|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
Pokaż wyniki sondy: Jakim typem jest Spark20? | |||
Wiosna |
![]() ![]() ![]() ![]() |
6 | 8,22% |
Lato |
20 | 27,40% |
Jesień |
23 | 31,51% |
Zima |
24 | 32,88% |
Głosujący: 73. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
pomóżcie mi określić tym urody
.
Edytowane przez 201605061003 Czas edycji: 2012-10-28 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Konto usunięte
|
Dot.: pomóżcie mi określić tym urody
.
Edytowane przez 201605061003 Czas edycji: 2012-10-28 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Raczkowanie
|
sierotka i jej świat czyli co zrobić by być ładniejszą? (typ urody i te sprawy)
To ja też bym poprosiła o analizę kolorystyczną, mogę?
![]() Poza tym mam ochotę na wprowadzenie kilku zmian w swoim gUpim wyglądzie ![]() ![]() Oto moje odpowiedzi na ankietę ![]() 1. Jak się opalasz – bardzo szybko, nie zauważyłam nigdy, żebym przed opalenizną “właściwą” była różowa ![]() 2. Kolor oczu – zmienne ![]() ![]() oprawa oczu (brwi i rzęsy)- raczej zdecydowana jeśli chodzi o brwi, ale rzęsy... czasem mam wrażenie, że ich wcale nie posiadam, mimo ich koloru (ciemnobrązowe) :P A poza tym to jedno oko mam większe a oba tak samo podkrążone ![]() 3. Piegi – brak. 4. Cera – wydaje mi się, że oliwkowa.... ale przy moich koleżankach wyglądam ŻÓŁTO :P często pytają się mnie ludzie, czy chadzam do solarium (a zaznaczam, że NIE chadzam). nie rumienię się- chyba, że na mrozie (czerwone uszy i czerwonawy nos). 5. Naturalny kolor włosów – jak byłam dzieckiem- ciemny blond. potem mi kudły ściemniały- teraz są brązowe, z jasnobrązowymi przebłyskami. nie farbuję, bo nie chcę sobie włosów niszczyć- farbowanie zostawiam sobie na po-trzydziestce, ale kto wie... ![]() 6. Kolor ust (naturalny oczywiście) – jasny, różowy. i siakieś takie niewyraźne są. 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę? kocham czerń i czerwień, a w szczególności ich połączenie. gustuję w kolorach nasyconych (czerwień właśnie, błękit, zieleń, i jeszcze żółty- ale chyba nie za dobrze w nim wyglądam). a, i jeszcze zgniła zieleń- za jej militarno- przyrodniczy klimat ![]() Aha, i jeszcze jedno, jakby wam się chciało ![]() Załączam zdjęcia –wszystko bez makijażu, więc pardon za pryszczory ![]() Dzięki z góry za każdą poradę, krytykę bądź sugestię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Raczkowanie
|
Dot.: sierotka i jej świat czyli co zrobić by być ładniejszą? (typ urody i te sprawy)
Kobieto ! Co Ty od siebie chcesz ! Masz bardzo ładne duże oczy i ładne rysy twarzy. Wydaje mi się, że tylko potrzeba Ci zmiany fryzurki... hmm... przedziałek bardziej na boku i wycieniowac wloski przy twarzy. Nadałoby to fryzurze pewnej lekkości, a Tobie 'pazurka'. Wiesz, co do farbowania to przez 2,5 roku chłopak namawiał mnie do przefarbowania się na czarno... (z ciemnoego brązu z blond pasemkami). W końcu niechętnie się zgodziłam ale jak już było po fakcie byłam wniebowięta
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Zadomowienie
|
Dot.: sierotka i jej świat czyli co zrobić by być ładniejszą? (typ urody i te sprawy)
W tej sukience slicznie wygladasz i w ogole ten odcien czerwieni-malinowy swietnie pasuje CI
![]() ![]() http://www.makijaz.net/t.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zadomowienie
|
a ja mysle ze jestes lato-zima podobnie jak ja. takie mam wrazenie. mi sie podobasz w czerni - sama tez ja uwielbiam. mysle ze powinnas miec bardziej "puszysta" fryzurke.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Raczkowanie
|
ta sukienka jest bardzo ladna, i ty chyba żartujesz, zeby odsysac tluszcz, ja przynajmniej na tym zdjeciu nic nie widze. nie przejmuj sie niczym i idz na studniowka, inni maja duzo wieksze problemy. chodzi mi tu o moja siostre, ma u siebie dzisiaj studniowke, caly czas miala isc ze swoim chlopakiem, bo u niego juz byla na balu, a on powiedzial ze mu cos wypadlo i z nią nie pojdzie, a siostra teraz siedzi w pokoju i placze, bo wszystko miala juz przygotowane, mama poleciala do sądsiada spytac sie czy jej syn moglby z nią pojsc, bo nie mogla juz na to wszystko patrzec, ale mysle ze i tak z tego nic nie wyjdzie :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
Rzeczywiście,potrzebna jest Ci zmiana...Tyle tylko,że zmiana podejścia !
![]() Jesteś śliczną dziewczyną,Twoją urodę można wydobyć delikatnym makijażem ,być może wyregulowaniem brwi.Masz śliczne ,regularne rysy twarzy i egzotyczny typ urody ( stąd kolor skóry,który Tobie wydaje się żółty,a ja chętnie bym się na niego zamieniła ),który ja podkreśliłabym przyciemnieniem włosów o jeden ton szamponem koloryzującym (kasztanowy brąz,cappucino ). Nie kokietuj proszę ![]() Kolory...? Moim zdaniem pasują Ci właściwie wszystkie.Na pewno -nie lubiana-biel,czerń,czerwień,brązy . Studniówka : sukienka w hiszpańskim stylu bardzo do Ciebie pasuje,pomysł z upięciem koka też bardzo mi się podoba-może kwiat we włosach ?-nisko,na karku,z przedziałkiem z boku,kwiat nad uchem ![]() Makijaż klasyczny,masz śliczne usta więc możesz podkreślić je czerwienią,a usta pozostawić lekkie-tylko kredka i tusz-lub zafundować sobie klasyczne smoky eyes i lekkie usta.Ja postawiłabym na tą drugą opcję,jest bardziej praktyczna,usta mogą się "zjeść" ,a makijaż nadal wygląda estetycznie. Hmm...to chyba wszystko ![]() Życzę dobrej zabawy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zadomowienie
|
![]()
Wiele dziewczat ma problem z okresleniem swojej pory roku. Potwierdzic to moze to forum gdzie wizazystki czesto sie pytaja do jakiego typu urody naleza. Postanowilam zamiescic 4 podstawowe typy majac nadzieje ze komus sie to przyda. Mam nadzieje ze watek sie nie powtorzyl, a jesli tak to dajcie znac, a nastepnej pory roku poprostu niezamieszcze, a admini usuna watek.
-------------------------------------------------------------- W I O S N A oczy: niebieskie, jasnozielone, orzechowe lub jasno piwne wlosy (naturalne): jasny, ciemny blond w cieplejszym odcieniu wlosy (w dziecinstwie): blond opalenizna: na jasny braz cera: jasna, brzoskwiniowa cera (w czasie zimy): bez ciemnych przebrawien i znamion, rozowa, brzoskwiniowa piegi: tak, ale tylko latem od slonca rumience: widoczne (nie tylko w trudnych, stresujacych, zawstydzajacych sytuacjach) Kolory dla wiosny: -zielony -bialy -zolty -bezowy -niebieski -roz Makijaz: -subtelny -policzki podkreslaj brzoskwiniowym rozem -cienie: jasne, morelowe, bezowe, zielone -pomadka lekko brzoskwiniowa badz kolarowa -blyszczyk: bezbarwny, lekko rozowy, kolorach tj pomadka Ubrania: -podobnie jak w makijazu kolor ubran musi byc jasny i delikatny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Dot.: Typ urody (pora roku)
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Ooo, mi też się podoba. Właśnie jestem na etapie ustalania typu kolorystycznego, i takie opisy byłyby bardzo pomocne. Zresztą nie tylko dla mnie.
Można prosić o inne opisy? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
Przyczajenie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Czekam na typ mieszany wiosna-jesień
![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Raczkowanie
|
Przydatne, można się upewnić
![]() ![]()
![]() |
#45 |
Zadomowienie
|
Ciesze sie ze moj pomysl zostal pozytywnie przyjety. W takim razie pisze dalej ...
![]() ------------------------------------------------- L A T O oczy: szaroniebieskie, wyraziste piwne, ciemnozielone wlosy (naturalne): chlodny blond, myszowaty, popielaty, lekki (jasny)braz wlosy (w dziecinstwie): popielate, blond opalenizna: najpierw czerwony, a potem braz cera:brzoskwiniowa cera (w czasie zimy): o chlodnym odcieniu, blada piegi: tak, ale tylko latem od slonca rumience: rzadko, prawie wcale Kolory dla lata:-ogolnie jasne i rozmyte -przydymione pastele -mieta -biel -szarosci -roz -fiolety Makijaz: -b. delikatny -cere podkresl podkladem w kolorze kosci sloniowej lub bezu zlamanego rozem -na policzki jasny roz -cienie: niebieskie, szare oraz delikatne roze i fiolety -perlowe badz rozowe blyszczyki Ubrania: -nie najlepiej wygladasz w czerni |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
J E S I E N
oczy: niebieskie, zielone, brazowe wlosy (naturalne): kasztanowy, rudy, miedziany, blond z czerwonymi refleksami wlosy (w dziecinstwie): blond opalenizna: latwo ulegasz poparzeniom, "raczek" cera:zdecydowanie jasna cera (w czasie zimy): jasna o cieplym odcieniu, wyranie piegowata piegi: tak rumience: czesto Kolory dla jesieni: -przydymione, zgaszone, a zarazem glebokie barwy -braz -zielen -zloto -turkus Makijaz:-mocniej akcentuj poliki -cienie: zielone, bezowe, oliwkowe, brzoskwiniowe, zlote, braz -kolor pomadki ma wspolgrac z barwa rozu -blyszczyk bezbarwny -zapomij o perlowym makijazu Ubrania:-"NIE" jaskrawym rozom! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zadomowienie
|
Z I M A
oczy: zimne i bardzo wyraziste, stalowe, szare, niebieskie, kocie, zielone, brazowe wlosy (naturalne): braz, kruczoczarne, a nawet bardzo jasny blond (wrecz biale) wlosy (w dziecinstwie): ciemne, braz, czern opalenizna: na "czekoladnke" ![]() cera:raczej jasna cera (w czasie zimy): b. jasna, porcelanowa, niebieskawa piegi: nie rumience: rzadko Kolory dla zimy:-szary -granatowy -grafit -czarny -zolty -czysta biel -odcienie srebra -stalowe Makijaz: -pomadki i blyszczyki w intesynych rozach i czerwieniach -cienie: sliwka, fioler, roz, szary, ewentualnie srebrny -delikatne rumience w lekkim rozu -bardzo jasny podklad podkreslajacy wrecz porcelanowa cere Ubrania -unikaj pomaranczu (ten pasuje jesieni) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
A masz może opisy do typów mieszanych ?
lato-zima i wiosna - jesień ? Wątek o typach już był ale to nie szkodzi, ze umieściłaś swoje zboiry ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Raczkowanie
|
Mnie też bardzo interesują typy mieszane
![]() ![]() ![]()
"I nawet kiedy będę sam, nie zmienię się, to nie mój świat, przede mną droga którą znam, którą ja wybrałem sam...." MYSLOVITZ ZAPRASZAM NA MÓJ PAZURKOWY WĄTEK https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=134430 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 |
Zadomowienie
|
Fajne opisy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Raczkowanie
|
tak poprosimy typy mieszane np ja
oczy - zielono-brązowe, ze złotymi promykami - mocna ciemna oprawa cera - oliwkowa opalanie - czekoladka - szybko bez zaczerwienienia włosy - ciemny brąz ze złotymi refleksami - ale farbuję na granatową czerń taka zimo-jesień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
michalina121 ja myslałam,że nie typów mieszanych ciepło-chłodnych... niech się specjalistki wypowiedzą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lato jestem ![]() u mnie najbardziej denerwuje mnie bladość i trudności w opalaniu ![]() ![]()
Zatańczymy jak owady w zakurzonej żarówce, najlepiej na obcasach i po dużej wódce. Wyjedziemy gdzieś za miasto, odwrócimy się plecami, będziemy się poznawać ustami i palcami... studentka technologii chemicznej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie przeczytałam w analizie kolorystycznej o Zimie, że wszystkie Zimy charakteryzuje b. ciemna oprawa oczu (brwi i rzęsy). Ja natomiast mam b. jasne rzęsy (coś jak jasny blond), a brwi są szare, dużo jaśniejsze od moich ciemnobrązowych włosów. Czy któraś z was Zim, typ królewny Śnieżki, ma też równie jasną oprawę oczu? A może jednak ta jasna oprawa oczu wskazuje u mnie na Lato? ![]() ![]() Edytowane przez annemon Czas edycji: 2006-06-22 o 18:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zadomowienie
|
Wiele dziewczat jest tzw mieszancami
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:48.