Zaginęła iwona - trójmiasto - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-13, 11:46   #2221
visionAM
Zakorzenienie

Dot.: Zaginęła iwona - trójmiasto

Cytat:
Napisane przez mmm3m Pokaż wiadomość
To prawda, również uważam, że stronkę lub dwie czy trzy można się cofnąć - poszukiwanie ilustracji nie ejst trudne - bardzo sie wyróżniają na forum. A JAK NIE, to można wpisać hasło PORTRET (lub inny) w wyszukiwarce wątkowej i też się znajdzie.
no popatrz a jak ja Ci zwróciłam uwagę, że nie czytasz tego co było dosłownie 5 minut wcześniej napisane to uniosłaś się żebym była bardziej wyrozumiała i po co się czepiam. Teraz sama się czepiasz kogoś o to samo... to się nazywa takim słowem na h.........

Cytat:
Napisane przez roxyroxy Pokaż wiadomość
Adria zadzwonila do Iwony o 3.30

W ogole Iwona wyszla z impredzy nie wiedzac o ktorej Adria zjawi sie w domu, nie majac kluczy ale zakladajac ,ze bedzie u niej spac? Gdyby Adria wyszla godzine pozniej, to Iwona czekalaby na nia pod domem??? i sie wydaje,ze Iwona szla do domu , nie do Adrii, dlatego dziwi mnie ta cala umowa miedzy nimi. I gdyby mnie moja przyjaciolka/kolezanka zwyzywala i wiedzialaby ,ze ma gdzie nocowac ( rodzinny dom obok) to bym jej powiedziala,zeby spala u siebie.

szkoda ,ze nie ma zapisu tej rozmowy telefonicznej w obiegu

Niestety ile ludzi tyle teorii...

napiszcie ktorego faceta zidentyfikowali bo ja mieszkam za granica wiec nie mam dostepu do polskich mediow oprocz internetu
dociekliwym polecam I część wątku, gdzie ten temat został baaardzo dokładnie przedyskutowany, wraz z postami osób które Iwonę znają.
Ogólnie powiem tylko tyle - nie ma nad czym się rozwodzić i nad czym zastanawiać, bo my i tak nie wiemy jak było dokładnie. To co piszą w artykułach niekoniecznie jest prawdą.

Poza tym - dziwi mnie, że po 3 tygodniach,a nawet prawie po miesiącu!!!! wychodzi na jaw wątek, że Iwona się spotykała z tym młodym policjantem Strasznie długo i mozolnie idą policji takie przesłuchania, powinni już na początku pytać znajomych i rodziny czy ona się z kimś widywała... szkoda słów...
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 11:47   #2222
szczesliwa19
Raczkowanie

GG do szczesliwa19

http://www.se.pl/wydarzenia/kronika-...ta_149987.html
szczesliwa19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 11:48   #2223
visionAM
Zakorzenienie

A kolś z tego portretu: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1281638667

przypomina mi kolegę Iwony, z którym była na imprezie. Kolega ma na imię Paweł i występował w wywiadach. Zresztą łatwo go można znaleźć wiadomo gdzie
Stary 2010-08-13, 11:49   #2224
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
A kolś z tego portretu: https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1281638667

przypomina mi kolegę Iwony, z którym była na imprezie. Kolega ma na imię Paweł i występował w wywiadach. Zresztą łatwo go można znaleźć wiadomo gdzie
mi też
Stary 2010-08-13, 11:50   #2225
roxyroxy
Zadomowienie

Cytat:
Oj człowieki, człowieki
Jak nie znacie Trójmiasta to nie twórzcie na siłę teorii. Trasa którą szła Iwona jest zupełnie nieopłacalna by jechać na Zaspę, tym bardziej że ejst ona nie po drodze samochodom. Pieszym tak, ale samochód nie dojechałby od tak sobie taką trasą na Zaspę - musiałby robić liczne slalony ulicami (wystarczy popatrzeć na google map)

Faktycznie nie znam Trojmiasta

Nie tyle tworzylam teorie, co pomyslalam ,ze w nocy wracalabym do domu trasa glowna, gdzie jest najwiecej ruch-nawet jesli zajeloby mi to dluzej

Dzieki za sprostowanie
roxyroxy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 11:52   #2226
mmm3m
BAN stały

Cytat:
no popatrz a jak ja Ci zwróciłam uwagę, że nie czytasz tego co było dosłownie 5 minut wcześniej napisane to uniosłaś się żebym była bardziej wyrozumiała i po co się czepiam. Teraz sama się czepiasz kogoś o to samo... to się nazywa takim słowem na h.........
Tylko,że ja nienadążałam bo mi net padał, a byłam na równi z rozmową. a ta pani weszła od tak sobie, coś tam przeczytała i nawet nie poszukala. Ja nie mialam potrzeby szukac bo bylam na czasie z tematem ,a to ze komp nie pozwala mi regularnie odpisywac to juz nie moja wina, wiec czepiasz sie totalnie szczegolow.
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 11:53   #2227
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aktaga13 Pokaż wiadomość
mi też
co nie?
od razu jak zobaczyłam portret skojarzyłam twarz tego Pawła...
kurde ja od początku pisałam, że ktoś znajomy maczał w tym palce, mam nadzieję że znajdą Iwonkę żywą i to jak najszybciej

Cytat:
Tylko,że ja nienadążałam bo mi net padał, a byłam na równi z rozmową. a ta pani weszła od tak sobie, coś tam przeczytała i nawet nie poszukala. Ja nie mialam potrzeby szukac bo bylam na czasie z tematem ,a to ze komp nie pozwala mi regularnie odpisywac to juz nie moja wina, wiec czepiasz sie totalnie szczegolow.
ja w myślach niestety czytać nie umiem i jak pisałam tamte uwagi to nie wiedziałam przecież, że Ci net pada. A jednak rzucałaś się do mnie wielce urażona, że zwracam Ci uwagę. Parę godzin później sama komuś uwagę zwracałaś... no cóż... przynajmniej wiesz jakie to irytujące

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2010-08-13 o 11:54
Stary 2010-08-13, 11:54   #2228
aktaga13
Zakorzenienie

zaczynam się zastanawiać, czy to nie był celowy zabieg jasnowidzów.. jestem dość sceptycznie nastawiona do takich rzeczy i ciężko mi uwierzyć, że ktoś tak dokładnie odwzorował wygląd 2 facetów (tamtego z klubu i kolegi Iwony). przecież oni są niemal identyczni..

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
co nie?
od razu jak zobaczyłam portret skojarzyłam twarz tego Pawła...
kurde ja od początku pisałam, że ktoś znajomy maczał w tym palce, mam nadzieję że znajdą Iwonkę żywą i to jak najszybciej
pomimo, że jestem przeciwniczką internetowych linczy, to nie mogę się powstrzymać, żeby napisać: "dziewczyny od początku mówiły, że źle mu z oczu patrzy". jeśli on nie ma z tym nic wspólnego, to z góry przepraszam. ale kurcze, ta sprawa już się tyle ciągnie... wszystko jest możliwe.
Stary 2010-08-13, 11:56   #2229
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez roxyroxy Pokaż wiadomość
Faktycznie nie znam Trojmiasta

Nie tyle tworzylam teorie, co pomyslalam ,ze w nocy wracalabym do domu trasa glowna, gdzie jest najwiecej ruch-nawet jesli zajeloby mi to dluzej

Dzieki za sprostowanie
Spoko ale to nie jest trasa głowna jak coś dlatego nieopłacalna nawet dla taksówek

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
zaczynam się zastanawiać, czy to nie był celowy zabieg jasnowidzów.. jestem dość sceptycznie nastawiona do takich rzeczy i ciężko mi uwierzyć, że ktoś tak dokładnie odwzorował wygląd 2 facetów (tamtego z klubu i kolegi Iwony). przecież oni są niemal identyczni..

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

pomimo, że jestem przeciwniczką internetowych linczy, to nie mogę się powstrzymać, żeby napisać: "dziewczyny od początku mówiły, że źle mu z oczu patrzy". jeśli on nie ma z tym nic wspólnego, to z góry przepraszam. ale kurcze, ta sprawa już się tyle ciągnie... wszystko jest możliwe.
Ja nie bardzo wiem o jakiego Pawła chodzi (chyba nie widziałam z nim wywiadów), ale również podchodzę sceptycznie do tych wizji i portretów
Stary 2010-08-13, 11:56   #2230
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:

możliwe, że to celowy zabieg.
Poza tym ja nikogo konkretnego nie obwiniam, tylko od początku czułam, że Iwonę skrzywdził ktoś kogo znała. Tak jakoś mi się wydawało, no ale tak jak piszesz - możliwości jest milion...
Stary 2010-08-13, 11:59   #2231
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
możliwe, że to celowy zabieg.
Poza tym ja nikogo konkretnego nie obwiniam, tylko od początku czułam, że Iwonę skrzywdził ktoś kogo znała. Tak jakoś mi się wydawało, no ale tak jak piszesz - możliwości jest milion...
ja też nadal tak uważam - że to był ktoś znajomy. zbyt wiele rzeczy na to wskazuje.
Stary 2010-08-13, 12:08   #2232
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
ja też nadal tak uważam - że to był ktoś znajomy. zbyt wiele rzeczy na to wskazuje.
dokładnie... a motywów wśród znajomych mogło być dużo
- zazdrość
- złamane serce
- zemsta za coś?
Weźmy pod uwagę, że jakieś zaburzenia psychiczne nie zawsze ujawniają się w kimś jak jest dzieckiem. Różnie mogło być... Ciekawe tylko czy przesłuchali już tego młodego policjanta...
Stary 2010-08-13, 12:11   #2233
aktaga13
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie... a motywów wśród znajomych mogło być dużo
- zazdrość
- złamane serce
- zemsta za coś?
Weźmy pod uwagę, że jakieś zaburzenia psychiczne nie zawsze ujawniają się w kimś jak jest dzieckiem. Różnie mogło być... Ciekawe tylko czy przesłuchali już tego młodego policjanta...
ja już nic nie wiem. wczoraj normalnie uwierzyć nie mogłam, że osoby z monitoringu są dopiero teraz poszukiwane. myslalam, ze juz dawno są przesłuchane. przecież tam może leżeć klucz do rozwiazania tej zagadki

co do znajomych, to raczej fakty takie jak:
-brak ciała
-brak śladów walki (zgubione buty itp)
-brak świadków jakiejś szarpaniny
Stary 2010-08-13, 12:13   #2234
karoolciaq
Raczkowanie

Cytat:
Nie widze nic złego w tym, że ktoś wpada co jakiś czas na forum , czyta dwie strony i szuka nowych informacji. Wkońcu jak coś dostrzega to pyta forumowiczki o krótkie nakreślenie sprawy. Uwierz mi , że nie wszyscy mają czas siedziec na forum non stop i przegladac wszystkie posty.
karoolciaq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 12:14   #2235
boszenka69
Zakorzenienie

Nowy artykuł...
http://www.fakt.pl/Sprawa-Iwony-Spra...y,79702,1.html

Sorry, jeżeli już było.
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 12:15   #2236
karoolciaq
Raczkowanie

"Policja sprawdziła alibi znajomych dziewczyny, mężczyznę z ręcznikiem, który szedł za dziewczyną. "

Czy to zonacza , że policja znalazła meżczyzne, który na filmie idzie z recznikiem? Mi nic o tym nie wiadomo. Pamietam, że znalezli jakiegoś bezdomnego, ale mezczyzna nie okazał sie mezczazna z monitoringu.
karoolciaq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 12:16   #2237
Patrycja.T
Raczkowanie

Wedlug mnie najgorsze jest to ze jak czyta sie to co pisza w artykulach na temat zaginiecia Iwony to wynika z tego ze tak naprawde za wiele nie maja. Tylko hipotezy i podejrzanych jest kilka osob ale te podejrzenia tez nie sa bardzo mocno uzasadnione. Tak ze dla mnie cala sprawa wyglada nieciekawie...
Patrycja.T jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 12:17   #2238
Ona.
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez boszenka69 Pokaż wiadomość
Nowy artykuł...
http://www.fakt.pl/Sprawa-Iwony-Spra...y,79702,1.html

Sorry, jeżeli już było.
Informacje z 'Faktu' jakoś mnie nie przekonują Piszą, żeby była sensacja, nawet jeśli w 99,9% piszą nieprawdę

KOCHAM książki Harlana Cobena...

"Kiedy się kogoś naprawdę kocha, to wierność nie jest żadną zasługą."

Ona. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 12:18   #2239
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patrycja.T Pokaż wiadomość
Wedlug mnie najgorsze jest to ze jak czyta sie to co pisza w artykulach na temat zaginiecia Iwony to wynika z tego ze tak naprawde za wiele nie maja. Tylko hipotezy i podejrzanych jest kilka osob ale te podejrzenia tez nie sa bardzo mocno uzasadnione. Tak ze dla mnie cala sprawa wyglada nieciekawie...
masz rację... 3 tygodnie, a sprawa prawie stoi w miejscu... albo my po prostu tak mało wiemy....

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Ona. Pokaż wiadomość
Informacje z 'Faktu' jakoś mnie nie przekonują Piszą, żeby była sensacja, nawet jeśli w 99,9% piszą nieprawdę
tyle, że akurat o tym młodym policjancie nie tylko w Fakcie piszą
Stary 2010-08-13, 12:19   #2240
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez karoolciaq Pokaż wiadomość
Nie widze nic złego w tym, że ktoś wpada co jakiś czas na forum , czyta dwie strony i szuka nowych informacji. Wkońcu jak coś dostrzega to pyta forumowiczki o krótkie nakreślenie sprawy. Uwierz mi , że nie wszyscy mają czas siedziec na forum non stop i przegladac wszystkie posty.
Dla mnie to też nic złego, tylko trochę nas to zdziwiło, że wstawiałyśmy zupełnie chwilę wcześnie portrety i umknęły komuś zupełnie
Stary 2010-08-13, 12:20   #2241
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Cytat:
"Policja sprawdziła alibi znajomych dziewczyny, mężczyznę z ręcznikiem, który szedł za dziewczyną. "

Czy to zonacza , że policja znalazła meżczyzne, który na filmie idzie z recznikiem? Mi nic o tym nie wiadomo. Pamietam, że znalezli jakiegoś bezdomnego, ale mezczyzna nie okazał sie mezczazna z monitoringu.
Dzisiaj podano (link wklejalam dzisiaj rano) , ze ustalono tozsamosc jednej osoby z monitoringu, ale nie podano ktorej.

http://www.angtest.pl
Testy z angielskiego!

http://wojnowski.net.pl
Blog o Wordpresie
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 12:21   #2242
Patrycja.T
Raczkowanie

Cytat:
masz rację... 3 tygodnie, a sprawa prawie stoi w miejscu... albo my po prostu tak mało wiemy....
Oby to drugie... Z tym ze gdyby mieli cos mocnego to ktos bylby juz aresztowany. A poki co nic z tego. To z tym policjantem ze Rutkowski tak go podejrzewa to moze byc tez zwiazane z jego rozgrywkami przeciwko policji. Ale oczywiscie to tylko kolejna hipoteza....
Patrycja.T jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 12:22   #2243
mmm3m
BAN stały

Cytat:

Również mnie to zaciekawiło. Ale policja na prawdę nie ma obowiązku nas informować. ale skoro znaleźli tego pana Ręcznika, to o o kim teraz będzie mowa podczas marszu? pan ręcznik był ich priorytetem z tego co kojarzę
Stary 2010-08-13, 12:24   #2244
Ona.
Raczkowanie

Cytat:
tyle, że akurat o tym młodym policjancie nie tylko w Fakcie piszą
Wiem wiem, tylko bardziej chodziło mi o to, żeby tak bardzo nie opierać się na informacjach tam napisanych, jeśli nie będą potwierdzone nigdzie indziej, bo oni to sami wymyślają historie różne Moim zdaniem to powinni pisać książki Science Fiction:P

KOCHAM książki Harlana Cobena...

"Kiedy się kogoś naprawdę kocha, to wierność nie jest żadną zasługą."

Ona. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 12:27   #2245
Hawa
Zakorzenienie

GG do Hawa

Co do pana Rutkowskiego, to jestem sceptyczna. Ile to juz bylo spraw, w ktorych rzucal rozne hipotezy, juz mial byc przełom i co? Do tej pory końca tych spraw nie ma... Mam na mysli chociazby sprawę J. Surowieckiej...
Jeśli udałoby mu się rozwiązać sprawę Iwony, to na pewno byłby to jego wielki powrót po ostatnich aferach.

Czasem zastanawiam się ile w tych wszystkich komunikatach policji i detektywa Rutkowskiego jest prawdy. Pamietam taką sprawę, w ktorej policja specjalnie puścila plotkę, aby sprowokować sprawców (chodzilo o to, ze podano, ze znaleziono zwłoki 2 zaginionych osob , sprawcy byli w szoku, ze policja tak szybko te gleboko zakopane zwloki znalazla, ze az polecieli na miejsce sprawdzić czy to prawda...no i wtedy policja przylapala ich na goracym uczynku podczas odkopywania zwlok)

http://www.angtest.pl
Testy z angielskiego!

http://wojnowski.net.pl
Blog o Wordpresie
Hawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 12:35   #2246
visionAM
Zakorzenienie

ja zawsze zwracam uwagę na to, od kogo wyszła informacja - póki co od dawna od policji niczego się nie dowiedzieliśmy, natomiast od Rutkowskiego już różne hipotezy wychodziły... więc lepiej czekać cierpliwie na oficjalną wypowiedź policji...
Może oni wiedzieli o tym, że Iwona spotykała się z tym młodym policjantem, a Rutkowski dowiedział się dopiero teraz i rozdmuchał sprawę?
Nie wiem jak to mogło być...
Stary 2010-08-13, 12:38   #2247
mmm3m
BAN stały

Cytat:
ja zawsze zwracam uwagę na to, od kogo wyszła informacja - póki co od dawna od policji niczego się nie dowiedzieliśmy, natomiast od Rutkowskiego już różne hipotezy wychodziły... więc lepiej czekać cierpliwie na oficjalną wypowiedź policji...
Może oni wiedzieli o tym, że Iwona spotykała się z tym młodym policjantem, a Rutkowski dowiedział się dopiero teraz i rozdmuchał sprawę?
Nie wiem jak to mogło być...
racja, nigdy nic nie wiadOmo. A jesteście pewne , że policja w ogóle coś wyjawi?
Stary 2010-08-13, 12:39   #2248
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
racja, nigdy nic nie wiadOmo. A jesteście pewne , że policja w ogóle coś wyjawi?
wiesz co... mi się wydaje, że wyjawi pod koniec sprawy, a w trakcie śledztwa jakoś nie liczę na rzetelne informacje z ich strony. Oni po prostu tak pracują - nie mogą zbyt wiele ujawniać
Stary 2010-08-13, 12:41   #2249
araneaa
Rozeznanie

GG do araneaa

Swoją droga dziewczyny, akurat bo wszystkie bierzecie taksówkę jak wracacie z imprezy. Ona znała te okolice, byly wakacje, ranne godziny, jasno juz, zapewne sama bym tez taksi nie wzieła w takiej sytuacji. Ona sie tam wychowywała, z reszta nie slyszalam od dawien dawna zeby komus cos sie stało na tej trasie.
I też często wracam tym deptakiem do domu, podkreślam - SAMA - bo mam piechotą może 15 do 20 minut.

zaczynamy walkę z wagą!

69 -68 -67 - 66 - 65,7 - 64,5 - 63 - 62,5 - 61 - 60 - 59 - 58 - 57 - 56! -----> tyle ma być )
araneaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 12:46   #2250
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez araneaa Pokaż wiadomość
Swoją droga dziewczyny, akurat bo wszystkie bierzecie taksówkę jak wracacie z imprezy. Ona znała te okolice, byly wakacje, ranne godziny, jasno juz, zapewne sama bym tez taksi nie wzieła w takiej sytuacji. Ona sie tam wychowywała, z reszta nie slyszalam od dawien dawna zeby komus cos sie stało na tej trasie.
I też często wracam tym deptakiem do domu, podkreślam - SAMA - bo mam piechotą może 15 do 20 minut.
ja zawsze jak wracałam z imprezy sama brałam taksówkę ale wiadomo, że różni są ludzie, jedni bardziej ostrożni, inni mniej.
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości