Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-08-13, 10:00   #1231
Kasiulek1029
Raczkowanie

Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 14

Cytat:
Napisane przez ValancyStirling Pokaż wiadomość
Witamy! Ja juz 7dzien Dukania i jest super.
Dziewczyny napewno Ci pomoga.
Ja tez nie mam dostepu do maizeny i skrobi kukurydzianej ale jest tyle produktow bialkowych ze ho ho. Napewno dasz rade!
Zawsze mozna z internetu zamowic
Kasiulek1029 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 10:05   #1232
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amakkk Pokaż wiadomość
Witajcie! Po raz kolejny zaczynam tę dietę i mam wielką nadzieję że uda mi się zrzucić tych 18 kg. Po przeczytaniu kilku waszych postów stwierdziłam że po prostu za każdym razem źle się zabierałam do tej diety. Że nie trzeba się głodzić, jeść kiedy się tylko zechce oczywiście dozwolone produkty.

Droga dedukcji właściwa - znaczy - osoba czyta ze zrozumieniem...

Moim problemem za każdym razem było menu. Mam nadzieję że jako doświadczone koleżanki pomożecie mi przetrwać właśnie tę I fazę, bo zawsze poległam już pod koniec 1 dnia. Gdzieś tu wyczytałam o serniczku - czy ktoś może podać przepis na niego? Ja mam książkę 350 przepisów, ale te przpisy jakoś do mnie nie przemawiają.

W pierwszym poście są linki do stron z przepisami. Ja sobie na wstępie podrukowałam mnóstwo przepisów i potem je przeglądałam w doeczku spokojnie i wybierałam takie dania, które mnie najbardziej satysfakcjonują.

Jest tam maizena - a gdzie ja ją dostanę? Albo skrobia kukurydziana. Mieszkam w małej mieścinie i tu takich wymyślonych produktów nie ma, chyba że ja nie umiem ich znaleźć.

Mazeina i skrobia kuku to to samo. Ja kupiłam swoją w sklepie ze zdrową żywnością - dziewczyny też przeważnie tak pisały.

Kupiłam sobie jogurty light jogobelli ale chyba się nie nadają bo białko - 3,9 g, węglowodany - 8,6 g, tłuszcz - 1,1 g a gdzieś mi obiło się że W+T musi być mniejsze od B. Czy to prawda?

PRAWDA! Jogurty, kefiry, maślanki, jak również mleko (!) mają więcej węgli niż białka i nie są wskazane jako "danie główne". Dodajemy je do potraw jako dodatek, sos, do maczania mięska itp... Mleko do kawki, ale też szklankę dziennie w sumie... Ja tez byłam zszokowana, że w takich produktach, wbrew oczekiwaniom jest tak mało białka (!).

Pomóżcie!
Pomożemy, pomożemy
Agnese69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 10:06   #1233
violka_87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
a powiedz mi, jak mialabym sie polizac po jajach, skoro ich nie mam bo mi nie urosly
no ja nie wiem moze jeteś jakaś inna
Stary 2010-08-13, 10:07   #1234
martuch_
Rozeznanie

Dziękuje dziewczynki

to lece na zakuuuupy do potem
Miłego dnia Dukaneczki

martuch_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 10:07   #1235
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez missines Pokaż wiadomość
Eeee tam, myślę, że to nie grzech Przecież nie smaży się w głebokim tłuszczu, tylko po wierzchu z lekka obtarty, żeby skórka ładnie się zarumieniła....a skóry nie jemy. Więc jest git!

Tylko ja musiałam se possać skórki trochę.....:cojes t:

Nie wytrzymałam i wskoczyłam na wagę........i po wczorajszym kuraku nadprogramowy wzrościk zniknął .....wyszłam więc na zero.
Czyli wyszło mi, że sam kurak w sobie bez skórki nie szkodzący jest , a to, co wyssałaś było tak znikome w swej ilości, że się twoje ciałko nie poznało i dało się nabrac, że niby Ty tylko to mięsko wszamałaś. Mi ta dedukcja pasuje, a Tobie?
Stary 2010-08-13, 10:08   #1236
sweetpinky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agnese69 Pokaż wiadomość
No jak nie pamiętamy? Pamiętamy, pamiętamy - to ta dzieczyna od pieknych makijaży
Jaki konkurs? Jakiś kosmetyczny?
Wracaj więc do nas i dukaj dalej. Grunt, że nie wzrosło
o to bardzo miło
no właśnie makijażowy konkurs link mam w podpisie

sweetpinky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 10:10   #1237
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martuch_ Pokaż wiadomość
Kochaaane? Mogę sobie kupić otręby?
Bo właśnie wybieram się na zakupy
MUSISZ, a nie możesz. Codziennie masz zjadać 3 łyżki otrąb (2 owsianych i 1 pszennych najlepiej). OTRĄB, nie płatków - to znaczna róznica.
Tak więc kupuj koniecznie i szamaj z jogurtem albo upiecz sobiechlebek z nich.
Stary 2010-08-13, 10:25   #1238
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aleksandra_M Pokaż wiadomość
no tak ma w tabelce... 0,3g na 100g...
wroce do domu i sprawdze wszystkie wartosci.
o takich samych wartosciach jest serek 500g za 2,99 w Aldi jesli masz go gdzies w miescie
Aldi niet, ale już jestem w drodze i za jakiś czas dotrę do netto

---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez martuch_ Pokaż wiadomość
Smakuję sobie wędzonego łososia
mniaaam
to rozumię

otręby nie mogę a muszę

21.03 Dukan drugie podejście

Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło
avataris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 10:27   #1239
ValancyStirling
Raczkowanie

7 dzien dukania przede mna o wiele mi latwiej z tymi warzywkami i nikt sie z politowaniem nie patrzy co jjem
Czy moglybyscie sie wypowiedziec jakim trybem idziecie? 1/1 czy 5/5 czy 4/3 i jakie macie spadki? Nie wiem na jaki sie zdecydowac....
Stary 2010-08-13, 10:27   #1240
missines
Raczkowanie

Cytat:
Czyli wyszło mi, że sam kurak w sobie bez skórki nie szkodzący jest , a to, co wyssałaś było tak znikome w swej ilości, że się twoje ciałko nie poznało i dało się nabrac, że niby Ty tylko to mięsko wszamałaś. Mi ta dedukcja pasuje, a Tobie?
No ba!
Następny razem kurak z rożna, ssać skórki już mu nie będę .....ale będę się za to zaciągać samym zapachem!!!

missines jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 10:44   #1241
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ValancyStirling Pokaż wiadomość
7 dzien dukania przede mna o wiele mi latwiej z tymi warzywkami i nikt sie z politowaniem nie patrzy co jjem
Czy moglybyscie sie wypowiedziec jakim trybem idziecie? 1/1 czy 5/5 czy 4/3 i jakie macie spadki? Nie wiem na jaki sie zdecydowac....
ja idę 1/1

rezultaty w opisie. Odpowiada mi ten tryb, bo nie mam dużo do stracenia a nie zdąże zatęsknić za warzywami

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
No ba!
Następny razem kurak z rożna, ssać skórki już mu nie będę .....ale będę się za to zaciągać samym zapachem!!!
jej, u mnie przy trasie jest taaaaki super kurczaczek z rożna, najlepszy

21.03 Dukan drugie podejście

Wspominamy tylko to, co nigdy się nie wydarzyło

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-08-13, 10:49   #1242
kochak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez avataris Pokaż wiadomość
gratuluje III

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

kochak witaj, jak dzisiejsze samopoczucie? Zmykasz na weekend do rodziców Zakupy na sernik zrobione?
hej hej
nie wiem kompletnie co z sobą zrobić... wiem że dziś będe miała ostatni raz z nim kontakt- tak czuję, bo oddam mu dziś całą zrobioną dla niego robotę!!! a myślę że o to mu chodziło i tylko o to... dziwnie się czuję z tą myślą ale próbowałam się z tym pogodzić od dłuższego czasu.. może jednak zostanę tutaj i posiedzę w ciszy ... boję się że znów w weekend nagrzesze jak pojadeczuj e się jak bym była w kawałkach, problemy z prostym myśleniem... od tyg śpię po 3-4 godz, jestem zmęczona...
mało piszę i prawie nie czytam co na forumzaleg losci w pracy rosną przez mój stan...

Buziaki wszystkim...

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

i pewnie nasz ostatni "raz" skończy się na kontakcie mailowym, może i lepiej/ ehhh
kochak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 10:54   #1243
nanaaaaa87
Zadomowienie

hej u mnie od wtorku -1,6 kg dzisiaj ostatni dzień U i od jutra warzywka już się nie mogę doczekać. Zaraz śmigam na zakupki i będe sernika piec.

kurcze u mnie w netto nie mega tego serka 0.3 tł. jakoś słabo zaopatrzone mam bo mleka w proszku odtłuszczonego też nie ma a ktoś pisał że w netto kupuje. Uderzam dzisiaj do Kauflandu zobacze co tam dukanowego upoluje
nanaaaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 11:01   #1244
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez Pikaboom Pokaż wiadomość
coś mi się obiło na ten temat, ale nigdzie nie mogłam znaleźć dokładniejszych informacji. Szkodzi nawet w malutkich ilościach? Jakie są konsekwencje?
Robi się toksyczny podobno.

Cytat:
Owszem, drób w każdej postaci ale kurak z rożna najpierw jest nacierany oliwą z przyprawami.
Oliwa i wszelkie tłuszcze są niedozwolone
Co prawda same czyste mięcho z piersi jadłam ale zaszalałam i pozwoliłam sobie possać skórkę z kuraka
Nie wszędzie tak robią, trzeba się po prostu spytać w danym miejscu, czy nacierają kuraka czymkolwiek.

Cytat:
Napisane przez 8joja8 Pokaż wiadomość
Ratunku dziewczyny !!
Dostałam jakiegoś paskudnego uczulenia - są to takie czerwone swędzące plamy na twarzy szyi dekolcie - gdzieniegdzie krostki.

Czy może być to spowodowane nie wiem może - przebiałkowaniem??
Czy którejś z Was się to zdarzyło??
Jestem załamana - musiałam coś zjęść nie tak albo już sama nie wiem co to (
Może to być uczulenie na białko, było na forum kilka dziewczyn, które na to cierpiały. Do lekarza trzeba sie udać.

Edytowane przez Emilia 25
Czas edycji: 2010-08-13 o 11:03
Emilia 25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 11:01   #1245
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kochak Pokaż wiadomość
hej hej
nie wiem kompletnie co z sobą zrobić... wiem że dziś będe miała ostatni raz z nim kontakt- tak czuję, bo oddam mu dziś całą zrobioną dla niego robotę!!! a myślę że o to mu chodziło i tylko o to... dziwnie się czuję z tą myślą ale próbowałam się z tym pogodzić od dłuższego czasu.. może jednak zostanę tutaj i posiedzę w ciszy ... boję się że znów w weekend nagrzesze jak pojadeczuj e się jak bym była w kawałkach, problemy z prostym myśleniem... od tyg śpię po 3-4 godz, jestem zmęczona...
mało piszę i prawie nie czytam co na forumzaleg losci w pracy rosną przez mój stan...

Buziaki wszystkim...

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

i pewnie nasz ostatni "raz" skończy się na kontakcie mailowym, może i lepiej/ ehhh
Nie MOŻE tylko na pewno lepiej, a jeszcze lepiej jakby kontakt urwał się raz na zawsze i to całkowicie. On Cię rozwala, dziewczyno, a nie jest wart Twojego piernięcia. To nie facet tylko marna jego imitacja, nie umie liczyć się z ludźmi, z kobietami, używa ich do własnych celów jedynie. Niech idzie w cholerę i nigdy nie wraca. Boże, jak ja bym chciała zebyś jutro, pojutrze, za tydzień... spotkała pradziwego mężczyznę, który ma w sobie wystarczające pokłady czułości, szcunku dla innych, chęci działania nie tylko dla siebie, ale też dla Ciebie. I żebyś już za chwileczkę śmiała się z tego, co dziś i zastanawiała czy to nie był tylko zły sen przypadkiem...
Tego Ci życzę z całego serca.
Stary 2010-08-13, 11:02   #1246
broadwaydream
Wtajemniczenie

Emilia 25 - z ciekawosci (bo za kazdym razem gdy widze Twoj podpis wprawia mnie on w zachwyt i motywuje), ile masz zamiar jeszcze zrzucic kg? W ogole gratuluje, 20kg w plecy...no i zazdroszcze mam nadzieje, ze osiagniesz szybko cel, podziwiam Twoja silna wole.
Stary 2010-08-13, 11:07   #1247
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Emilia 25 - z ciekawosci (bo za kazdym razem gdy widze Twoj podpis wprawia mnie on w zachwyt i motywuje), ile masz zamiar jeszcze zrzucic kg? W ogole gratuluje, 20kg w plecy...no i zazdroszcze mam nadzieje, ze osiagniesz szybko cel, podziwiam Twoja silna wole.
A dziękuję, dziękuję. Chciałbym jeszcze tak 5-7 kg. Niby niewiele, ale teraz tak wolno idzie, że juz mnie to zaczyna troszkę denerwować. Nie mówiąc o tym, że czasem pójdzie w górę nieznacznie. Ale tak to jest z nami, kobietami..

Też dasz radę, nawet nie wiem, kiedy to zleciało.
Stary 2010-08-13, 11:08   #1248
nanaaaaa87
Zadomowienie

i jeszcze chciałam Was zapytać o tą polędwicę łososiową z Lidla...
bo skład ma bardzo ładny, ale właśnie patrze że ona jest z mięsa wieprzowego można?
Stary 2010-08-13, 11:09   #1249
zlotqo
Zadomowienie

eh, cholerny piątek 13stego, nic mi się nie udaje. spadłam z łóżka i sie potłukłam

witam dziewojki

szczęśliwa mężatka od 3.09.11

zapraszam na mój blog o tematyce urodowej -
http://merczens.blogspot.com
zlotqo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 11:17   #1250
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nanaaaaa87 Pokaż wiadomość
i jeszcze chciałam Was zapytać o tą polędwicę łososiową z Lidla...
bo skład ma bardzo ładny, ale właśnie patrze że ona jest z mięsa wieprzowego można?
Mozna. Jedyną wieprzowiną jaka nam można to jest właśnie wędlina chuda wieprzowa. Polędwiczka, szyneczka chudziutka... A skoro widzisz skład tej łososiowej i jest ok, to śmiało zjadaj.

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez zlotqo Pokaż wiadomość
eh, cholerny piątek 13stego, nic mi się nie udaje. spadłam z łóżka i sie potłukłam

witam dziewojki
NIEEE, no proszę CIę... Jak to "spadłaś z łóżka"?!
Jak to jest możliwe?
Stary 2010-08-13, 11:20   #1251
nanaaaaa87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CzarnaKropka Pokaż wiadomość

A i czy któraś z Was czytała artykuł o diecie dr Dukana w "Twoim Stylu"?
w tym ostatnim numerze jest?

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Cytat:
Mozna. Jedyną wieprzowiną jaka nam można to jest właśnie wędlina chuda wieprzowa. Polędwiczka, szyneczka chudziutka... A skoro widzisz skład tej łososiowej i jest ok, to śmiało zjadaj.
dzieki!! ufff no to dobrze bo juz sie przestraszyłam mojego pysznego śniadanka

a skład ma w 100 g:
białko 22 g
W- 1g
Tł.- 2 g
Stary 2010-08-13, 11:57   #1252
Rozeznanie

Cytat:
hej hej

Buziaki wszystkim...

kochak wierzę w Ciebie, będzie dobrze, tylko sama musisz chcieć
baaateria siaaadaaaa. Wytrwaj kobitko W chwilach zwątpienia przyjdż do nas

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
hej hej

Buziaki wszystkim...

kochak wierzę w Ciebie, będzie dobrze, tylko sama musisz chcieć
baaateria siaaadaaaa. Wytrwaj kobitko W chwilach zwątpienia przyjdż do nas
Stary 2010-08-13, 11:58   #1253
marzenioholiczka
Raczkowanie

Chyba was tak szybko nie nadrobię 5 stron do przeczytania, ło matulu U mnie dzisiaj wzrost o +400g ale gdzieś wyczytałam, że po ćwiczeniu ważymy więcej niż przed...a ja ważyłam się po 2godzinnej jeździe rowerem wiec dzisiejsza waga nie jest miarodajna.

Właśnie w piekarniku mam moje bułeczki-niespodzianki Zrobiłam z jednej porcji dwie meeega bułeczki! Takie duże, że nie wiem czy dam je radę zjeść za jednym zamachem Pachną ślicznie a potem zobaczymy jak będą smakować
marzenioholiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 12:00   #1254
zlotqo
Zadomowienie

Cytat:

NIEEE, no proszę CIę... Jak to "spadłaś z łóżka"?!
Jak to jest możliwe?

telefon domowy dzwonił wstałam i na wpół przytomna zaplątałam się w pościel i takiego kanara wyrżnęłam że bajka całe szczęście że byłam sama w domu bo domownicy cały dzień radości by mieli

trzymajcie kciuki, Pan sernik w piekarniku - mój debiut

szczęśliwa mężatka od 3.09.11

zapraszam na mój blog o tematyce urodowej -
http://merczens.blogspot.com
zlotqo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 12:13   #1255
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zlotqo Pokaż wiadomość
telefon domowy dzwonił wstałam i na wpół przytomna zaplątałam się w pościel i takiego kanara wyrżnęłam że bajka całe szczęście że byłam sama w domu bo domownicy cały dzień radości by mieli

trzymajcie kciuki, Pan sernik w piekarniku - mój debiut

Jezu, przepraszam Cię, ale jak sobie wyobraziłam... to nie wytrzymałam...
Sikam tu pod biurko
Boże, ale jestm podła, no....

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

JA JUŻ CHCĘ NA UUUURLOOOOOP!!!!!!!!!!!!! !!!!!
Potrzebuję już wonego, przysięgam. Jestem tak zaj***ście zmęczona, że ledwo juz pion utrzymuję. Potrzebuję wyjechac i zapomniec o firmie. Jeszcze do wtorku musze wytrzymać. Dam radę, dam radę, dam radę.......
Stary 2010-08-13, 12:17   #1256
Sparta
Wtajemniczenie

Kurdę, dostałam okres a jestem w połowie blistra jakieś nie halo

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 12:18   #1257
tina03
Raczkowanie

Cześć Dukanki

Chyba złapię doła
Po U spadło 2 kg teraz jestem po 5 dniach PW i waga przez wszystkie te dni stała w miejcsu żadnych wachań ni w górę ni w dół
Czy tak też może się komuś przytrafiło:mad : Od dziś jestem na PP ,czy mogę sobie zrobić galaretkę z soku wiśniowego z lidla czy też lepiej tylko proteinki stosowć skoro przez 5 dni żadnego spadku nie miałam

Wzrost :167cm
Cel : 56kg

Faza I start 70kg od 03.08.10-07.08.10
Faza II start 68kg od 08.08.10.......

70 69 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57
tina03 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-08-13, 12:22   #1258
Agnese69
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sparta Pokaż wiadomość
Kurdę, dostałam okres a jestem w połowie blistra jakieś nie halo
Ups... o co kaman? To przy tabletkach takie dziwy sa możliwe?
Nie znam się na takich odlotach, bo u mnie całe zycie jak w zegarku i bezboleśnie przeważnie - taka szczęściara ze mnie
Może inne dziewczyny miały podobne historie jakieś...

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Cytat:
Napisane przez tina03 Pokaż wiadomość
Cześć Dukanki

Chyba złapię doła
Po U spadło 2 kg teraz jestem po 5 dniach PW i waga przez wszystkie te dni stała w miejcsu żadnych wachań ni w górę ni w dół
Czy tak też może się komuś przytrafiło:mad : Od dziś jestem na PP ,czy mogę sobie zrobić galaretkę z soku wiśniowego z lidla czy też lepiej tylko proteinki stosowć skoro przez 5 dni żadnego spadku nie miałam
Spokojnie. Miały, miały dziewczyny takie i gorsze przeboje. Niektóre miesiąc z miejsca nie ruszyły. Twój organizm broni swojego tłuszczyku po prostu. Nie poddawaj się, dukaj grzecznie, a na pewno w końcu ruszy. Nikt nie mówił, że zycie jest łatwe

A galaretka z soczku świecącego lidlowego - prosze bardzo, nieszkodząca, a zawsze to humorek może poprawi...
Stary 2010-08-13, 12:22   #1259
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney

Cytat:
Napisane przez tina03 Pokaż wiadomość
Cześć Dukanki

Chyba złapię doła
Może zrobic galarętkę . Na PW waga często stoi a nawet idzie w górę, więc się ciesz . Na p na pewno coś spadnie

sweeney jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-08-13, 12:22   #1260
Sparta
Wtajemniczenie

Cytat:
Ups... o co kaman? To przy tabletkach takie dziwy sa możliwe?
Nie znam się na takich odlotach, bo u mnie całe zycie jak w zegarku i bezboleśnie przeważnie - taka szczęściara ze mnie
Może inne dziewczyny miały podobne historie jakieś...
No właśnie kurdę nie wiem w sumie co zrobić, jadę na urlop a tu takie a kuku

Sparta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości