoże

Cytat:
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.

Edytowane przez szugarbejb
Czas edycji: 2010-08-12 o 13:16
Stary 2010-08-12, 13:24   #2410
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Już Ci mówię. Generalnie bardzo te staniki polubiłam, bo w rozmiar trafiłam idealnie, wszystkie tak samo ładnie eksponują i podtrzymują biust i mają dość fajny design (trochę kiczowaty czasem, ale większość naprawdę elegancko i kobieco wygląda na ciele).

Mój ulubiony to Delice, ale dostępny tylko na Intymnej niestety. Solidnie wykonany, wygląda dokładnie jak na zdjęciach, rozciągliwy nie jest wcale (od marca noszę, piorę mniej więcej raz w tygodniu i wciąż zapinam na pierwszą haftkę). Świetnie trzyma biust (jest dość szeroki i trzyma dobrze pod biustem) i go uwydatnia. Taki sam w sensie rozciągliwości i miseczek jest Mex.

Mam też Jasmine, jest nieco mniej zabudowany pod biustem i bardziej delikatny, troszkę się rozciągnął od marca (z pierwszej haftki przeszłam na ostatnią), miseczki też troszkę sfatygowane, ale trzeba mu przyznać, że przez 2 miesiące nosiłam go co drugi dzień.

Anastasia - jest dobrze zabudowana pod biustem, podobnie jak Delice, ale ma nieco bardziej miękkie miseczki. Jest mniej więcej tak rozciągliwy jak Jasmine. Takie same jak Anastasia są Gabrielle, Cacharel iVicenza - też je bardzo lubię.

Generalnie jeżeli chcesz wypróbować rozmiar to polecam Ci kupić Mercedes albo Dalilea - będziesz wiedziała jak ci się noszą twarde puszapy tej firmy, i jakiś miękki push np. Allure albo Lilly. Jak będą nieodpowiednie to nic się nie martw, wezmę je od Ciebie (bo widzę, ze jesteś z Wrocka)

edit: acha, jeszcze ze ściśliwością; więc Dama Kier jest średnio ściśliwa, że tak powiem, Karczki są wykonane z miękkich i rozciągliwych materiałów (nie to co pancerna Wonderbra czy Gossard), i generalnie są to staniki na niskim poziomie wytrzymałości. Jeśli chcesz zainwestować w 2 - 3 porządne staniki, to polecam bardziej brytyjskie firmy. Ale jak chcesz poszaleć to jak najbardziej polecam.

Ach, no i jeszcze rozmiarem odpowiadają stanikom firmy Kinga, jeśli to Ci coś pomoże
szugarbejb, jesteś cudowna
Jak przejrzałam ofertę, to bardzo spodobały mi się właśnie Mercedes i Lily Na pewno któryś kupię, ale jeszcze pomyślę który Na dwa mi raczej złotówek nie starczy, bo się spłukałam na wakacjach
A kupowałaś może jakieś staniki w Matinie na Jedności Narodowej? Wybieram się tam i ciągle dotrzeć nie mogę

Stary 2010-08-12, 13:29   #2411
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
szugarbejb, jesteś cudowna

Cytat:
Jak przejrzałam ofertę, to bardzo spodobały mi się właśnie Mercedes i Lily Na pewno któryś kupię, ale jeszcze pomyślę który Na dwa mi raczej złotówek nie starczy, bo się spłukałam na wakacjach
Lily możesz brać, bo nie mam
Cytat:
A kupowałaś może jakieś staniki w Matinie na Jedności Narodowej? Wybieram się tam i ciągle dotrzeć nie mogę
A powiedz mi, co to za sklep, bo nie mam pojęcia ? Jak już mam straszną chcicę pomacać coś stacjonarnie to chodzę na Ruską, o Matinie nie słyszałam

Cytat:
(...)
Stary 2010-08-12, 13:38   #2412
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:

Lily możesz brać, bo nie mam
A powiedz mi, co to za sklep, bo nie mam pojęcia ? Jak już mam straszną chcicę pomacać coś stacjonarnie to chodzę na Ruską, o Matinie nie słyszałam
To wezmę Lily, chociaż skłaniałam się bardziej ku Mercedesowi, bo ma gładkie miseczki Ale jak mi Lily podpasuje, to najwyżej później kupię sobie Mercedesa

Matina to właśnie stacjonarny sklep stanikowy na Jedności Narodowej. Ponoć duży wybór staników i raczej niskie ceny. Pytałam koleżanki, mówiła, że cenowo zamykają się w 100 zł. Nie wiem ile w tym prawdy, bo nigdy nie byłam. A wybieram się od roku chyba
Znalazłam teraz info, że na II piętrze w Feniksie jest jakieś stanikowe stoisko z polskimi markami

Edytowane przez aktogimka
Czas edycji: 2010-08-12 o 13:44
Stary 2010-08-12, 13:47   #2413
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
To wezmę Lily, chociaż skłaniałam się bardziej ku Mercedesowi, bo ma gładkie miseczki Ale jak mi Lily podpasuje, to najwyżej później kupię sobie Mercedesa

Matina to właśnie stacjonarny sklep stanikowy na Jedności Narodowej. Ponoć duży wybór staników i raczej niskie ceny. Pytałam koleżanki, mówiła, że cenowo zamykają się w 100 zł. Nie wiem ile w tym prawdy, bo nigdy nie byłam. A wybieram się od roku chyba
Jak Lily Ci nie podpasuje, to pisz na priv

Sprawdzałam tą Matinę, w sensie adres, nawet w sumie niedaleko mieszkam, może mi się tam uda dotrzeć przed Bożym Narodzeniem, to zdam relację Ja niestety jestem rozpieszczona zakupami internetowymi , więc nie wiem czy coś kupię, ale pooglądać mogę pojechać.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Znalazłam teraz info, że na II piętrze w Feniksie jest jakieś stanikowe stoisko z polskimi markami
Mały wybór

Cytat:
(...)
Stary 2010-08-12, 13:52   #2414
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Jak Lily Ci nie podpasuje, to pisz na priv
Ok To klikam w Lily 65F, przelewam kaskę i czekam na paczkę

edit:
Ktoś kilka minut przed podjęciem przeze mnie ostatecznej decyzji kupił Lily

Edytowane przez aktogimka
Czas edycji: 2010-08-12 o 14:11
Stary 2010-08-12, 14:29   #2415
sideritis
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny, nareszcie zdecydowałam się do was napisać, bo ciężko mi dobrać odpowiedni stanik.
Moje wymiary: 79 pod biustem i i 90 w biuście. Czy mogę prosić o jakieś wskazówki, ew. parę linków do odpowiednich modeli? Naprawdę mi zależy na dobrze dobranym biustonoszu, liczę na waszą pomoc

sideritis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 14:39   #2416
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Ok To klikam w Lily 65F, przelewam kaskę i czekam na paczkę
edit:
Ktoś kilka minut przed podjęciem przeze mnie ostatecznej decyzji kupił Lily
Możesz kupić Anastasie albo Cacharel, bo są tak samo szyte, albo napisać do pani z pytaniem czy ma jeszcze , bardzo miła jest

Albo poczekać jakieś półtora miesiąca (aż mnie się kolejne fundusze zbiorą ) to poklikamy coś razem, za przesyłkę na pół zapłacimy (bo ja zrobiłam przedwczoraj zamówienie, szkoda, że nie zajrzałam tu wcześniej ).

Cytat:
(...)
Stary 2010-08-12, 14:46   #2417
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz kupić Anastasie albo Cacharel, bo są tak samo szyte, albo napisać do pani z pytaniem czy ma jeszcze , bardzo miła jest

Albo poczekać jakieś półtora miesiąca (aż mnie się kolejne fundusze zbiorą ) to poklikamy coś razem, za przesyłkę na pół zapłacimy (bo ja zrobiłam przedwczoraj zamówienie, szkoda, że nie zajrzałam tu wcześniej ).
Napisałam maila, że jestem zainteresowana Lily i zaraz go wystawiono, już kupiłam
A z kolejnymi zakupami mogę oczywiście poczekać, sama nie jestem teraz za bardzo przy kasie Razem pokilkamy

Stary 2010-08-12, 20:40   #2418
Olcia
Zakorzenienie

Dziewczyny a jak powinnam sie najlepiej obfotografowac, zebyscie widzialy, czy te 65E Panache Tiffany plunge jest na mnie na 100% dobry...?
180zl...
Olcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-12, 22:35   #2419
Gryzeldaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sideritis Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, nareszcie zdecydowałam się do was napisać, bo ciężko mi dobrać odpowiedni stanik.
Moje wymiary: 79 pod biustem i i 90 w biuście. Czy mogę prosić o jakieś wskazówki, ew. parę linków do odpowiednich modeli? Naprawdę mi zależy na dobrze dobranym biustonoszu, liczę na waszą pomoc
wychodzi Ci brutyjskie 32 (70) Dlub rozciagliwe 34 (75) B.
A adresy sklepów znajdziesz w 1. poscie

Olcia - podpatrz zdjecia robione na balkonetce i wstaw podobne ( tu lub tam )
Gryzeldaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 10:33   #2420
mysiak
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mengazhu Pokaż wiadomość
Czy Wy wszystkie kupujecie sobie same biustonosze za ponad 1000zł? Przepraszam, jednak mnie zwyczajnie na to nie stać. Kiedy człowiek zarabia około 1000 zł, ma na utrzymaniu dzieciaka (o mężu nie wspomnę bo ona sam na siebie robi ) to jakoś mało wiarygodne wydaje mi się kupowanie bielizny za taką kwotę. A co z dokompletowanymi do tegoż stanika majtkami, stringami, szortami. Są jakieś tanie sklepy z biustonoszami? Dobrymi w dodatku?
To bardzo ciekawe pytanie (choć zakładam, że chodziło o 100zł). Ja też jestem ciekawa. Bo pomyszkowałam trochę po polecanych stronach i większość staników oscyluje w granicach 100-300zł. Wiem, że dobry stanik to podstawa, ale jeśli istnieje spora szansa, że w związku z migracją za kilka miesięcy zmienię rozmiar, to ceny są dla mnie zaporowe Obawiam się, że w chwili obecnej moje absolutne maksimum wynosi 60zł...

ADOPTUJ wirtualnie FRETKĘ- tak wiele za tak niewiele http://fretek.org/adopcje/showlist/37
mysiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 12:31   #2421
aniolusiek_
Zakorzenienie

mój najdroższy biustonosz to Effuniak i kosztował mnie 100zł, powoli zbieram na kolejny biustonosz tej marki i strapless; przecież to nie jest że raz w miesiącu kupuje biustonosze, raczej raz na pół roku/raz na rok; Effuniaka kupiłam w czerwcu a przez cały poprzedni rok (bo od ponad roku jestem dopiero uświadomiona) miałam staniki z all za max 30zł, kupowałam używane, raz wzięłam udział w zamówieniu z La senzy i wyszło mi po 38zł za nowy stanik z wyprzedaży;

na początku jak się ma mniej pieniędzy moim zdaniem warto kupić 2-3 używane z all a jak się rozmiar ustabilizuje wtedy można kupić jakiś za 100zł bo on starczy na kilka lat, nie miesięcy; można polować na okazje na all albo ebay'u; generalnie moim zdaniem jak ktoś chce to potrafi

aniolusiek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 17:31   #2422
szafiarka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szafiarka Pokaż wiadomość
http://www.intymna.pl/p31,1316,0,12,...le-szorty-6414
co myślicie o jakości tego stanika na podstawie zdjecia?
Mam obwód pod 80 cm, ostatnio przymierzałam staniczek i z obwodem 70 cm i jeden był przyciasny drugi znów oki. Na podstawie zdjęcia ciężko ocenić czy ten materiał jest rozciągliwy czy nie.
Nienawidzę zamawiać przez neta, a w sklepach to tylko standardy mają
ponawiam pytanie
szafiarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 18:05   #2423
201606210931
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mysiak Pokaż wiadomość
To bardzo ciekawe pytanie (choć zakładam, że chodziło o 100zł). Ja też jestem ciekawa. Bo pomyszkowałam trochę po polecanych stronach i większość staników oscyluje w granicach 100-300zł. Wiem, że dobry stanik to podstawa, ale jeśli istnieje spora szansa, że w związku z migracją za kilka miesięcy zmienię rozmiar, to ceny są dla mnie zaporowe Obawiam się, że w chwili obecnej moje absolutne maksimum wynosi 60zł...
polecam wyprzedaże z La senzy, ewentualnie używane na ebayu, za swoje la senzy zapłaciłam ok 35 zł z przesyłką do PL
201606210931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 20:01   #2424
Gryzeldaa
Raczkowanie

Duzo uzywanych jest tez na allegro, nie tylko na ebayu
Stary 2010-08-14, 09:29   #2425
aktogimka
Zakorzenienie

Dziewczyny, które kupują staniki na ebayu - jesteście zadowolone z zakupów, wszystkie paczki dochodzą itd, nie macie problemów z płatnościami?
Obejrzałam ofertę tego portalu i znalazłam trochę fajnych i nowych staników, aukcje kończą się np. dzisiaj lub jutro, nikt w nich nie licytuje, kusi mnie, ale boję się... Nigdy nie kupowałam nic na ebayu

Stary 2010-08-14, 14:26   #2426
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
Napisane przez aniolusiek_ Pokaż wiadomość
mój najdroższy biustonosz to Effuniak i kosztował mnie 100zł, powoli zbieram na kolejny biustonosz tej marki i strapless; przecież to nie jest że raz w miesiącu kupuje biustonosze, raczej raz na pół roku/raz na rok; Effuniaka kupiłam w czerwcu a przez cały poprzedni rok (bo od ponad roku jestem dopiero uświadomiona) miałam staniki z all za max 30zł, kupowałam używane, raz wzięłam udział w zamówieniu z La senzy i wyszło mi po 38zł za nowy stanik z wyprzedaży;

na początku jak się ma mniej pieniędzy moim zdaniem warto kupić 2-3 używane z all a jak się rozmiar ustabilizuje wtedy można kupić jakiś za 100zł bo on starczy na kilka lat, nie miesięcy; można polować na okazje na all albo ebay'u; generalnie moim zdaniem jak ktoś chce to potrafi
ja rowniez powyzej 100 zl to mam chyba z 2 staniki jeno
nawet Maskaradki czy fajne Freyki, mozna upolowac ponizej 100 zl

Cytat:
Napisane przez szafiarka Pokaż wiadomość
ponawiam pytanie
niestety, po zdjeciu duzo sie chyba nie da rady powiedziec
tak ze chyba metoda prob i bledow trza sprawdzic^^

Cytat:
Dziewczyny, które kupują staniki na ebayu - jesteście zadowolone z zakupów, wszystkie paczki dochodzą itd, nie macie problemów z płatnościami?
Obejrzałam ofertę tego portalu i znalazłam trochę fajnych i nowych staników, aukcje kończą się np. dzisiaj lub jutro, nikt w nich nie licytuje, kusi mnie, ale boję się... Nigdy nie kupowałam nic na ebayu
tak, ja jestem bardzo zadowolona. place za pomoca Paypala, to dziala jak PzA, wiec nie trzeba wklepywac danych sprzedawcy, wszystko sam system podlicza, pieniadze sa od razu na koncie sprzedajacego.
w ogole, bardzo szybko przesylki przychodza z ebaya - jak zaplace w poniedzialek za towar, juz kolo czwartku moge liczyc, ze otrzymam go.
kiedys mi przesylek sporo ginelo, bowiem ida jako nierejestrowane (niepolecone), ale po skardze na doreczyciela z mojej okolicy, wszystko obecnie dochodzi
Stary 2010-08-14, 14:42   #2427
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siarka40 Pokaż wiadomość
tak, ja jestem bardzo zadowolona. place za pomoca Paypala, to dziala jak PzA, wiec nie trzeba wklepywac danych sprzedawcy, wszystko sam system podlicza, pieniadze sa od razu na koncie sprzedajacego.
w ogole, bardzo szybko przesylki przychodza z ebaya - jak zaplace w poniedzialek za towar, juz kolo czwartku moge liczyc, ze otrzymam go.
kiedys mi przesylek sporo ginelo, bowiem ida jako nierejestrowane (niepolecone), ale po skardze na doreczyciela z mojej okolicy, wszystko obecnie dochodzi
Hm, to może się skuszę A płacisz coś za przewalutowanie pieniędzy na Paypalu czy płacisz kartą? Kurcze, mam kartę kredytową, ale nie mogę jej tam wklepać, bo mi się pokazuje info, że bank nie pozwala czy coś w ten deseń I ile Ci wychodzi wtedy za jeden stanik? Bo dla mnie jest coś podejrzane, że nowy plunge Wonderbra, z metkami itd. jest na licytacji od 0.99 funta, kończy się za kilka godzin i nie ma ofert Nie wiem, może szukam dziury w całym

Stary 2010-08-14, 15:21   #2428
Gryzeldaa
Raczkowanie

Cytat:
Hm, to może się skuszę A płacisz coś za przewalutowanie pieniędzy na Paypalu czy płacisz kartą? Kurcze, mam kartę kredytową, ale nie mogę jej tam wklepać, bo mi się pokazuje info, że bank nie pozwala czy coś w ten deseń I ile Ci wychodzi wtedy za jeden stanik? Bo dla mnie jest coś podejrzane, że nowy plunge Wonderbra, z metkami itd. jest na licytacji od 0.99 funta, kończy się za kilka godzin i nie ma ofert Nie wiem, może szukam dziury w całym
wlasnie, dla mnie tez jest to dziwne a poza tym, boje sie tego calego paypala, i w sumie nie korzystam z ebaya a szkoda, duzo tam fajnych ofert
Stary 2010-08-14, 15:39   #2429
siarka40
Szef ds. Wymianek

Cytat:
hm, chyba nic nie place, no i ja place normalnie przelewem na Paypal najpierw, nie mam karty kredytowej. zreszta, na karcie sie przejechalam ostatnio, jakem placila za zakupy w ASOSie karta kolezanki - taki kurs mi policzono, ze glowa mala :/
Stary 2010-08-14, 15:46   #2430
Manehajera
Zakorzenienie

dziewczyny jaki rozmiar możecie mi poradzić z effuniaka straplessa?
Bo tak czytam fora i w ogóle i wnioskuję, ze nie wszystkie effuniaki mają tę samą rozmiarówkę, a że szykuje się wesele to szukam straplesa właśnie Któraś pomoże?

73cm na wydechu, 76cm luźno, 92 w zwisie, 88-89 luźno w biuście
Manehajera jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości