|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 |
|
BAN stały
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
Vilya może po prostu na razie dziecko jest jeszcze za małe a akurat Twoja budowa (niekoniecznie waga) akurat sprawia że nie jesteś tak wyczulona i wrażliwa jeszcze na ruchy chyba że mocno się pokręci
![]() Ja akurat odkąd pierwszy raz je poczułam, czuję je codziennie - głównie rano i wieczorem. Najmocniej czuję rano, kiedy leżę i zbieram w sobie siły do wstania no i po słodkim ![]() Ja znowu jakoś tracę apetyt. Prawie na nic nie mam ochoty... (poza frytkami i owocami!) Normalnie ja schudnę w tej ciąży zamiast przytyć
|
|
|
|
#3932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moj tylko czasem pyta czy male sie rusza-a ja nie zawsze czuje ruchy. Najlepsze, ze jak on kladzie mi reke na brzuchu to nic nie czuje
|
|
#3933 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez kma1982 Czas edycji: 2010-08-13 o 14:02 |
|||
|
|
|
#3935 |
|
Wtajemniczenie
|
jak to nie?
na 5 postronie...
|
#3936 |
|
Zadomowienie
|
chyba mi coś nie tak wyskakuje ale na 5 podstronie to ja mam zdj cos ok. 100...
|
|
|
|
#3937 |
|
Wtajemniczenie
|
po lewej stronie na dole możesz sobie zmienic, żeby oglądac zdjęcia od najnowszych
pewnie wyświetla Ci się od najstarszych...
|
#3938 |
|
Raczkowanie
|
następny wieloryb...zaczęłam od 65, a teraz mam 68 czyli koniec 17 tygodnia i 3 kg na plusie, ostrożnie jem, przed ciążą zdrowo jadłam, niestety taka moja uroda
dzisiaj od rana 3 kanapeczki małe z pomidorem i papryką, potem wyjazd na grzyby, teraz miseczka zupki pomidorowej, a o 16 będzie 2 danie łosoś na parze, pomiędzy posiłkami owoce....bez nich żyć nie mogę, więc widzicie ja tyję z powietrza do 30 co chwila na diecie i depresja co chwilę, a po 30 już nie martwię się tak, co prawda miewam doły ale niestety skoro do tej pory nic nie pomogło to nie pomoże zażywałam nawet tabletki odchudzające po jednych dostałam gruczolaka przysadki mózgowej.............masa kra i przestałam z tym........ ale się rozpisałam!!!!!!!!!!
|
#3939 |
|
Zadomowienie
|
Ja na pigułkach przytyłam 15 kg w rok. Gin nie chciał mi ich zmienić na żadne inne... ZMieniłam gina, zmieniłam pigułki i schudłam 3 kg. Po pigułkach to było róznie, aż wylądowałam w szpitalu i d0wiedziałam się,że mam zespół policystycznych jajników i mam starać się o dziecko.. i staraliśmy się w sumie 2 lata. Nie tak, że miesiąc w miesiąc, ale nie uważaliśmy za specjalnie. I dopiero w kwietniu się udało po wizycie u superaśnego lekrza i po hormonkach. ( w sumie w maju się udało).
Jak piszecie o zdrowym jedzeniu to mnie skręca. Ja wczoraj zjadłam prawie kg winogron, nektarynkę, miskę płatków sniadaniowych... i koniec. Teraz jest 14 godzina a ja mam za sobą tylko miskę płatków zjedzoną z ledwnościa. Jak weszłam rano na wagę to było 58,7!!!!! Tyle to ja ważyłam w tamtym roku! Nie mam ochoty nic gotować. Jedynie wybrzydzam totalnie, że to mi nie smakuje, to nie smakuje... Chodzi za mną restauracja chińska. I chyba mój małz się wkońcu zmusi i pojdziemy.. ale w przyszłym tygodniu, bo kończy o 22 do końca tygodnia. Ja się tak boje o maluszka, ale naprawdę nie jestem w stanie sobie nic ugotować. |
|
|
|
#3940 |
|
Wtajemniczenie
|
i co, są już te grzyby??
Ponad tydzień temu dziewczyny tu pisały, że tak...namówiłam więc męża szwagra i jego żone i pojechaliśmy do lasu, w stałe miejsce szwagra...chodziliśmy ponad godzinę i nic nikt z nas nie znalazł ani jednego grzyba no ale spacer zaliczyliśmy....
|
#3941 |
|
Raczkowanie
|
Hm, tak czytam o tych wagach, i się dziwię- 60 kg to przecież normalna waga, żaden wieloryb, przy 170cm nawet 70 kg wygląda całkiem ok.
|
|
|
|
#3942 |
|
Zadomowienie
|
kolejny tydzień roboczy zleciał
do domku |
|
|
|
#3943 | ||
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Chciałam dziś kupić jakąś fajna zabawkę edukacyjną dla 9 miesięcznej dzidzi bo koleżanka jutro mnie odwiedza ale nic nie ma !! dosłownie samo badziewie Jutro muszę przejść jeszcze raz jak nic nie znajdę to może jakiś ciuszek no sama nie wiem ![]() a tak w ogóle to zakupiłam fajną zabawkę na all dla mojej dzidzi, niestety nie przyjdzie na jutro bo bym dała w prezencie małej ![]() http://allegro.pl/item1172326658_sun...wy_piesek.html Cytat:
![]() Cytat:
Na pierwszej wizycie sama ważyłam 60 kg a jestem dość niska ale nie gruba tylko troszke w pupie troche w udach ![]() nie ma to jak sobie posłodzić![]() ale przez wymioty zrzuciłam 4 kg, teraz aktualnie ważę 57 Za tydzień w piątek powiem " pierwszy roboczy tydzien po wakacjach minął Nie wiem jak ja się przestawię i będe wstawała przed 6
|
|
#3944 |
|
Raczkowanie
|
w szwecji w moich terenach lipa z grzybami, w niedzielę jadę znowu i się zobaczy, muszę chyba w inne tereny się wybrać
ja kupuję jak nawiedzona zabawki dla dziecka, przynajmniej nie ma problemu z płcią, mam już z 6, i kilkanaście po 1 dziecku a we wrześniu atak na ubranka
|
#3945 | |||
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
) PRENATAL COMPLEX, wczesniej tylko kwas foliowy.A co do ruchów to ja nie czułam codziennie, na początku to były bąbelki pękające od czasu do czasu a w 16 tyg rano jak się obudziłam poczułam jakby mi się flaczki przewróciły na druga stronę i nie miałam już wątpliwości że to to i od tego momentu czuję codziennie ale początkowo tylko jak leżałam na płasko i się wsłuchałam. Teraz już obojętnie czy się wsłuchuję czy nie, no i już tatuś miał okazje też kopa oberwać ![]() Cytat:
. Ja nie znoszę gotować robię to tylko bo muszę coś jeść a zabawa w kuchni mnie nudzi - a żeby było śmieszniej lubię jeść. A tak sobie obiecywałam że w ciązy będę jeść regularnie i zdrowo Czy nie miałabyś ochoty mnie adoptowac???![]() Ni wiem jak będzie z moim chłopem po porodzie jak bym karmiła cycem i musiała byc na diecie. Jakoś nie widzę dwóch obiadów ( bo bym się zapłakała jakby jadł smaczne smażone mięska a ja gotowane) a on bidula nie pociągnie długo na takim papu. Cytat:
piwo to też moja obsesja, jak mogłam to jakoś mnie nie ciągnęło a teraz koszmar i też sobie obiecuje że jak już będę mogła.......Muron - ech te dzieci uparte a kiedy nastepna szansa na podglądnięcie??
|
|
#3946 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze, tak się zastanawiam, już prawie 5mc, a ja wciąż czuję się potwornie zmęczona i spałabym po 18h na dobę
Chwila aktywności, mały posiłek, sen, i tak w kółko. A przez te cholerne upały o mało nie zemdlałam w sklepie, ze strachu siedzę w domu i nie wyłażę nigdzie sama. Ech, niechby ten styczeń szybko nadszedł!
|
|
|
|
#3947 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dzisiaj znów pierogi będę lepic - bo jutro brat przyjeżdża...Cytat:
|
|
#3948 |
|
Raczkowanie
|
kma - nie wywołuj wilka ( i to głodnego ) z lasu
, ech te pierogi z lenistwa zadowalam się kupnymi ale to nie to samoWinko czasami sobie łyknę jak jest okazja ale dosłownie łyczek. Wszystkie imprezy świętuję Piccolo ( już mi uszami wychodzi).
|
#3949 |
|
Zadomowienie
|
a ja sie ostatnio skusiłam na lampke wina i po połowie byłam już wstawiona jakbym butelke wypiła
chyba jednak zrezygnuje bo narąbana nie lubie chodzić
|
|
|
|
#3950 | |
|
Zadomowienie
|
Justine nie to ze urazilas tylko musialam sprostowac skoro zle zrozumialas, bo gdybym chciala ukrywac jakos ciaze, to by znaczylo, ze nie chce tego dziecka, a wtedy tez na pewno by mnie tutaj z wami nie bylo
![]() Cytat:
A co do piwa...nigdy nie lubilam a teraz bym mogla pic litrami jesli by mi lekarz pozwolil ale to nierealne... No coz..postanowilam ze ewentualnie raz jakis czas moge wypic lecha free ale jak na razie pozwolilam sobie na to tylko raz i sie powstrzymuje...Moze wstawicie jakies swoje brzuszki?? ja wciaz czekam az mi ktos laskawie fotke zrobi i cos sie doczekac nie moge...az w koncu zrobie sobia jakies sama tylko musze tym leniom zabrac aparat ![]() A w ogole to tak jak ostatnio mialam zaparcia to teraz mam troche w druga strone...moj organizm to zmienny jak kobieta jest ale moze przez to ze wczoraj na obiad kapusniak a dzisiaj zrobilam nalesniki a w srodku jablko nigdy nie lubilam nalesnikow...a teraz...juz wczoraj w nocy chcialam je smazyc
|
|
#3951 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Byłam wczoraj u przyjaciółki na noc, przywiozła z Włoch nalewkę jagodową, ledwo się powstrzymałam ![]() Do piwa mnie jakoś nie ciągnie U mnie nie ma co pokazywać na razie Między kośćmi biodrowymi mam za to już lekka wypukłość, wcześniej była tam wklęsłość , a teraz jakby coś zaczynało wyłazić
|
|
|
|
|
#3952 |
|
Zadomowienie
|
Ale ogolnie jak byly tu pokazywane brzuchy to bylo widac ze to ciazowe..tak samo jak czasem widze jakas kobiete i ma t-shirt na sobie to widac taki brzuszek i jest to po prostu taka rozciagnieta w poziomie pileczka...nie sadze ze jest to jakis daleki miesiac...a mi nawet jesli cos rosnie to to nie wyglada na ciazowe tylko tak jakbym po porstu przytyla
wiec juz nie wiem o co chodzi tylko ze ja mam chyba mloda ta ciaze...bo tak jak licze to mi wychodzi ze naprawde duzo pozniej urodze niz mi to lekarz wyliczyl... no ale 3 miesiac jest....wiec juz by powinno pewnie powoli cos wychodzic...A powiedzcie mi...czy lekarz na podstawie USG a dokladnie wielkosci dziecka jest w stanie ustalic dobry termin porodu??
|
#3953 |
|
Raczkowanie
|
a propo witamin ja jem od 8 tygodnia falvit mama
w aptece powiedzieli,że tanie a w sumie mają najlepszy skład, jadałam je w ciąży z 1 dzieckiem i się sprawdziły
|
#3954 | |
|
Zadomowienie
|
Justine no dobra czasem możesz mnie poszczuć jedzonkiem
![]() Cytat:
Teraz...jakoś mnie nie ciągnie do nich. Mogę zjeść ale nie chce mi się jakoś zbytnio robić - ostatnio nie mam czasu i leniwa się zrobiłam w kwestii jedzenia. Gdyby nie to że moja mamusia mnie tak kocha i przywozi mi coś to bym umierała chyba z głodu . Ale muszę się ogarnąć.Wcześniej stałam i gotowałam ale teraz coś mi pryśnie ... albo poparzę się, to zaraz w płacz . A teściowa zbytnio pomocna w kuchni nie jest, ją tylko efekt końcowy interesuje chyba aby wszamać... buuu. Ja się boję teraz latać po kuchni bo ze mnie szajbus jest jak dostanę patelnię+garnek+łyżkę ![]() ---------- Mnie całkowicie alkohol nie kusi, wczoraj wszyscy pili...a mnie nie ciągnęło ani trochę - wszyscy myśleli że pewnie się męczę, ale ja wolę jakoś wodę + sok ewentualnie Ice Teateż bym zjadła sobie z sosikiem grzybowym coś...albo w ogóle smażone grzybki...aaaaaaaaaaaaa!! !!!!!!!!!!!!!
|
|
#3955 |
|
Zadomowienie
|
Wczoraj wieczorem to mi wysadziło brzuchol - po prawie całym dniu leniuchowania i wcinania
Dzisiaj już taki nie jest ale też odstaje trochę
|
#3956 |
|
Zadomowienie
|
Ps. kupiłam sobie pasy i legginsy
u tej osoby http://allegro.pl/item1179584646_ana...ciaza_s_m.html szybka wysyłka i fajny materiał pasów rozciągliwy
|
#3957 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja bralam pierwsze tabletki 6 lat temu, brałam je 1.5 roku i miałam straszne problemy, bo pierwszą @ miałam cały bity miesiąc, do tego byłam senna, zmęczona i w ciągu 1.5 roku przytyłam 11 kg i oto w lutym będzie owoc naszej miłości ![]() kinga mialam pytać, jak test PAPA?masz juz wyniki? byłam wczoraj robić, zapłaciłam 130zł i wynik dopiero za tydzień Cytat:
generalnie amelka jakby mogla, to na samym makaronie i ryzu by jechała, przez co mnie juz czasem rece opadają, bo ileż może sie tylko tym zapychać tzta nie mam wybrednego, je wszystko co leci, za slodycze da sie pociąć, wiec nie ma szans zeby cokolwiek ukryc przed nim a propos, kupiłam kukurydze do gotowania, juz chce do domuuuuuu jeść
|
||
|
|
|
#3958 |
|
Rozeznanie
|
3 DNI WAS CZYTAŁAM SZALONE!!!
![]() wreszcie dobrnęłam do końca, kiedy wy macie czas na to wszystko co robicie? Ja siedzę od 9.00 do 17.00 w pracy a jak wracam do domu to jestem trup-nieboszczyk i o 20.00 śpię jak niemowlę. Dołącza się kolejny wieloryb przed ciąża ważyłam 65 kg, potem pojechaliśmy w góry i ponieważ 2 tygodnie padało to ciągle żarliśmy i piliśmy piwo więc przytyłam 3 kg ale nie zdążyłam zrzucić bo zaszłam w ciążę a teraz od początku ciąży ważę 70,5 kg. Ja mam gina w poniedziałek a następne USG dopiero na początku września ale to już będzie połówkowe i do tego czasu to chyba jajo zniosę z niepokoju ![]() Ruchów to ja chyba nie czuję jeszcze albo nie wiem że to one Z zakupów to my kupiliśmy wózek po mojej bratanicy i tylko musze wymienić jakieś drobne rzeczy i będzie OK. Wózek to BEBE CONFORT MURA - zaj****. Dostaliśmy też trochę ubrań ale takich unisex bo oni mają dziewczynkę, jak pisałam, i od poczatku ją po dziewczynkowemu ubierali no a u nas to chłopiec będzie. Co prawda ja się jeszcze z zakupami wstrzymuję do września aż na połówkowym lekarz na 100% potwierdzi że to chłopak. Choć to taki lekarz mi stwierdzał co podobno jak nie jest pewien to wogóle nie mówi płci ![]() Rozmawiałyście o wychodzeniu - my z TŻtem jesteśmy stare torby w porównaniu z Wami ja mam na karku 35 lat a TŻ 34 - balangi i to ostre za sobą i nawet nam się za bardzo teraz nie chce już. Poza tym mało kto jest na tyle atrakcyjny towarzysko żeby chciało nam się dla niego rezygnować z siebie nawzajem. TŻ zasadniczo nie podtrzymuje "swoich" kontaktów towarzyskich za bardzo i raczej bujamy sie po moich znajomych, czasem tylko do jego idziemy. Moje koleżanki to zazwyczaj mężate i dzieciate więc spotkania też bywają dość specyficzne hehehehehe.No generalnie my bez siebie rzadko kiedy łazimy, choć ja dziś idę do koleżanki dawno nie widzianej sama na plotki ale na krótko bo jak pisałam za długo nie daje rady bo spać mi się chce ![]() O żywieniu powymądrzam się Wam Moje Drogie w przyszłym tygodniu - jak zechcecie - bo idę do dietetyka. Nie, nie, nie odwaliło mi - mam kamienie w woreczku żółciowym i poprostu nie za bardzo wiem co mogę jeść poza tym spotkanie pod hasłem "zdrowa mama, zdrowe dziecko" to się pewnie czegoś nowego dowiem ![]() alem się rozpisała ![]() miłego weekendu kochane i zeby maluchy w brzuszkach za mocno nie kopały swoich mamuś buziaki |
|
|
|
#3959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3960 |
|
Zadomowienie
|
duszno dzis i nic sie nie chce
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.

no i po słodkim 

Moj tylko czasem pyta czy male sie rusza-a ja nie zawsze czuje ruchy. Najlepsze, ze jak on kladzie mi reke na brzuchu to nic nie czuje
na 5 postronie...

nie ma to jak sobie posłodzić
. Ja nie znoszę gotować robię to tylko bo muszę coś jeść a zabawa w kuchni mnie nudzi - a żeby było śmieszniej lubię jeść. A tak sobie obiecywałam że w ciązy będę jeść regularnie i zdrowo
Chwila aktywności, mały posiłek, sen, i tak w kółko. A przez te cholerne upały o mało nie zemdlałam w sklepie, ze strachu siedzę w domu i nie wyłażę nigdzie sama. Ech, niechby ten styczeń szybko nadszedł!